- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Árnyékos sarok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz tboldi #250585 üzenetére
Ebből az utolsó pont szomorú Lényeg, hogy anyukád jól van. Kocsi mennyire tört össze? Másik fél elismerte a felelősségét, vagy harcolni kell vele?
Többi témára majd rászűrök felhasználók szerint - felni pl. érdekel, meg a gyorshajtás mikéntje is
Köszi az összefoglalót
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
-
veterán
válasz stickermajom #250490 üzenetére
Egy kicsit rövidebbre kell vágni - pár milliméter - mint logikus lenne, hogy tudjon mozogni a keretben.
Nyekkenés, nyikorgás, ugrálás ellen van a grafit rajta szerintem. -
kisza25
félisten
válasz tboldi #250583 üzenetére
Most kicsit megnéztem, az árakat és a nyers adatokat.
A 2009-2010-es seat sporthoz én a 2010-es suzuki sportot hasonlítanám, akkor ott kezdődik, hogy a seat 1,7-2M Ft vs suzuki 2,8-3M Ft
Nyers adatokat nézve a seat nagyobb 25 cm-el, de könnyebb, mint a swift, a 0-100 10,4 vs 9s, de a seatnál 80-90-nél el kell váltani a 3.-at szóval rugalmasság ebből nem derül ki, árat nézve és használhatóságot szerintem a seat jobban megéri (4 felnőtt elfér benne normálisan és van némi csomagtartó is).
Meg a 2010-es seat ibiza cupra, az pont 3M Ft környéke, mint a suzuki swift sport és az 180 ló, 250Nm, dsg és 7,2s a 0-100, szóval, ha nagyon a versenypálya felé kacsintgatnék, akkor ezt választanám
Amúgy létezik 150 lovas FR is
Ja azt el is felejtettem, hogy kompresszor+turbóAz Ibiza Cupra műszaki paraméterei már papíron is izgalmasak. Noha motorja csak 1,4 literes, a közvetlen befecskendezéses, két feltöltős TSI 180 lóerős, a nyomatéka pedig 250 Nm 2000 és 4500 között egyfolytában. A mechanikus kompresszor és a turbófeltöltő érdekes munkamegosztásban dolgozik, hogy elérjék ezeket a valóban impozáns számokat. Alacsony fordulaton, egészen 2400-ig a kompresszor tölt egymaga. 2400 és 3500 között a mechanikus feltöltő és a turbó egyszerre préseli a levegőt a hengerekbe, 3500 fölött már csak a turbó marad, aminek maximális nyomása 2,15 bar.
A kitűnően összehangolt csapatmunka eredménye, hogy a százas sprintet 7,2 másodperc alatt teljesíti a Cupra, a végsebessége pedig 225 km/óra.
Nem kizárólag a motornak köszönhető, hogy ilyen jók a kis Ibiza menetteljesítményei, a hozzá kapcsolt, hétfokozatú DSG váltónak is jelentős a szerepe ebben. Gyorsan, szinte megszakítás nélkül vált a dupla kuplungos automata, amelynek sport állása és a kormányon lévő fülekkel vagy a váltókarral kapcsolható kézi üzemmódja is van. Hagyományos kézi váltó nem is kapható a Cuprához.
Persze a seatosok nemcsak a hajtást tuningolták, a futóművet és a fékrendszert is igyekeztek a nagyobb teljesítményhez igazítani. Az Ibiza Sport modellhez képest elöl 47, hátul 35 százalékkal keményebb rugók, hozzájuk igazított, erősebb lengéscsillapítók, 10 milliméteres ültetés, 18 helyett 19 milliméteres első kanyarstabilizátorok és 2,7-szer keményebb szilentgumik teszik precízebbé, feszesebbé, sportosabbá a futóművet. Ami a fékeket illeti, a Cuprán alapból elöl 288, hátul 232 milliméteres belső hűtésű tárcsákat találunk. Akinek ez sem elég, az felárért Seat Sport fékeket rendelhet, amit az AP Racing szállít. Ez elöl 312 milliméterre növelt átmérőjű tárcsákból, négydugattyús féknyergekből és hatékonyabb betétekből áll.
forrás totalcar[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #250583 üzenetére
ok, nem egy sport motor, mert 5600rpm-nél megvolt a 105 ló és 3800rpm-nél a 153 Nm, valamiért nyomatékra hangolták, 2500-tól már tolt, de elég jól szedte a kerekeit, mert csak 1015kg, egy kakucsra szerintem nem lehet rossz, hogy jól érezd magad, mert könnyű.
Létezik belőle 1,4t is, csak az már cupra 180 lóval és 250Nm nyomatékkal,
Amúgy honda 1,4 sport is van, az mitől az
seat sport vs honda sport[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Szoszo94 #250582 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
focvis vett új felniket a Golfhoz + gyorshajtáson kapták;
Tsebacsi BMW-je szervizben, zárlatos cellák az aksiban;
radi8tor karácsonyi díszbe öltöztette a Kugáját;
kisza25 Hunyadikat javít fel és árul;
Qru még most is az Imprezától távol tartja az alufelnijeit;
goooolnak összeállt a Clio Sportja;
[vilike] folyton csak mér;
nálunk meg összetört az Ypsilon, bevágtak anyum elé, de ő jól van.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #250575 üzenetére
És vajon a sport futóű miben nyilvánul meg? Keményebb és rövidebb rugók, keményebb lengéscsillapítók, keményebb szilentek, feszesebb és vastagabb stabrudak?
1.6 literből 105 paci meg very motorsport.Inkább egy Swift Sport, annak több joga van ezt a jelzőt viselni.
-
Szoszo94
őstag
1,5 hónap kimaradt, nem volt időm fórumozni - 2300+ hsz elmaradás ebben a topikban. Valaki elárulná, hogy mi a fene történt? Illetve címszavas összefoglaló, hogy képbe kerüljek sem lenne rossz
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
macilaci78
nagyúr
válasz Redneck #250536 üzenetére
Én egy feltöltőlártyás telefonszámot használok ilyesmire. Ritkán adok el olyasmit, ami széles körben lehet érdekes. Legutóbb lakást.
Minden szart letiltok rajta, csak a hirdetésben adom meg, így egyértelmű, mivel kapcsolatban keresnek.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Zizmand
aktív tag
Sturcz Anti sincs már a Totalcarnál: [link]
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #250573 üzenetére
Nem, sport futómű, sport ülések, 215/45 r16 alufelnik és 1,6 105 ló 1015 kg-ra, meg rövidebb váltó volt benne, nem extrém erős, de jókat lehetett vele autózni (jó úton), kanyarban atom stabil volt, meg pillanatok alatt x80- al mentél, mert rövid volt a váltó, de ott kb vége is volt, mert 5700 rpm volt a vége a fordulatnak, de 2500- tól tolt a 153Nm meg padlózva jó hangja volt.
Lehet veszek egyet a kombi mellé bohóckodni, ha a piri elmegyáh nem, az i30 1,6 majdnem úgy megy
Az St sokkal komfortosabb volt és sokkal hosszabb váltóval.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #250571 üzenetére
Az a Seat nem csak a nevében sport?
Amúgy gondolom, az is MacPherson + csatolt lengőkar volt. Olyan, amilyen.
A mi flottánkat tekintve a Jazz keményebb és rövidebb rugókkal sem olyan rázós, mint a WagonR gyári állapotában, ráadásul a Suzuki hátul merev tengelyes is, vannak olyan úthibák, amiken konkrétan fáj átmenni. A legkényelmesebb, legpuhább az Ypsilon volt, de ehhez némi body roll is társult.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz kisza25 #250571 üzenetére
Az is persze, de főleg megszokás: Mini JCW híresen betonkemény, mellé 205/40R18, ráadásul a rá választott Eagle F1 SuperSport az UUHP szegmens egyik (ha nem a) legkényelmetlenebb gumija (gumisok rendszeresen defekttűrőnek számolták cserekor) és simán viselhető volt az utak nagy részén. Rendesen komfortos volt az M3 RWD nem adaptív futóművel amikor próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #250557 üzenetére
Molnarpeter: amúgy ezeknek mi a neve, hogyan keressem
Radi8tor: majdnem olyan szép szürke kombi, mint az enyém
Nagyon dög, audi valahogy mindig rá tud tenni egy lapáttal
Mondjuk azok a kerekek nem a legideálisabbak kis hazánkban[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Doki16 #250491 üzenetére
Csak meglepett, hogy a plugin 19-et ker, iX mostanaban 21-22 kozt pici varos + foleg autopalya hasznalat mellett (22 fok, normal mod, palyan 130-as tempo, teligumi). Az ioniq eleg jo, Mol Limos Kona electricek szoktak meg hasonlo nagyatlagot mutatni.
#250556 molnarpeter: Az hasznos cucc. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz molnarpeter #250556 üzenetére
Na egy ilyenem lenne nekiállnék
Na egyelőre 1db kapcsoló jött meg a kettőből
De legalább jót küldtekAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
6030D
őstag
válasz molnarpeter #250544 üzenetére
Jogger
radi8or: reggel óta erre csorgatom a nyálam. Még ilyen színben is elfogadnám. Sőt, elég bele az 1,5 TSI, csak nézzen ki így. ♥️
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
radi8tor
MODERÁTOR
"az Audi RS6 Avant: egy karbon-kerámia fékek nélkül is 63 millió forintos fegyver" [link]
⭐ Stella
-
tboldi
nagyúr
válasz kisza25 #250554 üzenetére
Bárdiban vagy Unixban veszel egy 10-es csomag utángyártott patentet gyári cikkszám alapján, meg egy olyan szerszámot is, mindösszesen legyen mondjuk 5000 Ft. És máskor/máshoz is használhatod, amilyen sűrűn cserélgeted az autókat, jól jöhetnek még.
Amúgy a Lidl-ben is volt efféle készletet. [kép] -
kisza25
félisten
válasz pècsimunkás #250553 üzenetére
Csecse a fékecske
[kép]
Redneck: merre fele lakik a haverod? Lehet anyósom ak megvenném[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz tboldi #250537 üzenetére
Ja, csak patentokat nem rendeltem, láttam is, hogy hogyan kell, mert piriben lett cserélve
Mivel az autó már kész egy órája és el is hoztam,
az a vacak meg még nem ért ide (futárt hívtam azt se tudja merre van arccal előre ) lehet hogy az lesz. Csak az előzőnél is, vagy három patent eltört.
Szóval kéne rendelnem egy 10 darab patentet, meg nincsen rá igazán célszerszámom, olyan műanyag cucc amivel a kárpit alá nyúlt ami nem sérti meg a festést amikor le feszegeted az ajtó burkolatot.
Meg hát jobb első jobb hátsó, szóval majd még meglátom, szerintem 3000-4000 Ft ért berakja, annyiért nem biztos, hogy nekiállok vacakolni, a megrendelésen spóroltam 70eFt lett vola, 42eFt-ért meg tudtam rendelni a 2db gyári újatAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
pècsimunkás
addikt
válasz kisza25 #250492 üzenetére
Azèrt nem vèszes a helyzet, ide is inkább mezítláb, ès tiszta zokniba kellene beülni .
Kívülről viszont nincs kedvem vele foglalkozni.
Júniusban mostam, ès waxoltam utoljára.
Aztán 2x műtötték a hátam, nem tudtam vele foglalkozni.
Mostanában, meg nem is akarok.Be adom kozmetikába, aztán csinálják meg.
Jó barátomnak van egy kis vállalkozása, megoldja majd.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
veterán
válasz tboldi #250545 üzenetére
Végre kell hajtani a "C-típusú" nemzetbiztonsági ellenőrzést, nem kérdés.
Sajnos az esetek 98%-ában pozitív, pl Marketplacen.
Ugyanazt hirdetik több néven, 1 fotó van róla, fő profil nem látható, ilyen nevek, hogy John Smith, meg olyan Magyarországi földrajzi név a vezetékneve ahogy nem hívnak senkit. Persze van aki adózás miatt csinálja, több kamu profil kamu névvel.
Egyik forumtárs vett jófogásról egy felnit, a hirdetésben X név volt, elmondása szerint Y néven mutatkozott be, és én megtaláltam a hirdetést Marketplacen Z néven.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #250525 üzenetére
Bubin en kinyirtam a gyari feket. Elmelegedett a csodaba. Tomcsival megvasaltuk az M6-on es jo is lett de sajnos egy ido utan visszajott. Elmentem a fekeshez, azt mondta felesleges koszorulni, vissza fog hullamosodni kuka.
Fekben sincs tarcsim latod.#nincsbennetarcsi
-
tepenzed
őstag
Én 300-ért árultam tavasszal egy fordot.
Facebook marketplacera raktam ki,onnan még beosztottam pár fb csoportba, de a telefonszámomhoz azt írtam, hogy írjanak rám.
Így mindenkit le tudtam csekkolni és eladtam egy normális családapának. Az írók 90%-a minimum tesó volt, ezért nagyon jól jött ez a fajta szűrés. Ja és ebben az árkategóriában baromi sokan fogják megtalálni marketen, nekem első nap 1000 fölött volt a megtekintésszám.
Akinek már a köszönés vagy írás sem ment, annak nem is válaszoltam, a tesókat meg sorozatban töröltem[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz stickermajom #250543 üzenetére
Astra+Spring=PHEV?
-
Puma K
nagyúr
Ha mélyen észak svédeknek adja el akkor a papírozást 3x nézze át hogy minden pontos és helyes. Az adott helyeken is azonnal jelentse be hogy nincs köze a továbbiakban az adott autóhoz és minden ezt igazoló iratot társítson.
A korábbi Mergámat (szegényke ) én is ilyeneknek adtam el (csak vigye már el valaki). Indigós papír meg minden volt ami kell. Azonnal-aznap minden felületen bejelentettem-lejelentettem hogy nincs közöm az autóhoz.
1 hónappal az eladást követően kaptam egy 60.000 Ft-os gyorshajtási bírságot az adott vezér ezredes tábornoktól és társától. A gyorshajtásról készült fotókat megnéztem és ott is látszott hogy a sötétség uralkodik az autóban...
Válaszoltam az adott rendőrségi illetékeseknek mindenféle engem és az eladást igazoló irattal együtt, hogy x nap, x óra-percig volt közöm az autóhoz. Onnan az új tulajok távoztak az autóval és azóta nem láttam és nincs közöm hozzá. Csatoltam még a vevő telefonszámát is meg ami plusz infókat megtudtam róluk.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
veterán
Sajnos ebben az árkategóriában ez van, normális vevő nincs.
Talán a jóautók egy fokkal jobb, vagy ismerősnek eladni.
A Norbit című filmben van egy ilyen jelenet, a sógora mondja Eddie Murphinek, hogy: Fontos hívást várok, úgyhogy ha felveszed a telefont, hallatszódjál fehérnek.Nem tudom, nekem olyan ötletem volt, mikor roncsot árultam, esetleg meg lehet kérni a telefonálót, hogy küldjön emailben személyiigazolványról fotót, mégpedig azét is, akinek a nevére az adásvételit kötitek és ha ettől eltér azét is aki alkudozni akar, illetve előre megmondod, hogy a mennyit engedsz a feléből nem játszik, nem alkuképtelen az ár de ilyen ha 400 alatt akarják elvinni a kocsit, akkor hozzanak magukkal 4 kereket meg üzemanyagot, mert ami most rajta meg benne van, az akkor marad.
Egyébként milyen nő az aki ezekkel akár pénzért is szóba áll? (nagyon durván okádós szmájli)
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Redneck
nagyúr
Haver el akar adni egy kb. 500 rongyos, amúgy megbízható műszaki állapotú, Peugeot 206-ost. Az a gondja hogy csak tesók hívják, akik már telefonban féláron vinnék. Egyetlen normális ember nézte meg, az meg azon probélmázott hogy a tanksapka fölött, van két rozsdapötty. Egy 20+ éves autónál ez nem meglepő.
Hol érdemes hirdetni, vagy hova érdemes bevinni, ha nem a fele pénz a cél, de nem akar a tesókkal szarakodni?
Mondtam már neki hogy csak e-mailt adjon meg, de ma már ez sem számít, fehér nőket alkalmaznak ha telefonálni kell.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Ck.
addikt
Szerintetek, ha a led lámpa haldoklana, akkor távolsági üzemmódban nem csak egy tenyérnyi területen lenne egy kinolinsárga folt a bevilágított úton előttem, hanem az egész bevilágított szakaszon? Pontosan hogy működik a bi-led, amikor átkapcsolunk távolságira? Lehet, hogy pont így megtörik ilyenkor a fény és azért van ez az 5 méterre előttem lévő tenyérnyi sárga folt? Képet sajna nem tudok mutatni, de hétvégén megprobálok lőni vmit. Tompitottra visszaváltva eltűnik a folt és minden jégfehér.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #250522 üzenetére
Nem csak pályanapon jöhet jól.
Pár hete Kauffer parkolóban beszéltünk pár percet egy W211 E55 AMG tulajjal. Valami sokdugattyú + családi pizza a fékrendszer, de azt mondja ha racse van autópályán 100-200 kergetőzés, akkor elég hamar elmelegszik.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
barnam_
nagyúr
Leadtam az autót reggel a márkaszervizben, kedvezmények előtt 540€ lesz az olajcsere.
Váltó olajra is rákérdeztem, azt mondja az autó szerint még nem kell cserélni, amúgy +~700€ lenne. Egyelőre nem kértem, majd kérek árat otthon is -
kisza25
félisten
válasz radi8tor #250517 üzenetére
Nem azért cserélem, mert jaj de mennyivel jobb lesz, hanem, mert válla van a féktárcsának és akkor már új betéteket is kap. Ez egy közepes minőség, csak viccből írtam.
Az egész megvan 65-70eFt+ a csere, szeretem, ha rendben van minden az autón, pláne a fék és a gumik[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz stickermajom #250499 üzenetére
Ne aggódj, nekem is nyekken a gyári Bosch Aerotwin. Ahogy betöltötte a fél évet, a sofőr felőli időnként hangot ad. Gumit megvettem hozzá, de még minimálisan csíkoz, így nem bántom.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
-
kisza25
félisten
válasz stickermajom #250501 üzenetére
meg annak a hátulja is megnyekkent, ha jól emlékszem
Mi lesz helyette?Más:
Na ma szólt a szerelőm, hogy vihetem előbb a vasat, ha tudom, felkerülnek előre a TRW tárcsák+TRW betétek kész lesz nem csak száguldani tudok majd, hanem megállni is[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz fant0mi #250513 üzenetére
Én most adtam még egy esélyt a Continentalnak. Ez is kb. 14 ezer volt, most igyekszem nem letörölni róla a grafitot, hátha tovább bírja fél évnél. Első kisebb esőben elég szarul törölt, de úgy tűnik, hogy bekopott, most nem csíkoz és nem nyekereg.
Az Ampera fenntartási költségének jelentős részét adják az ablaktörlők, semmi nem bírja fél évnél tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #250499 üzenetére
Bosoko nekem is nyekken ha nem eleg vizes a szelvedo. Mondjuk uj koraban nem csinalta legalabb.
Kiprobalom legkozelebb a Denso-t. Azt dicserik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
CactuS
Arcképgyáros
-
-
nagyúr
válasz 6030D #250505 üzenetére
A BMW amúgy nem, valahol várható, hogy napi 2x telitöltés lemerítés egy idő után csinál az akkuval valamit, de legalább még gariidőben...
A Ford az szar volt ahogy van, ez tény... Ha mégis Opelt veszek lehet még mindig meglenne...*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz barnam_ #250475 üzenetére
Most hogy mondod, elég sokan trailereznek is vele.
Integrale - Pedig abban a bódéban négy személyt is csak nehezen.
Hétfőn mostam le a kordét, aznap haza jöttem Bp-ről és szerdán voltam a szomszéd városban.
Még mindig tiszta, csaxólok.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
nagyúr
válasz stickermajom #250501 üzenetére
Látod, ezért vettem Fordot, ott nem a fontos ablaktörlő ment szarrá, hanem a motor. A BMW-ben cseréltem az ablaktörlőt Bosch-ra, minden fasza, erre nem az akkucella hal meg? Most akkor lehet biciklit kéne vennem? De azt már vettem, évek óta a fészerben áll... ROLLER!!!
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
- ///Parkside körfűrészlapok és flex korong több méretben /ÚJ/ bolti ár feléért! -50%
- Eladó (bolti új árának közel feléért) újszerű Faktum Makaó nagyszekrény!
- Aeotec SmartThings Hub - okosotthon vezérlő központ (Zigbee,Z-Wave,Thread, Wifi)
- Kaabo Mantis 8 Dual elektromos roller E-roller 2 x 800 Watt
- Dyson 215343-02/07 porszívófej
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest