Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75501) Ear001 válasza bta1 (#75493) üzenetére


Ear001
addikt

Mark Levinson? Az a csávó, aki a 200 dolláros kínai Korsun U2-őt 2000 dollárért adta, Red Rose Rosette néven? Tényleg hiteles arc.

(#75502) dgyuri0123 válasza liszi70 (#75498) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Leszakadnak, persze, mert ha Te, de inkább én meghallom, hogy egy 1969-es Led Zeppelin album is tud "jól" szólni, onnan kezdve már "nem szeretem" érzésem lesz otthon, a saját rendszeremmel kapcsolatban.
És, az MP3 sem jelent támogatást/segítséget a régi (rosszabbul szóló) albumok megismeréséhez... Így szép lassan én is is leszoktam a LZ-ről. Bár mostanában ismét "leporoltam" pár albumukat. :)

"csak a zene van"

(#75503) liszi70 válasza Ear001 (#75501) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a 200 dolláros kínai Korsun U2-őt 2000 dollárért adta"

Ez a haszonkulcs nem különbözik sok más hifi-házimozi összetevő, például fetisizált drága kábel és kiegészítő haszonkulcsától. :D

[ Szerkesztve ]

(#75540) fehér_ember


fehér_ember
addikt

Ok, a mértéket hagyjuk, vegyétek a leírtakat mérték nélkül. Legyen csak annyi, hogy nem tudom jó kábelnek tartani ha egy ilyen kombóval tisztább és részletesebb a hangzás. Azt viszont képes vagyok elhinni hogy ennyire rossz a helyzet kábel téren, mármint hogy az említettek ellenére sajnos a 268-006-000-ból készített vandamme is a jobbak közül való.
Régebben volt 3m-esem is belőle, amiatt majdnem eladtam a nagy Yamaha erősítőmet. Azt gondoltam csak a hossz volt a ludas, de mostmár (sok próbálgatás és felcserélgetés után) világos számomra hogy még így 1m-es hosszban is egyértelműen ront a rendszeremen.
Rendelek is gyorsan kábeleket, egyenlőre csak a muziker-ből :) , lehet hogy az említett bespeco-ból is egy rövidebb változatban majd levágom a jack részét és teszek rá rca-t, elvégre felszabadult 8db. (egyenlőre).

[ Szerkesztve ]

(#75542) Dorian válasza fehér_ember (#75540) üzenetére


Dorian
félisten

Ha egy kábel jobban átengedi az információt (a hibákat is), egy másik pedig néhol elfed, akkor melyik a jobb kábel?

A vékony VDC IC sztem (az alacsony) árán felül jó kábel, a VDC Silver Session pedig 2x annyiért, de sokkal jobb. De egyiket sem javaslom, ha elfedni, színezni, "szépíteni" akarjuk a rendszerünk hangját.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#75544) blattida válasza fehér_ember (#75540) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem a kábelek ennyire rosszak, hanem a rendszerek meg a szobaakusztikák, csak sokan a rendszerük hibáit akarják csökkenteni a kábelekkel, de ez nem vezet semmi jóra, hiszen csak más fajta torzításokat visz be az ember a rendszerbe. Az nem a vdc hibája, hogy a rendszeredbe nem illik. Tévedés ne essék, ezzel nem azt mondom, hogy a vd kábelek tökéletesek (hiszen nem azok), de ne a kábelektől várjuk a megváltást, hanem tessék a rendszerben szinergiára törekedni és foglalkozni a szobaakusztikával és ha ezek már rendben vannak, akkor jöhetnek a kábeles játékok, amennyiben szükséges.
Hosszú távon jobban jár az ember anyagilag és hangilag is, ha nem a kábel erdőben bóklászik fölöslegesen...

bta1
...a jelenséggel, amit úgy hívnak, hogy pszicho-akusztika
Az elme, ha hagyják, mindenkinél ugyanúgy működik, ennek semmi köze a végzettséghez, a papírokhoz megy egyéb ökörségekhez.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#75545) fehér_ember válasza Dorian (#75542) üzenetére


fehér_ember
addikt

A 268-006-000 mindenhol elfed.
Közben találtam még itthon 1-2 kábelt, de úgy emlékszem, hogy ezeket anno meg a vandamme ellenében zártam ki.

(#75544) blattida
A cserélgetés/próbálgatás a fejhallgatós rendszeren is bőven le lett/vissza lett ellenőrizve; ugyanazzal az eredménnyel. Amúgy alapból az asztali pc-n, a fejhallgatós rendszer része az a toldott kábel.

[ Szerkesztve ]

(#75546) Dorian válasza fehér_ember (#75545) üzenetére


Dorian
félisten

Attól függ mihez képest. Kategóriatársaihoz képest - és még sokkal afölött is - kifejezetten informatív kábel.
Meg persze az sem mindegy a hasonlítgatásoknál, hogy egy kábel esetleges 3-10kHz-es torzításait nem értelmezzük-e tévesen valamilyen részletgazdagságnak.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#75548) fehér_ember válasza Dorian (#75546) üzenetére


fehér_ember
addikt

Végülis nem akarok senkit sem meggyőzni.
A lényeg hogy hasonlítgassátok a kábeleket és próbáljatok mindig jobbakra szert tenni ha valami nem kerek hangzásügyileg, mert előfordulhat hogy az a probléma okozója.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.