Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131019) Zsolaf válasza Kommy (#131016) üzenetére


Zsolaf
addikt

upfone.hu

"A Wifi használatáért egy arra kialakított chip és egy hozzá tartozó antenna felel készülékünkben. Ez egy kis teljesítményű lapka, mely rövid hatótávra lett tervezve. Használat során csupán a routerig kell eljutnia a jelnek, illetve vissza a telefonhoz. Ez nem egy nagy távolság, hiszen a rövidke beépített antenna nem tud nagy utat bejárni, mint mondjuk egy laptopé.

Ebből adódóan már sejthető, hogy a Wi-Fi nem szívhat le sok energiát a telefon akksijából. Ez így is van, egy jól megírt Wi-Fi driver és jól megtervezett chip nem fogja egyhamar megenni az energiát. Természetesen valamennyi százalékot elvesz az akkuból, viszont ez csak pár egység átlagosan.

A mobilnet egy teljesen más módszeren alapuló adatátviteli megoldás. A mobil kapcsolat a nagy teljesítményű távoli adótornyok segítségével működik, melyben cellákon keresztül mozog az adat, és ezeken lépked folyamatosan a készülékünk beépített antennája (pontosan az az antenna, mellyel a telefonhívásokat is lebonyolítjuk). Ez jelentős energiát vesz el a készülékből (mivel távolabbra kell kitekintenie), így jobban meríti az akkumulátort, mint a Wi-Fi . Ennek fejében, amennyiben megtehetjük és van a közelben Wi-Fi adó, használjuk azt az adatforgalmazásra."

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.