Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42380) Hi!King válasza dabgergo (#42365) üzenetére


Hi!King
őstag

Szia,
Én is készülök maratonra, pontosabban előbb áprilisban félmaratonra (1:30 alattit akarok), majd ősszel Budapest Maraton (3:30 volt pár hónapja a célkitűzés, de 3:20-ra módosítottam).

Én is nézegettem ezeket a maratoni edzésterveket, nekem az jön le leginkább, hogy egyrészt sokféle résztávra szükség van, viszont az alapozási időszakban inkább a rövidekre van szükség, azaz akár 60-200 méteres "repülők" is, a hosszabbak később jöhetnek. Azért, mert az alapozásnál az aerob erőnlét fejlesztésen van a hangsúly, alacsony pulzustartományban hosszú futásokat érdemes csinálni, a rövid résztávok pedig nem azt a célt szolgálják, hogy magas pulzustartományban fussunk, hanem hogy a futástechnikánk javuljon, illetve ne lassuljunk, meglegyen a sebességünk a felkészülés későbbi szakaszában a hosszabb résztávokhoz.

(Nálam a rövid résztávok az átlagosnál szerintem még fontosabbak, mert az erőnlétem 15 év rendszeres, igaz nem mindig elég mennyiségű futás után rendben van, de soha nem futottam elég gyorsan, és ez már a leghosszabb távoknál is visszafog.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.