Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1913) Intelligencs válasza Parson (#1854) üzenetére

Ebben a hozzászólásomban leírtam, hogy mit kell csinálni hozzá. Tényleg egyszerű. Még annyival egészíteném ki, hogy ki kell nyitni a 873-as portot annál a NAS-nál, amire szinkronizálsz.

További tapasztalat, hogy érdemes akkor is a végleges szervernevet megadni, ha a NAS-ok egy hálózatban vannak, és privát IP címmel is elérik egymást. Először ugyanis a privát IP címmel csináltam mentést. aztán átírtam a végleges domainre a szervernevet, így viszont már új szervernek, és új mentési feladatnak tekintette, és az összes adatot lementette elölről! Szerencsére még mindig egymás mellett voltak a NAS-ok, tehát gigabites hálón viszonylag gyorsan átment.

Ugye én azért akartam az első mentést még akkor megcsinálni amíg még egy layer2 hálózatban vannak, hogy ne kelljen 250 giga adatot a neten áttölteni, hanem ott már csak a különbözet menjen majd, ha üzembe helyezem a NAS-t a végleges helyén. (Ami jövő hét végén valószínű. Tapasztalatokról majd beszámolok.)

Egyébként az szerintem mindenképpen előnyös, hogy két tök egyforma NAS-od van, hiszen így biztos lehetsz benne, hogy pontosan ugyanannyi ideig lesz támogatva a legújabb DSM mindkét eszközön. És nyilván kompatibilitás szempontjából nem hátrány, hogy pontosan ugyanaz a szoftververzió fut mindkét dobozon.

Ha visszacsinálhatnám az elmúlt hetek vásárlásait, akkor nem venném meg aranyáron a vadiúj 213+-ot, sem a 111-est használtan, hanem vennék két új 213j-t. De persze ha nem vettem volna valamilyen Synology-t, akkor nem találtam volna rá erre a topikra, nem ütött volna szöget a fejembe Patice ötlete a két Syno NAS-ról. És amikor én vettem, akkor még nem is volt 213j a piacon. :DDD

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.