- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
David75
őstag
Heloka! Megint diétáról lenne kérdésem. Tömegelés alatt híztam 11 kg-t kb, 83->94kg-ra. Ezzel nincs is semmi gond mert jött izom is. A héten kezdtem el a diétát amire 8 hetem van, mert utána megyek haza Magyarországra kb 10 napra és nyilván addigra kéne csúcsformába kerülni
A következő kiskegyed diétát találtam ki:
Reggeli: Dupla fehérje + 50g myprotein instant oats
Ebéd: 250g rizs + 400g csirke
Vacsora: Dupla casein+ 50g myprotein instant oats
Makrók a képen. Namost ezt sokan nehezen tudnák tartani, én viszont örülök, hogy így csak a legminimálisabb időt kell kaja készítésre fordítanom szóval nekem rendben. A másik nyilván a zöldség hiànya, azt úgy oldom meg, hogy szombatonként a szénhidrátok helyett ugyan azt a kalória mennyiséget zöldségből viszem be.
A kérdés az, hogy érdemes-e később még lejjebb vinni a ch-t, illetve, hogy kb hány kilót van esélyem leadni? Heti 0.5 kg? -
válasz
AMD Power #144926 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy hogy tudsz te két izomcsoportot leedzeni egy héten heti 4 edzésből, de ha nincs láb, úgy azért megoldható. Csak néha ellenőrizd le, hogy nem kívánod-e a fiúkat
Régen én is kétszer edzettem le a mellet meg a hátat és pont azon gondolkoztam, hogy hogy tudtam megcsinálni és rájöttem, hogy úgy, hogy akkor még heti 5 edzésnapom volt. De így is csak a mell és a hát fért bele 2x.Hétfő: Mell-bicepsz
Kedd: Hát-tricepsz
Szerda: Váll-has
Csüt: Láb-vádli
Péntek: Mell-hátés ezek legalább másfél órás edzések voltak
-
AMD Power
titán
Utana olvastam egy picit.
A Collagen Liquid es a Biotech C vitamin + MSN nyert vegul is.
-
Woodslave
félisten
1kg paradicsomos rizs fehérje vmi 1430 ft stillmasson. Dögöljek meg kipróbálom egyszer. Ja ez viszont rövid szavatosságú. Akkor mégse. Pedig kíváncsi vagyok milyen lehet margaritának mekkora flah lenne
-
Radnix
senior tag
válasz
tibcsi0407 #144982 üzenetére
Na jól van gyerekek, ezt birkózzátok le a csepeli sportcsarnokban!
-
Angel2014
addikt
válasz
tibcsi0407 #144979 üzenetére
Úgy érzed hogy igen?
-
válasz
tibcsi0407 #144979 üzenetére
-
Aki esetleg Five Finger Death Punch-ot hallgat edzés közben:
Ez most nem ütött akkorát, de nem rossz.
-
m3tr0
őstag
válasz
Apollyon #144959 üzenetére
Szerintem ez is nagyban függ a genetikától.
Lehet enni sok mindent, valakinek alapból jók az ízületei, neki elég a marhahús leves velőből/vel.
Én pl. mindegy mit eszem vagy szedek, sajnos édesanyámtól örököltem a gyenge ízületeimet, fáj a térdem, csuklóim,könyököm ropog, vállam szintén recseg.
Ami viszont tényleg szar,hogy a csípő ízületeim is ugyanolyan szarok...néha már érzem őket,kattog-recseg...stb. és csak 34 éves vagyok.Szóval kb. mindegy mit szedek/nék.
-
Lacy6
senior tag
válasz
aelod #144960 üzenetére
Nekem a kollégám mondja mindig, hogy az emberi test nem arra lett teremtve, hogy nagy súlyokkal terhelje az ízületeket. Régebben sem volt erre szüksége soha az emberiség története során, hogy ekkora súlyokat bírnia kell a testnek. nem azt mondom, hogy igaza van, de azért van benne igazság.
Mondjuk az emberi szervezet sok mindent kibír, de gondolom csak egy bizonyos korig, utána már nem igazán. -
AMD Power
titán
-
-
AMD Power
titán
A ShopBuildersek szerint maradhat ez az edzes verzio de 2 nap el kell telnie a ket azonos izomcsoportos edzes kozott.
Szoktam veluk beszelni Messengeren.
-
Lacy6
senior tag
válasz
Zola007 #144946 üzenetére
Én mindig addig pihentetek egy izomcsoportot, amíg érzem hogy úgyse tudnám edzeni mert olyan mértékben még izomláz van. Ez általában 2-3 nap. Vállazás annyira nem szokott megterhelni, de tegnap annyira keményen edzettem, hogy ma úgy érzem, hogy majd leszakad a vállam. Így kérdéses a mára tervezett fekvenyomás is, de aztán majd meglátom. Sokszor ezért kell átvariálnom az edzéstervet.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Apollyon #144943 üzenetére
Én sem vagyok olyan nagyon öreg (33
), de ~9 éve csak egyedül edzek otthon, sokkal nehezebb a motivációt megtartani és sokszor vannak hosszabb időszakok, hogy ellaposodik az edzés. De legalább mozgok valamit, világmegváltó terveim nincsenek. A pár nap pihenő nekem arra is kell, hogy újra legyen kedvem egy pörgőset edzeni és ne csak "muszájból" tudjam le.
-
Zola007
veterán
válasz
aelod #144947 üzenetére
pont erről van szó, hogy egyéni.
A te regenerációs kapacitásod valószínűleg naturál is lehetővé tesz nagy volument és intenzitást, ami magas kompenzációs csúcsot indukál és 1 hét múlva te még mindig pozitív /túlkompenzációs fázisban vagy.
Aztán majd idővel kiderül, mert az izmok regenerációja és adaptációja sokkal gyorsabb mint az ízületeké. -
Zola007
veterán
válasz
aelod #144939 üzenetére
Más a definíciód a "rendes" edzésről.
Az edzésnek egy optimális (aluledzés-túledzés közti) nagyságú stimulust kell adnia a GAS-goz, a stimulust előidéző volumen és intenzitás mérete pedig nagyon egyén- és célfüggő.Naturálban a regenerációs kapacitás maximum egy 2-4 napos tűlkompenzációs csúcsot tesz lehetővé, tehát 7 nap múlva már hanyatlási fázisban van az izomzat.
Ezért is hallani olyan gyakran a heti 1x edzőktől az "izomláz", "szétcsaptam" és "menni alig bírok" kifejezéseket, mert minden edzésük a negatív zónából indul, így sokkal nagyobb a stressz és a sokk a szervezeten. -
marked one94
őstag
Stillmasson már csak 1kg tejsavó fehérjék vannak?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Tamoo #144938 üzenetére
Én se vagyok húszéves, de a leírásod alapján valószínűleg olyan öreg sem, mint te.
Azért nem úgy kell elképzelni, hogy mindenképpen heti 2x edzem ugyanazt, hanem előfordul, hogy egy hétre kerül egy izomcsoport. Pl. hét eleje és a hét vége.4 nap zsinórban edzés után (nekem így vannak felbontva a dolgok) én is pihenek azért 1 napot, néha 2-t.
-
AMD Power
titán
Egyenlore maradok a heti 2x edzek mindent verzion. Viszont szepen lasssan valroztatni kezdem a gyakorlatokat. Persze az alalgyakorlatok maradnak. De a tobbit szepen lassan lecserelem a kovetkezo heten fokozatosan.
-
aelod
veterán
válasz
Zola007 #144935 üzenetére
Én arra a speciális esetre értettem ha valaki naturalban edz és nem úgy, hogy képes két nap múlva ismét lábazni mondjuk.
Napi 8-10-12 óra munka után, család, gyerek mellett nincs szerintem olyan közülünk aki le tudná edzeni mondjuk hetente 2x a lábát. Le lehet de az olyan edzés aminek a végén kellemesen elfáradsz és nem adtál bele mindent. Aztán lehet én vagyok csak szar és nektek ez megy nem tudom de a magam példájából indultam ki... -
Tamoo
nagyúr
-
-
Zola007
veterán
válasz
aelod #144934 üzenetére
"Megedzeni meg lehet de sok értelme nem lesz mert a szuperkompenzácós görbéd kiinduló pontja az első edzés után negatíban lesz."
Ezt így nem jelenteném ki, mert - tudományos nyelven szólva - kurva sok mindentől függ az általános adaptációs szindróma teljesítmény-idő görbéjének lefutása, mondjuk a bilaterális emberi vázizomzat két oldalán lévő izmoké sem egyforma. Gondolom előfordult már, hogy egyik oldalt még volt izomláz, másik oldalt már nem.
Ha a bal bicepszed még csak a szuperkompenzációs görbe regenerációs fázisának 85%-nál jár, akkor azt aznap nem edzed?Másrészt az emberi szervezet bioritmusa a nappalok és éjszakák váltakozására épül, a bicepszed nem tudja azt az időegységet értelmezni, hogy "HÉT". A hét mint naptári egység létrejötte pusztán kényelmi célokat szolgált a történelemben
A Bahá-i vallási naptárban a hét 19 napból áll, izraeli testépítőként sz.rban lennél heti 4 edzéssel verseny előtt.aLehet 10x is edzeni egy "héten", ha megfelelően van egymás mellé társítva az összes genetikai, környezeti és edzéstényező. A szervezet adaptációja minimum vagy 30 eltérő módon történhet egy adott terheléshez, optimális esetben ez(ek) azonos(ak) az elérendő céllal, de mindegyikről akad pár ezer oldalnyi szakirodalom, így egy mondatba sűrítve azt mondani, hogy heti 1 vagy heti 2 edzés jobb, finoman szólva oltári nagy csepeliség.
-
aelod
veterán
válasz
Angel2014 #144922 üzenetére
LoL
Egy genetikai csoda lehetsz 😁😂
Ja nem...Wood
Naturalban nem tudod hetente többször rendesen megedzeni az adott izmot. Nincs meg az a plusz amit egy doppingszer ad. Megedzeni meg lehet de sok értelme nem lesz mert a szuperkompenzácós görbéd kiinduló pontja az első edzés után negatíban lesz. Az előző edzést sem tudod kipihenni rendesen és eleve handicapben leszel a következőre.
-
AMD Power
titán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
AMD Power #144926 üzenetére
Korábban nekem be volt osztva, hogy milyen napokon mit csinálok, pl. szombat lábnap, vasárnap váll/mellnap.
Ma már tök máshogy nyomom, így most legutóbb az volt, hogy pl. hétfőn lábaztam, és szombaton meg megint... Most elég jól megy az edzés, rengeteget zabálok, és nem tudok nyugton maradni. Jólesik nagyon az edzés, heti 7 napból legalább 5x van, max 2 nap pihenő, így simán van 2 izomcsoport is megedzve 2x egy héten. Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy megvan az elengedő alvás is.)
-
Woodslave
félisten
válasz
AMD Power #144908 üzenetére
Naturalban a tudomány szerint minél többször kell edzeni a protein szintézis miatt. Volumen egyenlőség esetén valószínűleg van 10% különbség ami egy nem csepeli középhaladónál évi 200gramm izmot jelenthet ami később még kevesebb lesz...
Sztem a heti kettő arany középút ha egy kisebb izmot fel akarsz hozni 3*
-
Radnix
senior tag
válasz
kk831228 #144918 üzenetére
Az én tudásomnak is megvannak a korlátai, és jelen esetben már nem tudok hozzátenni a meglévő edzéstechnikához és táplálkozási szisztémához.
Viszont nagy lelkesedéssel követem a fejlődést és itt a fórumon támogatom, ha versenyezni indul, amit ezúton még egyszer a figyelmébe ajánlok Angel mesternek
-
Zola007
veterán
válasz
BÁ Nutrition #144913 üzenetére
Én is ezért nem merek lefogyni 80-ra
-
AMD Power
titán
Akkor megint kanyarodjunk vissza a temahoz.
Kerdes! Most ugy edzek,hogy heti 4 nap. Heti 2x csinalok minden izomcsoportot. Az keves, vagy nem keves ha ugyan ugy heti 4 napot edzenek de minden izomcsoportot csak egyszer edzenem le. Ez mennyire lehet jo? Vagy ajanlott? Nem-e keves?
-
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #144904 üzenetére
Nem mindenkinek van mi mix2s 😎
-
Angel2014
addikt
válasz
headhunter #144899 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- PS Plus előfizetések
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!