Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
89270 - 89201
89270 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
AkosAkos
aktív tag
Nem szóltam, a válasz: igen, csak várni kellett volna
-
AkosAkos
aktív tag
Sziasztok,
egymás értékelése később jelenik meg adásvétel után? Csak félek elnyomtam valamit, mert du. óta nem látom még😬 -
concret_hp
addikt
Skócia, annak is a fővárosa, már lassan egy éve. Társasházi övezet , nem messzi a bypasstol (helyi M0). 125nm, 4 hálószoba, a garázs átalakítva home office-szá, az meg plusz 15nm. ( amúgyis olyan keskeny garázsokat csinálnak itt, hogy mindenki a garázs előtt tartja az autóját mert nem fér be ) . Vicc amúgy , a skót főváros kertes ház négyzetméterára kevesebb mint egy budapesti panelé. Szornyulkodtem is minap , mikor láttam egy otthoni panel esetén 1.5 millás négyzetméter árat.
Szerencsére itt nincs olyan meleg , mint Londonban, idén a legmelegebb nap 27 fok volt. Általában amúgy 5-8 fokkal hűvösebb . Nagy örömünkre 😍
Tegnap pl ilyen csodálatos szivárványban volt itt részünk :

Szóval itt
Csak a londoni lakás eladása húzódott több mint egy évig , egy vevő vissza is mondta ews1 problémák miatt . Biztonságos az épület, nem ez volt a gond.
Az EWS1 (tűzbiztonsági szakvélemény) , amelyet a bankok gyakran kérnek társasházi lakások vásárlásakor. A mi épületünkhöz korábban készült ilyen dokumentum, de az L&Q , aki az épület tulaja később közölte, hogy az azt kiállító cég szakvéleményeit már nem tartják megbízhatónak, ezért új vizsgálatra van szükség. Ez hónapokig húzódott, miközben alig kaptunk tájékoztatást, és a megígért frissítések is elmaradtak. Emiatt a vevő bankja nem tudta időben jóváhagyni a hitelt. Ráadásul közvetlenül az eladás előtt merült fel egy újabb kérdés az épületre vonatkozó tűzbiztonsági szabályokkal kapcsolatban, pedig az ügyvédeknek és a banknak már hónapok óta megvoltak a szükséges dokumentumok. Szóval az eladás ezen cég lassú ügyintézése és a későn elvégzett ellenőrzések miatt húzódott el.
en nem gondoltam, meg 1 eve se, hogy a klimamenekult szo kapcsan megfordul a fejemben, hogy egyszer lehet en is az leszek, de ha minden nyar ilyen lesz, akkor lehet hogy az lesz
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Skócia, annak is a fővárosa, már lassan egy éve. Társasházi övezet , nem messzi a bypasstol (helyi M0). 125nm, 4 hálószoba, a garázs átalakítva home office-szá, az meg plusz 15nm. ( amúgyis olyan keskeny garázsokat csinálnak itt, hogy mindenki a garázs előtt tartja az autóját mert nem fér be ) . Vicc amúgy , a skót főváros kertes ház négyzetméterára kevesebb mint egy budapesti panelé. Szornyulkodtem is minap , mikor láttam egy otthoni panel esetén 1.5 millás négyzetméter árat.
Szerencsére itt nincs olyan meleg , mint Londonban, idén a legmelegebb nap 27 fok volt. Általában amúgy 5-8 fokkal hűvösebb . Nagy örömünkre 😍

Szóval itt
Csak a londoni lakás eladása húzódott több mint egy évig , egy vevő vissza is mondta ews1 problémák miatt . Biztonságos az épület, nem ez volt a gond.
Az EWS1 (tűzbiztonsági szakvélemény) , amelyet a bankok gyakran kérnek társasházi lakások vásárlásakor. A mi épületünkhöz korábban készült ilyen dokumentum, de az L&Q , aki az épület tulaja később közölte, hogy az azt kiállító cég szakvéleményeit már nem tartják megbízhatónak, ezért új vizsgálatra van szükség. Ez hónapokig húzódott, miközben alig kaptunk tájékoztatást, és a megígért frissítések is elmaradtak. Emiatt a vevő bankja nem tudta időben jóváhagyni a hitelt. Ráadásul közvetlenül az eladás előtt merült fel egy újabb kérdés az épületre vonatkozó tűzbiztonsági szabályokkal kapcsolatban, pedig az ügyvédeknek és a banknak már hónapok óta megvoltak a szükséges dokumentumok. Szóval az eladás ezen cég lassú ügyintézése és a későn elvégzett ellenőrzések miatt húzódott el.
Én láttam valamelyik nap budapesti lakáshirdetést.
38 m², 98 millió.
Már csak 94.
-
tildy
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr

Szóval itt
Nagyon szép helynek tűnik gratulálok!

De én nem tudnék ilyen éghajlaton élni sajnos,ahol nincs igazából meleg
-
barnam_
nagyúr

Szóval itt
Nice!
A meleg miatt már lassan északra kell költözni
-
tildy
nagyúr

Szóval itt
-
ToBeY
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
Vérboci
addikt
-
emvy
félisten
-
tildy
nagyúr
Végre teljesen lezárult a londoni életünk . Lakás eladva . Egy poppet nem bánom .
-
NoLF
veterán
De, már több, mint 20 éve ez van, szinte mindig.
Over the last 20 years, heatwaves in London have transformed from rare extreme weather anomalies into an annual, highly destructive summer norm. Fueled by climate change, the capital's temperature baseline has shifted dramatically. All 10 of the UK's warmest years on record have occurred since 2002. [1, 2, 3, 4, 5]📈
Frequency and Intensity TrendsQuadrupled 30°C Days: In Greater London, the number of days exceeding 30°C and nights remaining above 18°C has more than quadrupled over the last decade compared to late 20th-century averages. [1]
35°C Threshold Shifts: Topping 35°C used to be a rare event in the 1900s, but the capital has breached this extreme marker in six out of the last ten years. [1]
Extended Durations: According to data from the UK Met Office, heatwaves nationwide now last twice as long on average compared to 50 years ago. [1]
Rise of "Tropical Nights": Overnight relief has rapidly diminished. London increasingly experiences continuous sequences where temperatures fail to drop below 20°C. The severe Urban Heat Island (UHI) effect traps heat within the brick and concrete infrastructure. -
ToBeY
nagyúr
Én mondjuk szeretem. Bár ahogy anno kukacnak elmondtam, otthon sem (és itt sem) azzal van bajom, ha 35-40 fokok vannak, de olyan száraz pusztai meleg, ugye kopár szik sarja, hanem amikor arra ráesik minden nap a monszun, és a 30 fok mellé 30 helyett 85 a pára. Na most az van, hogy eső nélkül magas a pára, és meleg van. A 28 fokos víz mittudoménmennyire melegedő felszínnel meg ugye adja a párát.
Pedig, eddig mindig jött valami hidegfront, vagy éccaka volt didergető hűvös (tenger ide vagy épp oda), tehát nagy átlagban az isztriai időjárás kiegyensúlyozott volt. Kedvelhető. Mondták is, ha nem akarok az ojrópán jellemzően átseprő, Isztriát érintő hidegfrontoktól szenvedni, menjek Dalmáciába. Na pont azért nem mentem.
Amúgy nyilván öregszem, szűkül a tűrés, de anno Montenegroban is 33-34 fokok voltak, tenger is volt, augusztus is volt, de nem tűnt ennyire nyelvlógatósnak.Kukac: amikor júliusban és augusztusban is lent voltunk, mindig a július volt hidegfrontosabb, hűvösebb vízzel, és az augusztus ilyen szikkasztó, melegebb vizekkel. De ahogy pár lappal fentebb említettem, most nagyon melegről indult a téli víz, és a júniusi hőhulla itt is odabas.. vert. Bár én az algától meduzától tartottam, nem a melegtől.
Ja, kocabúvárkodtam egy dög nagy rájával. Mikor lemenve 5-6 méterre láttam meg mekkora valójában odalent, hirtelen elfogyott a levegőm.
szép nagy jószág.A száraz meleg én is nagyon szeretem,ellenben a párás melegtől kivagyok.
-
tildy
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
Én mondjuk szeretem. Bár ahogy anno kukacnak elmondtam, otthon sem (és itt sem) azzal van bajom, ha 35-40 fokok vannak, de olyan száraz pusztai meleg, ugye kopár szik sarja, hanem amikor arra ráesik minden nap a monszun, és a 30 fok mellé 30 helyett 85 a pára. Na most az van, hogy eső nélkül magas a pára, és meleg van. A 28 fokos víz mittudoménmennyire melegedő felszínnel meg ugye adja a párát.
Pedig, eddig mindig jött valami hidegfront, vagy éccaka volt didergető hűvös (tenger ide vagy épp oda), tehát nagy átlagban az isztriai időjárás kiegyensúlyozott volt. Kedvelhető. Mondták is, ha nem akarok az ojrópán jellemzően átseprő, Isztriát érintő hidegfrontoktól szenvedni, menjek Dalmáciába. Na pont azért nem mentem.
Amúgy nyilván öregszem, szűkül a tűrés, de anno Montenegroban is 33-34 fokok voltak, tenger is volt, augusztus is volt, de nem tűnt ennyire nyelvlógatósnak.Kukac: amikor júliusban és augusztusban is lent voltunk, mindig a július volt hidegfrontosabb, hűvösebb vízzel, és az augusztus ilyen szikkasztó, melegebb vizekkel. De ahogy pár lappal fentebb említettem, most nagyon melegről indult a téli víz, és a júniusi hőhulla itt is odabas.. vert. Bár én az algától meduzától tartottam, nem a melegtől.
Ja, kocabúvárkodtam egy dög nagy rájával. Mikor lemenve 5-6 méterre láttam meg mekkora valójában odalent, hirtelen elfogyott a levegőm.
szép nagy jószág. -
NoLF
veterán
Ezt is megértük, Bleki (és a Kutyus) is a meleg miatt panaszkodik...

Ui. csak megjegyzem amúgy, hogy Zabaron 6 fok volt hajnalban, szóval, ha meleged van, bármikor haza jöhetsz

Uui. én is voltam párszor az isztrián júliusban, és mindig 38 fok volt 100% párával, nem tűnt olyan hűsítőnek. pláne, hogy a tenger is pisimeleg volt....
én azt amúgy annyira nem értem, hogy ha az ember nem szereti az ilyen jellegű időjárást feltétlenül, akkor miért megy olyan helyre, ahol jellemzően ilyen időjárás van?
-
fokukac
nagyúr
"Persze, hőhullám van, meg kánikula, de a tengerparton ott azért nincs olyan meleg. Azt azért hűti a tenger" - mondták.
Ahogy most hűt a tenger:
Éjszaka lehűlt 27 fokig a levegő(nem a tengertől...), szél vagy huzat 0, így az apartmanban hajnal 6-ra egészen 29,5 fokig zuhant a hőmérséklet. Szinte bármit lehet csinálni az alváson kívül
Pedig napközben sikerül 5-6 fokkal a kinti alatt tartani bezártsággal, viszont a pára felmegy 49-ről 75-re.
Ilyen tartós meleggel még itt eddig nem találkoztunk, de a helyiek se ugye. A sirályok is tátott szájjal lihegnek.Igazi nyártól már nekem is kissé felül van.
Ja, ugye itt is már nagyon sok az ázsiai munkás. Pár napja mikor még igazán meleg volt (37 fok, 76% pára), és épp a bőrömet készültem vacsorára menet leizzadni, a két kis vagy filippín kiscsajok fekete hosszú nadrágban és a pólóra húzott kardigánban vacogott a napon.Ezt is megértük, Bleki (és a Kutyus) is a meleg miatt panaszkodik...

Ui. csak megjegyzem amúgy, hogy Zabaron 6 fok volt hajnalban, szóval, ha meleged van, bármikor haza jöhetsz

Uui. én is voltam párszor az isztrián júliusban, és mindig 38 fok volt 100% párával, nem tűnt olyan hűsítőnek. pláne, hogy a tenger is pisimeleg volt....
-
BlacKSouL
addikt
"Persze, hőhullám van, meg kánikula, de a tengerparton ott azért nincs olyan meleg. Azt azért hűti a tenger" - mondták.
Ahogy most hűt a tenger:
Éjszaka lehűlt 27 fokig a levegő(nem a tengertől...), szél vagy huzat 0, így az apartmanban hajnal 6-ra egészen 29,5 fokig zuhant a hőmérséklet. Szinte bármit lehet csinálni az alváson kívül
Pedig napközben sikerül 5-6 fokkal a kinti alatt tartani bezártsággal, viszont a pára felmegy 49-ről 75-re.
Ilyen tartós meleggel még itt eddig nem találkoztunk, de a helyiek se ugye. A sirályok is tátott szájjal lihegnek.Igazi nyártól már nekem is kissé felül van.
Ja, ugye itt is már nagyon sok az ázsiai munkás. Pár napja mikor még igazán meleg volt (37 fok, 76% pára), és épp a bőrömet készültem vacsorára menet leizzadni, a két kis vagy filippín kiscsajok fekete hosszú nadrágban és a pólóra húzott kardigánban vacogott a napon. -
tildy
nagyúr
-
Marcsello31
őstag
-
NoLF
veterán
-
emvy
félisten
-
NoLF
veterán
-
emvy
félisten
Irtam az angol topicban, h Afrikaban vagyok nehany hetig (egyenlito korul), 15 fok hajnalban, 25 fok delben.
-
elessar
tag
-
fokukac
nagyúr
Amikor az első hőhullám tartott, akkor éppen a Dűne első kötetét olvastam újra.
Akkor kiolvastam és félretettem egy kis időre a témát.
Most felvettem a fonalat és kb. a Dűne messiása c. kötet felénél tarthatok.
Tegnap óta azon gondolkodom, hogy mi szökhetett ki a lapok közül, hogy ilyen meleg van.mi, mi, hát azok a nagy kukacok...
-
Pacák
senior tag
Amikor az első hőhullám tartott, akkor éppen a Dűne első kötetét olvastam újra.
Akkor kiolvastam és félretettem egy kis időre a témát.
Most felvettem a fonalat és kb. a Dűne messiása c. kötet felénél tarthatok.
Tegnap óta azon gondolkodom, hogy mi szökhetett ki a lapok közül, hogy ilyen meleg van. -
ToBeY
nagyúr
-
concret_hp
addikt
ez volt az egyik amivel probalkoztunk, tegnap leszilikonoztam eleg sok helyen a jarolap-fal talalkozast, az ugy tunik eleg sokat segitett.
@tildy: pont irtam egyik baratomnak ha elunjuk az irodai melot, felcsapunk klimasnak, elnezve a klimazottsagi aranyt nemeteknel , holandoknal stb. valoszinuleg lenne melo boven
(de meg Mo-n is) -
tildy
nagyúr
Menekülés a pokol kénköves tüzéből: abszolválva. Basztikuli, ez a hőség odahaza brutál volt. Remélem Tobey élvezte ezt a pusztulatot.
-
concret_hp
addikt
-
Catman
aktív tag
no mi meg itten hetek ota kuzdunk a hangyakkal. mondjuk hogy egy 7. emeleti lakasba hogy kerulnek hangyak az egy roppant erdekes kerdes, tegnap sikerult par bejutasi utat lezarni, de ami problema hogy valoszinuleg van meg egy valahol a nappali szegolecen at... roppant jo mokanak tunik felszedni kb. 10 meter szegolecet ugy h vagy meglesz vagy nem... de lassan nincs jobb otletunk
Hangyák mindenhova bejutnak. A közlekedési útvonalukra szórj hangyairtó port. Azt beviszik a bolyba, és mind kipusztul.
-
concret_hp
addikt
no mi meg itten hetek ota kuzdunk a hangyakkal. mondjuk hogy egy 7. emeleti lakasba hogy kerulnek hangyak az egy roppant erdekes kerdes, tegnap sikerult par bejutasi utat lezarni, de ami problema hogy valoszinuleg van meg egy valahol a nappali szegolecen at... roppant jo mokanak tunik felszedni kb. 10 meter szegolecet ugy h vagy meglesz vagy nem... de lassan nincs jobb otletunk
-
BlacKSouL
addikt
Hátdemostmiért?
Általában mikor itt vagyunk 3-4 hétből csak max 1 olyan egybefüggő, amikor annyira feldúsul a pára, meg tartós a meleg, hogy napközben nincs elég szél, szálláson megszorul a meleg, és éjjel se hűl 27-28 alá a levegő. Legtöbbször éjjelente vissza tud hűlni, 11 után már kellemes hűvös szél fúj át az apartmanon. Vagy 3-4 naponta jön egy hidegfront. De most ahogy másfelé, úgy itt is tartós a meleg. Kb hajnal 1 után kezd fújni az esti szél, addig izzik alattam a lepedő is, a szoba 29,1-29,3 fok. Zuhanyozok is vagy napi 4x, meg a tenger is reggel este lehűt. Szóval a kiadós (nyaralunk)semmittevéshez még mindig megúszható klíma nélkül is a helyzet. (Otthon van, használjuk is, a munkás mindennapi normális alváshoz kell.) Amúgy most innen a tengertől M.országnak úgy teszek jót, hogy ott se klímát se más villanyt nem használunk, sőt egy csepp vizet se. (Kamera riasztó hűtő, max 50-60 Watt)
Tegnap volt a legmelegebb, délben, délután 3 körül már fura mód 2-3 fokkal mérséklődött.
Hétvégére meg nagy esőket írtak még tegnap, ma már csak egy kis záport. Ide legalábbis.Ja, algák nincsenek, úgy látszik mégse a meleg, inkább a folyókból bemosott szerves anyag szaporítja őket, ami ugye most erősen mérsékelt, míg a víz tartósan meleg már 3-4 hete. Medúzák (tükörtojás) is csak egy nap voltak.
Viszont először láttam búbosbankát közelről. -
concret_hp
addikt
Ritkán panaszkodom a napsütés miatt, most se, csak az van, hogy hiába a tengerpart, ha a víz 28 fok, a levegő 35, parti szél nincs se napközt se este, a pára meg 76%. Klíma az a gyengék fegyvere (meg itt nincs), ventilátor meg 65% pára és 29 fok fölött elhasal.
Meg dagadt is vagyok, lassú emésztéssel. Ismerek olyat aki ilyenkor még hosszúujjúba borzongana a szélben. Én pillanatnyilag a zsíromat izzadom ki konkrétan az arcomról óránként 10 deka zsírt mosok le.
Na, nem panaszkodom, még van hátra 2 hét.Amúgy az is jó, hogy már a környék összes értelmezhető tengeri bizbaszát megkóstoltuk 2x is, úgyhogy most azt hasonlítgatjuk, hogy melyik helyen a legjobb a pljeskavica...
A tengeri bizbasz meg nem annyi hogy orada brancin, hanem skorpióhal, cápa steak, ördöghal, lepényhal, lignje kétféle kétféle módon, fekete kagyló, Szentjakab kagyló, rákok, polip vörösboros szószban.
És most tartok ott mint 2005-ben, mikor még csak csevap meg pljeskavica volt a menü, mert nem mertem mást. Amúgy meglepően jól esik a pljeska, finomak is.en siman ellennek pljeskavican 2 hetig, foleg ha lehet varialni hogy hol eszem

klima nelkul nehezebben

legfelso emelet, DNY fekves, a teraszon arnyekolunk mindennel IS. a legfelso szint tobbi lakasa honapok ota ures, szoval ha legalabb ejfelkor nem 28 fok lenne, akkor at lehetne szelloztetni meg ilyenek, de addig meg tul kell elni par napot...
-
Vérboci
addikt
Ritkán panaszkodom a napsütés miatt, most se, csak az van, hogy hiába a tengerpart, ha a víz 28 fok, a levegő 35, parti szél nincs se napközt se este, a pára meg 76%. Klíma az a gyengék fegyvere (meg itt nincs), ventilátor meg 65% pára és 29 fok fölött elhasal.
Meg dagadt is vagyok, lassú emésztéssel. Ismerek olyat aki ilyenkor még hosszúujjúba borzongana a szélben. Én pillanatnyilag a zsíromat izzadom ki konkrétan az arcomról óránként 10 deka zsírt mosok le.
Na, nem panaszkodom, még van hátra 2 hét.Amúgy az is jó, hogy már a környék összes értelmezhető tengeri bizbaszát megkóstoltuk 2x is, úgyhogy most azt hasonlítgatjuk, hogy melyik helyen a legjobb a pljeskavica...
A tengeri bizbasz meg nem annyi hogy orada brancin, hanem skorpióhal, cápa steak, ördöghal, lepényhal, lignje kétféle kétféle módon, fekete kagyló, Szentjakab kagyló, rákok, polip vörösboros szószban.
És most tartok ott mint 2005-ben, mikor még csak csevap meg pljeskavica volt a menü, mert nem mertem mást. Amúgy meglepően jól esik a pljeska, finomak is.odáig olvastam, hogy nincs klíma
-
BlacKSouL
addikt
És most tartok ott mint 2005-ben, mikor még csak csevap meg pljeskavica volt a menü, mert nem mertem mást. Amúgy meglepően jól esik a pljeska, finomak is. -
Marcsello31
őstag
Üdv!
Pedig kereséltem
.
Azóta helyre állt magától, hiba üzenet nem volt kapcsolat probléma nem volt,
wifin keresztül próbáltam, Most már jól megy, de az volt a furcsa, hogy sem belépni, sem újra aktiválni nem tudtam. köszöntem a válaszod,
most már megy.
Amúgy a telefon csere sem segített sem a sim kártya csere sem.
most állt helyre nem rég magától.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Hali! Tegnap még ment a Viber program a telefonomon, most nem enged belépni, sem újra aktiválni, tök mindegy milyen sim kártyával próbálkozok, másnál megy jól?
Mivel nem találtam viber topicot ami aktív, itt kérdezem meg,
a Viberemet családon belüli használatra használom, fontos hogy legyen, erre ma nem hogy nem eged belépni, de hiba üzenet hiányában aktiválni sem enged. omg.
köszi a válaszokat! -
Marcsello31
őstag
Hali! Tegnap még ment a Viber program a telefonomon, most nem enged belépni, sem újra aktiválni, tök mindegy milyen sim kártyával próbálkozok, másnál megy jól?
Mivel nem találtam viber topicot ami aktív, itt kérdezem meg,
a Viberemet családon belüli használatra használom, fontos hogy legyen, erre ma nem hogy nem eged belépni, de hiba üzenet hiányában aktiválni sem enged. omg.
köszi a válaszokat! -
bitpork
nagyúr
mester, mikor lesz szallitas? lassan rausznank erre a handmade dologra, hatha erzem az izen a kulonbseget
Ha nem fogod érezni akkor ott valami
pacalfélre ment
-
NoLF
veterán
mester, mikor lesz szallitas? lassan rausznank erre a handmade dologra, hatha erzem az izen a kulonbseget
rákérdezek, olaj még van otthon 5 liter, tészta elfogyott

-
concret_hp
addikt
he ennyiért tudsz rendes olivaolajat szerezni ami abból van és értékelhető is, akkor engem nagyon édekel.
házi bio szűretlen cuccot tudok szerezni 6ért, ami a bolti monini és bertolli 8/liternél olcsóbb, de legalább gecijó. ha a te olajod 2700/liter szűz oliva, akkor én biza megkóstolnám

tésztában amúgy a rummo teljesen rendben van, ha akciós itthon, még mindig drágább mint bármikor odaqkint.... én liguori-t használok, olaszból hozzák félévente a proseccoval, olajjal és passataval együtt.
-
tildy
nagyúr
Jövő hét tájékán nekifutunk egy autóbérlésnek Pest/Kecskemét/Szeged vonalon és kiváncsian hallgatom ha van valakinek visszajárós kedvence. Teljesen mindegy mi úgy nagy átlagban, de kombit célzunk jelenleg. Ha nagy a csend becsattogok valahova aztán ki egy octavia/mazda6/ akarmi. De ha tudtok jót, Pix-pox, egy üzenet jöhet

-
fokukac
nagyúr
az nem vezetéktartó, hanem zajvédő fal lesz, ami fölfelé is véd majd. balra meg szerintem majd vágány lesz, bár ki tudja. elvileg összesen 4 vágány lesz egymás mellett.
-
tbs
addikt
-
lenox
veterán
-
tbs
addikt
-
lenox
veterán
koszi a tamogatast! lenovorol valtanek - egyszeruen vicc, hogy a kozel 20 eves x230 jobb mechanikai allapotban van mint a 2eves x1 carbon...

part number -> tul vagyok rajta -> olyan regiot kuld a hp, amilyen sorozatszamu gephez rendeled, a szervizes kollegak eltanacsoltak ettol az iranytol. ha menne, ok is tudnanak igy szallitani (usanotebook - nagyon jo tipp volt, meg1x koszi, joarcok)
meglatom mire jutok a projekttel. ugyis ki kene ugranom eccer sandiegoba... meh...
Hat ok, en csinaltam ilyet, pont most fogom ujra csinalni.
-
Pttypang
veterán
Elméletileg Nádorkerti megáló helye.
Volt elképzelés, hogy csinálnak ott egy jó kis szaunát, de úgy látszik közöspénz hiányban erre futotta.
tbs: Aliexpress nem megoldás?
Köszi!
Naivan azt gondoltam ,hogy mar nem epitenek szelso peronos megallokat, hanem kozepre teszik 2 vaganyoknal, mert merfoldekkel ertelmesebb az utaskapacitas szempontjabol.
Az aquincum megállónál is igazán szépen ki van járva a kavics sávokban, ahol az utasok átkelnek, mert értelmezhetetlen a körbesétálás a lépcsőkön a hév túloldalára átkeléshez. -
Spet
addikt
Elméletileg Nádorkerti megáló helye.
Volt elképzelés, hogy csinálnak ott egy jó kis szaunát, de úgy látszik közöspénz hiányban erre futotta.
tbs: Aliexpress nem megoldás?
-
tbs
addikt
koszi a tamogatast! lenovorol valtanek - egyszeruen vicc, hogy a kozel 20 eves x230 jobb mechanikai allapotban van mint a 2eves x1 carbon...

part number -> tul vagyok rajta -> olyan regiot kuld a hp, amilyen sorozatszamu gephez rendeled, a szervizes kollegak eltanacsoltak ettol az iranytol. ha menne, ok is tudnanak igy szallitani (usanotebook - nagyon jo tipp volt, meg1x koszi, joarcok)
meglatom mire jutok a projekttel. ugyis ki kene ugranom eccer sandiegoba... meh...
-
lenox
veterán
En meg amugy megvettem a szar billest, rendeltettem kulon billt part number alapjan, es kicsereltettem.
De kulonben ezek szerint csak mi vagyunk a hulyek gyulekezete, mezei usernek mindegy a bill, kulonben lehetne ertelmesen rendelni. -
emvy
félisten
-
Pttypang
veterán
Témaugrás, de nézegetem, nézegetem..
Itt mi lehet a gondolat a bal oldalt meghagyott extra hely es a túlzottan túlépítettnek tűnő vezetéktartóknál?
-
Pacák
senior tag
Ehh... A hosszú bal shift és egy soros Enter?
A refurbished HP-m szerintem görög volt, a HP szitázott rá magyar karaktereket és még az is pont ilyen elrendezésű.
Olyan érzésem volt régen, mintha a HP kizárólag us english billentyűzetet gyártott volna, aztán utólag mókoltak rá mindenféle lokalizációt.
Nagyítóval kellett akkoriban vadászni a uk english, vagy rendes európai billentyűzetet. Most ennyire megfordult a helyzet?
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
-
emvy
félisten
USAban elo forumkartacs kollegat keresek, adnek neki penzt.
adott tipusu notebookok kellenenek (2db hp elitebook) ansi us billenccsel.
magyarorszagon remenytelen a helyzet, mosolyogva hajtanak el a disztribek, markaszervizek es az anyaceg is.
nyitott vagyok alternativ megoldasra is, de a tipushoz (icipici rugany van) es az ansi us billentyzethez (nincs alku) kenytelen vagyok ragaszkodni.
HP ELITEBOOK 6 G1A 14 AMD Ryzen AI 5 340 2.0 64G RAM 4T NVME IPSUsanotebooknal probaltad esetleg? Nekem ok eleg sok ilyesmit beszereztek mar.
-
tbs
addikt
USAban elo forumkartacs kollegat keresek, adnek neki penzt.
adott tipusu notebookok kellenenek (2db hp elitebook) ansi us billenccsel.
magyarorszagon remenytelen a helyzet, mosolyogva hajtanak el a disztribek, markaszervizek es az anyaceg is.
nyitott vagyok alternativ megoldasra is, de a tipushoz (icipici rugany van) es az ansi us billentyzethez (nincs alku) kenytelen vagyok ragaszkodni.
HP ELITEBOOK 6 G1A 14 AMD Ryzen AI 5 340 2.0 64G RAM 4T NVME IPS -
Marcsello31
őstag
A szomorúság az, hogy nem ez lesz az utolsó hő kupola. "Micsoda szavak"
Mint a lokális zivatar.
-
BlacKSouL
addikt
látod, mindig sírtál, hogy miért nincs nyáron nyár, meg Nógrádban már megint esik és 13 fok van és eső, de most végre megkaptad a jó időt: sőt, Szécsényben lett meg az új, országos abszolút melegrekord evör!
(42 ,0 fok, árnyékban)
SZóval most már offisölli Nógrád is mediterrán, na. remélem, örülünk, Vincent?
Sőt, végre a kutyus sem fázik!
bámulatos, mik meg nem történnek...
Az a fajta száraz meleg van, amit amúgy szeretek, de a 40 fok már szerintem is sok. 35 elég lenne. De valami beteg perverzió miatt jobban érzem magam benne, mint amikor csak 30 fok van, de 20 helyett 90% a páratartalom. A sivatagi meleget jobban bírom mint az esőerdeit.
De nyilván hülye nem vagyok. Ahhoz hogy a nappali melegben tudjak élni, éjszaka, meg a kinti, csarnoki munka közben pihenni kell, ahhoz meg elengedhetetlen a klíma. Használom is.De ugye felénk napokig volt télen -22-25 is, szóval volt itt tél is azért. Sőt hó is. Szerintem az elmúlt 3 évszak ki lett maxolva ahogy kell, ennek része most a nyár is. Egyedül a csapadék hiányos, bár az is leginkább akkor esett mikor mennem kellett valahova, nem pedig amikor itthon ültem
de ezt már megszoktam.Azon izgulok nehogy az Adrián megjelenjenek a trópusi gyilkos fajok
-
NoLF
veterán
kerdezd meg hogy a munka torvenykonyv mit ir a munkahelyi homersekletrol
az semmit:
A munkahelyek hőmérsékletét nem a Munka Törvénykönyve, hanem a 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet határozza meg. Irodai, szellemi munka esetén az ideális hőmérséklet fűtési szezonban 20–22 °C, nyáron pedig 21–24 °C. [1, 2]Ha a hőmérséklet tartósan meghaladja a határértékeket, a munkáltató köteles intézkedéseket tenni:
[1]24 °C felett: Igény szerint, de legalább félóránként hűtött védőitalt (pl. vizet) kell biztosítani.
24 °C felett (óraszakaszokban): Óránként 5-10 perces pihenőidőt kell elrendelni.
31 °C felett: Szellemi munkavégzés esetén ez a legmagasabb megengedett hőmérséklet. Efelett a munkavégzés általában már szüneteltetésre vagy rendkívüli munkaközi szünet beiktatására kötelezTehát ha megvan a 31,1 fok, akkor pampoghatok. Bár nem fogok, mert ma felmondok

-
ToBeY
nagyúr
látod, mindig sírtál, hogy miért nincs nyáron nyár, meg Nógrádban már megint esik és 13 fok van és eső, de most végre megkaptad a jó időt: sőt, Szécsényben lett meg az új, országos abszolút melegrekord evör!
(42 ,0 fok, árnyékban)
Sőt a kutyus klímát kapcsolt... Csak elromlott...
(vagy nem most jó szerintem) -
fokukac
nagyúr
Minket ugye bezártak tavaly május 30-al. Még 2-en dolgozunk a gépeladás, bontás, szállítások, selejtezések, takarítás, meg az adminisztratív ügyek, miegyebek miatt.
Ha a csarnokokban (40-42 fok) kell baszakodni, targoncázni, akármi, akkor utána (20-30 perc) kocogok fel az iroda szintre, ahol a konyha, üv iroda, folyosó faszán 23-24 fokos, ugyanis ott még most mennek(járatjuk) a klímák. Konyhaajtó, irodaajtó folyosóra nyitva, 2 klíma megy, mivel csak mi vagyunk, sokszor csak én, kényelmes, nyugodt, otthonos, senkit nem zavar, senki nem szól, hol a konyhában, hol az irodában héderezek. 30 perc hűtőszünet után vissza a 40 fokba.. nem mondom hogy nem basztatja a keringést, de nyugodtba nyomom, pláne csütörtök óta mikor a semmiből eleredt az orrom vére. Utoljára gimi harmadikban volt ilyen, igaz akkor magasugró léc esett az orromra, az mondjuk nem is a semmiből jött...
(42 ,0 fok, árnyékban)
-
concret_hp
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
89270 - 89201
89270 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 Xeon / 32 GB / RTX A2000 / 2.5K kijelző
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem. koszi, megpingelem oket!