Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#278701) Tibee86 válasza istnag (#278698) üzenetére


Tibee86
veterán

Mert nagyon sok újonnan megjelent ember a topikban a saját véleményét/tapasztalatát valami oknál fogva egyetemes igazságnak és tényként közli.

(#278702) crue válasza Gicz (#278697) üzenetére


crue
őstag

Én mégis tudom használni, sőt számomra az egyetlen élhető típus a jelenlegi felhozatalból a 13 mini.

(#278703) Gicz válasza tuzpenge (#278699) üzenetére


Gicz
addikt

Ezért van a mondatban benne, hogy "szerintem" :)

Nekem is meg barátnőmnek is, amióta létezik plus/ max, csak azok vannak. Semmi pénzért nem mennék sima Pró -ra sem, csak MAX :) Ha azt mondanák, hogy itt egy ingyen mini, vagy 600k a max, nem is gondolkodnék, hogy max :D

[ Szerkesztve ]

(#278704) dvdbackuper válasza istnag (#278698) üzenetére


dvdbackuper
őstag

nekem 2 is van, aki uuuutalja a 12 minit

(#278705) wrox válasza Gicz (#278697) üzenetére


wrox
senior tag

Atyaég, mi volt veled, míg nem voltak a tepsi méretű telefonok? nem használtál semmit? :DDD :DDD

(#278706) Joachim21


Joachim21
senior tag

Nekem van eredeti iPhone-om is. Nem ezek a gagyi minik, meg SE-k, meg 4-5-6...-22 nem, ez eredeti, az első. Ezt még Steven Jobs rakta össze a Foxconnál mikor ott dolgozott, abban a papucsában amit 30 millióért árvereztek el nemrég. Ez a csávó nagyon tudott, és érezte mi kell az embereknek, ezért is ekkor a kijelzője. Mekkora? Nem mértem le, mert ez biztosan így jó ahogy ő megalkotta. Érdeklődni privátban ha már unjátok a tepsifonokat, de komolytalan 7 számjegyes összegekkel ne is keressetek! ;] (Az akkisja 100%-os hogy benne van!)

Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.

(#278707) markknight válasza Tibee86 (#278701) üzenetére


markknight
veterán

Miért kinek a véleményét írjam le? a szomszédét? Semmiképpen nem vennék minit. Nem tudom ebben pl mi egyetemes igazság, aki nem szereti az leírja, másik elolvassa és eldönti magának. Ennyi :D

(#278708) -Skylake- válasza wrox (#278705) üzenetére


-Skylake-
addikt

ameddig nem voltak tepsi meretu telefonok, addig nem voltak elterjedve azok a felhasznalasi formak sem amiknel elonyt jelent a nagy meret. nekem is volt pl og iphoneom, csak akkor nem volt rajta nemhogy jatek meg jutub, de mobilnet sem hogy ezt csinalni tudjam. mostmeg, amikor a telefon primary tartalomfogyaszto eszkoz, ezen csinalsz mindent IS, most valodi elonyt jelent hogy nem egy 4x2 centis gyufasdobozt nezel. egyertel egyebkent az og posstal, semmi ertelme egy mininek. a sima 6,1" iphone kene legyen a mini es a max kene legyen a "sima" meret. ennek van ertelme. paromnak van 12mini, azon kivul hogy tok cuki ertelmezhetetlen az a cucc, ingyen se kene. nekem meg penzugyi okokbol van csak sima 12 , az egyetlen bajom a vasarlas pillanatatol az, hogy kicsi. csak akkor nem voltam hajlando a 12PM-ert dupla annyit fizteni, most meg a 14bol a nagy annyira draga, hogy azon csak rohogtem egyet. hajlando vagyok elvisleni a kis meretet fele aron, de attol meg kicsi. (meg most, hogy van mbp , mar nem vennek 60hz telefont -mostmar csak a telefonom maradt ami 60hz- , igy kb egy 13PM/14PM johetne szoba, de annyi minden masra eltudnam kolteni azt a penzt, hogy nem arra lesz elkoltve sajnos.)

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#278709) INGJOKE válasza Joachim21 (#278706) üzenetére


INGJOKE
veterán

Alapíts valami új vallást és vedd fel az állami támogatást... :DDD :DDD :DDD

(#278710) Sev!er válasza Sev!er (#277624) üzenetére


Sev!er
aktív tag

Sziasztok!

Hozzáértő segítséget szeretnék kérni. 11.25-én átvettem a telekom üzletében egy 14 pro maxot, amelyet csak otthon bontottam ki és akkor láttam, hogy gyári hibás a készülék (erről képet találtok az eredeti hozzászólásomra, amire most válaszolok). Még aznap leadtam a telekomban, kérve a 3 napos cserét. A vásárlástól elállni ugye nem is tudtam, mivel nem neten rendeltem, hiába vagyok még most is benne a 14 napoban. Ők akkor elvették a készüléket, melyről természetesen jegyzőkönyv is készült, feltüntetve, hogy 3 napos cseregaranciával élnék, ugyanis nem akartam egy még általam be sem kapcsolt készüléket, aznap már kijelzőcserével garanciáztatni. Itt azt mondták nekem, hogy ilyen esetben is doboz nélkül veszik el a készüléket és majd a készhez kapott telefon egy új készülék lesz, új IMEI számmal, amiről majd kapok egy munkalapot, hogy az előző imei szám helyett ezt fogom használni.

A telefont a tegnapi nap hozta az MPL. Kibontva láttam, hogy a hiba megszűnt, viszont nem cserélték a telefont, hanem ugyanazt az IMEI számos telefont kaptam vissza. A TMX-be küldték (holott nekem telefonon az egyik ügyintéző azt mondta, hogy már Ausztriában van a hivatalos applenél) és a visszakapott telefonhoz mellékelték a munkalapot, miszerint az elvégzett javítás mezőben a következők szerepeltek:

Elvégzett szolgáltatások: J-TAG használata, szoftverfejlesztés
Munka kategóriák: Software feltöltés

Tehát bele sem írták, hogy kijelzőt cseréltek volna vagy bármi, csak szoftveres javítások történtek az elmondásuk szerint.

Egyből hívtam a telekomot de ők nem tudtak segíteni, aztán az applehöz irányitottak, velük is beszéltek 1-2 órát, azok azt mondták, hogy ez a telekom sara, megint hívtam a telekomot majd azt mondták, hogy vigyem be az üzletbe megint és kérjem a cserét.

Na ma bementem, az ügyintéző nagyon rendes volt és megértette a problémát, egyből a Telekom székházba, a VIP szervizbe akart küldeni, hogy még a mai napon kicserélik a készüléket, amint szólnak, hogy mehetek érte.

Aztán felhívott egy 1 óra múlva, hogy mégsem fogják kicserélni, mert nem olyan hiba szerintük ami miatt ne lehetne használni a telefont (ő pl. azt hozta példának, hogy ha mondjuk nem lehetne tölteni)

Ekkor megemlítettem ismét a fogyasztóvédelmet és az erre vonatkozó jogszabályokat majd azt mondta, hogy menjek vissza az üzletbe és annyit tudnak, tenni, hogy megint visszaküldik a szervizbe, hogy ez a készülék javítva lett és nem cserélve, hátha ezúttal cserélik.

Megint leadtam a telefont, megint írtak egy jegyzőkönyvet, miszerint én 3 napos cserét kértem és csak javították.

Kértem egy reklamációs adatlapot, ahol röviden összefoglalva leírta, hogy mi is történt és hogy ők nem tudják nekem kicserélni a telefont.

Most várom, hogy milyen telefont kapok majd vissza aztán meglátjuk.

Valakinek, valamilyen ötlet?

Előre is köszönöm és bocsi a wall of text miatt.

(#278711) Fritz Teufel válasza -Skylake- (#278708) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Még ezzel kezdtem a tapicskolást. Mindenki azt hitte, hogy iPhone-om van és állandóan meg akarták nézni. Meg a kérdés: "Minek neked ilyen, ki sem lehet használni?"
HTC Touch P3450
Azóta milyen karrierívet futott be ez a márka! :(

Sev!er: már ott sántít a dolog, hogy "visszaküldik a szervizbe". A TMX nem fog neked új készüléket adni, ők javítanak. Én megkeresném a Békéltető Testületet.

[ Szerkesztve ]

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#278712) (ex)Cat válasza Fritz Teufel (#278700) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

Szerintem semmi hangja. Biztos van persze, de normál körülmények között én nem vettem észre a működését.

(#278713) wrox válasza -Skylake- (#278708) üzenetére


wrox
senior tag

"..semmi ertelme egy mininek. a sima 6,1" iphone kene legyen a mini es a max kene legyen a "sima" meret.."
Még az a szerencse, hogy ez nem így van.
Én pl. örültem, mikor kijött a 12mini.
Youtube, facebook, játék. és kurvára meg vagyok vele elégedve :D
MInden tartalom élvezhető rajta, filmet nem ezen nézek, és zsebben is normálisan elfér.
Fényképet, amit készít nekem még túl jó is. tud 4Kt 60 fpsel, több nem is kell.
Ja, ezt a 60hz-es történetet is ma tudtam meg, hogy annyi, eddig valahogy nem zavart, ezután sem fog.

(#278714) Fritz Teufel válasza (ex)Cat (#278712) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Nem akartam neki azt írni, hogy semmi hangja, ha mégis lenne. Az biztos, hogy a kettő közül a Cryót venném, legfeljebb nem csatlakoztatom. Később meg ha kell akkor működik.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#278715) -Skylake- válasza wrox (#278713) üzenetére


-Skylake-
addikt

mindig is erdekelt, hogy milyen nadragot kellene ahhoz hordani (ferfikent foleg), hogy tenylegesen merheto legyen a hogyrakomzsebre problema. nekem a legtobb nadragom 512 (felul slim, alul skinny , tapered) , de van sima slim meg sima skinny nadragom is, eletembe nem volt problema zsebre tenni egy telefont , pedig volt par note-om.

"Ja, ezt a 60hz-es történetet is ma tudtam meg, hogy annyi, eddig valahogy nem zavart, ezután sem fog."

ahamm. arra vigyazz, hogy ne vegyel semmit ami 120+ , mert a kulonbseg kb a winyo-ssd kulonbseggel egyenerteku. tehat kurvahatalmas.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#278716) Sev!er válasza Fritz Teufel (#278711) üzenetére


Sev!er
aktív tag

Igazából most már úgy vagyok vele, hogy csak azért sem hagyom ennyiben a dolgot, hihetetlen, hogy mindig mindenkit átakarnak verni az emberek/cégek. Úgyhogy, ha nincs más megoldás, ez lesz.

(#278717) Gicz válasza -Skylake- (#278715) üzenetére


Gicz
addikt

Ehhez csatlakozom, sose értettem milyen nadrág lehet az amiben csak a mini fér el.
120Hz ugyan az, mint az OLED TV. Ha egyszer megszoktad az OLED tv-t akkor a csillió millió dimming zone quatum dot 16 K LCD is nézhetetlen, pusztán csak a hulladék kontrasz miatt.
Ha megszoktad a 120HZ telót, onnantól "szenvedés" a 60hz-re visszamenni.

[ Szerkesztve ]

(#278718) xhege válasza Gicz (#278717) üzenetére


xhege
addikt

Ezek elég szubjektív dolgok. Nekem volt 120 Hz és nem volt gond visszamenni a 60Hz-re egyáltalán. Kb egymás mellett láttam a különbséget, de amikor használtam egyáltalán nem zavart a 60 Hz. :) Most újra 13 Pro van és 120 Hz, de ha a felésegem Xs-e akad a kezembe, továbbra sem látom zavarónak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hiszem el, hogy téged vagy mást zavar, de nem mindenki van ezzel így.

(#278719) cdl


cdl
senior tag

Sziasztok.

Melyik éri meg jobban?
Iphone 13 Pro vagy a Iphone 14?
Céges telefon lesz, kb 3 évig használják majd.
Androidos vagyok, közöm nincs sajna ezekhez.
Árban alig valami az eltérés, ahogy rápillantottam.

[ Szerkesztve ]

(#278720) xhege válasza cdl (#278719) üzenetére


xhege
addikt

Egyértelműen 13 Pro szerintem. :K

(#278721) markknight válasza cdl (#278719) üzenetére


markknight
veterán

13 Pro, a sima 14 egy bűncselekmény a vásárlók ellen.

[ Szerkesztve ]

(#278722) lorinho


lorinho
tag

Sziasztok! Nyomtam egy gyári visszaállítását + új teloként beállítást. Gondoltam hátha javul az akksi idő. Nem jött be, ugyanolyan fos. Na de amiért írok most…hogy az iCloud e-mail nem állt vissza olyanra mint volt. Az az érdekes hogy csak a beérkezett e-mailek tűntek el, az elküldöttek megvannak. Lehet ezzel kezdeni valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!

(#278723) KubanitoS válasza cdl (#278719) üzenetére


KubanitoS
veterán

13 pro, a 14 gyakorlatilag a sima 13 egy új dizájnú dobozva csomagolva :DDD

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#278724) Sys85 válasza cdl (#278719) üzenetére


Sys85
veterán

13 Pro

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#278725) TechN7ne válasza Sev!er (#278710) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nem semmi történet…. :F

Úgy tudom ,hogy személyesen vásárolva 3 nap ,online vásárolva pedig 14nap az elállás ,törvény alapján tartaniuk kell magukat.
Ha nem kapsz új készüléket akkor legyen a vásárlásod sztornó ,három napon belül jelezted amiről van is jegyzőkönyv nálad.

Céges vásárlás esetén nem járt volna online sem a 14 nap ,viszont személyesen és online is van minimum 3 nap ami jár.

[ Szerkesztve ]

(#278726) Sev!er válasza TechN7ne (#278725) üzenetére


Sev!er
aktív tag

Igen, csak céges vásárlás volt, ez még megbonyolítja a dolgokat.

(#278727) wlanbolha


wlanbolha
csendes tag

Sziasztok!Legyetek szivesek segíteni!Adott egy 13 pro max.Amikor hívok valakit és szeretném a vonalat bontani nem jelenik meg a piros gom,de amikor igen akkor sem tudok rányomni,mert olyan hamar eltünik.Szórakozhatok vele percekig is mire sikerülMi lehet a gond!Köszönöm és szép estét Mindenkinek!

(#278728) CharlieDrop válasza markknight (#278721) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Mi a baj vele?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#278729) lugosi válasza Sev!er (#278710) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én megnézetném a fogyasztóvédelemmel.

Most látom céges, akkor sajnos nem biztos, hogy foglalkoznak vele, mert a cég ha jól tudom nem fogyasztó.

[ Szerkesztve ]

(#278730) lugosi válasza TechN7ne (#278725) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nincs 3 napos elállás törvény szerint személyes vásárlásnál. Legfeljebb üzletpolitikai érdekből egy cég jó fej, de jogszabály alapján ilyen nincs.

(#278731) KubanitoS válasza wlanbolha (#278727) üzenetére


KubanitoS
veterán

És akkor mi van a piros gomb helyén? Én egy resetet tolnék a telefonon.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#278732) Peat76


Peat76
őstag

Ez ugye eredeti Apple 5W adapter?

Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!

(#278733) noorbertt válasza Big_Boss (#278676) üzenetére


noorbertt
őstag

Koszonom ranezek :R

Gondoltam arra is hogy par embernek feldobni kepet, de ahhoz meg nincs kedvem :D

(#278734) vargalex


vargalex
félisten

Sziasztok!

Lenne egy gyors kérdésem: az alany egy 12 mini (de szerintem ez mindegy, minden FaceID-s készléknél elvileg így működik). 1 db SIM kártya van benne, viszont engedélyezve van a hívás várakoztatás. Ha beszélgetés közben bejön egy második hívás, azt hogy tudom nagy biztonsággal elutasítani? Ugye ilyen esetben nincs elutasítás gomb. Próbáltam az oldalsó gomb 2-szeri megnyomásával. Biztos a gombnyomás sebessége a kulcs, de a legtöbb esetben a fizetés jön be a hívás elutasítása helyett.

Alex

(#278735) cdl válasza Sys85 (#278724) üzenetére


cdl
senior tag

Köszönöm Nektek, a 13 Pro lesz a kiválasztott.

[ Szerkesztve ]

(#278736) JamesHun válasza lugosi (#278660) üzenetére


JamesHun
addikt

feltettem egy friss itunest. sose volt ezen a gépen feltéve.
A C ről át akartam tenni egy üres SSD-re, hogy oda tegye a biztonsági mentést, meg minden vackát.
Hiába állítottam át az alap helyet a beállításokban, ha bezártam és újra megnyitottam az itunes-t visszatette az alap mappára.

SeriesX: JamesSHun

(#278737) hkari


hkari
őstag

Sziasztok!

Megjött a spigen alignMaster fóliám, remek választás volt. Az egyiken valami fura ragasztós takony volt, amit nem tudtam leszedni, a másik közepén meg egy fehér műanyag darab volt, amit amikor megpróbáltam leszedni összetapogattam...

Szóval milyen fóliát ajánlotok? :D 14 pro max-ra kellene, és nem lenne baj ha fel is rakják, mert akkor ezek a gyári selejtek talán megúszhatóak :F

(#278738) KubanitoS válasza hkari (#278737) üzenetére


KubanitoS
veterán

Spigennek van felrakó keretes fóliája, én azt ajánlanám jó szívvel. Eddig négyet tettem fel 100%-ban buborékmentesen. Előtte mindig 3-4 fóliát rendeltem egyszerre, jellemzően a második, vagy harmadik nekifutásra sikerült. :D

pl https://smartdiszkont.hu/iphone-14-pro-spigen-glas-tr-ez-fit-2x-kijelzovedo-uvegfolia-masolat-51511?gclid=CjwKCAiAs8acBhA1EiwAgRFdwzNEdvOOTMfKsdx7bMjxhWSLsM0y-oNuc5R5gTbsF1cqr79IO94TdhoC9AwQAvD_BwE

Linkért bocs, telóról ennyire futja.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#278739) Kbali válasza Sev!er (#278726) üzenetére


Kbali
nagyúr

Akkor érdemes lenne utánanézni a jogaidnak, mert nem ugyanaz illet meg, mint magánszemélyek esetén.

(#278740) Sys85 válasza hkari (#278737) üzenetére


Sys85
veterán

Pár AlignMasterrel már volt dolgom,de ilyennel én még nem találkoztam,mindegyik hibátlan volt,ez alapján azért ne írd még le a márkát.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#278741) Sys85 válasza KubanitoS (#278738) üzenetére


Sys85
veterán

Erre azért én ráigérnék egy 1500ft-tal olcsóbb linkkel :)
[link]

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#278742) hkari válasza Sys85 (#278740) üzenetére


hkari
őstag

Nem írtam le, eddig is spigen volt csak a ezFIT. Gondolom kifogtam egy selejt párost. :(

KubanitoS: Köszi :R

Huha itt még jobban rálicitáltak az árra. Ha valakinek kell ez jó ár :)

[ Szerkesztve ]

(#278743) kchris78


kchris78
veterán

Mennyire egy mocsár ez az Apple... Egyszer már elhagytam az egész ökoszisztémát. Aztán lett nyáron egy 13PM... Aztán egy Watch az muszáj a sporthoz stb. Watch SE... Aztán füles kellett akkor már egy Airpods 2 a W1/H1 miatt.. Most egy iPad Mini 5... Mondjuk ezek egyel olcsóbb széria mint pár éve az éppen akkor aktuális modellek :D.

[ Szerkesztve ]

(#278744) Reverting válasza Peat76 (#278732) üzenetére


Reverting
őstag

Az USB erintkezoinek aranyozottnak kellene lennie... Az enyem meg egy korabbi telo dobozabol valo, igy eredeti, a csatik aranyozottak... a sorozatszam pedig hosszabb.

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#278745) KubanitoS válasza hkari (#278742) üzenetére


KubanitoS
veterán

Köszi neked is, 13-ra is itt a legolcsóbb. :D

Annyit azért megjegyeznék, hogy szerintem egy kicsit könnyen törik a fólia. Volt pár szitu, amikor szerintem nem kapott túl nagyot a teló, a fólia viszont egyből repedt. Legutóbbi ügyintézésem során egy plexifalon túl volt az ügyintéző csaj, én a telefonommal fizettem, volt egy kivágott lyuk ahová odatolta a csaj a kártyaolvasót. Raknám el a telót, de balfasz módon a sarkát odavertem a plexi nyílásának tetejéhez, pont oda ahol a fólia széle volt. Lett egy 2 mm sérülés a fólia szélén és onnan kiindulva keresztbe repedt az egész. Hajszálrepedés, csak megfelelő szögből látszódik. Ha majd cserélem az lesz a 3. ilyen fólia amit a teló megevett egy év alatt. Mondjuk a kijelzőnek szerencsére semmi baja.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#278746) lugosi válasza vargalex (#278734) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Próbáld a középső gombbal a képernyőn, a hangpostára küldéssel.

(#278747) vargalex válasza lugosi (#278746) üzenetére


vargalex
félisten

De pont ez a lényeg, hogy nem hangpostára akarom küldeni, hanem elutasítani...

Alex

(#278748) umfrider válasza vargalex (#278747) üzenetére


umfrider
senior tag

Ha nincs beállítva hangposta fiókod, szvsz abban az esetben bontja a másik oldalt, mintha kinyomtad volna.
Ilyen esetben mindig auto sms-t küldök

'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'

(#278749) Pawaja79


Pawaja79
kezdő

Hali!
Mi az a Telefon jel a WiFi mellett? Nincs nemfogadott hívásom és nem is vagyok benne hívásban jelenleg.
[kép]

iPhone 14 Pro Max 128 GB eladó! Részletek Privát Üzenetben!

(#278750) szabonagyur válasza Pawaja79 (#278749) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hívás átirányítás?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.