Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4034) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Tanuljatok a hibáimból, nem szégyen az, ha bevallja az ember. :D

Szal még nemrég amikor a Chinamaxom 0%-on állt azért nem szedtem ki egy részét a pénznek (már akkor a bögyömben volt ez a "válság"), mert abban bíztam, hogy majd korrigál vmennyit, és akkor a korai pénzkivonás miatt kirótt büntetést (-15%) vmennyire kompenzálja majd. Elkövettem a hibát: bizakodtam. Ugye komoly befektetők nem bíznak, hanem hozamot termelnek.

Namost, kicsit hangosan gondolkodok.
Ugye most a legnagyobb para a dollár gyengülése, emiatt (is) az olaj ára és az ebből következő infláció. Ha ezt veszem alapul, akkor amíg az olaj ára nem csökken, addig az USA nem fog eszmélni, és addig Kína sem.
Egy optimista szkenárió mondjuk ha azt veszem, hogy a hurrikánszezon után elkezd csökkeni az olaj ára, bár ez nem túl vszínű a dollár miatt, mert az mireföl kezdene erősödni (?), az is van még jópár hónap, eközben a Hang Seng mondjuk esik még 20%-ot, a dollár még 10%-ot, és akkor már -40%-ban vagyok. Ahhoz, hogy a HSCEI visszamásszon olyan szintre, amivel az eddigi esést plusz a dollár gyengülését leküzdje, kell vagy 50%-ot emelkednie (mivel -11%-ban van a Chinamax és -14% a pénzkivonás miatti büntetés). Erre elég kevés esély van 1 év alatt, de legyen. :W :D
Az azt jelenti, hogy másfél év múlva lennék a pénzemnél, de ez egy elég optimista feltételezés, sőt, már irreális.
Namost az a kérdés, hogy ezzel szemben másfél év alatt (ami ugye egy igencsak optimista becslés) a kivett pénzen tudok-e 35%-os hozamot elérni (a gyengülés+büntetés miatt csökkent tőkén) és még akár annál is többet. Sztem igen. :D Szerencsére a kiesés nem vág földhöz, csak idegesít.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.