Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolnagy
őstag
válasz alázógyík #151873 üzenetére
Köszi a tippet.
Azt már eldöntöttem, hogy szívó benzinest veszek, mert túlnyomőrészt városban lesz használva, ezért eddig a Suzuki maradt a tarsolyban.
Ez az i20 kb a Kia Rio így első blikkre. De míg annak az 1,25-ös motorjáról azt olvasom mindenhol, hogy elég lustácska, ennél ha nem is sportos, de korrekten viszi az autót a tulajok véleménye szerint.
A Suzuki ezeknél kisebb, könnyebb autó. Dinamikusabb és kisebb a fogyasztása.
Ezekben cserébe több a hely.
Egyenlőre ezt látom. Ki kéne próbálni mindegyiket. -
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
Ismét én vagyok. Nekem is és kollégámnak is rettentő jó ötletet adtatok, ezért ismét jövök kérdéssel.2 is lenne.
1, és 1,5M-ért mit érdemes venni, ha a megbízhatóság a fő szempont?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
őstag
-
a8l
aktív tag
válasz Richard! #151861 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Én úgy vagyok vele hogy a bontott alkatrész már bizonyított, miért ne tenném azt bele a bizonytalan sokkal drágább új helyett.
Régi A8-amon ami 2005 forg. hely én állítottam üzembe, 3ezer km-nél felrobbant a klímakompresszor még 2005 szeptemberben. Gariban cserélték újra, de 2 év után az is beszart(mert szarul csinálták meg a mozaikban. Elhajtottak gariban, mondván már lejárt a garancia. Új kompi 240e ft volt, vettem egy bontottat, pohu-nál cserélték, a 4. mosógázas feltöltésnél (ez maradt el a moziakban) lett tiszta a rendszer.
Ez volt 2007 nyarán, a klíma azóta is hibátlan az autóban, még tölteni sem kellett soha.
Navi is beszart 2008-ban, vettem egy bonottat 60-ért, azóta is jó illetve sokáig jó volt, mert 6 évvel később drive mechanikát is cseréltem benne. Bose erősítő 2006-ban dobta be a kulcsot 15e km-nél 1 év után, 250ezer lett volna az új, német ebay-ról vettem egyet 100eur-ért, azóta is jó.
Kulcs nélküli vezérlő is behalt 16e km-nél, ebből a bontott 2 évet bírt 30ezerért, utána vettem újat 2008-ban 87ezer volt ami azóta is jó, az eredeti cikkszámúból mind beszarik, selejtes konstrukció.
Szóval nagyon is jók általában a vag autókhoz a bontott cuccok. Ha pl megsérülne egy elem a mostani 4H a8-on akkor elsőre néznék hozzá egy karcmentes bontottat színazonost, így fényezni se kell, de bármi mást is megvennék bontottban ha megéri az árát, tehát az új töredékéért adják. 3 év 2 hónap alatt még nem romlott el semmi, ez a D4 sokkal megbízhatóbb mint a D3 volt vagy az elődei.[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Sirandrish #151905 üzenetére
-Swift (váltó legyen felújított motor függvényében+fékfolyadék csere rendszeresen)
-Prius (szakszervizben átnézve - 1-es lehet korrekt, 2-es csak az alja lenne)a8l: +1, általában megtérül a kereséssel eltelt idő, ha nem filléres dolog. Pl. B Corsa lököst hallottam, hogy az ugy. árában kínálták a bontottat
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz LuckyL #151906 üzenetére
Jó-jó, de havi vagy csak heti?
molnarpeter Köszi...a Prius miatt csalódott lesz, Ford Mondeoba reménykedett
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
törölt tag
válasz Sirandrish #151905 üzenetére
Jetta, Octavia, Suzuki Splash, Corsa D, Astra H, Golf, Volvo, stb. vagyis bármelyiket, ami jó állapotban van. Keresgélj pl. itt. Bejelölöd a környékedet, és ami arra érdemes, arra rákérdezel, és megnézitek személyesen, ha olyan, akkor el kellene vinni egy hosszabb próbaútra, majd állapot felmérésre is. Mondeora is kereshetsz, ha az érdekel[link]. A kintről való autókban általában eléggé kétséges a ténylegesen megtett km, az óraálláshoz képest. Az is érdekes, ha odaírják, hogy szervizkönyves az autó, eközben x éve nincs vezetve, vagy lehet hamis is.
[ Szerkesztve ]
-
FrankMonzano
őstag
Üdv! Peugeot 207, clio III, grande punto-ról mi a vélemény? Csakis benzines motorral, városi használatra.Nekem jobban tetszenek, mint egy stift/fabia/fiesta/jazz. Megbízhatóságban milyenek, illetve mennyivel rosszabbak, mint pl egy stift vagy fiesta?
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz FrankMonzano #151911 üzenetére
207 van ismerősi körben és szeretik, nincs vele gondjuk.
-
Beca1990
senior tag
válasz FrankMonzano #151911 üzenetére
Francia illetve F betűsek (Ford, Fiat) kerülendőek...
esetleg csak újonnan, míg garanciás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
elistvan
őstag
Mitsu 1,3-as Coltról vélemény? Ültem egyben tegnap kenem bejött. Mondjuk picit Honda Jazz utánérzésem volt. Ráadásul olcsóbban kapnék újabbat mint a Jazzből. Mi lehet ennek az oka? Van ezeknek valami komoly bajuk? Mert akkor felkerül a listámra a megnézendők közé a Merivához, 2-es skodához, Focushoz, Jazzhez.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Sirandrish
legenda
Lenne itt még valami!
Nincs olyan oldal ahol össze lehet hasonlítani 2 autót?
Vagy esetleg ha valaki érez magában annyi erőt, az is összehasonlíthatja nekem.
Ford Mondeo vs Suzuki Swift.Amiben össze kéne őket hasonlítani:
Fogyasztás
Megbízhatóság
Méret (főleg belül)
Alkatrészutánpótlás
Fenntartási költségKöszi előre is a helpet
Szerk: Nem az a két konkrét autó ami a linkeken szerepel, csak olyanok...
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
válasz Sirandrish #151922 üzenetére
Ilyen oldalt soha nem fogsz találni:
-szubjektív
-egyik gyártó sem engedné, hogy megbízhatósági adatokat köss össze a nevével a nagy általános urban legendeken kívül
-el tudod képzelni egy ilyen adatbázis karbantartását megbízható adatokkal ha mondjuk 12 bmw, 12 merci 12vw 8kia 6 suzukit stb-stb-stb kellene frissíteni évekre visszamenőleg és naprakészen tartani?Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Sirandrish
legenda
-
diegho
nagyúr
Hogyan sikerült ezt a két autót kiválasztani? El nem tudom képzelni hogyan lehet egy autóvásárlás előtt két olyan autóra szűkíteni a lehetőségeket, amik elképesztően messze állnak egymástól, így ezt a kérdést kb 2 másodperc eldönteni az igények alapján.
-
elistvan
őstag
Amennyiben ti skoda fábiát vennétek, inkább az egyes széria utolsó példányaiból 2007-ből avagy a kettes elejéről 2008-2009-ből választanátok? Ahogy olvasom, ugye a kettesben nagyobb a hátsó lábtér plusz a csomagtartó, mégsem lett olyan népszerű mint az elődje. Márpedig ha ilyet vennék én kvázi "családi autónak" használnám. (2-3 felnőtt +1 gyerek). Érdemes? Mert ahogy látom azért egy jól felszerelt egyes fabia és egy kettes közt olyan 2-400.ezer ft difi is lehet. Megéri a plusz ráfordítást?
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
diegho
nagyúr
válasz elistvan #151926 üzenetére
Nem történhet olyan, hogy Fabia-t válasszak, szerintem sokan vannak ezzel még így, ezért ez a kérdés elég érdekes válaszokat hozhat.
@bitpork én évek óta használom az oldalt és pillanatok alatt megtalálok mindent rajta, alkatrészekre pedig unix-nál ránézek a szokásos, vezérlés, gátlók, fékek, kuplung stb-re.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz diegho #151925 üzenetére
Kollégámnak kéne.
A Swiftet ajánlja mindenki, de neki a Mondeo tetszik. Ilyen egyszerű.
Meg ránézésre nagyobb is ami neki előny lenne. Persze ugye a fogyasztás, és a fenntartási költség a legfontosabb.bitpork
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Sirandrish #151929 üzenetére
Vegyen Mondeo-t, kérdés letudva. Nem is értem hogyan lehet Swiftet ajánlani olyannak, aki Mondeo-t akar venni?! A két autó között 2-3 kategória különbség van. Miért nem egy robogót ajánlanak neki?
Kollégád pedig mellesleg elég "érdekes" lehet. Keveset fogyasztó olcsón fenntartható autó kell, de néz egy 4 és fél méteres minimum 1.6-os motorral kapható 17 év körüli autót... igazából engedd el, ne is foglalkozz vele, vegyen amit akar, az ilyennek jobb semmit nem mondani, csak bólogatni mindenre, amit mond.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz diegho #151930 üzenetére
Ebből nekem az jön le hogy a Mondeo nem a legtakarékosabb autó
-
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
-
8th
addikt
válasz elistvan #151926 üzenetére
Ez több mindentől függ (ár, felszereltség, motorizáltság, állapot) de az biztos, hogy gyártótól és modelltől függetlenül egy autóval mindig az modellciklusuk végén gyártott példányokkal van a legkevesebb probléma, pont ezért én hajlanék az első generációs Fabia felé.
A demokrácia a csőcselék uralma
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Sirandrish #151931 üzenetére
Az alap kérdés úgy szólt, legyen takarékos és x kereten belül. Na erre nem fekszik egy középkat dízel kettőstömegűvel+turbóval+etc A Prius legalább automata
-
Sirandrish
legenda
válasz molnarpeter #151935 üzenetére
Jogos
-
BigBlackDog
veterán
A Mondival kapcsolatban egy kérdés; kollégának van benne van a zsebében a vételár kétszerese? Ha esetleg javítani is kéne. Jó-jó, persze nem ennyire vészes feltétlen a helyzet, de elég sok rosszat lehet olvasni MK3 dízel Mondeokról.
Egyébként olvass népítéletet, onnét azért lehet valami képet kapni a megbízhatóságukról is. Persze vannak pozitív és negatív irányba is elszállt emberek, de azért ki lehet szűrni nagyjából azokat.
-
Sirandrish
legenda
válasz BigBlackDog #151938 üzenetére
Ahogy itt vélekedtek a Mondeórol, azt látom hogy a Swift lesz a jó választás
Lehet kicsit kicsinek érzi majd, de legalább olcsóEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
vzsryl
nagyúr
válasz Sirandrish #151939 üzenetére
El lehet benne férni, azzal nincs gond, inkább a csomagtartó számít igazán kicsinek.
A fenntartása nagyon olcsó, jól is fogyaszt, ha nem tapossák ki a szemét, ráadásul jól is megy, mert könnyű.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Sirandrish
legenda
válasz vzsryl #151940 üzenetére
Gondolom ami meg már nagyobb lenne, az már nem is fogyaszt olyan jól, meg ilyenek. Bár nem is tudom ilyen árban milyen nagyobb autó lenne még hasonló tulajdonságokkal.
Opel Astra?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
diegho
nagyúr
válasz Sirandrish #151941 üzenetére
Mennyit megy évente ez a kolléga, hogy ennyire fontos a fogyasztás? Gondolom rengeteget, különben leszarná, de kb mennyit? 40-50k?
-
törölt tag
válasz Sirandrish #151941 üzenetére
Jó az Astra is, én is írtam, csak jó állapotban legyen.
-
Sirandrish
legenda
válasz diegho #151942 üzenetére
Hát nem tudom. Nem sokat. Hétvégi bevásárlás, esetleg 2-3 hétvégente egy pár 100km-es kirándulás és annyi.
Nem említette hogy kimenne a világból.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
diegho
nagyúr
válasz Sirandrish #151944 üzenetére
Akkor miért fontos a fogyasztás? 35k spórolás 10k km-re 1 liter fogyasztás, de ő azért megvenné a 17 éves dízel szemetet, mert az keveset eszik. Nem túl elmés a kollégád.
-
Sirandrish
legenda
válasz diegho #151945 üzenetére
Tetszik neki...ez ízlés kérdése szerintem és nem a szakértelemé.
Ha én anno tudtam volna dönteni, nem kérdezlek meg benneteket. Vagy ha ő most tudna, szintén nem kérdeztetne velem.
Egy szóval sem mondta/m hogy a Mondeo fasza...megemlítette hogy tetszik, és megkérdezte labdába rúg-e. Nem rúg...ennyi.Én anno könnyebben lezártam a témát mert nekem tetszett a Swift. Ő kicsit fél tőle, mert kicsit talán nagyobbat szeretne..
Szóval itt tartunk most. Hasonló tulajdonságokkal bíró de nagyobb autó van-e ebben az árfekvésben amit érdemes megvenni, vagy mindenképp Swift?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
wwhy
veterán
Srácok, segítsetek, mert lassan kifogyok minden ötletből: 2M a keret (Svédországi behozatal, tehát ez itthon ~2,5), benzines, 100LE körül, de kettősnyomorúság és turbómentes megbízható autót keresek, 2010 utáni gyártmányt. Egyáltalán létezik ilyen motor? Vagy ez van, és vegyem meg az 1.4T Astra J-t?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
diegho
nagyúr
válasz Sirandrish #151946 üzenetére
Mi az árfekvés? Rengeteg Swiftnél nagyobb, de vállalható autó van 1M alatt, de jó lenne, ha eldönteni, hogy mit akar, mert a Mondeo és a Swift két külön univerzum és sehol nem metszik egymást.
wwhy Opelom van, de J Astrát nem vennék. Ennyiért miért nem nézel egy Ceed SW-t? Megbízható gépek, jó motorral. De pl a Focus-t is jobb vételnek tartom ebben a kategóriában. Az a baj a J-vel, hogy a szívó motorok gyengék ahhoz a súlyhoz, így csak a turbós lenne vállalható, azt meg nem vállalnám.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sirandrish #151946 üzenetére
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
- Quad Lock iPhone 14 Pro MAG tok
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest