Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69762) Breki


Breki
veterán

Nekem jól jött, hátha másnak is mond újjat

"Rengeteg ember kérdezgeti, hogy hol lehet a csomagja, panaszkodik, hogy már megérkezett egy hónapja és még nincs itt, biztos lenyúlta a posta, stb. Szeretnék most kicsit rendet tenni a fejekben, hogy ne szóljon minden második poszt erről.
Alapjában véve kétféle csomag létezik, követhető (nemzetközi ajánlott) és nem követhető. Mindkét kategórián belül többféle ragszámot (tracking numbert) is megkülönböztethetünk.
KÖVETHETŐEK: China Post Air Mail, NL Post, Malaysian Post (egy része) és társaik, melyeknél valahogy így néz ki a szám: RG466895750CN (első betű mindig R). Ezeket lehet követni végig, egészen a kézbesítés sikerességéig. Amint "Célországba megérkezett"-et láttok, valószínűleg pár napon belül már kézhez vehetitek a küldeményt. Gyakorlatilag egyébként nem akkor érkezik még az országba, amikor ez megjelenik, valószínűleg pár hete már hazánkban tartózkodik (hiszen a repülőút nem tart 3 hétig), csak akkor érnek el odáig, hogy feldolgozzák és frissítsék a státuszt.
AMI MÉG KÖVETHETŐ: ePacket. Egyik legszuperebb postázási módszernek tartom, nagy sajnálatomra még elég kevés eladó alkalmazza és csak 20 dollár felett általában. Ez is követhető egészen a kézbesítésig, ráadásul nagyon hamar, átlag 2-2,5 hét alatt itt van a csomag. A tracking number valahogy így néz ki: LX221475885CN
AMI NEM KÖVETHETŐ: ebből rengetegféle van, a legáltalánosabb a China Post Ordinary Small Packet Plus, mely csak számokból áll, ez általában addig követhető, amíg felveszik a raktárból a csomagodat, utána egyszer csak 1-1,5 hónap múlva megérkezik hozzád.
A másik, aminek a legtöbb ember bedől, és ez a legfontosabb: a maláj postával küldött (Malaysian Post Ordinary Small Packet Plus). Tipikus tracking number: SYBPL01258142, SYBAB01256872, és ezek variációi. Ezeknél van az, ahol látjátok, hogy "Item arrived at Ferihegy". Itt van már 1 hónapja, de még mindig nem kaptam meg, hol lehet? Ez a státusz akkor jelenik meg, amikor ténylegesen ideér. A vámosok még nem is foglalkoztak vele, fel sem bontották a konténert, ezért nem kaptad még meg. Csak a maláj oldalról látják, hogy a konténer/repülő megérkezett, ezért frissül a státusz. Ne is várd, hogy ez valamikor frissülni fog, egyszer csak megkapod. A postán ezt nem látják, nem követhető csomag, nem tudsz utána kérdezni!!
Van még több nem követhető tracking number is: Bpost internationallal küldöttek (LVS2016988300413912N1), nem követhető, de kb. 2-3 hét alatt itt van. YunExpress (YT1632597805538782), szintén nem követhető, de elég gyorsan itt van ez is.
HOL KÖVETHETŐ, HOL NEM: LP00061180927994. Ez azért van, mert több postázási módhoz tartozhat ez a szám. Amennyiben Aliexpress Standard Shipping, úgy itthon is követhető, általában befrissül, ha az országba ér a csomag. Amennyiben OMNIVA Economic Air Mail vagy SunYou Economic Air Mail-hez tartozik a szám, úgy nem követhető a csomag, maximum a transferring country-ig. 17track ezt a számot általában az Australian Post-hoz rendeli, abszolút tévesen.
Remélem minden tiszta ezek után, nagy ritkán előfordulhatnak még más tracking numberek, más postázási módszerek, de ezek a legáltalánosabbak."

[link]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.