Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38451) Agony válasza tomcica (#38449) üzenetére


Agony
aktív tag

Akkor muszáj lesz valamikor kimennem Zentára, csak kissé tartok a szerb rendőröktől, mert régen nem látták túl szívesen a magyar rendszámos autókat és gyorsan 100 EUR lett bármi is. :)

Start with a whisper, end with a scream!

(#38452) tomcica válasza Agony (#38451) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O hat most mar ez nem akkora gond,rengeteg zentai HU rendszamos kocsi is van,nincs ebbol mar problema (90-es evek az mas volt).
Juni 14-16 pentek 20:00 - vasarnap 20:00 ig csinalunk egy 48h futast,mindenki fut 30-60percet itt-ott,ha le tudsz jonni szivesen latunk,mondjuk vasarnap 9-11ig epp en futok es csinalok benne egy kis kozepes tempot is.De futhatunk szombat delutan is egyutt akar ha jol remlik 14-15ig futok,de pontositok ha gondolod.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38453) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Csonthártyára a nyújtáson, pihentetésen kívül van valami egyéb módszer? Újra kezdtem futni, de ugyanúgy fáj boka környékén mindkét lábon, szóval szinte biztosan az. Nem akarok megint sokat kihagyni, inkább valami kocogást vagy gyaloglást csinálnék, hogy mégis legyen valami, hátha megszokja hosszú távon. Szerintem az extra súly se tesz jót neki, de ha nem tud normálisan edzeni az ember, akkor meg nehéz leadni.

Buliban hasznos! =]

(#38454) Danika256 válasza inf3rno (#38453) üzenetére


Danika256
aktív tag

Az a baj, hogy azt a problémát is valami okozza, hiába szünteted meg a gyulladást, ha a kiváltó ok állandóan elő fogja idézni amint elkezdesz edzeni..

Nyújtás, hengerezés, masszírozás, hideg-meleg terápia meg kenceficék a tünetekre! De mindenképpen rá kell jönnöd magadtól, vagy egy ortopéd szakember segítségével, hogy mi a probléma gyökér oka..
Megfelelő cipő, talpbetét, futóstílus. Más nagyon nem lehet.. Nem okoskodás, de ez van, én is már jó ideje benne vagyok..
Persze lehetne mondani, ha a magam bajával nem boldogulok, akkor minek dumálok, csak én tudom mi a bajom a talpammal, gond csak, hogy azt nehéz megszüntetni..

A túlsúly meg csak kaja, de persze igen, edzés nélkül nem lehet tartani egy sportolói étrendet. Amíg nincs megoldás, a tekerést tudom ajánlani, az is karban tud tartani rendesen, ha keményen csinálod! ;)

Amúgy már picit megnyugodtam, 2 órát edzettem, bírta a ketyegőm, igaz a vörös zónát nem erőltettem, meg csak lassan emeltem a terhelést. Nem éreztem problémát, bár be- beszurkált, de ha van energia, meg jó a pulzus, akkor gondolom nem ott van a bibi. Valami dögrovás is kerülget, a torkomban is érzem, lehet a levegővételnél van gondom, vagy a mellhártyám szurkálódik nem tudom, De most már talán túlélem..
Mindenesetre jól meg voltam ijedve.. A javasolt vizsgálatokat meg mihamarább megcsináltatom, amúgy is meg kéne, már rég meg kellett volna..

(#38455) Agony válasza tomcica (#38452) üzenetére


Agony
aktív tag

Mi főleg kutya kiállítások miatt jártunk épp 1990-2000 között, úgyhogy onnan a rossz beidegződés, azóta csak Szabadkán jártam. Két autóval mentünk, egyik le volt sötétítve... lekapcsolták az embert, szüleimnek meg mondták, hogy akkor ők a másik autóval most elmehetnek pénzért vagy a bíró kollégáját letartóztatják amíg kivizsálják az ügyet... és nyilván senki se szeretett volna egy szerb börtönben guggolni pár napot. :)

A június jó lehet, de akkor még előtte hogy hogy álltok, nekem egyelőre júniusra nincs semmi kötelező.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38456) tomcica válasza Agony (#38455) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tervezd be azt a junius 13-15 kozul egyik napot,ahogy kozelit a datum,majd pontositunk.
A forumrol mindenki johet,ha van kedve kicsit futni,ismerkedni,szombat delutan lazat megyek,utana van is ido egesz keso delutanig.Valaki epp fut mi meg taborozhatunk a stadion toveben.Artezi viz van (240meterrol),felugorhatunk a boltba ha par erdekes sort vagy mast akartok kostolni az is belefer felugrunk.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38457) inf3rno válasza Danika256 (#38454) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Valszeg az az oka, hogy nem szánok elég időt a bemelegítésre, levezetésre, nyújtásra. Hogy őszinte legyek talán 5 perc ez így együtt nálam. Valszeg berövidült emiatt a vádlim, azon kellene lazítani... Nagyjából ez a tippem.

Nem nagyon tudok mit mondani, én már valszeg aznap orvosnál lettem volna. A mellkasi fájdalommal nem érdemes halogatni, még ha csak a fing szorult beléd, akkor sem. :N

Buliban hasznos! =]

(#38458) danielsz


danielsz
tag

Ma megtörtént a nagy visszatérésem, múlt szombat óta már háromszor is futottam, így tegnap úgy ítéltem meg, hogy rajthoz állhatok a pécsi Városvédő Tüke-futáson. A körülményekhez képest jól ment, a 3,4 km-es távot nagyjából egyenletesen lebírtam futni a másfél hónapos kihagyás miatt a béka segge alá leesett edzettségi állapotom ellenére. Először egy 6 perces tempójú végigkocogást terveztem, de a rajtkor elkapott az adrenalinlöket, így az igen rövid lefelé szakasz után az első emelkedő után már elszállt a pulzusom. Innen teret engedtem a mazochista hajlamomnak. Sok mozgásterem nem volt, a pulzusom lefelé kb. akkor ment volna, ha megállok, felfelé meg nemigen tudott volna hova :D, úgyhogy végül egy igen szerény, 4:40-es átlagtempóval teljesítettem a versenyt. Eredetileg kb. a 100. helyre tippeltem magam, a befutóvideót visszanézve viszont tizenvalahányadik vagyok. Emiatt az egyik szemem sír, a másik nevet, egyrészt hogy ilyen edzetlenül, alig terhelhető lábbal sok százból viszonylag elöl végeztem, másrészt viszont, hogy a sok 5 testnevelés órás suttyó a leharcolt "öreget" nem éri utol, aki még futni se bír. A 60 éves G. Józsinak mondjuk a hátát se láttam csak a rajtnál, vegyenek példát őróla.

(#38459) inf3rno válasza danielsz (#38458) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! Reméljük így is marad, és tudsz újra edzeni! :-)

Buliban hasznos! =]

(#38460) danielsz válasza inf3rno (#38459) üzenetére


danielsz
tag

Köszi. Egyelőre igyekszem minimalizálni a visszasérülés kockázatát. Egyelőre ott tartok, hogy 5 km-eket futok 6 perces tempóban. Sajnos a pulzus már itt is túl magas, sokkal lassabban meg nem bírok futni. De talán most már tudom növelni lassanként a távot. Igyekszem követni a testem visszajelzéseit, sajnos a baj forrása az is volt, hogy úgy voltam vele, hogy nem baj, egy ideig még kibírom. A lábszár eleji csont körüli feszülést már nem is érzem, a lábszár külső oldalán érzek inkább nyomást több ponton. Most a verseny közben egyaltalán nem éreztem, hogy gond lenne vele, levezetéskor már enyhén megéreztem a kritikus pontokat.

(#38461) tomcica válasza danielsz (#38458) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bravo-bravo,csak szepen turelmesen :K

Mi Zentarol 4-en hoztunk 4 aranyat es 2 ezustot az OB-rol,az egyik arany a 4 x100m-as valto,jol porgott olyan 11mp vege lehetett,a befutoember voltam igy ugye rafutasbol veszed at a botot,ugy ereztem a labam porog,azzal nincs gond,viszont izomero,hogy nagyobb lepes legyen na ott meg lehetne javitani ezen.Szodaval egynek elmegy.Mas tavot nem futottam,ma van combos edzesem,es a jovo szombat itt a celverseny.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38462) Agony


Agony
aktív tag

Köszi a félkészülési tippeket Tom, korrekten ment a verseny. :)

Mocsok meleg volt és egy párszáz méteres szakasztól eltekintve végig tűző napon, asztalton ment a pálya, úgyhogy már az első kör után alíg vártam a végét. Amikor beértem habzottak a combjaim. :D

Szerintem megint megszivatott a Stryd, de ez már sose fog kiderülni. A rajtnál figyeltem, hogy ne vigyen el a tömeg és ne menjek 4:10 alá, így szépen le is ment az első 2 km. 25 km-esekből egy 5-6 fős boj futott előttem pár száz méterre, de kilóméterek alatt se távolodtak, úgyhogy nem aggódtam túl a dolgot, csak szépen követtem őket, aztán 10K körül elkezdtek fogyni, míg végül egy srác került mellém és ő még 3-4 km-en keresztül futott előttem 2-3 méterrel. Párszor próbaként mellé mentem és felkaptam 3:50-re 200 méterre, de mindig jött mellettem, minden esetre nem éreztem magam fáradtnak és a pulzus is rendben volt, úgyhogy gondoltam szórakoztatom egy kicsit, hátha nem ez a tempója és elfutja.
Így is lett, a harmadik 5 km-es körön megint volt egy ilyen tempó váltás és ott már elmarad. Először csak ~100 méterre maradt le, aztán az ötödik körben, már kilóméterekre volt és kb. 5-6. helyen futhatott. Kb. 22 km-ig mentek a 4:10-ek, aztán az utolsó 2 km ment 4:00-án, mert úgy éreztem még bírnék egy kört.

Így végül 1:40:20 lett ami elég volt az abszolút első helyre, de a tempót illetően nem tudom mi a szitu. Minden 5 km-es körből konzekvensen 190 méterem hiányzik, így 24,05 km lett a táv. Szóval ez alapján teljesült a 4:10-es céltempó és 181 lett az átlag pulzus, ami jóval elmarad az áprilisi bajai 188-tól, ahol ráadásul közel sem volt ilyen pusztító az idő. A hivatalos chipes idő szerint viszont 4:01 lett az átlagom, ami meglepően jó lenne a körülményekhez képest, főleg 25K-ra. Elképzelhető, hogy a fedett lemez csarnokokban veszett el az a ~200-200 méter, de ez már max. csak a következő félmaratonon derül ki.

Akárhogy is, ez most egy jó viszonyítási alapnak tűnik és ha sikerül ráépíteni a 8 hetes edzéstervet, akkor a júliusi végi szegedi éjszakai félmaratonon, ahol várhatóan sokkal kellemesebb lesz az idő, talán meg lehet gurítani 21K-n a 3:50-es átlagot. :))

Start with a whisper, end with a scream!

(#38463) tomcica válasza Agony (#38462) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igy kell ezt csinalni ifju padawan...ahogy nalunk mondjuk a klubban: "odabasztad a loncsot" ;] szeretem amikor valaki nem csak idomerot es PB-t akar futni,hanem szepen helyezkedik is,igy kell vadaszni :K Mindegy mivel mered az iramot,csak mindig ugyanazzal merd es ha nem is 100% pontos,de legalabb konzisztensen felremer,igy pontos infod lesz arrol,h egyenletes a fejlodes.
Erik az az 1:19-es felmaraton :K

Mi ma 28km valtogatot mentunk,pontosabban ketten,a tobbiek ki-be ugraltak ahogy birtak. 2:30perc 4:20-25on es 30mp 3:15-on,full melegbe,a klubtars meg direkt fekete felsot is vett fel,hogy extran magara huzza a napot,jovo heten ha ilyen meleg lesz ne legyen melgepetes :DDD Ez volt az utolso combos edzes,hetfo-kedd 5-5km totyoges,szerda 5km gumi + nehany gyors emelkedo,csut 5km laza,pentek par emelkedo es ennyi.

Kibontottam egy zsir uj Nike Streak 6-ot,meg viszem a Saucony Freedom-ot,egyelore ez a terv,UB jol muzsikalt ez a kombo.Amig pockos a lab mehet a Nike,eles-porgos,kesobb amikor mar nyalogatnad a sebeidet mehet a Saucony puhabb,kenyelmesebb picit lassabb (na nem sokkal).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38464) titetoyz


titetoyz
tag

Gratula mindenkinek aki ezen a hétvégén futott bárhol, az idő nagyon brutál volt.. Ide egy terepverseny jutott, ahol a 25fok mellé még párosult a pára az erdőben, meg eszméletlen nagy tömeg. ( Letsc-Gaja Trail)

Első szervezéses terepfutás volt, a szalagozás, az önkéntesek hagynak kivetnivalót maguk után, de mivel én bejártam előtte a 8KM pályát (UTH előtt nem akartam hosszabbat már versenyezni) így tudtam mi, merre hogyan..

Elején ellépett 2ember előttem, aztán feljöttem 2.nak, onnan pedig fej-fej mellett haladtunk egy vetélytárssal, végül ő is lemaradt. Mentem a 4:30 körüli ezreket, pulzus az egekben, de éreztem hogy eltávolodtak tőlem, mikor megállok a frissítőnél a vége fele és látom, hogy ott van a seggemben egy olyan ember akit eddig nem is láttam, mondom magamban EZT HOGY? :D aztán a célban mint kiderült ő nem kerülte meg a tavat a 4.kmnél, (400méteres karika) aztán így szépen feljött, de így sem okozott veszélyt szerencsére.. így meglett majdnem hazai pályán az abszolút 1.hely.

Külön öröm hogy csapattárs a nagyobb távon is eltudta hozni ugyanezt :)

ez tőlem nem megszokott, de most teljesen végem volt, a pára kicsinált:
[kép]

(#38465) Agony válasza titetoyz (#38464) üzenetére


Agony
aktív tag

Látom te se fáztál! ;] ... gratula! :) Bezzeg holnaptól jön a lehülés meg az eső.
Mondjuk nem bánnám ha június ilyen 30 fok napsütős időszak lenne, hogy egy kicsit hozzá edződjön a test a meleghez. Régen amikor teniszeztem mindig szombat-vasárnap 13-15-ig játszottunk, mert aki tűző napon ugrabugrál 2 órát, az utána már egy esti játszmán egész komfortosan érzi magát. :D

Tom

Én ma az Adiost vettem elő, amit te ajánlottál, de mivel csak versenyekre használom, már el is felejtettem milyen jó benne futni. Annyira pille... kár hogy nem lehet ebben edzeni. Mondjuk a Tempo 9 és a NB 1500v5 is bevált, de azok se a kifejezetten párnázott darabok. Az Ultraboost-om szerecsére már 700 km-es úgyhogy lassan nyugdíjazom, de ezek után a cipők után már a GT-2000-ret se érzem gyorsnak. Lehet majd az Ultraboost ST helyett nézek valamit az Adios/Tempo és a GT-2000 közé, ami gyors, de kímélő?! :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#38466) inf3rno válasza Agony (#38462) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én futottam már "stadionban" meg ilyen rácsos focipályánál, aminél a mögötte lévő épületet védik sok méteres vasakkal, és egyik sem tett jót a GPS-nek. Elképzelhető, hogy a fém lemezes épületeket sem szereti, nem tudom. A stryd viszont nekem úgy rémlik, hogy valami gyorsulásmérős footpod, úgyhogy arra nem kéne, hogy hatással legyen az ilyesmi.

Gratula az első helyhez! :C

Buliban hasznos! =]

(#38467) inf3rno válasza titetoyz (#38464) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula neked is! :C

Buliban hasznos! =]

(#38468) tomcica válasza Agony (#38465) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vegyel konnyebb edzocipot: New Balance Beacon,Skechers Gorun Ride,Nike Pegasus 35,Saucony Kinvara,Adidas Boston.
Ha az Adios-t hasznalod el edzesre,akkor vegyel egy Nike Streak 6-ot (7-es szinte ugyanaz kar az extra felarat kicsengetni erte) a Spuri-bol felmaratonig elvan benne az ember.Az konnyebb picit ,mint a adios es alacsonyabb epitesu,nem muanyag villa van beleepitve,hanem egy perbax lap (a perbax lap amire a szoges ciponel szerelik a szogeket) pattogos.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38469) tomcica válasza titetoyz (#38464) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bravo - bravo :)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38470) bencze válasza Agony (#38462) üzenetére


bencze
senior tag

Ha az óra a távolságot és pace-t is a strydból veszi akkor mindegy hol futsz, gps-nek semmi köze az csak arra való, hogy rajzoljon egy szép tracket. Ha nem így van beállítva akkor az nem jó, esetleg ezt érdemes ellenőrizni.

Az Adiost én tervezem rendszeresen használni, ha nem is exkluzívan, sok erdei úttal (föld, meg kavicsozott) meg ilyenekkel, szerintem ha nem mind betonon futsz akkor nem vészes. Esetleg rekortán.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38471) emvy


emvy
nagyúr

Gratula mindenkinek.

Én csomót kihagytam most, betegség, utazás, stb., viszont újra formába kellene lendülni. Ennek érdekében pénteken toltam egy 10-es kocogást, szombaton 15 hegyi futást, vasárnap 25 városnézőt. Őszintén szólva ma nincs kedvem futni :)

while (!sleep) sheep++;

(#38472) bandus válasza tomcica (#38456) üzenetére


bandus
veterán

ez milyen jo otlet! bar csak vizhordo fiunak mehetnek (vagy annak sem, mert szomjanhaltok mire odaerek a kulacsokkal :D), de akkor eppen valahol gruziaban esz majd a fene. ha lesz ujrazas, engem erdekelne :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#38473) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Én is voltam, Tihanyban félmaratonon...

Lefutottam :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#38474) tomcica válasza emvy (#38471) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol bekezdtel te is ma'n,ennyitol en is nyikorognek ha ujrakezdesnek tolnam.Tegyel kozejuk 5-7km laza totyoges napot es jo lesz egy komplett hetnek.3-4 ilyen het utana allitasz rajta.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38475) tomcica válasza bandus (#38472) üzenetére


tomcica
Topikgazda

palyan koroz majd mindig egy ember,szoval keznel lesz frissites

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38476) Agony válasza tomcica (#38468) üzenetére


Agony
aktív tag

Épp ez a gondom, hogy nem lehet minden nap Adios-ban meg Tempo-ban futni, mert nincsenek agyon csillapítva és hosszú távon aszfalton szerintem nem lesz egészséges. Rekortán meg hasonló finomságok itt falun nem játszanak, csak egy ~30 éves salak atlétikai kör van, ami -talán- 400 méter, de abszolút nem gondozzák a salakot, vonalak meg sose voltak rajta. :D
Pegánál nem lenne gond, hogy befele dől a lábam? Pont ezt beszéltük múltkor Danielsz-el, hogy van-e még értelme támasztékos cipőt venni 4 perc környéki tempóhoz, amikor már úgyis inkább a lábfej első részén futsz.

Bencze

Igen, Stryd alapján van mérve a táv és tempó, de szerintem a kalibrációval még variálni kell valamit. Mondjuk ha alul mér és úgy is sikerül tartani a cél tempót azt nem bánom, mert akkor csak pozitív meglepetés érhet a végén. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#38477) bencze válasza Agony (#38476) üzenetére


bencze
senior tag

4-5% eltérés akkor van ha valami nagyon hibás, leresetálnék mindent és elölről kezdeném kalibráció nélkül. Nehéz lemérni az a baj mert jól ismert távhoz kellene és ha valami nem passzol az ember csak elállítja. Ha meg tényleg ennyi akkor kuka, facebook csoportban próbálkoznék mit mondanak. Én tipikusan 0-1.5% eltérésekről szoktam olvasni.

Földúton nem tudsz futni? Én is falun lakom jelenleg, a mostani köröm erdőben vezet. Igaz nem alkalmas résztávra meg ilyenekre de sima futásra jó. Jobb opció mint a nagyon csillapított cipők :) Én most örömkedem csak az Adiosaimnak, igyekszem elhasználni ha már annyi lett. Nehéz olyan cipőt találni ami nem túl nehéz mégis jobban csillapított. A Saucony swerve viszonylag jól működött de az sem egy könnyű cipő, most meg már ilyen márkákban lassan nem illik mutatkoznom...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38478) bandus válasza bencze (#38477) üzenetére


bandus
veterán

nem illik? az erdőben? :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#38479) tomcica válasza Agony (#38476) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha nem mindig azt hasznalod akkor nem lesz gond a pegaval,rotalni kell tobb cipot.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38480) inf3rno válasza Vertigo18 (#38473) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az elég szintes, én is voltam pár éve. :))

Buliban hasznos! =]

(#38481) inf3rno válasza bencze (#38477) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem biztos, hogy jól emlékszem, de mintha 400m eltérés lenne 5km-en, ami 8%, úgyhogy biztosan hibásan van beállítva az a stryd. Még egy pontatlan GPS-es óra, mint pl az M400 is kevesebb, mint 5%-ot tesz bele...

Buliban hasznos! =]

(#38482) Agony válasza bencze (#38477) üzenetére


Agony
aktív tag

Szerintem valahol a kettő között lesz az igazság. Nekem 190 méterek "hiányoztak" a kerek 25K-hoz, a 10K-soktól pedig láttam megosztott képeken 9,6-9,7K-t, szóval 150-200 méter hiány valóban lehetett az 5K-s körben. Egyelőre hagyok így mindent ahogy van, ez már csak néhány tized százalék lehet a kalibrációban, amúgy meg az instant pace miatt sokkal jobban szeretem mint a GPS-t. Van például egy full halott zóna nálunk a kerékpárúton ahol a Polar V800-am is meghülyült, meg a Fenix is. Semmi magasfeszültség, épületek vagy ilyesmi de azon az 500 méteren stabil tempónál +1 perccel leromlik a pace, aztán visszaáll. Olyan mintha a GPS kihagyna aztán behozná magát. Úgyhogy hozzád hasonlóan ez a pacelés dolog nagyon tetszik benne.

Amúgy én előtte megcsináltam a critical power tesztet és számoltam is egy power targetet a 25K-ra, ami 290W volt. Végül 292W lett az átlag és abszolút nem döglöttem meg az időjárás ellenére, szóval ez a watt alapján történő cél is jó lehet ha valaki bizonytalan abban, hogy milyen tempót tud vállalni, akkor egyszerűen csak tartja ezt a számot és a végén lesz egy ideje.

Az Adiost én is nagyon szeretem, de itt a városközpontban a legkézenfekvőbb a kerékpárút, oda meg kicsit erős... nem az a komfortos darab! :D A Tempo 9-ben is van már 540 km, de abból sikerült behúzni 20k-ért egy tartalékot, így most ezek mellé keresek társat, ha az Ultraboost kiesik. Eredetileg a New Balance 1500v5-öt szántam ide, de az még kopogósabb mint az Adios. :D Majd figyelem az akciókat, aztán lehet rápróbálok egy Pegára, amit Tom javasolt. Illetve még Altra -kkal szemeztem, de ott a zero dropot egyelőre nem tudom hova tenni. Valahol azt írják edzésre nagyon jó, mert nyújtja az achillest meg a vádlit, valahol meg azt hogy épp ezért sokkal megterhelőbb mint mondjuk egy 10-12 mm droppos cipő és nem véletlen hogy pl. minden Nike 10 mm droppal készül.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38483) Vertigo18 válasza inf3rno (#38480) üzenetére


Vertigo18
addikt

Idén nem volt az, a városvezetők letiltottak mindenféle rendezvényt, ami bemenne a faluba... :W

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#38484) parandroid válasza bandus (#38478) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Abban az erdőben biztosan nem. Max a vadmacskát engedhetné még meg magának, de az meg nem egy nagyragadozó még abban az erdőben sem. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38485) tomcica válasza Agony (#38482) üzenetére


tomcica
Topikgazda

0 droppos cipot csak kulon ciponek vegyel es adj neki 1-2 evet amig atvezeted magad ra.Az gyilkos szerszam,ha hirtelen tulzasba viszik :K
A Saucony Kinvara 4mm drop,az mar atvezetos cipo.A Freedom 8 drop az is reszben mar az.Adidas/Nike ugye altalaban 10mm mostansag (regen 10-12 volt mindketto).

Altra jo,de csak ha eltalado neked melyik modell is kell,mert nem mind lett annyira jo.Volt par all time best modelljuk,nezz ra a roadtrailrun.com-ra eleg reszletesen tesztelnek.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38486) Agony válasza tomcica (#38485) üzenetére


Agony
aktív tag

Valószínű azért is jött be az Adios meg a Tempo is amit ajánlottál, mert azok is a 10 mm-esek. Az NB 1500v5 már csak 6 mm-es és ott egy 10-15K után érzem a vádlim. Mondjuk nem fájdalomnak mondanám, inkább csak érezhető az extra terhelés.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38487) emvy válasza tomcica (#38485) üzenetére


emvy
nagyúr

Az Altra 0 dropos, de szerintem barkinek mukodik kb. elsore, mert nagyon lagy, kenyelmes. Az Escalante kifejezetten jo hosszu tavra szerintem. Nemsokara kiprobalom a Racer-t.

A Zoom Streak 6 nekem _sokkal_ jobban terheli a vadlimat, ami nagyon fura; az Escalante-val nincs ez a csomoszeru fajdalom a vadlim also/kulso reszen, ami a Streak-kel igen.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#38488) tomcica


tomcica
Topikgazda

Most a kovetkezo kombinaciot hasznalom epp:

- Nike React Odyssey (noi modell,brutal learazva a nyulcipobol)
ez a pihe-puha lagysag,egy hab tomb az egesz,regeneralos es konnyu napokra (de csak 10-15km-ig)
kb 10-12mm drop

- Skechers GoMeb Speed 3 (sportdirect-rol regebben talaltam valami 20euroert,kifutott modell mar jo par eve)
ez alacsony 0-2 drop lehet,van benne karbon lap,erdekes cipo,nagyon konnyu es porgos,ezt hasznalom a 400-hoz v. az emelkedokhoz egyik ciponek

- Saucony Freedom (learazva spuribol)
8mm drop,igazi mindenes,hosszu es tempocipo most nalam,versenyzek is benne.Kell keresnem ebbol a regi egyes modellbol meg egy parat es eltenni hosszabb versenyekre

- Nike Pega 35 (szerb intersport 80euro)
10mm drop ha jol remlik,ez is igazi mindenes,hosszura is hasznalom,neha konnyu napokra,de volt mar rajtam 400-ra is es emelkedokre.Ebben is lehet hosszabb tavon versenyezni siman.Ilyen UB,UTT.

- Nike Streak 6 (spuri 30ezer ft)
8mm drop ha jol tudom,de sokkal kevesebbnek erzodik.Hosszu tempokra,verseny es resztavok.Eles joszag.Van benne egy perbax lap.Ebbol mar vettem masodikat tartaleknak es csak versenyekre.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38489) tomcica válasza emvy (#38487) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azert mert a streak sokkal agresszivebb cipo.Abba bele kell nolni :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38490) tomcica válasza Agony (#38486) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az NB 1500 sokkal hamarabb fog elfogyni/elfaradni mint az Adidasok,csak tudj rola.Elobb lesz olyan kemeny,mintha a dobozzaba futnal :P
A NB mind ilyen olcsobbak,de nem birnak annyi km-t.Talan az 1080-as szeria meg a nagyagyuk igen,de en azokat nem hasznalom.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38491) Agony válasza tomcica (#38490) üzenetére


Agony
aktív tag

Igen, azt már a vásárláskor is láttam, hogy szinte mindenhol azt írják hogy 400-500 km aztán vége, de nagyon keveset is használom, eddig talán 50 km van benne.Jó áron volt és talán ez a legkönnyebb támasztékos cipő amit találtam. Ez a Streak durván könnyűnek tűnik így számok alapján. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#38492) danielsz válasza Agony (#38476) üzenetére


danielsz
tag

Én erről egy olyan véleményt olvastam, ami számomra is elég logikusnak tűnik, hogy a támasztást eleve akkor tudod kihasználni a stabil cipőben, ha sarokra érkezel, ha a talp elejére/középtalpra, akkor kevésbé. Az elrugaszkodást se feltétlenül könnyíti meg a stabil cipő. Szóval szerintem nem muszáj a stabil cipőhöz ragaszkodni. Mondjuk a Pega esetén nekem pont olyan érzésem van, hogy bebillen a sarkam, tempós futás esetén valszeg nem így érezném. Most épp újrakezdtem a futást 6 perces km-ekkel nyomulok, valszeg ehhez nem a Pega lenne a legjobb. Adidasnál direkt felpróbáltam a ugyanabból a modellből (Solar Drive), a simát meg a stabil verziót és a "sima" sokkal kényelmesebbnek tűnik, pedig a podiartosok stabil cipőket javasolnak.

(#38493) adalbert1 válasza parandroid (#38337) üzenetére


adalbert1
veterán

Alapvetően a 6-8 felpróbált modell közül ennél és egy másik cipőnél éreztem az általad leírt érzést, viszont abban még jobban éreztem azt, mintha mozogna egy picit a sarkam.
Mindenesetre azóta beleraktam már pár kilométert és kezdem jobban megszokni, igaz attól még messze vagyok, hogy hosszú távokat fussak benne, de eddig nem okozott gondot (és ott még mindig kételkedem magamban, hogy vajon a normális mennyiségű, minimális elmozduláson parázok-e vajon, vagy csak beütött a kognitív disszonancia :D ) .
A kinézet és az ár annyira nem érdekel (persze bizonyos keretek között, mondjuk 100k-ért már nem vennék cipőt), főleg, hogy a saját, jelenlegi futásmennyiségemet nézve bőven elég lesz akár két szezonra is ez a cipő.
Mindenesetre annyit már biztos nyertem ezen a történeten, hogy legközelebb jobban informáltan fogok dönteni vásárlás során.

(#38494) vans? válasza parandroid (#38420) üzenetére


vans?
őstag

Egyre ketsegbeejtobb a helyzet, hetente 3-szor futok 3-4 kilometert, meg van egy ceges foci amit vegigporgetek, es ugy nez ki nem birja a labam. Ahogy javasoltatok, probalok bemelegiteni meg lenyujtani is, plusz joval lassabban megyek a pulzus szintentartasa miatt, mint ahogy szeretnek... A cipot Parndorfban az Asicsban egy hozzaertonek tuno magyar eladosraccal valasztottam ki korabban, nem tudom, mi okozhatja... Nagyon neheznek erzem a labam, fajdogal mindket also labszaram tompan. Alapvetoen murvas toltesen, aszfalton es salakon futok.
Van egyeb otletetek? Nem akarom tuleroltetni a labam, lehet, hogy hozzaszokik kesobb? Vagy kenjem valami sportkremmel?

koszi barmi tippet! :R

hábm bábm

(#38495) bencze válasza bandus (#38478) üzenetére


bencze
senior tag

Mondjuk úgy, hogy a munkámból adódóan más cégek termékeit nem javasolt viselnem. Erdőben sem. Elvi kérdés :D
Plusz azért a kb 4e ft-ért jó lesz nekem az az adios... nem véletlen raktam be azt a fotót a múltkor a bevásárlásomról...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38496) bencze válasza Agony (#38482) üzenetére


bencze
senior tag

Érdekes, nekem 300w fölöttre jött ki a PB félmaratonom és az alig volt 90 alatt. Szerintem kövér lehetek hozzád képest vagy kisebb a hatékonyságom valamiért.

A tempo és a boston nekem keskenyek, szorítanak érdekes módon. A solar boost is szorít elöl, az ultraboostból a parleyt próbáltam fel annak szorított a szája (ilyen egyben cucc), amit még láttam outletben azok a "zoknis" fajta amit meg sem próbáltam. Nem sok modell maradt. A takumi sen vay mi az a japán hangzású lehet jó lenne de a méretemben nem volt pedig szívesen vettem volna az is valami elmebeteg kedvezménnyel került ki.
Ha Herzogenaurachba jöttök nézzetek el outletbe megéri. :)

Nekem eddig az Adios jött be, és a Solar Glide, ez is picit necces nem nagyon lötyög benne a lábam de tudok benne futni ilyen 1 óra után sem zavaró.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38497) Agony válasza bencze (#38496) üzenetére


Agony
aktív tag

Az még nekem se állt össze, hogy "mi a jó watt", de ahogy láttam ezzel foglalkozó csoportokba egy-két igazán pro eredményét, ott alacsonyabb wattok voltak nagyobb tempóhoz, szóval valóban olyan mintha ugyanazzal a teljesítménnyel hatékonyabb tempót diktálnának. A watt/kg-ot mondják, hogy érdemes figyelni és annak a fejlődését. Nekem a jelenlegi 309 W-os critical power 4,35 W/kg-t ad a 71 kg-omhoz és ennek a mutatószámnak kellene elvileg stabilan 4,5 felett lennie ahhoz hogy biztosan hozható legyen az 1:20-as félmaraton.

De annyira nem akarok belemerülni a teljesítmény alapú edzésbe, csak szeretem a statisztikákat meg az ilyen az ilyen érdekes összefüggéseket. A héten elkezdem tolni Tom 8 hetes felkészítőjét, hozzáképzelem ahogy kiabál, aztán meglesz a motováció 07.20-ra a versenyre. ;]

Start with a whisper, end with a scream!

(#38498) tomcica válasza Agony (#38497) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Odafigyelj arra az elezesre,az eros nap eros,a laza extra laza :K ha erzed h sok az eros akkor abbol veszel le egyet azon a heten,a laza marad laza (kesobb nem potolod,megy minden tovabb).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38499) parandroid válasza vans? (#38494) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én még két dolgot próbálnék ki, egyrészt valami keringésserkentő krémet (lóbalzsam, tigrisbalzsam), másrészt egy kompressziós szárat. Utóbbit nem is feltétlenül (csak) futáshoz, hanem regeneráláshoz is. Ráadásként érdemes lehet keresztedzésnek valami általános keringésjavító, mobilitásfokozó edzéstípust kipróbálni. Jóga?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38500) inf3rno válasza Vertigo18 (#38483) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát úgy nem sokat ér az egész, pont az volt benne a pláne. :S Én a keszthelyin gondolkodom, hogy meg kéne csinálni egyszer vagy valamelyik balatonparti félmaratonon. Van fáklyás is, de erősen adathalász a cég, aki csinálja, azért azon sosem voltam eddig.

Úgy néz ki nálunk mégsem lesz félmaraton, nem lett volna elég idő a szervezésére. Majd legközelebb.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.