Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49101) bandus válasza parandroid (#49095) üzenetére


bandus
veterán

azt is csécsei zoli tartja, vagy "csak" a 24 órásat?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#49102) sharp4 válasza Dottorei (#49089) üzenetére


sharp4
őstag

A kör méretétől függ, hogy milyen távolságot mérnek az eszközök. A pozició frissítés gyakorisága a mérvadó. Egy 400-as pályán elég különböző eredmények lennének, akár 10% eltéréssel.

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#49103) Hi!King válasza bajnokpityu (#49087) üzenetére


Hi!King
őstag

Minden attól függ, kinek a kezén, mert bőrszín, szőrzet, csontozat, erezet függő, nem vagyunk egyformák. A legjobb csuklós pulzusmérő szenzorok is képesek megzavarodni, és akkor teljesen hülyeséget mérnek, nyilván az olcsó kínai vackoké sokkal nagyobb eséllyel.

(#49104) parandroid válasza bandus (#49101) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Valami olasz a rekorder most 100k-n. Ez ugye kimondottan futópados idő. 50k-n tavaly Flo már megcsinálta a világrekordot 2:57:25-tel. Azóta valami svájci meg is döntötte, de csak 50 mp-cel. Most 6:39:25 a cél, ehhez 3:59-es km-enkénti tempó a terv.

Bocs, csak friccül találtam infót: [link] .

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49105) kilinked


kilinked
csendes tag

Adidas Adizero PRO-t próbálta már valaki (Csere Gazsi írta a facen, hogy kapott egyet)? Vélemény? Nekem az, hogy k. drága és amatőr sportolóként nem hiszem, hogy megéri. De persze szívesen kipróbálnám pár km erejéig.

[ Szerkesztve ]

(#49106) parandroid válasza kilinked (#49105) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ha jövőre megjelenik az új, akkor outletben megkapod fél-, vagy harmadáron. Addig próbáld ki a tavalyit, egy éve az volt a világ legjobb cipője.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49107) tomcica válasza kilinked (#49105) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vegyel egy Nike Zoomfly-t,igaz nehezebb, de 3:20min/km iramot siman lehet benne hozni :K meglesz a feeling, h milyen egy karbontalpas cipo es kimeli a penztarcadat. (ha learazva rafutsz).
Saucony Endorphin Speed nejlon lapos, szinten jokat irnak, az nem volt meg a kezeim kozott.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49108) tomcica válasza parandroid (#49106) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igy-igy, sot sokszor a profik "nehez" edzocipoje boven eleg nekunk.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49109) Hi!King válasza tomcica (#49065) üzenetére


Hi!King
őstag

Na, azóta még csak a vasárnapi futásom volt benne, hétfő-kedden más-más cipőkben futottam. Egy 17 km-es könnyűt futottam az előző napi 30+ km hosszú után, volt benne egy Gellért-hegy fel-le, meg volt egy-két sprint (a zöld lámpák eléréséhez :-)).

Olyan sok részletet nem tudok mondani, főleg korábbi cipőimhez tudom hasonlítani, de egyelőre úgy néz ki, hogy nagyon bevált, semmi kifogásolni valót nem találok rajta. A külső és a belső talpa nem sokban különbözik a Kiprun Longtól, a Saucony ISO Ride 2-höz képest érzésre kicsit puhább a csillapítása, ami érdekes, mert amúgy érzésre nem tűnik fel, de egyébként kicsivel vékonyabb a talpa, mint a Saucony Ride-nak. A felső rész elől, ami nekem kicsit szokatlan, mert nem volt még ilyen cipőm, ilyen lábhoz igazodó, zokni szerű jellegű, tehát magától nincs tartása, és szél befújós vászon (mondjuk aznap fújt is rendesen), de amúgy kényelmes volt, és ugyanazon méretben egyszer sem nyomta a lábujjaimat, míg a Kiprun Long és a Saucony Ride igen, főleg lefelé. Részben ezért, meg részben talán a jó talp kialakítás miatt, lefelé is jól tudtam benne futni (ami elég sok cipőre nem igaz sajnos).

Egyébként előtte utánanéztem, a KS Light a Long súlycsökkentett "utódja" (van Long 2 is), a KD Light pedig a Fast utódja, a KD Plus pedig utóbbihoz képest abban több, hogy megkapta a Long és a KS Light K-Ring névre hallgató sarokcsillapítását.

Nekem jó mindenes lesz, ha a következő futásokkor nem csalódok benne valamiért. Tavasszal valószínűleg ebben fogok futni félmaratont, majd maratont, kivéve ha kedvet kapok ahhoz, hogy előbbit a Kinvara-ban fussam.

(#49110) tomcica válasza Hi!King (#49109) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Koszi :R ha atjutok decathlonba majd kezbe veszem oket, fel is probalom, legyen legalabb annyi szemelyes benyomasom roluk.
Kinvara az felem igazi mindenes, de inkabb gyors rovidebb es laza km gyujtesre hasznalom/tam. Hosszura Pegasusok, Adidas Boston, SL20, ha elesebben kell akkor Nike Zoomfly.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49111) Hi!King válasza tomcica (#49100) üzenetére


Hi!King
őstag

Amit te csinálsz, hogy reggel és este, az nem jön ki időben a legtöbb embernek. Mert még több időt szánni csak reggel vagy csak este, az sokaknak összejön, ráadásul nettó 2 óra az kevesebb bruttóban, mint 2 * 1 óra, a járulékos dolgok miatt (öltözködés, zuhanyzás, esetleg utazás a helyszínre, ha rossz helyen lakik az illető). Viszont napi 2 nélkül ott a korlát, hogy egy-egy edzést ugyan ki lehet tolni akár 3 óra hosszúra is, de csak heti max. 1-et vagy 2-t, míg a reggel-este simán kiadhatja regenerálódásban átlagban a napi 3 órát is.

De értem mit mondasz, ha korlátlan ideje lenne mindenkinek, akkor is regenerálódási korlátokba ütköznénk, sok év után is egyén függő, hogy ki mit tudna kihozni maximum. Sokan azt hiszik, hogy a tehetség csak az, hogy ugyanakkora edzésmunka mellett ki tud jobb időt futni, pedig végsősoron a terhelhetőség még fontosabb tényezője a tehetségnek.

(#49112) Hi!King válasza tomcica (#49110) üzenetére


Hi!King
őstag

A Kinvara nekem úgy nem mindenes, hogy épp hosszút nem szoktam benne futni, és tempót is ritkán, inkább dombozás, interval, felmérés 10k-ig.

(#49113) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Jó, hogy nem kapkodtam el a cipő vételt.....4nap kocogós tempó után ma futottam kicsit gyorsabban és az tűnt fel, hogy már a 4.50es tempónál is talpközéppel fogom a talajt....így gondolom totál felesleges lenne egy sarkánál túl csillapított cipő :F

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49114) parandroid válasza xy.zsolt (#49113) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Gyors lesz az a tempó az ízületeknek megint! Az a fránya izommemória... Ráadásul nálad még tetézi a bajt (khm, szóval érted), hogy kardióból is bírod a bringa miatt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49115) xy.zsolt válasza parandroid (#49114) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Nem tervezem ilyen tempóban nyomni csak azért mégis kíváncsi voltam megy-e fájdalom nélkül. :) Szerencsére nem fáj semmim...kop kop kop. Haladok tovább a lassan jársz tovább érsz úton :)

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49116) Perillustris válasza Hi!King (#49111) üzenetére


Perillustris
senior tag

Nem véletlenül kezdtem el 2012-ben munkába járni futni és onnan is haza. Így a közlekedésre szánt időt használtam fel és napi kétszer is összejött átlagosan 4x hetente (hétvégén meg egy hosszú). Hazafelé ráadásul már mehettem hosszabb útvonalon is akár és erősebbeket is, már nem számított, hogy érkezem meg. :DDD

Homofiszos időkben sokkal nehezebb rávennem magam a reggeli elindulásra, hogy ugyanoda érkezzek vissza 40-50 perc múlva, de az estiket majdnem mindig élvezem. :))

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#49117) Hi!King válasza Perillustris (#49116) üzenetére


Hi!King
őstag

Ez korábban nálam is felmerült, csak mire eljutottam volna a megvalósításhoz, kétszer munkahelyet váltottam, a mostaninál meg nincsen zuhanyzó. Így visszafogottan, hogy le ne izzadjak, bicajozok.

A megváltást viszont az hozta, mikor feleségem 5:45-kor kelt, mert 8-ra járt nagyon messze, én meg 7:30-kor kényelmesen, mert a közelbe 9-re, én meg sokszor volt hogy 5:45-kor felébredtem, és már nem tudtam újra elaludni. Este meg legtöbbször későn érve már nem volt kedvem futni. Így egyszer csak fogtam magam, felkeltem mikor ő, és futottam reggel. Ezt még megszakította 6 hónapra egy messze lévő, 8-ra járós munkahely fél évre (akkor az út egy részét bubiztam), de utána egyre többször futottam reggel, majd eljutottam oda, hogy minden hétköznap reggel futok. Tavaly télen meg feleségem kitalálta, hogy inkább későbbre jár, meg elkezdett autóval járni, így megfordult a dolog, én 5:45-kor kelek és futok(néha kicsit korábban vagy később, attól függ milyen futás), ő 7:30-kor. Volt amikor egész héten, de mostanában mindketten 2 napot home office-ozunk, ilyenkor van hogy akár 3 órát futok, a legtöbb egy egész maraton volt reggel. De este azóta soha csak hétvégén egyik nap még, mikor nem túrazunk.

Most úgy néz ki, olyan max. 125 km / héttel tetőzik a dolog, ennél többre nincs időm, de ez is csak bizonyos időszakokban, viszont heti 70 alatt már rosszul érezném magam.

(#49118) Chuck Norris válasza xy.zsolt (#49113) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ha jól emlékszem legutóbb az volt a mondás, hogy középnél, vagy inkább előrébb kell leérnie először a talpnak. A sarokra érkezünk, végig gurítjuk technika már nagyon rég kiment a divatból miszerint a rázkódás szétveri az egész testet.

(#49119) xy.zsolt válasza Chuck Norris (#49118) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ezt értem én, de akkor minek olyan eltúlzott sarokcsillapítású sok cipő :F Bizonyos tempó alatt oké, hogy inkább érkeztem picit a sarok felé....de annyi ember fut minden alkalommal pl 5.30/km idő felett, hogy emiatt van létjogosultsága?

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49120) danielsz válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


danielsz
tag

Mert sokan odaverik a sarkukat. A sarokra érkezés nem feltétlenül baj, ha az nem jóval test előtt történik (agresszív sarokra érkezés), erről itt is volt asszem szó nemrég. Egy Nike Pegasusnál pl. nincs túlépítve a sarok, nálam az a rész nem is igen kopik.

(#49121) ígyvanferi válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Azért azok a cipők, amik gyorsasági munkához ajánlottak, azoknál nem jellemző az eltúlzott sarokcsillapítás. De igen, valószínűleg ez is benne van, hogy a hobbikocogónak, aki csak egészségmegőrzés, meg fogyás, meg hogy legyen valami mozgás az életében céllal fut, neki inkább legyen túlbiztosítva saroknál.
A sarokra érkezés témában meg nem akarom ismételni magam, úgyhogy csak linkelem a hsz.-t: [link]. Nincs azzal baj önmagában.

(#49122) danielsz válasza ígyvanferi (#49093) üzenetére


danielsz
tag

Átlagos magasságú vagyok, asszem 177 centi (ha azóta össze nem mentem :D), a lábaim is átlagos hosszúságúak. Szerintem bizonyos izmok kötöttsége/gyengesége okozza a problémát.

(#49123) Chuck Norris válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Be lehet gyakorolni aztán utána már rutinná válik, én úgy szoktam le a sarkazásról, hogy megpróbáltam kicsit előre dőlve, nem görnyedve, futni, persze gondolom ezt is lehet szinte a végtelenségig csiszolni. Ha rákeresel a helyes futótechnikára nagyon sok találat lesz.

(#49124) parandroid válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Futásnál kb az az 5:30-6:00, ami bringán a 30-32 kmph. Sokan tudják, de ha megnézed straván, a hobbifutók / hobbi kerékpárosok jelentős része ennél lassabb. Futásban nekem is 3-4 év volt nulláról kezdve elérni az 5:00-s tempót, és így 40 fölött sokkal több ebben már nem is volt benne, pedig én tényleg egészségtelenül sokat futottam az edzettségi szintemhez képest - meg is lett az eredménye. Bicaj most kicsit más, mert itt a futásból álltam át, igaz, fél év kihagyás után, de azért volt cardio-alap, de itt is volt munka bőven még a 30-as átlagért is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49125) Hi!King válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem érkezek sarokra, de attól még 5:30 vagy az aaltti tempónál is hasznos a sarokcsillapítás, főleg aszfalton, mivel a talpam eleje után, vagy középtalpas érkezésnél kb. egyszerre a sarkam is leér. Még a Kinvara-nál is jó hogy van egészen jó sarokcsillapítás, pedig ott a kisebb drop miatt hosszabb az útja a lábam természetes csillapításának, mire a sarkam is leér. Plusz gondolj meredek lejtőkre, ahol nem is biztos hogy tudsz a lábad eldjére érkezni.

(#49126) Hi!King válasza parandroid (#49124) üzenetére


Hi!King
őstag

Orsszágutival? Mert nekem trekkinggel a 30-32 km/h az inkább valahol a 3:50 körüli tempóhoz hasonló intenzitású, 22-23 km/h pedig az 5:30-hoz hasonló.

(#49127) tomcica válasza xy.zsolt (#49119) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vastag sarku cipoben 6:00-tol lassabban is lehet futni,ugy hogy a labad elso felevel fogsz talajt,surubben kell lepni es rendes tehnikaval csinalni.Van nekem 12mm cipom is,meg 0mm szinten,mindkettoben ugyanugy futok :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49128) parandroid válasza Hi!King (#49126) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, országútira gondoltam - bicajos topikból ismerjük egymást Zsolttal, mind a ketten országútit hajtunk, csak ő gyorsabban.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49129) tomcica


tomcica
Topikgazda

[link]
itt a Nike Alphafly,brutalis sarokkal,es megsem fognak talajt vele.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49130) LanyUs válasza Hi!King (#49117) üzenetére


LanyUs
senior tag

Reggel éhgyomorra maraton? :C :R Kemény vagy! Nekem pár napja nehezen megy a reggeli alapozás is. Csinálom, mint egy robot, ma pl. 06:50-el "toltam neki" :) Fejhallgató már alap! Gyilkos napirendet vett fel az 1 éves... 22 után alszik el és 04:00-kor ébreszt. Ott már necces a visszaalvás, mert 1 órára vissza még fáradtabbá tesz, de ha kelek, akkor estére game over :( 1-1 alkalommal még verhetném a mellem, hogy sima liba, de már 3 éve ez megy :)

Amúgy én is tervezem ezt a reggeli 42 km-t. Volt aminosav, gél vagy csak úgy durr bele futás lett?

(#49131) tomcica válasza LanyUs (#49130) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem lehet azt az 1evest valahogy hozzad csatolni es kimenni totyogni? Mittomen ilyen kenguruba bugyolalni?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49132) LanyUs válasza tomcica (#49131) üzenetére


LanyUs
senior tag

Erre volt megoldás a babakocsi, de éjjel alvás alatt a nullába kivinni már nem szerencsés. Nem gond! Etetés -> körbe barikádolás, hogy ne essen le az ágyról, azt megindulok, csak néha jelez a test, hogy bizony aludni kell többet... Na meg ilyenkor többet nyafogok :) Reggel lustán szedem a lábaim, nyekkenne a nyaka rajtam sokat a fel-le mozgástól. Ez lesz a 8. hónap alapozós ( abból 5 hó nomál - 3 hó level II. alapozás ). Kigyorsítás spec edzés nincs, ennek ellenére nekimegyek a 42-nek, de csutyiban, titokban, nem említve itt, hogy ne legyen "kényszeres" :)

(#49133) parandroid válasza LanyUs (#49132) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A kevés éjszakai alvásra muszáj rásegíteni egy délutáni szundival. Így sem ugyanaz a dolog.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49134) xy.zsolt válasza parandroid (#49124) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Futásnál kb az 5:30-6:00, ami bringán a 30-32 kmph :Y
A reggeli szinte éhgyomorral futás gondolom arra is jó mint a hasonló tekerés....a beépült zsírból használunk energiát nem pedig a bevitt kajából.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49135) tomcica válasza LanyUs (#49132) üzenetére


tomcica
Topikgazda

3honap level 2 alapozas eleg...valthatnal egy elezesre - felmeres - kipihenes/restart es uj ciklus.Ennyi ido alatt mar adaptalodik a test,kell a mas fajta inger...ez esetben tobb nyelgaz 9kevesebb heti km).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49136) LanyUs válasza parandroid (#49133) üzenetére


LanyUs
senior tag

Az megvan! 07:40-16:00 törvények, számok, majd irány haza ( közben heti egyszer gyors bevásárlás ), majd hazaérve a 3 évessel elmegyünk a szokásos 3-4 km bringa körre. Én kocogok és figyelek rá ( esés, forgalom ), lejtőn fogom a grabancát, ha elfárad egykezes súlyzósként cipelem haza a 14 kg-os fenekét :) Játék, konyha, fürdetés és újra tábla... Ez most egy ilyen életszakasz. Öröm, boldogság, fáradtság, párkapcsolat meg a csúcson természetesen :) Bezzeg a kölykök előtt, amikor a legnagyobb dilemma az volt az életben, hogy épp merre menjek és fussak-e vagy a bringa vagy szauna vagy kangoo legyen a program :D :D

(#49137) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#49134) üzenetére


xy.zsolt
őstag

amint a hőmérséklet engedi én inkább tekerek a reggeli eszpresszó + 2-3 zabkeksszel 40km-t mint délután. Na, akkor a futásnál is erre állok át....könnyebbnek érzem délelőtt a mozgást és futásnál a hőmérséklet sem szab határt.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49138) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Mizuno rövid zokni, rögtön 3 darabost rendeltem csomagban. Jó kis vékony zokni, elég kényelmesnek tűnt, sajnos linkelni nem tudok, mivel 3 helyről vettem összesen 7 féle zoknit. Egyetlen egy 11 km-es futás során a nagylábujjnál kilyukadt. Direkt más cipőt húztam, nehogy az a vád érjen, hogy csúszkál benne a lábam és levágtam a körmöket is.

Legközelebb Compressport jön.

Tovább folytatódik a zoknis agóniám. A végén még ki kell próbálnom az itteni ajánlásokat. ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#49139) tomcica válasza tomcica (#49135) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha maraton a cel,akkor az elezes az arra specifikus munka (nem pedig vo2max es meg gyorsabb ismetlesek!!!).
Az intervalok v darabolt tempok kb felmaratonos celtempon mennek,egyre rovidebb pihenokkel 8-10km minosegi munka (+ a pihenok).
A hosszu futas maraton specifikus anyagcsere edzes,ez maraton celiram +10-15mp neked,szoval viszonylag kenyelmes futas,DE 20km es epited fel 28-30km-ig.
2honap ilyen munka az elezes.
MInden mas edzes laza regeneralo,vagy laza joleso (normalis alapozos).Heti 2x a laza vegen nehany db rovid gyorsito es rovid emelkedo sprint.
Mi epp ebben a fazisban vagyunk ;] :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49140) emvy válasza parandroid (#49124) üzenetére


emvy
nagyúr

Az meglepo. Nekem a 30 kmph bringaval olyan 155-os pulzust eredmenyez (nyilvan ha elkezdenek tobbet tekerni, akkor javulna), 155-os pulzus futasnal 5:15-5:20.

while (!sleep) sheep++;

(#49141) Hi!King válasza LanyUs (#49130) üzenetére


Hi!King
őstag

Az konkrétan durr bele futás volt, pár korty vizet leszámítva. De amúgy magamhoz viszonyítva könnyű tempó, alacsony pulzus. Meg nem volt maratonig tervezve, hanem 35 körülre, aztán 38 körül értem volna haza, és akkor már futottam még egy kis kört másik irányba. Meg ez akkor maratonra készülve (nem erre, hanem egy versenytempósra, ami utana meg is volt) minden héten volt egy 30-35 km, ez meg ennek az időszaknak a maximuma volt. Elég alacsony tempóban a szervezet aranyaiban sok zsírt éget, így lassabban fogy el a szénhidrát, ez lehetett a titka, hogy nem estem össze.

Most is elkezdtem csinálni a heti egy nagyon hosszút, egyelőre 31.5 km-esek a leghosszabbak, viszont most nem fogok 35 km fölé menni. Márciusban félmaraton virtuális versenyként, áprilisban jó esetben maraton versenyen.

(#49142) tomcica válasza emvy (#49140) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bicaj vs futas pulzus az nem egy az egyben valtodik at :N bringan nem a teljes testsulyodat mozgatod
uszas szinten nem hasonlithato pulzusban a futashoz

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49143) LanyUs válasza tomcica (#49139) üzenetére


LanyUs
senior tag

Rendben, februártól elkezdek kigyorsítani 10K/21K-ra. Maraton nem cél, arra csak Ad_hoc Vertigo benevezek. Amelyik alkalommal érzem a lendületet továbbfutok :) Sőt fejest is ugrok. Bevallom őszintén alapozás ide-oda nekiesek 05:20-al, aztán megnézem mikor hullok atomokra :D Ha nem sikerül végigmenni a tapasztalatokból építkezve újra nekiállok. Itt nem fogok írni addig, amíg le nem szenvedem valahogy :))

(#49144) Hi!King válasza tomcica (#49131) üzenetére


Hi!King
őstag

Lehet már írtam, de nekem az a fazon a példaképem, akit pár éve a Schneebergre felfelé láttam csecsemőt hason cipelve, aztán láttam lefelé jönni is, mikor mi még sehol nem voltunk a csúcstól, nagyon kemény volt.

Nekünk még nincs gyerekünk, egyet tervezünk, csak még nem most, akkor viszont ha minden jól megy, a második évben én megyek el GYED-re, és majd akkor meglátom, mennyire lehet aktívnak lenni egy 1 éves gyerek mellett.

(#49145) tomcica válasza LanyUs (#49143) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ha jon a kraft es jo az alap,akkor nem kell felni,neki kell vagni a hereket a falnak (aztan ujra es ujra) :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49146) emvy válasza Hi!King (#49144) üzenetére


emvy
nagyúr

Siman lehet aktivnak lenni. 1-2 eves kor kozott meg sokat alszanak (napi 13 ora korul).

while (!sleep) sheep++;

(#49147) LanyUs válasza Hi!King (#49144) üzenetére


LanyUs
senior tag

Attól függ mi a Te hozzáállásod. Ha mindent a feleség csinál, akkor nincs változás. Ha munkamegosztás van, akkor kevesebb az idő. Ha átvállalod az éjszaka egy részét, akkor keményedik a helyzet. Ha viszont szeretnéd bevonni a párod is a futás világába és viszitek magatokkal a kicsit futó babakocsival, akkor együtt turbékolhattok több száz km-ert is :) Én az együttes futást választottam... És millió esetben hallottam a feleségek -> férjek lecseszését, amikor láttak Minket: "Látod? Neked is így kellett volna!" :D

emvy: nekük mindkettő alvásigénye 6 hónapos kortól napi 2x20 perc :Y

[ Szerkesztve ]

(#49148) tomcica válasza Hi!King (#49144) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Viktor kollegam van hasonlo helyzetben,felig O van otthon a kicsivel mar picit tobb,mint 1 eve.Haaat kemeny gyerek,fejlmapaval barmikor elmegy ki,nem kell felteni hoban-zivatarban,de nem bir regeneralodni,rendesen aludni es pihenni,igy muszaj volt neki lejjebb venni a heti km-t.Egyszeruen szetesik a teste.
Most ugy csinalja,hogy a vasarnapi kozos az egyik combos edzese...het kozben rarombol egy eros tempot,fokozot v. resztavot.Nehany emelkedo es kesz.Mondjuk olyan fazisban vagyunk,hogy ez a tobbieknel is epp igy van,marciusra keszul a forma ugye.Viszont O oktober-nov-dec is igy edzett,es mar most latszik h nem 120km+ volt az alapozos munkaja "csak" 70-100km.Attol fuggetlenul h a minoseg megvolt nala is :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49149) Chuck Norris válasza LanyUs (#49147) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Örülök neki, hogy legalább az éjszaka egy részében keményedik a helyzet, lesz itt még utánpótlás :)

(#49150) norby_42 válasza Chuck Norris (#49149) üzenetére


norby_42
aktív tag

Másodikra értettem meg :C

Eat pasta, run fasta

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.