Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40310) kali válasza Gézengúz (#40308) üzenetére


kali
legenda

amiről szó van - crissprivat linkelte itt; link -, az sokkal újabb verzió, külsőre és belsőre is más, jobb/erősebb a korábbi verzióktól.
amit te linkeltél, az még a régi, nem 450-es és 3*3:3 mimo képes, de arra várni kell, mire a wiki is kidobja majd az új verzió specifikációs leírását.
a maximum 100 Mbps átvitelt nem tudom, hogy honnan veszed, 100 Mbps jelölésű routereknél ~94 Mbps a maximum wan <-> lan sebesség, wan <-> wlan irányban meg nem fér már át annyi, wlan <-> wlan irányban viszont több is lehetséges.
nem véletlenül írtam korábban, hogy a wifi nem feltétlenül függvénye a wan <-> lan átvitelnek, mert ha mondjuk a router által szórt hálózatra kapcsolódik két wifi ellenoldal és azok között akarsz másolni, akkor már más a helyzet, és ott bizony lehet jelentősége a 3 antennának, a korábban is írt diversity miatt pláne, mert ha az ellenoldalak csak 2 antennás is, a két ellenoldal nem azonos helyen történő elhelyezkedése miatt a router jellemzően eltérően választja ki a két használandó, jobb kapcsolatot biztosító antennát, és emiatt eloszlik a terhelés, ami jobb és gyorsabb kapcsolatot eredményez.
nem véletlenül írtam a sok szituációt, vannak helyzetek, amikor jobb vagy elég a 2 antennás és csak 2*2:2 mimo képes router, de sok esetben ez nem igaz, és ez a lényeg!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.