Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75651) .Szaki. válasza MCGaiwer (#75650) üzenetére


.Szaki.
addikt

Köszönöm a segítséget, megpróbálkozom vele. Jack-el nem lesz gond, van egy rakat lengő jack csatlakozóm, szóval van mit ráforrasztani. :R

(#75652) krichd1 válasza JLaca (#75638) üzenetére


krichd1
addikt

A PM6006-ot minden fűszálhoz hozzácsomagolják, úgy mint az elődjét, a PM6005-öt. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy jól szólnának együtt. A Rotel RA-10 és RA-12 között nem a szolgáltatások és a kicsit nagyobb teljesítmény a fő különbség, hanem a hangminőség, a két erősítő ebben más kategóriába tartozik. Az RA-10-nek még eléggé - hogy is mondjam szépen - olcsó erősítő hangja van. Az RA-12 azért már kulturáltabb darab, bár a 220eFt-os árát szerintem nem éri, de nem azért mert rosszabb lenne a hasonló kategóriájú erősítőknél, hanem mert használtan egyértelműen jobbat lehet nála kapni. Például a linkelt RB-991 végfokot, vagy az utód RB-1080, amik megint egy magasabb kategóriák nem csak teljesítményben, bár ha Dynaudionál maradsz és valami magasabb kategóriás hangdobozukat választod, akkor a plusz teljesítményre is szükséged lesz. Természetesen más márkából is lehet keresgélni - nekem ilyesmire mostanában nincs időm - aztán kipróbálni. Az RA-10 100eFt-ért meg inkább pénzkidobás. Pont az a legnagyobb probléma szerintem ezekkel az erősítőkkel (RA-10, PM6005, PM6006), hogy azokkal az új belépő, alsó-középkategóriás többnyire - persze vannak kivételek - állványos hangdobozokkal nem működnek jól együtt, amikkel az emberek megveszik ezeket akár csomagban vagy külön-külön.
Az integrált erősítő attól integrált, hogy tartalmaz előerősítőt és végerősítőt is, illetve ezekhez pluszban vannak vagy lehetnek még kiegészítő dolgok típustól függően, mint phono előfok, fejhallgató erősítő, hangszínszabályzó, DAC, Bluetooth, stb..., de vannak puritánok is, amik "csak" a végerősítőt és egy analóg potmétert tartalmaznak. A végerősítő vagy végfok meg csak egy végerősítő, általában van rajta egy bekapcsoló gomb és bemeneti érzékenység szabályzó(k), csatlakozók és kész.
A legelső és legfontosabb, hogy minél többféle hangdobozt meghallgass, saját szobában is és ezzel ne lőj nagyon mellé először, mert utána csak a kínlódás van. Plusz rendezd át a szobádat hifi kompatibilissé.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#75653) JLaca válasza krichd1 (#75652) üzenetére


JLaca
csendes tag

A szettben vásárlástól korán elriasztott, hogy a csak PM6005-öt láttam használtam árban megfelelőnek, de úgy tűnt erőben talán többre lesz szükségem. Ha meg valami nem szól jól - ennek megítélésében mindenképp szívesen veszem a tapasztaltabbak véleményét - akkor azt már ki is húztam a listáról, legfeljebb egy kicsit még gyűjtögetek.

Próbáltam utánajárni az RB-991-nek és elég jó véleményeket olvastam róla, egyéb típusokat is nézegettem a használt piacon de nem nagyon láttam jobbat. Ami kicsit jobb az jóval drágább. Ezen még XLR bemenet is van, így is összeköthető az UD-503-al, ha kedvem támadna variálni, puritánsága előny, több mint ideális. Egyeztetek a linkelt példány esetében egy másik érdeklődővel aki az előerősítőt vinné, ha még érdekli és az árban megegyezünk akkor örömmel keresnék neki helyet nálam. Ha mégse jön össze akkor meggondolom a nagyobbik példányt is, de azt hiszem az nekem egy kicsit túlzás lenne.

Egy dolog merült fel bennem, egy ilyen régi készüléknél érdemes lenne átnézetni hogy van-e olyan alkatrész, kondi stb. ami esetleg elfáradt már vagy elég akkor futkosni ha "bedöglik"? Lehet ezeket még javíttatni (pótalkatrész)?

Szoba átrendezése folyamatban, a hangsugárzók elsőre kicsit talán közelebb lesznek egymáshoz mint szokásos (és én is közelebb leszek, majd a gyakorlatban kitapasztalom, hogy mit lehet kihozni az adottságokból). Tapasztalatnak megfelelően kapnak állványt, fali rögzítést (ki kell tapasztalnom hogy a faltól milyen távolra tehetőek, és milyen falburkolat szükséges mögéjük, esetleg bútoron egy márványlapra kerülnek, esetleg egy gyári megoldás: http://www.dynaudio.com/home-audio/accessories/sf1

Köszönöm az elméleti kiegészítést, és hogy megosztottad tapasztalataid, így néhány mellékvágányt máris elkerülhettem.

(#75654) tomic


tomic
addikt

Sziasztok!
Csupán tájékozódás,információ gyüjtés és iránymutatás miatt szeretnélek megkérdezni benneteket,hogy Elac szetthez ki milyen erősítőt ajánlana.Azért is írtam,hogy iránymutatás miatt mert nyilván én a saját fülemmel fogom eldönteni,hogy a végén melyik is tetszik de előtte szívesen meghallgattnék pár tapasztalatot. Egyrészt leszűkítené a listát,másrészt célirányosan mennék bemutatótermekbe hallgatózni.
Szóval adva van egy Elac szett egy FS 267-es és egy Arcam UDP 411 lejátszó. Ehhez keresnék erősítőt. Ami fontos a számomra,hogy kellemes, meleg hangja legyen amit hosszan hallgathatok és nem válik tolakodóvá egy idő után.Alacsony hangerőn is viszonylag jól működjön mivel útban van a gyermekáldás.
Pénzben nem nagyon szeretnék elrugaszkodni mivel a mozi a fő irányvonalam.
Kb 200 örüli összegre gondoltam persze használt árakon.
Valami középkategoriás erősítőre gondoltam pl Arcam A19,Denonok,Heed,Vincent,MF,Primare,Marantz, de csöves is jöhet ha belefér.

(#75655) dgyuri0123 válasza tomic (#75654) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én, ebből a listából, ennyi pénzből, a Denont és a Marantz-ot kihagynám.

"csak a zene van"

(#75656) krichd1 válasza JLaca (#75653) üzenetére


krichd1
addikt

Azt honnan tudod hogy milyen az RB-991 és a többi erősítő amit néztél, ha még egyiket sem próbáltad? :D
Feltételezem még az Emit M10-et sem hallottad és a kategóriatársait sem, tehát jobb lenne először inkább személyesen "megvizsgálni" a kínálatot.
Használt erősítőket érdemes átnézetni, lehet hogy kell benne cserélni pár kondit vagy egyéb apróságokat, de ezek javíthatók, az alkatrészek se drágák általában. Viszont ezek még nem olyan régi erősítők, így simán lehetnek teljesen hibátlanok műszakilag.
Fali rögzítést szerintem hagyd állványos hangdoboznál, csak kényszermegoldás, a márványlap se szokott jó lenni. Inkább használj IsoAcoustics állványokat, ha valami egybefüggő felületre rakod őket.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#75657) tomic válasza dgyuri0123 (#75655) üzenetére


tomic
addikt

És miért? Nem ajánlott pl. a 15..-20.. széria a Denon-tól? Kb 150-200Ft körül mennek.

(#75658) krichd1 válasza tomic (#75657) üzenetére


krichd1
addikt

Ha az AE szériára gondolsz, akkor azok egyáltalán nem meleg hangúak, hanem "technósak".

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#75659) JLaca válasza krichd1 (#75656) üzenetére


JLaca
csendes tag

A személyes tapasztalat hiányát illető kritikád jogos, egyszerűen nem szánok rá annyi energiát hogy elmenjek és meghallgassak 10-20 féle különböző szettet. Hasonló vásárlásaim során általában sok forráskutatást végzek, elolvasok minden fellehető információt, véleményt, aztán beleugrom. Eddig bevált. Lehet hogy már jobban szeretem az adat- és ismeretgyűjtést mint a hazahozott cuccost, de ez már a pszichológia:)

Persze ez a hi-fi téma egyértelműen bonyolultabb és szubjektívebb kérdés, de ha nem is a számomra legjobbat sikerül kiválasztanom valahonnan el kell indulni, legfeljebb hamarabb válik szükségessé a váltás (valaki örülni fog amikor féláron elkótyavetyélem az addigi eszközeim:). Nem a legjobb taktika, de felmértem a kockázatokat, és ha már lesz mihez hasonlítanom akkor könnyebb lesz megérteni az ilyen kifejezéseket mint részletesség, mélység, térérzet, teltség, szőke, barna stb. Fejhallgató vonalon elég gyorsan eljutottam oda amikor már igazán élvezni tudtam amit az eszközeim nyújtani tudtak, és nem szenvedtem többé az upgreditisz-től :). Azt hiszem ez az egész lényege, mert mindig lesz jobb.

Szerencsére vannak ilyen fórumok ahol mások tapasztalataiból is részesülhetünk, viszont én még senkinek se mondtam hogy "te idióta miattad vettem olyat ami sz*r":), legfeljebb okulok a hibából és igyekszem nem újra elkövetni.

A szervizelési kérdés azért merült fel bennem, mert az pl.: az RB-991-et 1997-2000-ig gyártották, és hát 17 év az embernél nem kevés (lassan együtt sörözhetnénk :), és általában nagy jelentőséget tulajdonítok a megfelelő karbantartásnak, előzetesen hosszútávon gondolkodom. Van alkatrész ami "álltában" is tönkre szokott menni vagy ez inkább használatfüggő?

Elhelyezést illetően újfent köszönöm a tanácsokat, beégetem az agyamba és amint sikerül utolsó láncszemként egy erősítőt is beszerezni vagy ilyen kis állványra teszem a dobozokat vagy selejtezek néhány bútort és normális állvány lesz.
Ha a nehéz alap nem szokott jó lenni akkor esetleg egy ilyen

https://www.friendlyhouse.hu/hu/studio/studiomonitor/monitor-allvany-absorber/nowsonic-shockstop-m.html

rugalmas jobb megoldás elviekben? Vagy csak azért gyártanak ilyeneket hogy aki sajnálja a pénzt egy normális állványra az előbb-utóbb belássa a tévedését?

(#75660) tomic válasza krichd1 (#75658) üzenetére


tomic
addikt

Pma-ra gondoltam. Egyébként te mit javasolsz?

(#75661) Tamoo válasza tomic (#75660) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Egyről beszéltek. Egyetértek krichd1 véleményével, nekem sem vált be.

(#75662) tomic válasza Tamoo (#75661) üzenetére


tomic
addikt

És nàlad mi lett a befutó? Ha van most egyàlltalàn mert làttam elég sok mindenedet eladtàl.

(#75663) Tamoo válasza tomic (#75662) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Most pont nincs nálam befutó, Ethosz dobozokkal "játszom", még nem döntöttem mi legyen. A GS-t már jól kiismertem, kipróbáltam sok erősítővel, de ez egy alapvetően megengedő doboz, nem releváns a tapasztalatom a Te szemszögedből. Az Ethosz most megint más tészta ... jóval keményebb dió ilyen szempontból.
Amúgy nem adtam el sokmindent, csak a körítést "egyszerűsítettem", a csapásirány maradt. :)

[ Szerkesztve ]

(#75664) dgyuri0123 válasza tomic (#75657) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A többiek előttem megválaszolták a miértet. Én sem szeretem ezt a "diszkós" hangot. Elac-hoz meg végképp nem lenne jó párosítás, szerintem.

"csak a zene van"

(#75665) tomic válasza dgyuri0123 (#75664) üzenetére


tomic
addikt

Oké értem. Akkor màr csak az lenne a kérdés,hogy kinek milyen erősîtővel volt szerencsélye meghallgatni az Elac-ot?
És melyik volt szàmàra olyan mint amit én keresek?

(#75666) cappa72 válasza tomic (#75665) üzenetére


cappa72
nagyúr

Bár csak 247.2-őt hallottam, az tetszetős volt a Cambridge Audio CXA-80-nal (CXC lejátszóval kiegészítve).
(privátban kaptam tippet Nad c356bee, c375bee-re még régebben)
Viszont én nem értek hozzá, nincs is további tapasztalatom, de nekem is sokat segítettek itt.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#75667) dgyuri0123 válasza tomic (#75665) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az is kérdés, hogy te milyen hangot szeretnél kapni. Minél zúzósabb, vagy inkább a lineárisabb lenne a cél.

"csak a zene van"

(#75668) Nemir Ombe válasza tomic (#75665) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha "melegebb" hangott szetetnél, akkor hallgass meg egy pl. Vincent sv 500-at vagy Yamaha as 1000-et .... szerintem .... ;)

(használtban 6-700€-ban ki lehet fogni szépeket)

Hmm ....

(#75669) dgyuri0123 válasza Nemir Ombe (#75668) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Már mondtam volna a Vincent-et, de nem "mertem"...
Nehogy már megint a "saját ló" esete forogjon fent. :D

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#75670) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Üdv all!!

Nem több mint 18 óra alatt meg is érkezett Angliából UPS-el az RCA csatlakozóm.
Bezzeg a Fehér_ember fórumtárs által feladott kábelt a magyar posta 3 nap alatt nem tudta kihozni :D hehe
(még egyszer köszönöm Fehér_ember :) )
Ők lettek végül :)

dgyuri :
Jah ne is, szar Vincentel menjünk már a búsba :D :P
Nem nagyon hallottam más erősítőt (régi Technics meg pár ócska vacak) de ez a Vincent SV-123 nekem így elsőre nagyon bejött!

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#75671) bta1 válasza Kiskokó (#75670) üzenetére


bta1
őstag

"Nem több mint 18 óra alatt meg is érkezett Angliából UPS-el az RCA csatlakozóm."

Angliából...??
RET, HQ Elekrtronika, HEStore... (és talán már az Elimex is).

(#75672) krichd1 válasza JLaca (#75659) üzenetére


krichd1
addikt

Pszichológiai szempontból ha elolvasol sok pozitív véleményt a kiszemelt eszközökről akkor már jobbnak is fogod hallani. :D Persze ez a téma liszi70 szakterülete, úgyhogy nem megyek bele. Illetve az se baj, ha pörög a használt piac. :)
Látom rápörögtél erre az RB-991 erősítőre, de azért leírom még egyszer, mert úgy látom nem volt elég egyértelmű, hogy azt csak egy mintapéldaként hoztam fel, hogy úgy általánosságban hogyan érdemes használtan inkább magasabb kategóriás erősítőt venni - plusz ehhez esetedben inkább egy végerősítőt integrált helyett - és ezt pár Rotellel szemléltettem. Mint írtam, nincs tapasztalatom az Emit szériával, így nem tudhatom, hogy milyen erősítővel lehet jó, ami ugye szintén szubjektív. Nem egyszer vettek már x hangdobozt olyan y erősítővel, amit én semmiképp nem vettem volna meg magamnak együtt.
Erősítőkben úgy általában a kondik szoktak elöregedni, ennek ideje függ azok minőségétől, használattól, szellőzéstől, stb..., relékkel fordulnak elő problémák, rosszabb minőségű potméterekkel. Mind javítható, nem kell tőlük félni, azért egy sztereó erősítő nem szokott gazdasági totálkáros lenni, mint néhány - idővel egyre több - házimozi erősítő.
Nekem van egy 1978-as Yamaha erősítőm, alig kellett benne valamit cserélni, pedig az tele van őskövület alkatrészekkel. Amit cseréltettem, az is inkább a modernizálás miatt, illetve a kis összegből elért hangminőség javulás miatt.

(#75660) tomic: Használtból most nem tudom mik mennek 200eFt körül. Szerintem inkább vegyél kicsit régebbi, de magasabb szériás erősítőt. Tehát például az Arcam A19-től legalább eggyel fentebbit, tehát legalább Rega Elex-R szintűt, de ha csak háttérzenélés lesz, akkor ez a kategória is megfelelhet igénytől függően. Így általánosságban Heed, Audio Analogue, Arcam, Vincent, NAD, Musical Fidelity, Rega, régebbi nagyobb Luxmanok, Accuphasek, Yamahák körül érdemes kezdeni a keresgélést, de persze van még sok egyéb márka is, de most is, mint mindig érdemes konkrét típusokról beszélni.

(#75664) dgyuri0123: Azok a AE Denonok technósak, nem diszkósak. Diszkós például a felhozott CXA-80, nem mindegy. :))

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#75673) bta1 válasza krichd1 (#75672) üzenetére


bta1
őstag

Ennyire azért nem 1xű a pszichológia :))
Másrészt, aki ilyenekre hajlamos, és fogalma sincs róla, hogyan tudna fejlődni, az jobban teszi, ha másik hobbit választ,

(#75674) Dorian válasza bta1 (#75673) üzenetére


Dorian
félisten

Ki mondta, h "fejlődni" akar, meg a hifizést, mint "hobbit" akarja művelni?
Akar valami viszonylag, neki megfelelően jól szóló cuccost, amin szeretne zenét hallgatni

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#75675) Kiskokó válasza bta1 (#75671) üzenetére


Kiskokó
veterán

Amikor megtaláltam ezt a márkát, kifejezetten erre kerestem ra hol tudnám megvenni.. és egyiket se dobta ki csak az Elimex-et de ott nem volt. Érdekes
Csak azokat a "hülye" nagy webáruházakat dobta ki amik nem is magyarok... TME, Distrelec, Farnell (innen rendeltem)
Azért köszi.

Mind1 végül is mert ez is itt volt 1 nap alatt árban se volt sok még futárral se.

Fehér_ember : Köszönöm még egyszer, örülök a találkozásnak!
(elhozta személyesen, azért nem hozta a posta :D )

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#75676) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Halló.

Akkor kérnék egy végleges verziót hogy az árnyékolást, hogy kössem be ? :D
Mert tulajdonképpen minden formáció meg lett említve :D

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#75677) JLaca válasza Dorian (#75674) üzenetére


JLaca
csendes tag

Köszönöm, nagyon jól összefoglaltad.

Persze, kvázi laikusként is nagyon tág határok között lehet lavírozni mondjuk a bemegyek a tesco-ba és megveszem az első 10000W PMPO 5.1-et vagy elmegyek tucatszámra meghallgatni különböző összeállításokat a kedvelt zenéimmel egy normális boltba.

Különben minden tiszteletem azoké a tapasztalt játékosoké akik minden fórumra beeső félanalfabétát képesek türelmesen terelgetni :)

(#75672) krichd1 : tényleg megtetszett az RB-991, pusztán elméleti szemszögből (műszaki adatok, puritánság, ár, hozzáférhető vélemények) ideálisnak tűnik számomra a (ár)környezetében fellelhetők között. Pedig nézegettem a héten alternatívákat bőséggel. Persze változik a helyzet ha feltornázom a keretösszeget 200e környékére, de az most nem játszik. Az RB-1080-ason gondolkodtam még de 170e-et se akarok most elkölteni. Néhány kisebb testvérében még látok alternatívát, de lefelé jobban meg kell néznem mit veszek mert ugrásszerű a teljesítmény és minőségbeli csökkenés.

Hogy mennyire szólna szépen együtt az emit m10-el.... hát az majd kiderül, ha itthon lesz, azért még ez még nem lezárt üzlet, csak erős érdeklődés.

(#75678) krichd1 válasza bta1 (#75673) üzenetére


krichd1
addikt

Aki nem próbál ki semmit, nincs semmilyen tapasztalata, összehasonlítási alapja, csak a képernyőn olvasott vélemények alapján választ zenehallgatásra valamit, azt miért ne befolyásolná az ítélőképességében, szubjektív véleményében az olvasottak?

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#75679) anderledani


anderledani
őstag

Sziasztok!
Van egy JVC MX-S200-as mini hifim. Levettem a burkolatát, hogy a cd lencséjét megtisztítsam. Kíváncsiságból kihúztam egy szalagkábelt, majd visszadugtam. (Ez a CD rész nyákjától a fő részéhez vezetett.) Ennyit csináltam, azóta nem kapcsol be. Ha bedugom a hálózatba, semmi led nem gyullad ki, aminek készenlétben kéne. Talán egy nagyon picit zúg. Relé nem kattan, semmi.
Mi lehet a baja?

iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757

(#75680) Nemir Ombe válasza anderledani (#75679) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Valószínű, hogy tönkretetted.... ;]

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#75681) Pazolini válasza anderledani (#75679) üzenetére


Pazolini
senior tag

Valószínűleg rosszul illesztetted vissza a szalagkábelt. Bontsd meg újra és a ellenőrizd! Mennie kell újra. Majd jelezd, hogy sikerült-e! Vannak itt komoly szakik, majd segíteni fognak, csakhogy tegnap épp bolondok napja volt... :P

(#75682) Eugene Roe


Eugene Roe
őstag

Üdvözlet!

Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a hangfalpárt egy Onky 9010 vagy 9030 kb. milyen szinten hajtja ki egy 18m2-es szobában?

Kultúrált zenehallgatás és 1-1 film asszisztálása lenne a dolga, és hála Istennek nem volt szerencsém túlságosan drága rendszerek meghallgatásához, úgyhogy, ha egy mód van rá, akkor egyelőre kihagynám a Cambridge Audio CXA60 :)

Fontos lenne, hogy legyen benne DAC, számítógépről digitálisan küldeném rá a forrást.

Köszönet!

ui.: ez a kategória egyébként jó valamire a gép és az erősítő összekötésekor?

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#75683) Nemir Ombe válasza Eugene Roe (#75682) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

"egy Onky 9010 vagy 9030 kb. milyen szinten hajtja ki"

Teljes mértékben .... akár .... ;)

Hmm ....

(#75684) anderledani válasza Pazolini (#75681) üzenetére


anderledani
őstag

Nem sikerült.

iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757

(#75685) Spíler válasza anderledani (#75684) üzenetére


Spíler
őstag

Biztosíték nem ment ki?

Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…

(#75686) Sz.Péter válasza anderledani (#75684) üzenetére


Sz.Péter
tag

Nem drága max,egy teló ára a javítás.Nyilván meg akarod tartani másképp nem kérdeznéd.

(#75687) blattida válasza Sz.Péter (#75686) üzenetére


blattida
nagyúr

Egy teló ára? Tehát 5000-250000 között?
Maga a készülék nem ért többet, hibátlan állapotában, 10000 forintnál...Ha csak rosszul lett visszadugva a szalagkábelt és nem csinált kárt, akkor megéri "javíttatni", más esetben nem igazán.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#75688) Sz.Péter válasza blattida (#75687) üzenetére


Sz.Péter
tag

Na ja,ebben a sorrendben.

(#75689) Tulkas


Tulkas
tag

Sziasztok,
nagyobb, 8*5m-es nappaliba keresek közepes HiFi minőségben
állóhangfal párt édesapámnak. (Csak új érdekli.)
Zenei ízlése rendkívül változatos, a klasszukus hangszeres műfajt hallgatva, ücsörgős, teázgatós
élménytől, a Retro szilveszteri dizsi hangulatig bezáróan.
Nem írnék erősítőt, vagy lejátszót sem hozzá, mert cserélve lesznek. Valószínűleg NAD DAC+Erősítő kombínációra. (Új kábelezést is kapnak.)
A keret 300.000 forint, lehetőleg fenyő, vagy fekete színekben engedélyezte neki jóanyám a váltást.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!

"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."

(#75690) bta1 válasza Dorian (#75674) üzenetére


bta1
őstag

Valóban, a zenehallgatás, az egy egészen más hobbi...

(#75691) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Halló

Ezek az RCA-k lettek végül.

A szerelés is megvan, de sajna fél óránál több időm nem volt még tesztelni az RCA- kábelt de igazán nem vettem észre különbséget, de majd még nekifekszek tesztelni valamikor amint lesz egy kis időm....

Ami előtte volt az 5fm-es valami dög vastag Somogyis...
Szerintem a forrasztás se lett rossz ahhoz képest hogy én csináltam :D

Üdv all

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#75692) fehér_ember válasza Kiskokó (#75691) üzenetére


fehér_ember
addikt

Járasd őket legalább vagy 30-40 óra hosszát. Ha elmész otthonról hagyd nyugodtan bekapcsolva a hifit úgy gyorsabban összejön; mivel nem a hangfalakat járatod ezért az erősítőt letekerheted nagyon minimális hangerőre.
Ezek után hallgasd egy darabig, ismerd meg az új hangzást. Majd ezek után ha visszateszed a régit, akkor fogod észrevenni a különbséget.

Én meg rendeltem normálisabb pákát + tartót + "harmadik kezet" :) Konradtól, mert meguntam a vacakolgatást az itthoni nagy régi Orosz pákával.

(#75693) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#75692) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az erősítőt minek bekapcsolni? A forrást épp elég. :)

"csak a zene van"

(#75694) fehér_ember válasza dgyuri0123 (#75693) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hogy valós körülmények közt történjen.
Amúgy elnézést; tényleg inkább privátban kellett volna Kiskoko-nak írni.

[ Szerkesztve ]

(#75695) anderledani


anderledani
őstag

Ennek nincs köze a folyamatban lévő problémámhoz, de van egy Thomson házimozi erősítőm is. Azon ha a bal csatornának +8-ra állítom a hangerejét, akkor hamarabb fut clippingbe, mint a jobb? Érdemesebb lenne a jobbot -8-ra állítani?

iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757

(#75696) blattida válasza dgyuri0123 (#75693) üzenetére


blattida
nagyúr

Az ic kábelen anélkül nem igazán folyna áram, úgy meg járatni semmi értelme.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#75697) Tamoo válasza Kiskokó (#75691) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Minden rosszindulat nélkül. A dobozok elhelyezését nézve olyan eget rengető változásokra nem is kell számítani jelenleg egy ic kábel cserétől. :)

(#75698) Ribi válasza anderledani (#75695) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ez bemenet függő is.
Erősítő mondjuk 20V kimenet felett clippingel és mondjuk 40x az erősítése akkor 0.5V+ bemenetnél fut bele. Ha -8ra tekered akkor nem lesz clipping sosem, de ha mondjuk 1v bemenetet kap akkor úgyis lesz clipping.
Hangerő szempontjából ez lényegtelen, mert ugyanolyan hangerőnél lesz clipping, csak kérdés, hogy bemenettől függően meddig tekerheted a hangerőgombot. Érdemesebb talán -8ra venni, mert akkor lehet sosem tudod belevinni, de maxra tekerve is valszeg halkabb marad. (lehet kicsit kusza lett :D )
Feltéve, hogy a -8 és a +8 ugyanannyi és hangerő, vagy tekerő állás szempontjából kérdezed.

[ Szerkesztve ]

(#75699) Kiskokó válasza fehér_ember (#75692) üzenetére


Kiskokó
veterán

Persze, járatom is majd azért. Bár a kábelt te bejárattad nem :P ? (jó persze a forrasztás meg a csatik újak értem én :) )
Ne is mond levettem egy új pákát a boltból.... elsőre az új hegyen alig maradt meg a cin... nekem se jött volna szarul egy "harmadik" kéz... csak azt nem tartunk polcon :D
De végül szerintem elég jól megoldottam. Azért ez a "letvasszer" elég jó anyag. Forrasztáshoz kötelező!

Köszi a kábelt még egyszer, nagyon rendes vagy!!!

Tamoo :
Jaaa hát persze. Nem cink, tök tisztában vagyok vele, hogy ez a szoba jelenleg nem a legjobb neki :D De majd eljön az ideje mikor elkészül a helye a hangfalaknak :D
itt meg lehet úgy érzik magukat az RX8-ak mint én a víz alatt 1 perce :D

Üdv

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#75700) bta1 válasza blattida (#75696) üzenetére


bta1
őstag

1) A vonali jelszintű összekötőn kialakuló áramerősség először is, a lezárástól függ. Hogy ez a bemeneti impedancia bekapcsolt ill. kikapcsolt állapotában számottevően eltér-e, az a konkrét készüléktől függ.

2) Mivel a hangerőszabályozás az egyik láncban előtte, a másikban pedig utána van, és a vezető eff. keresztmetszete is különböző lehet, a szélsőséges esetek áramsűrűsége között már 3, azaz három nagyságrendnyi eltérés is adódhat! Szerinted mekkora áramnak kell folynia, és miért éppen akkorának?:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.