Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47551) tomcica válasza tomcica (#47550) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ja a 10K specifikus munka 5-6K-rol 8-10K-ig epul
, a porgos rovid az kb 2-3km osszesen pl 10x200m, a hosszu az kb. 5:15-4:45 neked 20-24km benne a vegen 4-5km FM tempo (egybe v darabolva pici pihenovel) 4:15 koruli.
Osszes tobbi fytas het kozben lazabb km gyujtes 5:00-4:45 kornyeke, ha a 10K nap es a hosszu utan faradt vagy, ott mehet rovidebb lassabb (akar 6:00-5:30 kocogas es csak 5-7km regeneralo edzeske).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47552) ígyvanferi válasza tomcica (#47548) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Tudom nem kell megerősítés itt senkinek, hogy működnek a tanácsaid, az edzésmunka, amit javasolsz, de azért leírom fun factként: ilyen módon készültem ősszel 10K-ra és aztán tovább a félmaratonra, mindkettő PB lett (utóbbi nem is kicsivel). :R

(#47553) tomcica válasza ígyvanferi (#47552) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szep-szep, jo ezt hallani. Amit meg erdemes idoben megtanulni es megfigyelni, h mitol, mikor es hogy esik szet a test (Agony epp ezen a kurzuson van) akkor azt is tudni es erezni fogod, h mikor kell leallitani egy edzest, mikor es mennyit pihenni. Mivel szabad meg futni, mikor nem.
Amikor nehany PB utan fent lesztek a pillanatnyi teljesitokepesseg hataran, ott mar a combos edzesek igen elesek. Sokszor rombolnak.
Akivel pedig mindig felig viccelunk itt = FEJJATEK aka akaratiskola, ezt epiteni kell mindig :K barmilyen modon, lehet az 1perc hideg zuhany, reszleges bojt, par napra kikapcsolni a futest a hazban (en egy telet lehuztam ugy, mondjuk akkor egyedl eltem) stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47554) myckey válasza tomcica (#47553) üzenetére


myckey
veterán

Nálad van fűtés ?
:O :O :O

:D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47555) tomcica válasza myckey (#47554) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ket szobaban, itt a boltban kb 12-15fok,van aki elverezne ennyitol :DDD nincs tulzott kenyelembe tartva a test.
A zasszony is nagy fakir, de azert mashogg elek az utobbi 10evben amiota egyutt elunk. Picit kenyelmesebben. Atlagnak ez is mar sparta :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47556) ígyvanferi válasza tomcica (#47553) üzenetére


ígyvanferi
addikt

A hidegből elegem lett az alatt a pár év alatt, amikor csóró egyetemistaként inkább felvettem egy 3. pulóvert is a szobában, csak hogy spórolhassak a nem túl olcsó gázfűtésen. Ezt megelőzte még kb. 10 év kertesházban, ahol szintén spóroltunk a gázszámlán, és fel kellett öltözni ősztől-tavaszig. Akkor megfogadtam, hogy ezzel nem fogom sanyargatni magam, ha majd egyszer megtehetem, hogy ~20 fokban létezhessek télen is. Volt mit enni, volt fedél a fejem felett, a szerető család is mindig ott volt, szóval nem panaszkodni akartam ezzel.
Ettől még az akaratot persze trenirozni kell nekem is, csak épp más megoldásokkal. :)

[ Szerkesztve ]

(#47557) tomcica válasza ígyvanferi (#47556) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak pelda volt, barmi massal lehet. Akar aprosagok is. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47558) norby_42 válasza tomcica (#47555) üzenetére


norby_42
aktív tag

Ifjúkoromban simán aludtam szilveszterkor a Tar-kőn, -15 fokban. Most vacogok amíg be nem melegszik az ülésfűtés :)

Eat pasta, run fasta

(#47559) tomcica válasza norby_42 (#47558) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha' jooo' van, de akkor 1. bent volt a celzoviz, 2. porgott az anyagcsere 110%-on :DDD megoregedtel ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47560) Peterhappy válasza myckey (#47520) üzenetére


Peterhappy
őstag

Este sokat gondolkodtam a válaszodon és arra jöttem rá, hogy amatőr és amatőr között is mekkora különbség van. Amatőr, fél-amatőr/fél-profi(?), profi - de mindegyik rengeteg szintet, fokozatot tudhat magáénak.
De az amatőr szint az még tényleg csak a kedvtelésről, szórakozásról szól. Nagyon tetszett Norby gondolata: "Szerintem akkor jó (most 40+os családos emberekről beszélek) ha egyszerűen csak része az életednek a mozgás. És természetesen az egész családnak, a gyermekeimnek a heti 3-4 edzés tök természetes, eszükbe sem jutna, hogy ki lehet hagyni."

Minden más efelett már komolyabb szint. Szerintem.

Nagyon érdekes volt még az életkoros és túlsúlyos felvetésed, mert magam is ezt tapasztalom úton-útfélen. Attól még, hogy én mostanság nem futok, terjesztni prédikálom a vizet terjesztem az igét :K És többeket sikerült kirángatnom a komfortzónájából és kisebb-nagyobb mértékben változásra bírni. A sors fura fintora, hogy most épp magam vagyok olyan mélyen, hogy ilyesféle segítségre van szükségem, de szerencsére tervem már van, csak tartanom kell magamat hozzá.
A "vicces" az egészben, hogy én épp a korom miatt nem érzem magamat még késznek a futáshoz és állok valahogy úgy hozzá, hogy talán pár év múlva sokkal jobb eséllyel tudom magam rávenni akár a hosszabb távokra, mint most. Pedig fiatal sem vagyok már sajnos.

(#47561) nmate91


nmate91
tag

Rendeltem múlt héten egy Merrell Vapor Glove 4-et, mondom ha már sérülés után kezdek újra, rápróbálok ezekre a mezítlábas szörnyekre. Viszont sajnos a jobb lábamon (ahol van némi boltozati süllyedés) ott kifejezetten nyomta. Pont ami volt a bajom a Hoka és Saucony cipőkkel is.

Tudtok esetleg mondani ebben a stílusban olyan csukákat, amiknél nincs megmagasítva ott az a hosszanti boltozat rész? Xero képről ilyesmi, de azok egy tízessel többért mennek, főleg szállítással együtt, onnan nem akarok vakon rendelni.

(#47562) norby_42 válasza tomcica (#47559) üzenetére


norby_42
aktív tag

Akkoriban egy kortyot sem ittam...
De igen, megöregedtem öregebb lettem, és ez így van jól :)

Eat pasta, run fasta

(#47563) LanyUs válasza ígyvanferi (#47556) üzenetére


LanyUs
senior tag

Dehogy panasz! Kitartóan futsz és jönnek az eredmények! Gratulálok Hozzá! :R
Nálunk a csajok 24,5-re tették a termosztátot :D Nyáron-télen is Mindenki félmeztelen...

[ Szerkesztve ]

(#47564) Peterhappy válasza tomcica (#47530) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, maximálisan így gondolom és ebben látok rációt :K
Viszont csak a bringázásból kiindulva... két és fél hónapnyi folyamatos levelezés-szervezés eredménye, hogy összejött végre egy alkalom. A kb. negyven megkeresett apukából tíz érdeklődött kisebb-nagyobb mértékben a dolog iránt és végül négyen csatlakoztak tegnap hozzám.
De az is igaz, hogy most mindenki lábában benne van a boogie és lehet, hogy jövő héten vagy azt követően ismét megyünk!

Itt pedig LanyUs-nak van igaza, "a csoport jó, de alkalmazkodnod is kell". És ez hatványozottan igaz azáltal, hogy pulzus alapon futok (főleg, ha ezzel többen is így vannak a csoportból).

De mindenképpen tenni fogok egy próbát, most nagyon úgy érzem, hogy társaságban sokkal könnyebben venném az akadályt, sokkal motiváltabb volnék.

[ Szerkesztve ]

(#47565) danielsz válasza tomcica (#47548) üzenetére


danielsz
tag

Ezt az egészet érdemesebb elkezdeni tavasszal ugye? Télen gondolom kevésbé lenne hatékony. Persze nyilván az alapozásba is kell tenni erősebb edzéseket.

(#47566) LanyUs válasza Peterhappy (#47564) üzenetére


LanyUs
senior tag

Igen, az alkalmazkodást magára a szervezésre is értettem. Kondizni amúgy sokkal unalmasabb egyedül otthon, mint futni kint a szabadban. Ha szégyen, ha nem, én motivációs edzés videókkal pörgetem fel magam. Levittem az edzőterembe egy 102-es lcd-t és laptopról lököm a pörgetős videókat. Arra az egy órára pont elég is. Igaz, most, hogy kész lett a fűtött terem, csak futok. Csuklós tok és mehet a kedvenc zenéd/videód, elindulni nehéz, utána már hiányzik! Hajrá!

(#47567) Peterhappy válasza LanyUs (#47566) üzenetére


Peterhappy
őstag

Igen, tudom, csak továbbgondoltam :)
Szerintem ez baromira nem szégyen, mindenkinek meg kell találnia azt, ami motiválni tudja és ha működik a dolog, kit érdekel, mi az?! Sokkal boldogabb lennék, ha szégyellnem kellene azt, ami motivál, de lenne, ami működik.

Pár éve elliptikust használtam itthon, bármeddig el voltam rajta, míg ment valami film/sorozat vagy csak zene, ez így igaz. Futással is így voltam korábban, bárhová és bármeddig elfutottam, míg zene volt a fülemben (és míg bírta a térdem...). Az utóbbi időkben viszont bármilyen fülest is próbáltam, legkésőbb 10-15 perc elteltével elkezdett kicsúszkálni a fülemből és ettől mindig azonnal idegállapotba kerültem és az életkedvem is elment.
Talán be kellene ruházni egy komolyabb futófülesre, csak már így is egy vagyont költöttem futásra, mégis itthon ülök...

(#47568) norby_42 válasza LanyUs (#47563) üzenetére


norby_42
aktív tag

Abban is van ráció :)

Eat pasta, run fasta

(#47569) LanyUs válasza Peterhappy (#47567) üzenetére


LanyUs
senior tag

Az baromi idegesítő! Régebben én is zenével futottam és a Lidl-ben kapható 2000 Ft-os hátul pántos verzió vált be igazán ( valami hasonló [link] ). Annál nincs csúszka, mert a pánt bent tartja. Aztán a babakocsis futások alatt leszoktam a zenéről biztonsági okokból + olvastam a nyári fülön keresztüli szellőzés előnyéről is. Térdedre vigyázz! Én mindig mondom holdjáró vastagtalpú, megfelelő rogyasztós technika és megfelelő tempó. A többi majd alakul!

norby_42: mire lemegy 3 nagykabát biztos megébred valamelyik :) Ha erre gondoltál :D

[ Szerkesztve ]

(#47570) myckey válasza Peterhappy (#47560) üzenetére


myckey
veterán

Mindenkire rábízom, minek hiszi magát.
Én megyek a fejem után mióta az eszemet tudom, aztán érek el mindenféle eredményt mindenféle sportágban. mindegy. azt megtanultam, hogy nem a papír meg a papírnehezék teszi az embert azzá, ami...hanem a hozzáállása, mentálisan és pszichésen. Ehhez csak mi magunk kellünk, az egészséges szemlélethez, szilárd elhatározáshoz. Ezt kell megőrizni, mindentől függetlenül, bárhol bármikor, és ez segít előre az élet minden területén.
A degenerált dolgoktól pedig el kell határolódni, csúnya dolgokra képes a romlott jellem. gőg,butaság,korlátoltság,hozzánemértés, irigység és lustaság. Mind segíti, hogy könnyűszerrel kendőzzük el az emberi gyengeséget. Könnyedén és jólesően dobálóznak a lehetetlennel. Lehetetlen ezért, azért, amazért..nem számít, csak legyen mivel takarózni, mire fogni. Önmaga korlátoltságát, hibáit pedig fel nem ismeri, be nem ismeri. Meg kell tenni amit lehet, kihozni a maximumot abból ami van, racionálisan belátni a határokat, és próbálni túljutni azon. Meglehet nem megy...van ez így, miután az ember megtapasztalta, átélte. De ne a mondvacsinált indokok miatt ne menjen, ne a gyarlóság legyen a kapaszkodó.

A társakkal óvatosan, olyanokat válassz, akik előre visznek, és nem veled foglalkoznak, hanem önmaguk teljesítményével. Te pedig saját magadat tartsd szem előtt, mindenek felett.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#47571) parandroid válasza Peterhappy (#47567) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én is azt hittem, hogy sokat költök futásra, aztán most fél éve biciklizek. Nem akarod tudni. Én is inkább szándékosan elhessegetem a gondolatot minden alkalommal, amikor elkezdeném fejben összeadni.

Amúgy én vettem hátulpántos jbl bt fülest, nem volt vele gond, de csak futópadon használtam, amíg ott tapostam, kint nem venném fel. Nekem a futás pont azért tetszett, mert arra tudtam koncentrálni, sosem unatkoztam, pedig rengeteg hosszút mentem. Futópad más, ott nincs mire figyelni, csak pakolod a lábaid, az lélekőrlő.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#47572) LanyUs válasza myckey (#47570) üzenetére


LanyUs
senior tag

Lehetetlen, hogy nem lelkesek a sportolni vágyó lelkek :) Bocs, nem tudtam kihagyni :D

(#47573) Peterhappy válasza myckey (#47570) üzenetére


Peterhappy
őstag

Na az mondjuk világosan látszik az eddigi hozzászólásaid alapján, hogy Te fejben piszkosul erős lehetsz :R Köszönöm szépen a gondolataidat és a tanácsaidat.

@LanyUs: beletrafáltál, a technika (és a bemelegítés) az, amivel korábban nem különösebben foglalkoztam, ha épp időm is volt, kedvem is, már mentem is. Nem akartam túlgondolni a futást, minél inkább így teszek, annál kevésbé fogom élvezni.
+ Peterke: körülnézek fülesfronton. Hátha a zene visszahozná a kedvemet. Épp a térdem miatt igyekszem kerülni az aszfaltot és mulcson vagy salakon futok, de mindkét közeli pálya rövid és baromi unalmas...

(#47574) jmuranyi válasza Peterhappy (#47573) üzenetére


jmuranyi
tag

Futáshoz nem viszek fülest, de sétához ez bevállt nekem.
Nincs a fülemben semmi, nem nyomja, és a halkabb autókat is meghallom.
És nincsenek madzagok sem. Tudom 1st world problem, de akkor is...

Ja, és az élet 40 fölött kezdődik :K

[ Szerkesztve ]

(#47575) tomcica válasza Peterhappy (#47564) üzenetére


tomcica
Topikgazda

sokaig mi is 3-4-en voltunk :K fel evig biztos

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47576) tomcica válasza danielsz (#47565) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Figyelj,ha kesz az alap,jo a kondi es mar nem latsz mervado valtozast az alacsonyabb pulzusos futasok soran (errol irtam a topik osszefoglalonal,hogy nem csuszik mar el a tempo X bpm-en csak nagyon picit) akkor evszaktol fuggetlenul ki lehet gyorsitani :K most a helyzet miatt edzesen idomerokent lemerni.Utana inditani az uj ciklust,beloni a zonakat stb. mar arra is jo ez a felmeres.
Ez nem 200-400m-es sprint,hogy a szel,eso,csuszos felulet mervadoan befolyasolja.Kigyorsitas alatt epul a sebesseg akkor is,ha a szel vegett lassabb a speci edzes epp aznap,de az "effort" megfelel neki.A felmeronel viszont nem art egy szep szelcsendes,szaraz napot keresni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47577) Never79


Never79
tag

Írtam edzőnek, hogy nem ment ez a 2x3 p 176. Erre a válasz: 3x3 p 176 :D . Na jó azért megkegyelmezett, most nem holnap kell kiköpnöm a tüdőm, hanem csütörtökön, addig kedd, szerda lötyögős. Ilyenkor azért jól jönne valaki, aki tudna húzni. A másik teória. Vasárnapok nekem a "hosszúak" olyan 2 óra körüliek most, lehet keddig nem pihenem ki azt teljesen. Kíváncsi leszek most hogy fog menni. Jaj de jó ez a téli alapozás... Oh wait :U . Na jó nem csipogok, én választottam a terhet, nekem is kell cipelni.

(#47578) Hi!King válasza Never79 (#47577) üzenetére


Hi!King
őstag

Mikor gyerekkoromban kosaraztam, az edzőnk eléggé futás orientált edzéseket is csinált. Nyári edzőtáborban úgy nézett ki a nap, hogy reggel futás az erdőben, utána volt egy délelőtti és egy délutáni termes kosárlabda edzés. De mindkettőt megelőzte egy kisebb futóedzés, és befejezte egy medicinlabdával lépcsőn szökdelés.

Erről a 2x3 176 => 3x3 176-ról jutott csak eszembe a kettő termes edzés előtti futás módszertana. Kint a kispályás focipálya körül kellett minden körben x kört futni szintidőre, kb. ilyen 400-500 métereket kell elképzelni, mert egy kör volt kb. 100 méter. Tehát mondjuk 3-4-szer 400-500 méter, de ha valakinek egyik nem volt meg szintidőn belül, ami nagyon szűk volt, akkor azt újra futotta addig, amíg meg nem lett (természetesen ha épp nem nézett oda, rövidítettünk). Utána bent a teremben ugyanezt a módszert persze megjátszotta azzal a gyakorlattal is (nevére nem emlékszem), mikor a pálya negyedéig, feléig, 3/4-éig, majd egészéig kellett elfutni, és a legtöbben mindig határán mozogtunk a szintidőknek, így gyakran volt újrafutás.

(#47579) tomcica válasza Never79 (#47577) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pedig ha rendszeresen mentel a vasarnapra eros keddet,akkor nem az a baj.
Kerdezz ra h mehet-e elsore 1x 3p 165 + 2x 3p 176?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47580) inf3rno válasza ígyvanferi (#47556) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a 23°C az ideális valamiért télen nyáron. A 20-22 túl kevés, a 25 meg már túl sok. Na nem mondom, hogy ehhez tartom magam, mert légkondit sosem használok, de most éppen feltoltam 23-ra a hőfokot tegnap óta, mert elegem lett a hidegből. Szerintem nincs ezzel baj, én ha állandóan hidegben vagyok, akkor sokkal könnyebben lebetegszem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#47581) inf3rno válasza nmate91 (#47561) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A Vibram five fingers nagyon fapados, meg hát nem mindenkinek tetszik a kinézete, de azt hiszem annál nincsen. Nekem 41.5 a lábam, ha kell szívesen elküldöm az enyémet, mert már úgysem használom. Nem jött be ez a mezítlábas dolog annyira, terepre esetleg mennék vele, de ahhoz meg túl érzékeny a talpam.

Buliban hasznos! =]

(#47582) inf3rno válasza Peterhappy (#47564) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem minél sűrűbben csináljátok annál jobb, viszont hangsúlyozd ki, hogy nem kell mindenkinek az összes napon jönni. Valakinek túl sok mondjuk a heti 3, és azt mondja, hogy akkor inkább egyáltalán nem csinálja. Mások meg igénylik a többet, és nekik túl kevés a heti 1. Nekem is úgy van, hogyha minden nap futok, akkor nincs hiány a motivációban, ha csak heti 2-3x, akkor már egy idő után elkezdek kihagyni edzéseket majd holnap bepótolom címszóval.

Buliban hasznos! =]

(#47583) eron009


eron009
tag

Sziasztok

Valaki esetleg tudna ajánlani egy "bestbuy" futópadot? :)
Többen használnánk így heti 4-5x 2órát lenne használva.
Árkategória 150-200000Ft
Ha esetleg nem is konkrét futópadot, de ha már esetleg megbízható boltot vagy márkát tudnátok ajánlani, az nagy segítség lenne

(#47584) Never79 válasza tomcica (#47579) üzenetére


Never79
tag

Köszi a tippet!

(#47585) tomcica válasza eron009 (#47583) üzenetére


tomcica
Topikgazda

annyiert meg hasznaltan is necces rendes futopadot talalni....Nordictrack vonalon nezz szet kb. 2x annyi penzt keszitsetek elo ra,mint amit irtal :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47586) tomcica válasza Never79 (#47584) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A masik ami nehany embernel jol mukodik,ha tavra is meg van hatarozva amit csinalni kell pl 3perc = 780-820m (ahogy sikerul) es akkor mashogy all hozza fejben,az erobeszotas is mas lesz,es van kulon cel.
ezt a 165 + 2x 175bpm-et is lehet tobb lepesben...165 + 170 + 175bpm...168 - 172 - 175bpm,
170-175-175...175-175-175
(vagyis nalad 176,elnezest ;] )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47587) jmuranyi válasza eron009 (#47583) üzenetére


jmuranyi
tag

Én kint futok, de a BB topikban épp feljött egy használt.
Ha meg tudod nézni, akár még jó is lehet.

(#47588) Peterhappy válasza inf3rno (#47582) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsodat :R

(#47589) seller007 válasza tomcica (#47585) üzenetére


seller007
tag

abnormálisak az elvárásaid ;]

(#47590) tomcica válasza seller007 (#47589) üzenetére


tomcica
Topikgazda

az lehet,de olcson jo futopadot en meg nem talaltam :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47591) danielsz


danielsz
tag

Adidas adizero RC 2 cipő orra vajon mennyire szűk? Úgy emlékszem, adidasból 42 2/3 elég lenne, asszem Solar Drive-ot próbáltam egyszer. Nike Pegasusból mondjuk 43-mast hordok, az adidasnál 43 1/3 lenne.

(#47592) tomcica válasza danielsz (#47591) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Epp ma porgettem abban az emelkedo sprinteket. Ahhoz kepest h 5/10K palya versrnycipo,ahhoz kepest igen sok hely van benne, erdekes h a sarok igen keskeny. Hasonlo a Nike Streak-hez ha ismered.Csillapitas az igen szereny, eleg kemeny, kopogos joszag. Porgetni rovidebb resztavokat, v egyeb gyors munkara jo, mert konnyu es magas lepesszamot lehet benne fenntartani.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47593) norby_42


norby_42
aktív tag

[Pega Shield 36] 20-ért.
Még van pár darab, a 45-öst bezsákoltam

Eat pasta, run fasta

(#47594) concret_hp


concret_hp
addikt

sikerült rendelnem terepfutó tatyót, amihez van ivótasak. ilyen a tatyó: salomon agile 12 namost ennek az ivótasakját hogyan kell tisztítani, hogy ne rohadjon bele a maradék? :U

ugyanitt jóárasítva eladó egy ilyen, ivótasakostól, mert 2t rendeltem :DDD topiklakóknak 15K magyar kredit.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#47595) tomcica válasza concret_hp (#47594) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En csak vizet toltok a kis puha kulacsba, oblitem es kesz. Az izo tuti bele tud rohadni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47596) Never79 válasza tomcica (#47586) üzenetére


Never79
tag

Köszi!

Egyelőre nem kell elérnem a kiírt pulzust (csak próbáljam meg). Azt kell megnéznem, hogy ehhez a terheléshez milyen átlagtempó tartozik (tehát még nem esek szét), és azt tartani 3 percig. Edző is azt mondta, ha nem változik a helyzet, akkor rá kell jönnünk mi a baj.

Jaja 175 meg 176 között ku*va nagy a különbség :D .

Tegnapi eset. Csak "lötyögős" nap volt. Lementem a helyi Margit-szigetre. Beállok körözni (5:20-5:30), erre egy csaj jól elhúzott mellettem. Na mondom nézzük meg milyen tempót megy (meg persze mást is). Mire utolértem, és lehagytam, már 168 körül volt a pulzus (óra csipog, hülyegyerek mit csinálsz, nem ez van előírva). Mondom én, hogy kell nekem a nyúl. Akár Ms. Motiváció személyében :D.

concret_hp: minél hamarabb ki kell mosni, ne száradjon bele az izo. Én üvegmosó kefével szoktam tisztítani. Száradni megy úgy teszem ki, hogy beleteszek egy fakanalat, amivel nyitva tudom hagyni a száját. Cső szívóka részét szét lehet szedni (elvileg), érdemes. Ott is leszokott nekem rakódni cucc.

(#47597) tomcica válasza Never79 (#47596) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az a baj a 2-3perces eros tempoval, h nagyon rovid, nem is tud a pulzusod stabilan fent maradni.
A darabolt tempokat, intervalt, rovid valtogatot nem szoktam BPM-ben kerni, epp ezert.
Alapozasnal a hosszu fokozo (16-20km) meg lehet nezni hogy all a pulzus, de fel kell sebesseggel menni FM-15K tempoig, az utolso nehany km mar olyan intenzitasu kell, h legyen. Akkor van adat :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47598) tomcica válasza Never79 (#47596) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Le kellene h gyere ide kozos edzesre, bemeelgiteshez es konnyu futashoz van lany csoport, ha pedig sikerul felcsatolnod a tokeidet johetsz velunk "kopkodoset" is :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#47599) Never79 válasza tomcica (#47598) üzenetére


Never79
tag

Ezen felröhögtem hangosan :DD Jól hangzik, csak messze van :((

(#47600) myckey válasza concret_hp (#47594) üzenetére


myckey
veterán

Faszaság !

Nekem ilyen Scott Trail RC TR 4 van.

Plasztik kulacsokat melegvizesen kiöblítem, fertőtlenítő tabit is lehet bele venni, szappanos forróvíz ( jól bírják a hőt )
Száját szétszedem, ott is lerakódik a szmötyi. Lerakásnál, figyelj hogy ne tapadjon össze az oldala, akkor nem tud kiszáradni.

Egyébként nagyon hasznos holmik ezek, ha kihasználja az ember.
Nekem övem is van compressport és kézi szütyő is salomon ( mondjuk fele ennyibe került, külhonból ) :D

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.