Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43601) kali válasza SLYM (#43600) üzenetére


kali
legenda

szia,

23 e ft környékén indul a javasolt tp-link archer c5, felette a c7...stb.
erősebb hardveres igény esetén 30 e ft környékén mozog az asus rt-ac56u, vagy drágábban az attól felfelé számozott, külső antennás típusok.

(#43602) Multibit válasza SLYM (#43600) üzenetére


Multibit
veterán

ami már tud 500 megebitet is átlagban közelről
Álatalában nem tud ennyit. Nálam - legjobb esetben - légvonalban 5 méterre a routertől és 1 falon keresztül lassabban lehet rádiózni Asus RT-AC56U routerrel. A kliensek: laptop AC7260 kártyával, Apple iPad Air 2. Ezekkel 280-300 Mbps jön össze.

illetve nagyobb is a hatótávja jelentősen
Az AC wifi nem a hatótávja, hanem a sebessége miatt jobb az N-nél. Az Air Radar funkció ugyan jelenthet némi előnyt (ha támogatja a router), de ne számíts jelentős javulásra! Mival az AC csak 5 GHz-en működik, az N meg működhet 2.4 GHz-es, így akár az N-nek lehet nagyobb a hatótávja.

[ Szerkesztve ]

(#43603) SLYM válasza Multibit (#43602) üzenetére


SLYM
veterán

köszi mindkettőtöknek

ez szomorú. igazából a sebesség kérdés másodlagos a számomra, a 280-300 megabit is jóval több, mint a mostani router 80 megagitje, ami a legtöbb volt, amit egyszer egy laptop tudott rajta produkálni, tegnap pont néztem, a mostani egyik lapos már csak 60-at "kap" a 120-as netből kb 1 méter távolságból a routertől. itt gyorsan fel is tenném a kérdést, hogy ugye egy átlagos mai laptop wifi vevő egysége azért többnyire fel tudja venni ezt a 280-300 megabitet ugye amit ez a router tudna? (bocs, ha nem pontosan fogalmazok)

visszatérve a hatótáv fontosabb lenne nekem, most amiatt érek el a ház másik végén kb 10 megabitet, mert 1 falat megspórolva beraktam bridge-nek egy másik routert, ha ez nem lenne 1-6 megabit körül lenne ott a netsebesség. már régebben is írtam ide [link], akkor javasoltátok egy ilyen eszköz beszerzését (kicsit máshogy oldottam meg, de a lényeg ugyanaz lett). tehát a kérdésem a végére ismét: lehet olyan routert kapni most, aminek a mostani TP-LINK TL-WR1043ND (régi verzió) routeremnél lényegesen nagyobb hatótávja van és mellé megfelel ennek az új szabványnak, amivel akár 300 megabit netsebesség is elérhető? köszönöm

(#43604) XFishboneHUN


XFishboneHUN
senior tag

Sziasztok!

Ár/Érték arányban ma a piacon kapható wifis routerek közül melyik a legjobb mondjuk 10 és 20-25 ezer Ft között?

Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN

(#43605) Multibit válasza SLYM (#43603) üzenetére


Multibit
veterán

Mindenképpen el kéne olvasnod a téma összefoglalót! Különös tekintettel a Pár gondolat a WiFi-rõl bekezdést.

Ha elolvastad, akkor az alábbi kérdésedet pontosabban fel tudod tenni:
ugye egy átlagos mai laptop wifi vevő egysége azért többnyire fel tudja venni ezt a 280-300 megabitet
Egy átlagos mai laptop N-es wifi adapterrel rendelekezik. Jobb esetben 300-as, rosszabb esetben 150-es linksebességű adapterrel (ritkán 450-essel). A válasz: "fel tudja venni", de... amit "felvesz", az a linksebesség :) Az adatsebesség, amit a gyakorlaban tapasztalsz (és hasznosítasz), az kisebb, de inkább nagyobb mértékben ennél kevesebb!

A másik, ami hasznos lenne számodra, az a visszaolvasás! Többször le lett írva, hogy nem lehet senkinek látatlanban "biztos" tanácsokat adni wifi-vel kapcsolatban, mert mindig csak a helyszínen, a gyakorlatban dől el, hogy milyen sebességgel, milyen messzire lehet wifi-zni. Erősen függ a környezettől (falak száma anyaga, egyéb akadályok pl. bútorok), eszközök (router, kliensek, stb.) beállításától, az eszközök tulajdonságaitól. Vagyis hiába érdeklődsz valami tuti router iránt, önmagában a router jó tulajdonsága(i) még nem fog rajtad segíteni. Nem elég, ha a router "jól szór", az ellenoldalnak is "jól kell visszabeszélni", lévén a wifi kétirányú kommunikáció.

[ Szerkesztve ]

(#43606) zaskar válasza SLYM (#43603) üzenetére


zaskar
senior tag

"a mostani TP-LINK TL-WR1043ND (régi verzió) routeremnél lényegesen nagyobb hatótávja van"

Meg fogsz lepődni, ennek a routernek nagyon jó a jelerőssége sok mai típushoz viszonyítva, különös tekintettel a belső antennás modellekre. Tény, hogy vannak jóval erősebb hardverű, gyorsabb, szolgáltatásban gazdagabb routerek, de a felhasználó sokszor csalódott, amikor azt tapasztalja, hogy a régi, pár ezer Ft-os routere elegendő jelet szolgáltatott még az emeleten is, az új router pedig csak egy másodlagos eszközzel képes erre (így jártam én is a múlt héten, az új router az emeleten már használhatatlan volt, a 1043-as meg teljesen jó, vissza is küldtem az újat, ami 3x annyiba került).

(#43607) Lefty


Lefty
addikt

Sziasztok!

DIGI 1000-es kábelnetet köttettem, hozzá szeretnék routert, hogy ki is tudjam használni a sávszélességet, de csak wifin (tudom, hogy azért fullon 1000mbit nem lesz). Csatlakozna telefon, laptop, xbox one (online játék), TV. Én egy TP-Link Archer C5-öt néztem, szerintetek jó lenne?

Köszönöm.

(#43608) Multibit válasza Lefty (#43607) üzenetére


Multibit
veterán

Digi 1000-es csomagot csak wifi-vel :Y Ez vicc? Az ezres és az ötszázas csomagot csak kábelen fogod tudni kihasználni. Nem értem! Kötitek a szerződéseket és csak wifi-ben tudtok gondolkodni?
Jó az az Archer C5, de:
1. kell hozzá AC-s ellenoldal
2. még így is csak úgy 300 Mbps-re számíthatsz (szerencsés esetben)
Persze lehet a lapost a router mellett is használni, de akkor minek a gorcsölés a wifi-vel :F
Szóval, 1000 Mbps-t még csak megközelítőleg sem fogod kihasználni rádiójellel. Kell neked az a csomag?

(#43609) Lefty válasza Multibit (#43608) üzenetére


Lefty
addikt

Szia,

igen, nem akarok kábelekkel kínlódni, haladjunk már a korral. Másfél szobás lakás, ajtók nyitva, a jelnek nem elhet akadálya. AC ellenoldal van természetesen. Az 500-as net garantálja 200mbit, ennél lentebb nem akarok menni, az 1000-es net meg 500 ft-al drágább, akkor már tök mindegy. De miért jönne csak 300mbit C5 routerrel AC ellenoldallal?

(#43610) Multibit válasza Lefty (#43609) üzenetére


Multibit
veterán

nem akarok kábelekkel kínlódni, haladjunk már a korral.
Haladj! De akkor fogadd el a névleges sebesség töredékét!
Az biztos, hogy ha kizárólag wifi-t használhatnék, Digi 200 fölé nem mennék.

500-as net garantálja 200mbit
Nyugi! 99%-ban megvan a névleges 500 Mbps - kábellel :K

De miért jönne csak 300mbit C5 routerrel AC ellenoldallal?
Bocs, tévedtem. Soha nem próbáltam ilyesmit, csak a levegőbe beszélek. Vedd meg a routert és meglesz a 1000 Mbps wifi-vel! ;]

(#43611) SLYM válasza Multibit (#43605) üzenetére


SLYM
veterán

én ezt értem, de ha van egy olyan router, ami gyárilag nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a mostani routerem, akkor az az 5 fal ellenére is nagyobb lesz. nekem nem a pontos sebesség számít, hanem, hogy jobb-e mint a mostani. ez a legfontosabb, a többi része a postomnak a mellékes gyakorlatilag, mert az, hogy most egy szobával arrébb 40, vagy 100 megabit lesz, az nem annyira érdekes, mint a legtávolabbi eszköznél az 1-6 (trükközve 5-10 mebagit). tehát ennyi lenne csak, hogy keresek egy olyan routert, aminek nagyobb a hatótávja, mint a mostani TP-LINK TL-WR1043ND router (régi verzió) és tudja az új szabvályt, ami miatt képes lehet optimális körülmények között nagyobb sebességre is, mint az "n" szabványos mostani

[ Szerkesztve ]

(#43612) Multibit válasza SLYM (#43611) üzenetére


Multibit
veterán

de ha van egy olyan router, ami gyárilag nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a mostani routerem
Ezt honnan tudod? Ilyen paramétert nem közöl egyik gyártó sem (nem véletlenül).

Ha Te valóban 5 falat akarsz átlőni, súlyos csalódás fog érni. Még ha hozzá is jutnál valami csoda routerhez, ami átüvölt 5 falat, gondolod, hogy a szerencsétlen ellenoldalaid is megteszik ugyanezt. Szerinted melyik laptopban, tabletben, telefonban van a megengedettnél többször nagyobb teljesítményű WLAN modul? Költői kérdés ;)

(#43613) Lefty válasza Multibit (#43610) üzenetére


Lefty
addikt

Jó értelek, köszi. Ha jól értem gyakorlatilag a gigabites wifire gyúrni pénzkidobás (azt tudom, hogy ennyi ténylegesen sose lenne). Jelenleg egy TP-Link 841ND routerem van, azzal wifin 35mbit a letöltésem, ez normális, hogy csak ennyi egyébként? Mert ha tényleg ennyi mindenen múlik, plusz számoljak a veszteségekkel, akkor inkább visszamegyek a 100/100-asra. Az egyébkén ezzel a 841-es routerral bírná a több eszköz lógását a wifin, plusz online játék?

(#43614) Multibit válasza Lefty (#43613) üzenetére


Multibit
veterán

Nem hülyeség gigabitre gyúrni, csak egyrészt tudatosan kell választani (értsd: "valóban szükségem van rá?"), másrészt ekkora sebesség stabil átviteléhez jelenleg kábel kell.
A környezet ismerete nélkül nem lehet eldönteni, hogy mennyi az elvárható a TP-Link 841ND routeredtől. Még az is lehet, hogy az a 35 Mbps normális. De lehet, hogy tudnál még emelni rajta. A másik, ha párhuzamosan sok kapcsolattal terheled a wifi-t, szükséged lehet a 841-nél erősebb vasra! A 841használatakor kábelen olyan 94 Mbps a plafon. Wifi-vel is el lehet érni ennyit vele, ha nem zsúfolt a 2.4 GHz-es sáv a környezetedben, viszonylag közel van az kliens, megfelelő a kliens, valamint a router és a kliens beállításai megfelelőek. Láthatod, hogy sokmindentől függ a gyors és stabil wifizés.

(#43615) SLYM válasza Multibit (#43612) üzenetére


SLYM
veterán

értem, hát kár, nem gondoltam volna, hogy ekkora dolog a mai világban rendesen "felwifizni" egy házat

[ Szerkesztve ]

(#43616) Longhandd


Longhandd
tag

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a jelenlegi DIGI-s router kevésnek tűnik. Két 15 cm-es főfal és kb. 8 méter (panel lakás) választja el a DIGI-től kapott routert a laptopomtól. Kevés a jel a laptopomnak és rendszeresen megszakad a net. Ha a routerhez közel vagyok és nincs köztük fal, akkor jól működik. De mivel én a fent leírt távolságban és két fal akadállyal szeretném használni, így az a kérdésem, hogy melyik routert javasolnátok?

" Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más elképzeléseink vannak." John Lennon

(#43617) Multibit válasza SLYM (#43615) üzenetére


Multibit
veterán

Ahol több falon, vagy födémen kell átjuttatni a jelet (és wifi-vel nem megy), ott a bevált módszer a több eszköz vezetékkel való összekötése. Sajnos ez fúrással-faragással és több pénz költésével jár.

(#43618) Lefty válasza Multibit (#43614) üzenetére


Lefty
addikt

Koszi szepen! A router nagyon kozel van az eszkozokhoz, ajtok nyitva, semmi nincs az utjaban, a halozatba biztos bezavarnak, ha megnezem az elerheto wifiket akkor van vagy 25. A router beallitasaiban van meg valami, amit a varazslo nem allitott be, mit erdemes?

(#43619) Multibit válasza Lefty (#43618) üzenetére


Multibit
veterán

Soha nem volt TP-Linkem, ezért konkrétan nem tudom megmondani, hogy melyik menüpontra kattints. Azt is jó lenne tudni, hogy milyen WLAN modulok vannak a klienseidben. Első körben próbálj meg olyan csatornát keresni, ami kevéssé terhelt. Bár 25 zavaró AP mellett ez nem biztos, hogy sikerül. Ilyenkor szoktuk javasolni a dual band router használatát 5 GHz-en. Ehhez viszont 5 GHz-et tudó ellenoldal is kell! A tapasztalatok azt mutatják, hogy az 5 GHz-es sáv nagyon nincs kihasználva.

Ha nem akarsz új routert venni, akkor ITT érdeklődj a problámád részletes leírásával!

[ Szerkesztve ]

(#43620) krealon válasza SLYM (#43615) üzenetére


krealon
veterán

"nem gondoltam volna, hogy ekkora dolog a mai világban rendesen "felwifizni" egy házat"

Nem nagy dolog, csupan draga.
10-15 meterenkent egy-egy Unifi AP, megfelelo portszamu Power-over-Ethernet switch, egy kisfogyasztasu PC (esetleg notebook), ami a kontroller funkciokat ellatja, es persze a kabelezes.

(#43621) Gubek-Einste válasza XFishboneHUN (#43604) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Csak 2,4 GHz képesek között az Asus N18U, dual band-ek között pedig az Asus AC56U ami talál a legjobb ilyen szempontból.

#43616 Longhandd
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyit szánsz a beszerzésre?
Milyen és mennyi kliens eszközökkel lenne használva?
inSSID3/Wifi Analyzer mit mutat?
Ajánlott eszközök: ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2; ha kell az 5 GHZ-s wifi akkor Asus N56U/AC55U/AC56U/AC68U/AC87U, a TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#43622) SLYM válasza krealon (#43620) üzenetére


SLYM
veterán

igen, tényleg nem nagy dolog, végülis jobb 200k-ból, 5 eszközből, amiket valszeg anyám is simán beállít megoldani, mint egy wifis routerből. szaladok is a boltba rögtön. azért ha valakinek mégis van egy titkos tippje, amit valami tesztből kiolvasott, egy titkos esélyes router, ami talán többet tud wifi range terén, mint a tl wr1043nd, nem érdekel, hogy mennyibe kerül, szóljon. thx :)

(#43626) kali válasza SLYM (#43622) üzenetére


kali
legenda

az a "gond", hogy a wifi szórás bizonyos értékei hivatalosan szabályozba/korlátorva vannak minden eszköz esetén, ami gátat vet a dolognak, hogy legyen például 5 - 6 húzós falat is átnyomó eszköz.
amennyiben valaki mégis kiügyeskedné a dolgot egy eszközzel és ellenoldallal - a szabályok megszegésével, a meghatározott értékek jelentős túllépésével -, annak meg én nem szeretnék a szomszédjában lakni...

(#43627) #29810560


#29810560
törölt tag

ASUS RT-AC87U :K

Hűűű skaccok! Ez ám a router. Minden működik frankón!!! :DD

Igaz egy kisebb vagyon volt, ezért az asszony azt mondta, hogy karácsonyig csak zsíros kenyeret kapok enni. :DDD

Kár, hogy nem tud főzni. ... mármint az ASUS. :D

... de, szerintem ezzel még csajozni is lehet:

"Micike jöjjön fel hozzám este és nézzük meg az ASUS routerem esti fényeit!" ;)

(#43628) SLYM válasza kali (#43626) üzenetére


SLYM
veterán

úgy érted a szomszédaim szívhatnak emiatt? még úgy is, hogy alig fogom (wifi analyserrel csekkoltam) az összes szomszédom wifi jelét? plusz olyan csatornát kerestem, ahol más wifije nincs, az 1-est állítottam be, nekik meg a 6-os környékén van szerintem. a legközelebbi ház is 20 méterre van tőlünk

[ Szerkesztve ]

(#43629) mghltm


mghltm
addikt

hallo!

500/200-as digihez kellene normalis router, ami stabilan ki tud szolgalni 3-4 asztali gepet es indokolatlan mennyisegu tyukbelmentes eszkozt ( laptop, notebook, mobil, tablet, etc ). 20000-ig nezelodtem, 2 jeloltem lenne:

1 - Asus RT-N65U - lattam ot az ajanlottak kozott, a hangyasoknak is tetszett es a 3 ev garancia szinten biztato

2 - Tenda N80 - szimpatikus az 5 ev garancia ( a 1043-as tp-link 4 es fel ev utan halalozott el ) de tobbet nem igazan tudok rola, ti sem emlitettetek tul surun

melyiket es miert, miert nem? koszonom!

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#43630) XuChi válasza #29810560 (#43627) üzenetére


XuChi
addikt

Kérlek teszteld le egy usb3.0 hdd-vel a másolás írást lan-on, mert ennek a sebességén áll vagy bukik, hogy ezt, vagy az ac68u-t veszem e meg :R:R:R

Előre is köszönöm :R

(#43631) Intruder2k5 válasza mghltm (#43629) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A Tenda N80 az ASUS RT-N66U "másolata", nem rossz vas, de szerintem csak akkor érdemes megvenni, ha be tudod vállalni a Tomato fw rátételét, mert a gyári Tenda szoft egy kalap...

A Tenda N6 topikban van akinek van ilyenje.

szerk.:
Ja bocs, tárgytalan, most nézem, hogy kell a HW NAT a gyors net miatt, így meg felejtős a Tomato.

[ Szerkesztve ]

(#43632) mghltm válasza Intruder2k5 (#43631) üzenetére


mghltm
addikt

koszonom a valaszt, olvasgatok tovabb!

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#43633) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Sziasztok!

Milyen routert javasolnátok Tp-link-be, aminek a wifi hatótávja beltéren nagyobb, mint egy 1043nd v2-nek?
1043nd v2 se rossz, de néha 5 méterre nem visz a betonfalon át.

Live poor, die ritch.

(#43634) Intruder2k5 válasza mghltm (#43632) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Én javasolnám az ASUS RT-N18U-t, ha nélkülözhető az 5GHz-es WiFi. Ha viszont az is kellene, akkor ASUS RT-AC56U, de az meg belső antennás...

20k-s határban esetleg TP-LINK-et találsz az ajánlott vasak listájában 5GHz-el.

[ Szerkesztve ]

(#43635) kali válasza gyáliSanyi (#43633) üzenetére


kali
legenda

szia,

nem feltétlenül fogsz sokkal jobbat találni, de még más gyártósat sem, ha a környezeti tényezők és az ellenoldalak nem úgy akarják.

(#43636) XuChi válasza Intruder2k5 (#43634) üzenetére


XuChi
addikt

Az AC56U-ról mi a vélemény ? :R

(#43637) Intruder2k5 válasza XuChi (#43636) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nagyon jó vas az is, lényegében megegyezik az RT-AC68U-val, csak WiFi terén van némi eltérés, 2x2:2 MIMO a 3x3:3 MIMO-val szemben, és belső antennás a külső antennákkal szemben. De SoC (CPU), RAM, flash, ugyanaz...

(#43638) XuChi válasza Intruder2k5 (#43637) üzenetére


XuChi
addikt

És mehet rá a merlin is ? És ha igen hogyan :D

(#43639) Intruder2k5 válasza XuChi (#43638) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mehet rá Merlin is, mivel a gyári fw-ből származik, simán a szokásos frissítési móddal. Van rá Tomato is, azt csak recovery módban lehet rátenni.

(#43640) mghltm válasza Intruder2k5 (#43634) üzenetére


mghltm
addikt

ac-re nincs szukseg, tp-link-et a csonkolt garival nem merem ( 5 ev helyett 2 ), sot a rovidebb gar miatt sok gyarto kiesett ( linksys, netgear, dlink, zyxel, edimax, belkin ), ezert nezegettem az asus ( 3 ev ) es tenda ( 5 ev ) cuccokat

megrendeltem egy n65u-t, mert most akciosan pont annyi, mint az n18u

koszonom a tanacsokat!

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#43641) #29810560 válasza XuChi (#43630) üzenetére


#29810560
törölt tag

Sajnos nincs USB 3.0-ás HDD-m, így nem tudom letesztelni. :(

Viszont mindenkinek - de, legfőképp Multibit-nek - köszönöm. aki(k) információval segített(ek), hogy meg tudtjam hozni a döntést "Milyen routert vegyek?" :R

[ Szerkesztve ]

(#43642) Calogero


Calogero
addikt

DIGINET 500-hoz keresnék router-t

2 kiszemelt van.

1. TP-Link TL-WR1043ND v2.x kb 14 000 Ft-ért.
2. ASUS RT-N56U Black Diamond Dual-Band N600 19 900 Ft-ért.

2 db gép, 1 db tv, 1 db Xbox lenne rajta vezetékkel, Wifi 2db (telefon+laptop)

(#43643) jeni válasza Calogero (#43642) üzenetére


jeni
félisten

A második választott Asus helyett +2000Ft felárral az ASUS AC-56U a jobb vétel.
Esetleg a TP-link 3600/4300 ha nincs 1043 V2-s szériás router

(#43644) Intruder2k5 válasza jeni (#43643) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És hol kapsz ennyi pénzért RT-AC56U-t?

29900Ft az RT-AC56U aktuális ára!

[ Szerkesztve ]

(#43645) Calogero válasza Intruder2k5 (#43644) üzenetére


Calogero
addikt

Szerintem erre gondolt: [link]

(#43646) Intruder2k5 válasza Calogero (#43645) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen tudom én is, de Nincs raktáron

Múlt héten napi szinten háromszor belinkelték ezt, most meg csak reflexből írta a fórumtárs, meg sem nézte, hogy van-e még akció, lehet-e kapni, stb..., csak tegyen hozzá 2000Ft-ot, és vegyen AC56U-t. Na most +2000Ft-ért jelenleg nem kap RT-AC56U-t.

[ Szerkesztve ]

(#43647) jeni válasza Calogero (#43645) üzenetére


jeni
félisten

:K

Intruder2k5

igen emlékezetből szúrtam oda,és láttam,hogy megint akció van az Emagnál főoldalon hirdetve a cuccokat 3 napos akcióban.

az enyémet,mely feleslegben volt azt is nehéz volt eladni,nem nagyon kapkodtak érte. :(((

[ Szerkesztve ]

(#43648) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

3600/4300, miért lehet jobb választás, mint 1043 V2-s ?

Live poor, die ritch.

(#43649) Intruder2k5 válasza gyáliSanyi (#43648) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mert tudja az 5GHz-et.

(#43650) neojohn


neojohn
csendes tag

Sziasztok!

A routerem ma elhalálozott és szeretnék venni egy újat.

Diginet 100 csomagom van.
Eszközök: Kábelen csatlakoztatnék 1 PC-t és WIFI-n még 7-8 eszköz (2 laptop,3 konzol,2 mobil,Smart Tv)
A lakásban 2 szoba van és jó lenne,ha a másikban is működne rendesen,ha pl. mobilról csatlakozom és fontos,hogy a WIFI stabil legyen,ne dobáljon le.
Árban jó lenne beleférni 20.000 Ft-ba,de minél olcsóbb ,annál jobb :) .Ha jól olvastam,akkor ASUS és TP-Link routerekkel érdemes foglalkozni.
Javaslatok?

Köszönöm a segítséget!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.