Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
félisten

Jófogáson eladta, aztán nagyívben tesz a HA-ra.
Vagy csak le akarja nyomni az árakat...

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#2) B.Á.L.!.N.T


B.Á.L.!.N.T
senior tag

Valamint azon felül,hogy be se lép napokig,sőt még teló számot se ad meg gondolom a privát üzenet értesítőt se kapcsolja be. Minek az ...nehogy jelezzen a teló,hogy jött egy aprós privi.

Nem szoktam hozzászólni az ilyen HA-val kapcsolatos dolgokhoz,de az elmúlt egy-két évben nekem nagyon tele lett a tököm sok hirdetővel itt. De újabban elég sokszor látom,hogy másoknak is.
Gyakorlatilag szórol szóra leírtad amit tesómnak panaszoltam 1 hónapja kb.
Én általában nagyon max. 24 órát szoktam várni,ha valaki addig nem jelez vissza az felejtős...

+Ami nagyon szúrja a szemem,hogy csesznek értékelni. Nullás vagy pár plusszos ember megveszi a cuccom, ír hogy megkapta megy szépen és ennyi.
Van jelenleg 52 értékelésem,de már vagy 10-et elbuktam az ilyenek miatt. Nem is értem,mindkettőnknek érdeke,hogy minél több pozitív értékelése legyen nem ? Akkor akinek van most pl.1500 pozitívja, ő mennyit bukott már el 150-et ? :U Tényleg marha sokáig tart megírni egy egy soros véleményt valakiről és rányomni a mosolygós fejre.

Még lenne pár dolog,de hagyjuk... Majd elmúlik. Sok erőt és kitartást mindenkinek ezekhez (is). :K

Ui:
Hogy használd a PH aprót szerintem……….

Ehhez az írásodhoz már gondoltam,hogy hozzászólok végül nem tettem... nagyon jól látod a dolgokat szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#3) herion


herion
tag

Futottam már bele ilyenbe jó párszor én is, hogy hirdette a portékáját aztán vagy be sem lépett, vagy ha belépett akkor vissza sem írt. Nagyon sokan amúgy nincsenek tisztában azzal, hogy a profilnál be kell x-elni a rublikát, hogy kapjon értesítést a priviről, ezt saját tapasztalatból tudom.
A másik fele meg simán leszarja az "etikettet", eladta valahol máshol, vagy eladta a HA-n csak nem archiválta, törölte, jegelte stb. mert nem érdekli. Majd úgyis lejár a hirdetés 'oszt 'jó van.

Az értékelős történet azon része nekem is kellemetlen, hogy az eddig eladott drága hardvereimet (kb. 600 ezer forint értékben) egyik vevő sem értékelte. No nem azért mert annyira vágyom a piros pontokra, nem sírom könnyesre a párnámat ezért, csak ugye az értékelésnek pont az a lényege, hogy támogassuk a bizalmi rendszert.
Legutóbbi értékesebb hardverem amit eladtam, egy ROG Strix 3080 volt. Aki megvette pár hetes reg, nulla értékelés, az írásképéből ítélve valami 16 forma srác lehetett. Gyakorlatilag full gyári, makulátlan állapotban minden tartozékával, Asus-nál regisztrált, 20 hónapos kinyomtatott garancialevéllel, atom biztos csomagolással stb.
Bár csomagokat kizárólag előre utalás után adok fel, itt a srác nagyon vonakodott ettől annak ellenére -hogy elmagyaráztam neki, hogy így is úgyis csak akkor veheti ki a Fox automatából, ha kifizeti az utánvét költségét- szóval szívességet tettem és belementem abba, hogy oké akkor elutalja a Foxpost költségeket a többit meg majd apu kifizeti az automatánál a kártyájával (200IQ logic).
Kaptam a mailt, hogy átvette, eltelt 2 nap írtam neki: minden oké a kártyával, épségben megérkezett? Szeretnéd értékelni az üzletet mielőtt archiválom a hirdetést?
A privát elküldése után pár órával belépett, válaszra nem méltatott, értékelést természetesen nem kezdeményezett.
Akkor megfogadtam, hogy ilyen friss reges vagy a beszélgetés alapján számomra kétséges kategóriába sorolt emberkének soha többet nem adok el semmi drága cuccot.
Mondom nem azért, mert kell a piros pont, főleg mivel én magányszemélyként nem ebből élek, hanem ha már én 110%-ban korrektül állok az üzlethez, akkor elvárnám hogy rászánjon 1 percet az életéből és fél mondatban leírja, hogy óké ez a paraszt nem az mutyizós bizniszelők közé tartozik.

Aztán volt még tapasztalatom a másik jelenséggel is, akik tudom, hogy azért nem értékeltek mert a portékámat jóval a használt piaci ár alatt kínáltam. Ők üzletszerűen űzik az ipart, ezért az átvétel után pár nappal már hirdették is a cuccot amit megvettek tőlem, persze némi plusz haszonnal. Nyilván rosszul festene az adatlapon az értékelés, hogy az adott holmit nem is olyan rég még jóval olcsóbban kínálta valaki más :B

[ Szerkesztve ]

Who Let The Dogs Out?

(#4) mefistofeles válasza herion (#3) üzenetére

AxBattler: Azt nem tudom, azzal, hogy nem lép be, hogyan nyomja le az árakat. :F

B.Á.L.!.N.T és herion: Az értékeléssel kapcsolatban vannak ciftra történeteim de a legjobb az mikor a vevőm üzenetben áradozott a tőlem vásárolt termékről, értékelést kezdeményezett, én értelemszerűen elfogadtam megírtam az értékelést és a pozitívot erre ő lelépett és nem fejezte be. Nem tudom ilyenkor a másik fél megkapja e a +1 pozitív értékelést ha ő nem értékel vissza.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#5) makoj30


makoj30
aktív tag

Maximálisan igazad van,sajnos ezeket én is tapasztaltam,akkor nem velem van a gond szerencsére...

XYZ hírdeti a dolgát,ráirok és nem ir vissza vagy 3 nap múlva igen hogy már eladta....Tőlem általában friss reges újoncok vásárolnak,egy esettől eltekintve nem volt bajom,de ez hogy nem értékelnek kicsit gáz...Ha valaki több dologra kiváncsi akkor írjon rám privátban.Valszeg az utolsó HA vásárlásom lesz a következő,hírdetni meg már nem fogok semmit se.

Nem ebbe a témába tartozik de tele van a HA hibás termékekkel+sokszor úgy adnak el valamit hogy nem írnak le mindent,és ha az ember észrevesz valami hibát és leírja az eladónak akkor jön a pokerarc nézés és a kitérő üzenetek

[ Szerkesztve ]

MINISFORUM ELITEMINI HM90+NINTENDO SWITCH V2+NINTENDO WII+TELEKOM T-PHONE PRO 5G (6/128)+NINTENDO 2DS+LG 43UJ635V+SAMSUNG SYNCMASTER C24F390

(#6) razorka777


razorka777
veterán

Egyik nagy "kedvencem" mikor keresek valamit, majd felkerül jó áron.
Azonnal írok, hogy szeretném, de válasz soha nem érkezik, pedig be is lépett. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#7) AxBattler válasza mefistofeles (#4) üzenetére


AxBattler
félisten

Úgy értem, hogy alacsony áron hirdet egy ritkább terméket.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#8) [K2]


[K2]
tag

Alacsony a kerítés :)
Megoldás lehetne, hogy kisírni a PH! fejlesztőitől egy olyan szűrési opciót, hogy friss reg/0 (vagy beállított minimum) értékelésnél nem listáz találatokat a kereső. A problémás userek nagy részét ezzel szűrni lehetne.

Mindkét oldalon van baj ilyenekkel, de 100%-osan nem lehet kiszűrni ezeket. Több olyan eset is volt, hogy valamit vevővel, vagy eladóval megbeszéltem és az üzlet nyélbe ütése előtt szívódott fel (pedig volt bőven pozitív értékelése). Mennek is az ilyenek tiltólistára.

Ha pedig ki lennének ezek tiltva, akkor mehetnének mellé a rossz helyesírók is, mert az is általában egy árulkodó jel. Az eredménye az lenne, hogy nagyjából nullázódna az áruforgalom az oldalon a megmaradt 20-30 user között. :))

Természetesen ahogy negatív, úgy pozitív kivételek is akadnak: több alkalommal nulla értékelésű, frissen regisztrált felhasználóval is üzleteltem már.

Értékelések: nálam fordított az arány, a felhasználók nagy része nem értékel, mert nekik is sok pozitívjuk van már, s 100 felett ez már csak a van, de minek kategória.

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

(#9) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog (1)

Ezt én is megfigyeltem már. Sajnos itt is hígul a dolog.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#10) mefistofeles válasza [K2] (#8) üzenetére

Nem tartom jónak az ilyenfajta kirekesztéseket. Ha nem akarsz üzletelni kezdővel akkor nem üzletelsz ennyi. 0 értékeléses ember is lehet talpig becsületes rendes srác, csak 40 évvel később született mint én :DDD
Én mindenféle szűrő nélkül sem üzletelek 0 értékeléses vagy egy hete regisztrált emberkével, csak helyben. Legyen szó vételről vagy eladásról.
A rossz helyesírás meg nem szép dolog, de semmi kapcsolata nincs a partner becsületességével vagy lelkiismeretességével.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#11) ELITRO válasza mefistofeles (#4) üzenetére


ELITRO
csendes tag

Szia. Havonta így járok én is jó párszor. Egy idő után a rendszer lezárja . Sokszor hoppon maradok én is. Nagyon nehezen mennek az értékelések. Mindenki mondja hogy igen igen, Végül átlagosan fele jön össze. :R

[noblechairs] EPIC ICON HERO gamer székek. Elérhető vagyok minden nap, hétvégén is 8-21h között.Telefonos kommunikációt előnyben részesítem, ezért a hirdetéseimben minden esetben az elérhetőségem ott szerepel, további információra lenne szükséged hívj bizalommal Csernáczki Róbert Tel.:+3630 13 00000

(#12) mefistofeles

Kiapadhatatlan az érdekes sztorik tárháza az aprón......
Árulok egy tápot. Srác helyben felhív, vinné. Mondom oké. Nem jön. Újra hív, hogy bocsi nem ért rá de előre kipergeti és jön. Mndom, oké, ha utalod akkor a táp a tiéd. Utalt jópár napja, azóta híre hamva sincs.......

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#13) herion válasza mefistofeles (#12) üzenetére


herion
tag

Ha már érdekes sztorik: eladtam egy cuccot HA-n, lebeszéltük minden oké, srác elutalta a pénzt, feladtam Fox-al. A kézbesítés az automatába megtörtént. Mivel nem vették át, írtam a 3. napon, hogy ki kellene venni mert vissza fogják vinni a logisztikába. A privi üzenet után a srác belépett, de nem jött válasz.
Végül nem vették ki, úgyhogy visszaküldésre került a csomag. Írtam ismét, hogy asszem 1000Ft ellenében újra lehet kérni a kézbesítést, a privi után megint belépett, de ismét nem jött válasz.
Utána hívtam telefonon, nem vette fel, írtam sms-t, semmi. Mivel engem anyagi kár nem ért, így nem foglalkoztam vele. Úgyhogy a csomag vagy ment megsemmisítésre, vagy a fene tudja mi lett vele. Elég para szitu volt :DD

Who Let The Dogs Out?

(#14) mefistofeles válasza herion (#13) üzenetére

Ha kifizette én biztos maximum annyit tettem volna, hogy figyelmeztetem egyszer, elviszik a csomagját. Elvileg épeszű emberekről beszélünk, ne hogy én görcsöljek az ő csomagján.....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#15) antiapaladin válasza makoj30 (#5) üzenetére


antiapaladin
csendes tag

+1
Ettől lábrángást kapok, eddig kétszer futottam bele hibátlannak árult ám zörgő ventikkel megérkező videókártyába. Eladók meg természetesen adták az ártatlant és mosták kezeiket.

Egyszer futottam bele egy raspberry pi plusz nem gyári táp kapcsán minőségi kifogásba, kérdés nélkül ajánlottam fel, hogy visszautalok akkora összeget amiből vehet a vevő egy új gyári tápot, boltból.
Ill. nemrég egy félgépet árultam és elfelejtettem eltakarítani átadás előtt, annyira égett a pofám, azonnal helyben csökkentettem az eladási árat.
Nem olyan nehéz ez...

[ Szerkesztve ]

(#16) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Régen létezik ez. Szerintem azt hiszik, hogy ez chat, vagy ilyesmi, és nem tudják, hogy nézni kéne az üzeneteket :D De különben van erre topic :D

" Elvileg épeszű emberekről beszélünk, "
Nem :O Csomó olyan van, akit én beszélek le a cuccról, mert láthatóan fingja nincs arról, amit meg akar venni :D

@antipaladin : Mindezt úgy, hogy a legtöbb venti olajozása nem agysebészet...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#17) alparsz


alparsz
friss újonc

Szerintem egyszerűen hozzászoktak a push -hoz. Alapértelmezetten a HA-s üzenetekről még mail sem érkezik, nem figyelik aktívan az oldalt, várják hogy az "szóljon" nekik, ami nem történik meg...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.