Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47801) tomcica válasza myckey (#47800) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Valojaban csak heti egyszer, vasarnap tudunk igy egyutt edzeni, a het kozbeni edzeseket szinte mindenki egyedul csinalja, szoval boven tobb a "hosszutavfuto maganya" feeling :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47802) myckey válasza tomcica (#47801) üzenetére


myckey
veterán

Az még mindig több, mint ami engem illet. Még mindig húzóerő. Nem is akármilyen. Önmagában ez az egész amit csináltok, építgettek.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47803) inf3rno válasza tomcica (#47794) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom furán néznek rád, amikor megkérded ismerősöktől, hogy "Ti is szoktatok gumit húzni?" :C

Buliban hasznos! =]

(#47804) myckey válasza inf3rno (#47803) üzenetére


myckey
veterán

Kolléga, fényes nappal a városban huzigálta a gumit, járdán meg mindenen keresztül.
Célja volt.(meg lehet némi feltűnési viszketegsége) :)
Rám is szoktak furán nézni, az a jó.( bele sem gondolok mit gondolhatnak,de..) :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47805) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Endomondo-ból hogyan tudom a Garmin Connectbe importálni a workouts-aimat? Endomondo leírása alapján már egy hete várom az email-t, hogy letölthessem. Esetleg vmi más könnyebb módszert tud valaki?

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#47806) ígyvanferi válasza myckey (#47717) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Az a Salomon Agile Wind csak szélálló, igaz? Eső ellen más kéne... Runnerinnen nézem őket, cybermonday keretében 15% akció van. Akad ott pár Gore cucc is, de annyi különböző elnevezés, meg technika van, hogy nem tudom, melyiket nézzem. Ez pl. ha minden igaz water-repellent, de csak ennyi, könnyű-közepes esővel felveszi a harcot, ezt írja. Nincs a leírás 10K/10K vagy valami hasonló mérőszám. Viszont gore-tex, meg mindenféle nasa technológia van benne, lehet elég lenne. Salomon Bonattik is vannak, 32-33 ezerért, annál ott van a 10K/10K vízállóság. Nem járom azért az erdőt hosszú órákig sosem, lehet elég lenne egy jól lélegző, kevésbé waterproof, de legalább szélálló, meleg cucc is. Amitől el van mindenki ájulva Gore Wear R5 Goretex Infinium Insulated az már 70 ezer. Azért az már no-no. De még az "olcsóbbak" is a világ összes pénzébe kerülnek, szóval jó lenne egy tényleg f.szát választani elsőre.

Hogy lehet pl. egy water-repellent tulajdonságot elképzelni? Ez a Gore R3 Partial Windstopper pl. elég szimpatikus még, és ugyanúgy repellent, mint amit fentebb linkeltem, a Bonattiknál is valamivel olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

(#47807) Hi!King


Hi!King
őstag

Ha alapozási időszakban azt csinálom, hogy heti 1-szer futok valami úgy intenzívet, hogy egyértelműen anaerob zónában van, pl. ma reggel csináltam 16*2 percet 3:45 körüliekkel, 1 perces pihenő kocogással közöttük, vagy mondjuk épp dombozok, ezen kívül futok heti egy tempót valahol maratoni tempó körül (4:30-4:40), persze ez variálható néha gyorsabbra-lassabbra is, a többi 3 pedig laza kocogás, legalább 2 darab 20+ km távval, de egyik menne télen 30-ig, 1 vagy 2-ben repülőkkel, sarok-, térdemeléssel is, az úgy rendben van? Főleg az anaerob zónát érintő intervall edzést kérdezem, mert ez nem kiélezés, árthat-e az aerob felkészülésemnek heti 1 ilyen? Korábban ilyesmit csak kb. 1 hónapig csináltam rendszeresen, de akkor is lightosabban, mert máskor a könnyű kocogások ennél is jobban dominálták a felkészülésemet.

Azért 5 futás, mert most nem tudok 6-ot összehozni, közvetve az éjszakai kijárási tilalom miatt. Viszont heti 3-szor bringával járok munkába (2*9 km), akkor kicsit a könnyű kocogásom intenzítása alatt van a pulzusom, kivéve az amúgy rövid emelkedőket, meg van heti 1 túra, általában 20-30 km, 600-1200 szintemelkedéssel.

[ Szerkesztve ]

(#47808) myckey válasza ígyvanferi (#47806) üzenetére


myckey
veterán

Nem csak szél, ködszitálás és permetszerű csapadék ellen, enyhébb esőzésben bírja.vízlepergetős :K
Kaptam már benne nagyon durva vihart a nyakamba, jégesős villámlós hegyről lezúduló hordalékos bokáig vízben haladósat is, ezt nem bírta. ( mondjuk itt az ázás volt a legkisebb gondom, le is vettem mert csak belerohadtam ) :D
Havernak ez van [Salomon S-Lab MotionFit 360 Jacket M vízálló vízálló futódzseki 70-100 ezres kategória. Akciósan kapta ajándékba, valami 40-50 ezerért.
Jó cucc nagyon, futó mellénynek-zsáknak is van kialakítása. Velem volt kiadós nyári zápornál, és nem ázott benne szarrá, 20 000-es. De valamennyire ebbe is belerohad az ember, pláne ha párás idő van.
Van nekem HeavyTools technical skiwear is, az is bírta tavaly előtt télen a hóvihart/ combos fagyot. Aqua block system: W/P 5000mm - 24h, MPW 5000mm / GR / M2 / 24h
Bár ez nem futásra való kifejezetten, de akkor éppen nem is futásra koncentráltam, csak 30km ig, másik felét örültem hogy haladtam eü gondok miatt. :D

Inkább waterproof legyen, ne repellent, mármint ha nagyobb nyomást kell elviselni.
De mondtad hogy neked nem feltétlen kell extra védelem csapadék terén, akko lepergetős is jó.
Egyébként meg a víz legördül róla, jó esetben. Vízállósnál. repellentnél meg egy idő után kezd átnedvesedni az anyag, foltosodni, és annyi.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47809) myckey válasza myckey (#47808) üzenetére


myckey
veterán

W/P az a víztaszítás, MPW meg a lélegző, hogy engedi ki a "Rohadást" párát :D
Amit mutattam Salomon, haveré....neki 1-2 évvel régebbi kiadása van asszem. Belebújós, félig cipzáros. asszem. Több rétegű, membrános. Derék részre nem is emlékszem, de mostani modelleknél a derékba lehet csomagolni az egész dzsekit. ez marha praktikus, mint valami futóövet viseled és ha kell kibontod magadra rántod, nem kell pakolni-öltözni blabla.
Szerezz egy poncsót, az nem ázik be tutira. műanyagból. :D
Egyébként ha már úgy is Inn meg külhon.....érdemes beleolvasni ajánlásokba, tesztekbe, aztán úgy eldönteni. De ha nem kell durva cucc, olcsóbban ki lehet jönni, viszont biztos drága lesz így is, egyszer kell megvenni, de akkor fáj. Ahogy Tomcicaval is beszéltük már.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47810) ígyvanferi válasza myckey (#47809) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Van olyan poncsóm, meg egy 1000 Ft-os decathlonos esőkabátom is. Előző munkahelyemre bringával közlekedve a nagyobb mínuszokban azt vettem fel kívülre. 7,5 km volt az út, úgyhogy nem tartott olyan sokáig, hogy belefőjek, viszont a hideg menetszelet megfogta. Nyilván futni alkalmatlan. De arra a 12 ezres Asics Lite-show winter kabátom is az, pedig téli futós kabátnak árulták. Tele van apró fényvisszaverő mintákkal, szóval az is inkább bringás közlekedéshez van használva, mert a menetszelet az is fogja. Meg vízlepergető.
Már csak azt remélem, hogy annak ellenére, hogy eléggé izzadok, egy ennél három-négyszer drágább cucc nem ennyire esőerdő érzés.
Ami bonyolítja, hogy tömegközlekedve tudok eljutni itt BP környékén a terepre, legalább fél, inkább 1 óra. Oda még oké, bár lehet kicsit fázós lesz átszállásra várni, de hazafelé az érdekesebb, amikor mondjuk a nem űrtechnika kabátomban az extra izzadás miatt az alsó rétegem már egy darab víz, és így állok a megállóban a fagyos szélben. Na erre mi a tippetek? :B Idén lesz először, hogy ilyesmivel próbálkozom a télen, azér' ez a fenenagy tanácstalanság. Valószínűleg valami profibb base layer is kellene.
Na majd olvasgatom a netet, ezek a gore kabátok érdekelnek most. Vagy marad a Bonatti, azt itt szoktátok ajánlani és még megfizethető.

(#47811) inf3rno válasza ígyvanferi (#47810) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát passz. Én nem szoktam télen megállni, csak ha már hazaértem. Egy 5-10 perc elég ahhoz, hogy lehűljek, aztán utána ha nem melegítek újra valami kocogással, akkor húzódik minden. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz kellemes. Talán inkább úgy lenne jó, ha lenne valami hátizsákod plusz egy kabáttal, amit felveszel, ha megálltál.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#47812) myckey válasza ígyvanferi (#47810) üzenetére


myckey
veterán

Nekem ami van Salomon agile wind az nem esőerdő :N akkor volt az, mikor csuda módon eleredt, de arra más kategória való. Amire írtam, arra tökéletesen megfelel. De nem sokszor használom.
Mikor rajtam volt Galyavár körversenyen tavaly novemberben, akkor igen kellemetlen csípős szél fújt és valami alá is hullott a magasból, de nem túl intenzíven hála az égnek. itt nagyon jó szolgálatot tett, célnak megfelelt és nem is emlékszem hogy nagyon belerohadtam volna, erőteljesebb csapadéknál van ez. de ilyenkor már elázás is játszik szóval olyan mindegy :D

Hidegcsípős szél és némi csapadék ellen megteszi, melegen is tart. persze nem sokszor használom, most is meg máskor is mondtam már. de ez a Galyavár ilyen 60km és 4000 körüli szint volt, estébe nyúlós esemény. Galyatetőn pedig sűrűn cudar az idő télhez közelítve. innen a tapasztalat. :)

Nekem is 30-45 perc ótóval a hegymenet. De ez sokkal egyszerűbb mert simán levetem a réteget és veszek át mást meg befűtöm kocsit stb.....
Hazafelé nem túl komfortos a belerohadt ruhával közlekedni tömeggel, elismerem.( bejártam pestet még ifistaként, edzésre-edzésről ide oda utazva tömeggel ) Én próbálnám megoldani a váltást, alsó réteg hagyján, de fentre vinnék magammal valamitbármit. Akár bárhol otthagynám és körpályán visszaérkeznék érte, vagy vinném magammal a zsákban-mellényben-zsebben stb. Aláöltözetet és technikai ruhákat zsebkendőnyire össze lehet gyűrni, csősálat-passzostechnikai felsőt-de még dzsekit is.
Ha nagyon szétizzadtad magad és kerget a fagyhalál, meg kell oldani a száraz ruházatot. Lerakni és átöltözni, valahova begyűrni és magaddal vinni, venni praktikusat célnak megfelelőt. Esetleg beleszarni aztán csapatni ahogy a magasságos megadta. De a fagyoskodást kerülni kell, ezzel nem érdemes keménykedni.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47813) tomcica válasza Hi!King (#47807) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem kell aggodni,annyi intenziv pont kell is egy rendes alapba :K
A regi klasszikus alap epites kerulte ezt,de a modern edzesmodszerek nem felnek tole,annyi h varialj a pihenokon,legyen kozottuk hosszabb akar 3perc (de kozepes pihenovel kb 4:20-4:15) ilyenkor fusd meg lazabbra picit a 2perceket pl 2perc @3:50-55 3perc@4:20-15.
Ha ilyet csinalsz,mint a maid akkor erdemes felmenni 3-4perc gyorsra ezzel az 1perc pihenovel DE ne 16db...hanem eleg csoffadt 5db,akkor nem artasz az alapozasodnak.
Dombozas is jo,valamint rovidebb meredekebb emelkedo vagy extra rovid,de gyors iramjatek szinten hasznalatos (pl 30mp gyors 2-3perc laza folyamatos futasban).

Nagyon jo ez igy ahogy irod :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47814) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Igazatok van a csereruhával, egy pólócsere alul, kívülre meg mondjuk akár az az óccsó' decathlonos esőkabát, ezek nem foglalnak sok helyet, megoldható a "cipelésük", és akkor azért átvészelhető a hazaút.
Kabátnál így pedig nem kell a mindentől is védő csilliárdos kabát, csak valamelyik egyszerűbb gore vagy salomon bonatti, agile, ilyesmi.

(#47815) myckey válasza ígyvanferi (#47814) üzenetére


myckey
veterán

Akármi is jó, csak száraz öltözet legyen visszaúton, körülményeid közepette ez lényeges lesz.
Valahova elrakod/lerakod azt a 2-3 ruhadarabot, több nem kell.
Gyors átvedlés és okes a dolog. Adtál az egészségnek és a komfortnak.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47816) Hi!King válasza tomcica (#47813) üzenetére


Hi!King
őstag

Köszi.
Dombozásra van 2 domb a környéken, amit szoktam használni, az egyik kb. 150-200 méter, a másik rövidebb, de a hosszabban azt nem szeretem, hogy mivel a végén bedurvul, és kb. ott szokott elfogyni a szufla, ha megtolom, ezért ott már szétesik a mozgásom, pedig ha jól értem a dombozásnál fontos az, hogy lendületes legyen a mozgás.

De akartam még kérdezni, hogy dombozásnál mennyire kell max közelébe pörgetni, illetve a lefelénél mi a helyes pihenő, lefelé kocogás vagy séta? Eddig úgy csináltam, hogy közel maxon fel, lefelé kocogás. Pulzusban kb. 170-ig mentem fel, lent forduláskor 145-155-ig esett vissza (ez egyre magasabb volt a sokadik ismétlésre, míg a maximumok kb. ugyanaddig mentek).

(#47817) válasza sharp4 (#47805) üzenetére



addikt

[link] ez az oldal elvileg pont ezt csinálja, de nekem gyakorlatilag 1-2 hete csak queuing van, egyébként nem mozdul.

Addig is mapmyfitness-re át tudtam vinni az adatokat endomondorol, hogy ne vesszen el teljesen, amikor bezár az oldal. Elvileg ez az utódoldaluk. Aztán így több időm van kitalálni, hogy onnan hogy vigyem szinkronizáljam át egy értelmes helyre.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#47818) LanyUs válasza tomcica (#47794) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nagyon jó interjú!!! :C De jó lehet hetente rendszeresen ott edzeni... Szerencsések :R

Ma a vége gyors láb volt. Full gyors, pörgettem, mint a gép. PB 400m 1:11 PB 1/2, mile 2:59

Kész a rekortan de nem biztos hogy kihasználom majd

Rekortán atlétika pálya egyszeri használati jogosultság (napi jegy): 500,- Ft/fő/alkalom
Rekortán atlétika pálya havi használati jogosultság (havi bérlet): 3 000,- Ft/fő/hó
Rekortán atlétika pálya éves használati jogosultság (éves bérlet): 30 000,- Ft/fő/év

(#47819) emvy válasza tomcica (#47794) üzenetére


emvy
nagyúr

"senki nincs hajtva"

;] ;] ;] ;] ;]

while (!sleep) sheep++;

(#47820) parandroid válasza tomcica (#47794) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

“Mármint a gumihúzást? ... Szerintem szeretik.”

:DDD

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#47821) itouchfan válasza LanyUs (#47818) üzenetére


itouchfan
senior tag

Szerintem az a 3000 Ft/hó nagyon jutányos.

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#47822) LanyUs válasza itouchfan (#47821) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szekszárd ingyenes, ha jól tudom Paks is. Fizetős edző egy más dolog, de szimplán az lenne a mozgás támogatása egy város részéről ha nem fejne le évente egy Hoka árával. Így is tolom a helyi adót és a bérem 1/3-at. Cserébe kapok lofa.t a valagamba... Na de ilyen ez... Csúf politika... Se normális járda, se bringa utak. Végre itt egy fizetős pálya...

(#47823) sharp4 válasza (#47817) üzenetére


sharp4
őstag

Próbáltam, nem működik. Az új oldalra én is átszinkronizaltam, hogy ne vesszen el végleg.

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#47824) tomcica válasza emvy (#47819) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;] "ustorral" (egyelore)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47825) myckey válasza LanyUs (#47822) üzenetére


myckey
veterán

Az.
Egerben is nyitva a stadion, lehet menni rekortánra. Néha beugrom oda is mozogni, azután irány gyógyvíz vagy masszőr. ja nem, most sehova nincs irány utána. :(((
De itt helyben is van rekortán, játszótér/szabadidős közterület pár célirányos objektummal.
Csak ez carul van kivitelezve, nem sűrűn használják. Marad salakpálya.

#47818LanyUs
Szép idők, GJ !

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47826) tomcica válasza Hi!King (#47816) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Attol fugg mit akarsz vele elerni,sorolom:
- rovidebb (akar meredekebb) emelkedo szinte sprint fel 50-70m + teljes piheno
ez sebesseget es erot epit a gyors(sprint) izomrostokban (a pulzus meglodul,de olyan rovid felfele az egesz h messze nem max,lefele beesik pihenosre) hetente hasznlhato 1-2x is,nem teljes edzesnek 8-10db/alkalom.

- rovid emelkedo eros temposan megkuldve + lefele szinten tempos
ez elesito edzes,ha szintes versenyre keszulsz (kb eros temponak felel meg,fel is csapja a pulzust es fent is marad) ebbol 15-20perc eleg hetente elesitesnel hasznalhato,amugy tul anaerob

- hosszabb emelkedo tempos fel + kozepes le (hasonlo az elozohoz,EZ nagyon sokat ki tud venni,ovatosan vele) elesitesnel hetente v kethetente

- hosszabb emelkedo tempos fel + kocogas/seta le (ez erot epit a gyors(tempo) izmokba)
ebbol eleg 20-30percnyi munka felfelet szamolva hetente :K

- hosszu emelkedo lassan fel + temposan le (ez erot epit a lassu izomrostokban felfele,lefele specifikus edzes a combokra) hasznalhato heti 1-2x barmirok

- hosszu emelkedo lassan fel + lassan le (erot epit a lassu izmokban) barmikor hasznalhato alapozos km gyujtesre is...aki erzekeny az emelkedokre (achiles stb.) annak azert ovatosan ez vegett,amugy aranyat er.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47827) tomcica válasza LanyUs (#47818) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hagyd meg felmeroknek a rekontant,es akkor legalabb tetje is lesz es komolyan veszel minden felmerot :K erdemes kulon pattogosabb cipot (cipoket) tartani azokra a felmerokre,vagy a versenycipoidet hasznalni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47828) tomcica válasza parandroid (#47820) üzenetére


tomcica
Topikgazda

a regi vicc jut eszembe errol:
cigany megy at a hataron a hatan egy zsak
- mit viszel cigany?
- madareledelt
- nezzunk bele,hat ez nem madareledel,hanem kave
- ha' eszi,nem eszi,ezt kapja!
:D

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47829) bajnokpityu válasza tomcica (#47826) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nah, akkor az mire jó? :
Meredek felfelé, pulzus égben, ott is marad, majd levegoert kapkodva további enyhe emelkedo szumma 5perc majd enyhe lejtő kocogva. Majd mikor elesett 150re,ujra meredek.. Stb.

Vagy a másik jellemzo: 5km változó meredekseggel, de kb folyamatos emelkedő, majd 3km lejtő, majd erős meredek kopkodos, majd sok enyhe lefelé, és 10 közel vízszintes és a végén újra meredek felfelé majd sok lankás lefelé.

Első a napi 10km,masodik a hetvegi 21.
Itt ilyen a terep:)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#47830) myckey


myckey
veterán

New Balance M520LV6
Aszfaltra.10mm, semleges.
41,5 és 46,5 között még van jó pár méretben.
12 500 pénz. -52% os eksön.
Nem ismerem, de hátha valakinek jó lehet, nem olyan sok forintért.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47831) tomcica válasza bajnokpityu (#47829) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az elso igazi kemeny vo2max munka...interval edzesnek szamit 3-5K versenyekre specifikus,oda egyben elesito is

Masodik mar hasznlhato lehetne barmire,ha belassitod :K

feled sem egyszeru a vilag ;] ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47832) Chuck Norris válasza zaskar (#47791) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Inkább a hozzáállással volt a fő gond, úgy éreztem, hogy inkább terhet jelentettem a számukra, hogy megcsináltam a rendezvényüket és foglalkozniuk kell velem, többet nem megyek oda.

Szervezésileg ami pocsék az a Rókás kör, ott több gond is van:
Nem kódot kell leolvasni, hanem megnyitni az oldalt, beírni a rajtszámodat, majd a telefon elküldi a pozíciódat GPS alapján, ha ez 30m-en belül van mint amire ők is gondoltak akkor elérted a pontot. Na most nekem konkrétan az elindulással is már gondom volt, nagyjából egy negyed óráig frissítgettem az oldalt, teljesen átfagytam mire sikerült elinduljak, mert mindig azt írta, hogy nem vagyok ott, aztán az összes pontnál hosszú percekig ezt játszottam. Mondjuk pocsék ködös idő is volt nem csoda, hogy nem tudta a telefonom elsőre, hogy hol vagyok.

A pályának a nagy része zártkertek között vezet, természetesen tele van hordva az egész szeméttel, volt, hogy arra várogattam, hogy a kutyák elmenjenek, hogy egyáltalán be merjek menni az utcába.

Az már csak az én hülyeségem, hogy tavaly télen akkor indultam amikor minden le volt fagyva, nem, hogy futni nem, néhol még sétálni is alig tudtam, nem csoda, hogy kiestem a szintidőből.

Viszont hozzáállásilag szervező srác nagyon ott van, amikor sikerült beérjek egyből felhívott, és elkezdett vigasztalgatni, hogy nem baj majd legközelebb meg lesz, annyira kedves volt, hogy el is feledtem mennyire pipa vagyok, az előbbiek miatt. Persze ide sem megyek többet a pocsék pálya miatt.

Ezen a kettőn kívül az összes instant nagyon tetszik bármelyikre elmennék szívesen újra, Vérkör, Térképkörök, a Szénás és társai mind nagyon jók.

(#47833) bajnokpityu válasza tomcica (#47831) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Elsőn voltam nyuszi a múltkor. Az szumma 160m szint
A második 340m : nem tudok gyorsan futni, szóval jó lesz ez:)

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#47834) válasza sharp4 (#47823) üzenetére



addikt

Nah, akkor kb ugyan odáig jutottunk. Annyi különbséggel, hogy én stravára vinném át.
Majd írjuk meg, ha sikerül találni valamit.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#47835) zaskar válasza Chuck Norris (#47832) üzenetére


zaskar
senior tag

Én az idén léptem be az instant túrák világába, és nem feltétlenül csak a covid miatt. A versenyek legtöbbjére ugyanis hónapokkal előtte kell jelentkezni, és ez a rendszer az elmúlt években egyre kevésbé felelt meg nekem. Nem számoltam pontosan, de 100 ezret biztos elbuktam amiatt, hogy nem tudtam elindulni versenyeken sérülés vagy más jellegű betegség miatt az utóbbi 3 évben. Az instanton meg akkor indulhatok, amikor akarok, de leginkább egészségesen. Jövőre biztosan folytatom ezt a vonalat. Én csak a QR kódos vagy a GeoGo-s megoldásokkal találkoztam, ezekkel többnyire jól boldogultam. Persze több olyan rendezvény útvonalát is teljesítettem track alapján, aminek nincs instant verziója. Az idei évem erről szólt, és a versenyek nekem annyira nem is hiányoztak.

(#47836) inf3rno válasza sharp4 (#47823) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Esetleg endomondo helyett tudtok ajánlani valami bevált oldalt, ahova át tudok szinkronizálni? Igazából megvan minden GPX fájlban, de ha lehet, akkor inkább szinkronizálnék a feltöltés helyett.

Nagyjából ilyen igényeim vannak:
- havi statisztika futásmennyiségről
- az egyes futásoknál útvonal térképpel, sebesség és pulzus grafikonnal
- az egyes futásoknál a leggyorsabb távok, pl 1km, 5km, illetve rekordok kezelése ezzel kapcsolatban (ez utóbbi annyira nem életbevágó, de azért jó lenne látni, hogy mit kell megdönteni)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#47837) inf3rno válasza zaskar (#47835) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az instant itt mit takar pontosan? Egyedül mész, mint Vertigo?

Buliban hasznos! =]

(#47838) Chuck Norris válasza zaskar (#47835) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A geogo meg az QR azok teljesen rendben vannak, még ha esetleg nincs térerő akkor is később is be tudod küldeni, nem kell ott a pontnál szöszölni, hogy mi van.
Ez, hogy akkor van a rendezvény amikor az plusz nehezítés, úgy sokkal könnyebb ha te találod ki azt, hogy mikor szeretnél menni :)

@inf3rno instant

[ Szerkesztve ]

(#47839) inf3rno válasza Chuck Norris (#47838) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja ok. :-)

Buliban hasznos! =]

(#47840) LanyUs válasza myckey (#47825) üzenetére


LanyUs
senior tag

Off: amin ki szoktam még akadni ( mert régebben azért bejártam a környéket montival és futva is ), hogy sok helyen felszántották a termőterület melletti földutat ( még a turistautat is ) + egy addig megszokott erdős részen a szabad kocogás közben újonnan felállított drótkerítés fogad. Ilyenkor mindig átfut az agyamon, hogy ha ezek a javak minden állampolgáré, tehát a Tiéd, Enyém és a Miénk, akkor mégis hogy van valakinek joga ezeket a fejünk fölött eladni... A szabad rablás ellen erősen lázadok... Vissza a mozgásra, nem offolok többet mert ezek a tények feldarálják az agyam :)

[ Szerkesztve ]

(#47841) archie17 válasza zaskar (#47835) üzenetére


archie17
tag

Ami még hasonlóan rugalmas, az a teljesítménytúrák megfutása - voltam idén vagy egy tucaton, mivel nem kell előnevezni, és egy sávban bármikor lehet indulni, akár aznap reggel felkelve is eldöntheted, hogy nekivágsz. Hallottam történeteket túrázó-futó ellentétről, nekem egyszer se volt ilyen tapasztalatom szerencsére, persze nem a Gerecse50 utolsó percében kell indulni, hogy előzgethess :DDD
Olcsók, van kis kitűző meg oklevél emléknek, van frissítés is (zsírosdeszka és tea, de ha viszel zsákot, kiegészítésnek jó). Nekem igazából szimpatikusabbak is lettek, mint az agyonmarketingelt versenyek. TTT oldalán meg minden hétvégére jut vagy húsz.

(#47842) tomcica válasza LanyUs (#47840) üzenetére


tomcica
Topikgazda

te melyik orszagban laksz? felenk itt szarbiaban tudnak meselni dolgokat a szabad rablas minden formajarol :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47843) Hi!King válasza LanyUs (#47840) üzenetére


Hi!King
őstag

Fú, ne is mond. Korábban valahol a Kab hegy környékén az országos kéken olyanba is belefutottam, hogy körbekerítették egy szakaszát, a kerülési lehetőség pedig egy bozóttengeren át volt. Vagy a Vértes keleti végében az egyik turistaútnál ráépítettek egy házat a jelzett útra, nem kerítették be, de a kettő kutya azért jelzésértékű volt, hogy érdemes messziről kerülni.

Valamikor a 90-es években még botrány volt, mikor a Soproni-hegységben a Fáber rét és a Szalamandra-tó közötti lejtőn néhányan körbekerítették a gesztenyésüket, ezért a jelzett út valamivel arrább került. Manapság arrafelé is nem egy olyanba futotam bele (pl. Fehér úti tótól északra), mikor ráépítettek vagy körbekerítettek egy-egy turistaút szakaszt, és már nem is éri el az embefek ingerküszöbét az ilyesmi.

(#47844) Hi!King válasza archie17 (#47841) üzenetére


Hi!King
őstag

Egyetemen ismertem egy srácot, aki addig aktív teljesítménytúrazó volt, és akkoriban kezdett futni (azóta is aktívan fut), ő mondta, hogy 1-2 idióta tüzelte ezt a túrazó futó ellentétet, legtöbbször inkabb csak kifiguráztak ezt, és futó haveroknak mondogattak poénból, mikor azok előztek, hogy "köcsög futó", ami mar-már szallóigévé vált a baráti körében.

(#47845) norby_42 válasza LanyUs (#47840) üzenetére


norby_42
aktív tag

Árnyaljuk egy kicsit: édesapám éveken át küzdött a bevetett lucernásban keletkező gyalogos és autóutakkal. Mert a rendes út saras, gödrös, ez meg sík.

Eat pasta, run fasta

(#47846) Never79


Never79
tag

Engem az bosszant, amikor tervszerű erdőgazdálkodás címen vágják a fákat. 2 hete is egyik kedvenc futóhelyemen rá voltak döntve az üzemi földútra a fák. 10 percig akadályversenyt játszottam (oké nem kijelölt turistaút, de akkor is).

Kerítések: elvileg azért vannak, hogy a friss növényzetre ne menjenek be a vadak és legeljék le a csemetéket. Hogy ebből mi igaz?

Gerecsében most az OKT út egyik része lett bekerítve, állítólag az is a védelem miatt.

(#47847) inf3rno válasza Never79 (#47846) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Igazából az van, hogyha nem keríted el, akkor kevesebb pénzt kapsz vadkár címen, mert nem tettél semmit annak érdekében, hogy elhárítsd.

Buliban hasznos! =]

(#47848) Hi!King


Hi!King
őstag

Nekem nem a vadkerítésekkel van a gondom, általában az erdészet és a földtulajdonosok is szoktak biztosítani átjárókat a turistautakon, pl. létrákat vagy csak visszacsukható kapukat, de ilyeneken át is mászok, ha olyan van. A gond azokkal van, amikor valami helyi kiskirály megszerez egy erdőt, és ember ellen is hatékony kerítéssel körbekeríti, hogy ne zavarják, vagy akár ráépít az erdő közepén egy házat a turistaútra.

(#47849) inf3rno válasza Hi!King (#47848) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja az ilyenek engem is felcsesznek, és sajnos egyre több van nálunk is belőlük. A másik ami felcsesz, hogy az erdőbe hordják a szemetet egyesek, mert lusták elvinni a szeméttelepre és fizetni sem akarnak érte. Ha rajtam múlna simán kiosztanék milliós bírságokat az ilyesmiért.

Buliban hasznos! =]

(#47850) Never79 válasza inf3rno (#47849) üzenetére


Never79
tag

Huu az engem is!

Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy most a Terepfutas.hu nagy büszkén vallja, hogy műanyag poharakat nem használnak, és hogy más versenyek is el kezdték ezt átvenni (Maratonman, Márkus Öcsi stb. féle versenyek) az ő hatásukra. Hallgatva a Büntetőkör adást, nekem úgy tűnt Csanya nekiment a BSI-nek, illetve Kocsis Árpádnak, aki kicsit más véleményen volt.

Az FB-n jó kis vita alakult ki, ahol egy kicsit "nemzölden" gondolkodók jól le lettek hurrogva. Én személy szerint örülök a kezdeményezésnek, és támogatom is, hogy minél kevesebb műanyag pohár legyen, de 3 dolog jutott eszembe a terepfutó versenyekkel és a terepfutó társadalommal kapcsolatban:
- mért lehet még találni szalagokat a versenyek után akár egy 1 hónappal is az útvonalon?
- mennyi szemetet szednek össze a szervezők egy terepfutó verseny útvonalán a verseny után?
- hány terepfutónak jut eszébe összeszedni bárhol is a szemet, ha lát az erdőben (most nem a lerakott építkezési törmelékre :( gondolok, csak az egyéb dolgokra)?

Szóval ez a dolog szerintem nem fekete és fehér egyelőre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.