Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Volt valami módosítás a gyógyszertárakban most a kori miatt? Reggel elugrottam muternak a vérnyomáscsökkentőjéért és nem adták oda a háziorvos által kinyomtatott receptre, merthogy kell muter Taj kártyája is. Évek óta szedi, néha én megyek el érte és eddig mindig odaadták. Olvastam valami EESZT marhaságról, ehhez lehet köze inkább?
Van a gyógyszerre 50% kedvezmény (1000Ft havonta a teljes ára, meg ne kérdezzétek miért adtak erre neki kedvezményt és sírnak, hogy összeomlik a TB ), lehet a kedvezmény miatt kell és eddig miért nem kellett?
Tudom, hogy off, de gondolom most ti is sokan mentek az öregek gyógyszereit kiváltani úgyhogy akltuális. -
Integrale
veterán
-
parandroid
félisten
válasz brumi1024 #163884 üzenetére
Mini becsapós, mert rövid ugyan, de aránylag széles, és akkora a fordulóköre, mint egy nagyobb kompaktnak. Már ha az F56-ról beszélünk (gen3). A gen2 (R56) is nehezen fordul, de az még kisebb, kezelhetőbb volt. Néha még én is rutinból állnék be valahova, hogy kisautó, befér, ami párhuzamos parkolásnál ok is, de merőlegesnél meg alig bírok kiszállni - főleg, hogy az ajtó is vagy fél autónyi hosszú.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz Integrale #163876 üzenetére
Jajj, ma bementem az irodaba, elottem egy V8 benzin G osztallyal probalt valaki parkolni.
V. keruletben levo irodahaz, szuk melygarazs.
Egy ropke 4-6 percnel nem tartott tovabb, szerintem olyan 12 Y-bol bent is volt.
Az auto egyebkent eleg gyakran all ott, szerintem ott dolgozik.Oszinten, aki a belvarosban dolgozik, es van della egy V8 G-re, az miert nem vesz melle valamit, amivel meg tudja kozeliteni a belvarost, es nem fel minden nap, hogy lezuzza?
Same rules apply!
-
MrSealRD
veterán
Visszatértem egy megerősítésért.
ATE 13.0460-7193.2 fékbetét készlet, tárcsafék [link]
ATE 24.0125-0165.1 féktárcsa [link]Mazda 3 2005 amihez lesz...
Ezek jók lehetnek?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kisza25
félisten
-
nagyúr
-
Integrale
veterán
[link]
Ha terepjaro, ha nem, ha jol all rajta a karc, ha nem. Kicsit rancoltam a homlokom, hogy felallt a sarvedore, lokharitora es az index melle.
Göbi utan nezni Valyit, haat, hogy is mondjam...."Bad reklám is reklám too"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #163873 üzenetére
TC égéstérben volt róla szó, egy meghívott szakértő beszélt róla, sztem volt itt linkelve korábban. A Hondában bejáratós olaj van, a színe is egész más, teljesen átlátszó, olyan mint a földgázból készült olajok.
#nincsbennetarcsi
-
BigBlackDog
veterán
válasz MasterMark #163873 üzenetére
"Aztán ennek az igazságtartalmával kapcsolatban nem tudok biztosat."
Jól rémlik, Hondás topikban (vagy itt, vagy máshol) olvastam valakinek a beszámolájában, aki márkaszervizben szerette volna lecseréltetni néhány ezer kilométer után az olajat. Ennél többet nem tudok. Ezért is írtam a fenti mondatot.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz BigBlackDog #163872 üzenetére
Erre van valami hivatalos dokumentáció, vagy akár csak marketing bármi, vagy csak ilyen urban legend?
Gombinyó: Nem hallottam még ilyet.
Switch Tax
-
BigBlackDog
veterán
válasz MasterMark #163868 üzenetére
Talán Honda esetén hallottam, hogy az első olajtöltet nem általános, hanem kifejezetten a bejáratáshoz van adalékolva. Aztán ennek az igazságtartalmával kapcsolatban nem tudok biztosat. Mondjuk ott a csereintervallum legfeljebb 1 év.
-
Peter.70
addikt
Ugyan nem autós téma, ha nem maradhat QRU töröld légyszíves
[Budapesten a boltokban is kötelező lesz a maszk viselése][ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #163868 üzenetére
Qru már leírta, én is erre gondoltam...
Hogy mi tesz valóban jót a motornak arról meg fogalmam sincs. Annó én is cseréltettem bejáratás után, de, hogy jót tettem-e vele azt passzolom. A lelkem megnyugtatta akkor. -
-
Qru
MODERÁTOR
-
törölt tag
Nem kell már annyit vacakolni velük, mint a Zsigákkal, bár szerintem azokkal se foglalkozhattak sokat, illetve akkoriban nem ment bele olyan gyorsan a Km, mint ma. Az a lényeg nem kell telitalppal gyorsítani meg tiltásnál váltani, se túl alacsony fordulaton erőltetni, se túl magason. Lényegében a hidegen közlekedés szabályai vonatkoznak rá melegen is az első ezres távon. Annyi a plusz, hogy ne legyen túl monoton, szóval ne autópályán kerüljön bele fix fordulaton, hanem város, falvak, kanyargós országút.
Ezres után lehet normálisan használni olykor oda is lehet már pörkölni neki ésszel, első olajcsere előrehozott mindig, általában 5ezernél, miután megvolt az első olajcsere utána lehet nyomni neki reggeltől estig.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Arra bőven elég az Auchan 98-as (az adalék nélküli MOL 100-as) vagy a Lukoil 100-asa.
Régen a Lukoil az Román finomítóból hozzatta a benzint de azóta eladták egy magyar cégnek az itthoni hálózatot. Kérdés váltotak-e beszállítót a MOL-ra vagy maradt a jó kis Román urali nyersanyagból főzött benzin...#nincsbennetarcsi
-
MrSealRD
veterán
Mindenkinek köszönöm a féktárcsa/fékbetét témában a segítséget!
Futok egy kört a boltoknál..aztán lehet lesz még kérdésem.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Nite
őstag
válasz molnarpeter #163851 üzenetére
nem is szamitottam hatalmas kulonbsegekre, csak az elso par 1000km-en a leheto legjobban szeretnem kimelni a motort, bar elvileg ezeket az uj autokat mar nem kell "bejaratni" mint a zsigulit de na...
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
kisza25
félisten
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
nagyúr
válasz kisza25 #163854 üzenetére
Link helyesen.
Kár az újrafényezésért és az átkárpitozásért.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
kisza25
félisten
Hihetetlennek ezek a találatok Mercedes 300sl (60 éves, 1M dodo)
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz MrSealRD #163829 üzenetére
Nekem pont Bosch volt, ami nagyon jol fogott es nem nyikorgott, csak porolt nagyon. Ket nagyobb fekezes utan fekete volt a felni
de zimmermann jo, ar-ertekben is, ha meg fullfull, akkor ate tarcsa es ate ceramic betet. Az audira utobbi kerult, nagyon ritkan, nagyon picit megszolal, de nem az a csikorgos fos. Plusz jol fog es nem porol. -
nagyúr
válasz BigBlackDog #163847 üzenetére
Jaja, olaj az okés, nulla fogyás volt a 6k km alatt, pedig nem egyszer forgott tiltásig és nem egyszer ment 240 felett (Németben). Persze mindig nagyon gondosan melegítve van, olajhő mutató alapján megy csak a cipőzés.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #163847 üzenetére
Túl sok varia nincs, ha a nyomáspróba oké akkor csak a motor eheti.
Tsebacsi: Bubié sem teljesen zárt, mondta is a szerelőm, hogy azért időnként nézzek rá. Meg hogy az olajszintet tankoláskor nézzem. Háát, én hidegen szoktam indulás előtt ránézni...
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz Jorus #163846 üzenetére
Igen, fogyasztják a vizet és az olajat, szerintem felhasználásfüggő és kicsit szerencse is, hogy éppen milyen motort fogsz ki. Nekem is van 1-1 flakon hűtőfolyadék és motorolaj itthon.
BBD: Biztos hogy nem 100%-osan zárt a hűtőkör, a Civic is megette szép lassan a vizet, csak ő 7 év alatt, nem 1-2 év alatt
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Jorus #163846 üzenetére
"...vízfogyás az EcoBoostoknál jellemző"
Mondjuk megértem, hogy csak ennyit mondanak (tudnak?), de azért kíváncsi lennék, hogy hol fogy el az a víz, ha a vízrendszer nyomáspróba alatt rendben van. De talán legalább az olajat nem csipegeti az EcoBoost, ha jól tudom. Semmi sem lehet tökéletes.
-
nagyúr
Most volt időm elgurulni Petrányiékhoz a tágulási tartályban a minimum szint környékén levő hűtővíz miatt. Megnézték, átvizsgálták a tartályt, a vezetékeket, a csatlakozókat, nyomáspróbázták a hűtőrendszert, minden rendben van, rátöltöttek ~1 deci vizet. Aszongyák, hogy ez a 7 hónap és 6k km alatti kicsivel több, mint 1 deci vízfogyás az EcoBoostoknál jellemző. Annyit mondtak még, hogy havonta egyszer nézzek rá, és ha hirtelen fogyni kezd, akkor menjek vissza. Mondjuk szeptemberben úgyis megy éves szervizre. Mivel garis, ezért ingyen volt az átvizsgálás.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Nite
őstag
válasz stickermajom #163841 üzenetére
Fiat Tipo, a masodik kerdesre a valaszt sajnos nem tudom, igazabol a hosszabb tavu tankban valo eltarthatosag, a jobb adalekolas es az E5 miatt szeretnem a premium benzint, nem a teljesitmeny miatt!
Paid my dues!
-
stickermajom
addikt
Kb. Android vs. iOS hitvita. Ha nem diszkont kút, akkor szerintem igazából tök mindegy, rosszat egyikkel sem teszel. Én például általában MOL100-at, vagy Auchan 98-at tankolok, mert ezek relatíve olcsóbbak a többinél.
Gyanúsan a Lukoil is a MOL-tól veszi a 100-ast, csak máshogy adalékolja.Milyen autó? Ismeri egyáltalán a 95 fölötti oktánszámot?
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Mit vegyek ami jó is és nem drága?
Bosch sz.r. Az biztos. Textar és társai szintén... Két elvárásom van. Működjön és ne nyikorogjon meg vonyítson...
Zimmermann tárcsa tuti jó? Fékbetétre tipp?Lánghoz van 40% tesómnak. Ezért gondolkodtunk onnan. Többi helyről is lehetnek csak jóval kisebb kedvezményt tudunk érvényesíteni...
-
MrSealRD
veterán
BREMBO 09.9464.21 féktárcsát akarok venni. Láng 26/db. Unix 27/db. Bárdi 28/db. Zsu 15/db... Cikkszám egyezik. De nem nagyon értem mi adja ezt a különbséget.
Lánghoz mondjuk van kedvezmény. A 2 tárcsa + a fékbetét szett 48-ból megvan...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
a ZS+U alkatrészboltot ismeritek? Megbízható bolt?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Pttypang #163816 üzenetére
Az nagyon jó fogyit. A Jazz-em tud annyit E5-el országúton.
Maga a katlizátor eltávolítás nem befolyásolja a fogyasztást érdemben, fojtást ad a kipufogórendszernek, így teljsítményvesztést okoz de a fogyasztásra igen-igen minimális hatása van csak. Az is csupán olyan mértékben, hogy azonos tempó eléréséhez egy erősebb autóban kevésbé nyomod a gáz (részterhelésen nem eszik többet). Innen jön a chiptuningosok "lódítása", hogy erősebb és kevesebbet eszik az autó. Ez igaz csak a kettőt nem tudja egyszerre... Az EGR és az oxigénszezor(ok), amik befolyásolják inkább.
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Ma voltam tankolni, 620 km utan tankoltam 28,85 liter 100-asat 9806 baratsagos forintert az omv-n, azaz 4.65l/100km a twingo nyammogasa. Nem hiszem, hogy ennel lentebb fogom tornaszni.
Katalizator meglete/hianya milyen iranyban valtoztatja a fogyasztast?
Everybody lies.
-
kisza25
félisten
-
nagyúr
válasz stickermajom #163805 üzenetére
Mellettem legkésőbb az első kanyar után mindenki beköti magát.
-
fant0mi
őstag
válasz Zoli-bácsi #163808 üzenetére
(Egyebkent elsore, es hibapont nelkul.)
Szerenyseg. De nem tomjenezem magam. Ha szeretek valamit magamban, az a szerenyseg.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz stickermajom #163805 üzenetére
Na meg bekötve vs nem bekötve:yt!
A koponya a koponyán is elég gáz,előre, oldalra, hátra, tök nindegy.Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
fant0mi
őstag
válasz Magnum_ #163803 üzenetére
Amikor vizsgaztam B-re, mondta az oktatom, hogy mondjam a vizsgabiztosnak, hogy legyen szives kosse be magat. Nem fogja bekotni, de egy jo pont lesz a szemeben, hogy erre is figyelek, meg hogy nem vagyok beszarva, meg merek szolalni vizsgan. Es akkor meg a sofor felelossege volt.
(De kurvareg volt... Oregszem.) -
Qru
MODERÁTOR
-
fant0mi
őstag
válasz tboy93 #163798 üzenetére
Detto. Volt mar erdekes szituacio, mert gurulni elkezdtem, varva hogy becsatolja magat, addig gazt nem adtam. Aztan csak feszkalodott, kereste a seggenek a poziciot. En ketdoen nezek, hogy nem az ovet kerested? Nem, csak elhelyezkedett. Index, lehuzodtam. Mondom erre a 20 masodpercre kar volt igy nekikeszulni, mert vagy becsatolod magad, vagy kiszallsz. Volt szem kerekedes, meg ment utana a nyekerges, hogy az o dolga, meg milyen kenyelmetlen. Mondom szerintem a tolokocsi kenyelmetlenebb. Becsatolta magat vegul, tobbszor elo sem jott a tema, mert tudta a dolgat. :)
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz tboy93 #163800 üzenetére
2007 ota nem, akkor modosult a kresz erre vonatkozoan, azaz mar az utas felelossege. Ettol fuggetlenul en sem engedem.
...továbbá olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
kisza25
félisten
válasz rbalint88 #163799 üzenetére
Nekem a sógornőm az egyik ilyen agyas, pedig már megtört, vagy 10 autót, csak mindegyiket csak picit
Amúgy 1 volt amikor szerintem kirepültem volna, meg pörögtünk, repültünk, meg kiflibe hajlott.
De volt már pár vészfékezés, amikor öv nélkül lett volna gond[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest