Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) bnss válasza Mymelody (#5147) üzenetére


bnss
veterán

Annyit kellett volna visszakérdezni, hogy miért és hány darab routert üzemelt már be.

sbazsi: valóban, erre kapásból nem is gondoltam. ;)

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#5152) jeni válasza Mymelody (#5147) üzenetére


jeni
félisten

Mindenki a saját portékáját dicséri. Az MM a saját boltjukban levőket dicsérik. Minden márkában van gyengébb és jobb termék. Ha nagyon jót szeretnél akkor a Linksys WRT-54GL-t vegyed vagy efelett de azok már 20e.Ft felettiek.

(#5153) DBob válasza sbazsi (#5149) üzenetére


DBob
őstag

Azért tegyük hozzá a precizitás kedvéért hogy a DVB-T és GSM dolgok nem egy lapra tartoznak a wifivel. Ennek egyik oka a frekvencia.

Nem véletlenül selejt frekvencia a 2.4 és 5GHz. Selejt, mert polgári célokra felhasználható. Így ezen kommunikál már az atya-úristen is. Selejt, mert lehetetlen szinte értelmes távolságokra felhasználni, mert pont ezen a frekvencián (és egy darabig a többszörösein) a vízmolekulák felfogják a rezgést, és elnyelik. Emiatt a halálsugár ezen a frekvencián dolgozik a mikróban is...és úgy látszik működik, mert meghal a cica ha belerakod száradni, és felmelegszik az étel is mellette.

A különbség annyi, hogy nem 50-100mW, hanem 500-1000W dolgozik a mikróban....;)
De ettől még ugyanúgy elnyeli a kb. 60-80%-ban vízből álló emberi test a sugárzást és fűti a sejtjeidet ;)

Amúgy különösen poén lesz az új y szabvány ha elterjed idővel. Itt már polgári célokra engedtek egy kevésbé gány frekvenciát. 3.6GHz körül. Ez annyiban jobb, hogy kültéren 3-4-5km meg se konnyan neki, pedig nem kW-ok kerülnek belepumpálásra. Ugyanolyan mW-ok mint 2.4GHz-en. Csak itt nem interferrál semmivel.
Persze az új frekvenciára új eszközök kellenek, amik méregdrágák lesznek ;)

(#5154) Mymelody válasza jeni (#5152) üzenetére


Mymelody
aktív tag

Volt nekik TP-link, akciózva N-es. Típusra nem emlékszem, épp arra kérdeztem rá

[ Szerkesztve ]

Cheers

(#5155) And válasza DBob (#5153) üzenetére


And
veterán

(Tévedés, hogy attól lenne selejt, hogy szabadon használható. Házi felhasználáshoz nagyon is szép távok hidalhatóak át, akár sok kilométer is, csak antenna / rálátás kérdése. Ez a 'vízmolekulák elnyelik a rezgést 2,4GHz-en' dolog pedig - bár nagyon elterjedt vélekedés - alapjában téves, lásd: [link] és [link]. A mikrosütők is azért működnek itt, mert ez egy erre is alkalmas sáv, a víznek ehhez semmi köze. Mint a linken is írják létezik 915MHz-es mikró is, az pont annyira hatásos. Az 5GHz-es ISM-sáv pedig errefelé még sokkal tisztább, mint a 2,4GHz-es, hiszen a 802.11a-s eszközök nem túl eltrejedtek, ahogy a kültéri n-es wifi sem, ráadásul 5 gigán a szomszédos csatornák is tisztes távolságra vannak egymástól /nincsenek átfedésben/, és több is van belőlük.)

[ Szerkesztve ]

(#5156) DBob válasza And (#5155) üzenetére


DBob
őstag

...amíg nincs bebizonyítva vagy az hogy ártalmas hosszú távon, vagy az hogy nem....én az energiatakarékos üzemmódot nem kapcsolom ki....csak hogy egy elcsépelt de igaz szólás-mondást idézzek: "jobb félni mint megilyedni" :))

(#5157) DBob válasza DBob (#5156) üzenetére


DBob
őstag

fixed: pontos j :C

(#5158) bnss válasza DBob (#5153) üzenetére


bnss
veterán

Elég bátor kijelentés az ISM sávot selejt jelzővel illetni, vagy én értelmezem félre a mondanivalód.

Nyilván nem egy lapon említhető a DVB-T, GSM és a WiFi, ez a példa pusztán arra szolgált, hogy ezekre a technológiákra elég sokan szajkózzák, hogy mennyire káros, stb. A mikrohullámú sütő viszont valóban jó példa, mivel szinte minden háztartásban található belőle.

[ Szerkesztve ]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#5159) sbazsi


sbazsi
veterán

arra gondoltam, hogy a legjobb egy gigabites router lenne, hogy a későbbiekben egy esetleges áttérésnél már ne legyen gond.
van pár eszköz, jelenleg csak az egyik gépben van gigabites lan, van 4-5 gép, és 2-3 nem gigabites switch. :U

(#5160) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Sziasztok.
Sürgősen kellene router -t vennem, és mivel nem vagyok otthon a témában innen várok kis segítséget. 30M -es net lesz ráküldve, 3 gép között lesz megosztva. Nem előfeltétel a WLAN, kábelezést megcsináltam.
10.000 Ft és 15.000Ft körüli összeget szánnék rá. Egy konkrét megbízható, komolyabb típus kellene, ami 100% -ig stabil. Fontos a sebesség.
Válaszotokat előre is köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#5161) sbazsi válasza sbazsi (#5159) üzenetére


sbazsi
veterán

ehh, mégsem.

LINKSYS Wireless Router 54Mbps WRT54G2
LINKSYS Wireless Router 54Mbps WRT54GL-EU

Kettő közül melyiket érdemesebb? :F

(#5162) And válasza sbazsi (#5161) üzenetére


And
veterán

Inkább az utóbbi. A G2 utolsó verziója eléggé kiherélt, úgy Linksys-módra ;).
#5156: A wifi ártalmas mivoltában 'hívőket' több apróság sem szokta zavarni. Először: a rádiót és annak sugárzását nem a wifi-vel és nem is a mobiltelefonnal 'találták fel', és mostanáig azt sem sikerült bizonyítani, hogy ha valaki évtizedekig iszonyú nagy teljesítményű adóállomások közelében lakik (márpedig ilyenek Mo.-on és és másutt is nagy számban vannak), az maradandó károsodást szenvedne - igaz, az ellenkezőjét sem. Másodszor: aki mobiltelefont használ, az rossz esetben nincs tisztában azzal, hogy akár 1 perc telefonálás alatt - a mobiltelefon aktuális adóteljesítményétől függően - a teste ugyanakkora RF-teljesítményt nyel el, mint a 3m-re lévő wifi routertől egy egész év alatt. Harmadszor: a lényeg itt is a nagyságrendeken van. A mikrosütő úgy tízezerszer nagyobb teljesítmény ad le (ráadásul zárt térben), mint egy átlagos wifi. Egy laposelem feszültsége viszont alig ötvenedrésze a hálózati feszültségnek, de fogdoshatjuk napestig a pólusait, soha a büdös életben nem fogunk tőle végzetes áramütést kapni.

(#5163) sbazsi válasza And (#5162) üzenetére


sbazsi
veterán

köszi.
vagy van vmi jobb tipped? sima alap router kell, ami elbír 5-7 gépet. wifi nem is kell bele, csak vezetékes, viszont ha lenne benne gigabit, az + lenne. smc-t nem akarok, most olyan van, az elég xarul megy.
más: tud valaki olyan routert, ami access point módban is képes üzemelni? asus wl500g deluxe ilyen, de azt már nem lehet kapni.
két külön cucc, két helyre. (vagyis nem teljesen, mert ugyanoda, csak egymástól kb 30 méterre. az utóbbi az előbbibe lenne bedugva.)
asus wl500g deluxe ilyen, de azt már nem lehet kapni.
vagy inkább vegyek egy sima access pointot?
bár pl az asus előnye, hogy nem csak access point volt, hanem switch is. tehát a mögötte lévő router által osztott ip-ket osztotta szét a wifin, és a lan1-4 portokon.

(#5164) And válasza sbazsi (#5163) üzenetére


And
veterán

Sok tippem sajnos nincs, különösen a gigabites LAN kategóriában. Az viszont, hogy 5-7 gépet elbír-e, szerintem így nem sokat mond, mert nem mindegy, hogy 'széjjeltorrentezi'-e egyidőben az a pár gép a netet, vagy csak alap böngészésre használják azokat.
"más: tud valaki olyan routert, ami access point módban is képes üzemelni?"
Mármint azon túl, hogy a LAN-portokon át használod a routert, esetleg letiltott WAN mellett? Újabban mindenki AP-t akar csinálni a routeréből, mikor az eredetileg is egy AP (plusz egy 'vezetékes' router). Ráadásul a routerek egyben switch-ek is, hisz mindegyiken ott figyel az a minimum 4 LAN-port.

(#5165) bLL^


bLL^
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg egy lassú adsl eléréshez kéne minél olcsóbban nem gagyi wifi router, draft n nem szükséges bőven elég a b/g. WiFi-n max. 1-2 eszköz lenne. Ehhez kérném tanácsotokat.

Üdv. Bill

(#5166) Alex91 válasza sbazsi (#5163) üzenetére


Alex91
félisten

TP-Link TL-WR543G, ez megy AP-kent is.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5167) And válasza Alex91 (#5166) üzenetére


And
veterán

(Van esetleg olyan, amelyik nem?)

(#5168) Alex91 válasza And (#5167) üzenetére


Alex91
félisten

Nem tudom, az en routerem nem talaltam ilyen funkciot :). Pontosabban klienskent nem uzemeltetheto.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5169) And válasza Alex91 (#5168) üzenetére


And
veterán

Persze, mert nem multifunkciós. De amelyik nem az, az kizárólag AP lehet a wifi-felől nézve. Amelyik meg csak AP lehet, annak a konfig-felületén nincs ott a kérdés, hogy milyen módot szeretnél: AP-t vagy az előzőt ;)? (Vagy én tudok valamit rosszul.)

(#5170) Alex91 válasza And (#5169) üzenetére


Alex91
félisten

Jol tudod, csak gondolom o erre gondolt. Hogy kliens kell neki...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5171) sbazsi válasza And (#5164) üzenetére


sbazsi
veterán

Újabban mindenki AP-t akar csinálni a routeréből, mikor az eredetileg is egy AP (plusz egy 'vezetékes' router).

Ez igaz, nem fogalmaztam egyértelműen.
Tehát olyan cuccra gondoltam, amiben letilthatók router funkciók. tehát van egy (másik*) router, annak egyik portjára tenném ezt, és ennek csak sugároznia kellene a netet, meg a hálót a wifin, és a lan portjai switch módban üzemelnének. Másik router dhcp-je menne, az osztaná az ip címet mindenkinek. Asus router tud ilyet, azt tudom, de amim van, az mást is tud, amit nem sokan mások (koppel.cz firmware, vodafone 3g internetet osztja), ezért az most máshol teljesít szolgálatot.

*azt a másik routert keresem most is, mert a jelenlegi az megbízhatatlanul működik. Ez lenne a gigabites router, de lehet leteszek róla.

Az viszont, hogy 5-7 gépet elbír-e, szerintem így nem sokat mond, mert nem mindegy, hogy 'széjjeltorrentezi'-e egyidőben az a pár gép a netet, vagy csak alap böngészésre

Ebben is igazat kell adjak. :R
Torrent nem nagyon, céghez kell, viszont nem csak netezés lenne, hanem. adattárolás, és egy adatbázis program.

(#5172) And válasza Alex91 (#5170) üzenetére


And
veterán

Határozottan AP-módot írt, és nem ő az első, aki két napon belül ilyet szeretne ([link]). A kliens-mód határozottan multifunkciós működést igényel, az AP pedig nem, azt mindegyik tudja. Ha egy routerrel egyáltalán nem tudunk 'körülnézni', hálózatot keresni, akkor az sima egyfunkciós eszköz.
Mod. #5171: Ha egy router LAN-portjára csatlakozol a meglévő hálózatod felől, akkor pontosan ezt éred el vele. Le lehet tiltani a WAN-portot, de ha egyszer oda nem csatlakozik semmi, akkor amúgy sincsenek 'router funkciók' hiszen azok (főképp a címfordítás, a NAT) csak a WAN és a LAN oldal között működnek. Alapesetben (sima egyfunkciós router, vagy multifunkciós, AP-módban) a router beépített AP-je ugyanannak a LAN-nak a része, amelyhez a LAN-portok is tartoznak, vagyis a WAN használata nélkül a topológia ugyanaz, mintha egy 4-portos switch-re egy sima AP-t csatlakoztatnál. Hab a tortán, hogy manapság a sima (egy LAN-porttal rendelkező) AP-k egyáltalán nem olcsóbbak, mint egy komplett router.
"orrent nem nagyon, céghez kell, viszont nem csak netezés lenne, hanem. adattárolás, és egy adatbázis program."
Ha a forgalom nagyrésze a gépek között lenne (WAN nélkül ugye nincs a routeren netforgalom ;)), akkor mindegy, hogy mit tud, mint router, hiszen te csak swith-ként használnád. A vezetéknélküli egység (vagyis a belső AP) sebessége meg annyi, amennyi, és a kliensek között megoszlik.

[ Szerkesztve ]

(#5173) sbazsi válasza Alex91 (#5170) üzenetére


sbazsi
veterán

egy elméleti kérdés:
adott A router, annak egyik LAN portjára bedugom B routert.
A router ip címe 192.168.2.1, DHCP címeket 2.2 és 2.99 között oszt.
B router ip címe 192.168.2.100, DHCP címeket 2.101 és 2.199 között oszt.
A kérdés az az, hogy az A routerre kötött pc megosztott mappái (windowsos XP, munkacsoport), és ugyanerre a routerre kötött hálózati nyomtatót látják-e a b routeren "logó" gépek?!
Az, hogy az A routeren logó gépek nem látják a B routeren logó gépek megosztásait, az nem probléma.

(#5174) dr.bubo válasza sbazsi (#5171) üzenetére


dr.bubo
őstag

And nak igaza van minden router AP. :)
Neked bármelyik router megfelelő. annak a router(1)lanportját, ami a netre kapcsolodik, összekötöd a másik router(2) lan portjával.
A 1 router kapcsolodik a netre, és oszt ip-t a többi gépeknek.
2.router: dhcp server kikapcsolva (hisz az 1. router oszt ip-ket), wifi rész beállitva (SSID, titkositás stb.)
:)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5175) And válasza sbazsi (#5173) üzenetére


And
veterán

Az, hogy hogyan osztanak IP-címeket, az nem sok mindent befolyásol. Azonos címtartományban (alhálózatban) két DHCP-szerver amúgy sem jó ötlet. Sőt, kifejezetten rossz.. Ha a LAN-portjaikon kötöd össze a routereket, az továbbra is olyan, mintha csak sima switch-eket kötnél össze.

(#5176) sbazsi válasza dr.bubo (#5174) üzenetére


sbazsi
veterán

A 1 router kapcsolodik a netre, és oszt ip-t a többi gépeknek.
2.router: dhcp server kikapcsolva (hisz az 1. router oszt ip-ket), wifi rész beállitva (SSID, titkositás stb.)

hmm. erről nem vagyok meggyőződve, hogy így működik. :U
sztm ha kikapcsolom a dhcp-t attól még nem fogja osztani az 1 router ip címeit szerintem. vagy kikapcsolt dhcp mit csinál, ha adsl modemre kötöm? :F

(#5177) sbazsi válasza And (#5175) üzenetére


sbazsi
veterán

Ha a LAN-portjaikon kötöd össze a routereket, az továbbra is olyan, mintha csak sima switch-eket kötnél össze.

Hogy mi? mit dugjak hova?
nekem tulképp pont switch mód kell, wifire is kiterjesztve.

[ Szerkesztve ]

(#5178) dr.bubo válasza sbazsi (#5176) üzenetére


dr.bubo
őstag

Fogja osztani. :) Nálam is igy müködik.

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5179) sbazsi válasza dr.bubo (#5178) üzenetére


sbazsi
veterán

na holnap kipróbálom. :K :K

akkor már csak az a kérdés, hogy 1. számú routernek milyet vegyek!? :F

[ Szerkesztve ]

(#5180) And válasza sbazsi (#5177) üzenetére


And
veterán

Idáig erről téptem a billentyűzetemet: ha a WAN-portot kihagyod a játékból, akkor egy switch + AP lesz a routeredből. Minden LAN-os és wifi-s kliens megtalálja az egy szem DHCP-szervert, és címet kap tőle, valamint mindenki lát mindenkit, hiszen azonos alhálózatban vannak.

(#5181) odrif


odrif
MODERÁTOR

Sziasztok!
Nekem ez a tipusú routerem van:[link]
Kb. 3 éve kifogástalanul működik, 3 gépet kiszolgál.
Kérdésem, hogy a firmware frissítést érdemes feltenni rá?
Illetöleg a várhatóan 30 Mb/s nettel meg fog tudni bírkózni?
Köszi.

20 éve a Prohardveren

(#5182) sbazsi válasza And (#5180) üzenetére


sbazsi
veterán

ha a WAN-portot kihagyod a játékból
tehát ha jól értem, akkor a wifi routeren a LAN1-be kell dugni azt, ami bármelyik LAN-ból kijön a nem wifi routeren?!

(#5183) dr.bubo válasza sbazsi (#5182) üzenetére


dr.bubo
őstag

Igen, a két routert a lanpotokon kötöd össze. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5184) And válasza sbazsi (#5182) üzenetére


And
veterán

Vagy akármelyik LAN-portba. A switch az switch, bármely portjai között ;). Sőt, 3rd-party firmware-ek (főleg WRT54GL-re érve, ha már az volt az egyik jelölted) segítségével még az is elérhető, hogy a WAN-port is ugyanannak a virtuális LAN-nak a része legyen, mint a többi 4 LAN, így egy 5-portos switch-et kapsz :D..

(#5185) sbazsi


sbazsi
veterán

(#5186) And válasza sbazsi (#5185) üzenetére


And
veterán

Nem egy kategória a kettő, az első egy gigabites vezetékes router mindenféle biszb@sszal (IPSec VPN tunneling, QoS, IPS, IDS), a másik meg egy jó öreg, de megbízható 802-11b/g wlan-router 100Mbps LAN/WAN-portokkal. Ja, az első az mocsok drága ;).

(#5187) dr.bubo válasza sbazsi (#5185) üzenetére


dr.bubo
őstag

Ha nem fontos a gigabitlan, akkor a wrt54gl [link] :) 15k alatt van itt.

[ Szerkesztve ]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5188) sbazsi válasza dr.bubo (#5187) üzenetére


sbazsi
veterán

Akkor marad ez.
Igazából most még nem fontos, de "majd egyszer" az lesz. és ha akkor kellene mindent lecserélni...
De ki tudja, addig mi-merre fejlődik, jelenleg meg csak 2 gigabites gép van a cégnél... :U
(most néztem meg, az én notim is gigabites. :K )
szóval mire mindent lecserélünk...

(#5189) dr.bubo válasza sbazsi (#5188) üzenetére


dr.bubo
őstag

Ha gépek között kell gigabites kapcsolat, akkor valamelyik routerhez gigabites switchet kell kötni és a kábeles gépeket rákötni. Wifin maradna 54Mb/s vagy n-s router 300Mbit/s elméleti sebességek [link] temészetesen vannak ennél komolyabb switchek is. :)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#5190) sbazsi válasza dr.bubo (#5189) üzenetére


sbazsi
veterán

Kell?! Természetesen jó lenne, csak kérdés, hogy milyen áron.
Egyfelől kellene az egyik gépbe egy gigabites lan. No meg adott esetben egy másikba is, de ha azon marad a sima lan, az sem lenne halál, az úgyis egy lassu gép, abba nem biztos, hogy lenne értelme. Valamint kellene a kétszer annyiba kerülő router. Továbbá le kéne cserélni 1-2 switch-et. Mert az is van itt-ott.

Az egész abból indul ki, hogy le akarok cserélni egy routert. :U

(#5191) ImI87


ImI87
őstag

Hello!

Kicsit böngésztem a fórumot, de nem lettem sokkal okosabb. :B
60/6-os UPC FiberPower nethez elegendő egy "akármilyen" 10/100-as router? :F
Vagy kellene hozzá már a Gigabit-es?

(#5192) Snark


Snark
csendes tag

hali!

tudnátok ajánlani egy olyan routert, ami támogatja a VPN-t? (lényegében kívülről szeretnék belépni a router hálózatába)

előny, ha gigabites és támogatja az N-es wifit.

köszi!

(#5193) axles


axles
csendes tag

hali,

chello fiberpower 30hoz szeretnék egy megbizhato routert venni, 10-20k kozott. linksys wrt54g2re gondoltam vagy netgear WGR614re, bárkinek bármi tapasztalat, illetve, hogy ezek birni fogják e a net sávszélét?

(#5194) J.R.Ewing válasza axles (#5193) üzenetére


J.R.Ewing
tag

upc-nél havi 550ft-ért adnak 1 netgear 824-es routert meg wifi adaptereket is

az 1 év alatt is csak 6600ft

(#5195) Shia-ko


Shia-ko
aktív tag

Van egy Zyxel 334WT-m, ami egy ideje random eldobálja a netet. Ha várok 1-2 percet, akkor simán visszajön, ha restartolom egyből van net, közben a szolgáltatótól folyamatosan van IPje. Ha csak az asztali van rajta (XP Home, eredeti, frissítve), vagy csak a notesz (XP prof, eredeti, frissítve), vagy mindkettő, nem számít. Logban semmi sem látszik, megy a net, majd mikor nincs, bejelentkezek hogy újraindítsam, ennyi van a logban is. Egy weboldal lekérés, majd hogy bejelentkezem. Mindegy neki, hogy torrent, böngészés vagy mi megy. Ha szolgáltató kábele direktben van a gépben, akkor semmi gond?
Van erre valami jó ötletetek vagy vegyek másikat? :F

Néztem Edimax BR6574N-t és Linksys WRT320-at, ha nem sikerülne beüzemelni, mert most egy kávézó netjét használom. Sima 2 mega le, 1 mega fel netem van.

Köszi előre is a segítséget! :R

Üdvözlettel: Gabi

(#5196) raverke


raverke
tag

Sziasztok!

4 MB-es kábelnetet szertnék megosztani 3 felé( a késöbbiekben lehet kicsit nagyobb lesz a netem), 1 kábellel a PC-be, 1 wifi a laptopba(802.11 n-es szabványú), és egy másik Pc-be vezeték nélkül( azt még nem tudom, milyen PCI-os wifi kártyát tegyek bele.)

Melyiket érdemes venni?

Linksys WRT160N
Linksys WRT54GL

(#5197) sbazsi


sbazsi
veterán

And és dr.bubo:
Köszönöm, működik a wifi router "switch-access point"-ként :R

(#5198) Shia-ko válasza Shia-ko (#5195) üzenetére


Shia-ko
aktív tag

Mégegy kérdés:
Az edimax BR6574N és a BR6524N között tényleg csak a gigabit a különbség? :Y

[ Szerkesztve ]

Üdvözlettel: Gabi

(#5199) Alex91 válasza raverke (#5196) üzenetére


Alex91
félisten

wrt160n

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5200) ToxLee


ToxLee
őstag

Sziasztok!

Tegnap köttettem be magamnak a Fiber Power 120 as netet!
Ez most a routerem:
http://www.tp-link.com/products/product_spe.asp?id=18

de ezen keresztül 40mbitet tud max!Router nélküli 124et tud!

Kinéztem egy másik routert és egy hozzáértő véleményre lenne szükségem evvel kapcsolatban!
Ez lenne az:

http://www.dlink.hu/cs/Satellite?c=Product_C&childpagename=DLinkEurope-HU%2FDLProductCarousel&cid=1197319392953&p=1197318959451&packedargs=ParentPageID%3D1197318959416%26TopLevelPageProduct%3DConsumer%26locale%3D1195806715783%26packedargs%3DProductParentID%253D1197318794238&pagename=DLinkEurope-HU%2FDLWrapper

30at szánnék rá max!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.