- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #4763 üzenetére
Egyértelműen! A Discovery számomra nem is trek, semmilyen szinten.
-
Vesa
veterán
Nekem inkább ilyen érdekesség. Mintha nem tudták volna eldönteni, mit akarnak, mert egyértelműen komédiaként indult -annak mondjuk elég erőltetett volt számomra-, aztán mintha a visszajelzések után rájöttek volna, hogy inkább rá kéne menni a Trek vonalra, és onnantól kicsit hangsúlyosabb lett ez a szál. Abszolút nézhető, de nekem nem alkot egy kerek egészet, vagyis nem nézném újra, de egyszer nézve összességében szórakoztató volt. Nem követem, szóval nem tudom, hogy még fut-e, vagy már kaszálták?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Burkos embrió vadászatod legyen dicsőséges!
-
OPiiPO
veterán
Orville: ez eddig miért is maradt ki nekem
Kitűnő nem Star Trek de Star Trek
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
[HUN]NIMROD #4753 üzenetére
Uhh az a mondat csak most szúrt szemet.
Basszus, ha ilyen barátnőm lenne, nem kicsit lennék rá büszke! Korban is majdnem pont stimmel...
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4748 üzenetére
Thanks!
Erről mi a véleményetek?
Alone Together: A DS9 CompanionOk, nem film , csak ilyen webkamerás nem is tudom mi, de poén.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, fent van YT-n felirattal jó minőségben: https://www.youtube.com/watch?v=qokdEHIbuv8
-
Locutus
veterán
Ez jó
Aki érti, érti...
-
válasz
CPT.Pirk #4743 üzenetére
Jaja, én is onnan kezdtem. 9gag-en szembe jött egy videó a filmről, aztán néztem hogy mi a fene ez... amikor először elsütik a nagy ágyút. Megnéztem a filmet, aztán látom hogy hoppácska, van itt egy jó értékelésű új anime sorozat belőle.
Még akkor nem voltam benne annyira az anime világban sem, de a Yamato 2199 beszippantott, mikor már kiégtem a nyugati nagy sci-fikből. (ST, SG, BSG, Farscape, stb)
Ajánlom neked is, a SBS Yamato 2199 egy nagyon nem animés klisés, de annál inkább jó sci-fi sorozat bárkinek.
(a Yamato 2202 nevű folytatást viszont már nem ajánlom annyira, mert a sztori így is kerek és lezárt)A másik nagy ajánlásom a Legend of the Galactic Heroes lenne (az eredeti OVA, nem az új feldolgozás ami még fut), ahol komoly hangsúlyt kap az űrharcban a stratégia, de van politikai vonal, és szó szerint annyi karakter - vicces módon amúgy mind érdekes és egyedi jellemek -, hogy a készítők az első 20-30 részben jobbnak látták feliratban kiírni a neveket.
-
válasz
Dinomano #4741 üzenetére
Huh, a Blame! egy jó cucc, és a mangát is csak ajánlani tudom.
Az animét (japán eredetű rajzfilm) is néha meg-megállítottam, hogy a monumentális háttereket megcsodáljam.
Állítólag egy univerzumban van a Sydonia no Kishi-vel, ami szintén egy jó sci-fi, kis BSG beütéssel.Hasonlóan lenyűgöző amúgy pár űrcsata a GUNBUSTER-ben is. Bármennyire is furának hangzik a leírást és képeket nézve, de ez egy hard sci-fi, ahol az emberiség a kipusztulása ellen küzd - csak ezt az elején még ügyesen elfedik némi cuki mázzal.
Az egyik parancs megtagadás után a főszereplőt a lézerágyúk lencséjének pucolására küldik büntetésből.Meg ha már anime, akkor a Space Battleship Yamato 2199 is ajánlott.
Meg még pár másik... de nem offolom tovább a topikot, ott van erre az anime filmek és sorozatok topik.
-
Dinomano
őstag
(Rajz)film ajánló: Mars Express, BLAME. Napokban néztem őket. Egyik francia Cyberpunk - Sci-fi, másik anime sci-fi.
-
Vesa
veterán
Ha a realista énemből indulok ki, akkor a "SciFi" mint műfaj hamarosan kivéreződik, helyette kapjuk majd mondjuk "ConFi" néven a lapos Földesek, kemtrélesek, antivaxerek, alusipkások, fényevők (és a többiek) összes agyament baromságát, vegyítve. Most ezek a menők.
Követeljük a saját műfajt a valósággal köszönő viszonyban sem lévő, minél nagyobb ostoba hülyeségeknek!
-
Vesa
veterán
"A sorozat készítői egy eddig sosem látott Star Trek-élményt ígérnek, amelyben hit, kötelesség, romantika, humor és rejtély keveredik, miközben a különböző műfajokkal való játék még izgalmasabbá teszi az utazást."
De jó...épp csak a tudomány nincs sehol. Gyakorlatilag amit itt lefestettek, az egy béna tucatsorozat, csak scifi jelmezekkel előadva
-
Dinomano
őstag
Megnéztem Masters of Sci-fi-t... Hát, nem voltak mesterek... A 6 részből egyedül a 4. volt jó; ott a maszkok és az animatronics bábús megoldások jók voltak, a sztori is jó volt. Összes többi rész felejthető volt. Ha pontoznom kellene, 4. rész 7 pont/10, a többi rész 3-4... Talán még az első rész...Az szintén nem volt rossz...
-
Dinomano
őstag
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha ti tudtok megoldást a problémámra.
Elkezdtük barátnőmmel nézni az Enterprise-t. Sajnos még nincs olyan szinten az angolja hogy teljesen angolul tudjuk nézni, de én meg már nem bírom elviselni a szinkront.
Viszont abba a problémába ütköztünk, hogy konkrétan nincsen értelmes magyar felirat a sorozathoz. Próbáltam opensubtitle-t, feliratok.eu-t, egyik se jó.
Ami jól van időzítve, abban ordenáré baromságok vannak fordítva, teljesen élvezhetetlenné téve a nézést. Amiben meg egész jó a fordítás, az össze vissza csúszkál a rész alatt, szóval még az sem opció hogy beállítom a delayt és kész.
Tudtommal soha nem jelent meg fizikai formában itthon, így hivatalos felirat nincsen, csak a szinkron amivel a tévében ment.
FOX verzióm van egyébként, mert ez szerezhető be értelmes minőségben, más nem. Az angol DVD ripbe is a botrány feliratok vannak integrálva, azzal sem vagyok kisegítve.
Előre is köszi!
-
butch3r
senior tag
[link]
ST:SNW trailer. -
Vesa
veterán
válasz
Dinomano #4718 üzenetére
Biztos anyagi okai lehetnek, bár fene tudja, szerintem az írók egy része sem képes elszakadni a humanoid karakterektől. Ha jobban belegondolok, azért elég sok "energia alapú" létforma is volt, de ezek mindig csak egy epizód részeként jelentek meg, főszereplőként soha. Ami persze érthető, bár egyszer szívesen megnéznék egy olyan sorozatot, ahol egy teljesen eltérő létforma is a csapat része, mivel egészen egyedi megoldásokat lehetne belőle kihozni, tekintve, hogy a humanoid felépítés jelentős korlátokat szab egy karakternek. Odo ebből a szempontból üdítő kivétel volt, bár csak kevéssé használták ki a folyékony képességét, de legalább némi elmozdulást jelentett a sima jelmezes emberekhez képest. Data-t nem sorolnám ide, mert tkp. humanoid.
Tulajdonképpen azért foglalkoztat a kérdés, mert láthatóan a 100% humanoid alapú megoldásból nem sok újat tudnak már kihozni, egy csomó scifi-ben ismétlődnek a történetek (engem legjobban az időutazással lehet kizavarni a világból, esetleg még a párhuzamos univerzumokkal, utóbbi is tökegyforma séma volt a Trek/Stargate epizódok között is, bár ennek pont nincs köze a humanoid karakterekhez).
-
Locutus
veterán
Abból sajnos csak a DVD verzió a max ami létezik.
Nem készült belőle digitálisan felújított verzió, mert ez ilyen hibrid korszakos sorozat, hogy részben cgi, részben modellezett, és túl drágának ítélték meg.
AI-val fel lehet skálázni, de senki se rakott még bele annyi energiát, hogy egy komplett epizód jó legyen. Mert ugye jelenetenként más AI beállítás kéne, legalábbis amivel én próbálkoztam még 1-2 éve (topaz). -
Dinomano
őstag
válasz
tibaimp #4715 üzenetére
Igen. Megnéztem 2 részt, de annyira nem jó. (Sőt, lehet hogy már láttam valamikor régen. 1-2 jelenet ismerős... Szereplők is Lost-ból, X-files-ból, innen-onnan lettek átmentve.) Picit Hallmark-ízű sorozat.
DS9-ben 2X15-ös epizódban (szektások egy bolygón) azt hittem Jon Bernthal van. Kiderült, hogy nem. Egy másik, "csomó sorozatban láttam már" arc az egyik szereplő. Eléggé hasonlít.
-
Dinomano
őstag
Jó, hozzátartozik a spórolás is. Eleve egyszerűbb egy emberi arcot, kezet átszabni idegen hatásúra sminkel, maszkokkal. Enterprise-ban már CGI-vel, talán bábúval is volt pár eltérő alien azért... (Volt valami hangyaszerű izébigyó, ha jól emlékszem.)
Lehet, hogy próbálkozhattak ilyesmikkel régen, és nem volt túl jó az eredmény. Anno Alien filmben is gyors vágásokkal mutatták csak az Alien-t, vagy gőzfelhőben stb., hogy élethűbbnek hasson a beöltözött emberke.
A Trek lassabb, beszélgetős tematikájából is adódhatott a dolog. Eleve bonyolítja a dolgokat, ha egy olyan lény után kellene szimpátiát érezni, akinek azt sem tudod, hol a feje.
(Meg furán jönne ki TOS-ban, ha egy kristálylényre vagy egy szmütyire mászna rá a Kirk..)
-
Vesa
veterán
Jut eszembe: DS9 jó minőségben megvan valahol? Nekem csak egy ezeréves SD verzióban van meg.
-
Vesa
veterán
válasz
Dinomano #4713 üzenetére
Na igen, bár egy scifi-nek nem kell feltétlen a valós életből kiindulnia, főleg látvány/ruházat terén. Bár ilyen szempontból a Trek is eléggé földhözragadt volt, az idegen lények 99%-ka humanoid, csak az emberi arc némi átszabása. Pár teljesen idegen faj volt csak, de még azok többsége is valamilyen földi állat vonásaiból indult ki. A TOS kő alapú életformája pl. üdítő kivétel volt már a 60-as években.
Aztán volt még a kristálylény, esetleg Odo (bár ott már a Terminátor 2 koppintás elég erős volt), később a 8472-es faj és a fluidic space. 2-3 egyéb is volt még, de nem sok rugaszkodott el a Földi valóságtól (nyilván teljesen nem is lehet, hiszen mindent csak ennek alapján tudunk leképezni még fantázia szinten is). De azért a hatvanezer féle humanoid is vicces volt.
-
Dinomano
őstag
Masters of Science Fiction néven találtam egy 6 részes sci-fi antológia sorozatot (1 évad van csak). 2007-es. Kíváncsi leszek...
-
Dinomano
őstag
Jó az Expanse, de sajnos a végére kifulladt. Egy bajom volt azzal a sorozattal: Lassan építkezett, és ahogy haladtak az évadok, valahogy mindig ugyanolyan volt, valahogy nem éreztem azt, mint más sorozatnál, hogy nőnek a tétek, gyorsul a sorozat cselekménye, ilyenek.
Viszont a világa nagyon jó, a CGI áll-leejtősen szuper, Hard SF, überkomoly fizikával. -
-
Dinomano
őstag
válasz
butch3r #4707 üzenetére
Mass Effect nekem is a top3-ban bent van. Sőt, én a 2000-2010 közötti időszak legkomolyabb kulturális termékének tartom. Mai napig nem tudom, hogy hogyan oldották meg, hogy a DLC karakterek is beépültek a sztoriba, és nem kavarodtak bele a szerteágazó logikai gráfokba... Azon kívűl X évig készült, és le tudták zárni.
(Napokban vettem meg a Legendary-t EPIC GAMES-en. Természetesen az orig. dobozos meg polcon figyel.)Babylon 5: Az első évadot túl kell élni, utána sokkal jobb lesz a sorozat. Második évadtól Sheridan lesz az állomás főnöke, onnantól jobb a szérie. (A jelmezekkel kapcsolatban: Az én ízlésemnek túl harsányak, és vásárinak hatottak. Meg úgy tűnik, mintha a DS9-ben komolyabb lenne a díszlet.)
Buth3r-el értek egyet. G'Kar és Londo karakteríve kemény. Sajnos, annyi baja van a sorozatnak, hogy hirtelen fejezik be a fősztorit a negyedik évadban. Az utána következő ötödik évad emiatt levezetésnek hat.
Számomra pozitívum, hogy földhözragadtabb és komolyabb a fizika a sorozatban, mint a Star Trekben. Nincsenek mágikus mezők és erőterek. Bár gyengébb a CGI, de reálisan mozognak a hajók.Félre ne értsetek, én szeretem a Star Treket, de a B5 is megérdemli az elismerést, mert jó.
-
butch3r
senior tag
Abszolut egyetertek. Babylon5 szamomra az egyik legjobb scifi, top5ben benne van. Mai szemmel cgi gagyi igen de ha nezed megszokod es nem lesz annyira az.
Es az, hogy jms egyedul irta s2tol az osszes rezst erzodik, pozitivan. Gyonyoruen epiti fel a monumentalis tortenetet ami a negyedik evad vegere tetozik.Karakterek remek iveket jarnak be (kulonosen G'kar es Londo (utobbi a nagy haju). Szerintem mar 3-4x lattam, zsenialis sorozat. Elso evad meg filler nagyreszt bar van par epizod ami kell a teljes storyhoz.
Hiper ur lehet nem a legszebb mai szemmel, de szerintem zsenialis koncepcio az ftl utazasra es pl az hogy nem mindenkinek alapertelmezett a mesterseges gravitacio, van kulonbseg a fiatalabb es idoaebb fajok kozott technologiaban is uj volt a maga idejeben (bar szerintem ma is, star trekben is minimalis es ritka a fajok kozotti technologiai fejlettsegben az elteres. Vagy mindenki kb ugyan olyna fejlett vagy nagyon el van maradva)
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4699 üzenetére
Kettőnk között van az igazság, 5 évadot ért meg IMDB szerint.
Nem tudom, miért emlékeztem 7-re.
Na ezt nem tudom, mert nem néztem odáig a B5-öt. Talán az első pár részt láttam. Emlékszem valami vicces, nagy hajú fickóra, aki miatt már eleve nem tudtam komolyan venni a sorozatot. Volt valami "klingon" koppintás is, de az sem volt valami minőségi karakter. CGI-ből pedig a forgó állomásra emlékszem, ami nem nézett ki rosszul, ellenben, amikor térugrásból (vagy miből) jöttek ki a hajók, az borzalmas volt, ahogy a hajók mozgása is természetellenesnek hatott. Lehet, hogy később ez javult, ezt már sajnos nem tudom.
-
Dinomano
őstag
Seaquest sorozatot újranézte valaki? Anno gyerekfejjel szerettem, de nem tudom, hogy érdemes-e újranézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest