- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
válasz
D1Rect #344391 üzenetére
Parkoló végéig ugyan nem megyek el, de én néha szoktam ilyen különálló, szépen vigyázott autók mellé parkolni
Az ok egyszerű: sokkal kisebb esélyét látom, hogy az ilyen autók sofőrje nekimenjen az enyémnek vagy rányissa az ajtót. Lehet, hogy mások is így gondolkodnak, te meg feleslegesen idegeskedsz
-
válasz
Blindmouse_ #344387 üzenetére
Én is a világvégén parkolok, de valami hülye rendszeresen kitalálja, hogy a tök üres sorban pont az enyém mellett kell megállnia.
A csajom már röhög rajta amikor megyünk az autóhoz. -
Blindmouse_
aktív tag
-
Emunem
őstag
kint van külön női parkoló rész a Milleniumtower-ben (Bécs)... kb 15% szélesebb (mint a családi) és full pink színü a fal meg a parkoló rész aszfaltja is. Én régebben ott parkoltam 3x, aztán többet nem (akkora rányitást csináltak az A4-esemre, hogy soha többet.) Másik alkalommal rózsát kaptam nőnap alkalmából a szélvédőmre...
Csak most nem találom a képet, az még nokia c300 koromban volt...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi #344382 üzenetére
Egyébként nem tudom mi van velem, valahogy jobban vonz újabban mint a motor. Oldalborda már jelezte is finoman, hogy azé ezt nehezményezi.radi8tor Nem néztem még őszintén, ezt még Bálint intézte rá anno ugye. De amilyen jók fix utódnak is ez lesz fent. Mondjuk az komoly ha a kici kínaiak nyomják őket.
-
Micsurin
nagyúr
Hmmm, mosás után Szentendre, Pilis, Egom, Vác - Fót egész meghökkentő lett... 13,1. Látszik, hogy sportosra vettük...
Ez a Pilot Sport 4 marha jó, ha lejárom ugyan ilyet fog kapni
-
válasz
szabonagyur #344372 üzenetére
1720 km es 19 ora
Jujj, nem szeretem a repülőt, de ilyen távon inkább az.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #344372 üzenetére
Azert az szep tav meg radaros tempomattal es savtartoval is (akkor is vegig kell ulni).
-
tboldi
nagyúr
válasz
pube111 #344368 üzenetére
Ennél a motornál nem a turbó jelent igazán nagy gondot, nemrég tárgyaltuk ki.
-
szabonagyur
félisten
Fogyi 7.4, Mol 95 meg OMV 95bol a jobbik magyar es osztrak verzioban, meg ami volt palya menten.
Volt forgalom boven, foleg mig atvergodtem az orszagon, osztrakoknal is van boven felujitas, de nemet szakaszon hoztam rajta, igy mai atlagom 103 km/h, 1720 km es 19 ora (igen koran indultam
).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
pube111 #344364 üzenetére
Hidd el nem szeretnéd megvenni…
Ha már turbós akkor vadássz egy Giuliettat ennyiből, a hasznos méretei nem lesznek annyival rosszabbak. Nem egy méret bajnok a J de legalább a Z16LET blokk alapjai sem a legjobbak amiből ez az 1.6 származik…Olajhűtő, olajhűtő tömítés, hajtókar kopás, dugó repedés, turbó repedés… de amúgy ha megy nem egy rossz karakterű blokk.
-
pube111
senior tag
OPEL ASTRA J 1.6 T Cosmo (Automata) Benzin, 2014/5, 1 598 cm³, 170 LE
Ismeri valaki a típust? Saját tapasztalat? Vannak rendszeres hibái? Az auatomata váltója mennyire gyors? Meg úgy általában minden érdekelne róla. -
válasz
ParmaBoy #344354 üzenetére
Nyugi, ne azt állítsd be normaként a flottába!
A városi ingázásom 14 (most van benne 7000 km, teljes bejáratás után talán megáll 13-ból, 15-tel kezdte).
Lemaradt: MOL 95 volt benne.
Ma is azt tankoltam, a legjobb benzin VAG TSI-nek, kizárólag a saját tapasztalatomra alapozva. -
KAMELOT
titán
-
tboldi
nagyúr
válasz
focvis #344351 üzenetére
Nekem nincsenek ilyen ambícióim, a challenge-et is hanyagolom, ahogy esik, úgy puffan.
A jobb szélén az első hőmérséklet a váltóé akar lenni?
szerk.: Holnap érkezik az intercooler, legalábbis péntek este írt a GLS, hogy beérkezett hozzájuk, következő munkanap szállítanak.
Úgyhogy a héten össze fogom rakni teljesen az Alfát, csak az IC rögzítését kell kitalálnom, de ahhoz látnom is kell az alkatrészt.
-
válasz
tboldi #344241 üzenetére
Nagyon is jó az 5,1, így igaz
, nekem például 5,3-ra 🤷♂️ sikeredett a mai Balatonfüred:
Legközelebb majd jobban figyelek.
(normál / szokásos üzemmód, S/S OFF, nem "über-Plattner")
Akkor már a #challenge kedvéért megnéztem 100 km után is, az 5,5 lett [kép] , volt benne egy 160-as előzés, pici trepni.
Úgy tippelem, nyugodtba' + Eco meg tudom célozni az 5,0-t (G8.5 GTI CS, 235/35R19), az MX-5-tel a 4,0-t, de utóbbit lehet inkább kihagyom, mert a lényeget öli meg. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen vág ide a téma de kérdeznék, ha nem gond.
Rokonom eladta/vett autót és arra kért hogy segítsek neki az adásvételit elküldeni az epapir.gov.hu-ra. (számlát már ismerőse elküldte a navnak)Melyik témacsoportot, ügytípust és címzettet kell választani? Gondolom fotót csatolni az adásvételiről és ennyi? Vagy esetleg teljesen máshol kellene?
-
6030D
addikt
-
ParmaBoy
tag
válasz
6030D #344342 üzenetére
Zala (var)megye sztem a legjobban autozhato terulet, dombsag, gyer forgalom, alapvetoen jo utak, kellemes falvak.
Baleset sajnos van itt is, de a statisztikakbol kiindulva nincs jelentos elteres az orszagos atlaghoz viszonyitva, es a forgalommal aranyos, hetvege nyilvan jobban erintett.
Bar kicsi hazabeszelek, anyai agon zalai vagyok, sokat jartam arra. Illetve orszagos szinten itt esik a legtobb csapadek es a hires zalai kod (sotet zala...) oktobertol.
No de majusban, amikor kizoldul minden. -
6030D
addikt
Ez a 76-os út Zeg és Hévíz között elég hangulatos (tudna lenni egy megfelelő járművel), csak kicsit lehangoló, hogy 30 km-en 3 balesetet és/vagy maradványait láttuk.
-
Meglátom melyik vót, már gyújtom is be a grillt…
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vége az esős napoknak, kocsi lemosva.
Jöhetnek az esős napok.
-
tboldi
nagyúr
válasz
KAMELOT #344331 üzenetére
De nem nyomorgok, lábaknak, vállaknak, fejnek mind van hely, tök kényelmesen elvagyok benne. Persze mögém már nem ül senki, de nem is szokott 1 utasnál több velem lenni.
Még a könyöklő is optimális magasságban van.
A 350Z más, az egy sportkupé, a MiTo pedig egy B szegmensbe tartozó kisautó. Bár kevésbé praktikus az Alfa, mint a platformtesói (Grande Punto, D/E Corsa), meg a tetővonala is laposabb azokhoz képest, de a 350Z-hez hasonló autókhoz képest tágasabb.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
szebe #344268 üzenetére
Akkor lehet, hogy el is kerültük egymást.
Dél elmúlt már, mire mi is odaértünk, úgyhogy rögtön étteremmel kezdtünk.
Fact: a füredi Halászkert és a Bujtor szobor melletti fagyizó semmivel nem drágább, mint az óvári Halászkert és a Fagylaltszalon. Vagy talán fordítva jobban megállja a helyét az állítás, hogy Óvár ugyanolyan drága hely, mint a Balaton.Az autósók meg a lehet, hogy a trafik miatt óvatosabbak.
-
válasz
Blindmouse_ #344325 üzenetére
Vidéken is volt valami cikk egy parkolóházról amire eleve kiírták hogy kicsi autóknak gondolták...
De szerintem a pólusba azért az 5.5 méteres suvok találkozása ritka, és nem különösebben szűk parkoló tekintetben (ettől még előfordulhat ott is ilyen eset, de nem igazán jellemző).Triesztben mondjuk jártam olyan parkolóházban ahol a falakat feketére karcolták felfelé menet az autók, és az 1. emelet tele volt, a 2. meg üres (senki nem mert tovább menni felfelé... én is csak azért tettem mert feleségem jött utánam és elképzeltem magamba hogy beszorult valahova, meg akartam minnél gyorsabban menteni, erre kiharcolta Ő is magát onnan egyedül).
-
válasz
Blindmouse_ #344319 üzenetére
Pozsonyba, na ott van olyan teremgarázs ahogy saját szömömmel láttam hogy beállt a touareg a land cruiser mellé és a csóka a csomagtartón keresztül szállt ki
Nekem mázlim volt mert sarokra sikerült parkolnom így legalább az egyik oldal szabad maradt.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Kaptam egy Lotus klímatisztító bombát. Mennyi értelme van ennek? Ezen kívül a 15 perces menet után ezt írja: "15 perc után nyissa ki a jármű valamennyi ajtaját, minimum 10 percig szellőztesse az utasteret és csak ezután állítsa le a motort". Magyarán működő klíma mellett legyen nyitva az ajtó még 10 percig? Köszönöm a véleményket, tanácsokat!
-
KAMELOT
titán
válasz
Blindmouse_ #344319 üzenetére
Igen értjük ezért írtuk itt, hogy a parkolókat kéne átméretezni mind szélességben mind hosszúságban! Amik itt vannak parkolók meg a bevásárlóknál az lóxart ér. Főleg, hogy ki sem tudod nyitni az ajtót. Vagyis csak úgy hogy nekibaxod a másiknak.
Azért parkolok mindig leghátra és hogy ráállok a fehér vonalra. Így nem fog oda parkolni mellém!MO-n meg beállok a VIP helyekre ott nem baxogat senki!
ARENA parkoló....az egy szégyen!!! -
Blindmouse_
aktív tag
Srácok, csak hogy helyretegyük, onnan indult az egész téma hogy mai kispolszkira méretezett parkolók + baltaarcú anyuk az 5.5 méteres suvokkal + orral beparkolás = tuti one way ticket.
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Blindmouse_ #344308 üzenetére
Telón voltam, csak az utolsó párat láttam
-
válasz
Blindmouse_ #344313 üzenetére
NEkem még ilyen bajom nem volt. Igaz csak 5.1 a méter meg van 360 kamera meg talán vezetni is tudok de na.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #344299 üzenetére
Van már rendszámtáblakeretbe épített kamera is.
426os: ezek a rendszámtábla világításba épített kamerák általában ledesek...
-
426os
őstag
A legtöbb autóhoz kapható olyan kamera(tartó) ami a rendszámvilágítás lámpatestébe integrálódik. Teljesen jó, diszkrét, igényes, filléres cucc. Nekem is olyan volt az előző autóban (miután kicseréltem mert előtte az előző tulaj igénytelenül a lökös aljára csavarozta a kamerát...)
-
KAMELOT
titán
válasz
Mit kell szétfurkálni?
1 kamerát kell betenni a rendszám főlé. Ennyi!#214: Miért mi a gond?
szebe: Mindegyikhez oda van írva mi a gondja! Gondolom nem olyat fogsz keresni ami vízkáros?!
Van olyan ami csak törve van és semmi baja nincs! Képekkel és papírokkal minden dokumentálva van.
Csehiben lepairozzák neked EU végett 1500€ + SK 1000€ Ennyi pluszt kell kifizetni. Kis köbcentis kocsira kevesebbet kell fizetni!
Aukción bármit meg tudsz venni olcsón.426os_: Pontosan
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az ilyen utolagos kamerak tobbnyire tok igenytelenul vannak megcsinalva. Nem vagyok tul igenyes, vasfelnim van de ez nalam is nogo.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Blindmouse_ #344304 üzenetére
Azt hittem sima tolatókameráról van szó.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Miért kéne szétfúrni? Rendszámtartóra rakható verzió is van. Vagy rendszámvilágítás helyére. ( Világítás is megoldható persze)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !