Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49901) vargacs0909


vargacs0909
csendes tag

Sziasztok!
Van egy - korábban hibátlanul működő - Garmin FR235. Egy hónap kihagyás után most ismét használatba vettem (nem állítottam rajta semmit), viszont most olyat csinál, hogy miután a futásokat feltöltöm a garmin connect-re, nem jelenik meg a futott útvonal a google maps-on, pontosabban maga a térkép sem jelenik meg az oldalon. [link]

Úgy néz ki maga a gps működik, futásnál "a gps készen áll" üzenet megjelenik, a "térerőt" mutató pálcikák megvannak. Futás közben/után van mért távolság, résztáv, viszont térképen megjelenített futott útvonal nincs.

Mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#49902) ígyvanferi válasza emvy (#49893) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nem, ez abszolút paranoia. 20K alatt meg nemhogy kaja, de még víz sem kell.
Néha én is viszem a telefont, amikor ismeretlen terepre, hosszútávra megyek. Főleg, hogy tudjak pár képet lőni, vonatjegyet venni, várakozás közben csetelhessek, kb. ennyi. Ha meg elütöttek, ugyan mindegy, hogy van-e az embernél telefon vagy sem.

(#49903) inf3rno válasza ígyvanferi (#49902) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Volt már, hogy közel ment el egy kocsi, de a kutyáktól szerintem jobban kell tartani, mint attól, hogy elütnek. Legalábbis errefelé. Újabban meg azt mondják, hogy medve is van a környéken. Telot én sem szoktam vinni, egyszerűen nem akarok övtáskát vinni. Maximum haza mászok, ha történik valami, ha meg nem vagyok képes rá, akkor meg úgyis tök mindegy. :D Városban elhiszem, hogy kell, legyen mivel fizetni az életedért, ha megkérik, hogy hány óra vagy hogy van e egy cigid, bár azokat meg simán le lehet futni. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49904) parandroid válasza vargacs0909 (#49901) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A Fenix5-öm ugyanezt csinálta most a “téli szünet” után. Újraindítás után jó lett. Ha az nem használ, akkor gyári resetet megpróbálnám még.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49905) parandroid válasza ígyvanferi (#49902) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mert én vagyok a paranoid android. Az a csávó, akinek le van töltve az app a telefonjára, hogy ha mentőt kell hívni, és nincs pontos cím, akkor be tudjam nekik mondani, hogy melyik mentési pont a legközelebbi. Amúgy 10-12k alatt én is csak extrém melegben viszek frissítést. Vésznasi szokott nálam lenni (2-3 gumicukor), hajnalban dolgozom, utána szoktam éhgyomorra edzeni, volt már, hogy megtréfált a szervezet. De volt, hogy másnak ajánlottam fel, akin láttam, hogy kivan, mint a liba, és a végét járja, vagy ül az út szélén. Az utóbbi időben inkább biciklizek, ott a nyeregtáskában, meg a mezben eleve több minden elfér, de több a technikai hibalehetőség is. Víznek dedikált helye van, nasi mindig jön, de ugye itt a távok is nagyobbak. Ja, a biciklis komputer meg riasztja a családot, ha a giroszkóp esést érzékel.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#49906) vargacs0909 válasza parandroid (#49904) üzenetére


vargacs0909
csendes tag

Informatikusként tudhattam volna, hogy az újraindítás mindent megold. Köszi! :R

(#49907) Hi!King


Hi!King
őstag

Az elmúlt években nem sokszor voltam erdőben futni, mert hétvégén általában egyik nap túrázni megyünk, másik nap mindig van más dolgom itthon, így csak itthonról futás fér bele. Most kivételesen egy elképesztő balfaszságom miatt voltam futni a Vértesben. Szombaton túra után azt vettem észre, hogy egy objektív hiányzik a fotós táskámból. Végiggondolva már legalább 3-4 hete nem használtam azt az objektívet, de mindig a táskámban volt, így simán lehet, hogy már hetek óta elvesztettem, de aznap volt 3 olyan hely, ahol elképzelhetőnek tartom, hogy kicsúszhatott a táskámból. Így ma viszonylag korán keltem, és elmentem lefutni a tegnapi túra útvonalát. Hát kerestem, de nem találtam, viszont mivel egyik szakaszra kétszer is visszamentem, így közel 22 km lett, a szintemelkedés nem volt mondjuk túl sok, valamivel több mint 500 méter. Viszont annak ellenére, hogy csalódott voltam az elhagyott fotós cucc miatt (mondjuk kárpótlom magam, hogy veszek egy jobb obit használtan helyette, amit többször fogok használni, mint ezt, egy kistelét hagytam el, és egy nagy zoom átfogásút veszek helyette), jó volt ott futni, úgyhogy eldöntöttem, ha nem is ennyire messze, akár az is jó, ha valamely budai kerületből indulok, de erdőben fogok futni minden hétvége egyik napján. Néha lehet, hogy tájfutó pályát (Maprun, vagy előszedek egy régi térképet), máskor meg csak egy-egy útvonalat, akár random, akár tervezetten.

(#49908) tomcica


tomcica
Topikgazda

Ma specialis blokk edzes volt (ebben a felkeszulesben a masodik,4hete volt mar egy) az utolso.Delelott 4km kozos bemelegites benne futoiskola,gyorsitok.Majd fiuknak 4sorozat,lanyoknak 3sorozat kombinaciok -> 5km (2km felmaratonos celiram 1km FM+15mp 1km FM-5mp 1km laza maratonos+20%).
Delutan pedig 2km kozos melegites,majd lanyoknak 5x,fiuknak 7-10x1000m FM celtempo vagy picit gyorsabb (piheno 400m lassu).
Kb a multkori UB-hez tudom hasonlitani,kikerdezte a csapatot...volt aki szetesett mar delelott,volt aki azt legalabb megcsinalta.Meg volt 5ember aki komplett kimaxolta ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49909) Viktoár


Viktoár
addikt

Sziasztok

Kb 2 éve felhagytam a sportolással (foci) és mostanra eléggé elengedtem magam. Feljöttek a kilók, az erőnlét közelít a nulla felé. :U Arra gondoltam hogy elkezdek futni és ha már lúd legyen kövér, futáshoz vennék valami okos karkötőt amivel tudom "figyelni" a szerencsétlenkedésemet. :) Tudnátok tippet adni hogy mit vegyek erre a célra?

Úgy tudom megoldani a futást hogy bicóval letekerek 2,5 km-t,ott lerakom a drótszamarat és elkezdem a futást végig a dunaparton ameddig a szem ellát.Városban nem akarok futni a forgalom miatt.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#49910) norby_42


norby_42
aktív tag

Remélem mindenki kijutott kicsit a szabadba...

Eat pasta, run fasta

(#49911) norby_42 válasza Viktoár (#49909) üzenetére


norby_42
aktív tag

Attól függ, mit akarsz látni. Az itteni általános vélemény szerint inkább egy használt, de rendes futó óra (Garmin, Polar, Suunto)
Kezdésnek bőven elég egy telefon mérni a távot.

Eat pasta, run fasta

(#49912) Viktoár válasza norby_42 (#49911) üzenetére


Viktoár
addikt

Értem, majd csak később válik "szükségessé" ami a táv mellett figyeli a ketyegőt és egyéb adatokat (futásdinamikai adatok, stb...) ? Például egy Polar A300 HR megfelelő ilyen kezdő és hobbi futáshoz/spotoláshoz?

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#49913) LanyUs válasza parandroid (#49905) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nagyon helyesen teszed! Igaz nincs órám, de amúgy is lenne nálam telefon. Párszor már használtam is, mert nem értem volna haza ( sérülés, görcs stb. ). Ha aggódik a párom felhív minden rendben van-e stb. A vallpantos verziót használom csuklón. Fejhallgatóval tuti kombó, csak futni kell és kivisz a világból :) A Lidl fejes pedig annyira masszívan fent van, hogy a durva terepeken se reccen meg a fejen.

(#49914) ígyvanferi válasza norby_42 (#49910) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ezt az app csinálta vagy te montázsoltad? Tök jó.
Mi először családilag sétáltunk egy 8 km-es kört Nagymarosról indulva, én aztán még itthon szaladtam egy 16-os lazát. A kettő együtt azért korrektül berakott az ágyba már ilyenkor.

(#49915) inf3rno válasza Viktoár (#49909) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Inkább futó órát javaslok én is GPS-el, pulzusmérővel. Olyan 50k körül már lehet nagyon jókat kapni akcióban. Ha nem akarsz sokat költeni a témára, akkor első körben én inkább a cipőre koncentrálnék, mint az órára, esetleg még vennék hozzá egy pulzusmérőt és mobil alkalmazással nézném, hogy nem e túl magas a pulzus. Az fontosabb, mint hogy a GPS szerint hány kph-val futottál.

Amit írtál Polar A300 az már nagyon elavult. Itt nagyon gyors a fejlődés, minden évben jönnek ki új órák, és általában érdemes az újabbat venni. Polar M430 vagy Polar Vantage, amiket érdemes most nézegetni, ha Polart szeretnél. Nem tudom ezeken kívül van e még más. A Suuntot és a Garmint is érdemes megnézni, hogy miket kínálnak.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49916) Viktoár válasza inf3rno (#49915) üzenetére


Viktoár
addikt

Hát jah, a cipőre nem is gondoltam... :D Miben mutatkozik meg hogy elavult az A300 az említett M430-hoz képest?

Üdv:Viktor

(#49917) inf3rno válasza Viktoár (#49916) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát kb. olyan, mintha Trabantot vennél egy mostani Opel helyett, mindezt azonos áron, mert hát a Trabant antik. Nem tudom hol találtad egyáltalán, mert árukereső szerint már nem is forgalmazza senki.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49918) Hi!King válasza Viktoár (#49916) üzenetére


Hi!King
őstag

Hogy a legfontosabbat mondjam, nincs az A300-ban GPS, azaz a távolságot max. becsülni tudja, ha tudja, mert nem ismerem az órat, de ezek a fitness tracker órák ilyen csuklómozgás alapján, esetleg külső GPS-el tudnak távolságot mérni. A rendes futóórák (pl. M430), multisport órák(pl. Polar Vantage sorozat) meg beépített GPS alapján.

(#49919) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Hivatalosan is kijelenthetem, hogy megdöntöttem életem rekordját, miszerint januárban 200 km-t futottam. Előre féltem a februártól, hiszen három nappal rövidebb, mint a január, de sikerült , összesen 203 km-t mentem. :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#49920) norby_42 válasza Vertigo18 (#49919) üzenetére


norby_42
aktív tag

Azt szép. Mondjuk most már ciki kevesebbet futni ;]

Eat pasta, run fasta

(#49921) norby_42 válasza ígyvanferi (#49914) üzenetére


norby_42
aktív tag

A Suunto App tud ilyet. (Színes track-et még nem, de olyat majd csinálok máshogy)

Nálam a szombat volt a családi sétáé, mentünk egy karikát az erdőben mi is.

[ Szerkesztve ]

Eat pasta, run fasta

(#49922) Vertigo18 válasza norby_42 (#49920) üzenetére


Vertigo18
addikt

Ebben nagyon sok szabadidőm van, szerintem ezt sem fogom tudni tartani.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#49923) inf3rno válasza Vertigo18 (#49919) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Wow, gratula! :K

Buliban hasznos! =]

(#49924) bandus válasza Viktoár (#49916) üzenetére


bandus
veterán

inkább az m430 használtan :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#49925) Viktoár


Viktoár
addikt

Rendben, akkor az okoseszköz részét megtárgyaltuk, körbenézek a használt piacon is mi a kínálat.

Cipőből is van tippetek valami ár/érték bajnok? :) Bár az elején lehet hogy befogom az edzőcipőmet mert úgy is hamar elfogy a szufla. Gondolom párszáz méter után ki fogom köpni a tüdőmet, de pont az lenne a cél hogy idővel ezt a távot kitoljam kilométerekre. :)

Ja még annyi hogy minden nap érdemes/kell futni vagy inkább 2. naponta de ugyanabban az időszakban?
Jelen helyzetben egésznap meg tudom oldani a futást, ebből adódik az a kérdés is hogy melyik napszak a legmegfelelőbb, persze ha ez számít valamit.

Üdv:Viktor

(#49926) bandus válasza Viktoár (#49925) üzenetére


bandus
veterán

nyugodtan fuss bármikor, amikor neked jól esik. én utálok reggelente, más meg akkor van a topon. ez nagyon egyénfüggő.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#49927) inf3rno válasza Viktoár (#49925) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát a legfontosabb az lenne cipő terén, hogy van e lúdtalpad, mert ha igen, akkor kell rá külön betétet csináltatni. Tuti mindenkinek jó cipő nincsen, el kell menni a nyúlcipőbe vagy a spuriba, és felpróbálni párat. Nekem eddig úgy tűnik, hogyha egy márka bevált, akkor utána is jó lesz, ha meg nem, akkor valszeg utána sem lesz az. Pl nekem a Nike és az Asics nem jöttek be, a Saucony viszont elfogadható, más meg pont fordítva van vele. Van néhány outlet bolt, ahol érdemes körülnézni, de én nem vagyok annyira otthon most BP-en, majd mások elmondják. A cipőre legalább egy 15-öt érdemes rá szánni, az alatt már elég ritkán vannak csak jók, a legtöbb boltban viszont olyan 20 és 60 között vannak kint cipők, úgyhogy ki kell fogni. Esetleg még Decathlon saját márkás, ami szóba jöhet, mintha tomcica írta volna régebben, hogy valamelyik azok közül vállalható volt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49928) Hi!King válasza Viktoár (#49925) üzenetére


Hi!King
őstag

Ha nincs valami nagy akció valahol (nagy eséllyel valaki itt írni fog róla), akkor a Decathlonban a Kiprun cipők nagyon jók, és viszonylag olcsók a sportmárkákhoz képest (20-25 ezer Ft). Konkrét modellt nem akarok ajánlani, mert ki tudja melyik kényelmes neked.

(#49929) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Egyébként meg tök mindegy, elkezdeni csak fel kell húzni egy cipőt, aztán menni kifelé...

Majd vegyen később tízezrekért futócipőt, egyenlőre csak induljon el! Annyi, hogy a szar cipő egy életre el is tudja venni az ember kedvét a futástól.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#49930) zzola válasza Vertigo18 (#49929) üzenetére


zzola
félisten

Meg akár egy életre egy sérülést. Szerintem ez pont nem így működik....pontosabban nem mindenkinél.

(#49931) jmuranyi válasza Viktoár (#49925) üzenetére


jmuranyi
tag

Itt pont én követtem el valamit futás elkezdéshez, talán hasznos lesz most is.

Tüdőkiköpés: pont az elején nem kellene, a fenntartható tempó megtalálásához
jó a beszédteszt: olyan sebességgel fuss, hogy kényelmesen tudj beszélgetni közben.
Ha egyedül vagy, felhívsz valakit telefonon, vagy elmondod a kedvenc versszakodat hangosan.
Aztán ha már valami megy, akkor lehet az idő ~20%-ában gyorsakat/nehezeket futni.
Felmérőt, dombozást, résztávot, fartleket, sprintet ;]

[ Szerkesztve ]

(#49932) gombi01


gombi01
tag

envy: jó futottál Gratula! szép tempó!

én tegnap futottam és úsztam egy buli futamon.
az L távon 10K futás + 1K úszáson csak egy 20 év körüli srác ért be előbb.
3:55-ös átlaggal hozta a futást és 18 percet úszott. :R
Látszik a 25év korkülönbség :))
42:31-et futottam (4:13 átlag, 75m szintemelkedés) és 21:01-et úsztam.

Irigylem aki gyerek korban megtanult helyes teknikával úszni, nem úgy mint én, 2 éve taláta ki, hogy triatlonozni kellene :D

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#49933) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Sajna, fél számmal nagyobb cipő kell mint azt a Nike táblázat mutatja....így megy vissza emag-hoz és bukom a kupon kedvezményt (amivel vettem) mert ugyanez csak más színben van most nagyobb méretben, ami nekem megfelelne, de nem cserélik ki. :W Most 5°c -ban éppen végig ér a lábujjam a cipőben, szvsz nyáron 30°c-ban már kicsi lenne.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49934) jmuranyi válasza xy.zsolt (#49933) üzenetére


jmuranyi
tag

Ha sürgős, aboutyou-n 35 körül vannak az akciós pega37-ek,
és szokott lenni -25% kupon.
Úgy már alig drágább, mint az emag-os akciós ár.
Ha ráér, akkor érdemes kivárni egy nagyobb akciót.

[ Szerkesztve ]

(#49935) Hi!King


Hi!King
őstag

Kipróbáltam ezt az 5 perc gyors, 1 perc kocogós, 130-140-150-160-170 pulzusos dolgot. Annyira precíz eleve nem voltam, hogy végig 1-2 pulzusszámos tartományon belül legyek, egyébként nem pályán, hanem aszfalton, illetve kisebb részben elfogadható minőségű földúton csináltam, így alakult az iram, illete az átlagpulzusban:
1.4:55, 132
2. 4:36, 139
3. 4:10, 149
4. 3:54, 159
5. 3:48, 165

Tehát mint látszik, az ötödiknél nem bírtam elérni a 170-et, a maximum 169 volt. Pedig amúgy mértem már 180 felett, egyszer 190 felett is, illetve a keményebb interval edzéseknél általában max. kicsivel 170 fölé megyek, ami most nem sikerült.
Utána volt még nem haltam meg, szóval visszafelé ráálltam a 160 körüli pulzusra:
6. 4:05, 159
7. 4:06, 158
8. 4:08, 158

Végül az utolsónál (9-edik) megpróbáltam megint megtolni, de a közepénél 168-as pulzust elérve teljesen kész lettem, így lassítanom kellett, így lett 3:59, 161-es pulzusátlaggal.

[ Szerkesztve ]

(#49936) xy.zsolt válasza jmuranyi (#49934) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Annyira nem sürgős most már, hogy tudom mi a pontos méret. Annyit még a cipőről, hogy 5km-en az eddigi 5.05ös tempómat sikerült vele elsőre 4.26ra csökkentenem :D Szóval jó lesz ez a 10km-en 4.45ös tempó eléréséhez nyárig....fokozatosan és sérülésmentesen remélhetőleg. Ebben hatalmas segítség a Garmin fr235 is, amit szintén most teszteltem.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49937) ígyvanferi válasza xy.zsolt (#49933) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én mondtam, hogy kelleni fog a 44,5: [link]. :)

[ Szerkesztve ]

(#49938) inf3rno válasza xy.zsolt (#49933) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja mondasz valamit, hogy ezt is bele kell kalkulálni, hogy a hőségben kitágul a láb. Én zoknival voltam így, hogy alapból pont passzentos volt, de amikor nyáron futottam benne, akkor elzsibbadt a lábfejem.

Buliban hasznos! =]

(#49939) xy.zsolt válasza ígyvanferi (#49937) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Igen, és rögtön eszembe is jutott amit mondtál :K

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49940) Studi válasza xy.zsolt (#49933) üzenetére


Studi
addikt

Mi az? mekkora? Hátha még itt érdekel valakit kedvezményes áron. :-)

(#49941) tomcica válasza Hi!King (#49935) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ebbol lathatod,hogy hol futsz leggazdasagosabban,es azt is,hogy melyik teruleteket kell erositeni :K Nem eleg,hogy valaki el tudja erni a felso pulzuszonakat,tudni kell rajta "ütazni" is,es kesobb megfelelo edzessel gazdasagosabba tenni ott is a mozgast.
Persze,ha ez a cel,mert van akinek nem.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#49942) bandus válasza ígyvanferi (#49937) üzenetére


bandus
veterán

ne szivass már, hogy 1.5-2 cm-rel nagyobb cipőben futsz :F

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#49943) ígyvanferi válasza bandus (#49942) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Fogalmam sincs honnét vettem azt a 28,5-29 cm-t, lehet beledugtam a centit valamelyik cipőmbe és így sikerült lemérni. Megnézve az RW sizing chartját, az a 45-ös Nike cipőhöz 27,9 cm ír. Az úgy már jobban hangzik. Illetve ha Zsolt példájánál maradunk, akkor a 44,5-es méret 27,5 cm hosszú. Szóval a centiméterben mért méreteket nem találtam el, csak az EU méretezést.

(#49944) jmuranyi válasza ígyvanferi (#49943) üzenetére


jmuranyi
tag

Elnézést, hogy belevau, de a gyártói méretezést érdemes nézni:
https://www.nike.com/size-fit/mens-footwear

Itt a 43-as cipő 27,5 cm, ami nálam stimmel, ilyenben futok.

(#49945) xy.zsolt válasza jmuranyi (#49944) üzenetére


xy.zsolt
őstag

A talphosszam 27 és 27,2....erre a nike 44est ajánl.....sajna a 27,2es jobb lábam egy közepes vastagságú nike sportzokniban éppen végig ér benne. Most még annyira nem zavart, de nyáron szerintem pont annyit változik a lábfej hogy szűk lenne. Elvileg az ujjunkat ha szorosan is. de be kell tudni ilyenkor dugni a saroknál a cipőbe. Bringáscipőnél is így van.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49946) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok ti melyik cipőt választanátok ?
ASICS GEL-CUMULUS 21 33k
ASICS GEL-PULSE 12 26k

Fél maraton körül szoktam futni .

(#49947) Viktoár válasza jmuranyi (#49931) üzenetére


Viktoár
addikt

Szia

Köszönöm, ez hasznos lesz. :R

Üdv:Viktor

(#49948) danielsz válasza xy.zsolt (#49945) üzenetére


danielsz
tag

Ja, nálam ugyanez van, csak 1 centi különbséggel, 26 (bal) és 26,2 cm-es (jobb) lábhosszra kell a 27,5 centis talphosszú, 43-mas cipő, a 42,5-es kicsi lenne a jobb lábamra. Némelyik cipőt egy picit nagynak érzem a bal lábamra, de hát ez van. Amikor még tapasztalatlan voltam, első futócipőm, egy 42,5-es Asics cipő nyomott elöl, sajnos az egyik körmömet haza is vágta.

(#49949) danielsz válasza xy.zsolt (#49936) üzenetére


danielsz
tag

Most akkor megtartod mégis?

(#49950) xy.zsolt válasza danielsz (#49949) üzenetére


xy.zsolt
őstag

dehogy tartom....már intéztem a visszaszállítást.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.