- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Autot mosni nem kene -5 fokban ha jol erzem
Vagy megis?
-
válasz
barnam_ #188294 üzenetére
A pilsner keserű, nemgyerebe nekem se
Ha most hirtelen kedvencet kellene mondani bajban lennék, a Soproni IPA mondjuk ízlik, de ugyanígy egy Erdinger, Thurn un Taxis, Franziskaner vagy Paulaner bármilyen (pl. dunkel weiss). Vagy olcsóbból az Ottakringer Wiener G'mischtes
-
Integrale
veterán
válasz
rbalint88 #188288 üzenetére
A szûkösség nekem is feltûnt, sokat megyek mostanaban P3-mal, elotte P2-vel.
A kormanyról vezérelhetô klíma azóta is hiányzik minden autóból, nem is értem, hogy miert nem vettek at tobben. Plusz minden ott van a kezednel, ezt a 90-es evek olasz autoi ota mindenbol hianyolom, bajuszkapcsolon van minden (jobb oldalin ami ablakkal kapcsolatos, torles, futes, balon pedig a lampakkal, kodlampakkal egyutt) itt meg a kormanyon, jobb nem is lehetne.Viszont a P2 nem tetszik, es ez a baj.
P3-ban az utas elotti visszajelzoktol kapok gorcsot, miert kell visszajelezni 0-24, hogy a legzsak be van kapcsolva? Nem logikusabb akkor egetni azt a LED-et, ha ki? -
válasz
grizlisandor #188280 üzenetére
Lásd előző hsz-em.
Ha kell a nagy csomagtartó, Golf R-ből van kombi is.Jövet-menet van felénk egy szűkebb, egyben forgalmas körforgalom, néha bedobom lendületből, hadd csússzon... láttam már ott R-t erőből legyezni a fenekével, magyarán az RWD érzést is adja ha kell.
-
válasz
stickermajom #188283 üzenetére
Akkor csak Nektek, csak most ingyen megmondom a tutit. Nem kell többet feleslegesen próbálkozni, meg YT-t nézni.
- Legjobb sor: Pilsner Urquell.
- Legjobb mindenre IS jó autó: Golf R.Ingyen volt.
(A bicskák nem érdekelnek.)Köszönöm a Winkler híreket!
-
rbalint88
addikt
válasz
Integrale #188286 üzenetére
Nekunk P2 lett ugye, ezt adta ki a budzse. A P3 kicsit szukebb utasterben, egyebkent minden masban jobb. Jobban megy, kevesebbet eszik, modernebb, stb. Bar a P2-nek megvannak a maga kis kretensegei, amit birok nagyon (kormanyrol vezerelheto klima, muszerfal tetejen a szputnyik tv, a vegtelen tarolorekesz)
-
Integrale
veterán
válasz
rbalint88 #188279 üzenetére
En most nagyon kacsingatok a Prius 3 irányába, meg lehet kövezni, de szerintem még jól is néz ki. El lehet férni, csomagtartó nem egy hodály, de használható.
Anyós is ezen agyal, Civic 8Gen, aranytalanul draga, nem sokkal többért P3-at kap, ami idotallobb, gazdasagosabb, foleg varosban az 1.8-as Hondahoz kepest.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
stickermajom #188283 üzenetére
Azokhoz remélhetőleg jobban ért
-
diegho
nagyúr
Kesztyűtartó, oldalzsebek és egyéb kárpitozását csinálta már valaki? Elvileg nem nagy kihívás, van hozzá öntapadós kárpit fillérekért, onnantól már csak idő kérdése.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #188273 üzenetére
Na jo, de a civic ugyanugy nem sportauto, mint az is200, csak meg tossz helyen is hajt. Praktikussagi szempontbol meg minden teren rosszabb, mint a prius. Anti is mindent is akar az autotol, de olyat nem lehet, valamiben kompromisszumot kell kotni. Plusz neki ott van az is, higy a tesztautokon ki tudja elni magat, a sajatra meg igy a prius eseten nem kell sok penzt lapatolni, sem a szervizben, sem a benzinkuton.
Ha nem szamit a fogyasztas, nekem is vannak otleteim az egyetlen autora, de egyre inkabb ugy erzem, hogy egy beater es egy hetvegi pompakocsi kevesebb hasznalati kompromisszummal jar, nyilvan tobbletkoltseg mellett (2x biztositas, szerviz, ado, gumizas)focvis: Winkler a 444-hez ment, meg a sajat yt csatornajat csinalja
-
válasz
grizlisandor #188274 üzenetére
Nemeladó!
@Boti: feltételezhetően a P2-t az anyukájára melegíti.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #188262 üzenetére
és focvis: hasonló hideg volt, az alapján a 10mp koszorules meglesz most is. Indulni azért fog
-
Integrale
veterán
válasz
ivana #188268 üzenetére
A Delta II azert csalas, mert az osszes korabeli kompaktnal nagyobb, Golf 3 tengelytavban 7 centivel kisebb, szelteben es hosszaban is 5-8 centi a hátránya.
(Alfa 145-146 meginkabb megdobbento, foleg az anyos ulesen ulve, a muszerfal kialakitasa miatt, minden mas ugye megegyezik) -
-
válasz
MC Pite #188259 üzenetére
+1 Jó autó alapvetően, de azért annyira nem különleges. Baromi szűk hátul. (Sokat elmond, hogy 5-en voltunk a szokásos nyári hétvégi kanbulin, kb. 30km-re elmentünk a termál fürdőbe, nem akartunk két kocsival menni ezért az én deltámat választottuk, mert az nagyobb hátul
) Elvileg erős, gyakorlatban nem igazán akar menni, bár nagyon nem kínoztam, lehet nagy fordulaton megy. Plusz még országúton is 10 felett eszik, ami szerintem borzalmas sok.
A futóműve szerintem inkább kényelmes volt, mint sportos. Bár nem túl jó gumik voltak rajta. Maga az egész kocsi nem kelti a sportosság látszatát sem. Megfelelően erős utazó szedán két embernek, vagy jó tuning alap. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
gzbotii #188256 üzenetére
Tipp verseny - szerintem is pöcc-röff
gyertya relé kattanását megvárnám, de nem izzítanék kétszer (ne kopjon a gyújtáskapcsoló, nameg mintha az akkut írtad volna, hogy pár éves már).
Napokban én is gondolkodtam egy próba indításon minden járműnél, de igazán a traktorok esetén lenne érdekes
egyikben izzítás sincs, egy gázolajos fáklya lenne eredetileg, de kikötve került hozzánk. Ott számítana is a viselkedése, mert rosszabb esetben veszünk rá egy blokk melegítőt, de ha nem muszáj, akkor azért mégsem
-
Megértem, gyerek mellé nem a legideálisabb.
Meg hát, nem rossz az IS, de annyit hypeolták, hogy én csalódtam benne. Futómű nem rossz, de nem is olyan jó (kényelem). Váltó fincsi, kiosztás lehetne rövidebb, vagy több nyúlmókus kéne és korábban, mert papíron asszem 150ló, de kissé enerváltan megy ehhez képest. Helykínálat, praktikumban pocsék, prémiumnak a belső gyenge. Szal nem rossz, de elég szűk rétegnek jó. Főleg babakocsival. -
Oké, az én nevem mellé is az ID.3-at írtad be, de ha COTY tag lennék, nem arra adnám, hanem a Discovery-re.
Más.
Meghallgattam az aktuális Égéstér adást, az Anti gyerek se tudja, mit akar. Most éppen a Civic 8 1.8-ra gerjed.
Előtte az IS200-ra - nem jött be.
Aztán a Priusra - nem jött be.
Mi lesz a Civic-kel?Egy jó Golf kéne neki.
-
Integrale
veterán
válasz
molnarpeter #188243 üzenetére
Leginkább G30-on látom én is. De új X5-öt is pont tegnap.
-
aero.
veterán
válasz
rbalint88 #188242 üzenetére
Nem messze, csak 20km-rel beljebb Walesbe.
Marad még a Voyager, patikán elnyelt tv-től, szekrenytől kezdve mindentOtt dolgozom még, mi a baj velük? Itt kint te vagy az isten, haveromnak most küldtük vissza a pasztával összekent procit, lapot, elgörbült pinekkel, szó nélkül küldték a másikat. Félig megevett gyógyszert is visszaveszik. Most lapátolni kell, mert a főnök lecsúszott az első helyről ...
-
aero.
veterán
válasz
BigBlackDog #188198 üzenetére
Gondoltam izguljatok velem
Eredetileg T-Roc-ot akartam, de nem sikerült megegyezni a lízingcéggel. Mikor kidobták az R-t, olcsóbb volt, mint a GTI meg a GTD, utóbbi mostmár kedvezőbb. 7-est akartam igazán, de drágábban jönne ki, ki érti.
A kormány rossz helyen van.focvis: Gondoltam rád! DSG és szövet
18"-es Jerez Black Diamond.
Fehér Farkas: a fele megvolt, sounds about damn right
Qru: túlságosan szeretem még a CLS-t, marad még. A műszakin hiba nélkül ment át, most kap két új alsó lengőkart, mert hidegen már picit kopog. A 275-ös gumikat zabálja, mint az állat, augusztusban vettem, talán még 15k sincs benne de mindjárt odavan ...
Tse: köszi, hosszú lesz. Mostmár tényleg kíváncsi vagyok. YT tesztekben agyon dicsérik. Mondjuk az az óracsoport grafika... A 7-es meg a Passaté után. Mintha valami óvodás rajzolta volna.
Illetve köszönöm a gratulációkat. Most várunk.
-
vans?
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #188212 üzenetére
udv,
mi oktober-november csinaltuk (kb. 2 honapig tartott, magyarrol nemetre atiras
), szemelyesen megy csak.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter #188233 üzenetére
Feher Farkas: hova jartal, melyik varosba?
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #188226 üzenetére
Itthon nem lehet átfúrni, rémlik valami TC cikk is róla, hogy mennyire pofás a kék-fehér műanyag sapka a csavarra, csak nem szabályos. Gondolom a gyári kivitelezés kivétel.
Annak fényében elég tré törvény, hogy főleg az öregebb kocsik felén kapupánt, facsavar, popszegecs fogja fel és nem igazán érdekel senkit, a jobbak gyorskötözővel tolják.Persze sose tudni mikor fog ki az ember egy akadékoskodó rendőrt/ügyintézőt, mint mikor középiskolában a kalauz érvénytelenítette a vonatbérletem, mert a széleit behajtottam (úgy fért be a pénztárca tartóba) és szerinte a törés miatt rosszul volt olvasható a bérlet hátán a sorszáma (egyébként simán el lehetett olvasni).
-
Qru
MODERÁTOR
Havon nagyon turta az orrat a Skorde. Csekkoltam a guminyomast, elol 2.4 hatul 2.2. (Gyari ertek 2.4/2.4). Most 2.6/2.6-ra lett love. Ha lesz ho ujraproba addig nem mondom ha szar a Hanuki de a Conti erezhetoen jobb vt. Igaz nem is egy kategoria...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter #188226 üzenetére
Csak nem itthon.
Itthon nem lehet atfurni, mert az allam tulajdona.(Tesom uj vadasz autojara se engedtek visszatenni, mert az elozo tulaj atfurta, igy lett uj rendszam)
-
tboldi
nagyúr
-
HKorn
veterán
Rendszámtábla tartó nélküli rögzítésére mi a legjobb praktika?
-
Richard!
addikt
válasz
Szia!
- Mindkettőnknek van hazai és német lakcíme, melyiket kéne az adásvételire íni.
Természetesen mindkettőtöknek a németet.- Mindkettőnknek saját nemzeti papírjai vannak.
Nem baj, nekem is a magyar személyinek az azonosítóját írták rá a német adásvételire.- Hogyan írjuk a neveket? Nekem is van ékezetes karakter a nevemben, hogy neki a személyiében kanji vagy latin betűk vannak-e azt nem tudom.
Úgy, ahogy a személyiden szerepel. Az övét passzolom.- Átvehetem-e a biztosítását? Ő elköltözik az országból tehát nem kell neki átvinni másik autóra.
Nem. Ő lemondja, te pedig kötsz rá. Majd ha jönnétek haza, te is lemondod, a fennmaradó összeget visszautalja a biztosító, akár magyar számlára is.- Ha csak ilyen rövid időre kell, nem tarthatom-e meg a rendszámát? Az a baj hogy nem ugyan abban a körzetben, hanem szomszédos körzetekben lakunk.
Nem, mivel akkor nem is lehet a neveden az autó.- Tudtok-e infót hogy most vírusidőszakban hogy lehet autót áiratni? Személyesen, emailben?
Én nyáron még személyesen intéztem.- Ha minden megvan és majd a nevemre került az autó, hogyan tudom azt otthon honosítani?
Szerintem a legegyszerűbb, ha most csináltatsz rá rendes német rendszámot, biztosítást, aztán hazamenetel előtt becsattogsz a Zulassungstellébe, leadod a német rendszámot és veszel piros szélűt. Nekem a 30 napos 150€ volt, biztosítással együtt.
Otthon pedig NKH (igen, időben kérj időpontot. Nekem Győrben 2 hetet kellett várni. Kössz Qru) vámosok, eredetvizsga, ocsmányiroda, és kész. (Asszem)
Nem problémáznak, hogy az eladó EU-n kívüli állampolgár?
Nem tudom, de nem kellene...Ugyan az az adásvételi kell még 9 hónappal korábbról?
A honosításhoz? Igen.Hogy tudom hazavinni?
Lásd feljebb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #188216 üzenetére
Időben kérj majd a honosításra időpontot mert egyelőre hónapos várólisták vannak Pesten. Vagy vidd vidékre.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #188216 üzenetére
Vagy itt, vagy ott van forgalomban. Egyszerre kettő nem megy szvsz.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
A nemet jog alapjan vasarold meg Nemeto-ban, itthon majd azt mar fogod tudni honositani. Szerintem az ottani kormanyzati ugyfelvonal tud segiteni, en spec nem ismerem a nemet jogot.
Kerdesem (aminek utanajarnek ott, a nemet jog alatt), hogy sajat rendszammal jossz haza es visszakuldod, vagy mar ott leadod es ideiglenessel hozod haza.. -
Sziasztok!
Jelenleg Németországan élek még kb 9 hónapig. Otthoni lakcímem is megvan (mint ahogy a legtöbb embernek) és itt is bejelentkeztem.
Szeretnék vásárolni egy autót egy japán állampolgártól, a hátralévő 9 hónapan német rendszámmal használni, majd hazavinni és magyar rendszámot tetetni rá.
Felmerül bennem, hogy:
- Mindkettőnknek van hazai és német lakcíme, melyiket kéne az adásvételire íni.
- Mindkettőnknek saját nemzeti papírjai vannak.
- Hogyan írjuk a neveket? Nekem is van ékezetes karakter a nevemben, hogy neki a személyiében kanji vagy latin betűk vannak-e azt nem tudom.
- Átvehetem-e a biztosítását? Ő elköltözik az országból tehát nem kell neki átvinni másik autóra.
- Ha csak ilyen rövid időre kell, nem tarthatom-e meg a rendszámát? Az a baj hogy nem ugyan abban a körzetben, hanem szomszédos körzetekben lakunk.
- Tudtok-e infót hogy most vírusidőszakban hogy lehet autót áiratni? Személyesen, emailben?
- Ha minden megvan és majd a nevemre került az autó, hogyan tudom azt otthon honosítani?
- Nem problémáznak, hogy az eladó EU-n kívüli állampolgár?
- Ugyan az az adásvételi kell még 9 hónappal korábbról?
- Hogy tudom hazavinni? Megtehetem, hogy már egy nyári látogatás alkalmával honosíttatom az autót, 2 hónapig fizetem ide is-oda is a biztosítást, de megtartom még a kinti rendszámot is, majd mielőtt végleg eljövök Németországból leadom az ottani rendszámot? -
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!