Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
Hú, ez TÉNYLEG szarrámoddolt, nem túlzó a jelző
Blueretro nagyon hasznos, mert bár kicsit diy cucc, de át lehet konfigolni az irányítást vele.... amit pl nekem is kellett volna most tennem, de lusta voltam + mégiscsak a kábeles DS2 az autentik (neeem, simán csak lusta voltam, IGEN!)
Quantum of solace is végigment.... a játék tök jó lenne, de a ps2-n kínált irányítások mindegyike teljes agyhalál annak, aki mai kiosztásokhoz szokott. És a wolfensteinel ellentétben NEM szabdható jól saját ízlésre... a szar irányítás mellé jön, hogy a játék nem enged jól célozni, hiába "nézel bele ironsight"-ba, akkor sem lesz elég kicsit a célkereszt és óriási a fegyverek szórása. Rossz érzés volt játszani, frusztrált, hogy 2 méterről mp5-el, ironsightból SEM találom el az ellenfelet, aki aztán fél mp-el később fedezékbe "teleportál" (teljesen komikusan hirtelen változtatnak helyet az ellenfelek).
Könnyebb nehézségi fokozat lehet segített volna, nem tudom... mindenesetre nem tudom jó szívvel ajánlani senkinek.Majd még végigtoltam a Cold Winter-t is, na ez viszont kiváló cucc! Perfekt a célzás, egész jóra konfigolható az irányítás, mai játékokat megszégyenítően hibátlan benne "lőni": érzed, ahogy a golyó ereje meglöki az áldozatot, ahogy becsapódik, ahogy "kioltja" az életét, ahogy rongybabaként összezuhan. A renderware engine a ps2-ből nagyon jó látványvilágot présel ki, bár ennek sokszor a borzalmas frameráta az ára.... imádtam, nagyon ajánlom egy próbára minden fps kedvelőnek, abszolut "kincs".
---
#9041 Vadernagyúr
szerintem egy ps1 15-25 ezret is megérhet tényleg szép és jó állapotban, a ps2 talán inkább az előbbit éri. de óriási a szórás a piacon, nincs ezeknek fix ára...[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9042 üzenetére
az alapján amit írsz és idézel, maga a PS1 léte a probléma forrása
ha csak ps2-d van és a ps1 játékokat is csak arról játszod, nincs baj......de nem is értem: RT5X-en nem egy gombnyomás, hogy perfektre igazítsa az aktuális képet? vagy nem működik perfekten és kötelező profilozni? (most a subpixel-helyes 100/100as beállítás iránti elkötelezettségtől tekintsünk el, ahogy nyilván kellhet)
#9043 STC Speed
a tévéd komponens bemenete 480i jelforrással (ps2 általános képe) feltehetően nem ad túl jó képet, nem lesz jó a képméret sem talán és persze késik is majd a deinterlacing miatt.az olcsó hdmi átalakítók kb a tévéd komponensét tudják (vagy jobbat vagy rosszabbat, attól függ, milyet fogsz ki és milyen a tévéd saját belső "átalakítója")
drágább scalerek, mint a retrotinkek, ossc-k, de még a moddolt gbs is SOKKAL jobb képet ad a "mezei" átalakitoknál, vagy a tévék sajátjától.
#9053 P41N
a kínai ipar 528 félét gyártott ebből, szal biztos van mindenféle szerencséd volt!nekem "külső" komponens2hdmi és scart2hdmi van (meg ossc), azokhoz persze h kell betáp, horror a sok táp és kábeldzsungel (van ugye hdmi switch és splitter is a képben, de azok PONT mennek legalább betáp nélkül)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Végre sikerült szereznem egy jó állapotú NFS részt PS1-re.
-
-
Na igen önmagában NFS játékot PS1-re vagy nem is lehet kapni,vagy irgalmatlanul sok pénzért.
Néhány éve meg volt a 3.rész PS1-re de csak lemez volt meg elég karcos is volt,na ilyen állapotában értéktelen,így már láttam párat 1-2 ezerért. ( de így én nem tartok rá igényt )
-
magmakocka
aktív tag
Leginkább azért, mert a PS2 minden modellje legalább részleges vagy teljes emulációt használ, amiben vannak hibák, különösen a sprite alapú elemeknél (sprite transparencies).
Jó példa erre a CTR játék esetében a boost füstje és a meteor a Final Fantasy 7-ben.
Ha 100/100-st szeretnél, akkor profilt használsz. De amúgy alap beállításokon jó. RetroTink 4k modell esetében ez meg automatikusan működik.
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
magmakocka
aktív tag
válasz magmakocka #9062 üzenetére
De itt van példa rá:
Ez itt a PS2: Ez pedig a PS1:Itt megint egy PS2:
Itt pedig egy PS1:
Szerintem a két példa magáért beszél. Figyeld meg, hogy a PS2-es verzióban fekete nyom van a kard mögött. Ez a pontatlan transzparencia megjelenítés látható a PS2-s képeken. Az első képen a hiba, sokkal jobban látszódik. De például olyan játékon belül is nagyon észrevehető, ahol vannak orrvillanások és a vércseppek.- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9062 üzenetére
de azon hibákhoz a wikipediat kell nézegetned, való-életben hány ilyen bebuggoló játékod van? én egész kereken 0db hibát fedeztem fel ps2-ps3-on.... (de tudom h elvben minden modell inkompatibilis 1-2 játékkal és pl xbox360-on PONT spritehibás a marvel vs campcom 2 xbox, amit pont azért nem ps-re vettem, merthogy az x-es kompatibilis 360al.... hátööö, kvázi nem )
te akkor a ctr boostfüst és meteorhiba miatt tartod a ps1-et? (szépek a screenshotok, s bár nekem egy bekarikázás elkelt volna, mert így se nagyon látom a bajt (túlzok!), de nyilván játék közben, félmásodpercekre felvillanva sokkal inkább észrevehető és zavaró lehet (nem!))
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
Az alábbi indokok miatt tartok magamnál PS1-t:
* Nincsen emuláció (fent említett hiba is ide tartozik)
* Kinézete, nosztalgia miatt
* mStation majd megjelenik hozzá, aminek segítségével bármilyen PS1-n tudunk futtatni játékokat microsd kártya segítségével. Anélkül, hogy meg kellene bontani a konzolt. Nem fog kelleni xStation ami amúgy is limitált konzolokon tud csak működni...Amúgy a PS2toHDMI segítségével nem fogsz tudni 240p-s játékokat, az-az szinte a legtöbb PS1-s és a PS2 early játékokat mind bukod. Ehhez viszont egy értelmes felskálázóra lesz szükség, kivéve ha van olyan TV-d, amibe mehet SCART (PS1), Component (PS2) vagy Composite (PS1-PS2)
De őszintén nekem nyolc, ki min játszik. Ennyi erővel minek PS1 és PS2? Építs egy bivaly erős gépet, emuláld a PS1 és PS2-s játékokat 4k-ban és kész.
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
senior tag
válasz magmakocka #9063 üzenetére
Nem tudom nekem ezekből a képekből egyből a Digital Foundry jutott az eszembe. Szerintem az ilyen "problémával" a nagyon elszántak foglalkoznak, ami valljuk be szerintem egy elég kis réteg. Azt mondjuk oda írhattad volna hogy FAT vagy Slim PS2 mivel az sem mindegy (FAT-en ténylégesen van PS1-es hardver, Slim-en meg csak részben). Én pl együtt tudnék ezekkel élni, mivel soha nem játszottam velük az eredeti hardveren.
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9065 üzenetére
pont erről ment a dilemmázás, hogy ps1 minek (ps2 kell, hiszen az játsza le a ps1 és ps2-t, az nem volt kérdés... a pécés emulácio totál más dimenzio, mint amikor beteszed a lemezt a ps2-be 1:1 ahogy a ps1-be is betennéd és játszol...)
és teljesen okésak az érveid, én csak az elsővel kötekedtem, mert szerintem rohadt jó az "emuláció" a gyakorlatban, még ha közismerten nem is 100 százalékos de mi száz százalékos? az mStation talán az lesz?
nekem nem kell ps2tohdmi, nekem ossc van, itt másnak merült fel a kérdés....
az én bajom a borzalom lemezolvasó a ps1 fatekben pontosabban, hogy nincs rá valódi javítás, a kínai lézerrel éppcsak megtoldod az élettartamot... (saturn ugyanez, de persze mára a ps2-k - pláne a rosszul chipeltek - is hullanak, ill nekem bizonyos játékokkal a ps3 superslimem is bajos...)
---
vettem egy NegCon -t
most, hogy hogy néz ki, hagyjuk is... a pár hét együttjátszás alatt nekem lassan már elkezdett tetszeniPiros gombok és a váll-gombok analógok (fék-ház szokott lenni játékokban), a gamepad két oldalát el-csavargatva megy a "kormányzás - ez a csavargatás pedig meglepően kézreáll! Külön kiemelném az NFS1-et, de méginkább a NFS Porsche-t, ill a psygnosis F1-ét - hihetetlen mekkora ugrás a dpad után!
A játék kompatibilitás elég frankó: [link]
Ps1 nem támogatott kormányokat, ami kormány létezik, az legtöbbször a NegCon -t emulálja, jobban-rosszabbul. Modernebb kormányok pedig a dualshock gombáit, ezek viszont sok régebbi, csak dpadet támogató ps1 játékkal NEM is működnek.Sok játékban amugy a x/o/négyzet/háromszög stb képernyős gomb-jelölések is átváltanak ezekre a kék-piros gombokra, na az nagyon kényelmes. De ahol ez nincs, az sem óriási gond pár nap után már.
Egy másik adag játékban ellenben már a start gomb se megy, mintha be se lenne dugva semmi a konzolba. Fenti listára küldtem be párat, de még nem irt vissza a karbantartója, ill nem is frissítette
PS2 alatt is volt pár játék, ami támogatta, de ott a Logitech kormánytámogatás sokkal inkább már elterjedt, minden másra pedig nem rossz a két dualshock gomba se.
-
arty
veterán
Ennek is és a DF-nek is van persze létjogosultsága, s ha egyszer láttad a graf bugot, utána mindig látod (és esetleg zavar is). Mondjuk mára a 4k mellett a DF is kénytelen 2-300%-ra belenagyitani a képbe, kanapétávról (és öregedő szemekkel) itthon számomra minden "szebb"
(pláne egy ps1-2 cím végigjátszása után mennyire kéne h érdekeljen a 10x nagyobb felbontásu mai játék esetleges képhibája? szal minden relativ....)
-
magmakocka
aktív tag
Amúgy itt szerintem félre értettél és nem olvastad el azt, amit kiemeltem az RT5k fórumról. A probléma maga a felskálázón kívűlre esik. És a PS1-nek ehhez a problémához semmi köze, a PS2 tesz rá, egy jó nagy lapáttal.
Szóval mi is a probléma?
The PlayStation 2's "240p" resolutions require different numbers than the PlayStation 1, due to the different clock speed. We advise users with both a PlayStation 1 and 2 to play PS1 games on a PS1, to keep the needed Profiles to a minimum.
A probléma az, hogy PS2-n teljesen más clock speed alatt megy a PS1-s játék, ami a játék eredeti felbontásához képest, valamivel több/kisebb (de általánosságban több) lesz a felbontásod. Tehát nem az eredeti. Komolyabb eszközökkel ez javítható. Egy 320x240 felbontás PS1-en különbözik PS2-n lévő 320x240-s felbontásétól, ahogy a Genesis konzolon is mást fogsz kapni erre a felbontásra.
P41N: Minden PS2-s modell érintett. A Slim modell-k esetében pedig ez még ennél is rosszabb. Amit a képen látsz, azt egy FAT modell eredményezi.
arty: Az mStation az a CD drive-t fogja emulálni. A többi meg már natív lesz! Teljesen hasonló elven fog működni, mint az xStation, csak cserébe nem kell szétszedni és forrasztani a konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz magmakocka #9069 üzenetére
Itt lehet nem fogalmaztam túl jól:
Egy 320x240 felbontás PS1-en különbözik PS2-n lévő 320x240-s felbontásétól, ahogy a Genesis konzolon is mást fogsz kapni erre a felbontásra.
Itt arra gondolok, hogy egy PS1-s játék natív felbontását csak PS1-n fogod kapni. PS2-n már nem natív felbontásról beszélünk, hiszen a clock speed miatt, különböző phase-ket fogunk kapni. A PS2-n lévő PS1 játék esetében a PS2 olyan felbontást alkalmaz, mint amit egy PS2-s játéknál alkalmazna.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
Hogy teljes legyen:
A korai PS2 konzolokban található PS1 chip a PS1 MIPS CPU-ja, amely egyben a PS2 I/O vezérlője is. Ez önmagában nincs hatással a jelenlegi problémára, amit fentebb vázoltam.
A PS1 GPU mindig szoftveresen van emulálva, függetlenül attól, hogy melyik PS2 modellről van szó, és ez felelős a transzparenciák rendereléséért is. Ez az, ami minden modellben problémás.
Ezután a PS2 DAC-jába kerül, ami analóg jelet hoz létre a TV számára, és a képet más eltolással (fázissal) adja ki, mint amit a PS1 DAC-ja használna. Erre utal a wiki leírás is.
Ezért, amikor beállítod az RT5X-et PS1 visszamenőleges kompatibilitásra a PS2-n, az optimális mintavételezést a PS2 működéséhez kell igazítani, nem pedig a PS1-hez.
Az optimális mintavételi arány különbsége azt is jelenti, hogy ha generikus mintavételezést használsz vagy CRT-n játszol, akkor a PS1 játékok bármilyen felbontásban nagyon-nagyon enyhén, lényegében észrevehetetlenül keskenyebbnek tűnnek PS2-n, mint a PS1-n
[ Szerkesztve ]
-
-
STC Speed
őstag
PS2 loaderben, van ajánlott beállítás, hogy minnél nagyobb felbontásban fussanak a játékok? csak az OSD-t tudtam 1080i-re tenni, de a játékok nem abban futnak.
Sok játéknál nincs kihasználva a TV képernyője, vagy kicsit el is van csúszva, van erre megoldás? -
taki01
őstag
válasz STC Speed #9074 üzenetére
Lehet force-lni 1080i-ra GSM-nél OPL-ben. De van rá külön app is.
Ha lemezes játékot szeretnél:
https://www.psx-place.com/resources/graphics-synthesizer-mode-selector-gsm.678/Nem minden játék támogatja, de lehet olyan is, hogy elindult és emiatt BUG-s lett a játék, vagy laggolt és egyéb hibák lehetnek a futás során. Valahol a neten van egy list, ahol össze van szedve mely játékok támogatják.
Ez natívan fut 1080i-ben PS2-n:
https://www.youtube.com/watch?v=6rLTaQ7cwD4
1080i-ben se tölti ki a teljes képernyőt a játék, a videóban látható játék azért néz ki majd nem teljesnek, mert OBS-ben széthúztam, hogy kitöltse a teljes vásznat.[ Szerkesztve ]
-
szöggi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy bontatlan fat PS2-t. A PS1 és audio CD-ket beolvassa, a DVD-ket nem. Valahogy helyre lehet hozni az olvasófejet? Vagy inkább cserélni kellene? -
Guitar14
senior tag
Elsőre egy alkoholos, fűltisztítós pucolást javaslok, (egyik felét enyhén alkoholosan kicsit óvatosan körbe 2-3x a fejen majd utána a másik száraz felével ugyanezt)
Ha nem megy akkor állítani kell a DVD potin (ellenállás).
Neten keress utána melyiket kell merre és hány ohm-ot szabad. Mindenképpen mérj előtte ellenállást, ne szabad kézzel állíts mert tönkre vághatod.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Czeky
Arcképgyáros
Rokontól kaptam egy elég ramaty állapotú, de működőképes 79003-as PS2 Slim konzolt. Tökéletes darab lesz Ultra Slim PS2-t csinálni belőle.
So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse.
-
Jó estét.
Ugye jól tudom hogy FMCB kártyával nem lehet PS1 játékokat emulálni? -
_Balee_
aktív tag
[ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
JonssoN
csendes tag
válasz perge666 #9082 üzenetére
Jó reggelt!
FMBC-vel valóban nem, mert az csak egy exploit . POPStarter-el lehet futtatni (pen, hdd, hálózat). A nagyobb címek mennek vele, de sok játék nem indul el vagy hibásan fut. 2019-óta nem volt fejlesztve. Van egy fickó aki gyárt az emulátorhoz fixeket. Egy próbát megér.
Meg van egy újfajta is, DKWDRV a neve, de az nagyon gyerekcipő még.[ Szerkesztve ]
-
válasz JonssoN #9084 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Kár hogy ennyire bonyolúlt a dolog.Felszámolás alatt vannak a játékaim,egyszerű,gyors megoldást keresnék a hiánypótlásra.
PS2 játékokat még meg is oldom,a PS1 a bonyolultabb. ( bár kérdés hogy kell e egyáltalán,mostanába csak a polcon figyelgettem őket )Gépeket hagyok meg,van chipelt PS1-PS2 gépem is,de nem szeretnék lemezekkel bajolni tovább.
Agyalok egy Anbernic RG556 beszerzésén is,de ez csak a végső megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
JonssoN
csendes tag
válasz perge666 #9085 üzenetére
Hasonló próblémám volt nekem is, aztán '23 Január 1-én másnaposan kipróbáltam a Duckstation ps1 emut. Azóta ps1-et csak azon játszom. Tudom-tudom nem eredeti hardver stb, de egyszerűen annyival kényelmesebb meg jobb. Minden mást ps2-3-4, wii + gc viszont csak eredeti hardveren játszom. Egy próbát szerintem érdemes azzal is tenni, mert olyan f@szán van megírva, hogy egy kenyérpirítón is elfut.
-
Adam0717
csendes tag
Sokan nem tudják, de a látható lézer alatt van még egy lézer, a KHS-400C fejeken ehhez hozzá is tudsz férni, ha van egy kis kézügyességed. A fekete lézer borítást (melyen a Sony felirat van) pattintsd le, alatta látni fogsz egy kis csillagfejű csavart. Ha azt kiveszed, le tudod húzni a felső lézert (általában ragasztóval is rögzítve van, de ez puha, és nem fog akadályozni a leszedésben), eközben nagyon vigyázz, hogy a 4 hajszál vékony drótocskát nehogy eldeformáld, vagy elszakítsd.
A felső lézerfejet félre tudod rakni (mivel egy picike szalagkábel még tartja), amíg a nagy lézert ugyanígy, mint említették, fülpiszkálóval szépen meg tudod tisztítani. A potméterhez nem nyúlnék, kivéve ha van precíz multimétered, nekem az általában soha nem segített, és sokkal összetettebb dolog ez a lézer, minthogy több áramot adj neki, és abban reménykedj hogy ez majd hosszú időre megoldja a problémádat. Viszont mindkét lézer pucolása nálam - nagyon kevés kivétellel - mindig bevált.
Nem egyszerű művelet, ha remegős kezeid vannak, egyáltalán nem ajánlom, de alapvetően megoldható, és Youtube-on is meg tudod nézni részletesebben, mire gondolok.My in-use PlayStation® consoles (40 in total): PlayStation® SCPH-1002: FreePSXBoot | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD, SCPH-75004 Silver: Matrix Infinity FW 1.93 | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®Portable PSP-1004: CFW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest