Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49151) Dottorei válasza Hi!King (#49144) üzenetére


Dottorei
tag

a fadensteiget futottam már a salamandert jó lenne kipróbálni

(#49152) LanyUs válasza Chuck Norris (#49149) üzenetére


LanyUs
senior tag

Az biztos! :) Idegrendszer is megviselődik az alváshiánytól. Én Mindenkinek ajánlottam már a csodaszerem, ami az idegrendszernek, bélrendszernek is rendesen besegít. Nekem pedig nagyon bevált! Nem-nem a Viagra :) , hanem az L-glutamin aminosav. 5g még felszívódik a belekben, ezért min. 10g/adag

(#49153) tomcica válasza norby_42 (#49150) üzenetére


tomcica
Topikgazda

elsore vagtam...jelszo: "ha csapzott is a zaszlo,a rud meg all" ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49154) Hi!King válasza Dottorei (#49151) üzenetére


Hi!King
őstag

Ezt a csávót a Kienthalerhütte és a csúcs közötti emelkedőn láttam, ez egy füves emelkedő, nem köves, nem sziklás, de monoton meredek. Az emelkedő elején ment el mellettünk a gyerekkel, majd úgy harmadánál tartottunk (gyalog, nem futva), amikor már lefelé tartott a csúcsról.

(#49155) tomcica válasza Vertigo18 (#49138) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Varjuk a zoknis kalvariadat :K ;] meg a vegen valami rendvedelmi szerv zoknijara szorulsz :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49156) Dottorei válasza Hi!King (#49154) üzenetére


Dottorei
tag

Aha az elég durva ha a weichtal felől jön, a klammban nemigen lehet futni, de a lemenetin fel lehet futni. A kienthaler felett meg egyértelmű a kúszófenyők utána meg a havasigyöp - én azt jobban kedvelem főleg lefelé mint a geröllös ösvényt. Ott már van huzat rendesen...

(#49157) Vertigo18 válasza tomcica (#49155) üzenetére


Vertigo18
addikt

Még 98ban kaptam a gyakorlóhoz ilyen csúnya, fehér zoknikat. Meg asszem' valami szürke vékonyat is D:

Egyébként ma 15+ km-t toltam egy térd alá érő Nike Dri-fitben, elég jól bírta, sehol nem látszik az anyagon semmi hiba.

De a Mizuno óriási csalódás volt az egy futásával...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#49158) parandroid válasza emvy (#49140) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A tegnapi 60 km-nek síkon 32,4-es átlaggal 124 W, és 123 bpm lett az átlaga. Jó, ez görgő, tehát széllel nem kell számolni, meg nincsenek piros lámpák, kereszteződések, de amúgy érzésre pontos, emelkedőket, útminőséget pl szimulál. Futásnál nagyon meg kellett erőltetnem magam, ha 140 alatt akartam tartani a pulzust, és nagyon ritkán sikerült. Az is igaz, hogy a januárt eléggé meghúztam most, és a covid után rengeteg volt az alacsony pulzusos, alapozós kör, ami talán kezd végre beérni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49159) inf3rno válasza Vertigo18 (#49157) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sajnos a cipőiknél is ugyanez van, hogy a felső rész kilyukad idő előtt. Szerintem gyenge az anyag, amit használnak hozzá.

Buliban hasznos! =]

(#49160) xy.zsolt válasza parandroid (#49158) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Gondolom a futópadon történő futásnál is más lenne a szitu :F

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49161) sutirablo


sutirablo
csendes újonc

Nekem a hétköznapok most úgy néznek ki, hogy legkésőbb 4:35-kor kelek, hogy 5-kor már az utcán legyek és 6-ig, ami belefér. Nem sok, de most ennyire futja (haha) és már be is állt erre a bioritmusom. Egyelőre minden másnap megyek hajnalban és hétvégén napközben egy hosszúra, így jön össze a heti 50-55 km.

Ikreim vannak, 2,75 évesek, háztartást alapvetően én vezetem, éjszakákat én viszem (bár ez már nem jelent minden estés elfoglaltságot, kop-kop), mégis a kijárási korlátozás, ami most leginkább visszafogja a km gyűjtést: este fektetés után már nem tudok menni; pulyák 6:15 körül kelnek, addig szeretek hazaérni (nem az a hosszú házasság titka, hogy anyuci egyedül küzd a két pizsamással, amíg apucika futkos, meg hát a gyerekekkel töltött idő a futás előtt van a fontossági sorrendben).

Múltkor volt szó itt a köszöngetésről, hát fél 6-kor, -10-ben mindenki leklesen biccent, meg integet, aki olyankor kint van, komolyan is gondolja :DDD

[ Szerkesztve ]

(#49162) mobal


mobal
MODERÁTOR

Mondjuk már két hetes, de sikerült egy ilyet produkálnom. Remélem egy év után nem annyira gáz 😁

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#49163) Never79


Never79
tag

Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, szerencsére minden rendben volt. Mondta doki, hogy látszik is a szívemen, hogy futok. 45-ös nyugalmi pulzust produkáltam vizsgálat alatt :).
Amit kivettem szavaiból, hogy a szívultrahang csak a vizsgálat következő lépcsőfoka, ami akkor kell, ha az EKG és a labor valami furcsaságot mutat. Sokan ugyan azt tapasztalják, mint én, futás közben "alap" pulzus oké, de amint nagyobb tempót diktálnak, a megszokottnál jobban felmegy az érték. 2 hónapja ha emlékeztek, nyafogtam itt, hogy nem bírom kifutni a 176-ot, most láttam 180-as értéket is, lassabb tempóhoz társulva. Szerinte 2-3 hónap, mire visszaáll rendes kerékvágásba minden, persze ez egyénfüggő is nagyon.

(#49164) itouchfan válasza parandroid (#49158) üzenetére


itouchfan
senior tag

Hát, szerintem ezt nagyon nem lehet így összehasonlítani (kint vagy görgő). Biztos, hogy kint legalább 2-3 km/h-val alacsonyabb átlagot megy mindenki, mint görgőn, ugyanazon a pulzuson. De pl ismerősom tényleg komolyan bringázik, versenyzik, Zwiften simán megy szintes pályákon is 36-37-38-as átlagokat 140 pulzuson, kint meg 27-28-29, síkon megvan neki 30 körüli átlag. Mindenesetre véleményem szerint nem összehasonlítható a görgő és a valós átlag, ahogy a futás pulzusát sem érdemes 1 az 1ben hasonlítgatni a bringához. De ez nagyon off itt, nem is folytatom.

[ Szerkesztve ]

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#49165) Studi válasza mobal (#49162) üzenetére


Studi
addikt

Én hétvégén léptem át a 15km határt először. El is fáradtam. És a tempóm is lassabb volt. :D

(#49166) parandroid válasza itouchfan (#49164) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, én is látok straván csuda dolgokat. A gumisurlódós ellenállásos ‘buta’görgőn, ahol a user állítja a nehézségi szintet, úgy lehet csalni, ahogy az ember nem szégyelli. Értelme nyilván nincs, de sokan leszarják, aztán mennek a csodaidők stravára. Nekem a görgő szoftvere állítja az ellenállást (tacx flux s). Ennek is megvannak a maga korlátai, meg biztosan nem 100%-ban pontos, de nagyjából olyan időket megyek azonos terheléssel, meg kb azonos emelkedéssel, mint kint szoktam, szóval mondjuk, hogy ok. Minusz forgalom, minusz szembeszél (bár ugye hátszél sincs). Aztán majd ha ki lehet megint menni tekerni, meglátjuk, mit fejlődtem.

Szerk.: Nem tudok mobilról linkelni, de tavaly szept 16-ról van egy kb 100k-s kinti tekerésem 29,5-es átlaggal, 800+ m szinttel, 155-ös átlag pulzussal. Pedig akkor sehol nem voltam a mostani formámhoz képest. Attól meg, hogy igazán jó legyek, még most is messze vagyok.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49167) LanyUs válasza sutirablo (#49161) üzenetére


LanyUs
senior tag

Jé vannak itt ám apukák még! Szuper! :C Elég hasonló a napi rutinunk reggel! Szinte egyezik a Strava calendar is kb. ( persze a tempóm bizonyára lassabb, mert a cél szentesíti az eszközt ). Január Nálad is ilyesmi lehet gyakoriságra :R :

(#49168) Perillustris válasza sutirablo (#49161) üzenetére


Perillustris
senior tag

"2,75 évesek" Így sem láttam még leírva kort.

:DDD

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#49169) Chuck Norris válasza Perillustris (#49168) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Nagyjából most lehetnek 1000 naposak, az egy jó indok az ivásra a futásra.

(#49170) // Chaka //


// Chaka //
tag

Hát megint itt kötöttem ki. A korlátot számomra újra a lábujjaim jelentik. Tekergettem rájuk ragasztószalagot. Amelyiket kihagytam, mert már nagyfiú, és már kibírja ... hát nem. Nagyon baba a bőröm. Van valami iparosabb és gyorsan használható izé?

Több ezer telefonszámot tudok fejből, csak azt nem tudom, hogy melyik kié.

(#49171) Chuck Norris válasza // Chaka // (#49170) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Próbáld ki azt, hogy bekened a lábad sudocrem-al, vagy valami jó vastag kenőccsel mielőtt ráveszed a zoknit. Ha ez nem jön be akkor ez a második tippem: [link].

(#49172) inf3rno válasza // Chaka // (#49170) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sudocrem vagy vazelin, ami súrlódás csökkentő. Saját tapasztalat még, hogy a zokni anyaga sokat számít. Azt hiszem polietilén, poliakril, ami jó, de már régen néztem, lehet hülyeséget írok. Meg persze a cipő is számít, ha szűk valahol, akkor jobban dörzsöl. Olyat is láttam már, hogy a talpbetét volt túl kicsi a cipóben, és a talpélen nőtt vérhólyag.

Buliban hasznos! =]

(#49173) myckey válasza // Chaka // (#49170) üzenetére


myckey
veterán

Injinji trail
Amióta ezt a zoknit használom, lábfej teljesen rendben van... sok órás / mindenféle terepesszintes eseményen is, ahol fokozott igénybevétel van. Vazelint is használok, de ezt inkább hidegebb alkalmakkor. Meru Guard összességében jobb, drágább ugyan, de alig kell belőle ( lanolin, méhviasz, sheavaj, és növényi szilikon )

Más....
BükkTrails -CST.- kapcsán...Belus Tomi ( UTH win stb.. ) tegnap ment egy 10:57 et [link] Ezt duplázta, oda és vissza. 100kilo kb. 3200-3400m Up. Csak úgy, lazán ..
Halama Levi, aki időben ezen éppen az első...pár napja állított Szénás Kör csúcsot. 75km 6:49 :R

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49174) tomcica válasza myckey (#49173) üzenetére


tomcica
Topikgazda

zajlik akkor ott is az elet :C :C :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49175) myckey válasza tomcica (#49174) üzenetére


myckey
veterán

Csak szerényen : )
[link]
Éppen kis "sörözgetés" is belefért Tominak, #hóbanfagybanlatyakban have fun !

Indulok én is, bohóckodom egyet lánccal....csak a toronyórát hagyom idehaza.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49176) Maximum1


Maximum1
őstag

(#49177) tucsok. válasza Maximum1 (#49176) üzenetére


tucsok.
senior tag

Egyetértek :C

"So say we all"

(#49178) // Chaka //


// Chaka //
tag

Köszi szépen a tippeket. Rendelek egy lábtyűt meg valami kencét a Decathlonból, aztán majd lesz valami.

Több ezer telefonszámot tudok fejből, csak azt nem tudom, hogy melyik kié.

(#49179) myckey válasza Maximum1 (#49176) üzenetére


myckey
veterán

Kedvelem Csipit, szeretem az egyéniségeket, akik kilógnak....
Éppen Vadrózsán voltam tavaly, aminek a legnagyobb távja elmaradt ( 159km és 7200m UP ) ötvenesen mentem...De Csipi, Ő lenyomta a nagyot : ) Mikor beszéltem vele, jól elvolt.... : ) meséltem már sztm

Van még persze embert próbáló esemény idehaza....Az említett Vadrózsa 160 a Mátrában, vagy a Galyavár körverseny ( 18kör, 132 km és 8700m Up, de volt asszem 21 kör is, az 155km és 10100m Up ) esetleg, Mátra 115, Kazinczy 200...UTH ( szintidő miatt ) .
De ellátás nélkül, 30 óra alatt ezt a távot és terepet leküzdeni ... no comment, Életre szóló dolgok.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49180) xy.zsolt válasza myckey (#49179) üzenetére


xy.zsolt
őstag

A házam elől indul (ha nincs covid) a Fertő tó kerülő futás....az sem rövid, kb115km....esélyes, hogy min 15km/h-s, nem ritkán 25km/h feletti szélben....kb mintha emelkedőre futnál. Amúgy a szint csak 400m

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49181) Agony


Agony
aktív tag

top4running.hu oldalon vannak most kuponok, amik 2021.01.29-én éjfélig érvényesek mindenre (akciós cikekkre is), ha esetleg valakit érdekel:

WINTER1
3000 Ft kedvezmény 36 000 Ft feletti vásárlás esetén
WINTER2
6000 Ft kedvezmény 60 000 Ft feletti vásárlás esetén
WINTER3
11000 Ft kedvezmény 90 000 Ft feletti vásárlás esetén

Start with a whisper, end with a scream!

(#49182) myckey válasza xy.zsolt (#49180) üzenetére


myckey
veterán

Van még más rendezvény is, amit nem említettem, amin voltam, egyebek ésatöbbi....
A terepet és a távokat próbáltam közös nevezőre hozni. De nem is lényeges igazából : ) : ) :R

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49183) Maximum1 válasza myckey (#49179) üzenetére


Maximum1
őstag

Én csak koca futó vagyok a szigeten, de imádom olvasni az ilyen beszámolókat, többek közt a Tieidet is, meg persze itt a fórumon mindenkié építő jellegű számomra.
Túrázok, bringázok, néha ferrátázom és dzsogingolok.
Elég jól ismerem a Pilist és a Börzsönyt, imádom amikor olvashatok beszámolókat onnan.

(#49184) BenQhunria


BenQhunria
tag

Valakinek van eladó, mellkaspántja,Magene Mover H64 v. Garmin kompatibilis?

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#49185) myckey válasza Maximum1 (#49183) üzenetére


myckey
veterán

Megérte felkelni : )

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49186) Chuck Norris válasza xy.zsolt (#49180) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Hol, Okában? (Oggau) Azt írták legutóbb, hogy idén is megtartják, március közepére van most kiírva.

(#49187) xy.zsolt válasza Chuck Norris (#49186) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Hegykő. Amire te gondolsz az osztrák szervezésű

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49188) Chuck Norris válasza xy.zsolt (#49187) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Megnézem az oldalukat, ha tudok elmegyek erre is, ebbe az irányba még soha nem kerültem meg a tavat. Mondjuk nehéz lesz az osztrákokat überelni, az az egyik legprofibb szervezésű legjobb hangulatú rendezvény amin voltam idáig. A célban ott állnak a kislányok éjjel a mínusz kevés fokban és mindenkinek örülnek aki beér, először meg is lepődtem, hogy mi ez a nagy banzáj, hogyhogy nem csak unottan a nyakamba akasztják az érmet mint ahogy errefelé szokás általában.

(#49189) sutirablo válasza LanyUs (#49167) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Vannak :)
Mobilról nem sikerült előcsalni a naptárat, de a bogyósom alapján hasonlóan nézhet ki, csak nekem kicsivel kevesebb (167) km gyűlt eddig össze.

Perillustris: nekem is fura volt leírni, de számolgattam és pont ennyi idősek :)

[ Szerkesztve ]

(#49190) Dottorei válasza Chuck Norris (#49188) üzenetére


Dottorei
tag

Bécsi maraton nagyon jó szokott lenni, legutóbb mintha ázsiában futottam volna annyi sárga. Tömeg, de top szervezés végig fizetett tapsoncok, frissítő állomások. A Fertőtó kerülő szerintem szar a huzat és a látvány miatt, a hegyi futóversenyeik viszont über.

(#49191) tomcica válasza Maximum1 (#49176) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49192) emvy válasza BenQhunria (#49184) üzenetére


emvy
nagyúr

Van, alig használtam.

while (!sleep) sheep++;

(#49193) norby_42 válasza myckey (#49175) üzenetére


norby_42
aktív tag

Jól értem, futott 100 km-t, benne az Ódor-várba felmenő meredeket fel és le is, jégen?
Ember! :R

Eat pasta, run fasta

(#49194) Dottorei válasza norby_42 (#49193) üzenetére


Dottorei
tag

Az Ódorra melyik oldal felől? Völgyfő vagy a Hór? Futottam a gejzírtől a Vörösre fel hóban-fagyban.

[ Szerkesztve ]

(#49195) norby_42 válasza Dottorei (#49194) üzenetére


norby_42
aktív tag

A Hór völgyből a turistaút az, ami szivatós.
Pl. https://bukkinyulsz.hu/#/leiras/hu/26

Eat pasta, run fasta

(#49196) Hi!King


Hi!King
őstag

Most nézem, végre van all sports heatmap Strava-n, tehát már nem csak futás és bringázás van, hanem más activity-k (pl. túrázás) is rajta vannak. Kár, hogy az elmúlt 2 évben, mióta trackelek, viszonylag kevesebb külföldi túrám volt, 2019-ben autóbaleset miatt, 2000-ben a járvány miatt, de így sem néz ki rosszul.

(#49197) sutirablo


sutirablo
csendes újonc

Párszor szóba került már itt is, hogy érdemes lehet rápróbálni a Coros órákra is, de való világbeli tapasztalatot még nem nagyon láttam. Na, nekem múlt héten hozott a futár egy 42 mm-es Apexet.
Első benyomások nagyon pozitívak: minőségi, baromi jól néz ki, élőben sokkal szebb, mint képeken. Ez már az 1.5 verzió, tesztekben a régebbieket látni, enyémnek vékonyabb a lünettája. A tekerentyűs kezeléstől kicsit tartottam, de a gyakorlatban jól működik, még futás közben is.
GPS-t még nem vetettem alá mélyanalízisnek, de a térképen oda rak amerre futottam, utca jó oldalára, az is látszik, ha kikerültem valami kisebb akadályt, erdőben sem mutatott butaságokat. Eddig egy Amazfit Bipet használtam, kb. most is hasonló helyeken mutatja azt a Strava, hogy a patak közepén gázoltam, mint amikor azzal mértem. Pulzusmérőt nem tudom mivel összevetni.
A running power jópofa, minden apró szintkülönbséget rögtön lereagál, így tudatosabban lehet támadni az emelkedőket. Hiányossága, hogy a széllel és a felület minőségével nem tud mit kezdeni.
Alapvetően az alkalmazás se rossz, de elég zavaró hogy a grafikonokba nem lehet belenagyítani, mert az ordinátán a skálát elég furán találja ki magának, pl. cadence 0 – 350, ami tök jó, de így csak egy csík az egész, mert a 170 +/- 5 eléggé össze van nyomva. Cserébe szinte mindennel szinkronizál, úgyhogy, ha érdekel valami részlet megnézem Runalyze-on.
Alvást pontosan méri, megjegyeztem, hogy mikor kellett kelni pulyákhoz és az óra is feljegyezte, hogy akkor ébren voltam.
Aksi első körben egy hetet bírt, de még sokat nyomkodom és a bölcsibe is csiganyál navival megyek :B
Amióta nálam van jött új firmware is, új feature-ökkel, ami tök szimpi, tekintve, hogy az óra több, mint 2 éve jelent meg.

Összességében eddig elégedett vagyok vele, de még bejáratós.

(#49198) Dottorei válasza norby_42 (#49195) üzenetére


Dottorei
tag

aha ismerem, lehet szuszogni ott is

(#49199) myckey válasza norby_42 (#49193) üzenetére


myckey
veterán

http://www.bukktrail.hu/bukkalja-50-instantrail/
Igen, ezt csinálta 2x, Tomi. Normál, majd utána inverzben.
Az lesz a szakasz, Hór -kék jelzés, ami a romjelzésen megy fel. 300m - 520m fölé, 800-900m távolság alatt, kb. ( 30% + )

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#49200) #76500480


#76500480
törölt tag

Decathlonos cipőből melyik jó FM-ra, időhiányában 10+ km távra? 4:30 as idővel azaz 13-13,5 kmh sebességgel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.