Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74601) Sz.Péter


Sz.Péter
tag

Kicsit pongyolán írtam,ha már furnér van rajta,csak pác,és színtelen lakk.Másképp semmi értelme a drága furnérozott anyagnak,ami mutatja a fa erezetét.Ha ez nincs,akkor van értelme az egyszínű feketének.

(#74602) krichd1 válasza Hunyus (#74589) üzenetére


krichd1
addikt

Ez csak az Essence One-hoz való kiegészítő kártya, ami DSD képessé teszi.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74603) Hunyus válasza krichd1 (#74602) üzenetére


Hunyus
senior tag

akkor nekem mit is kellene keresni? :B

(#74604) KBé válasza krichd1 (#74468) üzenetére


KBé
csendes tag

Köszönöm a segítséget neked és kukulec-nek is. Rátok hallgatva akkor megpróbálom majd először a "tökéletes" hangdobozt megtalálni és csak utána elé építkezni.

Sajnos azonban nem vettem figyelembe minden paramétert amikor a közepes méretű álló hangfalakat kezdtem el nézegetni. :( Mivel a közeljövőben változni fog hogy mekkora helyiségben fogok zenét hallgatni, ezért könnyen lehet hogy ez a méret végül túl sok lenne.
De mivel teljesen laikus vagyok, szeretnék tőletek egy kis útmutatást kérni szobaméret - hangdoboz elhelyezhetőség - hangdoboz méret témában.

Így fog változni zenehallgatás helyszíne:
Most egy 23-25 nm-es, átlagos akusztikájú nappaliba kerülne a rendszer.
A faltól, bútoroktól 40-60 cm-re tervezem rakni a hangdobozokat, de indokolt esetben a 80-100 cm sem megoldhatatlan. Kb 3-3,5 méterre lennék a dobozoktól. Főként közepes és alacsony hangerőn szólna. A szomszédokra való tekintettel csak ritkán hajtanám meg jobban.

Valószínűleg fél-egy éven belül hazaköltözünk a párommal: otthon első körben egy 18-20 nm-es, nem túl jó akusztikájú nappaliba kerülne. Itt nem fogok tudni akkor távolságot tartani a falaktól, bútoroktól, de pontosan most még nem tudom hogy mennyi lesz a maximum. Főként itt is közepes, alacsony hangerőn szólna.

Innen kb fél éven belül átkerülne a végleges helyére, egy 12-14 nm-es szobába, amit teljesen alá lehetne rendelni a zenehallgatásnak. A hangdobozokat bárhova lehet majd tenni amit a szobaméret megenged, illetve itt már többször hallgatnám nagyobb hangerőn is.

A legutolsó, legkisebb szobához választanám már most a rendszert, tehát ott kellene a lehető legoptimálisabb teljesítmény, amennyiben van olyan kompromisszumos megoldás, ami még a kicsit nagyobb nappalikban is meg tudna szólalni, még ha nem is tökéletesen.
Eredetileg csak álló hangfalakban gondolkoztam, de félek hogy még a kisebbek is túl nagyok lennének 12-14 négyzetméterre. :(
Eddig valamiért ódzkodtam az állványos hangfalaktól, de több tesztben és fórum hozzászólásban is jókat olvastam róluk, illetve hogy akár közepes szobákba is elég lehet némelyiknek a hangja.

Vannak lényeges különbségek az álló és állványos hangfalak hangjának karakterében? Kicsit tartok tőle, hogy az állványosoknak nem lesz olyan testes a hangzása...
Néhány héten belül haza fogok utazni egy hétvégére és remélhetőleg legalább egy helyre el tudok majd menni hallgatózni. A szinte csak pozitív tesztek és itteni hozzászólások után nagyon kíváncsi vagyok az ELAC dobozokra, ezért elsősorban azokat szeretném meghallgatni (FS és BS vonal).
A fentieket figyelembe véve tudnátok tanácsot adni, hogy mi az ami jó választás lehet és érdemes lenne meghallgatnom? Esetleg mi az a kategória, méret amit mindenképp zárjak ki?

Köszönöm és elnézést ha túl hosszú voltam. :B

(#74605) krichd1 válasza Hunyus (#74603) üzenetére


krichd1
addikt

A DAC-ot, nem a kiegészítőket. :)

(#74604) KBé: "Vannak lényeges különbségek az álló és állványos hangfalak hangjának karakterében?"
Általában van, az hogy mennyi, az adott szérián belüli típusoktól függ, illetve hogy mekkora szobába kerülnek.
Ha ELAC-al kezdenél, akkor például próbáld ki a BS 403-ast, az kicsit nagyobb szobában is azért megállja helyét, használtan is előfordul már korrekt áron. Aztán majd lesz még bőven mit kipróbálni, például az itt népszerű Monitor Audio GS10, stb... :)

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74606) Ear001 válasza KBé (#74604) üzenetére


Ear001
addikt

Heed Enigma. Ha megszokod, hogy nem a megszokott a térleképezése, akkor mind a három szobaméretbe bőven jó, kellően testes hangú. Az elhelyezésre nem túl kényes, és hosszabb távon sokkal kevésbé fárasztó, mint az Elacok.

(#74607) python1 válasza Ear001 (#74606) üzenetére


python1
veterán

Egyszer ha lesz időm meghallgatni valahol egy ilyen hangsugárzót,akkor biztosan élek a lehetőséggel,már régóta mozgatja a fantáziám.

(#74608) Dorian válasza Ear001 (#74606) üzenetére


Dorian
félisten

JET-es Elac akkor fárasztó, ha nincs mögötte normális forrás. Hiszen csak megmutatja amit kap, az esetleges torzításokat is.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#74609) Ear001 válasza Dorian (#74608) üzenetére


Ear001
addikt

10-12 különböző, Elacokban végződő lánc meghallgatása után ugye megengeded, hogy más legyen a véleményem?

python01 Van bemutatóterme a Heed-nak, vannak rendszeresen nyílt napok, és szerintem bekéredzkedni is lehet pár tulajdonoshoz, nem annyra ritka doboz az itthon. Ha érdekel, szívesen segítek.

[ Szerkesztve ]

(#74610) python1 válasza Ear001 (#74609) üzenetére


python1
veterán

Köszönöm a felajánlást lehet,hogy élek is vele. :R

(#74611) KBé


KBé
csendes tag

Köszönöm mindnyájatoknak a hozzászólásokat.
Akkor jól érzem hogy általánosságban még a kissebb álló hangfalak sem ajánlottak ilyen szobaméret mellett, ugye?

Illetve a Heed mégiscsak az ha jól látom. :)

Köszi.

(#74612) krichd1 válasza KBé (#74611) üzenetére


krichd1
addikt

Nem jól érzed. Nyugodtan próbálhatsz kisebb vagy közepes (gyári hallgatási távolság, minimum szoba méret betartása mellett) álló hangdobozokat is, vannak olyanok is, amik kifejezetten 20 négyzetméternél kisebb szobába valóak, mint például a Chario Constellation Delphinus.

(#74608) Dorian: Attól hogy ki van szolgálva rendesen, még nem biztos hogy mindenkinek tetszik, azért bizony a nagyobb ELAC-oknak is van saját karaktere. Megjegyzem, és sem nagyon kedvelem őket.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74613) kukulec válasza KBé (#74604) üzenetére


kukulec
őstag

12-14 négyzetméterre szerintem ideálisabb egy állványos hangfal, de a megfelelő állványt sem érdemes elfelejteni. álló hangfalak közül a zárt Polk t50-et hallottam, ami jó lehet kisebb szobákban. még nem volt teljesen bejáratva, de szép balansza, korrekt felbontása volt, bár nekem kissé száraz hangzással. álló Elac ide valóban túl sok lenne; kell nekik a tér. az Elac 403 remek ötlet, de pénztárca függvényében lehet nézni a BS 142-ig bármelyik Elac-ot. A Uni és Debut szériákat pedig zenére érdemes kerülni. összegezve: én a 403-ra vadásznék használtan, mert azt egészen biztos nem kellene cserélgetni nagyon sokáig.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#74614) krichd1 válasza kukulec (#74613) üzenetére


krichd1
addikt

Semmi komoly probléma nincs a Debut és Uni szériával a maguk kategóriájában, attól hogy más karakterűek mint a nagyobb ELAC-ok, még nem rosszak zenére.

(#74612) krichd1: Delphinus helyett Cygnus akart lenni, csak összekevertem a neveket.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74615) krichd1


krichd1
addikt

Nem nagy szobába például ezekkel a Sonus Faber Concerto típusokkal is kellemes hangot ki lehet hozni, bár ennyiért én azért drágállom, a gyári állvánnyal együtt érdemes alkudni, ha valakinek megtetszik.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74616) Kiskokó válasza Dorian (#74600) üzenetére


Kiskokó
veterán

+ sz.péter

Hallgatok amúgy elég sok féle zenét, bár sok zeném kritikus minőségű... de azért vagy tényleg nincs ennyire fülem, vagy jól hallom de néhány 128 de inkábbb 192kbs-os zene is tud elég jó minőséget. Szerintem
Minden évben van hogy pár hétig Jackson-t hallgatok, aztán tél közepén mikor már kivan a fa.z a szürkeséggel, hideggel akkor ilyen hangszeresebb zenéket, depiseket :D zongora, hegedű (ilyeneket ajánlhatnátok például. Ne klasszikus legyen feltétlen, néhány mai zene zongorán eljátszva is igen jól tud hangzani.

A fóliához annyit, hogy látjátok ez is arra utal, hogy nem akarom én lefóliázni, de ha nincs más megoldás akkor simán. Ezért van hogy a Yamahára is rákérdeztem, mert külsőre az meg szinte pont az amit keresnék. DE ha azt mondjátok jobbat érdemel a vincent akkor keresek tovább és ha lehet olyan hangfal lesz jó áron amibe énis látok fantáziát és szerintetek se lenne rossz, akkor ha neadjisten csak a színével van baj. Egy fényes fekete fóliától sztem csúnyább semmiképp nem lenne ha szebb se :D

Szerk .: Kicsit bánom hogy a múltkori ELAC-ot elszalasztottam asszem 170 volt...az kb a tökéletes hangfal amit ugy elképzelek tőle. Persze nem hallottam még sajna :(

Dorian : Bétóóóven után ezt lődd - Luniz - I got 5 on it :)

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#74617) dgyuri0123 válasza krichd1 (#74615) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Vagy ez. Bár ezt sem aprópénzért adják. :)

"csak a zene van"

(#74618) krichd1 válasza dgyuri0123 (#74617) üzenetére


krichd1
addikt

Ez ennyiért nagyon drága. :Y Ehhez képest a fentebbi Sonus nagyon jó ár/érték arányú.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74619) dgyuri0123 válasza krichd1 (#74618) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A "30th Anniversary" mindig légyegesen drágább, mint a "sima" verziók.

"csak a zene van"

(#74620) Dorian válasza Kiskokó (#74616) üzenetére


Dorian
félisten

Schubert zongora szonátákat ajánlok. Jó is, igényes is, könnyű befogadni a klasszikusokat nem ismerőknek és vidámságot visz a mostani szürkeségbe.

(#74609) Ear001:
Pont annyira csak a saját véleményemet mondtam ezzel kapcsolatban, mint te azt, h fárasztó. Most írja minden hsz-on után, h "szerintem"?

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#74621) Pazolini válasza Dorian (#74620) üzenetére


Pazolini
senior tag

Hát ezt a sluszpoént vki már lelőtte, szigorúan szerintem. :O

(#74622) Perzeusz válasza Hunyus (#74589) üzenetére


Perzeusz
tag

Nem ajánlottam semmit. Azt mondtam, hogy nekem mi van a pc és az erősítő között. Ez. De ez csak egy példa volt.
(hirtelen, nem is látok sehol ilyet). A másik, amit felhoztam példának, az a Creative X-Fi HD.
Az egyik 23 ezer, a másik meg több, mint 100. El kell döntened, mennyit szánsz rá.
De ajánlották például a Denon DA-300-at. Az gyakran szokott is lenni használtan.

2 db WD Red 2TB eladó

(#74623) Sz.Péter válasza Kiskokó (#74616) üzenetére


Sz.Péter
tag

Legyen egy igazi klasszikus.Talán ez minden hangzásban jól szól.:)

(#74624) fehér_ember válasza krichd1 (#74618) üzenetére


fehér_ember
addikt

És a még nem jet magassal rendelkező 207-es Elac-okról mi a vélemény pl.?
A cl 330 jet elég érdekes formavilágot képvisel, és ha jól tájékozódtam elég húzós nyitóára volt az ezredfordulón (7000DM).

[ Szerkesztve ]

(#74625) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Hali srácok :P

khmm... nem tudom kérdezhetek-e.
Szóval itt van most haverom Jamo-ja. Ez nem lesz itt csak 1-2 hétig aztán itt maradok hangfal nélkül.
A költözés csak év végén lesz szóval ráérek egy jó használt hangfalat kifogni. Viszont addig kéne valami amivel zenélek, mert hát csak ne álljon már itt használatlanul a Vincent lelkem!

Gondoltam beinvesztálnék egy olcsóbb hangfalba ideiglenesen. Mondjuk olyan 50ezer ft körül.
Ezt találtam, a quadral oldalán a technikai leirást megtaláltam de ennyi kb.
[link]
Legalább egy kis tapasztalatnak is jó lenne.

Illetve ha már Quadral : van egy Argentum 470-es használtan eladó. Kicsit sokallom az árát 160ezer.
Érdemesebb lenne későbbiekben Argentum feletti szériát keresni jól látom?
Nem tudom mikor jön el az ideje de egyszer elmegyek hallgatózni természetesen.

Köszönöm előre is ha valakinek még van türelme és akarata válaszolni :) :D

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#74626) krichd1 válasza fehér_ember (#74624) üzenetére


krichd1
addikt

Ezt már én is linkeltem, ennyit szerintem megér az a szett, ha műszakilag rendben van, már aki ELAC-ot szeretne. Bár nem egymáshoz valóak a darabok, de a felesleget el lehet belőle adni. A JET magasú FS 207.2 limited edition is volt már 150-160eFt körül.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74627) KBé


KBé
csendes tag

Köszi a segítséget srácok!
Első nekifutásra megpróbálok majd néhány állványos hangfalat meghallgatni. Remélem minél több össze fog jönni. Név szerint ezeket tervezem: ELAC BS 244.2&3, 263, 403, Monitor Audio Gold 50 & 100, esetleg Canton Vento Reference 9.
Bár egyelőre vannak kétségeim, hogy milyen basszusaik lehetnek ilyen kicsi hangdobozoknak, illetve hogy mit tudnak mutatni metál zenékkel, de bizakodó vagyok és nagyon szeretnék pozitívan csalodni. :)
Mindenképp jelentkezni fogok késöbb, vagy újabb tanácsokért, ötletekért álló dobozokkal kapcsolatban, vagy hogy beszámoljak a sikerről. :)

Szép estét nektek!

(#74628) bta1 válasza KBé (#74627) üzenetére


bta1
őstag

Metálhoz a bookshelf (→"könyvespolcra való") kategória alapból felejtős...
Nagyobb állványos dobozhoz jó állvány is kell ám... fémállvány :DD :DD :DD
Namármost, miután az árakat összeadtad, rögtön képbe jönnek az állódobozok,
És a használtpiac... mert újonnan, normális méretben nem kapni elfogadható áron olyat, amivel még zenét is lehet hallgatni. Hifizni kitűnően lehet velük, csak az egy másik hobbi :))

[ Szerkesztve ]

(#74629) bta1 válasza KBé (#74611) üzenetére


bta1
őstag

"Akkor jól érzem hogy általánosságban még a kissebb álló hangfalak sem ajánlottak ilyen szobaméret mellett, ugye?"

Dehogy nem ajánlottak, ez vagy kereskedői duma, vagy a bénák kifogása;)

Egy faltól max. 25 centire elhelyezendő Naim Intro 2 vagy Credo 2 pl. kitűnően működik a kisebb szobákban, ráadásul itt az Elac-pártiak is megkapják a magukét :D a jellegzetes "Custom Made for NAIM" ELAC mélyközép formájában. A fárasztó Elac prezensz/magastartomány nélkül, habár ott abban a keresztváltónak is szerepe lehet.

* Erősítő tekintetében a sokévi átlagnál válogatósabbak - még márkán belül sem szeretnek mindent. És részemről csak a 2. kiadású váltóval ajánlott...

[ Szerkesztve ]

(#74630) krichd1 válasza bta1 (#74628) üzenetére


krichd1
addikt

Kis szobába komolyabb kisdobozok egyáltalán nem felejtősek metálra sem.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74631) bta1 válasza krichd1 (#74630) üzenetére


bta1
őstag

Ez főleg két dologtól függ:

- Lábdobnak akarod-e hallani a lábdobot, kell-e neked az élményhez az energiája?

- Volt-e már normális hangú, és nem mini-mélyközéppel szerelt állódobozod?

[ Szerkesztve ]

(#74632) krichd1 válasza bta1 (#74631) üzenetére


krichd1
addikt

12 négyzetméteres szobánál mondjuk úgy, hogy eleve problémás normális hangot csinálni, mivel nem nagyon van mozgástér, sem elég légköbméter.
Nem most jöttem le a falvédőről, így röviden összefoglalva a kérdéseidre a választ.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74633) bta1 válasza krichd1 (#74632) üzenetére


bta1
őstag

"12 négyzetméteres szobánál mondjuk úgy, hogy eleve problémás normális hangot csinálni"
Nem most jöttem le a falvédőről

Oké, én már csak azt nem értem, miféle tanácsot szeretne, aki ennyire mindent ken és vág :))
Légköbméter, mittomén... valójában ezek is béna dumák. Ha ott nincs értelme egy legalább 18-20 centis mélyközépnek, akkor személyautóban 4 centis hangszóró a maximum, nemde? :))

Avagy eddig miért nem mondtad, h pogózni szeretnél a zeneszobácskádban? :DDD

"kérdéseidre a választ"

Milyen kérdéseimre? Az "attól függ" utánra szerinted válaszolni kell? :W

Van a tarsolyban egy komoly, és talán megfontolásra méltó válasz, de nem hinném, h igényt tartasz rá :W

[ Szerkesztve ]

(#74634) fehér_ember válasza bta1 (#74633) üzenetére


fehér_ember
addikt

Mindent összekavarsz!
A topikgazdánk abszolút nem kért tanácsot, tehát nem neki kellene adnod.
Amúgy ami 20 négyzetméteren élvezhető az tuti nem lesz jó pl. 12-őn (tudom hogy nem 12-ről volt szó alapból, de én akkorával tapasztalódtam). Kis helység sajnos mindenképp kompromisszumos, legfőképp a mélyek terén (de akár a hallgatási távolság megválasztásánál is) ezért inkább elsősorban azt kellene feltétlen elkerülni hogy a hifi oda kerüljön (én mindig a legnagyobba tenném).
A 18-20-as mélyközépes véleményeddel nem vagy egyedül, de ilyenek simán előfordulnak állványos dobozokban úgyhogy ez a kirohanás sem volt érthető.

[ Szerkesztve ]

(#74635) fehér_ember válasza fehér_ember (#74634) üzenetére


fehér_ember
addikt

"Kis helység sajnos mindenképp kompromisszumos, legfőképp a mélyek terén"
Magyarán: Ha "normális" mélyekkel rendelkező dobozokat teszel a kicsi szobába akkor se lesz a dobozok közelében elég mély, az viszont könnyen megeshet hogy a szoba másik végében meg mindent elnyom a basszus. Ilyen kontraszt pedig elviselhetetlen. Ilyen esetben a kisebb álló dobozok vagy az állványosak a jobbak, de mindkettő esetében még a szobaakusztikára is költeni kell majd és akkor se biztos hogy elégedettek leszünk a végeredménnyel.

[ Szerkesztve ]

(#74636) bta1 válasza fehér_ember (#74634) üzenetére


bta1
őstag

No éppen ezekről vartyogok :)

- Nem ő kérdezte, de akkor miért tesz kicsit úgy, mintha az egész róla szólna?
- Igen, kompromisszumos. A világ legjobb audio láncai is erősen kompromisszumosak. A felvételtechnika is. Nem kettő vagy három van belőlük a rendszerben, hanem sok. Azt mondod, nem lényeges a hangsugárzó mélytartománybeli viselkedése, mivel a szoba úgyis "limitál"? A 2 (inkább 3-4) probléma eltérő természetű... nem tartasz tőle, hogy -csúnya idegen, viszont pontos kifejezéssel élve- kulminálódnak? Merthát az én tapasztalataim szerint nagy rá az esély.

És valóban, a kis szoba akusztikája különösen "fül előtt tartandó". A gyakorlatban a rendbetétel főleg a dobozok helyének, irányának a megtalálását és a bútorok (akár radikális!) átrendezését jelenti. Ha erre nincs lehetőség, akkor ahogy esik, úgy puffan...

[ Szerkesztve ]

(#74637) krichd1 válasza bta1 (#74636) üzenetére


krichd1
addikt

Tudtommal még nem tilos a fórumban más válaszára adott kommentre való reagálás. :)
Plusz ajánlom figyelmedbe a topikban a teljes hozzászólás folyam követését.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#74638) Dorian válasza krichd1 (#74637) üzenetére


Dorian
félisten

Újoncként még kicsit agresszív :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#74639) Pazolini válasza Dorian (#74638) üzenetére


Pazolini
senior tag

Igazi trónkövetelő, félelmetes tudása teszi azzá, nem kérdez, csak kinyilatkoztat... Nekem szimpatikus! Azért is, mert vélhetően mindig is neki lesz igaza... :DDD :o

[ Szerkesztve ]

(#74640) dgyuri0123 válasza KBé (#74627) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Vedd meg ezt a Gale 4-et 25 ezerért.
Kis szobába "tökéletes". ;)

"csak a zene van"

(#74641) bta1 válasza krichd1 (#74637) üzenetére


bta1
őstag

Miért lenne tilos, és hol mondtam én ilyet...?

(#74642) bta1 válasza Pazolini (#74639) üzenetére


bta1
őstag

Tudod egyáltalán mi az a kinyilatkoztatás? Pl. amikor valaki általánosságban kimondja, h a "nagy" (valójában viszonylag keskeny) állódoboz, mint olyan, nem való kicsi szobába, tényszerű indoklás nélkül.

Esetleg valami témába vágó dolog, az internetes fórumokra sajnos egyre jellemzőbb ostoba személyeskedés helyett? Egyébként ha valaki nem kedveli az önjelölt gurukat, az én vagyok. Mondjuk a köznép által jelöltek se feltétlenül érnek többet ...

[ Szerkesztve ]

(#74643) robi-k válasza bta1 (#74642) üzenetére


robi-k
őstag

Rád valóban nem lehet mondani, hogy guru lennél:
Hozzászólások
szakmai 20 (10 év alatt, a zöme az utóbbi napokban); közösség 1; piaci 36; blogok, lokál -
Regisztrált
2006-08-22 06:13, azaz 3835 napja - újonc

Feküdj vissza :W

(#74644) Speeedfire válasza robi-k (#74643) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nem kell még tovább etetni. :N

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#74645) Kiskokó válasza Kiskokó (#74625) üzenetére


Kiskokó
veterán

Hali hó.
Fórumban nem nagyon találtam róla, hogy beszéltetek e erről.
Neten szintén nem találtam magyar tesztet.
Focal Chorus 714 hangfal mennyire életképes mélyben a 135ös sugárzóival?
Ajánlottak egyet -140ért.
Jól gondolom, hogy mag a Focal is inkább klasszikus / jazz műfaj kedvelő lenne ?

Illetve úgy egészébe milyen is ez a hangfal szerintetek ?

Köszönettel
Szabolcs

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#74646) _ATi_1


_ATi_1
senior tag

Sziasztok!

Állványt keresek a Dynaudio DM 2/7-es hangfalaimnak, de kissé tanácstalan vagyok.
Úgy mértem, hogy kb 90cm-es állványon lennének fülmagasságban a hangsugárzók, viszont alig találni 60cm-nél nagyobbat. Valamit rosszul gondolok esetleg, vagy miért nem lehet ilyen méretben találni?
Mire érdemes még figyelni? Az állvány súlya mennyire mérvadó? Ha nem csak a talpán, hanem a felső lapon is van tüske, az nem károsítja a hangfalat?
Elsősorban használtakat nézegettem.
Köszönöm előre is. :R

[ Szerkesztve ]

(#74647) gjanner


gjanner
tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne lemezjátszóval kapcsolatban. Tegyük fel egy olyan erősítőre kötném, amin nincs Phono bemenet (és a lemezjátszónak nincs beépített (elő?)erősítője), ebben az esetben meg sem fog szólalni vagy csak nagyon alacsony lesz a jelem? Tesztelni nem tudom, egyelőre elvi síkon, mivel egy jó régi lemezjátszót szeretne ismerős beüzemelni.

Köszi!

(#74648) Irmscher 353 válasza gjanner (#74647) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

Nem fogsz sajnos ertekelheto hangot kapni. Szukseged lesz egy Riaa korrektorra mindenkepp. Ha nem odszkodsz nemi forrasztastol,akkor piripenzert kaphatsz kit formaban,csak egy dugasztap,s nemi kezugyesseg kell hozza.Vagy vannak keszreszerelve,esetleg hasznaltan.Ezek sem veszesen dragak.

(#74649) Tomacko


Tomacko
senior tag

Kiskokó

Minimal Design :)

Szerintrem ez bárhova passzolhat egy ingerszegény külsőségekkel bíró nappaliba :) Az ára is pont egy nappalié :)

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#74650) Speeedfire válasza Tomacko (#74649) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

1.2m? Ő egy nullával kevesebbért keres.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.