Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38101) Alg válasza Chuck Norris (#38099) üzenetére


Alg
veterán

Jó, a sárga kimondottan gasztrotúra-szinten van :DDD
Meg aztán a pizza meg a zsírosdeszka lilahagymával nem biztos hogy kimondottan futókaja (bár nekem semmi gondom vele)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38102) tomcica válasza Agony (#38100) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A feherje okes,de a szenhidrat szerintem keves.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38103) Danika256 válasza Agony (#38100) üzenetére


Danika256
aktív tag

A legjobb szerintem, hogyha írod pl. kalóriabázison és nézed mennyit égettél el egy nap. Így biztosan nem éhezel el soha, hogyha mindent pontosan írsz/ mérsz!

(#38104) Agony válasza Danika256 (#38103) üzenetére


Agony
aktív tag

Kb. 3-4 éve vezetem Myfitnesspalen, általában ~3000 körül égetek és ~2000 körül fogyasztok, mert nem akarok újra körülnézni 100 kg környékén. :))

Start with a whisper, end with a scream!

(#38105) Danika256 válasza Agony (#38104) üzenetére


Danika256
aktív tag

Hú az kemény! :DD Én nem bírnám az biztos.. De gondolom nálad is vannak feltöltős csaló napok.. ;]

De ha így tolod, akkor keményen kell a fehérje pluszban, mármint amennyit csak fel tud szippantani a szervezeted, hogy az izomzat ne bánja főleg hosszabb távon..
Az már más kérdés, hogy a vesék mit szólnak hozzá, ezért kell a sok folyadék, de hát lehet így sem túl egészséges..

(#38106) emvy válasza Agony (#38104) üzenetére


emvy
nagyúr

Tehát folyamatosan fogysz?

while (!sleep) sheep++;

(#38107) tomcica válasza Agony (#38104) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O baxod ez lesz itt az egyik gond,egyszerre vagy deficitben es emeltel mennyisegi + minosegi terhelest.HOOOOOVIRAG :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38108) inf3rno válasza Agony (#38079) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Előfordult már, de rendszeresen még nem volt ilyen. Lehet, hogy nem viszel be valamelyik makrotápanyagból eleget, de ez is csak tipp. Nem tudom mitől van. Esetleg próbáld meg, hogy egy hétig növeled a szénhidrátot, utána egy hétig a fehérjét utána meg egy hétig a zsírt. Hátha valamelyik segít rajta. A szénhidrát és a zsír energiát adnak, a fehérje meg a regenerációhoz és izom növeléshez fontos.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38109) Serpiko


Serpiko
addikt

Megvan az új cipő Nike pegasus 35 holnap tesztelem. Úgy érzem jó döntés volt.

A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs

(#38110) titetoyz válasza Alg (#38089) üzenetére


titetoyz
tag

nekem ez lesz az első UTH-m, hát kíváncsi leszek. A frissítők tényleg elég érdekesen vannak "elhelyezve"...

Sopron Trail? Az se hangzik rosszul, a várost nagyon szeretem, rengetegszer kirándulunk arra.

(#38111) titetoyz válasza Never79 (#38093) üzenetére


titetoyz
tag

Igen-igen, Kisbér :D
Na arról hallottam, terveztem én is, de sérülés miatt kimaradt, bár utólag nem bánom, 2 frissítőpont, ahol víz is alig, a 40fokban, hát, nemtudom :D nem bejövős... Meg hogy odaadják a tavalyi érmet csak átragasztják pl. a XX-et XXI-re..

Apropó lefelé futás: Pl maratonon, vagy egy terep 30-ason folyamatosan érzem, hogy a térdeim kapják az "ütéseket", és szinte tuti, hogy másnapra meg is fájdul a térdkalácsom. Próbáltam variálni a súlyponttal, de mit sem segített. Erre esetleg valakinek bármi ötlete, mit tudnék kezdeni vele?
Még a cipőre gondoltam, Asics Gel-Fujitrabuco 7-be futok most, 630kili környékén jár

(#38112) Agony


Agony
aktív tag

(#38106) emvy

Nem fogyok folyamatosan, mert részben ahogy Dani is írta, időnként visszacsalom. :) Részben pedig azért, mert szerintem a szervezetem kissé bestagnált. Minden nap reggel ugyanazokkal a feltételekkel felállok a mérlegre és ha 71 kg alá megyek jön a pizza, palacsinta, fagyi... ha pedig pár napig 72-73 kg közé kerülök, akkor visszaáll az alap étrend. Én most az áprilist lapoztam vissza, ott minden nap deficitben volt.

(#38108) inf3rno

Pont most voltam egy random vérvizsgálaton, ott semmiből nem látszott hiány, egyedül a vese működésben volt egy kis plusz, de az is épp hogy felső határértéken volt, ami szerintem a magas fehérjebevitel miatt van, abból talán érdemes lenne visszavenni, mert futáshoz 1,5-1,8 tskg fehérje is elég lenne, ami nekem 100-120 g lenne a jelenlegi 160-180 helyett.

Valószínű amúgy az energiahiány és a regeneráció lesz a trükk, mert épp most jöttem meg futásból és olyan ócska volt, hogy még az elettől is elment a kedvem. 4:33-as átlag ment olyan pulzuson mint máskor 4:10 alatt és az is nagyon nyűgösen. Szegény óra a végén ki is írta, hogy Vo2max visszaesett 58-ról 55-re és szívesen venne 3 nap teljes kihagyást.... szóval ja, marad a pihenés, max hétvégén ha nem szakad az eső, akkor bringázgatok egy kicsit, mert UB-ra nem szeretnék benézni semmi túlterheléses sérülést.

Start with a whisper, end with a scream!

(#38113) Danika256 válasza Agony (#38112) üzenetére


Danika256
aktív tag

Na akkor a pihenés mellé én nagyon ajánlok neked egy jó kis több napos cékla kúrát! Komolyan mondom, csodaszer! :DD
Ecetes vágottat vegyél, van hordós, meg csomagolt kivitel Spar, Tesco stb..
Nekem a Tescos jött be, legkevesebb kca-t az tartalmazza és nagyon szuper! Én a levét alig-alig iszom, inkább magát a céklát, de abból egy kajára is benyomok akár 30dkg-ot!
Versenyre készülvén ez jóval több, olyankor néha még ki is üt, ha besokallok! :)) Különösen jó a Vo2max-ra és ha kegyetlenül tolni kell a vörös zónában! Nekem bevált! :P

A fehérjére visszatérve, ha visszaveszed és kevés a szénhidrát az meg azért nem jó, mert akkor hozzányúlhat az izmokhoz a szervezet. Ha pluszban van a fehérje, akkor meg abból is tud energiához jutni.. Na persze a vese bánja..
Egyébként komolyabb résztávos edzéshez, vagy hegyi résztávokhoz én előre készülök kajával is és be szokott válni! Inkább utána kevesebbet pótlok vissza, hogy legyen egy kis deficit..
De tényleg elég nehéz tartani az egyensúlyt, de arra van a csaló nap ;]

(#38114) inf3rno válasza Agony (#38112) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Akkor a fehérjét ki lehet zárni. Marad a szénhidrát és a zsír. Ha nem túl alacsony a testzsír százalékod, akkor a szénhidrát lesz az. Tolj pár napot tésztával, amúgy is lassan el kell kezdened töltekezni UB-re. A pihenés sem árt, de nem hiszem, hogy ez túledzés lenne. Most, hogy így szóba került szerintem nekem akkor szokott ilyen lenni, amikor anaerob tolok le félmaratont és a felénél kifogyok a szénhidrátból, aztán rátapadok az iso-ra meg az almára minden frissítőpontnál. Mondjuk már régen volt ilyen, lehet megcsal a memóriám.

Buliban hasznos! =]

(#38115) inf3rno válasza Danika256 (#38113) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont akartam kérdezni valamelyik nap, hogy a cékla mennyire vált be, mint teljesítményfokozó. Ezek szerint tényleg működik, ihajj! :D Még a meggylé van, ami jó izomlázra, próbáld ki azt is. Igazából lehet csak azért jók ezek, mert a színük pont olyan, mint a japán szűzlányvérnek. ;)

Ahogy írod is, nem jó fehérjéből pótolni a szénhidrátot, mert kinyírja a vesét. Jobb visszavenni belőle, és a szénhidrátot megemelni. Plusz napi 3+ liter vizet inni, hogy rendeződjön a vese. Talán még menthető a dolog UB előtt. Én simán tartanék egy tészta napot vagy ilyesmit, hogy rátöltsek gyorsan a szénhidrátra. Igazából a süti meg a gyümölcs se annyira rossz erre a célra, de a fruktóznál jobb a glükóz, azt meg legjobb tisztán keményítőből (esetleg szőlőből) bevinni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#38116) tomcica válasza inf3rno (#38115) üzenetére


tomcica
Topikgazda

UB miatt nem aggodnek,kicsit rapihen es 3x15km ki lehet tolni akar szivbol is hulladek testre kb. maratonos iramon,az eleg is.
Inkabb az itt a kerdes,h hogyan talalja meg a megfelelo egyensulyt a kovetkezo edzesciklusra.

mas..
Pega 35,szep-szep (kicsit unalmas szinu :P) azzal a cipovel egy halando barmilyen edzest meg tud csinalni.Ma jon at az egyik tanitvany es 800m-t merunk a palyan,neki a munkalova egy NewBalance 1080, tempo/porgos pedig ez a 35-os pega.Ma is ebben lesz.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38117) Agony


Agony
aktív tag

Az UB-t én csak sérülés szempontjából féltem, mert céges 10 fős csapatba húztak be úgy hogy több a dohányos a csapatba, mint a sportoló és instant megkaptam ~50 km-t, a többi 9 ember meg osztozik a maradékon és gyanítom még a versenyen is lesznek meglepetések... szóval ha egy sérülés miatt lemondom az nem lenne túl kellemes nekik.

Azért vicces, hogy ~3 éve napi szinten vezetem a tápnaplót kényszeresen és így visszalapozva elég egyértelmű mint kellene változtatni, csak sose lapoztam vissza. :D

Minden esetre most hétvégére ócska időt mondanak, úgyhogy remek alkalom lesz nyújtogatni, hengerezni, meg bringázni. A cékláról már én is hallottam és szeretem is, úgyhogy Dani tanácsára mindenképp rápróbálok pár vödör erejéig, meg kicsit átalakítom a kajámat, hogy több összetett szénhidrát legyen belőle, aztán 1-2 hét után meglátjuk mit mutat. :U

Amúgy inferno a testzsír százalékom 12-14% között mozog (elvileg), szóval átlagosnak mondanám, de a testemnek lenne még mihez nyúlnia. :)

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#38118) 6030D válasza Agony (#38117) üzenetére


6030D
Ármester

Beszéltük, hogy te is Omron mérleggel méred. Múlt héten voltam Ensport-nál teljesítménydiagnosztikai mérésen, ott is ilyen mérleg volt, meg caliperes mérés. Mint kiderült, azért van mindkettő, mert a zsigeri zsírt jól méri a mérleg (meg máshogy nem lehet), viszont a test hidratációja befolyásolja a teljes testzsír százalék értékét mérleges (Bioelektromos impedancia :U ) méréssel. Úgyhogy a mérleg értékéből még kicsit le is vonhatsz, nekem 16,7 % (mérleg) vs. 14,4 % (tolómérő) lett.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#38119) tomcica válasza Agony (#38117) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Egyel-pihenj-szaporodj :) kirandulj a termeszetben az is feltolt (szar idoben is!).
UB-n vedd vissza a tempot a beszelgetos zona legtetejere es nem lesz gond,neked van km a labadban.
Ceklat ha mar nem birod lenyelni,akkor van por formajaban,pusztan dehidratalt semmi adalek,multkor 900ft volt a csomag a Biocity-ben Szegeden.Abbol egy kiskanal egy kozepes ceklanak felel meg.Lehet kombinalni,meg melegben a Citrulin Malate is jo cuccos,az mehet az izoba/vizbe.Kozben es futasok kozott iszod.(ha tobb futasrol van szo pl UB)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38120) Never79 válasza titetoyz (#38111) üzenetére


Never79
tag

Van ott azért 3 frissítő pont is :D. Szoktam vinni magammal frissítőt arra a versenyre. A Tatabányai Sprint futóklub versenyei szerintem sem valami színvonalasak, kivéve a Turul futást, ott pl. tavaly gyönyörű érem volt. Nem vagyok nagy érem gyűjtő fan, de az nagyon megtetszett. Ez a Sárkányi Őrület meg azért nőtt a szívemhez, mert ez volt az első "hivatalos" félmaratonom.

A lefele menet jó kérdés. Nekem azt mondta az egyik nagy terepfutó ismerősöm, hogy pici apró lépéseben kell lefele menni, berogyasztani, valamint nem szabad "befeszülni", minél lazábban engeded el magad, annál jobb. Az apró lépések segítenek, hogy gyorsabban tudj reagálni az akadályokra (kő, ágak), és nem is vered annyira oda a térded, mintha elnyújtva hosszan lépnél lefele. Múltkor FB-n a terepfutás csoportban valaki belinkelt egy kínai vagy japán terepfutó versenyről egy videót, ahol egy csaj gyönyörűen futott lefele. Ha van kedved keresd meg, de ha Kilian Jornetre rákeresel youtube-on, nála is láthatod hogy fut lefele. Persze, mi hozzá képest prosztók vagyunk, legalább is én biztos :D, de a technika azért valamennyire elleshető.

(#38121) LanyUs


LanyUs
senior tag

Kedden ment a szokásos 7,7 km. A 6. km-től emeltük a tempót 06:20-ra, az utolsó 700m pedig 04:50-el ment :Y :C . Ilyen tempónál már "észnél" kell lennem, mert minimális kilengés is zavaró a kocsin egykezes módban. A párom pedig még mindig ugyanaz, aki szülés utáni 07:50-ről építi fel az eredményeit és tipikus örömfutó :). Csak addig gyorsul amíg jól érzi magát. Holnap borvidéki, de a gyerek miatt csak 10 perccel előtte érünk oda. Nem visszük magunkkal. Végre egy futás két kézzel :DDD

(#38122) tomcica válasza LanyUs (#38121) üzenetére


tomcica
Topikgazda

szep-szep,taposd,ket kezzel :)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38123) Never79


Never79
tag

UB-tól kicsit félek. 71 km-ert futok 5 részletben, folyamatos csökkenő távolságokkal. Nem is a távolságtól félek, hanem hogy fogok regenerálódni, ne éhezzek el, ne fussam el. Tavaly UTT-t 2-en futottuk, ott 2 szakaszom után behaltam, de végigmentem (fejben kell erősnek lenni) . Ott mindent elrontottam, amit lehet, frissítés, regeneráció, elején túl gyors tempó. Arra jó volt, hogy tanuljak, nem fogom elfelejteni sosem.

A céklában tök jó dolgok vannak. Köszi srácok az ajánlást.

(#38124) Alg


Alg
veterán

Volt már szó a londoni maratonos frissítésről?

így is lehet már, műanyag nélkül

@38111 titetoyz

Lefelé futás: kicsit rogyasztott térdekkel, aprókat lépve, nekem ez a technika jött be.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38125) Agony válasza 6030D (#38118) üzenetére


Agony
aktív tag

Azt hittem ott azért ennél profibb eszközzel dolgoznak. Egyszer próbáltam magam besírni a helyi kórházba egy DEXA vizsgálatra, mert elvileg azzal lehet a legpontosabb testképet kapni, de nem sikerült kibulizni. :)

A mérlegre visszatérve én pont ezért mindig reggel mérem azonnal felkelés és pisi után, reggeli előtt, így mindig hasonlóak a feltételek és inkább a változásokat nézem mint a konkrét számot. Ha a kajám rendben van, akkor pl. tök jól felhívja a figyelmet egy esetleges dehidratáltságra, mert egyik napról a másikra olyat változik a szám, ami kizárt, pl. -3% zsír. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#38126) LanyUs válasza tomcica (#38122) üzenetére


LanyUs
senior tag

Sajnos beteg lett, aki vigyázott volna a kicsire és láttam a páromon, hogy szeretne futni holnap. Az a baj, hogy nem tudom bevállalni a babakocsit ezeken a szűk szurdokokon. Ha egy pesti sima szint nélküli, széles utas belvárosi csapatás lenne, ott még oké. Aki megkapja nem lesz egyszerű, jön a foga, ordítás is van, de ez 3 óra talán belefér.
Amúgy 1 gyerekkel még simán vállalható az edzés ha visszük magunkkal. A gondok a 2-nél kezdődnek majd :)

(#38127) Agony válasza tomcica (#38119) üzenetére


Agony
aktív tag

Szerencsére nagyon igénytelen vagyok kaja terén. :D Évek óta brokkolit, répát, csirkét, stb... eszek minden nap, nem igénylem a változatosságot, csak működjön. :)
Viszont szeretek nassolni, amire eddig nagyon jó volt pár kocka étcsoki vagy egy kisebb fehérjeszelet, ehelyett akkor most keríteni kell valami ízletes, de cukormentes és összetett szénhidrátot.. talán valami jó fajta müzli/pehely vagy granóla megteszi. :)

Start with a whisper, end with a scream!

(#38128) tomcica válasza Agony (#38127) üzenetére


tomcica
Topikgazda

tejberizs?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38129) 6030D válasza Agony (#38125) üzenetére


6030D
Ármester

Igazából itt nem is a testösszetétel a lényeg, hanem a pulzuszónák, laktátküszöb meghatározása, légzésvizsgálat. Itt írtam a kerékpáros mérésről, ha érdekel.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#38130) Agony válasza 6030D (#38129) üzenetére


Agony
aktív tag

Köszi az írást, elolvastam. Én már a futós felméréseik miatt régóta szemezek velük, de ahogy te is írtad, pont az ára miatt nem szántam még rá magam eddig. Egyszer mondjuk ha jobb formában leszek mindenképp megcsinálom, hogy kapjak egy átfogó képet, de tényleg úgy lenne értelme hogy félévente/évente ismételni ami ~30k/alkalom áron, már tényleg kicsit húzós.

Köszi a Tom a tejberizs eszembe se jutott, ráadásul még szeretem is. Mondjuk főzőcskézni nincs sok kedvem, de körbenézek hátha van belőle valami használható bolti változat is.

[ Szerkesztve ]

Start with a whisper, end with a scream!

(#38131) tomcica válasza Agony (#38130) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Fozz tobbet,en 2-3 napig megeszem a rizst,elall.Mondjuk az sima,sos,nem tejes.

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38132) Alg válasza Agony (#38130) üzenetére


Alg
veterán

Akkor zabkása, akár joghurttal tej helyett.

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38133) Agony válasza Alg (#38132) üzenetére


Agony
aktív tag

Zabkása megy minden reggel natúr joghurttal meg valami gyümölccsel (alma, áfonya, meggy, stb..) :)

Most ebédszünetben megnéztem a tejberizs kínálatot, de elég lehangoló volt, mind árban mint beltartalomban, úgyhogy inkább vettem 500g basmati rizst meg tejet a két kész tejberizs árából, aztán majd hétvégén kísérletezek vele. :D

Start with a whisper, end with a scream!

(#38134) tomcica válasza Agony (#38133) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vegyel rendes minoseges holland kakaot,esetleg fahej,edesitheted mezzel stb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38135) inf3rno válasza Agony (#38117) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én legutóbb megtanultam, hogy jobb, ha nem foglalkozol a többiekkel. Ha lesérülsz, akkor lemondod, és kész, majd megoldják valahogy, vagy nem érnek be. Nekem is jobb lett volna, ha szétment vénával nem tolom be a maradék 2 szakaszt, hanem azt mondom viszlát, vagy már a felénél belesétálok, amikor érzem, hogy gond van. A mi szintünkön nem éri meg csapat ide vagy oda...

Na látod, mondtam, hogy szénhidrát lesz. :P

Buliban hasznos! =]

(#38136) inf3rno válasza Never79 (#38120) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A kicsit rogyasztott térd tényleg jó, síelőknél szoktam látni versenyen. Van valami olyan válfaja, amikor ilyen hullámos lejtőn jönnek le meg ugratnak a végén, na ott máshogy nem is lehetne. Aszfalton én rendesen megnyújtom a lépéseket és előre érkezek, de én egy állat vagyok. Terepen nem szívesen csinálnám meg ugyanezt, mert tuti törés vagy szakadás lenne belőle.

Buliban hasznos! =]

(#38137) inf3rno válasza Never79 (#38123) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sokkal keményebb (legalábbis nekem) ha több részletben kell futni, mintha egyben. Nagyon nehéz újra elindulni, főleg az utolsó szakaszokon. Sok sikert! :-)

Buliban hasznos! =]

(#38138) inf3rno válasza Agony (#38127) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Zabkása (vízzel vagy tejjel), tejberizs, tejbedara, stb. nem rosszak. Mikroban szoktam csinálni, pár perc forralás elég nekik, utána viszont nehéz kivárni, amíg kihűl. Szvsz ha több köretet eszel, pl rizst, krumplit, kenyeret, az is rendben van. Szoktak még házilag műzli szeletet csinálni, mézzel vagy narancslével összetapasztva.

Buliban hasznos! =]

(#38139) tomcica válasza Never79 (#38123) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Legjobb,ha az ember ugy abstart elfogadja,h az UB vegen a mosoly,mar nem teljesen oszinte.Regeneralodni nem tudsz,csak kicsit megpihenni,ha a pulzus birja is,az izmokat nem tudod ennyi pihenovel regeneralni.
Tegnap mar a versennyel almodtam,az jo jel,oda vagyok fokuszalva.Nem tudom a ti csapatok hany orakkor indul,de valahol majd csak utolerjuk egymast ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38140) danielsz


danielsz
tag

Klubtársak ma mennek Szekszárdra, a Borvidék Félmaratonra. A hosszú táv kb. 30 km, közel 1000 m a szint és rengeteg borospince, a frissitőpontokon sok bor és fröccs van :D Jó páran a célba éréskor már nem éppen józanok :D

(#38141) tomcica válasza danielsz (#38140) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igazi elmenyfutas :) ahogy felenk mondanak: "nem voltak mar szomjasak!" :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#38142) LanyUs válasza danielsz (#38140) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nézd meg a bal felső sarokban a szint térképet :) [link] Felfelé kiköpöm a tüdőm, sebaj utána van pár méter egyenes és a meredek lejtőn szintén garantált a max. pulzus :D Valójában az indulók 90%-a kényszer séta mester, akik megfogadják, hogy a büdös életben nem indulnak többet, aztán mégis minden évben újra megmérettetnek :))

(#38143) Never79 válasza tomcica (#38139) üzenetére


Never79
tag

Inf3rno: Igen én is így gondolom, tapasztaltam. Talán annyiból könnyebb az Ub, hogy nincs az az iszonyú meleg, mint UTT-n. Az rendesen ki tudja venni az emberből az energiát. Köszi a bíztatást :)

Tomcica: 9:10-kor indulunk. 1 nő, és 2 férfi van a csapatban. Mi nem vagyunk olyan gyorslábúak, mint ti, úgyhogy max. a célban valahol (a hűlt nyomotokat :D. 21-22 órára tervezzük, attól függ aznap, hogy jön ki a lépés. Ha ilyen idő lenne mint ma, csak eső nélkül, az tökéletes lenne. Én most kicsit válságban vagyok, "miafaxnak nyomatom ezt", de majd elillan. Szoktak ilyen gondolatbeli mélyrepüléseim lenni, de mikor elstartolok(unk), kikapcs agyban minden és a feladatra koncentrálok. Aztán a végén meg rájövök, milyen jó volt az egész :).

Borvidék félmaratonról ez a promóvideó jutott eszembe. Én végig röhögtem rajta:

[link]

(#38144) parandroid


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Aki épp ráér, érdemes a Hoka One One twitterét figyelgetni. Ráhajtottak a 100k világrekordra, ami most épp 6:09-en áll. Walmsley barátunk nemrég ért féltávhoz 2:57:28 alatt, szóval nem áll rosszul.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38145) parandroid válasza parandroid (#38144) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Későn vettem észre, hogy facebook live videó is van róla a hoka oldalán. Walmsley befutóját pont elcsíptem, 6:55-tel ért be, szóval valami nagyon félrement a végén neki. 50 mérföldnél még 4:50-nél volt, ami nem hivatalos világcsúcs, és onnét már “csak” 18 km a vége, szóval valaminek történnie kellett, ha ehhez 2 óra kellett neki... Elsőnek Hideaki Yamauchi futott be 6:19:55-tel.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#38146) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok, ma kimentem futni, es ket helyen is vaddisznokkal talalkoztam. Inkabb reggel kene mennem, hogy nyugodtan mehessek? (20:30 korul volt, reggel ot korul gondolnam)

Vagy ha vannak a kornyeken akkor vannak es kesz?

Everybody lies.

(#38147) danielsz válasza tomcica (#38141) üzenetére


danielsz
tag

Sikerült is nettó 5 óra 3 perc alatt teljesíteniük, az utolsó 4 helyen célba érve :D Ha jól láttam, a végén már kilométerjelölő táblák meg bóják is voltak náluk :D Idén nem tudom, megtörtént-e, de meg szokták adni a módját, talpas pohárral a kezükben futnak :D

[ Szerkesztve ]

(#38148) danielsz válasza LanyUs (#38142) üzenetére


danielsz
tag

Ja nézegettem a térképeket már, az eredeti terv az volt, hogy benne lettem volna egy 2 fős váltóban. Itt azért elég durva emelkedők vannak, max. a szűk élmezőnynek nem kell belesétálnia. Ehhez képest Pécsen a Misina Csúcstámadás jelenlegi útvonala pihentető, pedig ott 400 m majdnem folyamatos szintemelkedés van.

(#38149) Never79 válasza parandroid (#38145) üzenetére


Never79
tag

Nem figyeltem az eseményt, de magyar Hoka fb-n is írják, hogy megdöntötte az 50 mérföld rekordját. Érdekes, sokminden közbeszólhat már ilyen távokon.

[ Szerkesztve ]

(#38150) LanyUs válasza danielsz (#38148) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ez a babakocsis tologatás jó hatással volt rám. Tavaly a 3. emelkedő közepétől ment a séta. Tegnap a 4. emelkedő tetején csak. 12 km jól is esett, a gond a megelőző esőzés okozta sárral volt, ami nem engedte a meredek lejtőn az "S" futást ( a szélek csúsztak ) -> az egyenes meredek viszont túlságosan nagy terhet tett az oldalsó ITB térszalagra. A bal oldali elszállt 17 km felé. Onnan csak felfelé ment a futás, sajna lefelé döcögtem -> így fordulhatott elő, hogy 140-150 körüli pulzussal érek célba, viszont olyan darabos mozgással, mint egy robot :D Nálam kettő telefon is 23,5 km-ert mért 660-as szinttel 6:25 átlag ( órám nincs ). Jövőre újra megpróbálom hátha tovább csökken a séta...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.