Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27206) concret_hp


concret_hp
addikt

na szóval akkor a 3. ironman története :)

kedd-szerda magasságában még úgy nézett ki, hogy 27-28 fok lesz a napi max hőmérséklet aminek meglehetősen örültem... persze a végére inkább 31-32 lett, de legalább nem 38 :)
az idei terv alapvetően annyi volt, hogy beosztom az erőmet + nagyon odafigyelek a folyadék, só, kaja bevitelre és ha minden jól megy, nem leszek sz@rul a futáson, mint tavaly vagy tavalyelőtt. ez végülis egész jól is sikerült, nade ne menjünk ennyire előre :)

érkezés a rajthoz 1 órával a rajt előtt, öltözés, bringa be a depóba, kis kaja és máris csak 10p a rajtig, gyorsan megnéztem még egyszer, hogy az öltözősátorból kijőve pontosan merre lesz a bringa és irány a part. víz 25.5 fok: pont jó lesz :) az előző évekkel ellentétben nem voltak kis táblák a tervezett úszóidő szerint, úgyhogy beálltam kb. a tömeg közepére, ami igazából nem sikerült jól, mert a rajtnál nagyon gyorsan beértem a vízbe és az első 200 méteren páran azért átúsztak rajtam. az első bójánál gondoltam már jó lesz, beállok szépen valami jó lábvízre... hát nem pont ez lett, szerintem az első úszókörön több ütést / rúgást kaptam, mint az eddigi összes versenyen összesen. a 2. körre direkt lassan mentem be, hadd menjen akinek minden bójánál két sornyi emberen át kell verekednie magát, hogy aztán rossz irányba induljon és egyből utolérjük :D a 2. kör már egész jó volt, sikerült egy jó mellúszó mögé beállnom aki pont úgy úszott mellen, ami nekem a szép kényelmes gyorsúszás volt. külön vicces, hogy így ezzel a kényelmes úszással is előrébb jöttem a 2. körön. az utolsó bójánál éreztem, hogy picit kezd rakoncátlankodni a vállam, aminek mondjuk nem örültem, de nem volt vészes.

a depóban szokás szerint nem siettem, így pont 1:30:00-nál kezdtem a bringát. Alapvetően annyi volt a terv, hogy próbálom beosztani az erőt, és 150 fölé nem nagyon engedem a pulzust, csak az emelkedőkön. Ez olyan jól sikerült, hogy az arborétum után a főútra kanyarodva 25km-nél 146 volt az átlag. Éreztem hogy bár felhő az véletlenül sincs, azért még nincs olyan meleg, tudtam, hogy ez is sokat fog számítani a végére, hogy nem 10-18 lesz nagyon meleg, hanem csak mondjuk 12-16 közt :). A nagy körön atádig pár kollegával folyamatosan előztük egymást, aki épp evett/ivott vagy csak picit visszavett az lemaradt, aztán nem soká cserélődött a sorrend szépen meghagyva a kellő távolságot. A versenyközpontnál csak szép óvatosan, az onnan felvezető úton ismét remek hangulat, aztán indulhattak a kis körök. Pulzus továbbra is okés, de azért éreztem, hogy lassan melegszik az idő, szépen ettem-ittam ahogy elterveztem, minél kevesebb édeset, minél több szilárdat. az 1. kiskör harmadánál utolért Józsi, beszéltünk pár szót aztán lemaradtam picit, inkább legyen erő későbbre :) 2. kiskör elején egy fájdalomcsillapító a vállamra, saját frissítő, sajtos perec. itt már picit úgy voltam, hogy szívesen leszállnék már a bringáról, de azért alapvetően bringázni jobb, mint nekiállni futni :) szépen eltelt a 2-3. kis kör is, a vége fele azt számoltam, hogy kb. 7:35nél fogok nekiállni futni, szóval 4:55-ös maraton kell a 12:30-hoz, az meg 7 perces km-k, ez meg egészen megvalósíthatónak tűnt :)

depóban a terveknek megfelelően gyors (valójában nagyon nem gyors) zuhanyzás, bár gondoltam arra is, hogy épphogy csak aláállok, de éreztem, hogy nagyon durván sós ami a számba folyik az arcomról, úgyhogy álltam ott 2-3 percet. így végül megint sikerült eltölteni 10 percet a depóban, de annyi baj legyen :)

a futás elején szokás szerint picit erősen kezdtem, 5p körüli tempót mutatott az óra a versenyközpontot elhagyva, úgyhogy gyorsan vissza is vettem picit. Igazából komolyabb szenvedések nélkül eltelt az egész, a 6. körben megálltam igazítani a cipőn, meg ott kezdtem érezni, hogy nagyon fogytán van az erő, de sikerült fenntartani egy egész jó futás-séta arányt, a végén meg már ugye az árnyékok is nyúltak :) a fele körül már úgy számoltam, hogy 12:20-on belül is meglehet az összidő, végül 12:16:26 lett, 4:42-es futással amin persze még nagyon sokat lehetne lefaragni, de ennyi edzéssel ezzel teljesen elégedett lehetek. a tavalyi időhöz képest 37 perc javulásból 34-et a futáson szedtem össze, ami kilométerenként 48mp, az meg azért nem kevés, bár ugye alacsony bázisról könnyű javulni :)

a hangulat talán idén volt a legjobb az utóbbi 3 évből, de lehet hogy csak én éltem meg jobban a kevésbé szenvedős futás meg a pár fokkal alacsonyabb hőmérséklet miatt.

a számok azt mutatják, hogy elég jól sikerült beosztani az erőt, a bringás kiskörökből pl az utolsó lett a leggyorsabb, bár igaz ott picit jobban elengedtem a pulzust, mondván a depóban úgyis pihizek pár percet. az első futókör picit gyorsabb tempóját leszámítva a futókörök is elég egyenletesek voltak, 34:30 és 36:30 / kör közt volt mind, a cipő igazítást leszámítva. pár nappal a verseny előtt úgy voltam vele, hogy 12:30 alatt jó, ha szinte minden nagyon jól kijön, akkor 12:15, szóval nem lehet okom panaszra :)

az idő szakaszonként:
1:22:35 - 7:26 - 5:53:26 - 10:35 - 4:42:26

ha 2x ennyi idős lennék, ezzel az időeredménnyel pont felférnék a dobogó aljára :D szóval lehet még hova fejlődni, aminek az útját most olyan 11:30-ig látom, nem túl bonyolult, csak sokkal többet kéne futni, meg picit gyorsabban depózni.

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.