Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
Üdv. Mostanában sok autót látok országúton, pályán, hogy csak elöl megy egy ledes pilács, hátul semmi. Szabályos ez így? (nappal)
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-v-
addikt
-
Kornel
veterán
Akkor eddig rosszul tudtam, hogy nem molt arulnak madarasban?
-
őstag
Az adalékolásuk is megegyezik? Pont a tc cikk írta, hogy kb mindenki MOL anyagot használ, csak adalékolás nélkül kapják a MOL-tól, azt csinálnak vele, amit akarnak..
Mondjuk máshol is olvastam már, hogy az Auchan kút kifejezetten jónak számít
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Qru
MODERÁTOR
-
őstag
Pályán kb soha, jellemzően heti 2*50 km illetve bizonyos hónapokban munkanapokon 15 + 15 (Székesfehérvárról ki, délután vissza) viszonylag jól járható úton. Emellett persze van néhány 1-2-5 km-es táv városon belül, de igyekszem kímélni.
Kikormolni legfeljebb az 50 km-es távon tudom, főútvonalon. Mit értünk "szakszerű" kikormolás alatt? Néha el szoktam pörgetni (nyilván nem jéghidegen), mert tudom, hogy ráfér..
#27690 Qru
ilyesmire gondoltam én is, legalább a jelenlegi állapotát tartsa a motor, szeretem ezt az autót..Tudom, ez a legolcsóbb prémium gondolom. Most van valami kuponom MOL Evo-ra (20Ft/liter engedmény), egy tankot kipróbálok abból is.. De azt már lehet, hogy nem fogja szeretni hosszútávon a pénztárcám
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
-
bitpork
nagyúr
Tudtok mondani itthon Landi dílert aki foglalkozik 3-4 éves gyári garis kisfutású range roverek értékesítésével?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
őstag
Sziasztok!
Nem szeretnék nagy hitvitát indítani a kérdésemmel, pusztán a véleményetekre lennék kíváncsi prémium üzemanyagokkal kapcsolatban.
Egy Opel Vectra B 2.0 dti a jármű, amibe a tél folyamán (2016.12.09-től) Auchan kúton tankoltam SmartDiesel-t (~150 litert). Már évek óta Auchan kúton tankolunk sima dízelt, de adtam neki egy esélyt, hogy a nagy hidegben se maradjak sz.rban az autóval - nem is maradtam, de nem is volt igazi tél. Mintha finomabban járna a motor, talán a gázreakció is javult - persze ez lehet simán placebo is.A kérdésem viszont az, hogy egy ennyi idős kocsiba, ennyi idő után (16 év, ~170.000 km) érdemes elkezdeni folyamatosan jobban adalékolt anyagot rakni? Ha nem vesszük figyelembe a fogyasztást (esetleg kevesebb lesz) sem az árat (+20 Ft/liter), csak arra szűkítjük a kérdést, hogy az autónak használ-e, vagy szimpla pénzkidobás.
Átfutottam a TC cikket, annyit szűrtem le, hogy valószínűleg nem árt.. Mit gondoltok?"... and I hope you have a great day!"
-
-
Qru
MODERÁTOR
A 2016-os ADAC nyárigumi teszten nem Conti nyert. Végre nem csalnak.
#nincsbennetarcsi
-
w333
félisten
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz stickermajom #27677 üzenetére
Nyilván lehetett volna másképpen is kezelni ezt, viszont ha tudom hogy megy a kamera felvétel akkor lehet inkább gázt nyomtam volna, aztán nézhette volna magát az Audis ...
(#27676) joamilestoné
Városban igen, na de egy autópályán ahol már több órát utazol szerintem nem biztos hogy olyan nagy figyelmet fordítasz a vezetésre
-
w333
félisten
válasz stickermajom #27674 üzenetére
Azért azt megnézném hogy pályán pl. egy 140km/h -nál úgy hogy nem számítasz rá besatúfékeznek előtted, érthető hogy félrekapta a kormányt és ezzel együtt el is veszítette az autó uralmát, ezért pördült ki
A kérdés inkább az hogy miért kell ilyet csinálni ? veszélyeztetni a másikat ?
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
bitpork
nagyúr
-
w333
félisten
Minek ül autóba, aki ennyire béna?
Ráfékezett a szemét audis, csúnya balesetet okozott
Büntetésből ráfékezett, de csak magát törte totálkárosra
Nagyon hülye ötlet volt így satuféket nyomni az autópályán ...
Ennyi sok h*lyét ... mi van ezekkel
[ Szerkesztve ]
-
-
tomiii.
aktív tag
válasz bitpork #27663 üzenetére
Pont sikerült megdicsérni azt, ami "nincs is a képen" össze van pontozgatva, de nincs még összehegesztve rendese. Bár van a képen egy db turbo és egy "cső" most ezen mit tudsz igényesebbé tenni? Csillámporral behinted vagy hogy? Mintha erre a szögre azt mondanád, hogy igénytelen, ilyen egy szög, milyen legyen?
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Nagyon megkívántam az Autót, ha lenne rá pénzem, már előrendeltem volna. Rongyos 6.7 milláért már viheted is haza.
Ha nem az mx-5 nyer, akkor a COTY elmehet a *******.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
-v-
addikt
Elvetemült jó autó lehet ez az új mx5
-
r.levente75
addikt
Sziasztok!
Van egy bmw e30-as autóm. Az első és hátsó krómozott lökhárítókat,szeretném újra krómoztatni.
Tudtok e valakit ajánlani aki szépen, tartósan, tisztességesen és nem utolsó sorban elfogadható áron meg tudná csinálni.
Esetleg, ha tudna valaki segíteni a krómozás helyes műveleti sorrendjének az ismertetésében úgy, hogy mi a tartósság receptje, hogy ne jelenjen meg rajta rozsda, mint az eredeti is kibír harmimc évet. -
Ironizer
tag
válasz MunezXBK #27645 üzenetére
"A hozzáállás/viselkedés sokat elárul."
Valóban. Lehet, hogy ha nincs a többi rossz pont, akkor máshogy állok én is hozzá, és vica versa, simán lehet, hogy ez visszatükröződött a viselkedésemben is, és ezáltal ő is adott módon állt hozzám. Nem csak a megfelelő autót, de a megfelelő eladót is meg kell találni.
-
-
Morris
veterán
-
Ironizer
tag
válasz stickermajom #27639 üzenetére
Én sem, de ez egy különleges eset volt, egy különleges autóról volt szó, nem az a szitu, hogy holnap megyek és megnézek másik kettőt ebből a típusból. Azt mondta, hogy csak akkor megy bele az átvizsgálásba, ha utána megveszem, ha a szervizben azt mondják, hogy semmi baja. Mondom ezt nem tudom garantálni, szeretnék aludni rá egyet. Erre ő, hogy hát pff akkor nem, ő nem megy potyára, neki nincs ideje ilyesmire. Mondtam oké, semmi gond, "kifizetem az idejét". De nem ment bele.
Edit:
kornelka: ez is benne van a pakliban, vagy ahogy a tesóm mondta, lehet, hogy itt már nagyobb volt a büszkesége, mint a pénz. De tény, hogy nem volt egy jó pont, a többi mellett. Igazából már szarul kezdődött, kicsit előbb érkeztünk a megbeszélt időpontnál, és akkor kente glicerinnel a gumikat. Mint vmi rossz nepper (és tényleg). Nagyon gáz volt.
Az egyetlen baj, hogy az autó kurvára bejött, és mint mondtam, nincs másik. Szóval kvázi kényszerhelyzet, vagy úgy is mondhatom, hogy keresleti piac, ő volt lépéselőnyben. Legalábbis az én szemszögemből. De persze azért mindenáron nem veszünk szart, szóval nem is vettem meg (még ha nem is szar, csak erről nem tudtam megbizonyosodni).[ Szerkesztve ]
-
Ironizer
tag
válasz lorcsi #27620 üzenetére
Olvastam. Jól kereshetnek a nepperek, ha ennyire nem kell nekik a pénz. Oké, az a 20k Bécsbe utazással együtt nem olyan nagy összeg, de én egyszer 20k-t ajánlottam egy neppernek, csak azért, hogy elvigyük egy szervizbe átvizsgálni az autót. Legyen egy ilyen művelet mondjuk 3 óra, azért az nem rossz órabér, főleg úgy, hogy semmit nem kellett volna dolgoznia érte. Nemet mondott. Ott egy kicsit felhúztam a szemöldököm.
-
LógaGéza
veterán
válasz #94529552 #27633 üzenetére
7genes Civicben az 1.7-es az Isuzu motor, a 2.2-es i-CTDi motorok (N22A és N22B), és az új 1.6-os is Honda fejlesztés elvileg.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
tresh
veterán
válasz #94529552 #27628 üzenetére
Mindegyik az ami dci sőt a korábbi se saját motor ha jól emlékszek. Japánok nem igen gyártanak dízelt. Ott a benya a menő
(#27629) joamilestoné: a hatos váltod az nissan nem renault Azt hiszem pont akkor volt egy biznyic a rönó és niszán között hogy az egyik motort tud gyártani (dízel) a másik meg váltót
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szőröscica #27626 üzenetére
Az már a Renault által motorizált?
-
-v-
addikt
válasz szőröscica #27626 üzenetére
Szardízel szarjapán.
-
szőröscica
addikt
válasz tboy93 #27625 üzenetére
A Nissanban most 90 ezer km után kiégett a helyzetjelző. És az egyik beltérvilágítás is.
A váltóját szétkapták, én nem értek hozzá, de az ötödik és hatodik fokozathoz tartozó fogaskereket és járulékos dolgokat kell cserélni, mert szétkoptak. Pedig még olajat is cseréltettem benne korábban.
-
SzlobiG
félisten
válasz stickermajom #27621 üzenetére
Hmm akkor nen egyedi eset, mer ugye tönkre menni úgy szoktak ezek, hogy elhalványulnak, nem robbannak. Nem vettem észre hogy valami sérült volna szerencsére.
-
tresh
veterán
válasz lorcsi #27620 üzenetére
Olvastam és tök igaza van a neppernek. Se időbe se pénzbe nem éri meg plusz ő se ért minden autóhoz. Nem ez a dolga. Emberünk ha autót akar venni olvasson utána járja körbe mik amire figyelni kell és ha mákja van lesz olyan ember aki ért a típushoz elviszi neki megnézni és kiderül hogy megvehető e vagy sem. De akkor sincs rá garancia hogy hibátlan autót vesz amivel nem kell foglalkozni mert ugye a vásárlok fele csak használni akarja költeni már nem akar rá semmit se. Amúgy 20k-t amit felajánlottak neki annyiért beviheti bármelyik márkaszervizbe ahol ennyiért csinálnak neki állapotfelmérést és avval jóval előrébb lesz. (természetesen opelt nem bmw szalonba kell vinni)
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
SzlobiG
félisten
Egyik éjjel hazafele jövet szimplán kialudt a balos xenon mondom mi a fene kb egy évesek csak.
Ma jutott rá idő szét robbantani az elejét kiveszem és ez a kép fogad:Szó szerint szét robbant.
Úgy látszik sikerült faket venni aliexpressről tavaly, mert hiába osram utána néztem van belőle fake nem hiába volt féláron. Még jó hogy meg vannak az elődök vissza tudtam rakni. -
bitpork
nagyúr
Ez nem változtat a tényen, hogy típusengedélyt szerezni jellemzően a gyártók szoktak amin rajta van a mért környezetvédelmi osztály. Ha ez a papír mást mutt mint a forgalmidban szereplő, lehet kérni a javítást.
De legyen ahogy akarod, akkor ne menj el az importőrhöz és az NKH hoz sem.
-
xcds
őstag
válasz tboy93 #27608 üzenetére
Szóval akkor először márkaszerviz? És mondjuk itt Pesten hova kell menni utána, mert az NKH-nak is van sok irodája. Bár nekem állandó lakhely szerint Szolnok lenne a területileg illetékes hatóság. Basszus, nagyon vakon vagyok most.
Bitpork: Az egy 5 éves cikk, ezek a dolgok állandóan változnak. Most már pl matrica se kerül az autókra műszakin.
-
rbalint88
addikt
válasz Motion_Blur #27610 üzenetére
elvileg csak fordulónappal tudsz váltani, szóval 02.23 óta él az új biztid, amit 60 napon belül kell fizetni ja.
-
Motion_Blur
félisten
02.23-én fordult a KGFB-m, ez azt jelenti hogy onnantól számítva 60 napom van a díjrendezésre?
Csak mert az Allianz online felületére belépve nagy piros betűkkel figyelmeztetve vagyok hogy hátralékom van és fizessek... vagy buta a rendszer és csak a forduló dátumát látja?
Most váltottam egyébként biztosítót másfél hónapja. Lehet hogy ilyenkor nincs 60 napom és fizetni kéne 02.23-ig?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
bitpork
nagyúr
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Kiderült, hogy rossz a környezetvédelmi osztályba sorolásom. Van valakinek friss infója, hogy jelenleg hogy lehet ezt helyrehozni? 15-én voltam műszakin, de csak utánatudtam meg, hogy márc 10-től izélgetnek miatta.
-
-
mdani01
aktív tag
iPhone 15
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Linux kezdőknek
- DIGI Mobil
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Eredeti játékok OFF topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest