- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
brumi1024 #244198 üzenetére
Gyanítom ennél olyan elvet alkalmaz a BMW, hogy: eszik, nem eszik nem kapnak mást. Majd megszokják az emberek. Vagy nem.
De ne foglalkozz ezzel, ha neked tetszik akkor így jártak.Pl Kuga MK2 tulajok közül is soknak nem tetszik az MK3, mert milyen bálna eleje van. De nekem meg MK2 nem tetszik
-
-
brumi1024
veterán
válasz
macilaci78 #244197 üzenetére
De várj, nekem tetszik.
Értem persze, hogy miért megosztó, meg első képek alapján nekem sem tetszett (írtam is róla a topikban valahol a bemutatókor), de élőben bejön, jobban mint az LCI 3er (szerintem az ellágyult
). Nyilván kifinomultabbnak látom a 8-ast (ha már coupè), de az árban 2x.
Sokan megnézik amúgy, 50-50 a visszajelzések aránya, ahogy figyeltem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
brumi1024 #244184 üzenetére
Képszerkesztővel megnézném első körben, hogy milyen szín nem hangsúlyozná ki azt a hűtőmaszkot ennyire.
Például fóliázva a kasztni színére, vagy lehetne bicolor festés, a külső felület a kasztni színére, belül pedig fehér, vagy fekete.
Anno volt egy osztálytársam, a hatalmas keblei éppen ellensúlyozni tudták a hódfogait. Kb ilyen vegyes érzéseim vannak a BMW mostani dizájnjával kapcsolatban. -
radi8tor
MODERÁTOR
Ötlet halloweenra: [link] #tiktokalert
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #244191 üzenetére
Nem, 3300-zal indultam otthonról tegnap előtt, most van benne 4420. 2000km-t kért a gyártó bejáratásnak, addig 4000 alatt volt a fordulat, harmad gáz és óra szerint 140 vmax.
vilike: igen, az időjárás szerencsés, innsbruck környékére érve még szakadt az eső, reggelre napsütés, de még nedves utak, a passokra érve viszont már száraz minden, verőfényes napsütéssel. Kevésbé lett volna buli PS4S-sel hideg esőben mászni, az annyira nem kedveli a vizet.
-
krono.
tag
Az új M2-t(/iX-et/XM-et) látva máris gyönyörűnek is mondható.
Ugyan nem értem, hogy a jelenlegi (prefl) hármas orra helyett/mellett, ami szerintem a legszebb modern BMW perpill, miért ilyen lett (azon kívül, hogy láthatóan megkülönböztethetővé teszik a modelleket), szerintem sokkal kevésbé bántó, mint mikor megjöttek róla a első fotók.
A vesénél engem például sokkal jobban zavar az alatta lévő \_/ forma, ami indokolatlanul éles, például a vese aljához képest, és céltalanul visz egy vonalat a lámpák felé (ez egyébként az M3/M4 esetében máshogy néz ki, bár ott sem gondolom jobbnak).
Ezt kiegészítve azt sem igazán értem, hogy az M3 és M4 közül miért az M3 kapta az agresszívebb vállvonalat, mint ahogyan azt sem, hogy az anguláris, éles front mellé miért krumpli lágyságú az iX oldala, dehát mostanában számomra a disszonancia jellemzi a BMW design language-t.
-
sagesz93
addikt
válasz
szabonagyur #244152 üzenetére
Végül oda mentünk és kb így is volt, parkolóhely alig volt, de bent kényelmesen lehetett enni és vásárolni. Az ikarus tali meg komoly volt
-
kisza25
félisten
válasz
dellfanboy #244176 üzenetére
Ja csak az a baj, hogy felrakod az olcsó holmit és felhív a szia uram
Felraktam olcsón gumikat amik csak a helyet foglalják, fel is hívtak, de már elkelt -
dellfanboy
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #244175 üzenetére
marketplace aprópénzért elviszik
-
válasz
macilaci78 #244174 üzenetére
Nekem egy Avensis ülés van itthon amit kib*sznék, karambolos kocsiból kaptam hogy megcsináljam irodaszéknek, de a pár hét alatt amíg kint volt a fészer alatt vagy cica vagy kutya hált rajta és nincs már gusztusom még kitakarítva sem behozni a lakásba, meg azóta eltelt 1-2 év így főleg. Hova lehet ezt tenni?
-
tboldi
nagyúr
Eljártam az esőtáncot, lemostam a két japánt (a talján nincs itthon), be is jött. 🤷♂️
-
426os
őstag
Sziasztok! Amatőr kérdés, de kiszerelt, használt alkatrészeket hova érdemes vinni? Illegális lerakó, kommunális kuka értelemszerűen nem játszik. Hulladékudvarban, méh telepen átveszik? (főleg olajos, műanyag darabok miatt kérdezem).
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok!
Lemezfelni festésnek álltam neki otthon, utánaolvastam mit és hogy kell illetve hogy ajánlott.
Egy valami viszont sehol sem egyértelmű. Mosás, rozsda fizikai eltávolítása után rákentem a rozsdaoldót és átalakítót (RO 55). A dobozára rá van írva "a felület további kezelése előtt a terméket el kell távolítani a felületről". Interneten viszont sokszor rozsdaoldás után egyből festik mert, hogy "festhető felületet képez". Most mossam le festés előtt a rozsdaátalakítót vagy ne? -
-
válasz
pècsimunkás #244155 üzenetére
Ebben van valami, de 200 kilónyi üveg lenne
? Ennek még utánanézek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
brumi1024
veterán
válasz
6030D #244147 üzenetére
Fele kb nyaralás/szórakozás, többi a hétvégi vidéki járatok, csak most felsűrűsödtek, mert nyáron nem annyira mentünk, az autóra várva (Minivel március óta havi 1000 alatt voltam). Munka az nagy részben home office, kisebb részben Bubi/nagy melegben valami villanyos autómegosztó, oda nem járok saját autóval.
-
szabonagyur
félisten
válasz
macilaci78 #244150 üzenetére
Soroksárinál ami érdekes hiába látsz parkoló szerint tömeget. bent sokszor alig vannak.
-
abban mi a ráció, hogy az ablakos "kisbuszosított" furgonok teherbíró képessége kisebb az ablaktalanoknál?
Itt azt írja, hogy a Doblók ablaknélküli változatanál lehet 1tonnásra upgradelni. Miért csak az ablak nélkülinél, és ezt utólag is meg lehet lépni 1-2 dolog cseréjével, vagy ez az upgrade azt jelenti, hogy újkorában kell kiválasztani az extra teherbíró képességet, mint egy extrát?
-
sagesz93
addikt
válasz
focvis #244144 üzenetére
Köszi mindenkinek! Aeropark + Ikarus találkozó a cél holnap , utána visszafelé Soroksár vagy Budaörs, mindegyikben van készleten mindent amit akarunk
akkor kérdés hol “főznek” jobban
-
brumi1024
veterán
BMW-vel első hónap, és 4000 km átlépve, első hosszabb út is megvolt BP-Innsbruck közt. Hosszú úton nagyon elemében van, csendes, kényelmes. Salzburgnál tankoltam, otthon x50 adaptív tempomat, Ausztriában működik a magától átáll a korlátra funkció, szóval ott végig azt használtam, az autópályás út 98%-a Assisted Drivingban történt, így lett 8.19 a számolt fogyi, 8.2 amit ő mutatott. Aztán volt egy kis német autópálya, úgyhogy azon a 80 km-en visszamentünk 8.5-re.
253-ra volt hely, ott kényelmesen gyorsult még.
Assisted drivingnak vannak itt jópofa tulajdonságai (ezek egy része nem működik otthon):
- beállítás kérdése, de jobbról nem előz, és középen mindig jelzi a tesla-szerű animáción a lassítás okát
- előrejelzi méterre a következő sebességkorlátokat (kanyar után jövő IG-L-nél ez kifejezetten hasznos), automatikusan el is kezd lassítani hozzájuk (jellemzően motorfék/motorleállítás és vitorlázás), hogy ne legyen túl erőteljes a fékezés
- jelzőlámpa felismerés: ezt csak a német határt átlépve jelezte, hogy megy- ha a beépített navin (ami végig jelezte az építkezéseket/torlódásokat meglepően pontosan) be van állítva az útvonal rálassít a követendő lehajtóra/elágazásra, autópályan kis kormányrezegtetéssel jelzi, ha rossz sávban vagyok
- macisajt, stop, előzni tilos, stb táblákat felismeri és reagál rájuk -
sagesz93
addikt
Szerintetek melyik ikeába érdemes menni holnap dél körül? Budaörs vagy Soroksár jöhet szóba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #244134 üzenetére
Biztos volt, de ugye elég szoros volt a program, percre pontosan nézték mennyit időzhetünk el egyes feladatoknál. Nem volt idő ismerkedni a többiekkel mert szinte végig a kocsiban ültünk.
-
Szoktunk értekezni az üzemanyagok minőségmegőrzési idejéről, egy Portfolio.hu cikk a stratégiai keszletekrôl ír, ami ugyebár E0 / B0:
A biztonsági üzemanyag készletek a hosszabb eltarthatóság érdekében biotartalom nélküliek, valamint a Szövetség a behozott kőolaj és kőolajtermékek biztonsági készletezéséről szóló 2013. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Kt.) rendelkezéseinek megfelelően 6 évente friss gyártású termékre cseréli az üzemanyag készleteit.
-
kisza25
félisten
válasz
aero. #244128 üzenetére
Ok csak eredetileg 6300- nál volt 109 ló, majd 6000- nél lett 105 és most 5500- nál 100, gondolom szoftveresen nyúltak csak bele euro norma miatt
Amúgy videó szerint is megéri pörgetni, bár 4-ből 5-be már csak 600- at ejt, 5-ből 6ba meg 500- at
A tipo 1,4 az 6000- ig van skálázva és 6000- nél 95 ló -
aero.
veterán
válasz
kisza25 #244123 üzenetére
Az, hogy tovább pörgethető, az csak előny. Így a következő fokozat ideális teljesítmény tartományba esik. Ha 5500-nál 105 ló pl., 6600-nál még akad 99-100, viszont 100 ló körülre esel vissza, nem mondjuk 89-re, csak mintha ez nem lenne tiszta, annyira emlegeted, hogy minek pörgetik addig.
Ha 5500-nál lenne a csúcs, és 6000-nél tiltana, gyakorlatilag alig tudnád kihasználni a max teljesítményt, hiába annyi lóerő, egy-egy másodpercig tudnád csak használni. -
válasz
kisza25 #244120 üzenetére
(Az újabb youtube megnézését már nem vállalom
, amit le lehet írni, azt tessék leírni.)
A taposott kisturbó meg főleg kajál. Szerintem is inkább 1.4T-t vegyél, ha viszketésed van máris. A hanggenerátort ki lehet kapcsolni, a 3hengert kevésbé (igaz a kispók 2 hengeres volt).
Autó befektetési céllal? Utóbbi 1-2 évben jó volt. Most nem tudom, mit hoz a közeljövő.
Kicsit borús hangulatom van, sok volt a hülye a héten.Viszont mit kaptam?
Retró, akár egy télifagyi. [kép] [kép] Egész jó.
-
tboldi
nagyúr
-
kisza25
félisten
válasz
focvis #244119 üzenetére
így megy kb az i30, bár ez is már butított motor, mert 6800ig lehet pörgetni, de 5500-nál van a teljesítmény maximum, jó szakadt autót talált, legalábbis jó nagy retek van benne
-
kisza25
félisten
válasz
focvis #244119 üzenetére
100- ig kb egál, de az felett a turbós jobban megy, legalábbis videó alapján. Más a váltó kiosztás (6 vs 5 fokozat és érdekes, de az 5 jobban ki van osztva)
mondjuk 6000-ig pörgeti, a teljesítmény maximum meg 5000-nél van, szóval szerintem feleslegesen pörgeti addig, ki kellene próbálni, hogy megmondjam.
Amúgy az i30 is jobban megy, jobban van elosztva a 6 fokozat
Nem taposnám ennyire, ez a videó pont arra jó, hogy megnézzem mit tud, amúgy így taposva a szívó is kajol. Nekem tetszik a 3hengeres hang, inkább mint egy hanggenerátor
Ha nem pörgeted szét azért csendesebb.
Nem tudom, lenne egy mai szemmel jó vétel, egy új annyiért, mint amennyiért eladtam a régit,
igazából most nem nagyon tudok bukni rajta, kérdés, hogy szükségem van-e rá (igazából nincsen, de jelenleg egy új/1-2 éves autó majdnem jobban hoz, mint a lekötött pénz) -
válasz
kisza25 #244109 üzenetére
Megnéztem, nem megy rosszul, úgy sejtem, gyorsabb az 1.4i-nél. (Igy taposva, folyamatosan 4000 fölé forgatva a turbómotort sokat ehet.)
Viszont a hangja... mondhatjuk rá, hogy "fél-V6", meg karakteres, én nem szeretném ezt hallgatni nap mint nap.
A fordulatot tetű lassan ejti, mondjuk ez nem zavaró normál használat közben.
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Remélem, jó topikba írok, H4 foglalatú izzóvásárlás előtt állok, 3 olcsóbb márka közül bármelyik ajánlható?
1. Bosma
2. Tesla
3. M-Tech
Vagy csak az Osram, Tungsram? -
kisza25
félisten
jszp másnál sem működik? két napja nem tudok lekérdezni
-
Szoszo94
őstag
Ha már videók, a Kakucs ringről is van egy külső felvétel
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Asszép’
[link] #tiktokalert
-
kisza25
félisten
na találtam egy videót, a srác lelkesen letesztelte a motor képességeit
hacki87: na akkor nem csak engem emlékeztet arra a forma, bár nekem ez sem tetszik, meg az x6 sem -
Szoszo94
őstag
válasz
radi8tor #244095 üzenetére
Dashcam videókat elfelejtettem kimenteni, de júliusban voltam én is a pályán (nem TC szervezéses) az alap tréningen. Külső felvételek vannak, feleségem jóvoltából
-
426os
őstag
válasz
kisza25 #244064 üzenetére
Mindenképpen próbáld ki az 1.0T-t, mielőtt nagy terveket szősz vele. Igaz bérautóként, de volt alkalmam próbálni ilyen Tipo-t, nekem nem jött be. Menetteljesítmény az egyén kérdése, igazából használható, de alapjáraton borzasztó remegős, egyenetlen volt a járása. Mikor hidegen beindítottam és megfogtam a kormányt olyan érzésem volt, mintha szét akarna esni. Aztán melegen kicsit kisimult, de alapjáraton nekem kellemetlen volt továbbra is. A viszonyítási alap az 1.4T-jet Bravo.
-
kisza25
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
simonjoe #244092 üzenetére
Kuga hősiesen helytállt, elektronika kattogott végig mint egy régi telefonközpont.
Én úgy voltam vele nem azért fizetek, hogy ne álljak vele keresztbe. Mehettem volna lassabban, de arra voltam kíváncsi mennyivel tovább csúszik, mint a Focus. Hát érezhető az a 600 kg plusz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged