- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #189199 üzenetére
Jaa, hogy a megyében nincs is. Nagykanizsán lenne legközelebb. Ok akkor totál lényegtelen.
A marketing bullshit alapján ez nem a mezei prémium gázolaj? Én ezeknek a csillámhintéseknek már alig tudok hinni, ebből áll az egész világ.Mi is simákat tankolunk mindenből, a főnök mindig Molra járt meg én is a Meganenal, most viszont mindig a Shellre megyek már, mert a Tescoból kifele az van rögtön és alig vannak ott, a cégesekbe kéthetente lökni kell az már túl sok ahhoz, hogy 4 körforgalmon átmenjek a Molhoz.
-
Nem hiszem hogy nagyon ugranának az olcsó alacsony oktánosra, nem mernék. A környéken a 386os átlag ár mellett Oroszlányban (ipari park, sok ember ingázik) már 400 a Shell és a MOL 95ös is (forensis + otpvel is 390).
Mellette Tatán (ahol sokan átmennek) van kút ahol 360. Nem tűnik rossznak, és pörög is. Vagy 50 kollégának mondtam, senki nem próbálta még ki.Szerk: Meganenal 6,43 lett a fogyi, részben azért mert lemostam az autó oldalát benzinnel
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #189193 üzenetére
Ezt kapni a különálló oszlopnál ahol a vastagcsöves dízelpisztoly van? Vagy az is sima gázolaj és ezt az XXL-t csak spéci helyeken adják?
Mennyi lehet vajon az ára a simához és a prémiumhoz képest, bár én szkeptikus vagyok már ezekkel. -
Az alsó fénykép nem a mostaniról készült, ebben a B oszlopon van a keréknyomás táblázat és nincsenek méretek [kép], a benzinre ugyanaz vonatkozik, 95 oktán [kép].
Tegnapi fogyi 9,6.
Siettem, emberkedtem, a motorháztetőn olajos fröcsekek vannak ahogy a SUV-okat toltam a pályán - némileg puruttya voltam egy húzós hét után. Sorryka. -
Peter.70
addikt
válasz
MasterMark #189184 üzenetére
Igen, azt tudom
A táblánál elvileg 63-al mentem gps szerint, utána lassítottam
-
Snoop-y
veterán
válasz
szabonagyur #189176 üzenetére
+1 sot ha csak otezereee tankolsz mindig akkor a benzinarakra sem kell figyelni
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #189176 üzenetére
Jobb menetdinamika...
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
Integrale #189168 üzenetére
Anyumat (ápolónő) átrakták karácsony előtt a sebészetről a COVID-osztályára, ő az összes eddigi tesztjén - lett, csak köhögött. Aztán mi is elkezdtük apummal, sőt, még lázasok is voltunk, de tesztet nem csinált(att)unk 2x14k Ft-ért, úgyhogy igazából nem tudjuk, hogy SARS-CoV2 volt-e avagy sem.
Aztán nagymamámnak dec. 21-én éjjel mentőt kellett hívnia, mert rosszul érezte magát, a sürgin csináltak neki gyorstesztet, + lett, de egy infúzió után hazaengedték. Szerencsére utána nem volt különösebb baja (inkább csak pszichés, "bele fogok halni"), mostanra meg már kiheverte teljesen. Most azon izgul, hogy mikor jeleznek a regisztráció után, hogy mehet, illetve vihetjük vakcináért, de lehet, hogy így most nem kap egyhamar.Fogyit nem tudom, nem néztem a BC-t.
Csak annyit, hogy 2 hónapja tankoltam utoljára, és még csak a skála 7/8-án áll a mutató. -
törölt tag
válasz
ngaba #189166 üzenetére
A protokoll az nem eltérő, az emberek/orvosok különbözőek és a magyaros jóvanaz módszer.
Nálunk október közepén hozta be munkatársam az anyjától, az anyja iskolában dolgozik őt tesztelték pozitívra kétszer, munkatársamat csak egyszer negatívval, nem ismételték meg a 48 órásat nála, itt már hibáztak is, mert az tuti pozitív lett volna. Emiatt nem is jöttek be melóhelyre minket megnézni, mert nála megállt negatívval, egy hétre rá többünkön jöttek a tünetek, hazamentük, két hét múlva vissza, ennyi.
Itt se kapta el mindenki, pedig kontaktálódunk folyamatosan. -
Szada85
aktív tag
Pedig már mindig azt gondolja az ember, hogy nem tudnak az autósok újat mutatni.
[A Bubu a WRC után a járda-szigeteki rallyn is jól teljesít.]
-
Integrale
veterán
válasz
CactuS #189163 üzenetére
Kollegam 5 hetig produkalt + tesztet, fonokommel sokat megyunk egy autoval, megbeszeleseken, liftben stb sincs nagy tavolsag kozottunk, o pozitiv lett en negativ. Anyukam negativ, elettarsa pozitiv.
Masik kollegam par hettel kesobb lett pozitiv, felesege negativ, en tovabbra is negativ.A fogyasztas pedig 7,4.
-
ngaba
aktív tag
válasz
CactuS #189163 üzenetére
Jobbulást mindenkinek. (Szerk.: Ja, most látom, hogy ez már múlt idő.)
Furcsa, nekünk az első tünettől kezdve 10 nap volt a karantén csak, és a végén sem volt teszt. És tulajdonképpen az első tünet is bemondásra ment (a pozitív tesztnél pár nappal korábban volt). Ezek szerint megyénként / régiónként eltérő a protokoll, vagy a tünetek is számítanak, nem tudom.
-
válasz
focvis #189070 üzenetére
3 hét karantén - kislanyom lett covid+, fiam, asszony, én rá két napra negatív - után ma mentem egy kört, ráadásul a hörcsöggel 51-es és környéke, errefelé jók voltak az utak, csak sok volt a hétvégi sofőr. Legalább volt előzni.
Covidot amúgy nem értem, ha egy 3 évestől nem kapom el úgy, hogy értékelhető pozitiv mintát adjak - gyorsteszt és pcr is negatív -, akkor nem tudom, hogy mikor és hogy.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #189158 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, ha itthon bevezetnék a 91-es E10-es benzint mondjuk 20-30 Ft-tal olcsóbban mennyire ugranának rá.
-
-
Froclee
őstag
Kösz srácok. Kemo M180-at vettem. Ha nem felejtem el, majd visszajelzek pár hónap múlva, hogy milyen.
-
Reggie0
félisten
En mondjuk inkabb valami magneses,nehezekes kopenyt cipelnek a csomagtartoban, amivel ajto felmagassagtol korbe tudom pattintani a kocsit es lelog a foldig, az aljaban meg egy nehezekekkel teli visszahajtas. Igy nem lenne hol bemasznia. Nem is tudom miert nincs meg ilyen cucc a boltokban.
A masik lehetoseg h kell valami nyestdaralo a kocsi ala ami ott elporog magaban, mint egy funyiro.
-
Froclee
őstag
Sziasztok. Szerelő mondta hogy talált pár kifli darabot a motorháztetőben.
Nem az első alkalom, egyszer egy épségben lévő tyúktojást is találtunk már.
Azt mondta, hogy a nyest riasztóknak a fele szar és semmit nem ér. Ismertek esetleg olyat ami köztudottan hatásos?
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #189141 üzenetére
Igen a normal az 2.4 bar.
-
brumi1024
veterán
válasz
focvis #189070 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam tegnap a párom G7-jét vezetve ~4 éves, ismeretlen eredetű (autóval vett), de nem rossznak kinéző TS860-jával. Csütörtök este mintha kicsit hidegebb lett volna, akkor a Mini nem érződött ennyire bizonytannak, aztán lehet hogy csak szárazabb volt az út.
-
IS szintén, 98 az ajánlott, avval tudja a gyári teljesítményt, 95-össel is elmegy viszont gyengébb.
Fogyi: az este folyamán egy üveg mézes ágyas áfonya, egy barack, két whisky, egy pezsgő, fél üveg vodka, meg még pár apróság. Utószilveztereztünk egy párral a baráti körből
Az az ágyas áfonyapálinka valami eszméletlen finom, le is adtam rá a rendelést, pedig nem igazán vagyok pálinkás. Párom adagját is én iszogattam meg sunyiban, mikor nem figyelt
-
Integrale
veterán
válasz
BigBlackDog #189136 üzenetére
Ha epeszu modon lassitananak meg ertenem is, de 50-nel 30 az kiborit. Foleg az alszentseg :D
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #189132 üzenetére
Superbbe is 2.8 bar az eco ertek (215/55R17).
-
Reggie0
félisten
válasz
BigBlackDog #189133 üzenetére
Tobb ido kikerulni, mint lelassitani arra a fel percre.
-
válasz
BigBlackDog #189133 üzenetére
waze nem tud ilyet?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MasterMark #189132 üzenetére
Navikba kellene egy "VÉDA mentes útvonal" opció is.
-
-
törölt tag
válasz
ivana #189106 üzenetére
A régebbieknél nem annyira elterjedt. A menetstabi kezdte el gyakoribbá tenni, mert az már eleve fékez magától, lényegében csak pár sor programkód az egész pluszban és tudja a funkciót. A sima ABS-es kocsik nem fékeztek maguktól, ott kell hardveres módosítás is.
Hasznos dolog és jól működnek, bár kevés eset van mikor az menti meg a helyzetet, inkább csak kényelmi extra mint a hegy- meg lejtmenet vezérlő. Qrunál nem tudom mit művelt volna a lejtmenet vezérlő a jeges részen. -
törölt tag
válasz
grizlisandor #189110 üzenetére
A magasabb lóerős 2.0 tfsi-nél volt ha jól rémlik 98 kizárólagosság, gondolom a magasabb kompresszió, magasabb turbónyomás miatt. Nekünk a pórnépnek a motorjai 99.99%-ban gyártó szerint is engedve működnek 95-tel, 99.9% E10-zel úgyhogy nem kell görcsölnünk ilyen problémával.
Tőlem se kap már semmi, szegény Rönóba toltam ezerrel folyamatosan, de ma már a kezemre rácsapok, ha véletlenül nem az E10 pisztolyt fogom meg.
A fogyasztás kritikusságán túl az üzemanyag ára is fontos.
Nem sokra megy a Prius a 3 literes fogyival, ha mondjuk 900-ért tankolja a versenybenzint.
-
válasz
grizlisandor #189110 üzenetére
Nagyon jól fogalmazol.
Szeretne.
Tőlem ritkán kapna.Audi S3: [kép]
Snoopy: 4., de 1x már megvolt, szal' számolhatjuk a 3.-nak, de akár az elsőnek is. Fehér hetes mind. 🤗 Momentán 5 db (3 balos, 2 jobbos) fehér G7 tükörborítást őrzök a garázsban.
-
Reggie0
félisten
válasz
Peter.70 #189100 üzenetére
100km/h sebessegkorlatig 15km/h sebessegtullepestol osztjak a kozig birsagot, tehat 60-as korlatnal ez minimum 75km/h. Ezen felul a muszer abszolut hibajat hozzaadjak a korlathoz, ez a az itthoni muszereknel 3km/h. Tehat ha ora szerint 78km/h-val mesz, akkor kapsz legkorabban buntit, 77-nel meg nem.
-
diegho
nagyúr
98-as, vagy magasabb oktánszámú üzemanyagot Auchan-on kívül érdemes tankolni? Auchan nincs Kanizsán. Most egyelőre 100-as Mol-t raktam bele, kb minden 5. tankra tervezem a prémium üzemanyagot, nem akarom állandóan azt tankolni.
-
válasz
Integrale #189102 üzenetére
Az
Én eddig azt hittem, hogy ezt minden ABS-es kocsi csinálja
Valamit tuti csinál, jó kérdés milyen hatásfokkal. De pl. múltkor az út szélén volt gedva, amibe beleálltam, mert jöttek szembe, akkor száz, hogy bekapcsolt elindulásnál. Plusz a Kétbükkfa nyereg után a hajtű kanyarból kigyorsítva. (Tiszta jég volt, max. 15-20-al mentem a végén.). Csúszós úton hirtelen megindulva szintén érezni a pulzálást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)