Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78
    nagyúr

Amikor a 99'-es Passattal mentem Hannoverbe, én is azt hittem, felkészültem: bikakábel, vontatókötél, biztosítás trélerre, x€-ig helyben szervizre, ásványvíz, takaró, pótkerék, emelő, kerékkulcs, láthatósági mellények, tartalék biztosítékok, relék, izzók, törlőrongy, törölköző, elemlámpa, öngyújtó, duck tape, gyorskötöző, multitool, zsebkés, szigetelőszalag...
    Semmire nem volt szükség, csak tankolni kellett.

Azért volt egy kis para: az odaúton az utolsó 200 km-en szakadt az eső és minden, ami pirosan tud világítani a műszerfalon, kigyulladt, félreálltam. Hívtam a szerelőt, szerencsére felvette, X-akta. Kb 10 perc után indítottam, semmi nem volt. Azért a célig óvatosba mentünk tovább, hiba nélkül. Hazafelé a német szakaszon 400 km-en keresztül 170-180 között, akkor volt nálam pár hónapja a kocsi.
    * Anno a Lada Samara csinálta azt, hogy heves esőzéskor, vagy pl kamion mögötti permetben sokáig autózva telement a motortér vízzel és a gyújtókábelen kívül is ment a szikra, dadogott a motor. Megálltam pár percre, vagy csak lassítottam, a meleg motortér kiszáradt és mentünk tovább. Szóval Ez volt a legvalószínűbb forgatókönyv a Passatnál is.

Szóval bármi, amit magaddal viszel, jó eséllyel csak amolyan rontásűző amulett lesz. De azért ha felkészülsz a típusra jellemző dolgokból (mint én a relével), ha nem is értesz hozzá, hátha megáll olyasvalaki, aki igen és legalább a szükséges alkatrész lesz nálad. Januárban mentünk, hideg, hó is lehetett is volna. Szerencsére olvadt már rendesen. Neked ilyenekkel nem lesz gondod.

A kölni aréna amúgy csecse, 2017 novemberében láttam egy meccset ott. Igyatok egy kis Kölsch-t! :K

Új hozzászólás Aktív témák