Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
concret_hp #88396 üzenetére
Semmit
-
concret_hp
addikt
ha blokkolok egy szamot, akkor mit ir ki neki ha sms-t probal kuldeni? semmit / visszajon valami sikertelen kuldes uzenet?
-
BlacKSouL
addikt
Ja, látom itt is van pörgés
-
BlacKSouL
addikt
Olyan apróságokkal van problémám, amit nem tudok kitől kérdezni, itt meg sok okos van.
Mi okozhatja azt, hogy egy heti programozható digitális konnektoros időzítő funkciót vált 'magától'. Ugye 3 direkt kapcsolási módja van, Off, Auto, On. Ezek oda vissza előző állapotból kapcsolhatók a nyomógombbal, vagyis Off-ból Auto módra téve addig marad kikapcsolva, míg az első On időbeállítás nem jön, onnantól automatikusan program szerint kapcsolgat. On-ból Auto meg addig bekapcsolva, míg nem jön az első Off időpont, onnantól automata. Az Off és On állásban kézi folyamatos ki vagy be kapcsolt állapot van.
Namost 100% határozottan meggyőződve Auto állásban hagyva, 3 nap után ránéztem és Off állásban volt, ami a kézi állandó kikapcsolt állapot. Ha senki nem fért hozzá, akkor létezik valami olyan behatás, villamos hálózati 'kapcsolójel', vagy tüske, ami ezt digitálisan át tudná kapcsolni? Az időzítő akksis, tehát áramszünet se lehet, legalábbis pár perces nem okozhatna ilyet.
Tudom, nem teljesen megbízhatók ezek, de azért mindenesetre furcsa.A másik: 70mai A500SProPlus menetrögzítő kamera tápkábele gyenge. Bár elméletileg bírnia kéne, de az egyik kocsiban az egyik gyári kábellel tökéletes hátsó kamerával is, a másikban a másik gyári kábellel nem. Állandóan kikapcsolgat, először csak ha a hátsó kamera is rá van dugva, később már magában is. Kipróbáltam egy idegen telefon töltőkábellel, azzal tökéletes, de mivel a gyári kábelei 90 fokosak, és a hátsó kamera tápkábel csatlakozója is a fő tápkábel csatlakozója fölé hajlik, idegen egyenes kábel mellé nem tudom a hátsóét bedugni.
A kereskedésben eredetileg kétféle kábelt lehetett rendelni, az egyik 1,5A-es, kisebb kamerákhoz, a másik 2,4 A-es az erősebbekhez. Utóbbit viszont már nem lehet kapni. Ráadásul az új modellek mind USB-C-vel jönnek, az enyém még microUSB. De a hátsóé változatlan.
Az egyik megoldás, hogy csak az elsőt használom idegen kábellel, de akkor a hátsó fölösleges, ráadásul, jó lenne ha hátra is lenne. A másik, hogy valami bizonytalan Aliexpresses helyről berendelek ilyen ehhez valónak mondott, de valójában kitudjamilyen kábelt, ami aztán vagy bírja a 2,4A-t, vagy az sem, vagy elfér alatta a hátsó csatlakozója vagy nem. Van harmadik vagy ezeknél jobb? -
-
-
Kérek szépen ötleteket. Csap falban. nincs semmilyen vezeték falon kívül. A vízben minikrákágyilok úszkálnak. Milyen szűrőt lehet venni ami csapra szerelhető valódi funkcióval és nem néz ki úgy mint egy star-wars/notredami toronyőr kevésbé konszenzuális szerelemgyereke?
-
-
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
Na jó, ez vicces diéta lenne. Ugyanakkor a dolog nem így működik.
Két étkezés között nincsen nasi. Ilyen sem. -
A termeszetes/mesterseges szetvalasztas egy nepszeru, amde felrevezeto modszer. A kolaban is olyan anyagok vannak, amik a termeszetben megtalalhatok, es egy "multivitamin" gyumolcsle is olyasmi, ami a termeszetben onmagaban nem fordul elo. A termeszetes anyagok kozul is van, ami karos, van, ami hasznos, stb.
Tehat attol nem lesz valami onmagaban egeszseges, hogy 'termeszetes' (barmit is jelentsen ez). A cukor is full termeszetes.
-
erdey_a
addikt
Hja, gyümölcslé... erről beugrott az egyik legenda (valójában legendásan irritáló) fórumtárs minapi megnyilvánulása. Esetleg üljetek le beszélgetni a témában
-
válasz
concret_hp #88368 üzenetére
Ja, én se vagyok gyakorló svábista.
-
lenox
veterán
100 kockacukor is jobb 101-nel, csak nem sokkal... Keves rost van benne egyebkent, 10%-kal kevesebb energia, es amugy meglepo, de 20%-kal kisebb GI (azt hittem, kevesebbel). Szoval sokkal egeszsegesebb nem enni, mint enni, feher kenyer helyett teljes kiorlesut enni meg csak kevessel.
-
Pacák
senior tag
Eleve van benne rost, ami lelassítja a szénhidrátok felszívódását. Amit most eszem, abban 68,7% teljes kiőrlésű liszt van — az összetevőkben 50% teljes kiőrlésű liszt mennyiség felett számít teljes kiőrlésű pékárunak a cucc.
Minél bonyolultabb összetételű egy szénhidrát, minél több rost között van, annál nehezebben tudja megemészteni, feldolgozni a szervezet.
Valami Pantastico! nevű Vollkorn toast kenyeret, vagy az Auchan hasonló összetételű cuccát szoktam venni. Már ráállt a szemem, hogy mit keressek. Nagyon meg kell nézni az összetevők listáját, mert 30% teljes kiőrlésű lisztből készült toast kenyér is, amit nem is hirdethetnének teljes kiőrlésű terméknek.
Réges régóta — jóval azelőtt, hogy tavaly megbuktam volna a vérvételen az inzulinrezisztencia értékemmel — a palacsinta tésztát is úgy kevertem a családnak, hogy harmada teljes kiőrlésű, harmada rétes liszt, harmada fehér liszt. A bögrés muffint hasonló módon. Bár ott annyival volt jobb a helyzet, hogy még a fehér liszt egy részét is sovány kakaóval helyettesítettem, mert egyensúly tészta — a száraz/nedves összetevők aránya számít egyedül a sikerhez — egy bizonyos szintig tökmindegy neki, hogy a benne lévő szárazanyag micsoda. -
erdey_a
addikt
ja kérem, a munkásosztály napjai ugyebár...
amúgy a reggeli elhagyása tudatosan történt már jó pár éve, az nem is hiányzik. az ebéd az viszont hiányzik, csak kb másfél éve változott a melóm és nem mindig érek be ebédidőben enni, vagy eleve úton vagyok olyankor. 3 után meg indul a gyerekek fuvarozása, onnantól vacsiig semmire nincs idő... ez engem is zavar természetesen, csak még keresem a megoldást. (illetve már megtaláltam: az EU tiltsa be a villanyautókat, lazítson a környezetvédelmi normákon és vessen ki magas vámot minden kínai alkatrészre. ezzel járulékosan egycsapásra megoldódna az ebédem. )
-
válasz
erdey_a #88351 üzenetére
A vicc igazat beszél. Józsi bácsi elmegy a dokihoz h baja van. Az felír neki gyógysz@rt. Az utca túloldalán bemegy a patikába kiváltja majd amikor kilép az ajtón nagy ívben elhajítja. Az orvos látja az ablakon, rákérdez:
-Jaózsi bátyám, hogy van ez?
-Na figyeljen Doktor Úr! Ha beteg vagyok eljövök magához, hogy maga megéljen. Kiváltom a gyógysz@rt, hogy a gyógyszerész megéljen - és nem veszem be, hogy én is megéljem. -
-
erdey_a
addikt
az én étkezésem ott kezdődik, hogy nem reggelizem.
aztán ebédre vagy azt eszem, ami a menü a karikagyárban, vagy egy automatás szendvicset egy másik autógyárban, vagy nagyritkán napi menüt egy kínai büfében, de leggyakrabban semmit.
a vacsora innentől már mindegy is.
szóval az én e.ü. állapotomon étkezéssel nem fog javítani senki. de nem is kell, jól van ez így. -
Pacák
senior tag
válasz
erdey_a #88347 üzenetére
Az még nem a világvége, ha elkezdesz teljes kiőrlésű toast kenyeret enni a fehér kenyér helyett. Két szelet reggelire, egy-egy-egy tízóraira, uzsonnára, vacsorára. Sok fehérje, némi zsiradék. Minden étkezés mellé zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztani. Megtanulod élvezni a napi két kávét egy-két édesítővel és egy kávétejszínnel/csillagtejjel/mandula tejjel/zabtejjel. A zöld teát ízesítés nélkül túlélni már kezd húzós lenni, de a dr. Chen teakeverék az igazán pusztító cucc így fogyasztva.
Van működő zablisztes palacsinta receptem, ami nem szakad szét, tudok rá tenni mákot, diót, kicsi diabetikus lekvárral keverve, kísérletezem valami túrós töltelékkel, ami nem cukros. A tömény kakaó és a fahéj is jöhetne a tésztára, de ötletem sincs, hogy mivel tompítsak rajtuk, mert régen a cukorral keverve szórtam a tésztára, de most ennek is reszeltek.
Az sem segít, hogy a család tagadásban van — amikor az öcsémnél voltam egy szombati napon, utólag bevallotta, hogy szemrebbenés nélkül tett két púpos evőkanál cukrot a hagymás babos agglegény kajánkra is, "mert kihozza az ízeket". Aznap este meg a párom otthon akart mindenáron valami KFC golden szósszal tuningolt csirkemellet belém diktálni, amit ő csinált — ő is utólag vallotta be, hogy mézet is tett rá. Szerencsére abból csak egy falatot ettem, de így is megsértődött. Már leszarom, hogy ezért is bocsánatot kéne kérnem, mert diétázni kell. -
ToBeY
nagyúr
válasz
erdey_a #88351 üzenetére
Hogy megállapítsa mi pontosan mi a problémája.
Amúgy nem akartam ebből flame-t kezdeni,meg mindenki azt, és úgy szedd amit akar felőlem.
Csak mostanában túl sok volt az olyan sztori a környezetemben,hogy az orvos felírt egy gyógyszert egy bizonyos problémára,és a vègén azon kapta magát az ember,hogy 4-5 fajta gyógyszert szedd különböző problémákra,amik egymás hatását befolyásolják,kioltják,újabb problémákat generálnak stb. -
-
válasz
concret_hp #88342 üzenetére
Csak legyél biztos hogy az oldallégzsák ne az ülésbe legyen integrálva ha meg igen akkor a huzat ne akadályozza.
-
erdey_a
addikt
válasz
bitpork #88341 üzenetére
szedek \ szedtem én már mindent. az ízületi gyulladást eddig két dolog tudta tartósan csökkenteni, az egyik a methotrexat nevű méreg - ez szétcseszte 1 év alatt a májamat - és a nagyobb adag szteroid. a többi cucc nem használ. na de márciusban ráfordulunk a biológiai terápiára, bármi is legyen az. de állítólag ez most a reumatológiai csodaszere.
-
concret_hp
addikt
jobbulást mindenkinek aki úgy van, mi ezzel a home office + asszony itthon a kiskölökkel témával eddig egész jól megúsztuk, csak karácsony előtt hánytunk egy délutánon át
(aztán majd ha oviba / bölcsibe megy, akkor meg gondolom bedurvulnak a dolgok
)
nade mivel mindenhez is értés van, gondoltam veszek üléshuzatot a verdára, 40K körül van a méretre csinált, amit még hajlandó vagyok kifizetni érte, de vajon a velúrt vagy az alcantarát könnyebb tisztítani?
ill. ha esetleg valaki ennél olcsóbbé' tud olyat ami jó, akkor ne tarCsa magában
[link] -
válasz
erdey_a #88340 üzenetére
Ha porc problémák vannak akkor érdemes kipróbálni a vény nélkül kapható porc erősítő tablettákat. Anno a kézzilabda szíjjecseszte a térGYeimet és sokáig nagyon fájt. Aztán Izám bemutatott ezeknek a drága szirsz@roknak és kb 1,5 év alatt megszűnt. Illetve a ropogás visszamaradt de már nem fáj.
-
erdey_a
addikt
hja szteroidok... amióta reumával diagnosztizáltak, folyamatosan szteroid gyulladáscsökkentőt szedek különböző dózisokban. azóta az ilyen légúti betegségek nem léteznek számomra, vagy egy délután kettőtől négyig tartó torokkaparó érzésben nyilvánulnak maximum meg. ennyi előnye van. igaz, hogy cserébe néha járni se tudok
-
Pacák
senior tag
Párom kolléganője egy friss tüdőtágulat miatt megy a szakorvoshoz — egy karácsonyi, vírusos eredetű móka miatt került ilyen ramaty állapotba — 30+ évesen. Ez állítólag a dohányos és/vagy 50+ korosztály betegsége szokott lenni.
A vírusok szteroidokon élnek és gyúrni is járnak manapság. -
DrTechnoid
őstag
Egyelőre engem elkerült ( haha , ilyenkor szokott az lenni hogy este beírok ide hogy megjött nekem is a balhé) de a családban szinte mindenki hetek óta iszonyatosan köhög meg fáj mindenük stb, még halovány elképzelésem sincs mi alapján válogat ez a nyű hogy idáig kihagyott a szórásából mégpedig úgy hogy egyéb okok miatt rendszeresen járok nemcsak orvoshoz hanem egyenesen a kórházba is.
-
-
NoLF
veterán
kb évi 1x vagyok beteg, de ez a nemtommi ez kemény. 3 teljes nnapot meg még pár estét végigizzadtam, fejemkezemlábam fájt, mostmeg napok óta köhögök mint a szar, és általánosságban egy darab genny vagyok.
elmúlhatna már... ez a szarság is korral jár, vagy erősebbek lettek a vírusok?
-
-
NoLF
veterán
válasz
Winner_hun #88315 üzenetére
Jo egeszseget!
-
válasz
Gratu
Jo egeszseget!
-
7
addikt
válasz
Hurrá! ❤️
-
tbs
addikt
válasz
<3 grat!
-
válasz
Oh, gratulálok. Cuki kis borsó.
-
fokukac
nagyúr
válasz
szia, gratula, nagyon cuki! : )
-
válasz
gaborbol #88312 üzenetére
Kemeny. Nem tudom, h ez megnyugtat-e, de velem tortent egy tok hasonlo egy konferencian, egyszer, nem ettem semmi kulonoset, tel volt (tehat rovarok sem voltak es pollen sem). Soha azota sem. Szoval csinaljatok allergiavizsgalatot, de siman lehet, hogy valami egyszeri reakcio.
-
válasz
concret_hp #88320 üzenetére
Terhelésmérő vella.
-
szőröscica
addikt
válasz
Van. Autovillamossagis megmeri neked. Ha kell, tudok jo kontaktot a XV-ben.
-
lenox
veterán
válasz
A magikus szem mint mond?
-
concret_hp
addikt
van valami tool, amivel egy autó akksiról megállapítható hogy csak tölteni kell-e vagy meg is döglött? a ki-be cserélgetést nem erőltetném.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Gratulálok,nagyon cuki
-
tildy
nagyúr
válasz
Kicsi motkány, nagyon cukor, gratulálok !
-
concret_hp
addikt
válasz
gratula
-
válasz
Bontok egy (szigorúan alkoholmentes) sert az egészségetekre és szívből gratulálok!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #79928 üzenetére
-
gaborbol
őstag
Csütörtökön kint volt a hétéves fiam szánkózni. Este kicsit piros volt az arca mindket oldalon, azt mondta, hogy melege van, de láza nem volt. Játszott, ment , csinálta a dolgát, nem nézett ki betegnek.
Péntek reggel felkelt, ahogy szokott, hogy megy iskolába ,de ketszer elájult egymás után. Az arca annyira fel volt dagadva, hogy a szemei gyakorlatilag csak egy egy centis csíkból álltak.
Megpróbáltunk adni neki Benedrylt azonnal , de azt mondta, hogy nem tud nyelni, de meg azért lekuzdotte meg valahogy. Az autopalayan nem volt forgalom, 10 perc múlva mar a kórháznal voltunk. Már nem tudott járni, nem tudott beszélni, alig kapott levegőt, megallas nelkul hanyt.
Kapott egy epipent meg meg vagy 6 inekciot, valamennyire helyre jött, aznap delutan kiengedtek a korhazbol .
Arca a mai napig fel van dagadva kicsit. Nem allergias semmire, legalábbis eddig nem volt. Nem használt semmi új ruhát, új tárgyat, új ételt nem evett, a korhaz szerint valoszinu nem etel allergia. Nincs rajta rovarcsípés nincs rajta se folt mashol se duzzanat se horzsolás egyszerűen semmi. Tegnap a körzeti orvos azt mondta, hogy szerinte vírus okozta, és hogy valoszinu soha nem fogjuk megtudni, hogy konkretan mi okozta. Fasza.Legyen nalunk mindig Epipen, es legyunk resen valoszinu soha nem fog kelleni, de azert megis ... -
ToBeY
nagyúr
Reggel leszedtem ilyen pedikűrös ollóval a gyűrűt.
btw így nézett ki anyum ujja. [kép]
(csak erős idegzetűeknek) -
ToBeY
nagyúr
Köszi a tippeket, holnap reggel mindenképpen leszedjük mert nagyon rosszul néz ki az ujja
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Pttypang #88303 üzenetére
Nekem is ez a tervem,de anyum valamiért óvakodik tőle.
Amúgy ma elhajtott az ötvös mondván ehhez nincs szerszáma és ez orvosi ügy.
Átmentünk a sebészetre(ezt az ötvös javasolta) nekik nincs szerszámuk,menjünk át a fogászatra ott fúróval leszedik.Átmentünk a fogászatra ott pedig azt mondták,hogy a sebészeten tudhatnák,hogy egy ilyen fúrószár 10k és mindig eltörtik.
Szóval ők nem szedik le a gyűrűt. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Drága és vékony lesz az iFold
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tippmix
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Makulátlan Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/ FHD /Új akku, Új SSD!
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -40% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i7 9700E 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 Rampage Shiva 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Vivobook Pro 16X OLED 4K notebook - i7 11370H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest