Hirdetés
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
KAMELOT #343696 üzenetére
2010, egyébként az alja tényleg makulátlan ellenben a bölcső mindegyik alól kirohad szép lassan.
Egyszerűbb felkészülni és venni egy másikat mint küzdeni vele. Még a 2007-es olasz importomon is voltak már nyomok a bölcsőn.
edit.: egyébként nem akarom elhinni, hogy nem lehetne ezeket normális anyagból és kezelve legyártani...
-
MrSealRD
veterán
Igaz közvetlenül nem érint a mai napon, de amikor meglátom ezeket a lezárásokat valahogy mindig ökölbe szorul a kezem... Remek tükörképe a manapság divatos politikai butaságoknak...
Egyrészt mennek egy fölöslegesen nagy kört... Sokkal nagyobb szakaszt érint mintha a rövidebb utat választanák. Igaz ha ott mennek lehet kiszakad a türkök kereke...
Sosem értem, hogy miért nem építenek a reptér mellé egy konferencia központot és tartják ott ezeket a marhaságokat. Eközben átlag polgárok meg szívnak ezek miatt. Belváros pepitában... Lehet mondani, hogy presztízs, meg mutatni kell valamit... De ha kint van a seggünk a gatyából akkor ne ez legyen már a legfontosabb...Vagy akkor legyen rendes autós infrastruktúra ahol be lehet hozni ezeket a népeket... Btw... még a külön vonat is jobb lenne és utána teszik őket autóba...
-
MrSealRD
veterán
válasz
tboldi #343685 üzenetére
Dehogy. En is hasonló cipőben járok. Szeretném eladni a Mazdat de most jönnek ki apróságok... legutóbbi a klíma. Nekem is lesz egy köröm bár remélem nem ilyen összeg... 1 hónapja még ment. Most meg alig hűt... amennyire kiteszteltem elszökött a gáz. Az is jo kérdés miért. Már 1 hónapja állt...passz.
-
hobizoli
nagyúr
motorcsere menete az hogy megy hivatalosan mostanaban?
gyarilag is szereltek vele, de nem az a motor van a bodeban, es a hengerszam meg nyilvan a ccm sem stimmelgondolom kell a szamla motorrol, atalakitasi engedely NKH-tol, aztan beszerelesi igazolas a muhelytol meg egy muszaki vizsga a vegen
ezenkivul meg mi...?
plz input -
hobizoli
nagyúr
válasz
tboldi #343671 üzenetére
annyira nem veszes a mai arak mellett
20+ eve 1.9TD Tipo Harrison V5 kompresszor felujitasa volt 70k
Balaton eszaki partjan kruzolunk, jardan csalad gumimatraccal suhan a strand fele, ahogy 1 lepessel mogejuk ertunk, megallt a kompresszor es elkezdett visitani az ekszijegy ismi megnezte vmi katalogusban, hogy tokugyanilyen darab volt a W124 200D-n is meg a G Astra 1.6 16v-n
na, elmentem egy Opel bontoba, hogy mennyi az annyi, aszondja jomunkasember a Diavia utangyartott egyseg kapugaranciaval 80k...
uhm OK, akkor a garis felujitos tema 70k-ert jo leszkompi ki, egy het mulva kesz (egyik dugattyu leszakadt, attol szorult meg)
bepattint, klimakondenzator ki, atmosodik, uj szaritoszuro, uj szij + feszito, uj O gyuruk, uj klimaventi relé, nitrogenes nyomasproba, klimagaz feltoltes... ~150kde olyan hideget fujt, hogy eppencsak a hópihék nem jottek a szellozoracson
elotte sem volt rossz egyebkent, csak a kompi feladta
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Micsurin #343682 üzenetére
nem, a Jysk elotti reszen alltunk meg
az IKEA a Meki oldalan van szemben, es kozvetlenul az M5 lehajto mellettamikor en kint voltam ott 3-4x, akkor egyszersem voltak rendorok...
bar nem is voltam ott 3-4 orat, csak ~1.5-2-tezen a kepen a IKEA meg csak epulget, meg a BK-nak csak majdani helye van ott (legalabbis nalam ugy latszik)
Hatterben hatul a Meki a utca tuloldalan:
Mondjuk ezekbol csak a kek tulajat ismerem -
-
hellomi
tag
válasz
norbert1998 #343674 üzenetére
Nagyon szép volt ez a Volvo élőben, igazán le a kalappal a tulaj előtt!
A rendőrökre meg nem is tudom mit mondjak, egy békés nyugodt találkozó miatt az emberek pestről lejöttek, nem bírtak nyugton ülni pár órat, hogy mindenki élvezze ezt a talit...
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Tolatokamerat szeretnek bekotni. Le kellett vagni az egyik rca veget a kis piros jelkabellel, mert maskent nem tudtam behuzni. 2 szal kabel van a vezetekben. A piros szal a ket szal valamelyikere volt kotve gyarilag? Ha igen, akkor az Rca meleg pontja vagy az arnyekolasra? Köszönöm!
-
tboldi
nagyúr
válasz
norbert1998 #343674 üzenetére
Móvár tax meg a világbajnok áfánk. 🤷♂️
R134a kell bele, annak grammja nettó 25 Ft, azt mondta a szerelő.
-
tboldi
nagyúr
válasz
MrSealRD #343670 üzenetére
Darabokra tört a kompresszor belseje. Abból kellett egy új (165k), a rendszerbe kerülő fémreszelékek miatt kellett egy új szárítószűrő is, de inkább megvettem a komplett hűtőt (38k), a többi meg a munkadíj és a klímagáz ára.
Mondhatni az első váratlan hibája volt az Alfának az eddigi 2 év és 4 hónap alatt.
-
tboldi
nagyúr
Na, estére kész lett a MiTo, 126500 Ft volt az átmosás, szerelés, feltöltés, azaz összesen 330k Ft-ba került ez a kör. Remekül hűt ismét, és az általam választott alkatrészekkel sincs semmi gond.
Jöhet az intercooler.
Azért még alszom rá egyet. -
Corsa02
őstag
válasz
BigBlackDog #343663 üzenetére
Jaaa kicsit eldúrvult a topictalálkozó
-
hobizoli
nagyúr
....e örö é bódottá
....avagy mit szamit ~10cm is
-
macilaci78
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #343659 üzenetére
Ma az M1 kaptam kovet a cserekocsira. Szerencsere nem repedt de eleg nagyot szolt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #343657 üzenetére
Akkor meg varj a karjelentessel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #343534 üzenetére
És ma is
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01 #343640 üzenetére
taxi?
-
rbalint88
addikt
válasz
Vismajor01 #343646 üzenetére
Hat en azt mondanam, hogy sracok koszi a lehetoseget, szedjetek le es kerem vissza a penzt, mas autojan gyakoroljatok…
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #343646 üzenetére
Miért nem oda vitte ahol tiédet csinálták?
-
Vismajor01
addikt
Kb. Amúgyis vissza kell menjen az első lökös miatt, meg mondták nekih megnézik hol jött fel, de mondtam muternak h ez nem fólia hiba ez csak simán silány munka. Az én autóm is fóliázott de egy sértetlen részen mikroszkóppal kell végigmenni h megmondd h fóliás v fényezett.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Taxis verdának elmegy.
-
Én most én végig nyomtam az Amalfi partot... De nem rosszindulatúak, már most májusban is legrosszabb a tömeg és a parkolóhely hiány volt. Persze volt mellettem 2 centivel elmenő nagy busz (miért nem kicsiket használnak ott), de az valahogy nem érintett meg annyira (full biztosítás volt az autón, nem is lett semmi baja...). Mondjuk itthon ismételgettem magamnak hogy ez nem nápoly, elsőbbséget adunk...
Cappa72: Észak Olasz az kb másik ország, ők is lazábbak mint mi, de azért ég és föld. Én elég kocka (német) vagyok, fel is bosszantanak gyakran, de nem tudok rájuk tartósan haragudni, mert rosszindulatot ritkán érzek náluk bármiben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Botrány, már bocs. Ezt kik csinálták? Ovisok?
-
Vismajor01
addikt
Anyam lefoliaztatta az autot, most en vagyok hulye vagy wz borzaszto minoseg?
-
válasz
Tom1939 #343636 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Olvastam én is ilyenekről, tartottam is az olaszországi vezetéstől, végül nem olyan lett, mint pl. a te leírásod, viszont később azt olvastam még hozzá, hogy minél délebbre mész, annál ilyenebb.
Mi Rimini-ig mentünk le, ott ennek már csírája megvolt, de elég kulturált módon. Még északabbra meg kevésbé ilyen.
Persze eddig 1x voltam összesen az olaszoknál. -
rbalint88
addikt
válasz
focvis #343615 üzenetére
Eddig vittek mindenhova kisbusszal, de amugy eleg furan kozlekednek, nem igazan latom at a logikajat. Robogosok sokszor mintaallat, raadasul jobbrol (biciklisavon/jardasavon), az autosok leginkabb meg tok birkan mennek. Gyalogos kb szent tehen, veluk elozekenyek, de az autosok egymassal nem annyira, szoktak dudalni is. Siman megszokhatonak tunik egyebkent, de inkabb fertotlenitunk a kaja melle (Taiwan beer egesz jo)
Micsurin: valoszinu ra lehet hekkelni, hogy az mfd-n kiirja az olajhofokot.
-
Nápoly és autós jellegű beszámoló... Hát nekem nincs annyi életem hogy ott hosszabb időd eltöltsek, bárhova mész városon kivül is 20 km per óra a haladási ütem... Elsőbbségadást nem ismerik, az megy aki nagyobb lendületben van (első napon még adtam elsőbbséget, teljesen felborítottam a ritmusuk...). De nem rosszindulatúak egyszerűen csak nyomulnak ezerrel, ahol hely van azt be kell tölteni
MG G3 hybridet béreltem, végül is végigvitt mindenhol, de szerintem borzalmasan kényelmetel és gagyi maga az autó (lábam majd leszakadt gáz kezelés közben, ülések nagyon rosszak). De egész jól fogyasztott (5 liter környékén). Ja és csippog mint állat a plusz navi anélkül hogy mondaná miért, azt hittem az autó esik szét (YT segített mit kell tiltani).
Mondjuk őszintén nekem Nápoly nem visszavágyós, szépnek szép a táj, de vannak sokkal érlhetőbb szép helyek (és már olcsónak sem nevezném).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis #343630 üzenetére
Kötöttünk rá közben gépet, kollégának volt csati a Golfban (nem bízik az 1.6FSi-ben
) így megtudtuk nézni. Van olajőhok, ennek ki fogok találni valami kulturált kis kijelzést!
---
[link] Xenon retrofitért mennyire zsanettelnek? Ha már úgyis foncsoroztatok gondoltam ezeket nem véletlen dicsérik agyon a német csoportokban...
-
barnam_
nagyúr
válasz
BigBlackDog #343621 üzenetére
Ezt nagyon szeretem én is, felettébb kényelmes.
De csak hosszú utak előtt érdemes használni, mert nagyon eszi az akkut. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
BigBlackDog #343621 üzenetére
Nem fogom szétcseszni ilyennel a kocsit.
Amúgy meg tök hamar elkezdenek a Mitsuk befűteni 2 kilóméter után már tud lanygos jönni..
Nyilván volt régen amikor még bulizni jártam és hidegebb télen éjjel háromkor elindultam haza akkor volt pár perc didergés a kocsiban mert hát a kabát is a kocsiban volt hagyva nyilván..
De már nincsenek olyan telek amikor 18- fokban indulok meg valahova..
Itthonról meg ha nagyon cidri van, akkor kimegyek, beindítom, visszajövök, aztán 10 perc múlva vissza a kocsihoz, és lehet menni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #343610 üzenetére
Bubiban sok a hulladék hő, utoljára a kocka Ladánkban volt ilyen bika fűtés.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #343618 üzenetére
Ez is megfordult a fejemben, de szerintem az, amit most linkeltem, egy módosítatlan GT1446-ot és egy 210 lovacskás programot el kell, hogy bírjon. Elvégre az Abarth Grande Puntók esetében nem is cseréltek intercoolert az esseesse kittel. [link]
És megint csak, nagyobb charge air volume = nagyobb turbo lag, én pedig szeretném, hogy a mindennapi városi forgalomban is használható maradjon.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Blindmouse_ #343620 üzenetére
Állófűtés kell, az 40-50 perc alatt bőven fagyos időben is kellemes légkört varázsol indulásra, onnan meg csak szintet kell tartani.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis #343617 üzenetére
Az Opel az Opel...
Hmm jó tudni, kicsit hiányzik a rendes visszajelzés bár egy olajhőfok még jobban. Nem volt még időm rálesni géppel, de ezek ismerik az olajhőfokot már vagy még abból az időből való az 1.8T ahol nem mértek mindent is?
tboldi Jó jó de ha már cooler én várnék és stage2-vel picit még borítanék bele. Onnantól igazi sleeper.
-
válasz
Micsurin #343606 üzenetére
VAG-okon beáll a mutató 90 fokra - viszont amikor elromlott az elektromos termosztát a 3-mal ezelőtti Golfomon, akkor rendesen mutatta ahogy ingadozik le-fel a két szélső érték között.
A kedvenc Vectrámban a valóst mutatta, télen 170-nél is 90 fok alatt járt, cserélték gariban a termosztátot, azzal sem változott (ezek ilyenek), tettem be télre kartonlapot a hűtő egyik fele elé, akkor is a hideg tartományban maradt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #343613 üzenetére
Stage 1 remap mellett lehetne jobb is, főleg kánikula idején, de a jelenlegi időjárás mellett igazából adekvát a gyári is. Csak gondoltam, ha már a klímahűtő és a szárítószűrő miatt úgy is szét van szedve az eleje, akkor itt a remek alkalom.
Nem kell 3 hónap, napokon belül kiderül, mennyi lesz a klímajavítás vége, ha azzal együtt belefér a 400-ba az intercooler is, akkor esélyesen meglesz. A kompi és a hűtő eddig 203k Ft volt.
-
válasz
barnam_ #343603 üzenetére
Ugyanabban a hsz-ben / threadben olvasható, hogy nem minden, csak a "lekvárral bevont" dugattyúkat károsítja. Persze jobb az óvatosság, nem tudni, a Mercedes mit használ a dugattyúkon.
Évek óta használtam a korábbi Golfban, illetve a Mazdában most is, 120 k km-nél semmi user által érzékelhető kokszosodás nincs, szépen jár, jól fogyaszt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #343609 üzenetére
Első bölcső, nem különösebben érdekel minket.
Alja szép rozsdamentes a kocsinak leszámítva az első bölcsőt, abból meg vettünk egy hibátlant és várja a sorsát a garázsbantboldi Hmmm mikor kerül bele? Adok neki ~3 hónapot és ott lesz nálad.
Elmelegszik a gyári vagy mi?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #343610 üzenetére
Nem, van ülésfűtésem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #343606 üzenetére
De ha már a hűtésnél tartunk, én most ezen gondolkodom. Nem sokkal nagyobb, mint a gyári, csak úgy ~1,5 literrel, de egyelőre nem is kell, mert a nagyobb charge air volume nagyobb turbo laget is jelent.
Így nézne ki a valóságban: [videó1] [videó2] -
Micsurin
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest