Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48118) myckey válasza LanyUs (#48073) üzenetére


myckey
veterán

Volt 180 alatt, de fölött is, becsületesen. 4Peaks of Pilis volt kiírásban, én ezt megvariáltam.
33km+ / 2000 --, szintemelkedés lett.
( BurgerKing UltraBalaton Trail, 110km és kb 2200 szintemelkedéses )

Nem aludtam rá sokat, bő 3 órát, korán autóztam Pilisbe. Barátomhoz bementem, Ő vitt tovább Pilisszentkeresztre, majd hozott vissza. 9 óra előtt indultam neki, pedig 4:30 kor már keltem, és 17:30 után állítottam meg telefonon a rögzítőt. 6 óra 34 -et írt amit mozgással töltöttem.
Leggyorsabb amit tudtam futni, az 4perc/km volt, az egész távból kb. 8-10km volt ahol futó mozgást vagy valami hasonlót tudtam imitálni.
Ez nem terepfutás, inkább hegymászás volt. kb. 170m volt alja, 760m körül meg teteje. 2x másztam fel Dobogókőre, 3x Pilis körül, 1x Prédikálószékre,plusz a csúcsok, amikre ki kellett menni. Tisztességes vidék, 40-50%-os fel és le részekkel tarkítva.
Görcsöltem is, szó szerint, pláne hogy csak egy gélt meg egy szeletet és pár szem mogyorót vittem, meg a 1.5L iso. TrainingPeaks szerint el is ment 7200 kalória, Badacsonynál 6000 fölött ment el, pedig az 10km-rel több volt, meg jól futható, teljesen más tempóval-körülményekkel.
Norris előzetesen szerencsére tájékoztatott, hogy vizet találok Dobogókőn, amiért hálás köszönet ismételten ! Nyomvonallal is segített, de én mentem fejem után. :B

A haladást a sok navigálás és tájékozódás(meg minden egyéb) rendesen gátolta, sikerült beleraknom 11km+ jelzetlen útvonalat, ebből akadt olyan is, ami még a trackemen se volt rajta, de még térképet sem látott, sőt sztm embert sem. Úttalan utakon. Ráadásul a 40% + -- , hgy oldalakon adtam ezt elő, lejtmenetben. Volt ám esés, kelés, csúszás, négykézláb és minden más, de semmi sérülés, ilyenkor örül a fejem, hogy laza és mozgékony vagyok, és a húsom felfogja amit lehet. A terep az változó volt, volt itt minden ami kellhet a szórakozáshoz, de a nagy részét nem ajánlanám csak elvetemültebb embereknek.
De ha már emberek...csajokkal igen jól elvoltam, pedig elméletileg egyedül indultam neki. 3 csoportnak is adtam útbaigazítást, miután segítséget kértek... nevetgéltünk stb. ( fájdalmas volt a búcsú ), akadt még 1-2 aki megjegyezte hogy "húde", csak úgy menet közben.
De a végére összeakadtam egy olyan társasággal is, akik arra tévedtek, ahol én is csak seggencsúszva jöttem lefele... meredek, semmilyen jelzést és embert nem igen látott, ráadásul besötétedett, és leszállt a köd is. Nem találták a helyüket, szegények ( nagyon rossz az ilyen helyzet ) Így csatlakoztam hozzájuk, levezettem őket a hegyoldalról, a turistajelzéssel ellátott útvonalra, aztán békességben elváltunk. Az utolsó 1-3km ben lett volna esély a futásra, de "sofőröm" szólt hogy nagyon ne kezdjek neki, mert még nincs a célban. Nem lenne jó szétfagynom odakint...így aztán nem szakítottam meg magam. Végére még találtam egy kézműves cukrászdát is a településen :C Ez most ilyen lett, magamnak csináltam, ezért is szeretem ezt a kiírást, saját magamat tudom szívatni, úgy állítom össze az utat, ahogy nekem tetszik. Mátra sokkal könnyedebb volt mint ez, pedig az állatok ott is majdnem letaroltak a bozótosban. ( képekre jobb egér, katt, nagyít )

Pilis -tetőn...

A Saucony Xodus iso 3 jól muzsikált, 0km es volt, de nem hagyott cserben, bár a Tempesta GTX jobb lett volna,(körülmények miatt) még agyonig használt állapotban is, sztm. Az elején a sarok emelése picit fura volt, kevesebb mértékű.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.