Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5501) grabber válasza kali (#5498) üzenetére


grabber
addikt

Köszi,így tiszta.Nekem atheros AR5007EG modul van bent,de sehol nem írtak a super-g ről és meg sem említik a 54 mps nagyobb sebességet :(

(#5502) kali válasza grabber (#5501) üzenetére


kali
legenda

nekem is ilyen van az asus notiban, és asus wl-520gc 125m router párosítással gyorsabb, mint a másik notiban lévő intel 4965agn modul! 28 mbps vs 25-26 mbps az atheros javára! de majd jön egyszer egy 802.11n router, és fordul a kocka! :)

(#5503) Norbi_888


Norbi_888
csendes tag

Üdv,

Előre is elnézést a láma kérdésekért....8Mbit-es ADSL netem van, dinamikus ip-vel, csak egy felhasználónév és jelszó van hozzá. Ezt szeretném majd vezeték nélkül kettéosztani egy asztali gépre és egy laptopra.

Teljesen járatlan vagyok a témában, de ahogy utánanéztem, kell egy wifi router és ha minden igaz kell hozzá 2 db USB adapter is? Vagy PCI adapter? És a laptophoz is kell adapter? Azon elvileg van WIFI...

A legegyszerűbb megoldást szeretném választani. Ahonnan a laptopot rendelem ezt árulják:
router
USB adapter

Köszönöm.

(#5504) kali válasza Norbi_888 (#5503) üzenetére


kali
legenda

router + 1 darab pci vagy usb csatolású wifi egység az asztalihoz, a notihoz nem kell, ha már van benne wifi modul!

(#5505) jeni válasza Norbi_888 (#5503) üzenetére


jeni
félisten

A router ára ott drágább annyiért sokkal jobbat kapsz másutt
TP-Link TL-WR841ND
Wifi adaptert meg a[TP-Link TL-WN821N]

(#5506) atesss


atesss
addikt

#5495 -re valaki ? :F [link]

(#5507) ecaddict


ecaddict
senior tag

Egyre több helyen kezdik beárazni az Asus RT-N16-ot. Bár úgy tűnik még kint sem kapható, mostmár egész közeli helyeken is feltűnt az ára.

atesss
Ha jól tudom ezeket az IP címeket a szolgáltató MAC cím alapján adja. Azaz a kérdés arra redukálható, hogy hogyan tudsz több MAC címet mutatni a szolgáltatód felé. Vagy több LAN kártyával vagy virtualizációval. Esetleg célhardware-el (nagyobb sebesség esetén a virtualizáció is akkor megy rendesen ha az ethernet cucc is tudja). Egyik sem olcsó megoldás.

Persze lehet van egyszerűbb megoldás is, most csak ez ugrott be.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5508) kali válasza atesss (#5495) üzenetére


kali
legenda

az én értelmezésemben;

fiber power 15 esetén; 1 ip cím -> 1 gép, tehát egyszerre csak 1 mac adress regisztrálható, másik gép/hálókártya esetén mindig regisztrálni kell az aktuálisan használni kívántat! megoldás; router -> mac adress klónonoz -> igény szerint x számú gépre net megoszt!
fiber power 30 esetén; 1 ip cím -> 3 mac adress regisztrálható, de azonos időben alapban egyszerre csak 1 használható. szintén router kell ahhoz, hogy azonos időben több gép kapjon netet! annyival jobb a 30-as mint a 15-ös, hogy ha csak 2 vagy 3 gép van otthon, és nem akarod őket egyszerre használni, akkor mind a kettőt/hármat beregisztrálod, és mindet akkor használod router...stb nélkül, amikor csak akarod, nem kell mindig az aktuálisan használni kívántat beregisztrálgatnod - mert előtte pont a másik volt beregisztrálva.
fiber power 60 esetén; 3 ip cím -> 3 gép, tehát 3 mac adress beregisztrálható, és router nélkül, például switch segítségével, egyszerre három gép is használható úgy, hogy mind a három külön ip címet kap!

[ Szerkesztve ]

(#5509) ecaddict válasza kali (#5508) üzenetére


ecaddict
senior tag

Ha jól értem az a gond, hogy egy sima switch nem fogja azt megoldani, hogy egyformán legyen elosztva a sávszél.
Azaz nem fogja megakadályozni, hogy ha az egyik IP cím használója ha eszetlenül el kezdi használni a hálót (rengeteg kapcsolatot nyitva), a másik IP cím használójának ne essen le totál a sávszél.

Vagy pl. a fiber power 60-ban már ez is benne lenne?

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5510) kali válasza ecaddict (#5509) üzenetére


kali
legenda

a megosztott kapcsolatok sebességének limitálásával kapcsolatos kérdésére nem írtam semmit, szerintem az nem függ össze a szolgáltató által szabályozottan/korlátozottan kiosztott ip címek és a csatlakoztatható gépek - azonos időben egyszerre beregisztrálható mac adress azonosítók - számával.
szerintem egyik - azonos időben több ip címet kiosztó - csomag sem tud olyat, hogy fix arányban osztja el a netet az ip címek között, hisze honnan tudná, hogy valójában melyik gépen mit akarunk kezdeni a nettel...

van több olyan router típus is, ami tudja ezt, az általa kiosztott belső ip címek - vagy mac adress - alapján lehet szabályozni, hogy melyik kapcsolat milyen sávszélességet kapjon.
a switch szerintem sem megoldás a dologra, a fent említett router megoldáson kívül mást nem látok olcsó és célszerű megoldásnak.
azt meg pláne nem egyszerű kivitelezni, hogy több (3) szolgáltatós ip cím esetén külön - külön legyen szabályozva a sávszélesség...

[ Szerkesztve ]

(#5511) ecaddict válasza kali (#5510) üzenetére


ecaddict
senior tag

Ja, akkor visszajutottunk oda, hogy, ha valaki sávszélesség managmentet szeretne akkor jobb egy IP címet használni (+ egy jobb routert, mert ehhez komolyabb vas kell), hiába lehetne akár három is.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5512) Dot


Dot
őstag

Hali!
Lassan tervezem 1 új router beszerzését ehhez kérnék 1 kis segítséget!
FELTÉTELEK! Mindegyiknek meg kell felelnie:
-4 v több gigabites LAN port
-gigabites WAN port
-minimum 'g'-s wifi
-DDNS, DMZ, Virtual Servers (de ezt már manapság mind1ik tudja)
-erős hardver: tényleg nagy sebességű 100-200Mbites internet megosztása 2-3 gép között mivel minden gépen sok torrent fut így sok peerhez kell kapcsolódnia! (ezt a mostani Belkin N1 nem bírja, ezt tervezem lecserélni)
-jöhet drága is, de jobb lenne 30k körül megállna :)

Üdv.: Dot

[ Szerkesztve ]

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#5513) dr.bubo válasza Dot (#5512) üzenetére


dr.bubo
őstag

talán ez jó neked: [link] :)
az ára is 30ezer alatti [link]

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5514) FefeeX válasza Dot (#5512) üzenetére


FefeeX
veterán

Linksys 320n?

(#5515) ecaddict válasza Dot (#5512) üzenetére


ecaddict
senior tag

Mennyire lassan? Asus RT-N16?
Ne kérdezd mikor lesz kapható, semmi közöm sem a gyártóhoz, sem a forgalmazókhoz...

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5516) atesss válasza ecaddict (#5507) üzenetére


atesss
addikt

Most itt a virtualizációs megoldásnál mire gondolsz konkrétan ?
Milyen hardver, és milyen szoftver kellene ehhez ?

Amúgy Windows alapú virtualizációval (MS Virtual PC) én már megoldottam korábban egy elég komoly dolgot:
Korábban ADSL-em volt, T-Online, de hosszú éveken keresztül, még Axelero-sként kezdve.
Ez azért lényeges, mert egy haveroméknál, akik szintén T-Onlineosok voltak, de jópár évvel késöbb kötötték be, már T-Online néven, ott nem lehett ezt a trükköt már eljátszani.
Szóval felraktam MS Virtual PC-vel egy másik XP-t a gépre, és a hálózat beállításánál nem a "Shared networking" (a "normál géppel") választottam, hanem ugyanúgy a PPPOE-s ADSL betárcsázást, mint a "normál" gépen.
Egy hálókártya volt a gépben, közvetlenül a modemből jött a net.
Elfelejtettem lecsatlakozni a host gép-en az ADSL-ről, és mégis sikerült másodikként csatlakoznom, és egy teljesen külön IP címet kaptam !
Aztán kiderült hogy ezt még egy 2. virtuális géppel is el lehet játszani (vagy 3 virtuálissal, és 0 host-al), és így egyszerre 3 IP címem lehet. Az össz sebesség persze nem nőtt meg.
Egy másik fórumban utánakérdeztem, és aztmondták ilyen biztosan nem engedélyezett, ez valami bug lehet a szolgáltatónál.
Mindenesetre arra jóljött néha, ha rapidshare-ről (ahol 1 IP-re erősen limitált a sebesség) gyorsan le akaram szedni valami nagyobb dolgot, akkor három részben raktam be, "külön gépekre". :D
Csak P4 2Ghz +1GB DDR-en nem volt valami gyors a két virtuális XP-vel a gép.

"Vagy több LAN kártyával"
Na igen, de ezt csak asztali gépbe tudom berakni, routerhez nem...
Illetve ilyen menedzselhető switch-ekbe gondolom rack-ekbe lehet berakni a külön-külön hálókártyákat (illetve inkább tizesével), de az se egy olcsó kategória...

Egy Asus WL500gP a linux-al nem tudhat ilyet ?
Mondjuk egy switch elékötve, és két kábelen megy be a net, legyen A és B; és két másikon "jön ki" sebességszabályozva : C és D.
A-t virtuális hálózatba (vagy valami ilyesminek mondható dologról hallottam már Olegnél asszem) kötöm C-vel, B-t meg D-vel.

kali

annyival jobb a 30-as mint a 15-ös, hogy ha csak 2 vagy 3 gép van otthon, és nem akarod őket egyszerre használni, akkor mind a kettőt/hármat beregisztrálod, és mindet akkor használod router...stb nélkül, amikor csak akarod, nem kell mindig az aktuálisan használni kívántat beregisztrálgatnod - mert előtte pont a másik volt beregisztrálva.
Áh köszi, ezt nem értettem, hogy ez mire jó, de így már világos. :R
Mondjuk ezt az egész MAC regisztrációs hülyeséget nem értem mi a francnak van a UPC-nél ? Más szolgáltatónál nem nagyon hallottam ilyet.

azt meg pláne nem egyszerű kivitelezni, hogy több (3) szolgáltatós ip cím esetén külön - külön legyen szabályozva a sávszélesség...
No nekem pont ez az ami kellene... :U

Illetve belegondolva elvileg lehetne azt is, hogy az egyik routerrel az egyik publikus IP-cím tartományát leszabályozom, és akkor a másik publikus IP címhez már nem is kéne szabályozás.

Melyik az a legolcsóbb router (lehet vezetéknélküli (G-s) is akár), ami elbír 30Mbit-re leszabályozott 60Mbit-es forgalmat, akár gyengébb torrentezés mellett is (ahhoz meg jól jönne QOS is mondjuk) ?

[ Szerkesztve ]

(#5517) J.R.Ewing válasza atesss (#5495) üzenetére


J.R.Ewing
tag

beteszel egy switchet a modem és a router közé, és 2 WAN portos router kell hozzá.

modeml>>switch>>2 kábel a router mindkét WAN portjába, és majd a DHCP kiosztja mindkét WAN portnak a saját IP-jét.

azt, hogy ezután a 2 WAN portot el lehet-e különíteni és külön-külön LAN portokhoz rendelni, azt nem tudom, mert nem használtam még 2 WAN portos routert.

de erős a gyanúm, hogy csak load balancing miatt van 2 WAN port, ebben az esetben ez így értelmetlen lenne.
mivel 2 külön alhálózatról van szó, csak a duplázott router a megoldás...

sírjál a modemgyártóknál, hogy az admin felületre tegyenek sávszélszabályozási lehetőséget...

vagy helyileg szabályozod le a forgalmat 30-ra 30-ra, ebben az esetben u.az az IP, de nincs is jelentősége a dolognak.

eleve nem értem, hogy miért fontos, hogy 2 ip és külön-külön sávszél. ahol ez tényleg fontos, ott van pénz duplázott infrastruktúrára. neked nem a 30/30 felosztás a lényeg? ha az megvan, miért érdekes a külön IP?

nem látok rá indokot, hogy otthoni használatban ilyen igény felmerüljön

(#5518) Dot válasza Dot (#5512) üzenetére


Dot
őstag

Nézegettem amiket írtatok. Kiváncsi lennék a teljesítmény-adatokra.
asus rt-16n 533mhz 128mb
linksys 320 300mhz 16mb
n1 vision 16mb
ennyit találtam. Aki tud még írjon. Keresgetek én is. Vásárlást karácsony, újév körül/után tervezem.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#5519) Alex91 válasza Dot (#5518) üzenetére


Alex91
félisten

Hol irtak, hagy a Linksys wrt320n 16MB-os? En 32MB-rol tudok...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5520) Dartimperial válasza Alex91 (#5519) üzenetére


Dartimperial
tag

32mb [link]

(#5521) Dot válasza Alex91 (#5519) üzenetére


Dot
őstag

Én ezt néztem.
...most nézem alatta írják hogy 32mb.. kapufa

[ Szerkesztve ]

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#5522) ecaddict válasza Dot (#5521) üzenetére


ecaddict
senior tag

Nem tudom ismeritek-e, OpenWRT HW lista.
Szerintem ezt érdemes nézni, a jobb routerekről majdnem minden info megvan.

atesss
Linux virtualizációra gondoltam, de a WL-500 ezt nem fogja tudni.
Lehet már ismered a OpenWRT-s WL-500 NW interface leírást.

A lényeg, két ethernet interface használatos, az egyiken a WiFi lóg, a másikon meg a LAN switch.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5523) grabber válasza kali (#5502) üzenetére


grabber
addikt

Én meg azt hittem,hogy valami sz@rt raktak be a laptopba+még matricázzák is,hogy azt hidd milyen jó.De szerencsére tévedtem ezek szerint :)

(#5524) grabber


grabber
addikt

Sziasztok!

Nem tudok dönteni pár router közül.Visszaolvastam,de arról nincs info,hogy van-e nagy különbség a ezek a routerek közül:
TP-Link TL-WR642G
TP-Link TL-WR542G
TP-Link TL-WR340G
Linksys WRT54G2

Ami fontos: Kertben is ha lehetne használni az jó lenne,net lassú(lényegtelen),sokat tudjunk és minél olcsóbb legyen,mert nem szándékozom sokat költeni rá.

(#5525) J.R.Ewing válasza grabber (#5524) üzenetére


J.R.Ewing
tag

TP-Link TL-WR642G ebből a listából.

de inkább TL-WR841ND (nem 841N hanem 841ND iponnál kapni) vagy TL-WR941ND

(#5526) attika89


attika89
senior tag

Üdv mindenkinek!
Remélem jó helyen járok...
Wifi routert keresnék max olyan 7-8e Ft-ig!
A net kábelen jön (t-com: le:2,79 Mb/s fel 0,16Mb/s)
Egy asztali gépet kellene vezetékesen ellátni, valamint egy laptopot vezeték nélkül, szóval nem nagy feladat, de egyáltalán nem értek hozzá és elvesztem a kínálatban.

Előre is köszi!
Ati

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#5527) J.R.Ewing válasza attika89 (#5526) üzenetére


J.R.Ewing
tag

ebben az árkategóriában csak TP-LINK

aztán már csak rajtad meg az igényeken múlik, hogy 741ND, 841ND(nem 841N!!!) vagy 941ND.

[ Szerkesztve ]

(#5528) AMD_ok


AMD_ok
őstag

na srácok,megvettem a linksys wtr320n típ. routerét.Eddig minden jó és szép,de annyi van, hogy vnc serverrel érem el a letöltőgépet a nagy gépemről,és most ez sehogy se megy,nem tudok rámenni a kicsi letöltőre.A vnc viewer-ben már átírtam a dhcp által kiosztott ip-t,de később rájöttem,hogy nem ez a baj,hanem a router nem is "érzékeli",hogy rajta van a gép.A visszajelző ledje szépen világít,de ha a router menedzsmentjében nézem a csatlakozott eszközöket,akkor ott csak a nagy gép és laptopom jelenik meg,a letöltőgép nem.Mi lehet a bibi vajon?

[ Szerkesztve ]

(#5529) Alex91 válasza AMD_ok (#5528) üzenetére


Alex91
félisten

Kabel?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5530) wolfee77 válasza AMD_ok (#5528) üzenetére


wolfee77
csendes tag

Hi,

Probald meg a NAT/QoS alatt a TCP 5900-as portot a "kinyitni" / forwardolni a "kis letolto gep" IP-jere. Ez mivel allitasod szerint nem latszik a DHCP CLIENTS TABLE alatt ezert, kenytelen leszel a gepen megnezni az IP-t.
Nekem is volt hasonlo tapasztalatom Linksys-ekkel, evek ota ilyen eszkozoket hasznalok es VNC is regota segiti a munkam.
Eppen 1 napja valtam meg egy WRT54GL v1.1-tol, 1,5eve 7/24 uzemben mukodott, sajnos a G-s routerek ateresztokepessege (kb. 25 MBit) mar keves a jelenlegi savszelessegemhez ezert olcso N-es ASUS routerre csereltem, de ezzel is elegedett vagyok, megoldotta a szuk keresztmetszet problemat.

Pontositok: a VNC kapcsolatot kezdemenyezo (viewer) es fogado (server) gepen is ki kell nyitni az 5900-as portokat, java applet eseten az 5800-ast (a bongeszoddel tudsz vnc-zni) is.
Windows-os gepen a tuzfalnal tudod ezt megtenni ha a telepito nem tette volna meg.

Remelem tudtam segiteni.

W.

dábölju

(#5531) wolfee77 válasza grabber (#5524) üzenetére


wolfee77
csendes tag

Hat TP Link az olyan, amilyen :)
Nekem az kicsit TV-SHOP-os minoseg...

Ha a kertben is neteznel es a kert messze van a routeredtol, akkor mindenkepp N-es routerben gondolkozz, ennek a szabvanynak hozzavetolegesen 30-40%-al nagyobb a hatotavolsaga mint a G szabvanye, az ateresztokepessegrol nem is beszelve.
En most ASUS RT-N1x tipusokat hasznalok/probalgatok. Ez sem sokkal jobb mint a TP LINK de majdnem teljesen elegedett vagyok.
Az admin felulet jelszohossza szerintem keves, osszesen 8 vagy 9 karaktert tud (ez aprosag, es lenyegtelen, de miert ? :)) es ugyanide nem lehet https alatt bejelentkezni.
Ami kicsit hianyzik meg, de ez csak az N11-nel van, nincs VPN, VoIP tamogatasa ami alapvetoen 1 opensource firmwarekkel megoldhato lenne, am szinte ez az egyetlen modell ami nem tamogatott ASUS haza tajan.

Az N11 router 12e brutto volt, 2 ev garanciaval, fw a legujabb volt rajta, beallitasa 2 perc koruli idot fog elvenni az eletedbol (ha e mellett voksolnal). Millio hasznos kis feature van benne az alapszolgaltatasok mellett (DDNS, 4x MULTI SSID, broadband quota, VLAN, stb) attekintheto es kifejezetten felhasznalo barat az admin page :D
Otthonra, 50 MBit+ feletti internet kapcsolatok vezetek nelkuli sugarzasara is alkalmas a G szabvany karcsu 25MBit-es ateresztokepessegevel szemben.

dábölju

(#5532) wolfee77 válasza wolfee77 (#5531) üzenetére


wolfee77
csendes tag

Aprosag, de nem eloszor talalkozok vele (es majdnem meg is szivtam), talan akik mostanaban tervezik olcso N-es router beszerzeset, a nagysavszelessegu netek megjelenese miatt annak hasznos info lehet:

nem szerettem volna tul sok penzt szanni erre a beruhazasra, de az 50MBit-es nethez semmikeppen nem volt eleg a G szabvany teljesitmenye (az elmeleti 54MBit a gyakorlatban jo ha eleri a 25-ot)
3-4 router maradt az altalam szimpatikusnak tartott modellek kozott, ebbol 2 ASUS, 2 DLINK

Az N-es DLINK routereknel (pl.: DIR-615, 635) minden magyar forumon, hirdetesben, reklamfeluleten hatalmas betukkel kiemelik a felelmetes sebesseg es hatotavolsag kulombsegeket a G szabvannyal szemben, azonban az ertekesitesi pontokat keresve teljesen veletlenul, vasarloi velemenyeknel, felhivaskent a kovetkezo linket talaltam:

http://reviews.cnet.com/routers/d-link-wireless-n/4505-3319_7-32435592.html

Itt jol lathatoan, a router meg nehany G szabvanyos regebbi modell ateresztokepesseget sem eri el, a DLINK hivatalos magyar oldala sem szamol be arrol az aproporol, hogy az olcso N-es routerjeik 54MBit maximalis ateresztessel rendelkeznek N uzemmodban is !!!

Pont adtam volna a szarnak 1 pofont, ha a meglevo WRT54GL-em utan egy ilyen eszkozre "upgrade-eltem" volna.

Az ASUS RT-Nxx (11,13) bevaltottak a hozzajuk fuzott remenyeket, az 50MBit-es internet-hozzaferest teljes savszelessegen elerhetove tettek N szabvanyon, bar nem ez volt az egyetlen cel illetve ok, de erosen pozitiv elmenyt/benyomast keltettek.

Ime:
http://www.speedtest.net/result/581857209.png
http://www.speedtest.net/result/581918535.png

Mellesleg: eladova valt 1 makulatlan muszaki es esztetikai allapotu WRT54GL v1.1 (remek eszkoz, masfel evig volt hu szolgam 7/24 muszakban) teljes tartozekpaletta es doboz
ALKALMAS JATEKSZER AZ OPENSOURCE FW-K HEZ !!! :D

Ha erdekel dobj 1 mail-t: hack.the.planet@freemail.hu

Beke

dábölju

(#5533) tibz03


tibz03
őstag

Sziasztok!

Először is leszögezném, hogy totál amatőr vagyok a témában, szóval ha hülyeséget írok, akkor elnézést. :B

Kellene egy vezeték nélküli router és egy USB-s vevő, itthoni internet megosztására. A lehető legolcsóbb (de még megbízható, normális minőségű) megoldás érdekelne.

Aminek meg kell felelnie:
- legyen rajta legalább 1-2 hagyományos LAN port
- legalább 2 vezeték nélküli eszköz tudjon rá csatlakozni egy időben
- 2 vastagabb falon átmenjen a jel
- a sebessége nem mérvadó, egy 2,5 MBit-es netet kell megosztania

Szóval egy, ezeknek a kritériumoknak megfelelő routerre lenne szükségem és egy USB-s vevőre, együtt lehetőleg 8-10k alatti összegért. Vagy ezeknek bármelyik router megfelel? Ha igen, akkor milyen márkát érdemes venni?

És egy kérdés: beállítható-e valamilyen módon (akár a routeren, akár külön program feltelepítésével), hogy ha pl. két gépre van megosztva a net, akkor milyen sávszélességet kapjon az egyik, illetve a másik gép?

Köszi a válaszokat előre is! :R

[ Szerkesztve ]

(#5534) attika89 válasza J.R.Ewing (#5527) üzenetére


attika89
senior tag

Köszönöm! :R
Szerintem a 841ND lesz az ipon-tól, majd meglátom jövő héten hogy lesz időm bemenni hozzájuk, de ahogy látom meg kell rendelnem egy nappal előtte, hogy legyen náluk, mert nincs raktáron (nem akarok még 2500-at kifizetni a futárért) :F

fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano

(#5535) AMD_ok válasza Alex91 (#5529) üzenetére


AMD_ok
őstag

Igen, kábelen van összekötve

wolfee77 előre is köszi,holnap utánanézek,mert ma nem volt időm, köszi az infókat, megírom,hogy mi ujság

(#5536) AMD_ok válasza tibz03 (#5533) üzenetére


AMD_ok
őstag

Van egy eladó smc wbr14-g2 routerem eladó,ha kell mellé van usb-s vevőm is :D :))

[ Szerkesztve ]

(#5537) J.R.Ewing válasza wolfee77 (#5531) üzenetére


J.R.Ewing
tag

Nekem az kicsit TV-SHOP-os minoseg...

biztos azért ad TP-LINK 5 év garanciát, mert TV-SHOP-os minőség.

ez nem belkin meg edimax vazzeg. régen TP-LINK gyártotta kb az összes nagy gyártó szarjait, aztán gondoltak egyet, és csináltak egy saját márkát. a legjobb ár/érték aránnyal rendelkezik.

[ Módosította: Thrawn ]

(#5538) Alex91 válasza AMD_ok (#5535) üzenetére


Alex91
félisten

Gondoltam, hogy kabelt ellenorizted, hogy jo-e? :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5539) AMD_ok válasza Alex91 (#5538) üzenetére


AMD_ok
őstag

igen, kicseréltem az uj routerhez adott kábellel,sajna semmi jó hír :(

(#5540) Alex91 válasza AMD_ok (#5539) üzenetére


Alex91
félisten

A letolto gep is dhcp-n kap IP-t?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5541) AMD_ok válasza Alex91 (#5540) üzenetére


AMD_ok
őstag

sztem igen,de ezt honnan tudhatom meg pontosan? (Mert az smc-nél is így működött,és a nagy gépem is egyből ment,ahogy beállítottam a routeren a net hozzáférést...)

(#5542) Alex91 válasza AMD_ok (#5541) üzenetére


Alex91
félisten

Milyen IP-je van a letoltonek es milyen a nagy gepnek?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5543) AMD_ok válasza Alex91 (#5542) üzenetére


AMD_ok
őstag

sajnos a letöltőét nem tudom,mert pont itt a baj,hogy nem "látja", de a nagy gép: 192.168.1.100, és a laptop pedig (wireless): 192.168.1.101

ezt írja a client table (refresh után is)

[ Szerkesztve ]

(#5544) Alex91 válasza AMD_ok (#5543) üzenetére


Alex91
félisten

Azt irtad, hogy atirtad a VNC-ben, vagy akkor megse? :)

Elozoleg mi volt az IP-je a masik routernel?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5545) AMD_ok válasza Alex91 (#5544) üzenetére


AMD_ok
őstag

átírtam, a következőre (192.168.1.102), remélve,hogy ez lesz a baj :) . de sajna nem ez volt a gond

a másik routernél 192.168.2.102 volt az ip-je

[ Szerkesztve ]

(#5546) tibz03 válasza tibz03 (#5533) üzenetére


tibz03
őstag

Valaki esetleg választ erre? :)

(#5549) Alex91 válasza AMD_ok (#5545) üzenetére


Alex91
félisten

Akkor allitsd at dhcp-re a letoltogepet :)!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.