Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5401) AMD_ok válasza ecaddict (#5400) üzenetére


AMD_ok
őstag

Igen,közben én is utánanéztem,és sajnos nem az,nekem az mindenképp kellene. Találtam árat is, de az RT-N15-re (nem tudom pontisan,miben különbözik az RT-N16-tól,de biztos nem sokban), annak 39000 ft az ára :(

(#5402) ecaddict válasza AMD_ok (#5401) üzenetére


ecaddict
senior tag

Az RT-N15 vsz. felejtős. Túlárazott, gyenge. XBit lab teszt.
HW spec. az openWrt-ből.

Nem látom a fejlődést a WL-500-asokhoz képest sem RAM, sem flash, sem CPU terén. (Pontosabban látom a fejlődést, egyet előre, kettőt hátra ha összességében nézzük a HW-t.) OK, gigabit meg n-es, de ez ehhez az árhoz ez egy kicsit kevés.
Még az RT-N16-nak is sok lenne ez az ár nemhogy ennek.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5403) AMD_ok válasza ecaddict (#5402) üzenetére


AMD_ok
őstag

LINK

sajnos ennyi,nem olcsóbb máshol se :( , tehát a 16-os biztos horror árban lesz

(#5404) ecaddict válasza AMD_ok (#5403) üzenetére


ecaddict
senior tag

Azért nem kellene így legyen mert az N-16-os ára (ezt linkeltem korábban) ill. az N-15-ös ára nagyjából egyforma angliában.

És ebben még az is benne van, hogy gondolom az N-15 nem egy tömegtermék (és vsz. nem is lesz az), alig néhány helyen árulják, azaz vsz. nem igazán csökkent az ára amióta megjelent.
Másrész az N-15 nem igazán folytatása WL-500 sorozatnak (mondhatni köze nincs hozzá).

Az Asus RT-N16 viszont direkt folytatása a WL-500-nak. Nemcsak a doboza hasonló, hanem a chipset-ek is megmaradtak ugyanattól a gyártótól, csak a proci sebessége megduplázódott, a RAM meg a flash mérete megnégyszereződött + gigabitesek lettek a LAN/WAN csatik stb.

Nem is igazán találtam ebben a kategóriában hasonlóan erős vasat (mondjuk hozzá kell tenni más típusoknál úgy kell fórumokból összevadászni az infót., hogy mit tud a HW).

Röviden: Az RT-N16 valami olyasmi, amire esetleg érdemes lehet várni egy kicsit. Csak reménykedhetünk, hogy az ára is elfogadható lesz (persze lehet, hogy nem is ezeknek a cuccoknak az árával van gond, hanem a mi fizetésünkkel, de ez már egy másik történet...).

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5405) Sleed


Sleed
aktív tag

Sziasztok!

Router vásárlás előtt állok és a segítségeteket kérném.
Egy asztali gépet szeretnék rákötni, egy laptopot szeretnék wifin keresztül használni, meg az iPhoneomat, szintén wifivel.

Melyik routert javasoljátok?
Árkategóriát nem tudok megadni,nem tudom hogy egy normális wifis router mennyibe fáj.

Előre is köszi, SleeD

(#5406) Alex91 válasza Sleed (#5405) üzenetére


Alex91
félisten

Milyen net elofizetes?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5407) Sleed válasza Alex91 (#5406) üzenetére


Sleed
aktív tag

T-online 2 megás jelenleg. De amint lehet, szeretnék majd előfizetni az optikai csomagjukra.
(fontos, hogy azt is jó lenne ha tudná kezelni)

(#5408) Alex91 válasza Sleed (#5407) üzenetére


Alex91
félisten

Ha olcso kell, akkor TP-Link. Ha esetleg kesobb joval gyorsabb neteleres lesz - meg hosszu tavra is - egy gigabites, n-es WiFi routert ajanlok. Linksys WRT320n, D-Link DIR-655, Netgear WNR3500 stb.

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5409) Sleed válasza Alex91 (#5408) üzenetére


Sleed
aktív tag

Köszi a segítséget! :R

(#5410) Kami11


Kami11
őstag

Sziasztok!

Kábelezés előtt állok és ezzel kapcsolatos a kérdésem is:
A jövőre is gondolva Cat6-os kábelt akarok telepíteni és arra vagyok kíváncsi, hogy ez a típusú kábel visszafelé "kompatibilis-e" a jelenlegi routeremmel, ami "csak" 100-as?
A későbbiekben lehet lecserélném egy gigabites routerre és a nagyobb távolság miatt kell a Cat6-os madzag. :DDD
A válaszokat előre is THX!

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#5411) joe2005 válasza Kami11 (#5410) üzenetére


joe2005
senior tag

Egyik forrás érdemes ezt is megnézni

"Have you tried turning it off and on again?"

(#5412) Kami11 válasza joe2005 (#5411) üzenetére


Kami11
őstag

Köszönöm a linkeket :R ezek és a szerény angoltudásom alapján visszafelé kompatibilis a kábel, 'szal jó lesz. :)

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#5413) DBob válasza Kami11 (#5412) üzenetére


DBob
őstag

A különbség az utp és stp kábelek közt, hogy az stp (nevéből kifolyólag) árnyékolt. A cat6 kábel az, ahol az ereket együtt egy árnyékoló háló veszi körbe. Persze ez semmit se ér, ha te készíted a kábelt el, és nem megfelelő csatlakozókat használsz. Vagy az aljzat amibe beledugod nincs földelve (meglepően sok az ilyen).

Ha már előre tervezel, és megengedheted, szerezz inkább cat7 kábelt. Itt az érpárok is árnyékolva vannak.

mod: a cat6 se bír nagyobb távolságot. De 100m legyen elég szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#5414) Kami11 válasza DBob (#5413) üzenetére


Kami11
őstag

100m-en belül lesz -35m- és szerelt kábelt fogok használni, a telepítést lehet idézőjelbe kellett volna tennem, mert szekrények mögött lesz elvezetve a telefonaljzattól routerig, majd a gépig, szóval nem kell nagy munkálatokra gondolni.
Természetesen köszönöm neked is a segítséget! :R

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#5415) bsh


bsh
őstag

sziasztok
nekem is új routert kellene vennem. adjatok tanácsot!
a probléma a következő: dlink di-524, mögötte egy linux szerver, természetesen ezek 24/7-ben mennek. a szerver holtidőben torrentet seedel, de emellett ftp, mail és még egyéb apróbb dolgokat is művel, valamint természetesen mindez távolról elérhető ssh-val és egyéb módokon. a torrent szépen be van állítva, azzal nincs is semmi gond, szépen megy minden, csakúgy mint a mail, web, ssh, akármi. viszont "vicces" módon, amint egy nyavajás bejövő ftp kapcsolat létrejön, onnantól kezdve max pár percen belül megfagy a csodálatos dlink router...
kicseréltem egy zyxelre, na azzal minden frankón ment, tuti router hiba tehát. vagy szoftverhiba vagy döglődik a router hardvere, de mindenesetre ez nem állapot, hogy egy nyamvadt ftp-től megcsuklik! és mivel távolról el kell érni a gépet, ez nem olyan kellemes dolog... oda kell menni fizikailag és újraindítani a routert... :W
szóval ehelyett kéne egy másik router.
ami fontos:
- atomstabil legyen, de tényleg. évekig rá se kelljen nézni.
- tudjon olyan virtuális szervert / port forwardot, ahol "keresztbe" lehet portokat küldeni. tehát tetszőleges wan portot (range-t) tetszőleges másik lan portra küldeni. (pl. wan 10022-es portot lan 22-es portra, stb.) ez nagyon fontos, és ahogy nézegetem mostanában kapható routerek manualját, a legtöbb nem tudja ezt, pedig ezt még az ezer éves legolcsóbb vackok is tudták alapból.
- legyen benne g-s 54mbites wifi is. nem kell n-es meg 100 antennás, csak egy alap g-s aztán kész.
- nem kell gigabites legyen (arra való a switch)
- olcsón

a tplinkeket dícsérik, hogy habár olcsók, de nagyon megbízhatóak, de viszont azok nem tudnak ilyen keresztbeportforwardolást, ahogy nézem. asusokat is dícsérik, azok tudnak ilyet, csak nem tudom, mennyire stabilak 24/7-ben erős terhelésnél?
új "dizájnos" linksys-ekről nem sok jót hallok (pl. atheros...)

szóval mit tudnátok ajánlani?
amit kinéztem és kapható is és olcsó is az asus rt-g32, az elvileg tudja, amit kell, csak nem tudom, mennyire stabilak ezek...?

(#5416) ecaddict válasza bsh (#5415) üzenetére


ecaddict
senior tag

Szerintem mindenféleképpen érdemes lenne olyan routert venned ahol cserélhető a firmware nemcsak gyárira (ezek viszont tipikusan nem az olcsóbbak lesznek).

A hibák tipikusan sofware hibák, így ha cserélhető a firware max. azt kell lecserélned (és nem az egész routert).
Ha Asus-ban (vagy bármilyen stabil routerben) gondolkozol akkor érdemes megnézni néhány firmware kompatibilitási listáját. Pl. Oleg (én ezt használom, csak Asus-al megy) vagy pl. openWrt (ennél több fimware is van, lehet pl. Tomato-t is használni).
Ezeknek a custom firmware-eknek többek között az előnye a gyárihoz képest, hogy szinte azonnal javítják a bejelentett hibákat és bekerülnek az új verzókba (tapasztalatból tudom). Lényegében ettől lesznek stabílabbak mint a gyári firmware.

Az Oleg alapból tudja amit leírtál (mondjuk nem árt ha tudod használni az iptables-t). És ott van még, hogy a legújabb 2.4.x-s kernel-t, a legújabb busybox-ot (ez tartalmazza az alapvető Linux-os toolokat amik a routeren futnak) és pl. a legújabb ipset-et stb-t használják.

Röviden: Érdemes olyan router-t venned, aminek cserélhető a firmware-e (nemcsak gyárira) és láthatólag karban is tartják a custom firmware-t. Egyébként csak reménykedhetsz, hogy hibátlan lesz a software-e (létezik olyan, hogy hibátlan SW?) vagy a gyártója (még ilyen válságos időben is) rendszeresen tényleges software javításokat ad ki (és nemcsak javítgatnak).

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5417) bsh válasza ecaddict (#5416) üzenetére


bsh
őstag

a zyxel jó kis vas volt, arm7, 4 mega flash, 16 ram, openwrit támogatja, van rá direkt előre fordíytott firmware, amit csak fel kell tölteni és kész is, úgyhogy fel is raktam rá kamikaze-t, ami szépen felülírta még a bootloadert is, úgyhogy teljes kuka lett szegény :( úgyhogy ennyit aaz openwrt-ről... amúgy bevittem zyxel márkaképviseletre a szervízbe, jtag-gel megnézték, és azt mondták, javíthatatlan (ami baromság, valószínű csak azt akarták, hogy vegyek inkább egy újat...)
egyébként hibátlan szoftver nem létezik, de pl. a zyxel gyári firmware az kapot hideget, meleget, és állta a sarat. nem rossz cucc.

amúgy gyorsan vettem most egy asus rt-g32-t, holnap viszem is vissza :D a webes felületen nem működnek az aplly, ok, reboot és hasonló gombok, szóval semmit nem lehet beállítani. a javascriptek, amiket használ, hibásak. :) se FF, se IE, se IE kompatibilitási módban nem megy. (linux alatt meg innentől teljesen esélytelen bármit is csinálni vele, ha még windowson sem megy...) szóval fantasztikus ázusz minőség :D egyszerűen szánalom.

[ Szerkesztve ]

(#5418) DBob válasza bsh (#5417) üzenetére


DBob
őstag

Keress vkit aki jtagen át arm7-re rádobja közvetlenül a stuffot. Így jársz a legolcsóbban.

Ez a nem megy semmi az asus routerben elég lol ;)

(#5419) DBob válasza ecaddict (#5416) üzenetére


DBob
őstag

Én a fonera cuccoknál ennek épp az ellenkezőjét tapasztalom.
Az alap firmware nem túl nagy tudású, és ritkán jön frissítés....de ami rajta van / kapsz atomstabil. Vele ellentétben amit felraktam addon az eredeti firmware mellé...hát a legújabb verzióról még a fejlesztők is azt mondják hogy kerüljük úgy, hogy több mint fél éve nincs újabb update ;)

(#5420) J.R.Ewing


J.R.Ewing
tag

TPLINK TL-WR741ND

2 hete vettem, felraktam új firmware-t, bekonfiguráltam, oszt jónapot.

System Up Time: 13 days 05:38:05

(#5421) Beri válasza J.R.Ewing (#5420) üzenetére


Beri
addikt

És mennyi megy át a wan portján max.?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#5422) J.R.Ewing válasza Beri (#5421) üzenetére


J.R.Ewing
tag

15 megás a netem, az átjön :)

Lan2Lan meg 93mbit körül

(#5423) vargapdavid


vargapdavid
tag

Sziasztok!

Milyen wifi routert vegyek egy 25/5 megabites nethez, hogy teljesen kihasználja?

Köszi! Üdv

(#5424) Beri válasza vargapdavid (#5423) üzenetére


Beri
addikt

Gyakorlatilag szinte akármi képes rá, amit most a boltokban kapni (az igazán dzsunka teszkógazdaságos árú dolgokon kívül :)) ). Az előbb említett TPLINK TL-WR741ND is elég kell hogy legyen.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#5425) J.R.Ewing válasza vargapdavid (#5423) üzenetére


J.R.Ewing
tag

jaja. jelenleg csak akkor kell erősen gondolkodnod, ha 120megás neted van, mert ugye van a 100mbites ethernet szabvány, meg az 1000mbites.

a 120-as netnél a 100-as eszközök miatt elveszne 20mbit-nyi sávszél.

25/5-re sima 100mbites n-s router is elég. én csak a TP-Link-et tudom ajánlani. olcsó, mindent tud, ami egy átlag usernek kellhet, és stabil, nem kell resetelgetni.

a legjobb kínai cucc :) supportjuk meg gyorsabb, mint az upc-é.

Gyakorlatilag szinte akármi képes rá, amit most a boltokban kapni (az igazán dzsunka teszkógazdaságos árú dolgokon kívül )

épp most néztem reggel: dlink 524-et árulnak 9000-ért tescoban. rablás. annyiért már 941ND-t kapni majdnem.

[ Szerkesztve ]

(#5426) vargapdavid válasza J.R.Ewing (#5425) üzenetére


vargapdavid
tag

D-Link DIR-100
http://www.argep.hu/product_407248.html

Szerintetek bírja? Vagy cseréljem le egy TP-Linkre?

(#5427) J.R.Ewing válasza vargapdavid (#5426) üzenetére


J.R.Ewing
tag

ez nem wifi router. ha nem kell wifi, akkor jó ez is.
ha kell a wifi, akkor TP-Link.

(#5428) vargapdavid válasza J.R.Ewing (#5427) üzenetére


vargapdavid
tag

TP-Linkhez egy wifi adaptert tudtok ajánlani? Több kérésem nincs :D

(#5429) J.R.Ewing válasza vargapdavid (#5428) üzenetére


J.R.Ewing
tag

mindenképpen n szabványú adaptert vegyél akkor. abból is TP-Linket.
és ha a routernél nem gond 2-3e Ft különbség, akkor a TL-WR941ND-t a 741ND helyett.

ha USB-s adapter kell, akkor ezt
[link]

ha pci-os, akkor ez
[link]

(#5430) Beri válasza J.R.Ewing (#5425) üzenetére


Beri
addikt

a 120-as netnél a 100-as eszközök miatt elveszne 20mbit-nyi sávszél

Azért nem csak az a lényeg h gigabites legyen a router. Attól még simán lehet lassú routolásban. Plusz az sem igaz, h 100Mbitig bírná a te tépélinked is az iramot. Még a feléig sem. (és most nem a wifijéről van szó, dróton sem menne át rajta annyi)
Ettől függetlenül kíváncsi lennék, mennyi a vége a wan portjának :)

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#5431) J.R.Ewing válasza Beri (#5430) üzenetére


J.R.Ewing
tag

[I]Because i was curious i did some benchmarking:
Code:
NETIO - Network Throughput Benchmark, Version 1.26
(C) 1997-2005 Kai Uwe Rommel

TCP connection established.
Packet size 1k bytes: 10901 KByte/s Tx, 10748 KByte/s Rx.
Packet size 2k bytes: 11035 KByte/s Tx, 10375 KByte/s Rx.
Packet size 4k bytes: 11005 KByte/s Tx, 10787 KByte/s Rx.
Packet size 8k bytes: 10973 KByte/s Tx, 10803 KByte/s Rx.
Packet size 16k bytes: 11101 KByte/s Tx, 10810 KByte/s Rx.
Packet size 32k bytes: 10991 KByte/s Tx, 10791 KByte/s Rx.
Done.

I bridged all five interfaces and connected one switchport and the wan port...
[/I]
ezt találtam.

amúgy atheros ap81 és 400mhz-en megy

[ Szerkesztve ]

(#5432) Beri válasza J.R.Ewing (#5431) üzenetére


Beri
addikt

Jahogy ez a 941ND!
Akkor ez még nekem is elég lenne (50/25). Csak kérdés h mennyire bírja, ha több mint 1000 kapocsolat van nyitva :D
Bár elvileg van elég RAMja, meg 400MHz...

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#5433) J.R.Ewing válasza Beri (#5432) üzenetére


J.R.Ewing
tag

a 741ND majdnem u.ez csak MIMO nélkül 1antennával.
841ND 2x-es MIMO és 2 antenna
941ND 3x-os MIMO és 3 antenna

32m ram van mindegyikben ha mindenigaz

[ Szerkesztve ]

(#5434) eBeni


eBeni
tag

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni minél többet, de lenne 1-2 kérdésem.
120-as nethez kéne egy router, amibe 300Mbs-es n-es wlan van és gigabites. Jó lenne ha lenne rajta usb bemenet egy külső vinyónak. Ja és persze legyen min 1-2 sima lan kimenete.
A megbízhatóság fontosabb mint az ár, de azért legyen minél olcsóbb :DD
Előre is köszönöm aki tud segíteni!

(#5435) J.R.Ewing válasza eBeni (#5434) üzenetére


J.R.Ewing
tag

ha tudsz várni, míg megérkezik, és tudsz rendelni külföldi webshopokból, akkor TP-LINK TL-WR1043ND. nálunk vmi miatt nem lehet kapni :(
full gigabites, n-es wifi router USB bemenettel.

(#5436) ecaddict válasza eBeni (#5434) üzenetére


ecaddict
senior tag

Asus RT-N16.
Még nem kapható nálunk.
Ez az Asus WL500-asok utódja.
Bevezető.
Angol WL-500 fórum.
Magyar fórum.

A WL-500-asok atomstabilak, rengeteg funkcióval (az USB-t is nagyon jól ki lehet használni).

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5437) eBeni válasza ecaddict (#5436) üzenetére


eBeni
tag

Köszönöm mindkettőtöknek.
Az a baj, h aránylag sürgős a dolog, max 1 hetem van. Akkor ez azt jelenti, h vmelyik funkcióról le kell mondjak?

(#5438) ecaddict válasza J.R.Ewing (#5433) üzenetére


ecaddict
senior tag

Tényleg 32 MB RAM van benne.
Ha valakit egy kicsit jobban érdekel a 941ND lelkivilága érdemes végignézni a DD-WRT TP-Link TL-WR941ND fórumát.

A 1043-at is megemítik benne.
Sajnos ez a router nem igazán open source. Kár, pedig a 941 egész jó árban van a TL-WR1043 (ha igaz a szóbeszéd) pedig a 64 MB-RAM-al már nem a low-end kategóriában van.

Szerk: Egyébként mennyi a 1043 kinti ára, nem igazán sikerült megtalálnom?

[ Szerkesztve ]

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5439) ecaddict válasza eBeni (#5437) üzenetére


ecaddict
senior tag

Igen, vagy valamelyik funkcióról vagy a "minél olcsóbb legyen"-ről le kell mondani (~40k olcsó?). Esetleg még használhatsz valami kombi (két routeres) megoldást ideiglenesen.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5440) J.R.Ewing válasza ecaddict (#5438) üzenetére


J.R.Ewing
tag

1 hete találtam egy cseh webshopot, ott 11000Ft átszámítva...vicc. itt a 941ND annyi, és 1043-t nem is forgalmaznak. csak ilyen állami közbeszerzési szarokban találtam meg ilyen elképesztő 27-30e forintos áron, na de ott a 941ND-t is 20000-ért adják az állami szerveknek.

én is nézegettem az openwrt és dd-wrt topikjait. van egy juhos gábor nevű srác, aki elvileg megcsinálta, hogy a x41ND sorozatra is felmenjen az openwrt. írtak is a TP-Linknek, mert vmi nem stimmelt a nyílt forráskódu licenccel, azóta a support oldalon letölthető minden firmware forráskódja.

itt van egy

[link]
1000 korona, az kb 11000Ft

[ Szerkesztve ]

(#5441) Beri válasza J.R.Ewing (#5440) üzenetére


Beri
addikt

Találtam egy szlovák webshopot is, ahol kapható a wr1043nd, 37.71 EUR. Tehát nekem már megvan a következő routerem :)
Másrészt ha valakinek nem gond a szlovák garilevél, tudok segíteni :)

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#5442) Dartimperial válasza Beri (#5441) üzenetére


Dartimperial
tag

Esetleg megosztanád velünk az elérhetőségét a szlovák oldalnak?!
Köszi!

(#5443) J.R.Ewing válasza Beri (#5441) üzenetére


J.R.Ewing
tag

az 10 rugó...
vicc ez az ország, hogy itt nem kapni, és az előd modell is drágább..

(#5444) ecaddict válasza J.R.Ewing (#5440) üzenetére


ecaddict
senior tag

És van a TL-WR1043-hoz is rendes nem gyári firmware (web link)? 941 nem igazán érdekes...

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#5445) Dartimperial válasza Beri (#5441) üzenetére


Dartimperial
tag

Engem érdekelne egy ilyen router.
Esetleg leírhatnád(akár priviben is), hogyan tudnál segíteni ebben.
Köszi!

(#5446) printf


printf
csendes tag

Sziasztok!

Nem tudom hátha valakinek van valami otlete:D! TV-networkos vok és most kottetem be az uj netet:D 50mbit le és 25mbit fel! Nem rosz kis net!

Se modem se semmi csak egy lankábel jon be a házba! A lényeg hogy ha a gépembe megy a kábel akkor meg is van a sávszél de ha routerrel osztom szét akkor csak 22mbit le és 20mbit fel van!

Hiába állítom az MTU-t maxra(1492-re) akkor is ez az érték amit max ki tudok sajtolni belolle és ok nem panaszkodom de azért a nagyobbik felét nem tudom használni és hát na.

Router kell mert szétosztom a netet 3 gépre!

Ha valakinek van valami otlet szivesen fogadnám!

Elore is koszi:D

Router: Edimax BR-6104K

A ROOT én vagyok!!!

(#5447) J.R.Ewing válasza ecaddict (#5444) üzenetére


J.R.Ewing
tag

nem tudok róla, de gondolom ez a juhos gábor majd megoldja erre is, ha már 741-re, meg 941-re megoldotta :)

de amúgy a gyári firmware is elég jó. legalábbis a 741ND-ével semmi bajom.

beri: mi a szlovák oldal címe?

printf: Router: Edimax BR-6104K - sztem itt lesz a gond :D

[ Szerkesztve ]

(#5448) Dartimperial válasza printf (#5446) üzenetére


Dartimperial
tag

Vegyél egy új routert.Az megoldja a problémád.
Olvass vissza itt a forumban és találsz megfelelő tipust.

(#5449) tope válasza tope (#5386) üzenetére


tope
addikt

TP-Link WR-542G jó lenne-e nekem, egyelőre 1 laptop menne róla Wifin, a 2 gép kábelen, de lehet később az egyik gép is Wifis lenne.

[ Szerkesztve ]

(#5450) J.R.Ewing válasza tope (#5449) üzenetére


J.R.Ewing
tag

akkor is megéri inkább a 741ND. árban majdnem u.az, de a 741ND újabb, több funkcióval, nagyobb tudással.jelenleg az a belépőszintű TP-LINK router.

ha a 10-11pénz sem akadály, akkor meg 941ND, vagy ha beri kolléga elárulja a szlovák weboldal elérhetőségét, akkor 1043ND

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.