- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- SCYROX V8 gamer egér
- Szólánc.
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy5
aktív tag
Kertes családi ház . Van a szomszédoknál wifi nem mondom, de a másik szoftverrel nem volt ilyen gondom.
Mit lehetne esetleg még beállítani ?Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
Van egy kis gond ezzel a Freshtomato-val.....
Van egy Redmi 9T és egy Redmi Note 11 Pro 5G és mióta ez a szoftver fut rajta nem a HGG alig van rajtuk Wifi térerő.
Szeretném a segítségeteket kérni hogyan lehetne javítani lehet e ? Mit állítsak be rajta ?
Rádió erősséget felvettem 1000mW-ra semmi. Országot írtam át Hungaryra 13 kóddal. Még szarabb lett.
Köszi előre is.Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
jimmy5
aktív tag
Meg is volnánk.
Ha van még valami jó infó ami fontos a Fresh tomatohoz jöhet.
Remélem a HGG-ről való váltást nem bánom meg 🤣😂
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek !!!!!Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
tjsz
Topikgazda
válasz
jimmy5 #10954 üzenetére
Basic - IPv6: tiltás
Basic - Wireless filter: ha korlátozni akarod, hogy ki használhassa a wifi-d, akkor azokat a MAC címeket ide kell beraknodAdvanced - Conntrack - tcp timeout - established: 300
Advanced - Miscell. - CTF: pipáld be (ha gyors net-ed van, akkor ez kell)Port forwarding - Basic: minden sort törölj, mert felesleges
Port fw - Basic IPv6: felesleges minden sor, töröldAdministration - Admin - Password: jelszót írd át!!!!
Kb. ennyi 1. lépésben.
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10953 üzenetére
Még egy dolog érdekelne, hogy a sok beállítási lehetőség között mi az amit feltétlenül be kell valahogy állítani ?
Ugye most reset után vagyok.
Wan és a wifi van csak beállítva.
Van esetleg valami checklist amit be kellene lőni ?Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10950 üzenetére
Mennyi az ajánlott ?
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
-
jimmy5
aktív tag
Nem találom azt az ablakot ahová be kell írni a szolgáltatótól kapott felhasználó nevet és jelszót ?
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
Felraktam a legújabb Freshtomatot az Asus RT-N18U-ra a restoration toolal a HGG után.
Milyen IP címen érem el a routert ?
Felhasználónév és jelszó ?Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10938 üzenetére
Bocs, jogos, én a "szoftveresen"-re koncentráltam.
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
sztanozs #10936 üzenetére
Kihozható onnan (elvileg):
1. A gépeden állítsd be egy 192.168.1.x/24 fixc IP címet, pl. 192.168.1.10
2. kösd össze egy UTP-vel ezt a gépet és a brick-es router-t
3. nyiss egy command ablakot, abban folyamatosan ping-eld 192.168.1.1 IP címet (ping 192.168.1.1 -t)
4. nyisss egy böngészőt, amiben 192.168.1.1-t próbálod megnyitni
5. kapcsold be a router-t és figyeld a command ablakban lévő ping-et, amikor egy rövid ideig válaszol, akkor frissíts rá a böngésződre, be fog jönni egy pár soros menü
6. ott válaszd ki az "erase NVRAM" opciót, ezután a router újraindul
7. sokáig fog tartani a boot és a törlés, de utána újra eléred a router web felületét
8. a gépedet állítsd vissza DHCP-re -
sztanozs
veterán
válasz
mikitot #10935 üzenetére
Asszem sikerult felig brickelnem egy tomato routert (ac56u, boot loopba keveredett) WireGuard config beallitassal es nem tudtam soft-resettel sem feleleszteni.
Ugye jol gondolom, hogy szoftveresen (tavolrol) mar nem fogom tudni megjavitani...[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
mikitot
csendes tag
Boldogot mindenkinek!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
zsolt_64 #10932 üzenetére
rt-ax86u pro, rt-ax88u pro, gt-ax11000u pro
Egyébként a legeslegelső vlan támogatott routerük az üzleti brt-ac828 volt, csak annak nem volt jó támogatottsága. Azóta újra van már üzleti routerük, expertwifi a modellcsalád neve (talán még csak egy van ebr63 néven)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
zsolt_64
senior tag
válasz
ArthurShelby #10931 üzenetére
"asus-oknál a gyáriak közül csak az ax-esek tudják a wireguard-ot és a pro-k a vlant."
Na ez az a tomato-bol én csak a vlan-t használom, tetszik hogy a vendég wifi-k mind más ipcím-tartományban vannak. (190.168.2...3...4)
Hogy is van ez az asus "pro" routereknél ? tudnál modellt is mondani ?
Ja és igen a lustaság[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
zsolt_64 #10930 üzenetére
Én már rég nem használom a tomato-t, hanem gyárit helyette. De ennek az egyik oka a lustaságom, a másik az aimesh.
A tomato sokkal könnyedebb, lightweight-ebb, gyorsabb, és tud vlan-t is és wireguard-ot is.
Míg az asus-oknál a gyáriak közül csak az ax-esek tudják a wireguard-ot és a pro-k a vlant.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10929 üzenetére
"Padavan is olyan, hogy ezer éves ac-s router került be nemrégen a támogatottak közé."
tényleg minek az ilyet régi modellek példányai lassan kipusztulnak...
"orosz és kínai belpiacos vasak"
jesszusom még a hideg is kiráz tőle. el tudok képzelni hardveres hátsó bejáratot...
Kérdés: egyébként téged mi vezetett hogy lecserélj 1 firmwaret ?
mert lassan ez a kérdés is felmerül bennem, mert az Asus szvsz mostmár mindent tud ami kell... Az ac66u-b1 hez 2024.11 es firmware van.
Lehet 2 ünnep között kipróbálom és a tomato-t elengedem.... (csak szörnyű macerás 1 ilyen teszt)[ Szerkesztve ]
-
válasz
zsolt_64 #10927 üzenetére
Egyiket se fejlesztik rohamtempóba, a Padavan is olyan, hogy ezer éves ac-s router került be nemrégen a támogatottak közé. Na meg ilyen errefelé teljesen ismeretlen orosz és kínai belpiacos vasak. Szerintem a Tomato ax ágából se lesz semmi, el fog halni mielőtt elkészülne. Sajnos ez van...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
zsolt_64 #10927 üzenetére
Csak még annyit a történethez hogy frissítettem tomatot a 2024.4-re és levettem az egyébként értelmét vesztett kisméretű usb meghajtót, és mintha így korrektül működne...
de lehet hogy csak tűnik,,,, vagy mégis ?? mert az általa széles körben használt Total Commander is jól frissíti a hálózati ablakát. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10926 üzenetére
Nos kissé túllőttem a célon, a tomato tartalmazza a wssd2 modult, erről a changelog-ból jöttem rá. le is lehet ellenőrizni hogy fut-e a tool-system commands ba kiadva s a ps parancsot látni hogy fut.
wsdd2 -d -w -i br0 -b sku:RT-AC66U_B1,serial:04d4c4b
sajnos azonban összekötötték a samba indításával, ha az nincs bekapcsolva nem fut.
úgyhogy mivel habár nincs megosztandó usb feldugva a routerre, mégis kénytelen vagyok bekapcsolni a sambát...
Egyébként lassan behal ez a tomato pont az újabb routerek miat... erősen szemezek az általad javasolt ASUS TUF Gaming AX3000 al , most jó áron van... arra meg nincs megbízható tomato[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10924 üzenetére
Üdv !
A routerem még mindig az ac66-b1
A belső hálózatomban már minden egység régen w10, de átállok w11 re és a problémám az hogy a belső hálón a gépek nemigen látják egymást , nem működik a gépek hálózat tallózása , a tomatoban ez csak úgy oldható meg hogy a sambaV1 et bekapcsolod, de valahogy ez sem tökéletes már. Tovább igen elavult és a w10-11 kifejezetten nem ajánlja.
Másik topicban érdeklődve valaki említette a wsdd2 modult ami erre szolgálna, de nem ismerem . Tudsz valamir erről, mert az entware ban van ilyen
[link][ Szerkesztve ]
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #10922 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs.
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
zsolt_64 #10919 üzenetére
Az utóbbi időben kevés időm volt/van, így nem frissítettem ill. teszteltem.
Itthon egy 2023.4-el megyek egy Asus AC68U-n és másik 21 helyszínen pedig szintén 2023.4-el, de Asus N18U-n. ATOMSTABILAK. Pedig, sokféle config variációk vannak: VPN-től kezdve a dupla net elérésig, az USB-s külső disk-től a felcsatolt NAS disk-ekig, a többféle VLAN-tól kezdve a NISZ-es és DJP-s rákötésig, külső (unifi) AP-tól a kamerarendszerig stb.
Szerintem még várj ki egy picit.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #10914 üzenetére
Igaz, el is felejtettem hogy van ez a kakukktojás ami nem is drága de paraméterei alapján mégis jónak tűnik. Kicsit olvasgattam snbfórumon a topikját, hát nem sok minden történt, az elmúlt egy évben. A Tomatoanon biztos nagyon fontos funkció (
), talán látni akarta hogy mennyien használják (és esetleg az alapján eldönteni megéri-e vele dolgozni), csak épp ez így csalóka is mert amíg ilyen nulla FT funkció van az asuswrt-ben addig kb senki se rakja fel, mert minek.
Nekem a sima tuf ax-3000 volt a kedvencekbe alzán egy darabig, aztán egyszer csak "megszűnt" lett meg más helyekről is eltűnt, azt hittem tényleg megszűnt ez a 3000-es vonal. De ezek szerint csak annyi történt hogy jött belőle v2 és most azt lehet kapni mindenhol. -
válasz
SztiviVander #10913 üzenetére
Nem csak csillagászati árú routerekről van szó, itt van példának okáért az ASUS TUF Gaming AX3000 V2, amire elkezdtek Tomato néven [link] [link] kiadni moddolt gyári ASUS fw-t. 4 magos 1.7GHz SoC, 512MB RAM, 256MB flash, 2.5Gbps WAN port, ez kb. tudja a fentebb írt sebességeket. Gyári ASUS Download Master töltött le torrentet 50MB/sec felett, és 40k alatt megáll az ára, jóval olcsóbb, mint anno az RT-AC68U volt.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #10912 üzenetére
Így érthető, nem egyforma a felhasználni szokás. Én már rég letettem erről hogy egy router -megfizethető áron- egy csomó olyat is viszonylag jól tudjon, ami igazából nem egy router dolga. Inkább külön cél eszköz, összességében nem is biztos hogy drágábbra jön ki. A 68u már 6 éve is lassú volt torrentezni, amikor megvettem kipróbáltam, jót nevettem rajta és elkönyveltem "van de minek" marketing fogásnak ezt a funkcióját (is, meg a media, ftp, smb részét is).
-
válasz
SztiviVander #10911 üzenetére
OK, de itt nem is csak a WiFi-ről van szó, hanem mondjuk a mai routerekben ott van a 4 magos 1700MHz-es SoC, és tolják torrenten a 40-50MB/sec-et, meg SMB-n és FTP-n a 80-100MB/sec sebességet. Ehhez képest ha most ragaszkodom a bevált CFW-hez, akkor itt vagyok a két magos 880MHz-es SoC-al, <10MB/sec torrenttel, és <30MB/sec megosztási sebességekkel. Ebben is jó lenne némileg előre lépni, mert lassan tényleg az van, hogy torrenten már semmit sem érnek a kompatibilis routerek. Én is már kizárólag seed-re használom, le már jó ideje nem töltök vele.
[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #10905 üzenetére
Tegnap kijött pedig a javított verzió
Igen, mintha a fejlesztő(k)nek sem lenne AX router(ük), vagy nagyon macerás azokra igazítani a meglévő kódot, vagy nem tudom mi más gátolja még a fejlesztést. De még merlin is elég gátlásos ilyen téren, abból sincs minden AX típusra.
Mióta egy huawei 5G routerről jön a yeti 5g-s net és mivel azon van AX így nyilván kipróbáltam mennyivel lenne jobb az AX szabvány (+ normális jelszintű asus, mert a huawei abban nagyon gatya, fele dBm-et tud mint az asus), hát kb semmivel se jobb sem a LAN sem a net felé a sebesség mint a 866-os AC-vel az asus-on. Oké, nincs is gigabit net kifelé csak olyan 6-700. Illetve még 1-2 éve kipróbáltam egy tp-link ax73-at, de az kritikán aluli volt. Úgyhogy rájöttem szimpla pénzkidobás és felesleges elektronikai hulladék gyártás lenne bármire is váltani az ac68u-ról. Telefonokon (amik jó ideje AX-esek) kifejezetten lényegtelen hogy mennyi az annyi, de amelyik lenovo notimban AX van (és azt wifin is használom) az is tudja az 5-600MBit-et AC-n az meg kb mindenre elég, nem mozgatok én itthon akkora dolgokat aminél számítana, net felé meg nem az én sebességem már jó ideje a korlátozó tényező. Úgyhogy remélem még legalább 6 évet elmegy a 68u tomatoval[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Én 8db R7000-est üzemeltetek, nagy megelégedéssel már több éve.
Ahova nem volt elég az ac wifi, oda vettünk külön AP-t.
De már én is várom hogy legyen új tomato képes router. -
válasz
mobilizmo #10906 üzenetére
Miután megérkezett hozzánk a DIGI, és 1000-es netre váltottam, azóta éreztem, hogy közel a határ az RT-N18U-val, szóval akkor váltottam. Így most Xiaomi Mi-Router 3G van Padavan fw-vel, amivel elégedett is vagyok, de néha jó lenne azért fejleszteni egy kicsit hardverben is, és ha úgy jönne ki, Tomato-ra is visszajönnék szívesen, de nem minden áron. Amikor egy fél éve megláttam a Tomato-ax projectet, elkezdtem bizakodni, de ahogy látom rettentő lassan haladnak. Azon kívül, hogy az ASUS gyári fw kapott egy paradicsom logót, meg egy-két jelentéktelen változtatást, semmi sem történt. Hiába nevezik Tomato-nak, az bizony csak egy moddolt gyári ASUS fw. És sajnos Padavan vonalon is ugyanez van, AX router támogatásnak nyoma sincs, elvétve bekerül egy-egy ezer éves darab, vagy valami kínai belpiacos modell a támogatottak közé, és ennyi. Ha így folytatják ki fognak kopni ezek a firmware-ek, mert a végtelenségig nem lehet húzni ezekkel a vasakkal.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #10905 üzenetére
Nekem még mindig RT-N18U van. Nem is érzem a késztetést a cserére.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
válasz
SztiviVander #10904 üzenetére
Áhh, ahhoz előbb még hozzá való routert kéne venni, de arra csak akkor fog sor kerülni, ha az AX verzió megkapja a Tomato felületet.
-
tjsz
Topikgazda
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10900 üzenetére
Az viszont szomorú hogy az ax-es routerek többségére nem hogy tomato, de merlin se nagyon van...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10900 üzenetére
Háát minden tiszteletem az illetőé, de ellentétes irányba lovagol. Nem kétlem lehet ilyen igény is. Van is nekem 1 at3iont-deluxe [link] alaplapom itt a szekrény tetején , 8 GB Ram van benne, valami régi 80 Gb sata meghajtó is hever a fiókban, de : lenne 1 legrégebbi szabványú wifi, (már ha felismerné) és még kellene 1 switch is a további portokhoz.
Továbbá kérdéses hogy az intel-atom elbírná-e. És akkor még jönnének a linux gondok[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest