- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Fekete képernyő volt semmilyen formában nem tudtam felébreszteni, se a bekapcsoló gombra sem a dupla koppra sem reagált. Aztán idővel hosszan tartva jó sokáig a bekapcsoló gombot újraindult. Azóta működik.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
junior11
üzenetére
Ha szerencséd van akkor egy kernel panic volt, egyébként ha jól értem akkor a kijelzőt nem tudta bekapcsolni.
Vagy pl hivásra sem reagált?
Nekem múltkor pl a Poco X7 Pro teljesen lefagyott 3x egymás után ahogy elinditottam bármilyen Audió anyagot.
Aztán helyre állt és azóta is jó. -
junior11
veterán
Üdv, egy kis segítséget kérnék. Elért a vég? Ma késő estére nem reagál semmire a telefon, fekete képernyő, egész nap működött szépen, nem volt túlhajtva sem, még nemrég néztem rajta hány óra, most meg semmi. Lehet vele életet lehelni valahogy? Köszi.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
poco x3 pro után vasaroltam egy x7et...annyi a gond, hogy elfelejtettem az x3as jelszavat...van barmilyen megoldas, hogy adatvesztes nelkul visszaszerezzem a jelszot?
-
Spec
őstag
Éppen ez az. Ha lassan engedi el, több hónapon, héten keresztül, annak kell már előjele is legyen. Nem egy azonnali esemény, amihez kapcsolható, hogy mondjuk leesik, és vége, már nem kapcsol be.
Ha a forrasztás szép lassan elöregszik, mikrorepedések keletkeznek, akkor változik az ellenállás, feszültség gondokat okoz, ami user oldalon akadozásban, fagyásokban, újraindulásokban nyilvánul meg. Végül teljesen haza vágja a SoC-ot, és akkor tényleg vége. De ez nem olyan, hogy végig minden f*sza, leteszem a szekrényre, és másnap se kép se hang. Ilyen elektronikai hiba nem létezik.
Azt még el tudom képzelni, hogy estére ra lett dugva a töltőre, és úgy lett letéve, és attól makkan meg. De csak simán letéve, úgy hogy előtte semmi baja nem volt, másnap meg halott, azt nem tudom elképzelni.
-
Spec
őstag
válasz
lovas001
üzenetére
Amúgy ez így nekem nagyon fura. Semmilyen előjele nincs a dolognak? Nincsenek előtte fagyások, akadások, újraindulások, semmi? Nincs előtte egy esemény amihez köthető, pl. le lett dobva, vagy lemerült párszor 0-ra, vagy a nagy hidegben kint voltatok vele órákat, esetleg túlmelegedett töltés közben, semmi? Csak simán használva volt, majd letettétek estére és másnap halott? Ezt én műszaki oldalról nem tudom egyszerűen értelmezni
-
Spec
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én meg pont az SD kártyával szívtam meg majdnem. Én is tettem bele egy 128 Gb-set, még csak nem is gagyit, megbízható helyről véve, erre kb. 1,5 év után elkezdett megmakkanni. Alig tudtam lementeni róla több 10 gigányi családi fotót meg videót. Azóta megy a felhő szinkron Google fótókba. Meg mentem lefelé folyamatosan gépre.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én az első hírek után betettem egy SD kártyát a telefonba, és arra mentek a képek/videók. Most próbálok meg átállni egy pixel 8a-ra de nagyon nehéz megszokni a kisebb méretet, meg az iphone-szerű "ez sem működik az sem működik, szokj hozzá" mentalitást.
(pl. nincs duplakoppos altatás, nincs home screentől balra lapozás, nem lehet levenni a google keresősávot a home screenről, meg ki tudja még mi jön ki).
-
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok
Feleségem poco x3 proját is utolérte a vég. Tegnap este letette az asztalra, reggelre se kép se hang , se töltést nem veszi.. Gondolom a szokásos alaplaphiba . Van ötletetek hogy tudnám kinyerni a fényképeket belőle ( gondoltam arra hogy szétszedem,beteszem az alaplapját a sütőbe , ahogy egy korábbi kollega is tette) vagy van valami egyéb esetleg ? -
junior11
veterán
Köszi srácok, akkor nem vagyok ezzel egyedül..
-
junior11
veterán
Sziasztok, nagyon régóta néha, magától, semmi előjel nélkül két probléma bosszant ezen a telefonon gyári rendszer alatt, semmi mókolás.
1. ritkán, de megesik, hogy egyik pillanatról a másikra egyszerűen nincs hangjelzés, semmilyen szinten, értesítéskor és ha hívnak sem, egyáltan semmi.
2. az automatikus fényerőszabályozó meghülyül, beragad egy szinten, inkább alacsony fényerőt produkálva + ilyenkor a közelségérzékelő is rakoncátlankodikMindkét esetben az újraindítás megoldja a problémát, rövidebb vagy hosszabb időre.
Tapasztaltatok már ilyet vagy hasonlót? Nincs erre valami megoldás? Köszi. -
DeFranco
nagyúr
Én nem tudom mit választanék helyette. Van egy Pixel 8a a polcon, bestbuyos akcióban lőttem, annyit tanultam belőle hogy a fotós képességei (pixelé) must have kategória nekem, egy nyaraláson egész más liga a kép, amit lő. Hiányzik viszont rengeteg jó kis xiaomi feature, lassan a pixel is eljut az apple szintjére az "ez ilyen, megszokod" vonalon. Mivel a mérete az én szememnek már nagyon apró ezért elsődleges telefon soha nem lesz, gyakorlatilag fényképezőnek használom (ahhoz meg drága).
Iphone 17 adná magát, de minél többet olvasok az ios-ről, annál inkább úgy érzem, hogy nem szeretnék bemenni a fal mögé (objektíven jó a rendszer, de google ökoszisztémán élünk).
Kellene tehát egy kellően flexibilis rendszerű, rendes méretű telefon kiváló kamerával, lehetőleg olcsón... nem tudom mit válasszak/választanék.
-
junior11
veterán
Enyém április 2021, eddig bírja. Ezeknek a hirtelen elhalálozásoknak vannak korábbi, figyelmeztető jelei vagy csak úgy egyik pillanatról a másikra történik meg többnyire?
-
Som@
őstag
válasz
rolandhun95
üzenetére
2021.12.27.
-
Som@
őstag
Sziasztok.
Lehet egy újabb strigulát húzni az elhalálozott készülékek száma mellé. 😭 (Alaplap hiba. Nem kapcsol be, nem tölt. Csak fehér LED villog)
Kár érte, mert még a mai napig megállta a helyét tudásban, gyorsaságban, akku időben.
2 SIM kártyával kiszolgált munka telefonként is.
Kapta is az ívet rendesen. Emailek, irodai alkalmazások, navigáció, fényképezés és egyéb felhasználói programok.
Én szerettem.
Remélem az utódja is legalább eddig kibírja. (Céges s24) -
heyjoe3
csendes tag
Igen, nincsenek illúzióim, gondoltam hogy valami ilyesmi lehet a helyzet, ezért gondoltam arra hogy itt a x3pro fórumon kérdezem meg, hátha van itt olyan szaki vagy valaki akinek segítség lehet. Vagy aki megsütné nekem, és bekapcsolhatóvá válna, adat lementés (gyerek telója meg asszony telója voltak, sok kép meg jegyzet volt rajta) után neki adnám a segítségért cserébe.
-
válasz
heyjoe3
üzenetére
Abból szerintem a kijelző és a ház lehet értékes ha még kell valakinek. Feldobhatod hardverapróra is de némelyik mobil szervizes is megveszi tőled bár láttam olyat tiktok-on, hogy a magyar szervizes mutogatta a nála lévő 5-6 poco x3 pro-t, mind alaplap hibás volt. Szóval lehet semmi értéke nincs ha ennyi donor van a fiókokban, főleg szervizeseknél.
-
heyjoe3
csendes tag
Sziasztok!
Volt(van) a családban néhány X3pro, amiből 2 db. tragikusan egyszerre "megtéglult", se kép se hang, alaplaposak valószínűleg.
Nincs törve, kijelző egyben, aksi nem púpos.
Alkatrésznek, donornak, akárminek kéri valaki?
Nem tudom érdekel-e bárkit is még, kb. igényfelmérés jelleggel gondoltam. -
Spec
őstag
Gondoltam jelzem, hogy 11.11-es akcióban elég szépen le vannak árazva a POCO telók Ali-n. Pl. egy X7 Pro 5G 8/256-os behúzható 97.672 Ft-os áron, amire még egy 14.000-es kupont is enged ellőni a rendszer, így 83.672 Ft a vége. Ez kb. azonos ár, mint amibe az X3 Pro-k kerültek bő 4 évvel ezelőtt. 12/512-es verzió is behúzható 101k-ért. Ingyenes szállítással, EU-s raktárból (francia).
-
Legutolsó android 13-as Crdroid(v9.15) és legutolsó NoGravity kernel(v3.5.0fix) + a kernelhez tartozó 3 telefonra szabott profil(Pierre2324_Battery, Zelda_ArcticGaming, Zelda_MaxGaming) + Magisk hogy legyen root és egy kiváló telefon ez még.
Mondjuk a Zelda_MaxGaming profil használatát nem ajánlom, asszem az lehet felgyorsítja a dolgokat, hogy alaplap hibás legyen. Viszont még a Battery profilt használva is elképesztően pattogós a rendszer, megpróbálom belakni kíváncsiságból de SIM kártya akkor se lesz benne szóval egy kicsit csalóka így az aksi teljesítménye.
-
D@niel
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Májusi az utolsó és már nem fejlesztik tovább, hivatalosan.
Sok új rom van hozzá, itt a telegram csatorna: [link]
PlayIntegrity-hez úgy tudom, hogy van hozzá beépített modul, ami keres frissítést, hogy legalább basic integritás meglegyen play store-ban.
Nincs már x3 pro-m, tavaly csináltam telepítést F4-en.
@Spec: hajrá! -
bodorjanos
aktív tag
Köszi a részletes leírást!
Én azért hezitálok még
Kár lenne elcseszni, bár közben azért egy kicsit motoszkál bennem a ki kéne próbálni érzés is...Evolution-x-nek van OTA frissítése bizonyos időközönként, vagy kézzel kell feltenni minden alkalommal az új rom-ot, ha kijön belőle egy újabb verzió? Ha utóbbi, az jár adatvesztéssel?
Gondolom a play integrity itt is hasonló mint a többi főzött rom-nál?
-
D@niel
addikt
Két lépésből áll a folyamat:
1) bootloader nyitás
2) 1 hét múlva, a nyitott bootloader-al a választott rom telepítése.A nyitáshoz találtam egy logout-os bejegyzést, ettől egyszerűbben nem tudom leírni: [link]
A bootloader nyitás elindításának folyamata magába foglalja a gyári visszaállítást és 1 hét múlva, új rom telepítésekor - értelemszerűen - szintén nullázódik a telefon.
Tegnap néztem, van már android 16-alapú rom is. Az evolution x-et azért említettem, mert hivatalos, sokan használják, így kb. semmi hiba nincs benne.
Amennyiben elindítjuk a folyamatot és nem megy elsőre (akár a nyitás, akár a rom telepítés), javaslom az x3 pro telegram csatornáját, ott gyorsan tudnak segíteni (főleg indiaiak vannak benne, tök jó fej srácok, angolt beszélnek): [link]Megtörtént a nyitás, jöhet az evolution x rom telepítés:
Szükséges letölteni: platform tools zip, tömörítsük ki, C meghajtóba, legyen neki egy külön mappa. [link]
1) Töltsd le a következő fájlokat: recovery.img és EvolutionX-15.0-20250507-vayu-10.6-Official.zip. Ezeket másoljuk a platform tools mappába.
2) Telefon kikapcs, majd power+hangerő le hosszan, fastboot módba lépünk.
3) Flasheld az Evolution X recovery-t így:
telefon csatlakozás kábelen, platform tools mappa keresőbe beírjuk: cmd, majd enter. Előjön a parancs sor.
Az alábbi paranccsal ellenőrizzük, hogy látja-e a fastboot módban lévő telefont: fastboot devices.
Következő parancs: fastboot flash recovery recovery.img - vagyis a fastboot flash recovery parancsot beírjuk és behúzzuk a recovery fájlt a végére. Szóközökre figyeljünk.
4) Az evolution x recovery-t permanensé (állandóvá tesszük).
5) telefon indítása recovery-ben: power + hangerő fel hosszan.
6) betölt a gyári recovery, itt: gyári visszaállítás -> adatok formázása/gyári visszaállítás, megerősítés.
7) vissza a recovery főmenübe, válasszuk a az alkalmazás frissítése -# alkalmazás adb-ből menüpontot.
8) visszamegyünk a parancssorba, ellenőrizzük, hogy látja-e a gép a recovery-ben lévő telefont: adb devices.
9) Következő parancs: adb sideload EvolutionX-15.0-20250507-vayu-10.6-Official.zip - tehát az adb sideload után szóköz és behúzzuk a rom zip fájlt, majd enter. Megkezdődik a rom telepítése az eszközre. Kb. 10 perc alatt lefut.
10) Amint kész, telefon indítás recovery-módban. Itt gyári visszaállítást csinálunk.
11) Ezután a telefonon indítjuk a telepített rendszert. -
-
D@niel
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Pár perce láttam reddit-en egy F5-öt, amin cseréltek hátlapot, akksit és ment rá a lineagle. Gyakorlatilag éveket kapott a telefon.
A lineage vanilla rom, tehát, nincs benne gapps (google), ezt manuálisan tudod hozzá adni.
Az evolution x-et tudom javasolni, ez teljes értékű rom, Android 15, májusi, hivatalos kiadás: [link]
Bátorítalak, mindenképpen jobban fog pörögni a telefon. Szívesen segítek. -
bodorjanos
aktív tag
Köszi a választ! Ahogy közben utánaolvastam, lehet nem éri meg vesződni vele ennyit...
A nagy lelkesedés már a múlté, amikor még szívesen bajlódtam ilyenekkel. Valahol érdekel még a téma, de ahogy öregszik az ember, már nincs annyi energiája fórumokat bújni éjszakákon át... Különben nincs bajom a miui-val. Amíg elsődleges telefon volt, szerettem, de a biztonsági frissítések miatt már szenzitívebb dolgokat (pl.: bankolás) nem csinálnék rajta. Gondoltam teszek egy kísérletet vele. Nem gondoltam, hogy ennyire próbálja kinyírni a google a főzött rom-okat...
Már 4,5 éves a telefon, de szerencsére a ritkább használat miatt még nem ért utol az alaplap hiba. Mondjuk a Samsung A54-et simán veri teljesítményben, pedig azért az jóval fiatalabb telefon...
Lehet akkor maradok MIUI-n, amíg még bírja... -
válasz
bodorjanos
üzenetére
Mindegyik főzött ROM-ot érinti a Google ellehetetlenítése. Gyakorlatilag ha nyitod a BL-t akkor erre az útra lépsz.
Szerintem túl van lihegve ez a biztonsági frissítés főleg ha nem is fő telefonnak használnád. Elenyésző az esélye, hogy valami baj történjen, arra nagyobb esély van, hogy alaplap hibás lesz előbb vagy utóbb. Akkor cserélj ROM-ot ha kifejezetten érdekel ez a téma mert sok időt elvehet ha jobban belemész a dolgokba. A Lineage jó ROM, minimalista de kap frissítéseket, a másik az Infinity-X ami jó szerintem, ebben sok beállítás van, mindent testre lehet szabni benne, nem kell miatta külön appokat telepíteni.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Kicsit utánaolvasva az play integrity check-re gondoltam a főzött romokkal kapcsolatban.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Kicsit átpörgettem a fórumot és azért vannak küzdelmeitek a főzött romokkal.
Nekem alap google app-ok kellenének, hogy megbízhatóan működjenek.
A nfc-s fizetés és banki appok nem életbevágóak, mert nem az elsődleges telefonom ez.
Leginkább a biztonsági frissítések miatt gondolkodtam a ROM cserén.
Lineage-et mennyire nyekteti a google, vagy megtűri és nem próbálja meg elleheteleníteni a használóit? Olvastam, hogy próbálja a google is a főzött romokat lelőni amennyire tudja. Ez még manapság is helytálló? -
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Még a gyári rom van a telefonomon. Tartaléknak tartom, így gondoltam kipróbálok egy lineage os-t. Úgy látom a 22-es verzió van kint 15-ös androiddal.
Van valakinek tapasztalata ezzel? Nem akarom tweekelni igazán és az ota frissítések miatt ez tűnik egy jó opciónak...A bootloader nyitásáról olvastam. Ha jól értelmeztem, kell bele egy mobil internetet tudó sim kártya és úgy kell elindítani a folymatot a fejlesztői beállítások közül. Van valami extra trükkje? Mindjárt rákeresek a fórumban is, arra még nem volt érkezésem.
Köszi előre is!
-
Spec
őstag
-
Som@
őstag
Sziasztok.
Hogyan lehet biztonsági frissítést nélkül mégis biztonságosan tartani a telefont?
Ugye már egy ideje nem kapunk rá hivatalos frissítést.
Nekem ez a szoftver fut rajta. [kép]Valamint az mit jelenthet előre, hogy csak is autóba töltve, néha magától újraindul a telefon?
Egyébként semmi baja, meg mindig hibátlanul, gyorsan teszi a dolgát. (Nem tudok, mire cserélném le)
-
egynyoc
friss újonc
Sziasztok, nem talaltam másik fórumot a problémámra. Adott egy x3 pro mikrofon problémám van... Elkezdett sisteregni beszédem hívások alkalmával értheteln volt... Töltőlapot. Komplett cseréltem probléma ugyanúg, fennál, töltés jack aljzat hibatlanul működik de telefonálásra továbbta sem alkalmas... Érdekesség hogy pl. Google hangalapú keresésnél hib@tlan.a.mikrofon...valami ötlet?
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Vagy 2 napja, estefelé egyik pillanatról a másikra a 2. sim foglalatban lévő kártyáról eltűnt a térerő, csak úgy magától, 4G volt bekapcsolva rajta, mobilnetre volt használva.
Próbáltam szinte mindent, kivettem újból be, felcserélve a két kártyát, másik foglalatba magában, többször restart a telót, a kártyát felismeri, mert mindig kéri a PIN kódot, de térerő nuku... A kártya tökéletesen működik más telefonokban, a mobilnet is, semmi baja.Mi lehet a gond? Járt így valaki? Esetleg vmi tanács? Köszi.
-
DeFranco
nagyúr
Az előzményeket ismerve én hardveres hibára gyanakodnék, de nálam ennek a telefonnak az elődje (redmi 4x) szoftveres okokból indult újra folyamatosan.
Húztam a FR-t a telefon cseréig, utána már rendben működött gyári visszaállítás után másnál a családban.
Egy próbát megér, de mentés legyen mindenről, sajnos ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Kutya topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs