Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55616) julius666 válasza KMT (#55614) üzenetére


julius666
addikt

A részvények olyan időtávban kockázatosak nagyon, amely alatt itthon egy átlag, vagy akár átlag felett kereső kezdő munkavállaló nem tud saját pénzből lakást venni. Mivel ez az idő elég hosszú sajnos, ezért szerintem nem rossz ötlet már az elején részvényt is venni.
Kivéve ha felmerül olyan, hogy nem egyedül veszed (mert pl. összeházasodsz valakivel aki szintén pénzt keres) és felvesztek mellé sok hitelt, lévén majdhogynem ingyen hajítják már nálunk is az ember után a bankból...

Persze ha egyedül tervezel venni valami kisebb lakást kizárólag magadnak (közel) full kp-re kis fizuból és nagyon nem sürgős, elvagy vidáman még 20 évig is bérleményben, akkor mehet akár all in részvénybe. Csak szerintem a hazai fiatalok többségének nem ez a perspektíva. Saját garzon vételét lehet tologatni, családvállalás előtt viszont már nem tréfás a dolog.

5-10 éves távon beszívsz egy olyan medvepiacot, amikor az ingatlanok és a részvények árazása elválik - mert pl. amcsiban valaki végre komolyan gondolja a nagy cégek, gazdagok megadóztatását és nagyban romlanak a profitkilátások, meg kevésbé lesz poén a szupergazdagoknak ebben parkoltatni a pénzük legnagyobb részét - aztán lehet teljesen kiárazódsz az ingatlanpiacról a nagy kockázatvállalásoddal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.