Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66144) dkess válasza letoltobeze (#66139) üzenetére


dkess
őstag

Nagyon szívesen! Welcome to the gapless world! :)

Igen, ráadásul amikor így LAN -on játszol le zenét, akkor tulajdonképpen DLNA Remote szerepkörben üzemel - azaz nem megy át rajta a stream. A DLNA Server -t (ami most a NAS) utasítja, hogy játssza le a zenét a DLNA Renderer -en (ami a zenelejátszód).

Menni fog az automata transzkódolás is. PL. amennyiben DSD -t játszanál le mobiltelón (Local Renderer) akkor felismeri, hogy abban nincs DSD dekóder és max. 16 bit/352,8 KHz -et tud (vagy a dupláját) és ilyen Wav -ra konvertál. Átlököd a lejátszóra (abban van DSD dekóder), akkor vált DSD -re. Kikapcsolod a WiFi -t a mobiltelón (azaz megy mobilnet-re), akkor egyből felismeri és pl. vált MP3 -ra megadott bitrátán (ha így állítottad be, de természetesen lehet bármi - avagy mobilneten is a natív formátum). Mindezt akár teljesen automatikusan, DLNA Server vagy éppen Renderer specifikusan a legutolsó bit -ig aprólékosan beállítva/szabályozva. Azaz a beállítása lehet körülményes (az alap beállításai is egész jók) - a használata már teljesen automata. A körülményessége is inkább abból jön, hogy egészen "elvetemült" dolgokat lehet beállítani igény szerint ... :) Azt mondom első körben a klienssel barátkozz kicsit. Állítgasd és streamelj mindent (videót is), mindenről, mindenre első körben LAN -on belül - szokd egy kicsit a használatát. Aztán végigmehetünk a beállításain is akár -csak ne legyen az, hogy írok valamit aztán azt se tudod merre keressed ... :)

Megijedni nem kell, ahogy rájössz a logikájára, akkor teljesen magától értetődő lesz ...

Itt lenne egy kérdésem, hogy milyen port-forward -ot állítottál be - hiszen még nincs is semmi feltelepítve? :) Elöljáróban a mobilappban a 'More'/'Settings'/'Internet access with BubbleUPnP Server' menüponton belül fogjuk majd beállítani a távoli elérést. Nézd meg csak itt mennyi beállítás van. Aztán majd a szerveren. Igen, a távoli eléréshez kelleni fog majd az alábbi "level 2" -es szint elérése (azaz NAS -ra telepíteni a szerver -t) ... Kis kedvcsináló:

Szerk.: addig is ellenőrizd, hogy nem vagy-e szolgáltatói NAT (cgNAT) mögött és amennyiben ott lennél, akkor kérd ki magad onnan. Azaz kérj publikus IP -t - fix IP nem kell. Fix IP hiányában kell DDNS - ez legyen beállítva. Amennyiben HTTPS -t akarsz (és akarsz), akkor az LE tanúsítvány is legyen meg, beállítva. Ne ezekkel kezdjük majd az eszmecserét ...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.