Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48501) Agony válasza IreN!CuS (#48499) üzenetére


Agony
aktív tag

A futópad vásárlást érdemes elég sok szempontból körbejárni, mert elég húzós az ára és ha csak pár helyen nem stimmel az igényeiddel, akkor könnyen egy drága kacat lesz belőle a garázsban. :)

Érdemes lenne ezeket a kérdéseket tisztáznotok:

- Hány kg vagy te és a feleséged? Jellemzően 120 kg+ a padok teherbírása, de -szerintem- nem használ nekik ha folyamatosan ilyen terhelést kapnak. Nekem 70 kg-san kényelmes 135 kg-s teherbírású padon futni, garantáltan nem terhelem túl, de ha valaki pl. folyás céljából vesz padot mert épp 120 kg-s, akkor érdemes 140-150 kg-s kategóriát nézni, ahol kicsit izmosabb a váz.

- Milyen magasak vagytok és milyen gyorsan szeretnétek rajta futni? Fontos a futófelület mérete, mert egy 200 cm-es embernek kényelmetlen lesz egy 120 cm-es pad, ugyanígy ha nagy lépésekkel gyorsan akarsz futni, akkor is fontos szempont a futófelület hossza, ha viszont csak sétáltok, meg kocogtok rajta, akkor ebből is lehet választani rövidebbet, ami kevesebb helyet is foglal.

- Az inSPORTline inCondi T70i II leírásában 3LE-s motort említ, csak a kérdés, hogy ez a folyamatos teljesítménye (CHP) vagy ez a pillanatnyi maximum amit el tud érni. Ez szintén a tempó és a terhelhetőség miatt kérdéses, mert ha a szükségesnél gyengébbet választasz, az utána kelletlen lehet pl. gyorsításnál vagy ha folyamatosan 18 km/h-val futsz rajta, akkor lehet 20-30 perc után azt mondja, hogy akkor ő most túlmelegedett és letilt.

- A motorhoz kapcsolódik az üzemidő, mert sok gép le van szabályozva. Ha te pl. minden nap 3 órát akarsz rajta sétálni, akkor nem lesz jó olyan gép, amibe 60 / 90 / 120 perc napi használatra van engedélyezve.

Ha 500K-t rászántok az inSPORTLine-ra, akkor én talán ezt a Nordictrack -et venném, mert tudásba jobb. (3CHP/5MHP, 22km/h, 15% emelkedő, 152x51-es futófelület).
Ha viszont nincsenek nagy igények a fenti kérdésekben, akkor megnézném ez a Decathlon -os padot, mert 300K, jók a paraméterei és mivel a Decathlon "saját márkás" terméke, van szervizük is, szóval jó a garanciális és szervíz háttere itthon is.

Start with a whisper, end with a scream!

(#48502) IreN!CuS válasza Agony (#48501) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Igyekeztünk a terhelhetőség/LE/szalagszélesség alapján szűkíteni a kört.
63kg és 174 cm / 92kg 179 cm mindketten híztunk a terhesség alatt ;]
Nagy sprintek nem lennének rajta max 10-11 közötti tempó
"hogy ez a folyamatos teljesítménye (CHP) vagy ez a pillanatnyi maximum amit el tud érni" Ez teljesen jogos felvetés, idáig erre nem figyeltünk - köszi a tippet.
Pont a "leszabályzás" miatt emeltem ki, hogy a 10-15 km-et bírnia kéne. Amikor többet edzettünk akkor a 10km/55-60 perc tempó megvolt gond nélkül.
Az "extrák" közül egyedül a dőlésszög ami fontos a feleségemnek mint Visegrádi én világ életemben dimbes dombos tájon futottam ami neki kevésbé megy így ő arra többet edzene.
Köszi a két ajánlást meglesem őket.

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#48503) Agony válasza IreN!CuS (#48502) üzenetére


Agony
aktív tag

Erre szerintem a Decathlon-os 300K-ért tökéletes lenne, bőven fedi az igényeket. Ha szeretitek a dimbes-dombos, változatos edzéseket és megéri a felárat akkor inkább a Nordictracket mondanám. Az iFit baromi jó funkció, klasszisokkal élvezetesebb rajta 60/90/120 perc ha mondjuk épp Japánban futsz és közben mesélik a helyi kúltúrát, építeszetet, látnivalókat... arról nem is beszélve hogy a futópad dőlése követi a videón látott pálya szintrajzát. :K

Még tavaly raktam fel ide egy videót arról, hogy hogy működik, ha esetleg érdekel. 4-5 hónap alatt bele is szaladt a gépbe 14xx km, pedig alapvetően kint futottam. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#48504) dabgergo


dabgergo
őstag

Így év eleje felé szokott nagyobb nike leárazás lenni kuponnal? Emlékszik rá valaki, vagy nem sok rendszeresség van ebben? Már bánom h nem vettem meg bő egy hónapja a WH6-ot 17ezerért :( Most a hóban, sárban eléggé kéne, kevés oda a pega 36 trail.

(#48505) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Sziasztok.....mint szinte mindenki úgy én is a legjobb ár/értékű futócipőt keresem, leginkább szilárd útfelületre. 35 éve hosszútávfutó voltam...szóval tudom, hogy nem mindegy miben futok. Annyi év után pár napja lefutottam 5km-t egy lidl-is futócipőben. Az oké, hogy izomláz van, de picit érzem a bal térdem is. Igaz nem kellett volna emelkedővel majd lejtmenettel kezdenem :) Heti 2-300km-t tekerek, szóval nem áll távol a mozgás tőlem, de sokak tanácsára, csontritkulást elkerülendően más mozgástípust is végeznék. Szóval melyik az a cipő jelenleg ami a legnagyobb megelégedéssel bír a csoport tagjai között ár/érték szempontból???

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48506) dabgergo válasza xy.zsolt (#48505) üzenetére


dabgergo
őstag

Szerintem legjobb ár/érték arányban jelenleg a leárazott Nike Pegasus 37 van, ha van nike kuponakció, akkor 21 alatt ki lehet fogni. Kb egy hónapja sokan innen vettünk ennyiért, lesz majd valószínűleg újra ilyesmi, de kell azért várni rá.

Pega 37 egyébként nekem pozitív csalódás. Több mint 4000km-t futottam Fly Flyknitben és utána most váltottam erre a 37-esre mert ez volt leárazva és azt állapítottam meg az eddigi 300km alapján amit beletettem már h lassú futásokra baromi jó (tehát 4:20-nál lasabakra) és aszfalton tök jó volt az 50km-es futásra is, végig kényelmes volt párnázott. Viszont gyorsabb futásokra nekem lomha, nem elég reszponzív a Fly Flyknithez képest, oda még be is kell szerezzek egy Fly 3-at ha egyszer végre azt is leárazzák.

[ Szerkesztve ]

(#48507) tomcica válasza xy.zsolt (#48505) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nike Pegasus 35 v 36 best-buy, tud mindent is.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48508) Hi!King válasza xy.zsolt (#48505) üzenetére


Hi!King
őstag

Mindig másnak van a legjobb ár-érték aránya, mindig annak, amiből nagy akció van. Év végén pl. Nike akció volt (az összes cipőjükre). Akción kívül szerintem a jó minőségű cipők közül a Decathlon Kiprun sorozata a legjobb ár-érték arányú, ezek 20-25 ezer Ft között kaphatóak. Nekem Kiprun Long van (a 2 kapható belőle, ami ránézésre majdnem pont ugyanaz), és elégedett vagyok vele, jó a csillapítása, viszonylag vastag, puha, 1900 km utan nem látom hogy romlana, van olyan jó, mint a Saucony Ride ISO 2, ami egy másik hasonló célú cipőm (mindkettő főleg hosszúakra van).

(#48509) danielsz válasza tomcica (#48507) üzenetére


danielsz
tag

Pegasus 35 (legalábbis Magyarországon) kifogyott már mindenhonnan (elvétve 1-2 akadhat), Pegasus 36 van még szűk méretválasztékban az Intersport honlapján, máshol nem nagyon látok.

[ Szerkesztve ]

(#48510) parandroid válasza xy.zsolt (#48505) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ha kinyitnak az üzletek, akkor kitekersz Parndorfba. Pegasus mindig van az akciós polcon az einzelstückök között, fogtam én már ott Shieldes (meleg szigetelés, GoreTex, reflektív csíkok, kötős fűző helyett összehúzó) modellt 40 eur körül is, de 60 körül szinte mindig van. Modellszám nagyjából mindgyy, évente jön egy újabb, most valahol 37 körül tartanak, szóval a 36 a tavaly(előtt)i, idén jön majd a 38. Elvileg neutrális cipő, de kicsit 'túlépített', én stabil cipő helyett is ezeket használom, de ha valakinek az a perverziója, hogy minél könnyebb, minél neutrálisabb modellt keres, akkor inkább valami Nike React (az is mindig van akcióban). Ha rákeresel A 'Pega' kifejezésre, akkor találsz bőven még ódákat tőlem is, meg mástól is.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48511) danielsz válasza dabgergo (#48506) üzenetére


danielsz
tag

Pega 37-et AboutYou-ról lehet szerezni 20%-os kuponnal 28 ezerért, annál olcsóbban most nem láttam. Zoom Fly 3-mat meg Pegasus Turbo 2-t nézegettem, de 40 ezer alatt nem láttam. Adidas adizero RC 2-vel szemezek, de egyelőre kivárok, mert a térdem rendes tempófutásra/intervallra nem alkalmas most, szinten tartás fog menni, feltéve, hogy nem rosszabbodik.

[ Szerkesztve ]

(#48512) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Hi!King, tomcica, dabgergo, danielsz, peterkeT
Köszönöm az ajánlásokat :R ....utána fogok nézni mindegyiknek.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48513) zzola válasza danielsz (#48511) üzenetére


zzola
félisten

e-mag-nál 29k a Pegasus 37.

(#48514) xy.zsolt válasza parandroid (#48510) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Akkor azzal kezdem, hogy kitekerek Parndorfba amint 5 fok felett lesz :) ha már itt van a közelben (hin und zurück 110km) :D de lehet felhívom majd az üzletet előtte, hogy van-e a méretemben

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48515) tomcica válasza danielsz (#48509) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Felenk meg Pega 33-at is kinalnak, mondjuk az igen merethianyos. 35/36 az van boven.
Netrol is rendelhet EU-bol, ha leszallitjak HU-ba, lehet outletekben v learazason talal :K
A 37-es felenk meg fekete penteken is eleg draga volt, learaztak, de inkabb vol 30ezer ft, mint kevesebb, annyiert meg draga.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48516) tomcica válasza danielsz (#48511) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az RC2 az fapad, de durvan, azt nem ajanlom halando embernek. SL20, Adios es Boston ezek mind jok resztavra, v barmilyen gyors munkara.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48517) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Jól sejtem, hogy az aliexpress-es nike air zoom cipők a fasorban sincsenek az eredetihez képest :F ....ha jót is akarok venni nem csak olcsót

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48518) danielsz válasza tomcica (#48516) üzenetére


danielsz
tag

Akkor rosszul gondoltam, amit olvastam, abból az jött le, hogy sok ember számára az SL20-nak fapadosabb a csillapítása.

(#48519) tomcica válasza danielsz (#48518) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Rosszul, az SL20 az elejen kemenynek tunhet, nekem kb 100km kellett mire bejarodott, de azota nagyon szepen muzsikal es hosszabb edzesekre is jo. Olyan, mint regen az Adios nem-boost.
RC az penge.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48520) myckey válasza dabgergo (#48504) üzenetére


myckey
veterán

Spuri
Itt van téli leárazás, kaptam hírlevélben.

Haver Nyúlcipőt említette, januári készletkisöprésre(ekkor vásárol be, évente)...pontosabb időt nem tudok.
Sportisimo-n is vannak, kiárusítás okán.
Mennyi Nike, azt nem tudom, de van más...: )

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48521) ígyvanferi válasza xy.zsolt (#48517) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Bedobom még a kedvenc budget cipőmet a kalapba: Reebok Floatride Energy. Most sportissimon bagóért van és nem kell tovább agyalni (több marad bringára ;) ). Van belőle 2-es verzió is 21 ezerért, kicsit több méretben [link]. Azzal nincs tapasztalatom, de a középtalpon nem változtattak, csak a felsőrészen optimalizáltak elméletileg, úgyhogy ez igen jó vétel még ennyiért is. Sportfactory-nál is van 20 ezerért az előző modell. A méreted majd eldönti, melyik legyen.

A fehér 2-esből lehet veszek én is egyet, ha már így rátaláltam. Ja nem, mert úton van végre a télifutókabát sokpénzért, ami kimegy nélkülem is és megcsinálja A Kört heti kétszer.

[ Szerkesztve ]

(#48522) lorcsi válasza ígyvanferi (#48521) üzenetére


lorcsi
veterán

Bocs, nem valasz akart lenni :B

Sziasztok!

Mostanaban kezdtem el kocogni..0-rol
Garmin connecttel generaltam egy 2 honapos edzes sorozatot...
Nyilvan meg semmi futo technikam
Van egy olyan jelensegem, h vadlinal par száz meter bemelegito seta-gyaloglas alatt bedurran a labam

Mit lehet ez ellen tenni ?
Vajon mi okozhatja ?

Ui.:
[link]
Ezek valos akciok ?

[ Szerkesztve ]

(#48523) ígyvanferi válasza lorcsi (#48522) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Valósak, persze. Csak nem túl jók. Általában egy-egy méret, a skála valamelyik végéről van ezekből az akciósakból.

(#48524) IreN!CuS válasza Agony (#48503) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Megnéztem a videót nagyon fancy feleségemet még lehet érdekelné is. Viszont pont most lett akciós az általam említett T70i II - 410-ért szerintem nyerő lehet. 3 év gari a motorra +7 a vázra ergo itt nincs különbség az általad linkelthez képest. 3 LE motor meg szerintem pillanatnyi maximum bár ezt így nem mondta ki, de olvasva a sorok között ez érződött. Köszi a segítséget :R

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#48525) Agony válasza IreN!CuS (#48524) üzenetére


Agony
aktív tag

Arra minden esetre figyelj, hogy webáruházon vásárold meg ne személyesen, így ha bármi miatt nem tetszik, 30 napig még mindig kérdés nélkül elállhatsz a vásárlástól. :R

Start with a whisper, end with a scream!

(#48526) xy.zsolt válasza ígyvanferi (#48521) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Köszi.....tényleg szuper árak. Sajna az első nincs a méretemben és mind2re azt írják közepes csillapítású. Vénember vagyok én már ahhoz, hogy ne a max csillapítást vegyem :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48527) tomcica válasza xy.zsolt (#48526) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nos ez esetben Hoka Clifton 6 regebbi modell,felenk meg van learazason (feletek Nyulcipo kinalja).
Vagy szoba johet meg a New Balance 1080,az egy tank..V10-nel vannak,de regebbi is parnazott fullosan. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48528) ígyvanferi válasza xy.zsolt (#48526) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez eddig nem volt kitétel. :) Kereshetünk max. csillapításúakat is, de azok ritkábban vannak ilyen árkategóriában, még extra akcióban sem. Pl.: Hoka Bondi, Hoka Clifton, New Balance 1080, Saucony Triumph, adidas Ultraboost, Asics Novablast, Nike React Infinity.

(#48529) IreN!CuS válasza Agony (#48525) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Mindenképp netes rendelés lesz pont ez miatt illetve amúgy sem tudnám kocsival elhozni.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#48530) ígyvanferi válasza tomcica (#48527) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Spuriban is lehet elvétve Bondi 6-os, Clifton 6-ot akciósan találni még, kicsit olcsóbban, mint a nyúlcipőnél. Csak sajnos erősen készlethiányos, hiába szerepelnek az oldalon. [link]

(#48531) BenQhunria


BenQhunria
tag

Sziasztok!
Jelenleg egy ASICS GEL-EXCITE 6 futócipőt használok, lassan cserés, szeretnék egy jobb csillapítással rendelkezőt, melyik tipsokat ajánljátok?

Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.

(#48532) xy.zsolt válasza tomcica (#48527) üzenetére


xy.zsolt
őstag

A 100Eur jó ár érte?

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48533) tomcica válasza xy.zsolt (#48532) üzenetére


tomcica
Topikgazda

jo am :K marmint a HOkaert

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48534) parandroid válasza xy.zsolt (#48532) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Hokák drágák, szóval annyiért jó. ON van még hasonló kategóriában, de azok is méregdrágán. Illetve a Sauconyk tudnak még pihepuhák lenni, talán túlzottan is. Parndorfban van amúgy Asics, meg New Balance store is, Asicsból egy GT1000/GT2000 is jó vétel, szintén bőven 100 eur alatt szokták árulni, NB-ket nem ismerem, de ott is mindig van mindenféle akció.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48535) xy.zsolt válasza parandroid (#48534) üzenetére


xy.zsolt
őstag

7.én nyitnak a boltok...ha nyitnak egyáltalán a covid miatt. Ez a Hoka ennyiért osztrák webshop-os....szerintem ők sem meloznak még csak a rendelést rögzítik. Szóval várok pár napot.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48536) Perillustris válasza tomcica (#48515) üzenetére


Perillustris
senior tag

Stabil vonalon továbbra sem túl erős az elérhetőség a hazai Saucony fronton, úgyhogy a következő adag mamuszt jómagam is külföldről rendeltem meg. Ma érkezett meg, ma már abban futottam haza. Az érezhető akciók is ritkák sajnos, bár tény, hogy az 50-60 ezres listaár eleve hajmeresztő (na nem az enyémet, éppen tegnap vágtam le nullás géppel - ami igazából inkább 0,5-1-es), ebből 10-20% engedmény még mindig jócskán a fájdalomküszöb felett van. De ha még fel is tűnik egy-egy olcsóbb darab, szinte biztos csak a nagyon nagy méretek vannak a férfi modellekből. Ezzel szemben Németországban 70 ájró az itthon 40 ezres cipő, így még szállítással is jobban megérte onnan rendelnem. :Y



Perillustris

(#48537) emvy válasza Perillustris (#48536) üzenetére


emvy
nagyúr

Ilyet vettem múltkor az emagon 17e-ert. Egyébként nem rossz cipő, sőt.

while (!sleep) sheep++;

(#48538) emvy


emvy
nagyúr

Cipő-téma: én ugye nagyon szerettem az Altra Escalante 1.5-ot. a 2-t nagyon elszurtak, de jelentem, hogy a 2.5 fantasztikus. Könnyű, pörgős, párnázott, és nagyon kényelmes.

while (!sleep) sheep++;

(#48539) Perillustris válasza emvy (#48537) üzenetére


Perillustris
senior tag

:K Az egy igen ritka - és jó eséllyel soha meg nem ismétlődő - akció volt, én is rendeltem (már előtte is volt nekem, tehát biztosra mentem). :C

Perillustris

(#48540) bajnokpityu válasza Perillustris (#48536) üzenetére


bajnokpityu
félisten

A guide 13 sztem nagyon rossz cipő.
Viszont ha az imént stabil lett a pega 3536,akkor a trail abból meg stabilabb. Egyébként oké, h általában stabil márka a Nike, de a sima 35 36 sztem egy fokkal keskenyebb az átlagtól, kevéssé támaszt kifordulas ellen. Szóval én nem értem miért mondjátok stabilnak a 35 36 pegat.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48541) parandroid válasza bajnokpityu (#48540) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem igazán stabil, de egy valódi neutral cipőhöz képest meg túlépített. Valószínűleg a hobbifutók jelentős részének pont ezért ideális.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48542) bajnokpityu válasza parandroid (#48541) üzenetére


bajnokpityu
félisten

bármely sauconymhoz, vagy egy asics FFhez képest még mindig szolid a pega, mind csillapitásban, mind kifordulás gátlásban.
egyébként nekem legkevéssé fárasztó / legtűrhetőbb sebességgel megy az a saucony triumph iso.
[link]

De pont ezért használok 3 cipőt felváltva, hogy kiegyenlítődjön.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48543) LanyUs válasza xy.zsolt (#48535) üzenetére


LanyUs
senior tag

Clifton 6-tal óvatosan! Enyhén tervezési hibás! Vissza kellett küldenem!
[link]

(#48544) tomcica válasza bajnokpityu (#48540) üzenetére


tomcica
Topikgazda

HIvatalosan a Pega az neutralis :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48545) LanyUs válasza tomcica (#48544) üzenetére


LanyUs
senior tag

Annyira megszerettem ezt a mellkas lámpát, hogy már jobban szeretek sötétben futni, mint világosban. Vicces mi? :) Ma reggel is 3 fok + havas eső -> dupla rövid, vékony hosszú, sapesz, 3/4 síalá + nyári rövid és Clifton 2. Közepes iramú reggeli aerob időhiány miatt... Üdv. a darálóban :D Gondoltam Rá közben ( Na tomcica és nyomja a reggeli lassút :) )

(#48546) tomcica válasza LanyUs (#48545) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igy ahogy mondod,sotetben lampa nelkul,palya belso iven a fuvon ;) totyi-totyi.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48547) Never79


Never79
tag

Tegnap megvolt az első futásom Covid után. Nem éreztem semmi "különöset", max annyit, hogy 6 perc feletti km-jeim voltak azon a pulzuson, ahol eddig 5:10-5:20 volt a tempó. Viszont ha picit felkaptam, egyből pulzus egekben. Ettől függetlenül magát az "edzést" (33 perc) nem éreztem megterhelőnek. A visszaesést betudom annak, hogy berozsdásodtam.

(#48548) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

35éve nem futottam egy métert sem....akkoriban versenyszerű hosszútávfutó voltam. Most lefutottam 2x 5 km-t....utóbbit 5.20/km sebességgel és érzékeny a bal térdem futás után mikor sétálva terhelem, és pláne ébredés után....normális ez? Pihentessem vagy mozogjak rá szerintetek? Az outi bringázás megy mellette rendesen

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48549) Hi!King válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


Hi!King
őstag

Ha 35 éve nem futottál egy métert sem, akkor az 5:20/km az túl erősnek tűnik, mármint újrakezdésnek, amikor célszerű könnyű futásokkal kezdeni. Persze lehet, hogy tévedek, és sok maradt az egykori versenyszerű futó múltadból.

Az én módszerem a térdfájás súlyosságának eldöntésére az, hogy elkezdek futni, és ha 2-3 km után eltmúlik vagy jelentősen enyhül, akkor oké, ha erősödik akkor nem oké. Mikor "futótérdem" volt, akkor utóbbi volt, de kisebb térdfájások sokszor előfordulnak, és bemelegedésre elmúlnak vagy minimálisra enyhülnek.

(#48550) sutirablo válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Ha ébredés után jobban fáj az általában túlterhelés miatt történik. Pihentetsd nehogy rosszabb legyen, fölösleges rögtön az elején nekiesni a szervezetetdnek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.