Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49401) inf3rno válasza itouchfan (#49396) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja ez lehet, hogy igaz, én 12-16 éves koromban rengeteget fociztam rövid sprintekkel, úgyhogy megvolt az anerob beedzése már ott is.

Buliban hasznos! =]

(#49402) Hi!King válasza itouchfan (#49396) üzenetére


Hi!King
őstag

Nyilván sokminden tehetség és fiatalkori edzésmúlt kérdése is, de én konkrétan arra gondoltam, hogy ha valaki rövidebb távokon lassú, a hosszabbakat fejleszti, akkor konkrétan belefuthat-e idővel abba a korlátba, hogy az aerob állóképessége még ugyan tovább fejleszthető lenne, de a sebesség korlát miatt már félmaratoni, maratoni távokon sem tud tovább fejlődni.

Meg amiről korábban volt szó, az is tehetség kérdése, hogy meddig lehet elmenni edzés terhelésben.

Eddig azt gondoltam, hogy ha gyerekkoruktól atlétizálnak, majd profi felkészítéssel célzottan maratonra készülnek emberek, akkor nem 2:40 vs. 2:10 alatti lesz a jó és a legjobbak közötti különbség, hanem mondjuk 2:20 és 2:10. Csak előbbiből azért van szintén kevés, mert ha nincs esély nagyon jó időeredményre, akkor a közel olyan jó időre nem érdemes rááldozni az életét.

@inf3rno
Én meg jópár évig kosárlabdáztam (8-16 éves korom között, de a végefelé egyre nagyobb megszakításokkal), ahol simán az edzéseken is volt egy rakás sprint, pl. nem tudom már hogy hívják, mikor negyedéig, feléig, 3/4-éig, egészéig kellett elfutni a pályának, majd ezt többször, mégis lenyomott 60 méteren a suliban az egész osztály, 80%-ban olyanokkal, akik soha semmit nem sportoltak. Hosszútávon meg az összeset lenyomtam.

[ Szerkesztve ]

(#49403) dreizwanzig


dreizwanzig
tag

sziasztok!

Taskat keresek futashoz, segitseget kernek.
Arra jutottam, hogy idohiany miatt osszekotom a kellemest a hasznossal: futni szeretnek a munkahelyemre. 8 km a tav. A gond az, hogy kene vinnem a meloba valto cuccot meg laptopot. Tudtok ajanlani valami taskat amibe belefer 1 laptop, 1 par cipo meg 1 valtas ruha es kenyelmes futashoz?
Elore is koszi!

(#49404) Chuck Norris válasza dreizwanzig (#49403) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szia, ha laptopot, töltőt, komplett váltóruhát meg még ami kell apróságokat is akarsz cipelni magaddal akkor az már a túrázós hátizsák kategória, nem futós. Nem mondom, hogy nem lehet azokkal is futni de inkább csak kocogni. Szerintem menjél be egy Dekatlonba a számítógéppel meg amit még cipelni akarsz magaddal aztán próbáld végig a kínálatot.

(#49405) Dottorei válasza dreizwanzig (#49403) üzenetére


Dottorei
tag

laptoppal ne fuss szerintem, neked se tesz jót meg a gépnek se

(#49406) tomcica válasza Perillustris (#49369) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az nem kifejezes,mondjuk nem tudom mennyi a max pulzusod (ha 165 akkor az mas teszta).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49407) tomcica válasza Perillustris (#49375) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha 190-es iramjaid is vannak (most olvasom csak) akkor full alapozos iramon toltad vegig azt a felmarcsit :DD Jo az alap,kezdheted a versenytempo kiepiteset.Ugye 15k feletti tavoknal ez magas laktatkuszobot ker (nem eleg ha valaki gyors 3-5k-t tud porgetni :N ) valamint az izomzatnak ki kell birnia azon a magas laktatkuszobon hozott tempot vegig.Legtobb futonal ez az utolso beedzendo dolog.Jo a sebessege,jo 10km-t is tud futni,szoval van ott allokepesseg is,viszont 15-17km utan nem tudja kitartani a 21km celsebesseget.
Mi ezen a hosszu hetvegi futasokban,es het kozbeni mennyisegi lassabb resztavokkal/darabolt tempokkal rengeteget dolgozunk :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49408) HKorn válasza dreizwanzig (#49403) üzenetére


HKorn
addikt

A cipőt simán kispórolnám, hacsak nem öltönyben kell bent lenned. A cipő foglalja el a legtöbb helyet. Mondjuk x kilós laptoppal futni a háton se lehet valami kényelmes, de értem a célod.

Run&Ride

(#49409) Hi!King


Hi!King
őstag

Egyébként ha már max pulzus, az elképzelhető, hogy sok könnyű edzéstől csökken a futással elérhető max. pulzusom? Csak mert tavaly télen egyszer sikerült 193-at mérnem egy eleve gyors tempójú résztáv végét megfutva, de többször is volt 180-185 körül (186 életkorral kalkulált max-al számolok, mert a 193 egyszeri kiugró volt), mostanában viszont a max. amit elértem 176 körül volt. Mindezt úgy, hogy ugyanezen résztávokon egyébként gyorsabb lettem valamivel, konkrétan pl. csináltam 1 mérföldes virtuális versenyt tavalyi évben kétszer, és a második kicsivel alacsonyabb pulzussal volt gyorsabb. Tehát elképzelhető, hogy az erőnlét fejlesztésével sikerült lejjebb tolnom ugyanazon sebességhez tartozó pulzust, viszont közben nem fejlődtem annyit gyorsaságban, hogy ki tudjam használni az elméletileg elérhető maximum pulzusomat?

Szerk.:
Kerékpározással egyébként eleve 160 alatt van a max., amit el tudok érni, mindegy hogy emelkedő vagy a legnagyobb fokozaton - amit egyébként nem tudok síkban maxra kipörgetni, tehát lenne benne tartalék - tekerem amennyire csak bírom.

[ Szerkesztve ]

(#49410) Chuck Norris válasza Dottorei (#49405) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A sarkainál meg az éleinél kopik csak jobban a festék, ha nincs benne HDD akkor más baja nem lesz, teszteltem már sokszor :)

(#49411) tomcica válasza itouchfan (#49392) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A vegyes izomrost amely mindket iranyba edzheto :K ha azt akarjuk h aerob energiacserevel gyorsan mukodjenek,akkor egy jol skalazodo futonal a vo2max 70%-tol a maratonos tempoig kell mennyiseget alapozni rajta. Nem 5x1km v 10 x 1km resztavokrol beszelek maratonos tempon,hanem 12-16 neha 20km gyors hosszu futasrol.A vegeredmeny az,hogy ugy erzed a maratonos tempon nagyon gazdasagosan mozogsz,mintha menne egesz nap (persze nem fog,de ennyire konnyunek erzodik).
Innen szoktuk inditani a hosszutavos specialis munkat,amelyben kb 10km ossz resztavos v darabolt tempo munka van egyik eros edzesnek pl 4-5 x 2km FM tempo (kozte 200-400m kozepes) + hetvegen a durvulas a hosszu futasban (pl 24km 1+1+1km maratonos+15+30mp-rol kezdve egyre jobban "melegitve a bekat" hetrol hetre, akar maratonos + 5mp + 10mp v. 4 x 5km maratonos tempo kozte 1km maratonos + 15mp a piheno stb...stb.) Ezzel a munkaval nagyon durva dolgokat lehet elerni,meg azoknal is akiknel a regi klasszikus het kozbeni 5x1K vo2max resztav + 10 x 1km FM tempo + hosszu fokozo v. kozepes NEM tudta kihozni azt ami benne rejtozik ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49412) Dottorei válasza Chuck Norris (#49410) üzenetére


Dottorei
tag

nem veri szét a hátad/veséid (Balczó Andris jutott eszembe :) )? Én futómellényeket használok 3 féle méretben, van amelyikbe belefér egy tablet

[ Szerkesztve ]

(#49413) myckey válasza Hi!King (#49409) üzenetére


myckey
veterán

Tomcica mondta, hogy akkor van "baj", ha a reggeli/nyugalmi pulzus szépen beesik, de a felső érték csökken vele egyidejűleg, tehát nem lett nagyobb a futható/igénybevehető tartomány ,csak az egész eltolódott-lejjebb. Tök jól bírja az ember, csak egy idő után nem tudja fentebb tornázni a sebességet, nincs több kraft, pedig érzésre bírja még szusszal csak nem pörög fel jobban. Talán.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49414) tomcica válasza Hi!King (#49409) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En az enyemeknel meg alapozasnal is csinaltatok vagy BPM felmerot akar az enyhebb verziot -> 5perc 135bpm (400m kocogas mindenhol) 5 perc 145bpm, 5perc 165bpm,5 perc 175bpm 5perc 185bpm (vagy ahol szetesik a mozgas) vagy 10 x 30mp gyors 2perc laza valtogatot,ahol fokozatosan emelkedik a pulzus,a vegen megkuldhetik ahova merik.
Kesobb a hosszu futasban a valtogatok felcsapjak a pulzust,foleg ha 80-90perc+ minosegi munka zajlik.
En anno amikor achiles serulessel kihagytam es ujra alapoztam,erthetoen nagyon ovatos alacsony pulzusos futasokkkal - hiszen se cibalos valtogatot,emelkedot,szokdelest stb. nem mertem az elejen meg csinalni vele - ugy ereztem bizonyos pulzusig nagyon megy,de a felso pulzusok mintha eltuntek volna.Komoly munkaval kellett ujra aktivizalnom magam :K gyors emelkedo ismetlesek rovid pihenokkel...200/200m valtogatok stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49415) myckey válasza tomcica (#49414) üzenetére


myckey
veterán

Jah, a felfutások tök jók erőre, erőállóképességre, vo2maxra, cardio erősítésre meg anaerob tartományos kiszélesítésre. Csak legyen az emberben kurázsi. Meg kedv : )
( Az mellett, hogy a törzsizmot is felhozza, meg a futómozgást is beleneveli az emberbe...karokkal muszáj dolgozni, térdet is emelni kell - persze ahol olyan, a lépéshossz meg ezzel együtt a "repülő fázis " redukálódik )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49416) tomcica válasza myckey (#49415) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mar heti 5-10x rovid emelkedo tempo (akar csak 10-20mp hosszu emelkedocske/felhajto stb.) csodakat tud tenni az alapozasnal :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49417) inf3rno válasza tomcica (#49414) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk a lépcső meg a domb van erre a célra, de irgalmatlan. Szeretni kell a fájdalmat, ha valaki ebben akar fejlődni. :-)

Buliban hasznos! =]

(#49418) inf3rno válasza Hi!King (#49409) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Persze, ha nem használod a felsőbb tartományokat, akkor egy idő után berozsdásodik az is. Egyébként meg szerintem bárki tud 200 fölé menni, csak az már a szívrohamot jelenti sok embernél. Én is sokáig azt hittem, hogy 187 a maxom, aztán kiderült, hogy ha erőt veszek magamon, akkor megy a 199 is, pedig életkor szerint stimmelt a 187. Szóval nem igazán tudom ezzel a max és min pulzussal mit mérünk pontosan, de biztosan nem azt, amire a szervezet képes.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49419) tomcica válasza inf3rno (#49417) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen,lepcso is jo...akar minden harmadik-negyedik fokra felszokdelni az szinten tobb oldalrol is segit.A gyors izomrostokat aktivizalja,a boka mobilitasat noveli v fenntartja (ezt a laza monoton alapozas be tudja am korlatozni nagyon!) valamint ha lefele is gyors a futas,akkor a pulzust is fel tudja korbacsolni.Nem kell ezekbol sok alapozasnal,de hetente picit erinteni megeri.Kesobb a gyors munkara valo atmenet simabb.
Nekunk az az erdekes h adott ciklusban edzes soran milyen max pulzust tud erinteni,abbol mar tudunk viszonyitani,illetve szezonrol-szezonra latszik a valtozas (ha van).Bilogiailag lehet tud magasabb pulzust,de itt nem erdekes,az szamit amit le is tud tenni a rekontanra ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49420) myckey válasza tomcica (#49416) üzenetére


myckey
veterán

Ahol van korrekten futható/hosszúságú emelkedő, ott remekül be lehet ezt építeni a síkabb dolgok mellé, akár változatos dolgokat is lehet rajta csinálni ( sprintek, iramjáték, mindenféle irányú tempózás stb..szépen kiszámolva és kimérve az adagokat )
emelkedősfutás, ahelyett hogy végig írnám ,itt van némi igazság. Van benne minden, ami az élettani hatását illeti, a futás technikai részét stb...egész rövid, de hasznos kis olvasmány, szakmaisággal.

Én szoktam bolondítani, ha fickósnak érzem magam...10db 6 ütemű(burpee) és onnan a 100m + --, pár % os domb. ebből tíz db. hol saras hol homokos a talaj. esetleg még bakancs vagy súlymellény, de ez már ilyen futurisztikus bolondság, tűrni is kell hogy fáj, és ilyenkor a lefele szakasz az séta, nem kocogós vagy időre végrehajtós.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49421) tomcica válasza myckey (#49420) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen,ez felem is van,csapatnak nem annyira igy is alig gyozik :P domb koredzes,de csak lab (felsotest nuku).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49422) Hi!King válasza inf3rno (#49417) üzenetére


Hi!King
őstag

Futok én is emelkedőre (mostanában 2 hetente dombozok sok ismétléssel), de alig megy 165-ig a pulzusom akkor, amikor a halálomon vagyok a tetejéhez érve. Jó, nem túl hosszúak erre az emelkedők, de vasárnap a legrövidebb útra törekedve futottam fel a lépcsőkön a Gellért hegyre, ott 170-ig sikerült feltolnom.

Egyébként szerintetek lépcsőzésnél mi a jobb, sűrűn venni vagy több lépcsőnként? Én ameddig bírom, igyekszek lépcsőmérettől függően legalább kettesével lépkedni felfelé (lefelé is, egyébként gyalog is kettesével szoktam fel-le).

(#49423) tomcica válasza Hi!King (#49422) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha surun veszed akkor nem annyira megy erore,ha nagyobbakat lepsz az mar szinte plyometrikus szokdeles :K mindkettonek megvan a szerepe es helye.
Valojaban te hosszutavokra keszulsz 21K felett mar ugyse lehet hatekony tempot tartani nagyon magas pulzussal :N a megfelelo pulzus kell,ahol epp annyi szenhidratot egetsz amennyi eleg a tav vegeig ;) gazdasagossag az egyik kulcs.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49424) myckey válasza Hi!King (#49422) üzenetére


myckey
veterán

Súlypont alá érdemes helyezni a lépést, ilyenkor a felsőtest kissé be van dőlve így előrébb van, az ütemet pedig gyorsítja az ember.( alap esetben, másik az szökellés ) Én váltogatnám és figyelném milyen hatással van rám. Több talajérintés, nagyobb ütem karban és lábban vagy pedig "nyújtottabb" lépések , több " repülési fázissal", erőteljesebb lendületvétellel.
Ha engedi ezt az emelkedő,lépcső. Mert bizonyos meredekség után nem igazán tud felfelé menetben nyújtani rajta az ember, jelentősen csökken a rep. idő is. Nagyjából megegyezik a menetelésnek és a futásnak a kivitelezése, és nem is halad gyorsabban az ember. Adott táv meg szint után egyébként is kb. lehetetlen "felszaladni", rettentő sok energia vész el, de legalább nem is jut ötről a hatra, előbb. Mondjuk az is igaz, hogy néha a lábszárnak az erőltetett menetelés megerőltetőbb, mint a futás. De akármilyen hosszabb távon, szerintem a gazdaságosság a kulcs, sok sok órán keresztül nem lehet csutkára tekerve, pláne sokat erőlködve a gravitációval. : )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49425) inf3rno válasza Hi!King (#49422) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kettesével, hármasával kell, ha azt akarod, hogy felmenjen a pulzus. Minél gyorsabb, annál jobb. Lefele lehet kocogni, ha több ismétlés van. Dombnál 200 méter elég kéne, hogy legyen, ha kellően meredek. Egyébként versenyre is jók ezek, pl ha dombos félmaraton, akkor reflexből meg tudod küldeni egy kicsit a dombot, hamarabb átlendülsz rajta, lefelé meg kipihened magad a következőig. Akkor van csak gond, ha végig emelkedik. :DDD Itt helyben van egy nagyon frankó kis út. Olyan, hogy emelkedik 2 kilométeren, és az emelkedő közepén 1km körül van egy kanyar. Ha valaki nem ismeri, akkor úgy gondolja, hogy ott már a teteje van, aztán megküldi a közepét, hogy úgyis mindjárt pihenhet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49426) inf3rno válasza myckey (#49424) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezek a lépcsős felfutások a vádlit edzik be elég rendesen. Utána dombon már pattog az ember felfelé, mint a gazella. Én síkon is szoktam ezzel szórakozni néha, hogy csak vádliból pattogok végig. Ja ezek inkább csak edzésre jók, nem a takarékosság a cél, hanem hogy csináljon ilyet is és ne dőljön ki versenyen, ha egy kicsit feljebb megy a pulzus, esetleg kitolja a laktát küszöböt is.

Buliban hasznos! =]

(#49427) szekra válasza szekra (#49353) üzenetére


szekra
őstag

Na most futottam egy papa tempót, ennél jobban nem tudok figyelni a pulzusra. :D Van egy kis emelkedő, azért a hullámzás.

(#49428) zzola válasza szekra (#49427) üzenetére


zzola
félisten

Jó magas. :DDD

(#49429) danielsz


danielsz
tag

Azért be kell látnom, hogy az adidas SL20-hoz képest a Pega 36 pihepuha, úgyhogy az előbbit tényleg csak gyors tempókra/résztávokra fogom használni. Mondjuk ez is volt a terv, meg erre is ajánlják :D Az adizero RC 2 már tényleg veszélyes lehet.

(#49430) szekra válasza zzola (#49428) üzenetére


szekra
őstag

Mármint a pulzus vagy az emelkedő? :D

(#49431) zzola válasza szekra (#49430) üzenetére


zzola
félisten

A pulzusod.

(#49432) tomcica válasza danielsz (#49429) üzenetére


tomcica
Topikgazda

en mondtam elore :K mondjuk SL20 nekem picit valtozott kb 100km utan,valahogy "ramallt"..a RC2 az olyan,mint volt is (pedig futok abban is rovid repuloket,emelkedoket,tempokat stb.) kemeny,mint a kad szele ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49433) tomcica válasza szekra (#49427) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nem jol mer a pulzusmerod (apple ide-oda) :N ha nincs oved,akkor amikor futas felenel ilyen 175-180-at ir allj meg es tedd az ujjadat a nyaki utoerre,szamold meg 10mp alatt mennyit ver (majd szorozd be 6x) ha nem ver 10mp alatt 28-30-at akkor nem 175-180 a pulzusod,barmit is ir az ora :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49434) parandroid válasza szekra (#49427) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jah, hogy apple watch?! Miért nem ezzel kezdted? De most komolyan: vegyél egy övet, vagy valami rendes futóórát.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49435) mobal válasza tomcica (#49433) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

A Forerunner azért jól mér ugye? :D

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#49436) myckey válasza mobal (#49435) üzenetére


myckey
veterán

A csuklós pulzusmérés nem olyan szinte követi le a változásokat, bármilyen termékről legyen szó. A konstans állapotot egész jól. Nem, a csuklós az csalóka lehet. Nem 100%. De ettől még nem rossz : )

#49437emvy
Én a mellkaspántra sem mondom, hogy 100%, az a tuti... : )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49437) emvy válasza parandroid (#49434) üzenetére


emvy
nagyúr

Az Apple Watch messze a legjobb optikai pulzusmeressel rendelkezo eszkoz a piacon, sot, a Garmin mellkaspantjanal is jobban mer. Az egyetlen dolog, ami (par evvel ezelott) jobb volt nala, az a Polar mellkaspantja. Ha kell, adom a tudomanyos peer reviewed cikket.

@myckey -- az Apple Watch jobban mer optikaival, mint a legtobb pant.

[link]

"Confirming prior research findings, we found that wrist worn devices are not as accurate as the Polar H7 Chest Strap (3,13). However, for some individuals wearing a chest strap for long-distance endurance events is not comfortable or practical. This study demonstrates that in high intensity exercise the accuracy of all devices falls off, and the Apple Watch III comes the closest to the ECG standard." "If accuracy is imperative, a chest strap or the Apple Watch III may be the best choice."

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#49438) inf3rno válasza parandroid (#49434) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hogy van a lábad? Megy már újra a futás vele?

Buliban hasznos! =]

(#49439) danielsz válasza tomcica (#49432) üzenetére


danielsz
tag

Nekem valamiért a Pega 36-nak is kell 100 km, mire jó lesz. Mondjuk nálam a talp olyan 1000 km-nél már eléggé foszlik. SL20-nál a Continental gumit elég tartósnak írják. 6-700 km-t csak kibír nálam a cucc (meg a lábam :D) , akkor már elégedett leszek.

(#49440) bajnokpityu válasza emvy (#49437) üzenetére


bajnokpityu
félisten

minden tipusnál előfordul olyan, hogy XY embernek oyan alakú a csuklója, hogy neki x tipus egyszerűen rosszul mér. pl samu haveromnál állandóan azt mondta, hogy tegye helyére, mert nem tud mérni. más tipussal meg jól működik.

csávó még a tesztelt óra nevét se irta le pontosan :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#49441) tomcica válasza mobal (#49435) üzenetére


tomcica
Topikgazda

csuklon nem igazan :(

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49442) emvy válasza bajnokpityu (#49440) üzenetére


emvy
nagyúr

Persze, csak azt akartam mondani, h altalanossagban ne fikkantsuk az Apple Watch-ot, a HR resze jo (csak az akkuideje miatt nem hasznalhato komolyabb sportra szerintem).

while (!sleep) sheep++;

(#49443) parandroid válasza emvy (#49437) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az új már lehet. Pár gennel ezelőtt iszonyat szopás volt, ismerősök sorban cserélték le a watchokat, miután hosszan sírtak miatta. Párszáz embert követek straván (nagy részét személyesen is ismerem), mostanra már szinte nincs is köztük apple watch user, pedig pár éve nagyon menő volt (a nike-s kiadásért mindenki oda volt, meg vissza). Aztán jöttek a szögletes hr-grafikonok, meg a 10k-ból hiányzó km-ek a verseny után... ;]

Inferno: Köszönöm a kérdést, őszintén szólva nem tudom... Pillanatnyilag úgy leköt a tekerés (őszig kint, azóta görgőn), hogy meg sem próbáltam már régóta. Ha kijön a jó idő, akkor rá kéne próbálni, de felénk kb egy hónapja folyamatosan esik, amikor éppen nem, akkor is vagy el van öntve minden, vagy tökig ér a sár. Ja, meg ugye lockdown volt/van, decemberben meg a covidot is kihordtam lábon. Zajlik az élet, na.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49444) tomcica válasza danielsz (#49439) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Eleg sok minosegi km benne van az SL20-ban...ha talalok learazva venni fogok meg egyet,jo cipo..es jon a kettes modell,szoval most van learazva utana mar nem lesz.
Pega Turbo-t sajnalom kicsit,szetfutottam ket parat is,es most megszunik,a Next Tempo nekem mar PATA kategoria,meg a Zoomfly-tol is magasabb a sulypontja,hosszukra jo lehet,de porgosebbekre nem hinnem.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49445) sutirablo


sutirablo
csendes újonc

Ha már hegyre futkosás, meg pulzus mérés. Hétfői emelkedőre sprint/lefele kocogás, egész hihetőnek tűnik:

(#49446) tomcica válasza sutirablo (#49445) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep munka :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49447) bajnokpityu válasza tomcica (#49441) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Neked mi a gondod vele?
nekem tök ugyanazt mérte az összes kocogás közben. (mármint a nem kinai márkák) csomószor csináltam, hogy bal kéz egyik jobb másik, és menet közben néztem, mi a hányás. kilóméterben meg 1% alatt volt a távolság difi is.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#49448) tomcica válasza bajnokpityu (#49447) üzenetére


tomcica
Topikgazda

elmer az ovehoz kepest,ossze-vissza

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49449) danielsz válasza tomcica (#49444) üzenetére


danielsz
tag

18 ezerért az SL20 szerintem nem volt rossz vétel, legtöbb helyen 25-26 ezer Ft-ra jön ki. Amúgy az az érdekes, hogy SL20.2-ből nőit lehet szerezni egész olcsón (23 ezer Ft), ahhoz képest, hogy nemrég jött ki. Gondolom a férfihez képest csak a színe más.

(#49450) tomcica válasza danielsz (#49449) üzenetére


tomcica
Topikgazda

nekem noi van fekete,piros alul,egesz ferfias...kb 18ezer ft-ert vettem mar jo regen,most viszont 28ezer ft alatt nincs nalunk :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.