Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#283711) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Szivárgások és amit eddig lehet tudni:

Összesen négy, az iPhone 14 modellel azonos méretű iPhone 15 modellt várunk, köztük két 6,1 hüvelykes iPhone-t és két 6,7 hüvelykes iPhone-t. Az egyik 6,1 hüvelykes iPhone a szabványos iPhone 15, míg a 6,7 hüvelykes modellek közül az egyik iPhone 15 "Plus" lesz. A többi 6,1 és 6,7 hüvelykes iPhone magasabb kategóriájú és drágább "Pro" modell lesz. Az iPhone 14 termékcsaládhoz hasonlóan a legjobb funkciókat az iPhone 15 Pro modellek számára tartják fenn, hogy megérje a többletköltséget.

Az eddigi pletykák szerint az összes iPhone 15 modellen USB-C portra számíthatunk Lightning port helyett, a Dynamic Island pedig az iPhone 15 Pro mellett az iPhone 15 és iPhone 15 Plus számára is elérhető lesz a Pro Max-okhoz hasonlóan. Ez azt jelenti, hogy az Apple megszünteti az iPhone X megjelenése óta alkalmazott notch-ot a zászlóshajó iPhone-kínálatban.

Az Apple azt tervezi, hogy Qualcomm modemchipeket használ az új készülékekhez, mivel a fejlesztés alatt álló saját modem chipjei még nincsenek teljesen készen. A szabványos iPhone 15 modellek frissítést kapnak az A16 chipre, amely az iPhone 14 Pro modellekben volt, míg az iPhone 15 Pro modellek gyorsabb és hatékonyabb 3 nanométeres A17 chipeket fognak használni. A Pro modellek titán vázakra való frissítést és néhány kisebb tervezési változtatást láthatnak az eszköz ívelt éleivel, és az iPhone 15 Pro Max várhatóan periszkóp-lencse technológiát is kap a továbbfejlesztett zoomolás érdekében.

Az iPhone 15 modellek ára várhatóan változatlan marad, a normál belépő szintű 6,1 hüvelykes készülék 799 dollártól, a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus 899 dollártól indul.

Dizájn

A pletykák azt sugallják, hogy az iPhone 15 modellek az iPhone 14 modellekhez hasonlóan fognak kinézni, de a pirula-és-lyuk kivágás a teljes termékkínálatra kiterjed majd. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 15 modelleken nem lesz bevágás, helyette az iPhone 14 Pro modellekben bevezetett Dynamic Island-et veszik át.

Mivel nem várható jelentős változás a dizájnban, az Apple továbbra is négy modellt kínál: a 6,1 hüvelykes iPhone 15, a 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro, a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Max és a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max. . A "pro" modellek magasabb szintű funkciókkal rendelkeznek majd és drágábbak lesznek, míg a szabványos iPhone 15 modellek olcsóbbak lesznek.

Egy pletyka szerint az iPhone 15 mérete 6,1 hüvelyk helyett 6,2 hüvelykes lehet, de nem világos, hogy az Apple miért hajtja végre ezt a változtatást. Az információ egy CAD-rajzon alapult, amelyet a házgyártók használtak az új eszközök tokjainak létrehozásához, és lehetséges, hogy az adatok egy része pontatlan volt, mivel egy ilyen kis eltérés nem befolyásolja a ház tervezését.
A Dynamic Island mellett minden iPhone 15 modell felszerelhető egy energiahatékonyabb OLED kijelző-meghajtó chippel, amelyet 28 nm-es eljárással gyártanak, ami csökkenti az energiafogyasztást, ami végső soron az akkumulátor élettartamának növekedéséhez vezethet.

Szín opciók

Az iPhone 15 modellek sötét rózsaszín és világoskék színben is elérhetőek lehetnek. Az Apple gyakran kínálja a szabványos iPhone modelleket élénk színekben, és ez az év sem lesz kivétel. Az élénk rózsaszín és kék árnyalatok valószínűleg a szabványos fekete, fehér és PRODUCT(RED) színválaszték mellett lesznek elérhetőek.

iPhone 15 Pro Exklúzív dizájn

Bár az összes iPhone 15 modell átveszi az USB-C portot, vannak olyan tervezési változások, amelyek kizárólag az iPhone 15 Pro és Pro Max esetében érvényesek.

A pletykák azt sugallják, hogy az iPhone 15 Pro modellek vékonyabb, íveltebb kerettel fognak rendelkezni, mint az iPhone 14 Pro modellek, ami jól látható a kézen-közön keringő részletek alapján készített, készülék renderelésein. Ezek a mélyebb ívek az iPhone 15 Pro modellekre korlátozódnak, az iPhone 15 modellek pedig úgy néznek ki, mint az iPhone 14 modellek laposabb élekkel, alumínium kerettel, valamint üveg elő- és hátlappal.

Az Apple iPhone 15 Pro termékcsaládja várhatóan íveltebb elülső üveggel fog megjelenni, amely jobban eltűnik a keretben, és az Apple várhatóan titánt használ rozsdamentes acél helyett a házhoz.

A Pro modellekben a gombok kialakítása megváltozik, az Apple szilárdtest hangerő- és bekapcsológombokat alkalmaz, amelyek hasonlóak az iPhone 7 Home gombjához és a MacBookokon a Force Touch érintőpadhoz. Jelenleg az iPhone-ok mechanikus gombot használnak, amelyek fizikailag lenyomhatók, de a szilárdtest gomb haptikus visszacsatolást használna, hogy utánozza a gombnyomás érzetét. Ha az Apple hozzáadja a szilárdtest gombokat, az iPhone 15 Pro modellek két további taptic motorral rendelkezhetnek az eszköz bal és jobb oldalán. A két új Taptic Engine csatlakozna a meglévő Taptic Engine-hez.

később folyt köv, van még :D

forrás: MacRumors

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.