Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48551) inf3rno válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem sok az 5:20 elsőre, lassítanék a helyedben 6:30-ra vagy 7:00-ra, amíg megszokja a lábad. Ez lehet akár 1-2 hónap is. A futásnál máshogy terheled, mint a bringánál. Érdemes még megnézni, hogy nincs e érzékeny pont a combodon, csomó, ilyesmi, ami esetleg a térdre hatással lehet, és kimasszírozni. Esetleg még guggolással lehet edzeni rá, hogy stabilabb legyen az ízület. Na én legalábbis ezeket próbálom most térdfájásra, mert az enyém magától nem múlt el egy év pihentetésre sem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#48552) xy.zsolt válasza Hi!King (#48549) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Oké akkor kocogósabbra veszem eleinte. Az van, hogy a keringésem, tüdőm sokkal többet is bírna, de ezek szerint akkor a térd a szűk keresztmetszet. Indulás után szinte el is tűnik a fájdalom, de ahogy végzek előjön. Akkor az lesz, hogy ritkábban fogok futni és lassabban. Remélem tényleg csak kezdeti túlterhelésről van szó.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48553) ígyvanferi válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én erősen visszafognám a tempót első körben. Pláne amíg nincs meg a rendes cipőd. Követem a másik topicot, tudom, hogy sokat és gyorsan tekersz, de itt most nem az számít, hogy a keringésed, az állóképességed megvan-e, hanem hogy fel van-e készülve a vázizomzatod, a szalagok, a csonthártya, a stb. az egészen újfajta mozgásformára. Nyilvánvalóan nem, ami miatt egy 5:20-as 5 km a nem feltétlenül ideális futómozgással és sz.r cipővel párosulva nagyon gyorsan mindenféle fájdalmat fog okozni. Ez meg magával vonhatja, hogy megutálod a futást.
Majd a főni megmondja, hogy építsd fel a futásaid figyelembe véve a kondidat. Mert ugye nem az van, mint az általában a testmozgást futással elkezdőknél, hogy a pulzus nagyon hamar az egekben lesz, így a belesétálás, a nagyon lassú tötyögés adná magát önkéntelenül is.

(#48554) xy.zsolt válasza inf3rno (#48551) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Egy évet én ennek nem adnék.....max 1-2 hónapot. Ha nem javul akkor marad a bringa és pluszban talán úszni fogok. A lényeg, hogy túl sokat és tempósan tekerek ahhoz, hogy ne csináljak másfajta mozgást is mellette....pláne, hogy szétvet az erő és a mozgáskényszer :)
ígyvanferi Értem, akkor majd konzultálok a "főnivel" :K ha lesz olyan készséges és segít ebben nekem. Mert amúgy meglepő, de tetszik a futás, annyi idő után ismét....

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48555) tomcica válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szabad a bringat kombinalni a futassal, foleg amig itt-ott nyikorog, habar en azt veszem eszre 40en felul mindig nyikorogni fog valahol :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48556) xy.zsolt válasza tomcica (#48555) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Igen....tudom, hogy szabad sőőőt ajánlott is. Ezért is építeném be a futást is a repertoárba. Vannak napok amikor az időjárás nem engedi a tekerést....mozogni meg kéne akkor is. Pl az étel is jobban ízlik ha már mozogtam előtte :) 53 leszek mindjárt....lekopogom, de "csak ez" a térd érzékenység okoz gondot.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48557) norby_42 válasza tomcica (#48555) üzenetére


norby_42
aktív tag

Most hallottam, hogy 40 felett reggel nem felkelünk, hanem feltámadunk...

Eat pasta, run fasta

(#48558) tomcica válasza xy.zsolt (#48556) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Fokozatosan iktasd be a futast, nem muszaj csigalassan, foleg hneked van aerob kapacitasod.
Ami jol muzsikal az a fokozos futas, elsore ne is km-re merd csak idore. 30perc fokozos megkezded lassurol es szepen 5-10percenkent gyorsitod kozepes erossegig. Ez barmikor hasznalhato, akar heti 2-3x is, annyi futas eleg is. Kesobb egyik ilyen futasodat elkezded kutolni 5-10perccel,idovel majd ez lesz a hosszu edzes, erdemes arra a napra tenni, ahova majd ezt tervezed.Altalaban hetvege ugye.
Gorgon nem szoktal edzeni? Vagy csak mar unod? ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48559) tomcica válasza norby_42 (#48557) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hallod vannak olyan edzeseim, amikor nem az edzestol tartok, utana is viszonylag jol elvagyok aznak, na de masnap a felkeles. Hujjjuj :DDD vannak allapotok.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48560) HKorn válasza Never79 (#48547) üzenetére


HKorn
addikt

Reméljük nálad hamar rendbe jön, nekem 1.5 hónap kihagyás után is megvan a 1-2 km után egekbe felszökő pulzus. Ráadásul maga a futás is rossz érzés és utána sem jóleső fáradtság érzés van, hanem szétesős szenvedős érzés, hiába lassú tempón tötyögök. Egy időre elbúcsúzhatok kedvenc sportomtól sajnos, marad a gyorsabb tempójú gyaloglás edzésnek.
Fck Covid. :(((

Run&Ride

(#48561) jmuranyi válasza norby_42 (#48557) üzenetére


jmuranyi
tag

Jaja. Negyven felett a reggeli merevedés derékban kezdődik ;]
De azért ez kitolható 70 fölé...

(#48562) inf3rno válasza tomcica (#48559) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Izomláznál az az igazán szar, ami 2 nap múlva jön csak ki. Engem az szokott elrendezni, hálistennek csak ritkán van.

Buliban hasznos! =]

(#48563) inf3rno válasza jmuranyi (#48561) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:C :C :C

Buliban hasznos! =]

(#48564) xy.zsolt válasza tomcica (#48558) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Nincs görgőm....-2 fokig inkább a szabadban tekerek, de az azt követő bringapucolást már nagyon unom :) Bár tegnap a futás alatt is sikerült sarat dagasztanom.
Oké, akkor így fogom csinálni....semmi szint, a nagyon lassútól a közepes tempóig gyorsítva 30 percet. :R
jmuranyi :C

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48565) Beerwolf


Beerwolf
senior tag

Sziasztok!

Gondolkozom, hogy veszek egy új órát. Jelenleg egy Amazfit Stratos 2-m van, amivel nagyon meg is vagyok elégedve, egyetlen dolog hiányzik belőle, hogy spotify-on keresztül bt-s fülhallgatóval tudjak zenét/podcastokat hallgatni futás közben. Tudtok ajánlani egy olyan órát ami ennyivel tud többet a Stratos-nál?

(#48566) parandroid válasza xy.zsolt (#48548) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Tipikus futótérd. Bemelegítés + helyes nyújtás. Akármennyire hülyén hangzik, a futótérdnél a seggeden letapadt izmokat kell lenyújtani. :D Yoga hattyú póz, vagy hanyatt fekve láb oldalra nyújtása. De keress rá youtube vdeókat, mert bonyolultabbnak hangzik elmondva, mint amilyen valójában.

Itt próbáltam leírni, nem tudom, mennyire egyértelmű: [link] . Nekem ezt fizioterapeuta - személyi edző ajánlotta, működött is, de aztán yogánál is találkoztam ezzel a gyakorlattal.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48567) xy.zsolt válasza parandroid (#48566) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Aznap mikor mozgok 2x is nyújtok....egyébként csak este 1x. Pont ezt így nem csinálom csak olyat ami érzésre ugyanerre az izomra hat. Na, majd akkor ezt is fogom. Tavaly januárban állt be a térdem a megerőltetéstől, kb az is így indult. A dögmelegben hanyagoltam a tekerések utáni nyújtást...azóta nyújtok mindig akármit is mozgok.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#48568) sutirablo válasza Beerwolf (#48565) üzenetére


sutirablo
csendes újonc

Mennyit áldoznál rá?
Garmin: 245 Music, Vívóactive 4/Venu, 745, 945, Fenix Plus széria; Samsung Galaxy Watch/Active, Suunto 7. Esetleg valami Wear OS-es, Ticwatch pl.

(#48569) LanyUs


LanyUs
senior tag

Kolléganőm nem sportol. Viszont kapott egy órát ( óraként használja csak ). Fogalma sincs mi a típusa. Kör alakú... Szerintem Suunto lehet. 6 féle sport, pulzus és véroxigénszint mérés ( Én eddig abban a tévhitben voltam, hogy véroxigént csak Apple watch 6 tud majd ). Tud olcsóbb típusú Suunto is már?

(#48570) tomcica válasza LanyUs (#48569) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Huawei karperec is tudja kerul vagy 9000ft-ba ;) apamnak szervaltunk,pulzus,veroxigen es lepesszam erre kell neki,mast nem is nez rajta.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48571) bajnokpityu válasza LanyUs (#48569) üzenetére


bajnokpityu
félisten

245 tudja a véroxigént.
bár egy kicsit alulmér. nekem 2 éve brutkó tüdőgyuszim volt, és kaptam orvosit. a samu telefonom koppra ugyanazt mérte, mint az orvosi, és gyógyultan 95-99et mutatott mindkettő.
a 245 meg nekem általában 90-95%öt mutat, pedig már egyáltalán nem bagózom, és sokkal jobb állapotú a tüdőm is. meg általában a testem is.

egyébként nagyon tudom ajánlani a 245öt. nekem munkába samum van, futni meg a 245, mindkettőt nagyon szeretem, és mindkettő jól mér pulzust, és GPSt is.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48572) zzola


zzola
félisten

Ha 10mm-es drop-ról váltok 4-re, akkor az igényel valami más futótechnikát? Olvastam itt, hogy javasolt párhuzamosan használni a régi és új cipőt.

Adidas Solar Drive 19-em van, most jött egy SL20, de jóval keskenyebb a lábfejnél a talp része. Egy Kinvara 11-et néztem, de annak 4mm a drop-ja. Adidas előtt volt Ride iso2, az bejött a széles lábfej miatt...

(#48573) tomcica válasza zzola (#48572) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Haaat,volt akinek szetkapta a vadlijat,achilesset,ugyelj ra :K foleg gyorsat ne fuss benne es hosszu tempot amig at nem szoksz.
Sl20-Sl20 jo gyors cipello :K szereti a bacsi :P ha az keskeny,akkor a Nike Streak es Streak LT sorozatra ra se nezz :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48574) zzola válasza tomcica (#48573) üzenetére


zzola
félisten

Na pont ettől félek! Achilles rendben van, de a vádlim az már minden futás után hengerlésre szorul. Akkor maradok a magasabb drop-nál.
Néztem Pegasus 37-et is, de az sem tűnik elég szélesnek kép alapján.
Persze Pécsett nem találtam, hogy felpróbáljam....
Kösz.
:R

(#48575) tomcica válasza zzola (#48574) üzenetére


tomcica
Topikgazda

12mm a legtobb Nike,Adidasok altalaban 10mm-ek...innen elso lepes a 8mm Saucony Ride vonal...Reebok-nak van 6mm,verseny Asics-ok olyanok (Hyperspeed,Sortie Magick,Tarther Zeal stb.) erdemes fokozatos menni lefele egyik cipovel.
Nem kell felni a 4mm-tol,sot nyaron mezitlab is szabad erositeni :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48576) zzola válasza tomcica (#48575) üzenetére


zzola
félisten

:R

(#48577) myckey


myckey
veterán

23km és 800m szintemelkedés, bő 4 órámba került. Gondoltam lefutom közben a Kaptárkő InstanTrailt ( 16,1km lett )....kicsúsztam a futós szintidőből, becsületesen eláztam és fent havat is kaptam. 0 fok körül volt, reggel jobb idő volt, mint közben. Csajokkal nem találkoztam, emberrel sem...de volt egy kocsi, úttól félreeső helyen... aminek járt a motorja, és érdekesen rugózott a hátulja. Guminőt nem vittem, pedig jó lett volna csónakázni..



"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48578) Perillustris válasza zzola (#48572) üzenetére


Perillustris
senior tag

Én 8-ról (Saucony Omni) mentem le 4-re (Liberty ISO), nálam semmi probléma nem jelentkezett. Sőt, talán gyorsabb is lettem. :U

De most is vennék bármikor Omnit, ha éppen az lenne akciós.

[ Szerkesztve ]

Perillustris

(#48579) Hi!King válasza tomcica (#48575) üzenetére


Hi!King
őstag

A Pega az nem 10 mm? Meg úgy rémlik, hogy valamelyik csúcskategóriás (Vaporfly?) cipőnél 12-ről 8 mm-re mentek.

@zzola:
Nekem a Kinvara (nekem 9 van, úgy láttam a 11-nek kicsivel vastagabb a talpa) izomlázat csinál a vádlim alsó részén, de mivel szeretek benne futni, főleg intervallozni, felmérőzni, dombozni, ezért heti egyszer felveszem, néha kétszer, másnap meg nagy dropos cipőben pihentetem. Az is lehet, hogy tavasszal a Kivara-ban fogok félmaratont futni, mert amúgy könnyű cipő.

(#48580) norby_42 válasza myckey (#48577) üzenetére


norby_42
aktív tag

Szép. Szólhattál volna, vittem volna teát :)

Eat pasta, run fasta

(#48581) zzola válasza Hi!King (#48579) üzenetére


zzola
félisten

Köszi. Én (is) félmaratonozok. Kötött az izomzatom, bokaszalagjaim nem túl jók, bár az utóbbi években nem ment ki a bokám-szerencsére. Meg vagyok elégedve a Solar Drive-val is, de kipróbálnák valami újat. :)
Éppenséggel jól jönne egy gyorsabb cipő, 1:42 a félmaratonom és szeretnék még lejjebb menni az idővel...

[ Szerkesztve ]

(#48582) tomcica válasza myckey (#48577) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A hegyen tul, ahol a malac tuuur :R :C dagonya.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#48583) myckey


myckey
veterán

Norby_42,
Tom
Este dőlt el, hogy be tudom iktatni a fenti "kiruccanást" .
Nem haladtam sehova, ahhoz képest hogy számoltam : ( kb. első órában bírtam futós szintidőt tartani...de elengedtem. Végére el is éheztem, folyadékkal meg egy szelettel mentem, "kicsit" melósabb lett a vártnál...
:R

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#48584) Never79 válasza HKorn (#48560) üzenetére


Never79
tag

Azt kérte edző, hogy arra figyelek, szédülök-e utána, van-e rossz érzés, a terhelésre el kezdek-e köhögni, fáj-e utána a mellkas. Szerencsére egyik sem jött elő, de majd meglátom a heti terhelés után.
Sajnálom és kitartást!

bajnokpityu: köszi az infót. Én is bekapcsoltam most az órán (fr945), 88-at mutatott egy hete, most 92-94 között mozog. Én melóban egész nap maszkban szinte, gondolom az sem segít a helyes érték meghatározásában.

myckey: te nem vaddisznókkal találkoztál, te magad vagy a vaddisznó :D . Gratu. A kompressziós szárnak kicsit más lett a színe :C

(#48585) inf3rno


inf3rno
nagyúr

No lett új rekortános futópályánk. Elég viccesre sikerült. Nálunk annyira hiányzik a sík terep a gondolkodásból, hogyha az emberek ilyen pályát csinálnak, még akkor is belekerül egy domb. :D Majd kimegyek ma vagy holnap, körbefutom meg küldök fotókat. Egyébként az egyik irányba elég jól futható, a másikba egy kicsit meredek egy részen.

Buliban hasznos! =]

(#48586) bajnokpityu válasza inf3rno (#48585) üzenetére


bajnokpityu
félisten

itt az egyetlen "sík" utca 250méteren 10métert emelkedik. tegnap próbáltam rajta intervallumedzést 20mp/perc a difi a két irányban.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#48587) inf3rno válasza bajnokpityu (#48586) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Keresztbe kell futni, úgy sík lesz. :K

Buliban hasznos! =]

(#48588) Hi!King válasza bajnokpityu (#48586) üzenetére


Hi!King
őstag

Kb. ugyanez volt, mikor Veszprémben laktam (Sopronban és Pécsen mondjuk meglepő módon nem, mert hiába vannak hegyek-dombok, ezek a városok medencében helyezkednek el). Hiányolom is most hogy totál sík környéken lakok.

Más:
Néztem ezt a statshunters.com-ot, egész pofás heatmapet csinál Strava adatok alapján, úgy hogy mindenből, és nem csak a futásból és a bringázásból. Bár túrákat csak pár éve rögzítek, így is tök jó látni hol jártam akár Magyarországon, akár külföldön.

(#48589) inf3rno válasza Hi!King (#48588) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja az összes közül eddig a Veszprém félmaratonon volt a legtöbb szint nekem. Semelyik másikon nem volt izomlázam utána, ennél odavert a combba, még úgy is, hogy ismertem az emelkedőket, mert pár évig edzettem ugyanezeken.

Buliban hasznos! =]

(#48590) Beerwolf válasza sutirablo (#48568) üzenetére


Beerwolf
senior tag

Talán a 100-at mondanám rá mint felső limit, de nyilván szeretném a lehető legolcsóbban megoldani és akár használt is szóba jöhet. Ami még fontos (a Stratos tudja), hogy le lehessen tölteni gpx-et rá és tudjon navigálni.

(#48591) Hi!King válasza inf3rno (#48589) üzenetére


Hi!King
őstag

Én Veszprémben tanultam, és mikor elsőéves voltam, az első hetekben, mikor már voltam délután egy tájfutó edzésen, este elmentem először az egyetemen "kocogás" néven hirdetett testnevelés teljesítési lehetőségre. Akkor épp csak páran voltak, és csak erős csoport volt, vagy 3-szor felfutottunk egy-egy lépcsőn a várba, meg még pár másik komolyabb emelkedőre, nagyon készen voltam utána. Aztán sokat csúszó hallgatóként jópár évig jártam az esti "kocogásra".

(#48592) zzola


zzola
félisten

Visszatérve a drop kérdésre, az miért jó, ha 10 helyett 8-6-4 mm a drop? Mi az előnye illetve a hátránya?
Kösz.

(#48593) emvy válasza zzola (#48592) üzenetére


emvy
nagyúr

Minel nagyobb a drop, annal jobban erolteti a cipo, hogy a sarkad erjen le eloszor. Minel inkabb a sarkadra erkezel, annal nagyobb impakt eri a terdet es a csipot. Ha valaki 'rendes' tempot fut (mondjuk 4:30 es alatta), annal kevesbe lenyeges, mert olyan tempoban szinte tuti, hogy elso/kozepso labfejre erkezel. (Ahogy egyebkent ilyen temponal a stabil cipo sem fontos, mert nem tehenkedsz ra a bokadra ugy, mint kocogasnal.)

A kisebb drop jobban terheli a vadlit es az achillest, de kevesbe a terdizuleteket - az elobbiekre konnyebb gyurni :)

while (!sleep) sheep++;

(#48594) Hi!King válasza zzola (#48592) üzenetére


Hi!King
őstag

Mielőtt magam kezdenék ömlengésbe arról, hogy miket olvastam ezidáig a témáról, szerintem itt elég jól összevetik a magas és az alacsony dropos cipőket:
https://runrepeat.com/heel-to-toe-drop

A lényeg, hogy kicsit máshogy terheli a lábat. Alacsonyabb heel dropnál inkább érkezel a lábad elejére, illetve a talpad elejének érkezése után hosszabb az útja a sarkadnak, mire az is földre ér, azaz az érkezés ereje nagyobb arányban nehezedik a vádlidra, mint a sarkadra. Ezért low droppal tipikusabb a vádli, Achilles, boka sérülés, míg nagyobbal a térd vagy a csípő sérülés. Szerintem érdemes ezért is rotálni a cipőket, nem csak a sérülés miatt, hanem eleve jobb, ha nem minden nap pont ugyanúgy terhelem a lábam.

Emellett szerintem még az is előny, hogy ugyanolyan elülső talpvastagság mellett ugye kisebb a hátsó talp, meg ugye amúgy is kevesebb csillapítás is kell hátra, amivel könnyebbé válik a cipő.

De amúgy nézegettem, hogy a legjobbak milyen cipőkben versenyeznek, illetve amennyiben ismert, miben edzenek, és bár a 8-12 mm gyakoribb, de bőven vegyes a kép, azaz egyáltalán nem ezen múlik.

[ Szerkesztve ]

(#48595) emvy válasza Hi!King (#48594) üzenetére


emvy
nagyúr

En pl. a vadliserulesem utan vettem a Saucony Liberty ISO-t, ami egy kicsit stabil, 4 mm-es droppal rendelkezo cipo. Segitett, de most allok vissza a 0 dropos Altra-ra, mert minden egyeb reszemnek jobb az, mint a Saucony.

while (!sleep) sheep++;

(#48596) Hi!King válasza emvy (#48595) üzenetére


Hi!King
őstag

Én még nem vagyok ott, hogy 0-val merjek futni, de szerintem az lesz, hogy ha tavasszal nyitva lesz a közeli futópálya (most zárva van), akkor mellette a jól gondozott fűre kimegyek mezitláb futni, hogy azt is szokjam.

(#48597) zzola


zzola
félisten

Köszöm a gyors válaszokat!

#48594Hi!King
#48593emvy

:R

(#48598)



addikt

Rajtam is átment a covid karácsony környékén. Most mentem le először futni jó 3 hét kihagyás után, csak egy laza 5km-re.

Vicces, mert nekem mindig a pulzus száll el vagy az izom fárad el, most pedig levegőt nem kaptam. A másik kettő rendben volt, ilyet még sosem éreztem.
De nem volt vészes, inkább csak érdekes érzés.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#48599) parandroid válasza (#48598) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, én is megúsztam. 17 napot hagytam ki, ebből kb 7 napig éreztem, hogy beteg vagyok, de nem volt rosszabb, mint egy sima influenza. Biztonság kedvéért vártam még 10 napot, utána kezdtem napi egy óra extra low intensity tekeréssel - ez pont elsején volt. Nem tűnik vészesebbnek a formám, mint amennyit a több, mint 2 hét kihagyás indokol. Reméljük, ennyi is marad a dolog.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#48600) inf3rno válasza Hi!King (#48591) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én atlétika szakkörre jártam oda annak idején, egyik haver szervezett be. Az első három hónapban folyamatos vádli izomlázam volt, utána valahogy beedződött, mert varázsütésre elmúlt, és azóta sem volt soha normális futócipőben. Ja a várba lépcsőzés volt az egyik kedvenc kínzásuk. A másik azt hiszem valami 7 domb vagy ilyesmi volt, a lényeg, hogy lekocogtunk a völgybe, aztán minden dombot megfutottuk lentről ki hogy bírta, visszafele meg kocogás. Igaz, hogy csak heti 2-3x volt, de annyi pont elég is volt belőle. :-) Ott szoktam meg a 180 feletti pulzust, már amennyire meg lehet szokni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.