Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48301) myckey válasza inf3rno (#48295) üzenetére


myckey
veterán

22 -től nekem is gyorsabban megy a lábam, még lejmenetes "gurulást/szabadesést" sem kell bemutatnom hozzá, amin múltkor 38km/h-t mért a kütyü, nem lehet minden tökéletes..:D:DDD
Mostanság nem néztem sprintet, direkt távval - idővel... szöges csukában kavartam pálya körül, mikor utoljára komolyan kellett, nem most volt, jó pár éve.
Bár 200m-t sprintelgettem, kvóta volt egy helyre, de ennek is bő 3 éve....
Ilyen pumában szoktam atlétikapályán viccelődni. csak kék/piros van nekem, de akár mezítláb mennék, szeretem. de rövidebb távokra. variálós futásokra, ha kijutok.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48302) myckey válasza parandroid (#48300) üzenetére


myckey
veterán

Sok szerencsét, jó egészséget, jövőre ! ;)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48303) inf3rno válasza myckey (#48301) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez ilyen mezítlábas modell? Nem tudtam, hogy a pumának is van.

Buliban hasznos! =]

(#48304) #76500480 válasza V.Stryker (#48286) üzenetére


#76500480
törölt tag

Októbertől decemberig tartott nálam ez a fájdalom, ha masszíroztam, mintha a gumin húznád az ujjad, olyan hangot adott ki. Mentségemre szóljon, hogy a kerékpár okozta. (hirtelen, indulatból lenyomott pedál) :C Kin.kötés csökkentette a fájdalmat, végén vettem egy 900as Tarmak bokavédőt.

(#48305) myckey válasza inf3rno (#48303) üzenetére


myckey
veterán

Találtam rá mindenféle jelzőt....Vintage barefoot minimalist sprint trainer athletic running shoes :D :) de olyan feeling. Nem tudom már hány szezonos az enyém, sok sok éves....de nem sűrűn használom, manapság nem sokat jutok el pályára/rekortánra, változó, nézőpont kérdése.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48306) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

A Nike webshoppal tényleg csak angolul, telefonon lehet felvenni a kapcsolatot? Mit tudtok erről? Írásban nincs gond az inglissel, még talán face-to-face is működhetne, de hogy telefonáljak valakivel... Rendeltem egy ajándékkártyát 13-án, ami azóta szállítás előkészítése státuszban van, a revolut pedig ma reggel sztornózta az összeget. Erről gondoltam, hogy érdeklődöm náluk.

(#48307) Danika256


Danika256
aktív tag

Sziasztok!

Rég jártam erre.. :)
Sajnos az Őszöm nem úgy alakult, ahogy szerettem volna...
Túlestem én is a Covidon, ez sok mindent megváltoztatott a látásmódomban!
Október közepén egy hetet ki kellett hagynom az edzésből, mert úgy fájt minden ízületem, belső lázam is volt, de semmi egyéb! Normál napi ritmusba nem igazán szólt bele. Attól tartottam túledzés, de mint kiderült nem az volt...

1 hét után folytathattam az edzést, mintha semmi nem történt volna...
Három hét múlva már 100 km feletti hetem volt! De akkor már éreztem a hét közben, hogy valami nem ok. Meg is fáztam volt, hogy megáztam és a hét végére jól kifáradtam.
Következő hét közepén a spinracingen már fázós izzadásom volt, ami ugye már komolyabb dologra utal, az erőm sem volt kellő szinten..
Két nap múlva megborulás, 3 napig 39 fokos láz.. Utána jobb lett, de elindult egy kegyetlen hullámvasút, aminek nem akart vége lenni!
Eztán sosem voltam olyan rosszul, hogy megboruljak, de egy normális élethez képest elég kegyetlen volt.. És amikor már azt hinné az ember, hogy közel a vége és jobban van, akkor jött a legnagyobb pofon! Ez így ment november végéig...
Közben a tüdőm is természetesen begyulladt, ami még a mai napig nem jött rendbe..

Az edzésből 4-5 hét maradt ki! Már edzegetek, heti 2-3 hosszúval, alapozó tempóval.
De rettentően visszaestem, sokkal jobban mint az edzettségi állapotom indokolná. Kb 1 perc/km tempóval.. Talán a héten már egy picit stabilabb volt a pulzusom és az idegrendszerem, de harmatgyenge a dolog. Én még sosem voltam ilyen rosszul és ilyen alattomos sunyi dologgal sem találkoztam még eddig..

A végkövetkeztetés, hogy igen, simán megúszhattam volna, ha nem terhelem magam abban a három hétben, de lehet elég lett volna pluszba még egy hét pihi és akkor össz. két hét kihagyással megúszom! És mi sportolók sem vagyunk védettebbek, sőt sokkal jobban ki vagyunk téve az elemeknek, mert az edzések csak legyengítenek!
Szóval legyen ez tanulság mindenkinek!!

Ha van köztetek aki hasonló cipőben jár és így megjárta, szívesen folytatnék eszmecserét a tapasztalatokról, lehetőségekről, hogy minél hamarabb helyrerázódhassunk! :)
Lehet később másoknak is jól jön majd, de ne legyen rá szükség! ;)

(#48308) inf3rno válasza ígyvanferi (#48306) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Menni fog az élő szóban. Valahogy elmakogod nekik azt kész. Én is azt hittem nyelvvizsgán, hogy nem megy, de sima ügy volt.

Buliban hasznos! =]

(#48309) parandroid válasza Danika256 (#48307) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Kemény. :(

Kitartás, és jobbulást!

Engem csütörtökön teszteltek, kedden voltam először rosszul, utoljára hétfőn tekertem, de már előtte vasárnap éreztem, hogy nem esik igazán jól (100km, 1600m szint). Hétfőn 40 km laza tekerés, kedden meg bent ragadtam melóban, valami 10 óra munka után értem haza, már minden bajom volt, beledőltem az ágyba, estig aludtam, akkor kicsit jobb volt, vacsi, fürdés, alvás tovább. De akkor még mindig nem tudtam, hogy a fáradtság miatt vagyok szarul, vagy beteg leszek. Szerdán munkaidő végére éreztem, hogy az utóbbi, szóltam is, hogy másnap már nem megyek, bejelentkeztem dokihoz, aki le is tesztelt, meg ki is írt. Szombatra lett meg a pozitív eredmény, azóta karantén. Edzeni nem edzettem hétfő óta. Nagyon nem vagyok rosszul amúgy, első 2 nap volt rosszabb, amúgy kb egy enyhébb influenza: néha ég a szemem, itt-ott fájnak az izmaim, kis hőemelkedés, első 2 napban fejfájás, taknyosság, torokfájás. Semmi, amit egy aspirin ne oldana meg. Persze még nagyon az elején vagyok, de már attól fosok, hogy meddig fog tartani, és milyen tünetekkel.

Ez az én szerencsém amúgy, januártól ígérték a tömeges oltást, addig kellett volna kihúzni, már nézegettem, hogyan lehet rá jelentkezni. :U

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48310) Danika256 válasza parandroid (#48309) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszi, Neked is! Igen, amiket leírsz az mind tipikus, a szemégés nekem is megvolt, meg az itt-ott fájdalmak is..
Nem akarlak elkeseríteni, de lehet még rosszabb lesz, de nem biztos. A lényeg a tüdődre figyelj, ha ilyen füstös, poros érzet lesz benne, akkor az már a tüdőgyulladás jele. Most inkább pihentesd magad, egyél sok C vitamint, meg D-t is. És ami fontos, hogy minimum aspirin protectet szedj, mert megóv a véralvadástól. Az most nagyon fontos! Most az edzést felejtsd el mindenképpen amíg a tünetek nem múlnak el, utána is csak lazán, mert nem lenne jó a szervezet gyulladási szintjét még jobban felvinni!A legnagyobb bajt a túl nagy immunválasz okozza..

Szerintem az oltást el kell felejteni, ki tudja mit okozhat!De ez csak az én véleményem!

[ Szerkesztve ]

(#48311) emvy válasza Danika256 (#48310) üzenetére


emvy
nagyúr

> Szerintem az oltást el kell felejteni, ki tudja mit okozhat!De ez csak az én véleményem!

LOL? Azt tudjuk, hogy a Covid mit okoz. Azt is tudjuk, hogy az utobbi sok evtizedben az oltasok jellemzoen mit okoztak (immunitast a betegseg ellen). Ha tenyleg semmifele fogalmad nincs valamirol, akkor miert van egyaltalan velemenyed?

while (!sleep) sheep++;

(#48312) Danika256 válasza emvy (#48311) üzenetére


Danika256
aktív tag

Nem az a baj! Hanem az, hogy az influenza oltást évtizedekig tesztelték, kiforrottabb dolog, volt ideje.. Ezek meg csak egy gyorsan összepancsolt löttyök, hogy legyen valami. De egyébként ismerek olyat aki soha nem volt beteg, kivéve a mikor beoltatta magát influenza ellen..

(#48313) inf3rno válasza Danika256 (#48312) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja gyorsan olyan 30 év kutatás-fejlesztéssel összepancsolt löttyök. :C

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#48314) parandroid válasza Danika256 (#48312) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Oltások után én is 1-2 napig rosszul vagyok. Ez a lényege, kapsz egy irányított dózis betegséget, hogy megtanuld kezelni. Mindenki másképp reagál rá, én szinte minden oltástól belázasodok. Aszpirin, forró tea, lefekvés, kialszom, aztán másnapra ok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48315) vans? válasza emvy (#48311) üzenetére


vans?
őstag

Az a baj, hogy az emberek kb. 50%-a igy gondolkodik ma. :U

hábm bábm

(#48316) emvy válasza Danika256 (#48312) üzenetére


emvy
nagyúr

Ezert mondom, hogy fogalmad sincs. :) Osszepancsolt lotty alatt azt erted, hogy peldaul a Moderna nevu ceget, aki az egyik vakcinat gyartja, _ezert alapitottak_ 10 evvel ezelott (nem a Covid miatt, hanem a modszer miatt).

Mondok egy jol passzolo analogiat: te azert nem engedned begipszelni a torott kezedet, mert _pont olyan_ alaku kezet meg sosem gipszeltek, tehat vegulis fogalma sincs senkinek, hogy pont a te kezeden hogy fog mukodni a gipsz.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#48317) Dottorei válasza vans? (#48315) üzenetére


Dottorei
tag

Nem baj csak fogyjanak

(#48318) Hi!King válasza parandroid (#48314) üzenetére


Hi!King
őstag

A modern oltásoknál már nem legyengített kórokozót kapsz, hanem valamit, ami alapján majd felismeri a szervezeted a kórokozót. Pl. egy mRNS-t, aminek hatására a sejtjeid a koronavírus egy fehérjéjét termelik, ami immunreakciót vált ki, vagy egy másik, ártalmatlan vírusra teszik rá ugyanezt a fehérjét, és azzal oltanak be. Szóval irányított betegséget igazából nem kapsz, a tünetek a szervezeted reakciói.

Egyébként ami az oltásellenességet illeti, anno a higany alapú vegyületek miatt rinyáltak az oltásellenesek, amelyeknek amúgy semmilyen bizonyított káros hatása nem volt, aztán csak azért, hogy ne féljenek az emberek az oltásoktól, kifejlesztettek higanymentes változatokat a gyógyszergyártók, az oltásellenes konteósok viszonta azóta is a higany miatt rinyálnak, holott már rég nincs benne a védőoltásokban.

Ami a koronavírust illeti, szerintem ha a halált nem számítjuk, minket, akik rendszeresen sportolunk, sokkal érzékenyebben érint ha utána hónapokig gyengélkedünk utána, úgyhogy aki (még) nem kapta el, vigyázzunk magukra, akik meg igen, azoknak jobbulást.

@Danika256
Szó sincs összepancsolt löttyökről, a módszerek már megvoltak, csak a konkrét vírusra kellett fejleszteni, az engedélyeztetés lett lerövödítve, de még így is az idő 90%-át az teszi ki, nem maga a fejlesztés. Feleségem a gyógyszeriparban dolgozik, az ő beadványaikra amiatt késnek a hatóságok válaszai, mert a világ összes gyógyszerhatóságánál prioritást élveznek a Covid-al kapcsolatos készítmények, szóval nem arról van szó, hogy ne lenne alapos ellenőrzés, csak sokkal több embert állítottak rá.

Még nagyobb off:
Állítólag az oroszok azért tudtak gyorsan vakcinát fejleszteni, mert volt már ebola védőoltásuk, amit katonai projektként fejlesztettek, mivel az ebola, mint biológiai fegyver csak akkor ér bármit is, ha neked van védőoltásod.

(#48319) LanyUs válasza Hi!King (#48318) üzenetére


LanyUs
senior tag

Látom, hogy Te is eléggé benne vagy a témában. Érdekelne, hogy mi a véleményed erről, amit ez az orvos mond? [link] Oltás párti vagyok, de azért elgondolkodtat ha ilyet látok... Annyi információ ér már bennünket, hogy azt sem tudjuk mit csináljunk :)

(#48320) emvy válasza LanyUs (#48319) üzenetére


emvy
nagyúr

Marhasagok, de ezt te is lathatod, random dolgokat dobal be, alatamasztas nelkul. Gish gallop.

while (!sleep) sheep++;

(#48321) LanyUs válasza emvy (#48320) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ő egy mikrobiológus. Nekem nincs meg a szakmai hátterem ehhez. A korona topikban is rákérdeztem, azt írták, hogy összeesküvés elméletes a fickó. Ha az, ha nem, ez is egy álláspont. Reméljük, hogy túl szélsőséges a véleménye. Mindenki érdekében.

(#48322) sutirablo válasza V.Stryker (#48286) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Szerintem plantar fasciitised van, túlerőltetéses sérülés, de komolyan kell venni, mert rosszabbra is fordulhat.

(#48323) Never79


Never79
tag

Lekopogom én már jobban vagyok. Nekem 3 napig volt lázam 37,5 - 38,5 fok között, utána a hátam fájt, majd köhögtem, de csak 1x 1x. A köhögés csak úgy a 2. hét végén maradt abba. A legrosszabb nem is a lázas időszak volt, hanem utána, 2-3 napig teljesen levert voltam. Fogytam 3 kilót, semmi étvágyam nem volt, a teára is egy idő után eléggé undorral néztem. Amit viszont érdekes folyamatosan kívántam az a tej volt. Meg rengeteg mandarint, narancsot ettem.

Egyelőre még nem futok (17.-ig voltam karanténban). Ezt a héten még pihenek, majd jövő héten fokozatosan terhelem magam. Már hiányzik a futás, nagyon.

Szerk.: mindenkinek kitartást, és jobbulást!

[ Szerkesztve ]

(#48324) V.Stryker válasza sutirablo (#48322) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Lehet, amit olvastam róla, az igaz a tünetekre. Mostanában tényleg sokat állok.

Viszont most a meló olyan, hogy sötétben megyek, sötétben jövök és így nem tudok futni..ez még február végéig lesz. Ezért megfogadtam,hogy ebben a két hétben minden nap futni fogok.

Tegnap este jegeltem, jobb lett. Ma reggel is elmentem futni, nem volt gond, de igyekeztem a talpam középső részére érkezni és nem a sarkamra. Ma nem is fájt annyira. Ennek ellenére futás után jógáztam egyet és jegeltem is fél órát. Ma közel sem olyan vészes, mint tegnap volt.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#48325) tomcica


tomcica
Topikgazda

Jol van skacok,az oltas pro-kontra dolgot ne eroltessuk.A temaba vago futassal es sporttal kapcsolatod TAPASZTALATOK johetnek,az szemelyesen atelt szituacio.
A mi lesz ha...mindmeghalunk...hulljon aki beadtja...hulljon aki ellenzi stb. NEM ERDEKEL.
Tessek ezt az energiat az edzesbe v. epp regeneracioba,gyogyulasba fektetni ugyanilyen vehemenciaval.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48326) #76500480 válasza Danika256 (#48307) üzenetére


#76500480
törölt tag

Ismerős körében, egy anyuka mesélte, hogy a fia covidos lett, teljesen tünetmentesen átvészelte. Aktív sportolóként nem tudott megálljt parancsolni... Jó pár hete a szívén elváltozás van, azóta természetesen jöttek hozzá a tünetek, fáradtság, gyengeség.

Én nem merek tesztet csináltatni, inkább nem is akarok tudni róla(más az anyajegyszűréssel van így). Az óra első 3 km nél írt 170és pulzust utána a 10km felett maradt 140én, változatlan tempón. Reggeli 5órás futásnál +10s/km f.s idővel 190és értékek, átl. 153. Remélem, csak a szenzor sz.rakodott :N

[ Szerkesztve ]

(#48327) parandroid válasza #76500480 (#48326) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Páromnak most lett meg a teszteredménye. Negatív. Kínomban röhögök, baszki. Egy ágyban alszunk. Arra tudok gondolni, hogy ő kapta el korábban, hazahozta, megfertőzött, de nála tünetmentesen lezajlott, és már le is zárult. Más ötletem nincs.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48328) LanyUs válasza tomcica (#48325) üzenetére


LanyUs
senior tag

Pedig éppen ez a lényeg! Hogyan tartható fenn a futásteljesítmény! Drago is megkapta a szurit 06:39-nél [link] . Nekem abból kell!!! Majdnem kiütötte Rocky Balboat... :( :DDD Mindenkinek jobbulást! Részemről még ez a kihagyhatatlanul hasznos hozzászólás hiányzott :)

(#48329) #76500480 válasza parandroid (#48327) üzenetére


#76500480
törölt tag

Én meg a beteg munkatárs mellett dolgoztam órákat. Tőle egy ember kaphatta el, másik 5 kontakt kolléga, köztük én meg nem. :C

[ Szerkesztve ]

(#48330) LanyUs


LanyUs
senior tag

Lámpa RUN LIGHT 250, FEHÉR KIPRUN [link]

Nekem nagyon bevált! Az autók 3 méteres sugárban kerülnek ha épp arra jönnek. Gyors tempóhoz is ajánlom. Egy picit mozog oldal irányban is a fénycsóva, de engem nem zavar.

(#48331) tomcica válasza #76500480 (#48326) üzenetére


tomcica
Topikgazda

azert egy 190-es pulzust megerez az ember,elmert a szenzor

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48332) emvy válasza parandroid (#48327) üzenetére


emvy
nagyúr

A fertőzöttek nagyrésze (85%) nem adja tovább.

while (!sleep) sheep++;

(#48333) parandroid válasza emvy (#48332) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Wow, ez nekem is új info, ezt még nem is hallottam.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48334) norby_42 válasza LanyUs (#48330) üzenetére


norby_42
aktív tag

És nem zavaró, hogy nem oda világít, ahova nézel? Pl. saroknál, úton átmenésnél

Eat pasta, run fasta

(#48335) emvy válasza parandroid (#48333) üzenetére


emvy
nagyúr

https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/09/k-overlooked-variable-driving-pandemic/616548/

offot befejeztem :)

while (!sleep) sheep++;

(#48336) inf3rno válasza parandroid (#48327) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Bátyámékon is átment, ők lázzal, köhögéssel, fejfájással, hátfájással átvészelték. Barátnője sportol komolyabban, ő napokig úgy volt, hogy kivasalt egy pólót, aztán ledőlt fél órára, vagy csinált 5 felülést, de 10 már nem ment. De aztán elég hamar helyrejött. Anyám keresztanyja 70 felett van, ő eltörte a karját, aztán a kórházban kapta el. Utána hetekig bent volt, oxigént is kapott, miután kiengedték újra meg kellett tanulnia járni, meg fogyott 30 kilót (100 felett volt), úgyhogy ő épphogy túlélte. Volt olyan rokon szintén 70 felett, aki meghalt, valszeg a vírus vitte el, de nem teljesen tiszta. A szomszéd néni is most halt meg, de nála valószínűbb, hogy nincs köze a vírushoz, és most adta meg magát az anyagcsere betegségeknek. Vannak néhányan már itt helyben, akik elkapták, pár ezer fős kisváros, de a többséget még elkerülte. Nagyjából ez van most nálunk.

Buliban hasznos! =]

(#48337) inf3rno válasza tomcica (#48331) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jaja, az már azért szívdobogással jár. Ha hirtelen nagy ugrások vannak rajta különösebb tempó váltás vagy szintemelkedés nélkül, abból egyértelmű, hogy félre mér.

Buliban hasznos! =]

(#48338) LanyUs válasza norby_42 (#48334) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ez számomra az egyik nagy előnye! Pl. átkelek az úttesten és látom magam előtt mi van akkor is ha oldalra fordítom a fejem. Szoktam nézelődni a vak sötétben is, de az út előtted végig jól látható. Ott van egy fényár, ami precízen oda világít ahová kell. Nekem nagyon bejött.
Az meg hab a tortán, hogy könnyen észrevesznek + hátul is olyan fényerő van, hogy csak az alvó sofőr nem vesz észre :) Szumma: az egyik legjobb biztonsági befektetésem volt az elmúlt években.

(#48339) ígyvanferi válasza LanyUs (#48338) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ja, hogy ez testlámpa... nem derült ki számomra, és nem értettem, hogy miért nem oda világít, ahova nézel. :DDD De még a honlapon is csak a sokadik képen - amire el kell lapoznod - látszik, hogy nem fejre való.
A hátsó piros világítás az nagyon hasznos városban. Szoktam itt a környéken a nem túl forgalmas utcákban az úttesten futni, mert simább, puhább, mint a betonjárda, de általában felmegyek a járdára, ha jön autó (és persze így gyakran hátra-hátra kell pillantanom).

[ Szerkesztve ]

(#48340) tomcica válasza LanyUs (#48338) üzenetére


tomcica
Topikgazda

2-3 ilyet felaggatsz magadra,meg a koronara egy fejlmapat es kesz karacsonyfa vagy ;] amugy nem rossz az,ha latnak ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48341) norby_42 válasza tomcica (#48340) üzenetére


norby_42
aktív tag

Nekem a sapkam világít, meg a karomon van egy sárga villogó. Olyan vagyok, mint egy kis kukásautó :)

Eat pasta, run fasta

(#48342) LanyUs válasza ígyvanferi (#48339) üzenetére


LanyUs
senior tag

ígyvanferi: nekem ez a sötét aerob már unalmas, ezért fejhallgató is van. A szememre így duplán hagyatkozom. Persze nem lehet ezzel sem az útra ugrálni, de 10e Ft-os ilyen szintű láthatóság hasznos.

tomcica: ha jövőre Zentán reggel a töltésen egy piros csík elhúz melletted, akkor tudod mi/ki volt :P

norby_42: karvillogót is felhúzom az oldalról érkező vakemberek miatt, de ennek a hátsó lámpája kb. 10-szeres fényerőt produkál. A vaddisznó is megijedne az erdőben :)

[ Szerkesztve ]

(#48343) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Sziasztok, rég jártam itt, mert eddig csak télen futtam és akkor is rövideket, alacsony pulzuson, a medvenyomokról lehet páran emlékeznek rám. Mai futás ;] :

Most viszont elkezdtem agyalni, hogy jó lenne a futást nyáron is folytatni, mert a bringázás önmagában túl egysíkú és a futás egész jó kiegészítő sportnak tűnik, de a jelenlegi cipőm túl meleg. Tudtok esetleg valami nagyon olcsó nyári terepfutó cipőt EU raktárról ajánlani? Nincs semmi extra igényem, pl. egy More Mile Cheviot 4 vagy hasonló valszeg megfelelne, ha nem lenne a postaköltség annyi, mint a cipő :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#48344) tomcica válasza norby_42 (#48341) üzenetére


tomcica
Topikgazda

csak a szagod ne legyen olyan ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48345) taranis


taranis
addikt

Sziasztok!

A Garmin 245M-em elkezdett hülyeséget mérni, szerintetek szerviz a megoldás?
Az van, hogy heti 1x le szoktam futni ezt az útvonalat, eddig pontosan mérte az óra:

Majd ma ezt mérte helyette, egy olyan útvonalat, amin a büdös életben nem futottam, a magasságemelkedés is szép lett:

colorizer.net

(#48346) parandroid válasza taranis (#48345) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én tennék még egy-két próbát, ha megint csinálja, gyári visszaállítás, ha utána is, akkor egyértelműen szar.

Levegő extrém páratartalma, légköri zavarok, erdő, épületek, mágneses terek, bármi bezavarhat neki. Nekem is volt egy útvonalam, ahol egy kisváros központjában mindig elbizonytalanodott a gps-jel, és beletett egy vargabetűt. A mai napig nem jöttem rá, mi okozta, valami adótoronyra gyanakszom. Az is lehet, hogy felétek ott a bakonyban valami lokátorállomással játszanak, amennyi katonai létesítmény van arra, fene tudja, hogy melyiket használják még, melyiket nem.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48347) ígyvanferi válasza jjeahh (#48343) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Futócipőből ne ilyen random kínaiboltos vackokat rendelj, még ha csak ritkán tervezel is futni. Oké, nem 30, hanem 60-80 euró lesz. Nike.com, runningwarehouse.eu, sportsshoes.com, runnerinn.com. Van, ahol pk sincs, meg visszaküldheted ingyen. Mivel ráér, lehet vadászni az egyedi akciókat, kuponokat. Be szoktuk írni ide az ilyesmit.
Vannak minden márkának belépőszintű terepcipői, amik akció nélkül is ebben az ársávban vannak: New Balance Arishi vagy Nitrel, Saucony Cohesion TR, adidas terrex agravic, Nike Juniper Trail, Asics Gel-Sonoma vagy Gel-Venture.
A multinavigator valószínűleg nem fog Romániába postázni, de egy próbát megérhet, mert továbbra is best-buy szerintem onnan egy Salomon Sense Ride 2.

(#48348) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Tegnap egy laza futást szerettem volna, de ha van valaki, aki húz, akkor be kell állni utána és nyomni amíg bírja az ember. Nálam főleg ez van, mivel terepen szoktam szintemelkedéssel, ahol senki nem jár, így egy felüdülés volt ilyen körülmények között futni.
[link]

[ Szerkesztve ]

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#48349) taranis válasza parandroid (#48346) üzenetére


taranis
addikt

A páratartalom 90-100% közötti, de ez nem ritka errefelé, sosem volt gond bele. Ugyanezt tudom mondani a katonai létesítményre, van belőle bőven, de sosem láttam, hogy beleszólt volna a GPS-be, legalábbis nem ennyire, itt valami nagyon félrement.
Az útvonalnak kb a fele fák között megy erdőben, ez nagyjából igaz minden futásomra, de ez eddig csak a szokásos pontatlanságokat okozta, amit mondjuk egy városi futásnál is lát az ember, ha sok az épület. Ilyen még nem volt, hogy köszönőviszonyban nem volt a mért útvonal a valóssal.
Amúgy GPS+GALILEO-ra vagyok állítva másodpercenkénti mintavétellel, és minden futás előtt megvárom, míg zöldre vált a GPS.
Csinálok még pár próbát azért, meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#48350) ígyvanferi válasza taranis (#48345) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az a 9,1 km amúgy stimmelhet, hogy annyit futottál? Vagy most is annak a 8,4-nek kellett volna kijönnie? Mert így ránézésre a hibás útvonal jóval többnek tűnik annál, és akkor csak a rajz a problémás, a távot jól mérte, meg valami fura oknál fogva a szintemelkedés ment nagyon félre. Ez így esélyesen valami egyszeri hiba lesz, előfordult nálam is. Majd a következő futások eldöntik, hogy tényleg így van-e. Bosszantó eléggé, tudom, engem legalábbis nagyon tud zavarni, akár ennél jóval enyhébb eltolódás a valós útvonalhoz képest is, de kezdek beletörődni, hogy ez ilyen (fák, magasabb épületek amik itt nálam bezavarnak). Én nemrég átraktam csak GPS-re GPS+GLONASS-ról, illetve ideiglenesen megszűnt a levelek árnyékoló hatása is, így jobb útvonalrajzokat csinál az órám mind a házak között, mind pedig a fás területen. Terepen mondjuk pont ajánlott a GLONASS használata.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.