Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38251) Agony válasza tomcica (#38240) üzenetére


Agony
aktív tag

A legdurvább, hogy ti 7 fős csapatban toltátok és nem sokkal maradtatok le az elsőtől aki 10-13 fős csapat volt. :R

A ti checkpoint oldalatokat is néztem folyamatosan, azért lépődtem meg a <4:00 alatti szakaszok közé, hogy került 5:20, de így már érthető.. néhol valóban elég hiányos volt az útjelzés, meg a váltó pontok se voltak mindig toppon. Siófok sóstónál például csak futnom kellett volna tovább a következő szakaszra és ott álltunk 1 percig és néztünk ki a fejünkből mert nem működött a csipogó.

Nálunk ahhoz képest, hogy egy full amatőr céges csapattal mentem, (még futni is alíg futnak, futóversenyen meg abszolút nem járt senki. :D) minden flottul ment, egyedül a végén volt egy kis cserebere és egy 5 km-es szakasz helyett kaptam egy meglepetés 13K-t, amúgy mindenki becsülettel lekocogta a vállalt szakaszt. Ami a tempót illeti, a szakasz kalkulátorba, mindenki rendkívül optimista volt és 5:30-as tempót vállalt, csak én és egy lány módosítottunk a sajátunkon... ehhez képest nem nagyon láttam senkit 6 perc alatt, de sok szakasz 7 perc felett ment, úgyhogy végül 5:53-as lett a csapat átlag. Nekem végül 46 km-re lett 4:09-es átlag 7-16-10-13-as elosztásban, mondjuk a végére érezhetően elfogytam a 13 km-re, mert oda csak 5-öt terveztem. A 7 km ment 3:54-en Aszófőn, aztán éjszaka a 16 km 4:00-án Balatongyöröktől Vonyarcvashegyig, reggel pedig Siófoktól Balatonvilágosig 10 km 4:08-on, de aztán a végén a Balatonfűzfő-Balatonalmádi strand már csak 4:27-el.

Ami biztos, hogy ha legközelebb megyek akkor csak kisbusszal vagy dedikált sofőrrel, mert ez így ebben a formában nem volt túl pihentető. Szombat reggel felmászni Kiskunhalasról Balatonfüredre már egy jó tripp, aztán végigvezetni az UB-t úgy, hogy csak akkor nem vezetsz amikor futsz, az kicsit megviselt, míg a többiek édesen szundiztak a hátsó ülésen. :U Szerencsére a hazafele útra már rájött az egyik kolléga, hogy neki is van jogosítványa és talán vezethetne... ;]

Tomék egy órával utánunk rajtoltak és több váltóponton találkoztam vele... előttünk! :))

Start with a whisper, end with a scream!

(#38252) tomcica válasza Never79 (#38236) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az UB mar csak ilyen,ultra szempontjabol egy rossz trefa,gagyi vandorcirkusz.Ha egyedul futnak tuti nem mennek el ilyenre,ettol meg a zart palyas 1-2km-es korozes is jobb sterilen.Csurhe banda az egesz valto.A valtoknak viszont erdekes,mert ilyen verseny nek sok van a kozelbeb.Nekunk ezert jatszik,meg a cegek csak igy adnak ra szponzorpenzt h ilyen sok a resztvevo es van hirverese.Legalabbis itt nalunk vajdasagban.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38253) tomcica válasza Agony (#38251) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol mentel,ez nagyon jo atlag ezeknel a korulemnyeknel.A nemalvos idegrendszer szettolos koritest meg vedd ugy,h egy jo mentalis edzes,ha itt tudtal koncentralt maradni akkor mindenhol tudsz ;)
Nekem mar evek ota plussz feladat,h a csapatot egybe kell tartani,felspannopni oket,elhitetni veluk,h ez nekunk igenis megy.Ez utobbit foleg ugy,h magam megmutatom,h hogy kell lemenni ha kell kutyaba es kipreselni magadbol a pillanatnyi 100%-ot ;)
Ahol eltevedt az emberunk ott a bicajos es jo par masik csapat szinten tanacstalan volt.Ket egymast kiveto V elagazasnal valakik leszedtek a jelzeseket.Most h szandekos v veletlen az sose derul ki,benne van a pakliban.
Ez a tevedes u volt epp a masodik futasa es ez egy szerb ajku csereember a szomszed klubbol.Elso oraban nyugtatnom kellett h nincs baj 4-5 perc ekkora tavon semmi.Utana futottam neki par gyors szakaszt,ugyanezt csinalta a sprinterunk aki 2-3-4km es szakaszbol futott 30km-byit 8-10szakasz.Ugy talaltuk neki,h par mp hoztunk mindegyiken.Ekkor megnyugodott,erre elment 4ora,utana a maradek 10-en spanoltam h na most akkor kezdje tolni,mert itt munka van.12ras szerb OB-n volt harmadik,igavono oszver (1:19-20as felmarcsi,nem villam,de lehet 1:21-el lefut 3-at is ;) ).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38254) ígyvanferi válasza Agony (#38251) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Jé, én is pont Fűzfőtől Almádi strandig futottam reggel. Te mikor?

Én az első szakaszomra éjfélkor indultam Máriafürdőtől Alsóbélatelepig, azt a 13 km-t pont a full szakadó esőben, meg már bokáig ért sok helyen a víz, párszor nem is sikerült kikerülni, a cipőim dögnehezek voltak a végére, meg a ruhám is egy merő víz. Amúgy létezik olyan futós felső, amíg bír egy ilyen órás intenzív esőt úgy, hogy közben meg nem főlök meg benne? Az olcsó decathlonosomtól nem várok sokat, a szemerkélő esőt azért bírja egy ideig, nem ázik át, viszont kiengedi a párát. Meg van egy Asics Lite Show kabátom. Ebbe nagyon hamar belerohadok, mert semmit nem enged kifelé. Így bringával munkába járós téli kabátnak használtam, most meg városba hűvös esős időben gyalog menős kabát.
Sajnos nem jegyeztem meg a checkpointok között mekkora a távolság, a bringás kísérőnk meg még annyira sem volt képben, így nem tudtam a tempóval igazán gazdálkodni, de azért a 4:25-nek örülök a körülmények fényében. Tomék picivel ezelőtt előztek meg minket, így nem sokon múlott, hogy találkoztam velük Máriafürdőnél.

Aztán be kellett ugranom egy 2,2-es szakaszra, Boglár kelet és Lelle 1 között. Gondoltam, ha már ilyen rövid, akkor pirítsunk oda neki. Az eső is csak szemerkélt ekkor már. Nehezen indult meg azért a láb, épp csak másfél óra telt el, hogy befejeztem az előzőt ugye. Mindegy, 4:09-cel itt összejött egy összetett 9. hely. Ezt is jó érzés látni. :B

Innen visszamentünk az éjjeli csapattal a szállásra Lellére, kicsit lepihentünk. Ami kb. 1 óra forgolódást jelentett, mert már pakoltunk is be, hogy a maradék távokra menjünk már együtt.

Aztán jött az említett Fűzfő - Almádi szakasz, volt benne kis emelkedő, lejtő, de szép helyeken is vezetett, tetszett. Ez meglepően jól ment, csak pár km-ig éreztem, hogy valójában már k.rvafáradt vagyok. :DDD 4:17-es átlag a 9,2 km-en.

Az nem jött össze, hogy fokozóra fussam a szakaszokat, de eléggé örülök így is a 4:21-nek erre a 24,4 km-re. Nem volt igazából semmi problémám, kajálás oké volt, egy-egy energyshot kellett pluszba a két hosszabb végefelé, de ennyi.

A csapat is tök jó volt, a 13 tagunkból 12-t nem is ismertem előtte. 9 csaj, 4 srác, meg a bringás kísérő, aki egyébként profi sportfotós, tök sok futós rendezvényt, főleg ilyen spartan jellegű akadályfutást szokott fotózni. Mindenki tök ügyesen végigtolta, amit vállalt, és élvezte is, ahogy láttam. 20:18:37 az időnk, 5:32-es tempó, tök korrekt.

A szervezésben sem tapasztaltunk semmi komoly hiányosságot. Egyedül a tescos váltopontnál volt gixer, a csippantós asszonyság nem a kapu környékén, hanem attól olyan jó 30 m-re a kanyarban állt, és egy szót sem szólt, így csomóan elfutottak mellette, az ott ácsorgó, váltásra várók kiabáltak, meg futottak utánuk. De máshol nem volt gond, kiabáltak, vagy a hangosbeszélőből nyomták, hogy a piros esernyő alatt tudtok csippantani, stb.

Mindenkinek gratula, aki futott! Nagy élmény volt, remélem tudok menni jövőre is.

[ Szerkesztve ]

(#38255) inf3rno válasza Agony (#38251) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula nektek is, keményet mentél! :C Ja ez ilyen, hogy dedikált sofőrrel érdemes, vagy váltani egymást, meg minden szakasznál egy kicsit lassulsz a futásban, aztán a harmadik - negyedik környékén már megrogysz. Nekem is ugyanígy volt annak idején csak 1 perccel lassabb tempóval. Nem lehet gyors egymás utánban regenerálni, ha tényleg 10k-s tempóban futod a 4x10-et. Kivéve ha te vagy tomcica. :DDD

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38256) inf3rno válasza ígyvanferi (#38254) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gratula! :C

Buliban hasznos! =]

(#38257) norby_42 válasza concret_hp (#38248) üzenetére


norby_42
aktív tag

Az 5:00-s iramfutót én is lehagytam :)

Eat pasta, run fasta

(#38258) tomcica


tomcica
Topikgazda

Kapom a szamokat, 39.6km-t futottam osszesen a tervezett 36 helyett,tehat 6 szakasz helyett 7-et,az utolso szakaszt 3.6 atvettem,mert igy lett meg aminek meg kellett lennie :K
3:35-os atlagot hoztam,lett 3 abszolut szakaszgyozelem,3 abszolut masodik es egy abszolut harmadik.Kategoriaban,meg mind a 7 szakaszelsoseg osszecsurgott.
Jo formaban kapott el most az UB,de ereztem en h jon a kraft es ki van minden elozo evi hiba javitgatva,az a nehany verseny az elozo hetekben nagyon jol jott,igy kell ezt csinalni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38259) borix válasza tomcica (#38240) üzenetére


borix
őstag

Nem volt ott semmilyen gond az idővel csak hiába futsz már ezer éve nem tanultál meg öltözködni.
Latex Running Shorts
Running Saru
Amelyik testrészed meg fázott ezzel jól átkenni.[link] A nyerő hármas lehetett volna. :Y ;]
Gratulálok az eredményetekhez jól nyomtátok.

(#38260) Never79


Never79
tag

Azért én láttam hiányosságokat UB-n. Nekem ez már a 4. és szerintem a színvonal esik, legalább is kiszolgálás tekintetében mindenképp.

Egyéni asztalhoz mentem, mondom kérnék szépen vizet a kulacsomba. A néni néz rám bambán, eltelik 5 másodperc, mire felfogja valahogy, hogy mit szeretnék. A diákok, akiknek a vizet kellett volna osztani több helyen csak dekkoltak (és ez nem este volt). Egyik váltóponton láttam, hogy jött egy egyéni. Látszott rajta, kivan szerencsétlen. El akart venni egy üveg fél literes ásványvizet, erre rászóltak, hogy ne vegye el, mert nem befutó... Oké, hogy 1,5 km múlva volt frissítőpont, de az neki lehet még 10-15 perc, s akkor ott abban az állapotban lehet "életmentő". Többször ránk szóltak, hogy ne az egyéniről frissítsünk, mert az a zöld rajtszámosoké... Oké, mondom és én szerinted mi vagyok?

Ezzel szemben pl. VTM-en ugrálnak körülötted, mit szeretnél, mire van szükséged. Lehet oda felkészült embereket válogatnak, akik maguk is futók, s nem diákokat, akik hogy letudják a kötelező közmunkát, eljönnek ide.

A "zöldrajtszámos" toitoi-ok kritikán aluliak voltak, ahol mi voltunk legalább is, ha egyáltalán nyitva voltak... Ok, megoldjuk máshogy, csak akkor ne hirdesse a rendezvény, hogy külön csak a 1-3 fősöknek.

Azt látom, hogy az ultrások kicsit háttérbe kerültek, minden téren, pedig erre épült az elején az egész verseny.
Megint morgok, tényleg öregszem :D, meg lehet a fáradság mondatja ezt még velem. Az biztos, hogy szervezés szempontjából most vagyok a legcsalódottabb.

Valószínű jövőre megoldás lesz az egyéniek pénteki indulása, s kicsit több figyelmet kapnak remélhetőleg.

Tomcica:
Hatalmas teljesítmény a tietek, a beletett munka van ugyan annyi, mint egy ultrásnak, sőt még több is talán.

2020-ra én Sixárdot tervezem, aztán meg Vérkör, ezért nálam lehet UB kimarad.

Így most visszaolvasva, kicsit negatív lett ez a komment, pedig azért én örülök, hogy ekkora rendezvénnyé nőtte ki magát, és sok embert megmozgat. Vannak ismerőseim, akik csak azért kezdtek el futni januárban, hogy utána UB-n futhassanak, s végül rendszeres futók lettek, s ez szerintem nagyon jó. Én a legducibb csajnak is nyomtam egy hajrát, mert tudtam, hogy önmagát győzi le.

(#38261) tomcica válasza borix (#38259) üzenetére


tomcica
Topikgazda

baxod igazad van :DDD amugy valoban ha nincs tul hideg jobb ha kevesebb a ruha az emberen,akar felmeztelen

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38262) Agony válasza tomcica (#38253) üzenetére


Agony
aktív tag

Most olvastam Ultrabalatonhelp facebook csoportban, hogy volt olyan csapat 17:00-as rajttal, aki olyan szinten eltévedt, hogy egyszer csak a záróbiciklit látták meg maguk mögött és majdnem kizárták őket. :)

A képeken amiket küldtél az első képen jobbról a másik kicsoda? Vele találkoztam már pár Bács és Csongrád megyei versenyen és elég jó időket szokott menni, de úgy rémlik 10K-ban utazik.

ígyvanferi

10:21-kor indultam és 11:14-kor értem be. Sárga cipő, fekete rövid nadrág és fehér (traktoros :K ) póló volt rajtam, ha esetleg találkoztunk. :)

Start with a whisper, end with a scream!

(#38263) inf3rno válasza Never79 (#38260) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem teljesen igazad van abban, hogy háttérbe szorultak az ultrások. Ez inkább már a sok fős csapatokról szól meg talán a nagyobb profitról. Igazából ez várható volt. Mármint ha egy közösségben nő az emberek száma, főleg ha ilyen hirtelen, akkor felhígul a kezdeti elképzelés, színvonal, stb. és egyre inkább az lesz, amit a tömeg akar. Én ezt webfejlesztős fórumokon és Q&A oldalakon tapasztaltam már párszor. Ahogy egyre népszerűbb lesz egy oldal, úgy születnek egyre gyengébb színvonalú válaszok és kérdések is. De pl a Sziget fesztivál is ugyanilyen sorsra jutott, ha megnézed. Ha ez neked már nem jön be, akkor érdemesebb egy kisebb versenyt keresni, ahol a többség komolyabban veszi a futást és jóval kevesebb emberre jobban meg tudják oldani a kiszolgálást is.

Buliban hasznos! =]

(#38264) Alg válasza Never79 (#38260) üzenetére


Alg
veterán

Az UB egy hobbi vagy még annyira sem futóknak szóló futófesztivál, rengeteg embernek tök jó motiváció hogy elmenjen 5-6km-t futni egy héten kétszer felkészülés címszóval aztán bulizzon egy jót a haverokkal/kollégákkal.
Mellesleg odaengedik az ultrásokat is.

Ha nem ez lenne a cél nem lenne 8-10 főnél nagyobb a megengedett csapatlétszám és nem lennének 10km-nél közelebb egymáshoz váltópontok. Nem is értem amúgy minek kell 4-5km-es szakaszokat kijelölni egy ekkora versenyen, csak a tömeget meg a forgalmat növeli (de értem, így több szponzornak jut hely).

Teljesen egyetértek inf3rno-val, ugyanez történt pl. a Kinizsi meg a Gerecse teljesítménytúráknál, annyira közismert lett hogy sok komolyabb TTúrázó pont a tömeg miatt nem indul már rajta. Nekem sem hiányozna a sok hangoskodó, egymásra nem figyelő, alapvetően csendes és nyugodt környezetet sétálóutcává változtató kocatúrázó.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38265) ígyvanferi válasza Agony (#38262) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Én annál korábban, 8:53-tól 9:32-ig nyomtam ott. Mi Ghettogym Győr név alatt futottunk (hehe, szó szerint is). Szép kukásmellénysárga pólóban.

Ami egyébként kiverte nálunk picit a biztosítékot, az a mosogatólé vargabor, ami ráadásul egri volt. Azért ez durva egy balatoni rendezvénynél. Ráadásul a varga is alapvetően balatoni. Oké, ajándék lónak... de akkor is.

[ Szerkesztve ]

(#38266) Alg válasza ígyvanferi (#38265) üzenetére


Alg
veterán

Utóbbi 3 UB-n voltam (idén nem), egyszer sem vettük át a bort :DDD Mondjuk magamtól sem veszek Vargát sosem. ;]

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38267) picur10 válasza parandroid (#38231) üzenetére


picur10
aktív tag

Igen, a séta + futással jön ki 6 perc/ km. Érdekes, mert különösebbnek gyorsnak nem érzem a futás részt. Ettől persze lehet, hogy az.
Az elején nem fáj. Úgy szoktam, hogy kezdem a 100 sétával, közben megmozgatom a felsőtestemet, 800 méternél van egy nyugisabb hely, ott nyújtok, majd otthon ha hazaértem ismét.
A bokámnál a mélypont a 2. km-nél szokott lenni (a teljesre nézve, nem a nyújtástól). Utána még 1-2 etap végén fáj, de mintha ott melegedne be rendesen, utána kissé jobb.
Próbáltam a patak mellett (Zugló, Rákos-patak) is futni, ahol a futók kitapostak egy ösvényt a füves területen, de az rosszabb, mert keskeny a csapás és talpam emiatt sokszor nem vízszintesre érkezik. Ezért maradt az aszfalt.
Érdekes különben, ha viszont késve vagyok és sietek, nem futok de erőltetett tempóban megyek, akkor viszont a sípcsont mellett fáj. Ha kényszerből tartani kell a tempót, akkor egy idő után már alig tudok lépni, annyira fokozódik ott a fájdalom. Ehhez képest - szerencsére- futás közben ez nem jön elő.

Köszi, a javasolt órákat megnéznem. Nem tudom, hogy a pulzusmérős órák mennyire megbízhatóak, egy barátom órája tenisz közben is olyan értékeket mutatott, mintha csak lassan sétálgatott volna..
Vagy amit írtál, azok övvel mérnek?

Köszönöm a segítséget!

(#38268) ígyvanferi válasza Alg (#38266) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Megértem. :DDD Magamtól én sem. Még a "márka" a kisebbik baj egyébként. De hogy ezt sikerült csak prezentálniuk, érted, egri bor a Balatonnál, az elég gáz.

(#38269) 6030D válasza ígyvanferi (#38268) üzenetére


6030D
Ármester

Az egy dolog, de állítólag a Varga 3x annyi bort ad el, mint amennyi az összes magyar szőlőből lejön, tehát ne siránkozz, lehet, hogy ausztrál bikavért kaptál. ;]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#38270) concret_hp válasza Alg (#38264) üzenetére


concret_hp
addikt

ahogy hallom / látom, eléggé telitalálat az első bekezdésed, céges váltóban olyanok mentek, hogy tudtommal senkinek nincs 2 órán belüli félmaratonja :U kb. mint a spartan race, ott se láttam még olyat aki DNF lett... szóval ha nem vársz tőle mást, mint ami akkor nem fog csalódás érni :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#38271) parandroid válasza picur10 (#38267) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A múlt heti maraton után tegnap futottam egy edző félmaratont (hozzászokott már a szervezet, hogy a vasárnap hosszú nap), benne 6-7km fokozót, ma meg egy dombosabb-könnyű tempós 13 k-t. Kb a 2-4. km között volt az a feszítő érzés bokatájékon, utána elmúlt. A pulzusom botrányos, de fiziológiailag jól esik a futás. Mondjuk 2 nappal a maraton után elmentem vért adni, az biztos nem gyorsította a regenerációt. :D

Terepen is hasonló problémáim vannak amúgy, inkább nem is megyek, nekem már az is fájdalmas, ha az út lejt az egyik oldalra, páromnak, aki pedig kb feleannyit fut, mint én, semmi gondja ezzel. Az ízületi mobilitás is egyéni adottság, a jógaoktatónk is mondta anno, hogy ne keseredjünk el, ha valami bem megy, van, aki edzés nélkül is félbehajtja magát, és van, akinek hosszú évek kitartó gyakorlásával sem megy a lótuszülés.

Ezek az órák alapból csuklón mérnek, optikai szenzorral, kinek hogy. Általában rendben vannak, nekem pl venem kellett egy övet hozzá, mert az én kezemen szisztematikusan fölémért vagy 20 ütéssel. Bal kézen egy nagyságrenddel pontosabb, de ott sem 100%-os. Párom kezén ugyanez az óra tök pontos, az ő ugyanilyen órája is teljesen jól dolgozik. Pár ütés eltérés biztos van, meg kell neki pár másodperc, mire lereagálja a hirtelen terhelésváltást, de ez nem orvosi műszer. Most néztem amúgy a Forerunner 245 első tesztjét, 300 Eur a hivatalos indulóár, semmi extra, csak egy régóta esedékes ráncfelvarrás a lassan 4-5 éves FR235-höz. Egyelőre a régebbi modell kb fele áron szerintem jobban megéri.

Bor témában: még sose kaptunk bort futás után, most Mainzban egy jubileumi, 20. Mainz Marathon cimkés rajnai rizlinget adtak egy helyi termelőtől. Van egy olyan érzésem, hogy ez tényleg valódi rajnai bor...

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38272) tomcica válasza Agony (#38262) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jobbrol a masodik Szabi,o a legfiatalabb,zentai 400/800-as atleta,klubtars.Igen el-eljar rovidebb versenyekre,10K-ra ritkan,de ilyen Szeged kornyeki 3-4-7K-at porgeti szepen.Rotari versenyek stb.
3:28-30 korul fut rovidebb tavokon,amugy joval gyorsabb labu gyerek.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38273) t1 válasza parandroid (#38271) üzenetére


t1
addikt

Nem lett rossz a 245 nekem bejön simán venném de még mindig nem raktak bele barométert, ezért is vettem Instinctet 1 hónapja.

(#38274) parandroid válasza t1 (#38273) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Most láttam az egyik helyi elektronikai üzletben Fenix5-öt 329 eur-ért, lassan ráveszem magam egyre szerintem. 3 éves (múlt?) az FR235-öm, de még mindig nincs szívem lecserélni, egyszerűen mindent tud, ami nekem kell...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38275) t1 válasza parandroid (#38274) üzenetére


t1
addikt

Annyiért én is megvenném aztán mennem piacra az Instinct, amúgy most az FR945 ami tényleg best buy, 200k és mindent tud ami kell és kellhet a jövőben.

(#38276) tomcica válasza parandroid (#38274) üzenetére


tomcica
Topikgazda

ha epp "dobnad el" a 235-ot akkor gondolj a mi kis delvideki csapatunkra,mert itt van akinek nincs GPS-es oraja egyaltalan es megvennem szivesen,ha korrekt aron adod ;) (multkor lekuldtek egy szep 235-ot 100 euroert,futottak benne vagy 2x,mert leserult az illeto,de kint van norvegbe es tudja h ott 100 euro mennyi,meg itt nalam lent 100 euro mennyi...ertekeltem is ;) )

eladhatta volna a neten magasabb aron 20-30 eurot fogott volna,de megkerdezte mennyit tudunk adni erte,es annyiert odaadta meg segiteni akart (nalam itt 100 euro fel havi fizetes sok embernel)

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38277) Chuck Norris válasza inf3rno (#38234) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Talán még annyi különbség van, hogy a terepcipőknek vastagabb az anyaga kicsit, belerúgsz valamibe akkor nem fáj olyan nagyon.

@titetoyz nekem idáig nem volt gondom a sportshoes-al, illetve volt, hogy nem jött meg valami de ott visszakaptam a pénzt pár levélváltás után.

Gratulálok én is mindenkinek a szép eredményhez. Felfázásban nagyon rutinos vagyok, legközelebb ha ilyen van, hogy fél órákat kell várni vizes cuccban javaslom az izolációs fóliát, nagyon sokat tud segíteni.

(#38278) Chuck Norris válasza Alg (#38266) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A Tanúhegyeken konkréten a Varga pincében van az ep. én mindig annyit iszom amennyit adnak, szódával elmegy. Volt egy év amikor meg olyan kedvesek voltak, hogy adtak a célban is egy üveggel, mire kialudtam magam itthon már hogy-hogy nem elpárolgott, persze nekem sem jutna eszembe csak úgy megvenni.

(#38279) bandus


bandus
veterán

nagy-nagy gratula mindenkinek aki volt az UB-n, tomcica óriási királyok vagytok, le a kalappal :R én sajnos beszedtem előtte másfél héttel egy jó mandulagyulladást, mellé meg antibiotikumot, így nem tudtam már edzeni eleget, olyan lett a két futásom amilyen. az elsővel még elégedett is voltam (dél körül 16 km), de aztán az éjféli 10 k megviselt rendesen. túl erősen kezdtem, ami után már nem volt kényelmes tempó, szenvedtem. viszont a vihart pont megúsztam.

szerencsénk is volt, mert azon kívül, hogy szuper a csapatunk voltak dedikált sofőrjeink, bringás kísérőink és 1-1 szállásunk a déli meg északi parton, így amennyire lehet kényelmes volt a dolog. a varga bor tényleg nem a legjobb, viszont lőttek rólam legalább egy ilyen sztárfotót :D [link]

megyük jövőre is, ez nem kérdés, reméljük sikerülni fog a regisztráció.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#38280) tomcica válasza bandus (#38279) üzenetére


tomcica
Topikgazda

bravo-bravo,a foto is jo,olyan mint egy laza borturazo :P
En meg mindig random fel-fel ebredek ejjel,h mindjart indul a szakaszom.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38281) Agony


Agony
aktív tag

Tudtok esetleg olyan oldalt/számítást, amivel nagyjából meg lehet saccolni ismert időkből és távokból, hogy egy versenyen milyen tempót érdemes belőlni? Félmaratonra meg maratonra van egy csomó, de olyat nem találtam amin szabadon választható a táv. Jövő vasárnap lesz egy 25 km-es 0 szintes futás a kecskeméti Merci gyárban és gondoltam lehetne belőle egy jó tempó teszt, de a táv mégiscsak 20%-kal több mint a félmaraton, 20k fölött pedig nem futók eleget, úgyhogy jó lenne nem elolvadni a végére.

Most az elmúlt egy hónapból ilyen idők voltak:

7k - (3:54)
16k - (4:00)
21k - (4:06)

Ebből én egy 4:15-öt előlegeznék meg 25K-ra ha nem lesz 100 C°, mert amúgy a gyárépületek közti úton megy a verseny, szóval tavaly nulla árnyék és tűző nap volt végig. Ez reális cél lehet?

Start with a whisper, end with a scream!

(#38282) Agony válasza tomcica (#38276) üzenetére


Agony
aktív tag

Esetleg kifogástalan állapotú futó ruhák is érdekelnek ingyen?

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#38283) emvy válasza Agony (#38281) üzenetére


emvy
nagyúr

(#38284) Agony válasza emvy (#38283) üzenetére


Agony
aktív tag

Köszi Emvy, ezt ismerem, csak pont a 21K és 42K köze kellene és itt se lehet céltávot választani. :)
De az is lehet hogy egyszerűen el kellene kezdeni 4:20-4:25-ről, aztán szépen emelni a tempót 5 km-enként és akkor az utolsó 5K-n kifutni ami még megy.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38285) ígyvanferi válasza Agony (#38281) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Szerintem ennél nem nagyon lenne egy predictor sem pontosabb. Az látszik, hogy elég jól skálázódsz, félmaratoni távig tök stabil a tempód. Nyugodtan megcélozhatod a 4:15-öt szerintem. Ugye azt mondják, ha megvan a megfelelő alapod, akkor ha kétszerezed a távot, adj hozzá a tempódhoz 10 mp-et (8-12-t). Tehát 10K-n 3:55, akkor félmaratonon 4:05, stb. Ebbe pedig bőven beleférsz a 25K-n 4:15-tel.
Nem úgy tűnik, hogy kánikula lenne hamarosan, bár az még messze van.
Ha jók a körülmények, te is jól érzed magad, úgyis adni fogja, elfogyni meg csak nem fogsz a maradék pár km-en.

[ Szerkesztve ]

(#38286) tomcica válasza Agony (#38282) üzenetére


tomcica
Topikgazda

persze,minden segit,vannak itt emberek akiknek sokat szamit

21km ha 4:05 korul van,akkor nyugodtan celozd meg a 25ot is ugyanugy,esetleg ha felsz picit tole a hianyos hosszu tempok miatt akkor 4:10,de nem kell egybol 4:15-ig lassitani. 4:05-07-et probalnak en,ha minden szakad 4:10.Harapni kell,nem szabad elore felni :K te jo mozgasu futo vagy,eleg gazdasagos ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38287) danielsz válasza Agony (#38281) üzenetére


danielsz
tag

A 25 km tényleg érezhetően hosszabb a félmaratonnál. Nekem két félmaraton feletti versenyem volt, az egyik 23,6 km, a másik 25 km volt, mindkettőt 4:27 perc/km-es álagtempóval nyomtam le, volt bennük 200 m szint is. A legjobb félmaratonom 1:30:02 - 4:16-os tempóval ment (a PB-m 1:29:44, de az szerintem kicsit rövidebb volt, ez tuti pontos volt). A 4:16-os tempóju FM érzetre sokkal élesebb volt, mint a hosszabb versenyek, bár az az érdekes, hogy a mért pulzusértékek ezt nem feltétlenül tükrözik (igaz, csak csuklós, nem övvel). Ez alapán a 4:15-ös tempó neked simán reálisnak tűnik. Még a 25k-s versenyemen az volt az érdekes, hogy nem éreztem úgy, hogy kifogyna a kakaó, ennek ellenére 23 km-nél elkezdett felmenni a pulzusom, felugrott 180 fölé, pedig előtte az utolsó emelkedő végét kivéve végig alatta volt, ez biztos azt jelzi, hogy ez a táv már sok volt :D (Feltéve, hogy nem mérési hiba).

[ Szerkesztve ]

(#38288) Agony válasza danielsz (#38287) üzenetére


Agony
aktív tag

Köszönöm Feri, Tom, Dani. Most még kényszer pihenőzök UB után, de akkor így megyek neki jövő hétvégén... aztán ha más nem egy hosszú futásnak pont jó lesz. :) Szint az tényleg 0, mert egy sík gyárterület, egyedül a meleg/napsütés szívathat meg, mert árnyék az sehol sincs.

Tom, ha esetleg jártok Szegeden vagy környékbeli versenyen, akkor szólj, mert van sok kvázi új futóruha (Nike, Under Armour, stb..) amiket nem használok és ha összefutunk odaadom, aztán ha tudjátok hasznosítjátok.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38289) bencze válasza Agony (#38281) üzenetére


bencze
senior tag

Hogy én is tippeljek, 4:10re venném ekkora különbségnél 100% FM-vel azonos állapot és körülmények esetén (de ilyen nincs, egyik napról a másikra változhat energiaszint stb). De elméleti számnak.
A 25 szerintem is érezhetően több 21-nél, de leginkább fejben, fizikailag kevésbé. Ettől még nehéz áthidalni.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#38290) Agony válasza danielsz (#38287) üzenetére


Agony
aktív tag

Köszönöm Bence, tőled is a megerősítést. A 4:06-os félmaratonon elég meleg volt, sütött nap és el is futottam az elejét, úgyhogy most megpróbálom 25-ön a 4:10-et, max tanulok belőle. :)

Dani

Említetted, hogy te is használsz Strydot és engem most jól megszívatott, kíváncsi lennék neked mi a tapasztalatod. UB-n az első szakaszt futottam és Stryd szerint 4:11-es lett az átlagom, amit kicsit furcsállottam, mert futottam becsülettel, de elfogadtam... aztán ahogy felrakták a chippel mért időket, kiderült, hogy 3:54 volt az a 4:11. A következő szakaszra már átállítottam az órát, hogy a ne a Stryd adja a távot és tempót, hanem ahogy eddig is a GPS+GALILEO. Ezen a szakaszok már lényegében másodpercre megegyezett a hivatalos táv és tempó a hivatalossal (hivatalos: 4:01, óra szerint 4:00). A harmadik és negyedik szakaszt már szintén a GPS alapján futottam és azok is megegyeznek, csak a Strydal mért tér el, de az jelentősen.

Én a Stryd oldalán leírtak szerint párosítottam az órával és nem kalibráltam, mert kifejezetten ezt kérték. A tiedet esetleg használtad már versenyen vagy hasonlítottad már valamilyen ponthoz? Te nem tapasztaltál ilyet?

Start with a whisper, end with a scream!

(#38291) tomcica válasza Agony (#38288) üzenetére


tomcica
Topikgazda

koszi,jovo szerdan lehet epp megyek is ar Szegedre,egyeztetunk :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38292) dabgergo válasza Agony (#38290) üzenetére


dabgergo
őstag

Nagyon szép idők, grat!
Milyen órát használsz egyébként?

(#38293) dabgergo válasza emvy (#38283) üzenetére


dabgergo
őstag

Ez a kalkulátor jóval rosszabb időkét mond mint a https://www.mcmillanrunning.com/-os. De sajnos ez tűnik reálisabbnak :D
Pontosabban félmaratonig egész pontosan mondja meg, de felette már irreális nálam, minimum azt figyelembe kéne vennie ennek is h mennyit futok hetente és hány hosszabb futás van benne. Hiába futok 1:29 körüli FM-t, 100% h nem tudnék 3:07-es maratont futni...

(#38294) emvy válasza dabgergo (#38293) üzenetére


emvy
nagyúr

Sajnos realis.

while (!sleep) sheep++;

(#38295) Agony válasza dabgergo (#38293) üzenetére


Agony
aktív tag

Rászántam magam egy Fenix 5 Plus Sapphirera, mert úgy láttam mostanra érett meg arra a szintre, hogy minden tud amit eddig külön oldottam meg (zene, pénz vagy az UB-n pl. éjszaka térképes navi).

Nevetségesen túlárazottak a futóórák, de a régiből sikerült jó áron kiszállni, ennek pedig elszámolni az ÁFA-ját a cégre, így legalább emészthető szintre került és bízom benne, hogy hacsak nem lesz valami sci-fi áttörés, akkor ez nagyon sokáig partner tud lenni a futásban. :)

Amúgy az a kalkulátor elég jó amit Emvy linkelt, én emelett még a Runnalyze -ot használom, az is elég korrekt számokat ad, szemben mondjuk a Garmin Race Predictorával, ami nevetségesen optimista. Az eddigi futásaim alapján (25 km felett azt se tudom mikor futottam utoljára...) megelőlegezett egy 3:00:04-es maratont. :D Ezzel szemben a Runalyze 1:21-re (3:50/km) taksál félmaratonon, ami szerintem még mindig optimista, de a hosszú futások hiánya miatt maratonra már csak 3:35 (4:50/km), ami szerintem fedi a valóságot (már ha egyáltalán le bírom futni :D ).

Start with a whisper, end with a scream!

(#38296) k5.20 válasza Agony (#38295) üzenetére


k5.20
senior tag

Használd az órát egészséggel hosszú ideig!
(Ezt magamnak is, mert kb.1 hónapja van nekem is, csak sajnos én nem tudtam az ÁFA-t elszámolni...)
Az óratokra figyelj, mert az árához képest gyorsan lejön róla a fekete festék ha nekiütődik valamihez, vagy meghúzol vele valamit...persze ha nincs állandóan rajtad, akkor ennek csökken az esélye... az üveg jó. A jó öreg V800 volt ez előd. Az mondjuk szebben rajzolja a térképet, de a távolság mérése végül egyforma.

[ Szerkesztve ]

(#38297) tomcica válasza Agony (#38295) üzenetére


tomcica
Topikgazda

akkor "orom e bodotta" van :DD NASA ora,innen kerem mar nincs kifogas,tolni kell ugy rendesen

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38298) dabgergo válasza Agony (#38295) üzenetére


dabgergo
őstag

Na grat, az szuper óra! GPS mennyire pontos?
Én most vettem egy használt Forerunner 935-öt, nagyon tetszik de kicsivel mindig kevesebbet mér mint a Polar M430 - persze lehet h ez a pontosabb a kettő közül, sőt valószínűleg, de még tesztelgetem.

(#38299) Agony válasza k5.20 (#38296) üzenetére


Agony
aktív tag

Ami azt illeti lassan egy éve ez van, de köszönöm. :)

Nekem is Polar V800 volt, aztán volt egy jó lehetőség váltani Fenix 3 HR Sapphirera. Bemutató óra volt, kb. fél áron 2 mikro karccal a multinavigátornál, úgyhogy ezt is meg lehetett venni számlával és garanciával vállalható áron, aztán 1 év után kiszálltam belőle amikor jött az 5-ös kb. annyiért amennyiért vettem, de patika állapotban volt az is.

Gergő:

A GPS-es -szerintem- nagyon pontos és üzemidőben is elég korrekt pedig nekem csatlakozik hozzá füles, HRM RUN pánt, Stryd, úgyhogy kapja rendesen. :D Mondjuk ha most vennék lehet inkább Forerunner 945-öt, mert az sokkal inkább futóóra és az is megkapott mindent amit a Fenix tud (sőt..), amúgy meg üzemidőben is jobb és olcsóbb is.

Tom:

Látod Tom, ez a baj ezzel a sok sz*rral... informatikusként imádom a kütyüket, statisztikákat, elemezni a dolgokat, csak kár hogy nem futnak az ember helyett. :D Annyira szeretem látni versenyeken, amikor odaáll a rajthoz első sorba valami full egyszerű ember (értsétek jól), semmi űrtechnikás futóruha, egy 25 éves Casio kvarcóra, amin van stopper funkció, egy leharcolt futócipő... és úgy leiskolázza a hozzám hasonlókat, hogy öröm nézni. Emlékszem Szegeden az EPAM jótékonysági maratonon volt, hogy egy srác keresett magának párt váltóba, hogy 2x21K-ba fussuk, azt mondta 4:30-as tempó kellene, mondom jól van... szépen le is toltam az első 21K 1:34-es idővel, aztán amikor a váltóponton átadtam a chipet mondják, hogy mi vagyunk az elsők, hajrá... a párom is hozta a 4:30-as időt, befutott és még akkor is azt mondták, mi nyertük a kettes váltót.
Aztán ahogy néztük az eredmény listát, volt ott egy másik páros, aki 1:15-re futotta a félmaratonokat, de olyan gyorsak voltak, hogy azt hitték az négyes váltó. :D A dobogón találkozunk velül és mint kiderül ők voltak azok akikről a bekezdés elején írtam. :U

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#38300) t1 válasza Agony (#38299) üzenetére


t1
addikt

945 most a "csúcs" Garmin óra, csak nem annyira hétköznapi használatra is szép óra mint a Fenix, ha most vennék az lenne, nagyon jó áron megy a többi modellhez képest.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.