Hirdetés
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
A PS2 belsejében rendszeresen találkozok kőkeményre öregedett hővezető szilikon tömbökkel (vastagabb darabokkal).
Ti ezeket hogyan szeditek le a chip-ekről? Van hogy lejön simán, de legutóbb teljesen hozzá volt nőve...
Hajszárítóval megmelegítettem őket, de csak darabokban, nagy erőfeszítések árán jöttek le, az utolsó réteget meg IPA-val sikerült leoldanom.
Ilyen hővezető szilikon lapokat, ki milyet használ?
Találtam 5mm vastagot is. -
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
#9352 nézem!
#9342 A legutóbbi hivatalos OPL beta-t ma megnéztem, megfelelő beállítás mellett látja a belső exFAT HDD-t, de...
Az utolsóként kiadott NathanNeurotic féle unofficial OPL ezeket (is) tudja:
Fájl törlése
Fájl átnevezése
Neutrino Launcher támogatása
Kedvencek
jelenleg nekem az utóbbi kezesebbnek tűnik.
Ha a fentieket is átvenné az official OPL, boldog lennék.
A grimdoomer féle fork nálam amiatt kiesett, hogy inaktív benne a játékok beállításainak testreszabása.
Az meg egy programozói káosz, hogy a sokféle OPL ugyanabba a könyvárba, ráadásul fixen az mc0:/OPL/ alá pakolja saját konfigurációs fájljait.
Én ezt simán átpakolnám más, egyedi könyvtár alá
Az FMCB kártyát a mc1: -ből használom, így az mc0:-ba helyezett memóriakártyát simán babrálhatja/kezelheti bármi (igaz, a fentiek alapján az OPL config az oda megy)
-
Oldman2
nagyúr
-
vargalex
félisten
válasz
Oldman2 #9349 üzenetére
Elvileg akkor GH-013, vagy GH-015-ös alaplapod van. A venti tápcsatlakozója mindkettőnél ugyan ott van igazából (pirossal bekarikáztam, remélem nem tévedek, hogy az):
Közelebbről megnézve, ez a két forrpont jó lesz neked:
Vagy a teljes hozzájuk tartozó felületről óvatosan lekaparva a lakkréteget, azokat használhatod és akkor csak egy picit jobbra el kell tolnod a csatlakozót (persze akkor nincs hova rögzítened azt (bár, ha a rögzítési pontok is leszakadtak, akkor mindegy).Szerk.: Ez egy jobb minőségű kép az alaplapról, csak kissé oldalnézetes.
-
-
Oldman2
nagyúr
Egy 30004R gép takarítása közben (ne kérdezzétek hogyan) sikerült "letörnöm" a ventilátor csatlakozójának alaplap felöli végét.
Hová kellene/lehetne bekötni a jelenleg álló ventit az alaplapon? Az eddigi helyre esélytelen.
A gép működik így is, de a hűtőborda kézzel érintve néha elég meleg...
-
Oldman2
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
Oldman2 #9340 üzenetére
Nem ez a problémád? Én az enyémet még nem raktam össze, nem tudom leellőrizni.
mod: vagy próbáld először ezzel, ez gyorsabb. Ha ezzel se megy, akkor a sektor méreted nem jó.
-
Oldman2
nagyúr
Ha mondasz egy konkrét linket, ami tényleg látja, akkor élesben kipróbálom.
A legutóbbi, "latest" beta nem látja.
https://github.com/ps2homebrew/Open-PS2-Loader/releases/tag/latestTudomásom szerint ez a "hivatalos".
-
Oldman2
nagyúr
Bakker én meg most "jöttem" rá (aprócska külső segítséggel), hogy eddig miért nem indultak el a Pendrive-ra kitett PS1 VCD-k...
-
válasz
Oldman2 #9336 üzenetére
exfatet csak usb-n és mx4sio-n tud kezelni, sajnos. emiatt én egyelőre maradok mx4sion, csak drága az SD ill. a 256GB nem elég a polcon levő játékaim backupjának sem
hátmég pár extrának.........
---
sikerült beszerezni az nfsu1-et, pofonként ért, hogy ebben nincs szélesvásznu támogatás (a folytatásban már igen!) és a kép a lapostévén totál el van felfelé csuszva... van állítási lehetőség, de maxra lefelé mozgatva is "fent van". a frémráta és a láthatóság pokol
szerintem ebből easy végigjátszás lesz.......... (mocsok a játék, a forgalom autói MINDIG eléd kerülnek és telibe kapod őket
az első 10-nél még elhiszed, hogy pech, de a 20. körül ????)
ami pozitiv, hogy mindkét nfsu kezeli a logitech kormányom, van so-so ffb is, egész oké így (az első fizikája/irányítása kimondottan korrekt! a folytatás már egyszerüsitettebb)
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Oldman2 #9329 üzenetére
Reggel nekiálltam, kiszedtem, ezt követően működik normálisan a gép.
Kérdések:
Létezik olyan (w)Launcher, amivel egy exFAT belső HDD-t lehet kezelni?Fura, hogy a teljesen friss OPL nem látja a belső exFAT HDD-t, egy régebbi meg látja.
A PS2BBL-t használja valaki? Ha igen, lenne pár kérdésem hozzá... -
Vladi
nagyúr
válasz
Oldman2 #9327 üzenetére
Amennyi keveset tudok az ilyen chipek működéséről, hogy kap egy feszt, meg ráültetik az adatsávokra, amikor a gép olvasná a dvd-n a megfelelő szektort akkor kicseréli az adatokat. Tehát elvileg csak egy csip rákötve pár lábra. Elvileg kiszeded és kész. Egyébként meg a 3000-esekből van annyi, mint égen a csillag, ha tönkremegy, hát tönkremegy. Elteszed alkatrésznek.
-
Oldman2
nagyúr
A fiamnak van Fat-je, csak én vagyok aki "adminolja", ő meg aki nyomja a játékokat.
Kiműtés téma: az nem lehet (ettől tartok), hogy a Chip beépítésekor kiemelésre vagy éppen beültetésre kerültek olyan alkatrészek, amik a Chip kiműtése után helytelen működést okoznak?Nem találok sehol semmi infót erről a MOD-ról, ahol látnám részleteiben anno mit kellett elkövetni, hogy beépüljön.
"Gány munka": látnád élőben... -
Vladi
nagyúr
válasz
Oldman2 #9324 üzenetére
Ez a régi jó csipeléses módszer. Még a softmod előtti időkből. A vicc az, hogy nemrég lett csak szoftmod ps1-re.
Mindegy. Igen, kiműtheted, sőt talán azzal jársz jól. A ps alaplap felől forrasszd ki egyesével. Viszont ellenőrizned kell majd az eredeti alkatrészek állapotát és forrasztásának minőségét. sőt a helyedben az összes csip forrasztását ellenőrizném.
Egyébként szoftmod hdd mod és mehet a játék. Nem kell cd. De neked van már fated, nem?
-
Oldman2
nagyúr
Bekerült a háztartásba egy újabb Retro gyermek, egy 30004-es PS2 Fat személyében, aki elég érdekesen viselkedett, így a gyanúm az volt, hogy odabent valami csúnya dolog várható.
Ma szétszedtem, egy Xilinx XC95144XL Chip-et tartalmazó plusz kártya csücsült benne.Mivel jelen állapotában a gép gyakorlatilag használhatatlan (a CD/DVD olvasó rossz benne), felmerült az ötlet kis fejemben, hogy "kiműtöm" a Xilinx-et.
Jó ötlet ez vagy, a műtét nem olyan egyszerű, hogy kiforrasztom a vezetékeket és kész is? -
Archttila
veterán
Esetleg ha valakinek lenne elado teljesen mókolás, forrasztás, chippelés, és moddolás mentes 50004-es alaplapja értelmes áron, az legyen kedves és dobjon már rám egy privátot!
-
Vladi
nagyúr
Nekem meg meggyütt a blueretro. csak modnom.
-
Archttila
veterán
Szerintetek ez az utángyártott bontatlan PS2 kontroller megér 8000 forintot? [link] van vele tapasztalat?
-
Money94
csendes tag
Végre megvan a összes megjelent crash ps1-re
-
válasz
Oldman2 #9310 üzenetére
ahogy taki írta: az rgb/komponens átállítás nem hat a kompozitra, azon mindig van kép
de kompozitot ép ésszel nem használunk, annyira ótvar !!!!!#9308 Vladi de egyébként a dualshock3-ad rá volt pároztatva a BT vevődre? (pécén!)
mert a DS3 agyában eltárolódik a vevő MAC-je és CSAK AHOZ kapcsolódik.... azt a MAC-et viszont pécén tudod "beleprogramozni" a ds3-ba.a DS4 már tudod keresni vevőt és párosodni azzal, amit talál!
(bár nemtom h OPL tudja-e programozni a DS3 agyában a vevője mac-jét)#9309 Kalacskepu nekem van, de mivel "mindenféléhez" használható a blueretro (adapterekkel), így macerás átállítani sokszor ps2-re......
(már nem emlékszem milyen FW van benne, de az auto beállítással nekem nem ment)
-
Oldman2
nagyúr
Stupidnak tűnő kérdés:
Adott egy PS2, amihez van component és composit kábel is.Ha a készüléken a kimenet át van állítva Component Video Out (Y Cb/Pb Cr/Pr)-re és a composit kábelt dugjuk rá, akkor lesz-e kép a TV-n?
Kipróbálni már nem tudom, a készülék útban van az új tulajdonos felé... -
Amúgy rendes USB-s dongle helyett miért nem vesztek egy Blueretro-t ?
Alin már 3k-ért lehet kapni (igaz, csak új tagoknak, mert amúgy 6k), teljesen open-source a cucc és azt állítasz át amit akarsz (játékonkénti profilt is lehet kreálni), plusz még PS5 / Series kontrollerekkel is működik. Na és persze OPL-en kívül is működik mindenhol. Ennél jobb vétel szerintem nem igen van.
De ha szerettek mókolni, lehet csinálni sajátot is, ha van egy rossz kontrollere az embernek akkor összesen csak egy ESP32 modulra kell költeni (vagy max még nyomtattat az ember hozzá egy házat, de ez sem egy drága dolog), és már kész is.
-
Vladi
nagyúr
Na komáim! Mondom mi van!
ps3 kontrollert tesztelgettem, már el is spoilerezem: megy faszán.
Na nem ennyire átütő a siker. egyelőre csak usb kábelen sikerült összekapcsolni. De midnenféle input lag nélkül játszottam kim possible játékot.
részletesen:
2 féle ps3 kontrollerem van itthon. Annak ellenére, hogy mindre az van írva, hogy sony meg, hogy dualsock. az újabbak már nem sony gyártmányak. A régiek igen. Az újabbak valami kínai utángyártottak, azokat se pc-re se ps2-re nem tudtam szinkronizálni, se usb-n, se bt-n.A régi jó kontrollert se tudtam bt-n szinkronizálni. ilyen vevőm van,. Bár azt írja a program, hogy kompatibilis és kap mac címet is, mégse szinkronizál. szerintem nem kompatibilis. a táblázatban amúgy is usb400-at írtak.
Vezetékes usb-n viszont sikerült. Annyi van, hogy a ps2 kontrollerrel el kell indítani az opl-t, utána már látja a gép is meg a játék is. Viszont a vezetékes kontrollert le kell húzni a gépről, mert összeakad! ha egyik 1-s másik 2-esre van állítva, akkor is.
-
Vladi
nagyúr
Van itthon egy, azzal ki tudom róbálni, csak nem máma.
Attól függ, mi számít olcsónak.
link. ez egy kompatibilis lista. tplink ub400 -am van itthon.
#9303 Oldman2
opl kicsit olyan, mint egy csomag. Az egész fmcb meg olyan mint egy linux disztró. Jó pár homebrew cuccot belegyűrtek. Van benne egy olyan modul, hogy pademu. Ez emulálja szoftveresen a ps3 és ps4 kontrollereket. Egyébként egy ilyen driver valójában nem nagy, linuxos körökben pár száz kbyte.
-
Vladi
nagyúr
Nemár, hogy az opl tud usb bt emulációt és akkor simán használom a ps3/4 kontrollert!
Ééés ezt eddig elhallgattátok előlem! Galádok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
- Kis híján hajlítható telefon lett a Find X8 Ultrából
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- MSI Claw Játékkonzol + Tok! Intel Core Ultra 7 155H / 1TB SSD / 16 GB! BeszámítOK
- ELADÓ nintendo switch OLED konzolok és kiegészítők
- PlayStation 5 Slim Digital Edition
- Nintendo Switch OLED játékkonzol White
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest