Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcage
tag
Hali,
Én is kérdeznék egyet. MÁP+-t jegyeznék és utalással fizetnék. Milyen számlaszámot kell használnom? Azt, ami a beállítások/ügyféladatok/értékpapír nyilvántartási számla részben van, vagy valami mást? Mert a faq-ban picit máshogy hivatkoznak erre a számlaszámra, és nem akarom rossz címre küldeni.Papír szerződést meg nem kaptam meg.
Köszi,
J -
aujjobba
addikt
válasz
yossarian14 #55296 üzenetére
Ha belepsz a Webkincstar-ba, ott az E-szamlakivonat menupont alatt is le tudod tolteni a szamlakivonatot, jelszo nelkul.
#55295 MasterMark: mivel az almas eszkozok 90%-a (nem tudom a pontos szamot, de kb. ilyen magassagokban van) a legujabb iOS-t/macOS-t futtatja, eleg lett volna annyi irni 'almas cuccon nem fog menni'
-
Ixion77
addikt
Jól látom hogy AMC szóba sem került mostanában? Pedig aki egy hónapja 10 alatt vett, (vagy januárban 2-ért) annak érdemes lenne lassan eladni így 60 felett
-
MasterMark
titán
válasz
yossarian14 #55296 üzenetére
A papírokon amit postán küldenek ki, azok között van valahol a jelszó ahhoz a PDF-hez.
-
yossarian14
tag
Hali!
Nemrég nyitottam számlát a MÁK-nál. Ma kaptam egy email-t "Összevont számlakivonat'" tárggyal:
"Mellékelten megküldjük az Ön értékpapír nyilvántartási-számláihoz kapcsolódó havi összevont számlakivonatát, mely a 36/2015. (IX. 24.) MNB rendelet alapján tartalmazza az MNB internetes egyenleglekérdező rendszeréhez szükséges havi jelszavát."Viszont az email-hez csatolt PDF szintén jelszóval védett és sehol nem találtam egyértelmű infót, hogy milyen jelszóval védett és hogyan tudnám ezt megnyitni. Tudja valaki hogy műkődik ez?
-
MasterMark
titán
válasz
vnorbi #55294 üzenetére
Hát egy operációs rendszeren nem fut egy hardver, a MAC-en meg nem iOS fut.
Az Apple készülék pedig már fogalmam sincs hogy jön és mit jelent.MAC-en macOS fut amiből most a 11.4 a legújabb, iPhone-on iOS fut amiből most a 14.6 a legújabb.
szerk.: Kicsit elkeveredtek a számok, nevek, stb.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
MasterMark #55291 üzenetére
Nekem csak az tűnt fel, hogy a címben jelzett verziószám helyett a hírben már két másik szerepel, és itt el is engedtem a megfejtést
(nem vagyok képben az iOS rendszerekkel). A lényeg annyi, hogy ott valaki már tudja az okot, és egyszer csak javítják.
-
Vásárolgatjátok szorgosan az €-t vagy hisztek az erősebb forintban?
-
vnorbi
aktív tag
-
Elemental
addikt
Köszi szépen!
-
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
Persze, én viselem a döntésem súlyát, nem fogok senkit okolni, csak a véleményetekre voltam kíváncsi
-
Lex Icon
senior tag
válasz
PredatorZoli #55280 üzenetére
És ha mégis kell neki valami pénz belőle? Akkor fizessen 2% bukót?
Erre is jó a MÁP+. Az Erste-s bűvészkedést most hagyjuk! -
Lex Icon
senior tag
válasz
MasterMark #55279 üzenetére
Az MNB célt én is ismerem. Az elszálló inflációs hisztitől dobom le a láncot. No meg a jövőbe látóktól.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
MasterMark #55279 üzenetére
Én is sok mindent akarok csak tudom hogy nem feltétlenül fog sikerülni.
"És ha nem nő meg?"-Akkor bukik pár bázispont kamatot. Katasztrófa nem fog történni, ellenben a másik oldalt a szélsőség csúnyább is lehet.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
PredatorZoli #55277 üzenetére
"Ha ugyanis megnő az infláció és a kamat"
Ha...
És ha nem nő meg? Persze 5 éves távról beszélünk, nem néhány hónapról.
Szerintem az értelmes kockázat kezelés az, ha mindkettőből vesz.
Ha "tuti" befektetési tanácsokat adsz, azzal lehetnek gondok később. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Elemental #55275 üzenetére
Ha biztosra tudod, hogy nem fogsz hozzányúlni, akkor szerintem a PMÁP biztonságosabb, jobban védi a pénzed az inflációtól. Ha ugyanis megnő az infláció és a kamat, akkor megnő a kamata. Ugyanez a MÁP+ nál kérdéses, rossz esetben leállíthatják a visszaváltását és akkor másodpiacon csak vacak árfolyamon-veszteséggel értékesíthető (a kamatok emelkedése esetén).
-
Elemental
addikt
-
aujjobba
addikt
A SpaceX tudtommal profitot termel, foleg miota a NASA is oket alkalmazza, a tobbszor hasznalhato visszatero hordozoraketa eleg meno szerintem.
A villanyautozas se ugy lenne ahogyan most, ha nem nyomatja teljes gozzel a Tesla-t.Nyilvan nem megmento, sot emberileg idonkent eleg retard arcat mutatja, de az erdemeit el lehet ismerni.
-
vzozo
senior tag
válasz
nort_on #55045 üzenetére
Nyilván Elon Musk meg a Tesla 1mrd USD-s (=semmi) BTC állománya miatt szakadt be az egész fostenger, véletlenül sem arról van szó, hogy Kínai + India bannolta (újra) a cryptot.
Na mindegy, BTC-m eddig sem volt, ezután sem lesz, de az emberiség jövője szempontjából remélem egyik sokat vesztett "befektető" sem áll neki megmerényleni EM-t. Lenne még dolga a spacex-szel.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Mercutio_ #55269 üzenetére
Ha a kártyás befizetést kérdezed, az határeset. A hivatalos speciális szerződési feltételek még mindig 6 napot ír a kártyás befizetés jóváírására, de nekem ennek ellenére márciusban 3 nap volt, valaki meg nemrég még ettől is rövidebb időt írt itt a topicban.
Euró átutalásnak nincs költsége Revolutról, de a sebességével nincs tapasztalatom (RC-hoz eddig általában napon belül megérkezett, de a Kincstárnak utalni még nem próbáltam). Az utaláshoz szükséges adatok a fenti dokumentumban vannak.
-
vnorbi
aktív tag
Jövő héten jön a PEMÁP 2024/X és 2026/X, ezért aki eurós állampapírt akar, és szimpatikusabb a 2023-as vagy 2025-ös lejárat, az a héten intézze. Nincs még bejelentés a futó sorozatok lezárásáról, csak az újak indításáról (meg a futók nyilvános ajánlattételében eredetileg is szerepelt, hogy az értékesítés várható záró dátum 2021. június 4 lesz).
Az 5 évesnél egyébként nincs lényegi változás, de a 3 évesnél csökken a kamatprémium 1%-ról 0,75%-ra.
-
DJosef
őstag
Üdv!
1-2 millió forintnyi megtakarítást mibe érdemes fektetni 1-5 év futamidőre maximum.
Előre is köszönöm! -
Brave_86
aktív tag
válasz
vnorbi #55259 üzenetére
Köszi sikerült!
Beállítások / Bankszámlaszámok menüben így most megtaláltam a lehetőséget.
Az utalást letesztelem (feleségem számlájára), milyen adatokkal kerül jóváírásra nála.
(Az eladóval egyeztetjük mindenképpen előtte. Ügyvéd azt mondta, mindegy milyen és hány számláról érkezik a utalás/teljesítés.) -
vnorbi
aktív tag
válasz
nort_on #55262 üzenetére
Ez a név és számlaszám megjelenítés elég meredek
Nekem is sikerült előkotornom tavaly októberről egy fogadott utalást OTP-be. Ott ezek vannak:
Forgalom típusa: NAPKÖZBENI ÁTUTALÁS
Könyvelési dátum: 2020.10.20.
Értéknap: 2020.10.20.
Összeg: <összeg>
Ellenoldali számlaszám: 10002003 -93489306 -00000000 (ez a MÁK fiók számlaszáma, ha a végén a nullák helyett lennének rendes számok, akkor lenne a sajátom)
Ellenoldali név: Értékpapír f könyvi szlák.
Közlemény: - - - (biztos nem írtam közleményt)
Banki tranzakció azonosító: <azonosítószám>
Banki tranzakció azonosító: <egy másik azonosítószám>
Partnerek közti egyedi azonosító: 20201020 (aha, az egyedi azonosító pont az aznapi dátum)
Átutaló neve: Értékpapír f könyvi szlák.
Terhelendő számla száma: 100020039348930600000000 (ez megint a fiók számlaszáma csak most kötőjelek és szóközök nélkül)
Kedvezményezett neve: <saját nevem>
Jóváírandó számla száma: <saját számlaszámom az OTP-nél>
Közlemény: - - - (nem írtam közleményt) -
nort_on
senior tag
válasz
vnorbi #55259 üzenetére
CIB-re kiutalásnál így van:
Utaló neve: - (csak egy kihúzás van, ez érdekes...)
Utaló számlaszáma: a saját CIB-es számlaszám középső 8 száma
Közlemény: Itt jön be a MÁK ÉP számlaszám, meg ez a szöveg (Értékpapír f könyvi szlák.
Közlemény: - - UB KÜLÖNBÖZET BANKI UTALÁS - és a közlemény szövege, amit a MobilKincstárba beírsz)Plusz összeg, meg értéknap, stbstb.
-
vnorbi
aktív tag
-
jól gondolom, hogy elcsesztem valamit azzal, hogy befizettem forintot rc-re, váltottam belőle euro-t, és ezt most nem tudom átvezetni a tbsz számlámra. egyből erre kellett volna a forintot utalni és ott váltani?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Brave_86 #55255 üzenetére
Tetszőleges számlaszámot fel lehet venni, annyi megkötés van, hogy forint átutalást csak belföldre indítanak, euró mehet külföldre is (ha van benn euród). Ha online nyitottad a kincstári számlád, akkor be kell menni egy ügyfélszolgálatra személyes azonosításra, és onnantól lesz lehetőséged új számlaszámokat felvenni, amire aztán utalhatsz. Összeghatárról nem tudok.
Az üzletszabályzat egyébként csak saját névre szóló utalást enged, ezen kívül pedig olyan számlára, amely felett az ügyfél (is) rendelkezhet. Viszont minden esetben, amikor nem egyezik a név, azt feltételezik, hogy a második eset teljesül, és engedik az utalást.
"A Kincstár ügyfele részére az átutalást az ügyfél saját nevére szóló, illetve olyan fizetési számla javára teljesíti, amely felett az ügyfél rendelkezni jogosult.
...
A Kincstár az ügyfél fizetési számla feletti rendelkezési jogát vélelmezi abban az esetben, ha az átutalás kedvezményezetti számlájának nem a saját nevére szóló fizetési számlát jelöli meg. A Kincstár nem felel azért a kárért, mely abból ered, ha az ügyfél nem a saját nevére szóló fizetési számlát jelöl meg kedvezményezett fizetési számlaként."Kiutaláskor nem tudom, hogy mi jelenik meg a fogadó oldalon küldőként (a te neved, vagy a MÁK). Ennek esetleg nézz utána (biztos lesz itt is olyan, aki tudja), és ha esetleg a MÁK, akkor kérdezz rá, hogy ez gond-e az ügyleted szempontjából.
-
Stanlee
őstag
Egy jelenertek szamitast nem art ra takolni, abban igazad van.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
aujjobba #55253 üzenetére
Nem. Ha a befektetés kamata magasabb, akkor vegyél fel hitelt és fektesd be. Ha fordítva, akkor a minél kisebb hitel az előnyösebb és mihamarabbi előtörlesztés.
Minden időpillanatban azt kell nézni, hogy a saját tőkéd vagy a tőketartozásod mekkora kamatot termel vagy vesz el tőled.
A számításod csak félinformáció.
Jelenérték is fontos, a bevételed, amiből finanszírozod a hitelt, stb. -
válasz
Oppenheimer #54894 üzenetére
van oka, hogy ezt a vaneck etf-et vetted mondjuk a wisdomtree ethereummal szemben? visszaszállnék kicsit valami játékpénzzel a vonatra
-
Brave_86
aktív tag
Kincstárból terveznék átutalni ház vásárlás okán egy vételár részletet.
Átutalásnál (kincstárból) meg tudok adni adott bankszámla számot? (csak a sajátomat látom)
Ha lehet, akkor mire célszerű még figyelni?(egyszerre utalva, vagy bizonyos összeghatárig több lépésben?) -
Mauzes
addikt
válasz
aujjobba #55253 üzenetére
Ez két külön dolog. Az első kérdésedben kicsit alma körtével volt összehasonlítva (folyamatosan csökkenő tőketartozás kumulált kamata vs. egyösszegű befektetés teljes időszaki kamata).
De ha az a kérdés, hogy tegyük fel van egy végig fix kamatozású hiteled, és emellett keletkezik megtakarításod, amit vagy egyösszegben betörlesztesz vagy pedig a hitel periódusra fix kamatozással egyösszegben befektetsz, akkor egyszerűen azt kell összehasonlítani, hogy melyiknek magasabb a kamata. Amit hozzá kell még nézni:
- mennyi az előtörlesztésnek a költsége, esetleg elengedett hitelfelvételi díjakat megfizettetik, hasonlók
- zavar-e bármennyire a hitel (pl. pszichésen), tehát van-e egyéb nem számszerűsíthető előnye a hitel csökkentésének -
aujjobba
addikt
válasz
Mauzes #55250 üzenetére
A szokasos kerdes miatt hoztam ezt fel most, tehat hogy elotorlesszunk vagy befektessunk, ha rendelkezesre all a hitelunk fedezete.
Ezek szerint nem csak akkor erdemes inkabb a befektetest valasztani, ha a befektetes kamata magasabb mint a hitelkamat, hanem mar alacsonyabban is, jol latom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest