Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18351) peu407 válasza fokukac (#18348) üzenetére


peu407
senior tag

Igaz,igaz, ezt nem írtam oda. Gondoltam,csak ismeri ennyire az LTP-t, hogy ezt nem kell hangsúlyozni.

(#18352) fokukac válasza Lesliegold (#18349) üzenetére


fokukac
nagyúr

nekem ezzel az a bajom, hogy mi van, ha nekem pl. nincs lakáscélom.
Ha nem akarok lakást venni belátható időn belül, de mégis hosszú távon szeretnék megtakarítani, azt miért nem segíti az állam?

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#18353) Ringman válasza fokukac (#18352) üzenetére


Ringman
nagyúr

mert nem dolga segíteni. véleményem szerint LTP-t se kellene támogatnia.

(#18354) fokukac válasza Ringman (#18353) üzenetére


fokukac
nagyúr

ja, hát igen. Az államnak szerintem is csak az alapfunkcióit kéne ellátnia (államgépezet működtetése, oktatás, egészségügy), de arra meg képtelen.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#18355) Cyrin


Cyrin
addikt

Devizahitelek: itt a tökéletes mentőcsomag?

munkahelyteremtésben lennének ilyen leleményesek, mert mindegy hogy mennyi az árfolyam ha nincs miből kifizetni...

(#18356) stangli válasza fokukac (#18352) üzenetére


stangli
senior tag

hát ez az... mentik a dev. hiteleseket az adónkból, de mi, akik nem vettünk fel dev. alapú hitelt, miért nem vehetünk 250 ft.on eurót? :F :W pedig nekem is jól esne az a kis nyereség :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18357) priti válasza stangli (#18356) üzenetére


priti
addikt

Ha több a bankadó (ami nem lesz, de hoppá mégis lesz még 10 évig) mint az állam önrésze, akkor mi köze az egésznek a megosztott teherviseléshez, mi köze az államohoz, mi köze az adódhoz? Ez nem az adód. Neeem, nem. :N Ez az adódon felüli költséged lesz, amit majd most fognak rádterhelni a bankok az állam által rádterhelt adók mellé, amikor banki szolgáltatásokat veszel igénybe és még fizeted mellette az összes eddig bevezetett és megemelt adót, aminek a túlnyomó többségével eszük ágában nincs elszámolni. Ez az adódban nincs benne. Az adódról nem fogsz hallani, ahogy eddig sem hallottál egy büdös kukkot sem arról, hogy amióta nem 250Ft a benzin, hanem 450 azóta mire is költik a +bevételt.

Nekem nincs választásom, nem kérhetem a fizetésem kp-ban. Ha kérhetném oké lehetne, de ez így nem okés. Szóval mikor nyithatok számlát a takarékban Viki? Gondolom az lesz nekem a tuti, ha oda utal a munkáltatóm, mert az úgy nekem olcsóbb lesz.

Hardverlesen

(#18358) concret_hp válasza priti (#18357) üzenetére


concret_hp
addikt

pffff még nem takarékba kéred a lóvéd? mégis mit képzelsz magadról? :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18359) #24334592 válasza fokukac (#18352) üzenetére


#24334592
törölt tag

veszel szamlat es kesz mindenre van megoldas :U

243 a frank az utcan, 300az euro :C csak igy tovabb!

(#18360) priti válasza concret_hp (#18358) üzenetére


priti
addikt

De hogy az Istenben van már ez tényleg, hogy az állam az alapfunkcióit képtelen ellátni, egy iskolát nem tud kifűteni télen, szégyenszemre be kell zárni, a kórházban fertőzést kapsz, lassan a saját sírod neked kell kiásni stb. miközben új adó új adó hátán, pénztárgépek bekötve, dohány, pia, benzin, de minden csap ami csak létezik csontra kinyitva, amit ki lehet találni kitalálva éppen csak fingadó nincs, ömlik be a pénz az államkasszába, de az adósság nem csökken, az alapfunkciók kritikus szinten és most papíron újra megterhelik a ktv-t megint, ergó megint lesz egy lyuk, amire hivatkozva megint +adókat "kell" bevezetni, de az összes többi bevétel az mindig úgy ott felejtődik és az úgy eeeelmegy, de hogy mire? Tartalékolunk? Nő az MNB tartaléka? Hová lesz a pénz? Az adósság nem csökken, a közfeladatban nincs, hol van? Be se folyik? De ha meg nem folyik be több, akkor meg mi a jó fenének ez a rengeteg +adó?

Hardverlesen

(#18361) Agyzuzo válasza priti (#18360) üzenetére


Agyzuzo
addikt

P*csába fizetünk ennyi adót, ha nincs látszata.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#18362) maross válasza Agyzuzo (#18361) üzenetére


maross
veterán

Honnan tudod hogy nincs? Gondolj bele mi lenne ha nem fizetnenk ennyit? :DDD

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#18363) Agyzuzo válasza maross (#18362) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Néhány képviselőnk rosszabbul élne, mint 4 éve... :D

[ Szerkesztve ]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#18364) _BM_ válasza priti (#18360) üzenetére


_BM_
senior tag

"az állam az alapfunkcióit képtelen ellátni, egy iskolát nem tud kifűteni télen"

Ez az ára a nyugdíjemelésnek. Pár éven belül megszűnik az eü, mint olyan, mert onnan is egyre több pénzt tolnak át a nyugdíjba. Nem szar lesz az eü, hanem nem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18365) maross válasza _BM_ (#18364) üzenetére


maross
veterán

Es akkor ez a komment hogy? Ez annyira nem tunik hudemagasnak. Esetleg talan nem kene politkusoknak egyszerre tolni a nyugdijat + fizetest...bar igazabol ez is piti problema..egyszeruen csak nem kene ennyit lopni ebben az orszagban. Nem lehet akkorat lopni, amit ne felejtene el a nep 3 nap alatt (es ofkoz semmi kovetkezmenye nincs az eltapsol ujabb par milliardnak, csak nevetunk kinunkban).

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#18366) priti válasza Agyzuzo (#18361) üzenetére


priti
addikt

Ha a cikk írója feltételezné, hogy saját magának igaza van, akkor belátná, hogy választással nem lehet az elitet leváltani. Azt feltételezi, hogy az egész egy maffia, aki minderre képes, elég pénze van megvenni bárkit, de a legfontosabb dolgot, hogy ki csinálhat pártot és indulhat választáson, juthat népszerűséghez azt nem képes kontrollálni? Ez tényleg következetes így nagyon :DDD Állítja, hogy ő átlátja az egészet, majd kezdi, hogy választással zavarjuk el őket. Persze tudja is kire kell szavazni nyilván. Majd a Thürmer? Vagy a Vona? :W Nem tudom van e élő ember, akinek elhiszem, hogy meg tud csinálni egy szerkezeti reformot. Talán a Bokros. Maybe.

Hardverlesen

(#18367) Agyzuzo válasza priti (#18366) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Én meg tudnám. Csak az kissé diktatórikus lenne és sok akasztással járna. :D

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#18368) priti válasza Agyzuzo (#18367) üzenetére


priti
addikt

:DDD Egy csődhöz nem kell egy akasztás se. Nyilvánvaló, hogy csak államcsőddel együtt lehet értelmezni a radikális ötleteket. A választás meg... A Mesterházy egy súlytalan bohóc, ezt az első pillanattól kezdve látja mindenki. Lehet, hogy velem van a baj, de még egy önálló gondolatot nem hallottam tőle. Nem bántani akarom, de szánalmas volt a fellépése nem egyszer. A Bajnai olyan közismert bundázó, hogy szintén esélytelen. Mindig lesz egy ember, akit oda lehet állítani mellé egy libával és ez elég is, szóval ilyen felhozatal mellett már a kormányváltás se biztos egyáltalán és akkor még ott van, hogy attól mert váltás van még jobb nem biztos, hogy lesz és akkor a választás a megoldás a cikk szerint? Mer' mér'? Majd az MSZP most jól megvitatja ezzel a sráccal, aki tegnap még fűvel mászkált a bíróságra, hogy ki legyen a jelöltjük és akkor majd jól megnyerik a választásokat és visszaállítják a régit, ami olyan szar volt, hogy kétharmaddal zavartuk őket a vérbe? Kire kell szerinte szavazni, hogy leváltsuk az MSZP-t meg a Fideszt? Ordítsam a sok munkásőrrel, hogy munkát, kenyeret? Kopaszokkal, hogy mocskos zsidók? A Schifferrel, hogy maffia kormány? Ettől lesz nekem jó? Annyira szánalmas ez a cirkusz... Ha valaminek felmegy a támogatottsága kilóra veszik meg a vezetését, itthon egy fostos állással meg lehet venni valakit. Ki keres itthon havi 2 millát? Száz ilyen állás közül választhat, aki letérdel és úgy szeret... milyen választás?

Hardverlesen

(#18369) concret_hp válasza priti (#18368) üzenetére


concret_hp
addikt

szép esemény lenne, hogy államkötvény fele terelik a népet,aztán amikor már elég sok hazai pénz van ott, akkor csődöt jelent az államkincstár. nem egyszerűbb lett volna addig, amíg alig volt hazai kézben államkötvény? (bár még most sincs olyan sok)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18370) Tizedes1 válasza lajafix (#18257) üzenetére


Tizedes1
aktív tag

No, igen. Egyetértek.
Az sem mindegy, hogy az átlag hogy jön ki. Olvasunk a sorok között, de illő lenne már úgy megírni egy cikket, hsz-t,
hogy ne a sorok között kelljen olvasni és magunknak utánanézni a hírek valóságtartalmának.
Kicsit álom világban élek, ha ilyenre vágyom. Mindig van egy érdek, ami ide vagy oda húzza el az információ közvetítést. Még az időjárás jelentésben sem "bízhatik" az ember gyereke....

A mentőcsomagos dologhoz csak annyit:
Az önkormányzatok is milliárdokat vettek fel, őket a kormány az adónkból húzta ki a szarból.
Így tudnak- ha akarnak - a városok, falvak fejlődni. Csak ne stadionra költsék.... :W

[ Szerkesztve ]

(#18371) #24334592 válasza priti (#18368) üzenetére


#24334592
törölt tag

nem lattad te se a legujabb kozvelemenyekutatast? Toronymagasan vezetnek. Ebbol meg eg yujabb 2/3 is kinez :)

rossz oldalon allsz a jatekban, ennyi.

ki milyen online platformot ajanlana tozsdezeshez? Lehetoleg nemzetkozi piacon is lehessen kereskedni, foleg US erdekel, pont akkor dolgozom mikor ok nyitva vannak :D

(#18372) #95561216 válasza Cyrin (#18355) üzenetére


#95561216
törölt tag

Nekem most ettől ledobta az agyam a gépszíjat, hogy a jelzálog devizahitelek csak fele lakáscélú. Mi a pékfaszára vettek fel annyi pénzt elzálogosítva a lakást, hogy a negyede nem bírja fizetni?!

(#18373) concret_hp válasza #95561216 (#18372) üzenetére


concret_hp
addikt

hm ez nekem fel sem tűnt, az tényleg durva. autó az gondolom ebben nicns benne, tehát az nem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18374) #24334592 válasza #95561216 (#18372) üzenetére


#24334592
törölt tag

fogyasztasi cikkek :U "mer a szomszed pistikenek is nagyobb/szebb/jobb van"

(#18375) concret_hp válasza #24334592 (#18374) üzenetére


concret_hp
addikt

de egy jelzálog jog bejegyzetetés több 10e ft alapból.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18376) #24334592 válasza concret_hp (#18375) üzenetére


#24334592
törölt tag

gondolom azoknal a 2.99%-os kamatoknal ugy gondoltak, olcso a penz nem szamit....Orokelet ingyenloszer

alapveto kozgazismereteket a kresszel egyutt altsuli 4.-tol tanittatnek...

(#18377) priti válasza #24334592 (#18371) üzenetére


priti
addikt

Nem, nem foglalkozom ilyesmivel, de rákerestem aztán persze el is szörföztem. konkrét, azt hittem besírok jó mondom ennél jobb már nem jöhet ma, aztán találtam pár képet trafikokról, pár hülye gyűjti a fészbúkon. Szekrényből trafik valami forgalmas helyen, bakker nagyon gáz, de annyira, hogy remélem kamu kép, de az a szar pozdorja lap frankón úgy néz ki, mintha a srác a szeméttelepen találta volna és "beköltözött" trafikosnak, de a legjobb a neve miatt: nemzeti dohányól kész, hát ennyi, ugyan még mindig fingom sincs, hogy hogy állnak a pártok, de... megtettem mindent, mára köszi. A szándék megvolt. :DDD

Hardverlesen

(#18378) Cyrin válasza #24334592 (#18376) üzenetére


Cyrin
addikt

Minek az? Van helyette kötelező erkölcstan, meg hittan.

(#18379) Ringman


Ringman
nagyúr

kifehérítés...

cikkből
Elgondolkodtató a Blochamps Capital pénzügyi tanácsadó cég tanulmányának megállapítása, miszerint: "jelenleg a vagyonosodó szűk réteg - kevés kivételtől eltekintve - a privátbanki üzletágak beszámolói szerint jellemzően az állammal megbízási viszonyban lévőkhöz köthető".

[ Szerkesztve ]

(#18380) fokukac válasza Ringman (#18379) üzenetére


fokukac
nagyúr

maffiaállam.
de én már meg sem lepődöm.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#18381) fokukac válasza fokukac (#18380) üzenetére


fokukac
nagyúr

ja, és nem elég, hogy egyáltalán valaki kitalál egy ilyen lehetőséget, még sarkalatos, azaz kétharmados törvénnyé is teszik, tehát egy következő kormány se változtathatja meg.

Agyrém.
Az is hülye, aki becsületes ebben az országban, de komolyan.

Ui. ja, és ezt vessétek össze Lázár szokásos keménységével, miszerint a külföldön lévő magyar vagyonokra (svájci bankszámlákra) 40%-os adót fognak kivetni, mert az a pénz, amit a magyarok külföldön tartanak, az biztos illegális.
De ha hazahozza, akkor aztán egyből jó.
Nem tudom, erkölcsileg lehetne-e még ennél lejjebb süllyedni.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#18382) g@bo válasza fokukac (#18380) üzenetére


g@bo
nagyúr

és zavar valakit?

a trafik, a nyugdijkassza, a közép, akármi? látsz valahol felmerülni érdemi ellenvetést?
még 4 év 2/3, és hali ennek a kócerájnak, csak adókra fogunk dolgozni, ha még lesz egyáltalán meló.

(#18383) #95561216 válasza #24334592 (#18374) üzenetére


#95561216
törölt tag

De egy fél millás plazmatévé se akkora tétel, hogy a negyede ne tudja fizetni. Ráadásul hány évre vették fel ezeket, ha már 3 éve nem lehet felvenni?

(#18384) #95561216 válasza fokukac (#18381) üzenetére


#95561216
törölt tag

És aki Svájcban dolgozik? Egyáltalán mi köze hozzá a magyar államnak, hogy hajtaná be?

(#18385) fokukac válasza #95561216 (#18384) üzenetére


fokukac
nagyúr

hát ez az.

de más téma:
[link]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#18386) szilard28 válasza Lesliegold (#18346) üzenetére


szilard28
aktív tag

egyszeri 30%-ot ne keverd össze a kamattal.
abból kb 10-13%-os ebkm jön ki

(#18387) priti válasza #95561216 (#18383) üzenetére


priti
addikt

Nyilván felvett x milla szabad felhasználású hitelt és elköltötte. Fiatalabb használt autó, új bútorok, új hűtő, új TV stb. hamar el lehet verni pár millát.
Gondolj bele. Egy új konyhabútor elszívóval, sütővel, főzőlappal, beépített hűtővel 1 milla, egy új szekrénysor a nappaliba ülőgarnitúracserével a másik milla meg egy 5-10 éves BMW, mer' az tiszta újnak néz ki és hát az kell, mer' nekünk jól megy ugye a másik 1-2 milla, nyílászárócsere, festés a másik 1-2 milla... Jelzálogra adtak 5 millát simán. Ha szomszéd megcsinálta, akkor ő is... nehogymár ő legyen a "lepukkant". Most meg sír, hogy uzsora.

A nem lakáscélú hiteleket eleve kizárnám a programból. Ismerős 1,8 millát fizetett ki 1 milla devizahitelre és azt kérdezte tőlem, hogy ő most akkor visszakap 300k-t vagy mi a fákk? Igaza van. Ennyi erővel. Végtére is mi alapján van ő kizárva a programból? A rövidebb futamidő miatt?

Hardverlesen

(#18388) priti válasza fokukac (#18385) üzenetére


priti
addikt

De ki akar ezen változtatni?
A nép hibája az tiszta. Volt egy pár hülye aki tönkrement. Dryvit-ozta az öreg házat nyílászárócserével, hogy újnak nézzen ki, meg vett valami sitthordó nyugati autót, ami szerinte újnak néz ki. Ez a tipikus "nagyot akarok mutatni a szomszédnak, de még életemben nem láttam 10 millát egyben" fazon. Oké sok ilyen hülye van, de azért az ország nem miattuk tart itt. Ők csináltak nekem egy évi 100mrd-os adót, de közben a kormány meg nem 100-at meg nem is 1000-ret, mert annyi csomag volt, hogy ha mindet összeadod annyi pénz nincs is.

Hardverlesen

(#18389) peu407


peu407
senior tag

Indul az állami pénzmosoda: teljes inkognitó a gazdagoknak
Így kell ezt csinálni kérem!

[ Szerkesztve ]

(#18390) #24334592 válasza peu407 (#18389) üzenetére


#24334592
törölt tag

bar erintene...

amugy az otlet nem rossz. Csak kicsit szokatlan :D

(#18391) _BM_ válasza peu407 (#18389) üzenetére


_BM_
senior tag

Szerintem ennél érdekesebb a 6%-os ehóval növelt kamatadós móka, amit próbálnak úgy tálalni a népnek, hogy a bankbetéteket sújtják 6%-os ehóval. Érdekes módon még egyetlen helyreigazítás sem hangzott el a kormány részéről arra vonatkozóan, hogy nem a betét összegét adóztatják, hanem a kamatot. Szoktatás. Figyelik a reakciót, ami egyelőre úgy néz ki, hogy fogadókészek az emberek a betét 6%-os adóztatására.

(#18392) maross válasza _BM_ (#18391) üzenetére


maross
veterán

egy 6% a betetekre csodalatos lenne, nekem ott telne be a pohar.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#18393) Cyrin válasza maross (#18392) üzenetére


Cyrin
addikt

majd csak választások után.

(#18394) Agyzuzo válasza maross (#18392) üzenetére


Agyzuzo
addikt

A 6% lesz az, ami nálad marad. ;]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#18395) #24334592


#24334592
törölt tag

kozben igen draga ingatlanokon is megprobalnak tuladni:

[link]

a palota 4mrd-ert :Y nem semmi. Tenyleg ekkora a baj otthon?

(#18396) concret_hp válasza #24334592 (#18395) üzenetére


concret_hp
addikt

mindig árulnak igen drága ingatlanokat :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18397) maross válasza #24334592 (#18395) üzenetére


maross
veterán

" a devizaalapú lakáshitelek 55%-a esetében haladja meg a tartozás a lakás piaci értékének 90%-át." <- klassz, nem ertem miert buskomor nep a magyar

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#18398) concret_hp válasza maross (#18397) üzenetére


concret_hp
addikt

amikor felvették akkor is meghaladta.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18399) maross válasza concret_hp (#18398) üzenetére


maross
veterán

meglepne ha 5 eve ugyanezt a szamot dobta volna ki a gep..jo az harmadannyinak. a 20-30 evre felvett svajci frank hitelek gyorsan visszakusztak 90% fole, még ha harmadat ki is sajtolta onerobol az illeto.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#18400) szilard28 válasza _BM_ (#18391) üzenetére


szilard28
aktív tag

Ja persze, azért is a kormány a hibás, mert az egyes médiumokban magukat újságírónak nevező dilettáns balfaszok dolgoznak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.